Jump to content

[CAR] VW Golf V

nickolas84
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν τον έχω ακούσει τον θόρυβο που λες. Το σίγουρο όμως είναι ότι το ζορίζεις πάρα πάρα πολύ.... 5η σε ανηφόρα με 1000σαλ +επιπρόσθετο βάρος touran

Αστους να λένε

Η δύναμη συμπιέζεται

• Απαντήσεις 9,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχω το Touran Tsi DSG.

Όταν είμαι σε ανηφόρα με 4η ή 5η και χαμηλές στροφές 1000-1100 και θελήσω να επιταχύνω όχι απότομα αλλά ήπια το αμάξι κάνει ένα θόρυβο σαν συντονισμό μέχρι να ξεπεράσει τις 1200 στροφές. Θυμίζω ότι μιλάμε για DSG κιβώτιο και το Touran (λίγο βαρύτερο απο GOLf).

Το αντιμετώπίζει κανείς αυτό?

Δεν τον έχω ακούσει τον θόρυβο που λες. Το σίγουρο όμως είναι ότι το ζορίζεις πάρα πάρα πολύ.... 5η σε ανηφόρα με 1000σαλ +επιπρόσθετο βάρος touran

Ακριβως. Κατεβασε ταχυτητα. Ζοριζεις και τον κινιτηρα και το κιβωτιο ετσι

Έχω το Touran Tsi DSG.

Όταν είμαι σε ανηφόρα με 4η ή 5η και χαμηλές στροφές 1000-1100 και θελήσω να επιταχύνω όχι απότομα αλλά ήπια το αμάξι κάνει ένα θόρυβο σαν συντονισμό μέχρι να ξεπεράσει τις 1200 στροφές. Θυμίζω ότι μιλάμε για DSG κιβώτιο και το Touran (λίγο βαρύτερο απο GOLf).

Το αντιμετώπίζει κανείς αυτό?

Το έχω παρατηρήσει και εγώ. Δεν είναι τίποτα, απλά ζορίζεις τον κινητήρα. Κατέβασε ταχύτητα. Φαντάζομαι στο κάνει όταν είναι στο χειροκίνητο και όχι στο αυτόματο. :)

Είπαμε, έχει ροπή αλλά δεν είναι και φορτηγό :blink:

Σαν ένα σχόλιο που διάβασα στα σχόλια Ford vs VW που είπε ένας ανάμεσα στα πολλά λέει: "τι ροπή και επιτάχυνση υπόσχονται για τον TSI; Το έκανα test-drive και με 4η και 1000 στροφές σέρνονταν" :dizzy::dizzy::dizzy:

Ο τύπος προφανώς δεν είχε ιδέα το τι σημαίνει ροπή, ηλεκτρόγκαζο, σχέση κιβωτίου - στροφές. :blink:

Παιδιά αυτό συμβαίνει στην αυτόματη λειτουργία. Κατεβάζει ταχύτητα αν οι στρτοφές πέσουν κάτω απο 900-1000. Αν είναι πιο πάνω κρατάει την ταχύτητα εκτός και αν βυθίσεις το πόδι στο γκάζι βαθιά οπότε κατεβάζει 1 ή 2 σχέσεις. Οι απαντήσεις σας προέρχονται απο εμπειρία με DSG?

Τι ακριβώς να κοιτάξω δηλαδή; Τι μπορεί να είναι;

Να θελει αλλαγη η βαση. Ειναι λιγο ευαισθητες με τις σχετικες ροπες αυτων των κινητηρων και οταν 'παιρνουνε' στην αποτομη καπως επιταχυνση υπαρχει επαφη με την εξατμιση. Αν ειναι οντως ετσι και εισαι μεσα στην εγγυηση δεν πιστευω οτι θα υπαρχει προβλημα να στην αλλαξουν χωρις χρεωση.

Καλημέρα! Το προηγούμενο Σάββατο έβαλα αντηλιακές μεμβράνες της 3Μ (200€). Έβαλε κάποιος άλλος φίλος αντηλιακές για να τον ρωτήσω αν δυσκολεύτηκε ο εφαρμοστής να περάσει την πίσω λόγω μεγάλης -παράξενης καμπυλότητας και πώς την πέρασε. Εμένα, την έκοψε σε δύο κομμάτια, πράγμα που του είπε κάποιος από τα κεντρικά, αφού οι δύο προηγούμενες πετάχτηκαν επειδή δεν έστρωναν :worry:

Ετσι ακριβως μπορει να γινει (εχει γινει και σε μενα).Δεν υπαρχει προβλημα.

