Jump to content

[CAR] VW Golf V

nickolas84
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

και μια ακομα ερώτηση...

τελικα το η ενδειξη fader είναι πλεόν ενεργη;

Η ενδειξη δυστυχως δεν εμφανιστηκε!Γι αυτο πριν λιγο περασα απο τον Φιλοσιδη για να το ευλογησω με το VAGCOM !

"Τζιφος",αν και του δηλωσε 4 ηχεια ,αυτο δεν ανταποκριθηκε!Βεβαια διατηρω τις επιφυλαξεις μου γιατι ειχε αρκετη δουλεια το συνεργειο και ο ηλεκτρολογος ασχοληθηκε πολυ λιγο με το θεμα...

Κωστα μηπως εσυ με το δικο σου μαγικο προγραμμα,μπορεις να κοιταξεις αν "παιζει" οποιαδηποτε σχετικη επιλογη οταν μπαινεις στο menu διαγνωσης-ρυθμισης του RCD300?Aris71 πια η εμπειρία σου?

Επισης,οσον αφορα το λυσιμο του αεραγωγου για οποιοδηποτε λογο,προσεξτε να αποσυνδεσετε τον αρνητικο πολο της μπαταρίας ή τουλαχιστον μην εχετε το κλειδι πανω στο διακοπτη της μιζας.

Χρειαστηκε ενω ειχα αποσυνδεδεμενη την πριζα της ενδειξης "passenger airbag" κατω απο τον αεραγωγο,να μετακινησω το αυτοκινητο και μου αναψε η ενδειξη "airbag fault" στην οθονη.

Δεν ηταν τιποτα το σπουδαιο,απλα η ενδειξη παρεμενε ως memo για λογους ασφαλειας και ηθελε reset που εγινε σημερα απο το VAGCOM...

Και ενα ασχετο...Αφου λοιπον πηγα που πηγα απο 'κει ,ρωτησα εαν υπαρχει δυνατοτητα τοποθετησης cruise control στο αυτοκινητο.Αυτο λοιπον ειναι πραγματι εφικτο και κοστιζει-σ'αυτον τουλαχιστον-85ε το ανταλλακτικο και 115ε η τοποθετηση.

Λετε???

eliaskoun!Για οτι θες για το αυτοκινητο,ολοκληρη η οικογενεια του Golf V ειναι εδω,για αυτον ακριβως το λογο.Καλως ηρθες!(Διαβασε αν θες και τα μηνυματα των τελευταιων 15 σελ καθως και τα links που περιεχουν,θα βοηθηθεις αρκετα πιστευω...)

GT SPORT 140 TSI INTERCOOLER!

[sigpic][/sigpic]

My Garage : http://www.myphone.gr/gallery/showgallery.php/cat/500/ppuser/89922

• Απαντήσεις 9,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα και πάλι.

Costa ευχαριστώ.Θέλω να ρωτήσω σχετικά με το forum πρώτα, και μετά για το car μου.

1ον.Τώρα απαντάω μόνο σε σένα, ή γενικός; και 2ον.πρέπει να "τσιμπάω" κάποιον συνομιλητή για να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει(άσχετα αν είναι παλία η συνομιλία του)ή όχι;Τέλος πάντον ελπίζω costa να ξέρεις!!!

Είμαι κάτοχος ενός GT( το πήρα πρίν περίπου 4 μήνες) και θα ήθελα να βάλω χειριστήρια στο τιμόνι του.O pazaropoulos μου το ξέκοψε (λόγω τιμής) να του βάλω τα χειριστήρια διότι λεέι οτι πρέπει να αλλάξω ολόκληρο το τιμόνι.Καμία άλλη πληροφορία?Γενικά έχω κάποιες απορίες

που θα ήθελα να τις συζητήσω.

Ευχαριστώ

...ξέρει κανείς για το πώς μπορώ να βγάλω στην οθόνη του RCD, τους τίτλους από τα τραγούδια από το ipod!:blink:

Η ενδειξη δυστυχως δεν εμφανιστηκε!Γι αυτο πριν λιγο περασα απο τον Φιλοσιδη για να το ευλογησω με το VAGCOM !

"Τζιφος",αν και του δηλωσε 4 ηχεια ,αυτο δεν ανταποκριθηκε!Βεβαια διατηρω τις επιφυλαξεις μου γιατι ειχε αρκετη δουλεια το συνεργειο και ο ηλεκτρολογος ασχοληθηκε πολυ λιγο με το θεμα...