Οι 3Μ (τετοιες εχω βαλει και εγω)ειναι και καπως πιο παχεις απο τις αλλες οποτε στην καμπυλοτητα εχουν και πιο αισθητο προβλημα γι'αυτο και το κοψιμο. Παντως επειδη εχω βαλει και Lumar σε αλλα αυτοκινητα μου, προτιμω τις 3Μ και σαν χρωματισμους και σαν ανθεκτικοτητα.

Δυστυχως δεν ειναι υποχρεωμενοι να διαθετουν αυτοκινητο αντικαταστασης σε καμμια περιπτωση, ουτε και αν εισαι εντος εγγυησης, εκτος μονο και αν για την οποια ζημια καλεσεις την Totalcare (εφοσον βεβαια εισαι εν ενεργεια συνδρομητης και χρειαστει μεταφορα του αυτοκινητου σου μεσω αυτης σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο, προσοχη οχι να το πας εσυ αλλα αυτοι) και μονο για 5 ημερες maximum και ολο αυτο μεσω της Totalcare και οχι της VW /KOSMOCAR.

Οτιδηποτε αλλο εγκειται στην διακριτικη ευχερεια/διαθεση κλπ κλπ

του εκαστοτε αντιπροσωπου/εξουσιοδοτημενου συνεργειου.

Αυτα για να ξερετε απο που να αρχισετε και μεχρι που μας παιρνει, τουλαχιστον τυπικα.

Βεβαια μια 'πολιτισμενη' φασαρια σε περιπτωση αρνησης δεν βλαπτει, αντιθετως τις πιο πολλες φορες ειναι αποτελεσματικη.

τι λε ρε?

πλλακα κανεις??

τρελα πουλας?

στην εγγυηση ειναι να τσακιστουν να μου δωσουν αλλο. δεν καταλαβα?

μη σας πιανουν κοροιδα ρεεεε

τους δινουμε τα λεφτα μας, ο πελατης εχει παντα μα παντα δικιο

Παιδιά αυτό συμβαίνει στην αυτόματη λειτουργία. Κατεβάζει ταχύτητα αν οι στρτοφές πέσουν κάτω απο 900-1000. Αν είναι πιο πάνω κρατάει την ταχύτητα εκτός και αν βυθίσεις το πόδι στο γκάζι βαθιά οπότε κατεβάζει 1 ή 2 σχέσεις. Οι απαντήσεις σας προέρχονται απο εμπειρία με DSG?

Σου απαντησα παραπανω. Κατεβασε ταχυτητα η χειροκινητα η με kickdown. Αλλαγη στις ταχυτητες κανει οταν πεσουν κατω απο τις 1000 στρ, εκτος απο τη 2α, την οποια κραταει μεχρι τις 800 στρ περιπου

Καλημέρα! Το προηγούμενο Σάββατο έβαλα αντηλιακές μεμβράνες της 3Μ (200€). Έβαλε κάποιος άλλος φίλος αντηλιακές για να τον ρωτήσω αν δυσκολεύτηκε ο εφαρμοστής να περάσει την πίσω λόγω μεγάλης -παράξενης καμπυλότητας και πώς την πέρασε. Εμένα, την έκοψε σε δύο κομμάτια, πράγμα που του είπε κάποιος από τα κεντρικά, αφού οι δύο προηγούμενες πετάχτηκαν επειδή δεν έστρωναν :worry:

Και εγώ εχώ βάλει αντιηλιακές μεμβράνες στο gt μου και αυτο που λες ισχύει σε ολα τα Golf 5, καθώς το πίσω τζάμι κάνει 2 καμπύλες και κατά μήκος και κατά πλατος.Γι'αυτο αναγκάζονται και την πίσω μεμβράνη την κόβουν στη μέση και την κολλάνε σε 2 κομμάτια,διαφορετικά δεν πρόκειται να κολλήσει χωρίς να τσακίσει.Δεν έχει σημασία η μάρκα της μεμβράνης,σε ολες το ίδιο γίνεται.

εχω καιρο να γραψω μια κια τρεχω με δουλειες και πανεπιστήμιο και θέλω να αναφέρω κάτι που είδα στο αμαξι μου.

Εχω ενα Golg Tsi εδώ και2 μήνες (εχω κανει περίπου 2800 χλμ) Εδω και 2-3 μέρες ενώ πάω να το παρκάρω ακούω ένα περίεργο θόρυβο ενώ το μαρσάρω το αμάξι. Ο θόρυβος είναι σαν ενα μκρο γρίλισμα και μετα οταν παω να το ξαναπαρω (μετα απο 2 ωρες) δεν ακουγεται τίποτα. Μήπως το εχει παρατηρησει αυτο και αλλος και αν ξερετε να μου πειτε τι ειναι .

Ευχαριστώ !

[sIGPIC][/sIGPIC] Cuba for ever my friend .....

εχω καιρο να γραψω μια κια τρεχω με δουλειες και πανεπιστήμιο και θέλω να αναφέρω κάτι που είδα στο αμαξι μου.

Εχω ενα Golg Tsi εδώ και2 μήνες (εχω κανει περίπου 2800 χλμ) Εδω και 2-3 μέρες ενώ πάω να το παρκάρω ακούω ένα περίεργο θόρυβο ενώ το μαρσάρω το αμάξι. Ο θόρυβος είναι σαν ενα μκρο γρίλισμα και μετα οταν παω να το ξαναπαρω (μετα απο 2 ωρες) δεν ακουγεται τίποτα. Μήπως το εχει παρατηρησει αυτο και αλλος και αν ξερετε να μου πειτε τι ειναι .

Ευχαριστώ !

Και εγώ το έχω παρατηρήσει. Σαν να κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας του ψυγείου, γιαυτό και σταματάει μερικές φορές. Δεν ξέρω όμως τπτ παραπάνω, είχα σκοπό να το αναφέρω στο service

τι λε ρε?

πλλακα κανεις??

τρελα πουλας?

στην εγγυηση ειναι να τσακιστουν να μου δωσουν αλλο. δεν καταλαβα?

μη σας πιανουν κοροιδα ρεεεε

τους δινουμε τα λεφτα μας, ο πελατης εχει παντα μα παντα δικιο

Για διαβασε λιγο τις υποχρεωσεις τους σε τετοιες περιπτωσεις και μετα θα δεις αν πουλαω τρελα.

Ακομα καλυτερα παρε τηλ την Κοσμοκαρ.

Τι παει γενικα να πει εγγυηση?

(Οταν σου χαλαει το ψυγειο σπιτι σου σου δινουν αλλο μεχρι να το φτειαξουν?)

Ειναι υπευθυνοι μονο για την επισκευη του αυτοκινητου σου, για διαβασε τα ψιλα γραμματα που συνηθως αγνοουνται ωστε να καταλαβεις γιατι δεν προκειται να τσακιστουν!

Αν ειχαν τετοιες υποχρεωσεις τοτε επρεπε να συντηρουν στολο απο αυτοκινητα ειδικα για τετοιες περιπτωσεις.

Στο κατω κατω σου εχουν δωσει την εντυπωση οτι πραγματικα σε εχουν αναγκη οπως νομιζεις, ωστε να ισχυει το οτι ο πελατης εχει παντα δικιο?

Αυτα ισχυουν αλλου, εδω ειναι ακομα Ελλαδισταν.

Το πολυ πολυ μεχρι να αγορασεις, μετα ειναι να μη σου κατσει η πραγματικα στραβη και θα δεις με την αναποδη ποιος πραγματικα ειναι καλυμμενος αν χρειαστεις αυτοκινητο αντικαταστασης και δεν υπαρχει διαθεσιμο.

Και εγώ το έχω παρατηρήσει. Σαν να κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας του ψυγείου, γιαυτό και σταματάει μερικές φορές. Δεν ξέρω όμως τπτ παραπάνω, είχα σκοπό να το αναφέρω στο service

Τι εννοεις οταν μαρσαρεις στο παρκαρισμα?

Μηπως εννοεις το γρυλλισμα του κομπρεσσορα (μεχρι τις 3000 στροφες περιπου)?

Αν στο κανει και στις πιο ψηλες στροφες, δηλ και με το τουρμπο, τοτε κατι συμβαινει, διαφορετικα μαλλον η λειτουργια του κομπρεσσορα ειναι.

εχω παρατηρησει ενα μικρο φυσηματακι απο την πορτα του οδηγου σε ταχυτητες ανω των 80 χλμ.οχι οτι μπαινει αερας μεσα στην καμπινα του αυτοκινητου απλα ακουω τον αερα ενω οταν καθομαι σαν συνοδηγος στο αυτοκινητο μου δεν ακουω αυτο το φυσημα απο την πορτα του συνοδηγου...το εχει παρατηρησει και ενας φιλος μου που παρελαβε πριν 5 μερες το ΕοS.