Κωστα μηπως εσυ με το δικο σου μαγικο προγραμμα,μπορεις να κοιταξεις αν "παιζει" οποιαδηποτε σχετικη επιλογη οταν μπαινεις στο menu διαγνωσης-ρυθμισης του RCD300?

Επισης,οσον αφορα το λυσιμο του αεραγωγου για οποιοδηποτε λογο,προσεξτε να αποσυνδεσετε τον αρνητικο πολο της μπαταρίας ή τουλαχιστον μην εχετε το κλειδι πανω στο διακοπτη της μιζας.

Χρειαστηκε ενω ειχα αποσυνδεδεμενη την πριζα της ενδειξης "passenger airbag" κατω απο τον αεραγωγο,να μετακινησω το αυτοκινητο και μου αναψε η ενδειξη "airbag fault" στην οθονη.

Δεν ηταν τιποτα το σπουδαιο,απλα η ενδειξη παρεμενε ως memo για λογους ασφαλειας και ηθελε reset που εγινε σημερα απο το VAGCOM...

Και ενα ασχετο...Αφου λοιπον πηγα που πηγα απο 'κει ,ρωτησα εαν υπαρχει δυνατοτητα τοποθετησης cruise control στο αυτοκινητο.Αυτο λοιπον ειναι πραγματι εφικτο και κοστιζει-σ'αυτον τουλαχιστον-85ε το ανταλλακτικο και 115ε η τοποθετηση.

Λετε???

Ηλια!Για οτι θες για το αυτοκινητο,ολοκληρη η οικογενεια του Golf V ειναι εδω,για αυτον ακριβως το λογο.Καλως ηρθες!

Φίλε γειά σου,

1. Fader: Το είχα ξαναφέρει νομίζω ότι fader δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο rcd300..(δεν βρήκα κάτι σχετικό στο vagcom)

2. Passenger AirBag: Σου τα έλεγα εγώ :D

3. Cruise Control. Λέω να το βάλω και εγώ αυτές τις ημέρες .. (μόνος μου φυσικά)

Κώστας

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φίλε γειά σου,

1. Fader: Το είχα ξαναφέρει νομίζω ότι fader δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο rcd300..(δεν βρήκα κάτι σχετικό στο vagcom)

2. Passenger AirBag: Σου τα έλεγα εγώ :D

3. Cruise Control. Λέω να το βάλω και εγώ αυτές τις ημέρες .. (μόνος μου φυσικά)

Κώστας

1.Τοτε η μονη λυση ειναι να ρυθμισω διαφορετικη ευαισθησία στον ενισχυτη μεταξυ των εμπρος και των πισω ηχειων.Αυτο δουλευει σιγουρα!

2.Χα!Οτι τα 'λεγες,τα 'λεγες!Στην αρχη "χλωμιασα" λιγο...Οταν το σκεφτηκα λογικα ειπα "δε μπορει..."

3.Δωσε link τοποθετησης,ή βγαλε καμια φωτό τωρα που θα το κανεις.Εχω ορεξη να αναψω κι αλλα λαμπακια...Ερχονται αλλωστε τα Χριστουγεννα!!!

[sigpic][/sigpic]

Έχω βάλει (σαν αξεσουάρ) από pazaropoulo το καλώδιο που βγαίνει από το ντουλαπάκι του συνοδήγου.Νομίζω ότι υπήρξε προεγκατάσταση

1.Τοτε η μονη λυση ειναι να ρυθμισω διαφορετικη ευαισθησία στον ενισχυτη μεταξυ των εμπρος και των πισω ηχειων.Αυτο δουλευει σιγουρα!

2.Χα!Οτι τα 'λεγες,τα 'λεγες!Στην αρχη "χλωμιασα" λιγο...Οταν το σκεφτηκα λογικα ειπα "δε μπορει..."

3.Δωσε link τοποθετησης,ή βγαλε καμια φωτό τωρα που θα το κανεις.Εχω ορεξη να αναψω κι αλλα λαμπακια...Ερχονται αλλωστε τα Χριστουγεννα!!!

Φίλε,

Εαν προλάβω αύριο να έχω στα χέρια μου το Cruise Control, θα προσπαθήσω να το τοποθετήσω το Σ/Κ. Με ανησυχεί λίγο η συμβατότητα αλλά .. θα δούμε. Από λαμπάκια και fault codes .. να φανε και οι κότες. Σήμερα έσβησα ένα σε έναν συνάδελφο και τρελάθηκε από την χαρά του.