Live2Di3 <FFvsSK>

UK burN 4 Me

Παιδιά το δικό μου έφτασε τελωνείο χθες, και λένε ότι θα το έχω την άλλη βδομάδα ΑΛΛΑ είπαν ότι ανέβηκε η τιμή του, και θα δώσω άλλα ~500 ευρώ. Γίνεται αυτό? Αναφέρονται στις αυξήσεις που έγιναν πριν τα χριστούγεννα ή κάτι άλλο?

Αν ισχύει το πρώτο, γιατί δε μου το είπαν πιο πριν? (είχαμε επικοινωνήσει για την πορεία της παραγγελίας..)

Αν στο κανει και στις πιο ψηλες στροφες, δηλ και με το τουρμπο, τοτε κατι συμβαινει, διαφορετικα μαλλον η λειτουργια του κομπρεσσορα ειναι.

Αυτό που ακούω δεν είναι το γνωστό γρύλλισμα του compresor , αλλα ακούγεται ένας στιγμιαίος θόρυβος σαν Κλικ ενώ το μαρσάρω γυρω στις 2000-3000 στροφές και μετά απο λίγο σταματάει . Τι μπορεί να είναι αυτό όμως ??

[sIGPIC][/sIGPIC] Cuba for ever my friend .....

Νομίζω πως γνωρίζω πως κάνει ο κομπρέσσορας...!

Παρόλαυτα ο θόρυβος ακούγεται σε σταθερές στροφές όχι μόνο σε μαρσάρισμα. Αν θυμάμαι καλά εδώ μέσα είχε αναφερθεί παλαιότερα ότι με αλλαγή του ιμάντα του βεντιλατέρ αυτός ο θόρυβος σταματάει.

Παιδιά το δικό μου έφτασε τελωνείο χθες, και λένε ότι θα το έχω την άλλη βδομάδα ΑΛΛΑ είπαν ότι ανέβηκε η τιμή του, και θα δώσω άλλα ~500 ευρώ. Γίνεται αυτό? Αναφέρονται στις αυξήσεις που έγιναν πριν τα χριστούγεννα ή κάτι άλλο?

Αν ισχύει το πρώτο, γιατί δε μου το είπαν πιο πριν? (είχαμε επικοινωνήσει για την πορεία της παραγγελίας..)

:blink::blink::blink:

Αυτο πρωτη φορα το ακουω.....!!!!

Απο την στιγμη που υπογραφεις συμφωνητικο παραγγελιας με την Α τιμή δεν ξερω αν μπορουν να σου την αλλάξουν χωρις προειδοποιηση και την τελευταια στιγμη....

Δεν ξερω....δεν ξερω.... τι να σου πω...παντως θα το εψαχνα και λιγο νομικά πριν τους δωσω και αλλα 500.:mad:

----------------

VW GOLF V 1.4 TSi

:blink::blink::blink:

Αυτο πρωτη φορα το ακουω.....!!!!

Απο την στιγμη που υπογραφεις συμφωνητικο παραγγελιας με την Α τιμή δεν ξερω αν μπορουν να σου την αλλάξουν χωρις προειδοποιηση και την τελευταια στιγμη....

Δεν ξερω....δεν ξερω.... τι να σου πω...παντως θα το εψαχνα και λιγο νομικά πριν τους δωσω και αλλα 500.:mad:

Και κάπου αλλού έχει συζητηθεί αυτό...

η τιμή που ισχύει είναι η τιμή την ημέρα παράδοσης και όχι την ημέρα παραγγελίας, γιατί τότε το πληρώνει και η Kosmocar το αυτοκίνητο στη Γερμανία.

η τιμή που ισχύει είναι η τιμή την ημέρα παράδοσης και όχι την ημέρα παραγγελίας, γιατί τότε το πληρώνει και η Kosmocar το αυτοκίνητο στη Γερμανία.

Αν ειναι ετσι Δημήτρη ...τοτε παω πάσσο.

Αλλα επρεπε να ενημερωνεσαι για τετοιο ενδεχομενο απο την αρχη!