Κώστας

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχω βάλει (σαν αξεσουάρ) από pazaropoulo το καλώδιο που βγαίνει από το ντουλαπάκι του συνοδήγου.Νομίζω ότι υπήρξε προεγκατάσταση

Μήπως έχεις βάλει Dension ?

[sIGPIC][/sIGPIC]

δεν γνωρίζω πολλά πράγματα.ζητήσα εξωτερική σύνδεση (μουσικής)usb stick(κατα την αγόρα) του αυτοκινήτου μου και μου είπαν ότι υπάρχει προεγκατάσταση για μόνο για ipod.Συνδεσα λοιπόν το ipod πάνω, και παίζει!!αυτό ξέρω.

δεν γνωρίζω πολλά πράγματα.ζητήσα εξωτερική σύνδεση (μουσικής)usb stick(κατα την αγόρα) του αυτοκινήτου μου και μου είπαν ότι υπάρχει προεγκατάσταση για μόνο για ipod.Συνδεσα λοιπόν το ipod πάνω, και παίζει!!αυτό ξέρω.

Για το πολυλειτουργικό τιμόνι χρειάζεσαι :

- Νεο τιμόνι, εγγέφαλο τιμονιού & συμπληρωματική καλωδίωση και τα έξοδα τοποθέτησης. Το συνολικό κόστος πρεπει να υπερβαίνει τα €400 στην καλύτερη περίπτωση (πχ. εαν έχεις ήδη οθόνη plus).

- Για το iPod τώρα ρίξε μια ματια εδώ http://www.enfigpix.com/tech_vw_mk5_icelink.html

Κώστας

[sIGPIC][/sIGPIC]

costa είσαι θεός!!!έχεις την τέλεια απάντηση.!!!

θέλω όμως 2 μικρές διευκρινήσεις!!!

1ον Για το τιμόνι.Τι είναι οθόνη plus?:cry:Λόγικα πρέπει να είναι όπως σε όλα τα GT.Παίζει καποιον ρόλο?οι ενδειξεις (κουμπια)δεν αφορούν την ένταση της φωνής. Να το ρισκάρω να πάω στον Pazaropoylo ή έχεις να μου προτεινεις να πάω καπου αλλού?

2ονΔεν θέλω να βάλω ipod.έχω!απλά οταν το τοποθετω στο καλώδιο του αυτοκινητου μου δεν μου δέινει την δυνατότητα να παιξω απο την ιδια την συσκευη(νεκρωνει το ipod) και το μόνο που με αφήνει να κάνω είναι να αλλάζω τραγούδια μόνο απο το RCD της κονσόλας.

Στα μπέρδεψα ε?:O

costa είσαι θεός!!!έχεις την τέλεια απάντηση.!!!

θέλω όμως 2 μικρές διευκρινήσεις!!!

1ον Για το τιμόνι.Τι είναι οθόνη plus?:cry:Λόγικα πρέπει να είναι όπως σε όλα τα GT.Παίζει καποιον ρόλο?οι ενδειξεις (κουμπια)δεν αφορούν την ένταση της φωνής. Να το ρισκάρω να πάω στον Pazaropoylo ή έχεις να μου προτεινεις να πάω καπου αλλού?

2ονΔεν θέλω να βάλω ipod.έχω!απλά οταν το τοποθετω στο καλώδιο του αυτοκινητου μου δεν μου δέινει την δυνατότητα να παιξω απο την ιδια την συσκευη(νεκρωνει το ipod) και το μόνο που με αφήνει να κάνω είναι να αλλάζω τραγούδια μόνο απο το RCD της κονσόλας.

Στα μπέρδεψα ε?:O

1. Δες το pm

2. Το iPod έχει συνδεθεί και αναγωρίζεται ως εξωτερική CDιέρα. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν οι περιορισμοί που αναφέρεις.

Κώστας

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παντως απο οσο γνωριζω και ο φιλος dis εχει τοποθετησει μονος του το cruise control,με θετικο τελικο αποτελεσμα!

Θα εχει σιγουρα καποια tips για την τοποθετηση...

[sigpic][/sigpic]

Παντως απο οσο γνωριζω και ο φιλος dis εχει τοποθετησει μονος του το cruise control,με θετικο τελικο αποτελεσμα!

Ναι,

Εχω διαβάσει αρκετά (και τα σχόλια του dis). Λεω να τα βγάλω πέρα με το DIY του k.pil http://www.golfvgticlub.gr/cruise/DIY-Cruise_control_MK5.pdf

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Κώστας

[sIGPIC][/sIGPIC]

Kalispera se olous!Thelw na rwtisw an kserei kapoios (eite gnwsto tou eite kapoio synergeio eite akoma an to exei kanei o idios) na bgalei sto tsi pisw tis eksatmiseis tou Golf R32!Se kapoio site synergeiou me eksatmiseis eida oti einai efikto na ginei aplws ithela na rwtisw an kapoios exei proswpiki empeiria kai an einai eukolo na ginei kati tetoio giati oi eksatmiseis tou Golf R32 einai sto kentro kai oxi sta plagia opws einai sto TSI!Episis allazei sigoura kai o profylaktiras!Etyxe na petyxw ena golf to opoio htan GTI kata tin gnwmi mou ektos kai an eixe allaksei ta panta autos pou to eixe to opoio apo pisw eixe bgalei o typos tis eksatmisis tou Golf R32 kai to apotelesma htan ola ta lefta!Poly omorfes!To thema einai oti den katafera na vrw poios to exei wste na ton rwtisw proswpika ti ekane kai pou kai katafere na tis valei!An kapoios gnwrizei kati tha xarw poly na mou apantisei giati skeftomai poly sovara to endexomeno na tis perasw kai egw an krinw apo to Golf pou eida!Episis osoi endiaferontai mporw na anevasw photos apo to sygkekrimeno amaksi kai na doun to apotelesma (ebgala 2 me to kinito apo to pisw meros tou autokinhtou gia na fainontai oi eksatmiseis)

Κωστα μηπως εσυ με το δικο σου μαγικο προγραμμα,μπορεις να κοιταξεις αν "παιζει" οποιαδηποτε σχετικη επιλογη οταν μπαινεις στο menu διαγνωσης-ρυθμισης του RCD300?Aris71 πια η εμπειρία σου?

Λετε???

eliaskoun!Για οτι θες για το αυτοκινητο,ολοκληρη η οικογενεια του Golf V ειναι εδω,για αυτον ακριβως το λογο.Καλως ηρθες!(Διαβασε αν θες και τα μηνυματα των τελευταιων 15 σελ καθως και τα links που περιεχουν,θα βοηθηθεις αρκετα πιστευω...)

Είχα δει την επιλογή στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο , ένα Peugeot 307

Λετε???

Διορθωση

Εδω στην Κυπρο μου ειχε κοστισει για να βαλω το cruise control σαν extra περιπου 190 Ε οταν παραγγειλα το αμαξι. Νομιζω οτι αξιζει και ειναι αρκετα βολικο ειδικα οταν κανεις αρκετα ταξιδια. Ακομα ενα + πιστευω οτι κατα την διαρκεια ενος ταξιδιου και με την βοηθεια του cruise control εχω χαμηλοτερη καταναλωση.

π.χ. Λευκωσια - Λαρνακα 50 Km περιπου αποσταση και με ταχυτητα 120 Km/h η καταναλωση ηταν 6.3 λιτρα / 100 χλμ.

http://car.biglobe.ne.jp/newcar/testdrive_report/200704/img/volkswagen-golf_gt_tsi_tdr004.jpg

Εδω στην Κυπρο μου ειχε κοστισει για να βαλω το cruise control σαν extra περιπου 190 Ε οταν παραγγειλα το αμαξι. Νομιζω οτι αξιζει και ειναι αρκετα βολικο ειδικα οταν κανεις αρκετα ταξιδια. Ακομα ενα + πιστευω οτι κατα την διαρκεια ενος ταξιδιου και με την βοηθεια του cruise control εχω χαμηλοτερη καταναλωση.

π.χ. Λευκωσια - Λαρνακα 50 Km περιπου αποσταση και με ταχυτητα 120 Km/h η καταναλωση ηταν 6.3 λιτρα το χλμ.

Αυτο εχω ακουσει απο πολλους κατοχους διαφόρων αυτοκινητων που το χρησιμοποιουν.Ιδιως στην περιπτωση μου,60% κινηση σε αυτοκινητοδρομο πιστευω οτι ειναι πολυ χρησιμο.

Εαν συνδυαζεται και με αυτοματο κιβωτιο,το μονο που εχεις να σε ανησυχει ειναι μηπως παρεις κάνα υπνακο στο τιμονι...

Παρολο τον κινδυνο ομως...την πηρα την αποφαση!Επομενο project ,cruise control !!!

[sigpic][/sigpic]

Αυτο εχω ακουσει απο πολλους κατοχους διαφόρων αυτοκινητων που το χρησιμοποιουν.Ιδιως στην περιπτωση μου,60% κινηση σε αυτοκινητοδρομο πιστευω οτι ειναι πολυ χρησιμο.