----------------

VW GOLF V 1.4 TSi

Οταν ειχα παραγγειλει το δικο μου, μου ειχαν πει οτι η τιμη ειναι πιθανο να αλλαξει(~400 ευρω). Επειδη μου φανηκε "καπως" αυτο τους ρωτησα κ μου ειπαν οτι η τιμη της παραγγελειας ειναι η τρεχουσα για ετοιμοπαραδοτα τα οποια ειναι στο τελωνειο, αν ομως ειναι special order (οπως το δικο μου με 4 μηνες παραδοση) κ εχει αλλαξει η τιμη ως την παραδοση τοτε δυστυχως πληρωνεις την διαφορα

Περιεργο που δεν σε ενημερωσαν. Και η Autonet kai h Karenta ενημερωνει παντως κατα την παραγγελια

Όντως, πολλές φορές δεν ενημερώνεσαι...αλλά δεν ενημερώνεσαι και για το αντίθετο.;)

Οταν ειχα παραγγειλει το δικο μου, μου ειχαν πει οτι η τιμη ειναι πιθανο να αλλαξει(~400 ευρω). Επειδη μου φανηκε "καπως" αυτο τους ρωτησα κ μου ειπαν οτι η τιμη της παραγγελειας ειναι η τρεχουσα για ετοιμοπαραδοτα τα οποια ειναι στο τελωνειο, αν ομως ειναι special order (οπως το δικο μου με 4 μηνες παραδοση) κ εχει αλλαξει η τιμη ως την παραδοση τοτε δυστυχως πληρωνεις την διαφορα

Ακριβώς.

Περιεργο που δεν σε ενημερωσαν. Και η Autonet kai h Karenta ενημερωνει παντως κατα την παραγγελια

Εγώ θα έλεγα περίεργο που η Autonet και η Karenta ενημερώνουν. Ίσως οι υπόλοιποι φοβούνται πως θα χάσουν τους πελάτες, ευελπιστώντας πως η τιμή μέχρι την παράδοση δε θα αλλάξει.

Εγώ θα έλεγα περίεργο που η Autonet και η Karenta ενημερώνουν. Ίσως οι υπόλοιποι φοβούνται πως θα χάσουν τους πελάτες, ευελπιστώντας πως η τιμή μέχρι την παράδοση δε θα αλλάξει.

Αυτό νομίζω έγινε και σε μένα, το είπαν τελευταία στιγμή, τώρα που είναι ζεστό το πράμα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

Το γράφει στο "συμφωνητικό" αλλά είναι ανήθικο για μένα.. Ιδίως αν δε σε αφήνουν να ακυρώσεις την παραγγελία, εφόσον η τιμή είναι διαφορετική..

Πάντως πιο πολύ μου θυμίζει τη μικρο-επιχειρησιακή λογική του παππού μου ("σου το πούλησα - δε σε ξέρω!") παρά λογική μεγάλης/σοβαρής ευρωπαϊκής εταιρίας το 2008.. Είμαι περίεργος να δω τι γίνεται στην Αμερική..

Θα το παζαρέψω παιδιά, μια και άλλο δώρο δε μου έχουν κάνει, και είναι και ψιλογνωστός..

εχω παρατηρησει ενα μικρο φυσηματακι απο την πορτα του οδηγου σε ταχυτητες ανω των 80 χλμ.οχι οτι μπαινει αερας μεσα στην καμπινα του αυτοκινητου απλα ακουω τον αερα ενω οταν καθομαι σαν συνοδηγος στο αυτοκινητο μου δεν ακουω αυτο το φυσημα απο την πορτα του συνοδηγου...το εχει παρατηρησει και ενας φιλος μου που παρελαβε πριν 5 μερες το ΕοS.

Το ιδιο εχω αρχισει να παρατηρω και στο δικο μου εδω και κανα μηνα(18000χλμ),μονο στη μερια του οδηγου.

Προερχεται απο την πανω κεντρικη πλευρα του παραθυρου,απο οσο εχω καταλαβει.

Αφουγκρασου το και συ αν μπορεις,να επιβεβαιωσεις το σημειο.

Επισης οταν το ιδιο παραθυρο κλεινει και το αυτοκινητο εχει ταχυτητα μεγαλυτερη των 90 ακουγεται σχεδον παντα ενας δυνατος στιγμιαιος θορυβος,σα "γκντουπ"...

Πιστευω οτι ειναι θεμα τσιμουχας ή οδηγων του παραθυρου...

Στο επομενο service θα τους βαλω να το κοιταξουν παντως!!!

GT SPORT 140 TSI INTERCOOLER!

[sigpic][/sigpic]

My Garage : http://www.myphone.gr/gallery/showgallery.php/cat/500/ppuser/89922