Εαν συνδυαζεται και με αυτοματο κιβωτιο,το μονο που εχεις να σε ανησυχει ειναι μηπως παρεις κάνα υπνακο στο τιμονι...

Παρολο τον κινδυνο ομως...την πηρα την αποφαση!Επομενο project ,cruise control !!!

Όταν φτάσεις στο project DSG πιστεύω θα γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον!

Entelws pliroforiaka oi exoterikoi marspiedes gti look apo pazaro kanoun 130 antalaktika + 100 ergasia (e me ligo pazari ston pazaropoulo koveis ligo tin ergasia).

Oi eswtrikoi twra kanoun 140! + den xerw poso ergasia (apisteuto).

Asxeto xerei kaneis na mou pei pws na valw foto sto forum travixa simera foto apo to car mou ston pazaropoulo,se leuko magkes einai iperoxo,tha ithela tin gnwmi sas gia to an teriazoun oi exoterikoi marspiedes tou gti sto tsi.

Y.G. Deutera plerwnw ,Triti - Tetarti to pairnw.

Finally the victory is ours!:D

Y.G. alitheuei simera oti einai imera kata tou fasismou?

M#l#kies!:mad:

Madness?

This is TSI!:mad:

Και εγω το πήρα απόφαση. Το cruise control το αγόρασα και έρχεται.

Κώστας

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά σήμερα μου εμφανίστηκε μια περίεργη ένδειξη. Έχω 22800 χλμ και μου λέει ότι απομένουν 900χλμ ή 62 μέρες για το επόμενο σέρβις.

Sorry, αλλά το αυτοκίνητο δε θέλει κάθε 30.000 ή κάθε 2 χρόνια; Εγώ έτσι νόμιζα...

Επίσης, έχει κάνει κανείς το πρώτο σέρβις (όχι αλλαγή λαδιών, εννοώ σέρβις με ό,τι αυτό περιλαμβάνει) να μας πει πόσο πάει; Γιατί πάλι κερ@τι@τικ@ με βλέπω να πληρώνω...

Παιδιά σήμερα μου εμφανίστηκε μια περίεργη ένδειξη. Έχω 22800 χλμ και μου λέει ότι απομένουν 900χλμ ή 62 μέρες για το επόμενο σέρβις.

Sorry, αλλά το αυτοκίνητο δε θέλει κάθε 30.000 ή κάθε 2 χρόνια; Εγώ έτσι νόμιζα...

Επίσης, έχει κάνει κανείς το πρώτο σέρβις (όχι αλλαγή λαδιών, εννοώ σέρβις με ό,τι αυτό περιλαμβάνει) να μας πει πόσο πάει; Γιατί πάλι κερ@τι@τικ@ με βλέπω να πληρώνω...

Τα 30.000 km ή 2 χρόνια είναι το maximum όριο για το Longlife service.

Στην Ελλάδα δεν γνωρίζω κάποιον που να το έχει καταφέρει αυτό. Πολλά χιλιόμετρα έβγαλες. Δεν θύμαμαι άλλον με περισσότερα. Ευχαριστημένος να είσαι. Άλλοι ούτε 15.000 km δεν βγάζουν με το longlife. Επίσημα η Kosmocar δεν απαγορεύει το longlife service αλλά επειδή είδαν ότι δεν κάνει για την Ελλάδα λόγω καιρικών και οδηγικών συνθηκών δεν το προτείνουν. Ή καλύτερα συνιστούν να γίνονται service σε σταθερά διαστήματα.

Πολλοί αλλάζουν λάδια κάθε 7.500 km. Υπερβολή ίσως. Τα 15.000 Km είναι το όριο νομίζω. Μην το ζορίζεις περισσότερο χωρίς λόγο. Το έγκυρο service καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Μια καθυστερημένη αλλαγή λαδιών όμως ειδικά σε ένα turbo μπορεί να έχει πολλές αρνητικές συνέπειες.

Συμφωνώ με τον DIS.

Αυτή η ένδειξη ρυθμίζεται με VAG-COM για χιλιόμετρα ή διάρκεια σε ημέρες. Προφανώς κάποιος σου έβαλε λάθος ρύθμιση και τώρα ..

Από κερατιάτικα άλλο τίποτα. Την Τρίτη πάω για τα πρώτα λάδια στον Φιλοσίδη.. Τιμή : €150 για Λάδια/Φίλτρο/Εργασία!! ή πιο σωστά για μια σφραγίδα στο Service Book.

[sIGPIC][/sIGPIC]