Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

mou fenete afisiko na fernei mono to mavro

sigoura tha fernei kai to lefko:)

padws kai ta multirama poulan macs(apo rainbow)

edit:me prolave o marvin

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Guest valeria
mou fenete afisiko na fernei mono to mavro

sigoura tha fernei kai to lefko:)

padws kai ta multirama poulan macs(apo rainbow)

Ναι το γνωρίζω αυτό.Βέβαια λέει στο site,κατοπιν παραγγελίας.Δεν τα έχει ως διαθέσιμα.Οπότε γι'αυτό θεώρησα καλό να τα αποφύγω.Αλλιώς θα ήταν η βολικότερη λύση,μιας και έχω πολύ κοντά στο σπίτι μου :)

Εαν κάποιος με αγορασμένο macbook απο Rainbow, αγοράσει επέκταση εγγυησης μεσω e-bay απο UK, λετε να υπάρχει πρόβλημα?

* Εννοειται πως τα εξοδα μεταφοράς τα αναλαμβανουμε εμείς.

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

Στην Ελλαδα ναι δεν ισχυει.... το θεμα ειναι να με καλυψει εστω η Αγγλια αγοραζοντας απο εκει την επεκταση και αναλαμβανοντας το οποιο κοστος μεταφορας. Γιατι ενας χρονος εγγυησης = 0 και κατα συνεπεια υψηλοτατο ρισκο να χασω τα λεφτα μου.
Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

Πάντος, το ffmpegx το έχω δοκιμάσει εγώ, και πέτυχε η μετατροπή από divx σε dvd, με ενσωμάτωση υποτίτλων. Βέβαια θα πειραματιστείς λιγάκι στην αρχή, αλλά θα καταλάβεις πως παίζει. ;)

Γεια σας!

Έχω Mac OS X και συνδέω το Sony Ericsson K750i μου μια φορά την εβδομάδα με bluetooth για να συγχρονίζω το ημερολόγιο. Μιας που τελευταία μού είναι δύσκολο να γράφω SMS με multitapping στο κινητό σκέφτηκα να το κάνω μέσω bluetooth στο κινητό μου.

Χρησιμοποιούσα το BluePhoneElite και εδώ και κάμποσο καιρό το Adress Book για να στέλνω SMS με bluetooth από το κινητό μου. Δηλαδή (για όσους δεν το γνωρίζουν), αν ένα όνομα στο adress book σου έχει mobile αριθμό, υπάρχει η δυνατότητα να γράφεις ένα sms και να το στέλνει στον παραλήπτη μέσω ενός συνδεδεμένου με bluetooth κινητού, χωρίς να έχει σημασία αν στο ίδιο κινητό υπάρχει καταχωρημένος αυτός ο αριθμός.

Παρόλα αυτά, όταν προσπαθώ να γράψω ελληνικούς χαρακτήρες σε οποιοδήποτε από τα δύο αυτά προγράμματα, το μήκος του μηνύματος μειώνεται από τους 160 στους 70 χαρακτήρες.

Γιατί; Παίζει κάτι με τα Unicode ή τις γραμματοσειρές;

Πώς μπορώ να το λύσω;

Με το συμπάθειο, αλλά το ερώτημά μου μεταφέρθηκε από άλλο thread και πήγε κάπως πίσω στη χρονική κατάταξη... οπότε αν το έχει δει κάποιος/α και γνωρίζει κάποια λύση θα ήμουν ευγνώμων... :O :wacko:

Μετά από όλα αυτά,θα προτιμούσα να το έπαιρνα από Fnac,αλλά,δυστυχώς έχω μεγάλο κόλλημα με το λευκό,και δεν υπάρχει περίπτωση να προτιμήσω το μαύρο που φέρνει η Fnac.Άρα επικοινωνώ με Systemgraph αύριο και επανέρχομαι για νεότερα :)

Παιδιά, για να μην γίνοται μπερδέματα η (και όχι ΤΟ) Fnac φέρνει και τις τρεις εκδόσεις (Black, White 2.0Ghz και White 1.83Ghz) ΚΑΙ αγγλικές και ελληνικές. Όσο για το αν υπάρχουν διαθέσιμα...οι κρατήσεις είναι στο ταβάνι. And believe me, I KNOW :) Αν και κάποια κομμάτια από την μικρή έκδοση της White υπήρχαν αν δεν κάνω λάθος το Σάββατο.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Εαν κάποιος με αγορασμένο macbook απο Rainbow, αγοράσει επέκταση εγγυησης μεσω e-bay απο UK, λετε να υπάρχει πρόβλημα?

* Εννοειται πως τα εξοδα μεταφοράς τα αναλαμβανουμε εμείς.

Η Rainbow δεν αναγνωρίζει καμμία επέκταση εγγύησης, ούτε προσφέρει κάποια δική της (ωραία ε; ). Για το αν θα είναι αναγνωρίσιμη από το εξωτερικό βέβαια, δεν το γνωρίζω.

Guest valeria
Παιδιά, για να μην γίνοται μπερδέματα η (και όχι ΤΟ) Fnac φέρνει και τις τρεις εκδόσεις (Black, White 2.0Ghz και White 1.83Ghz) ΚΑΙ αγγλικές και ελληνικές. Όσο για το αν υπάρχουν διαθέσιμα...οι κρατήσεις είναι στο ταβάνι. And believe me, I KNOW :) Αν και κάποια κομμάτια από την μικρή έκδοση της White υπήρχαν αν δεν κάνω λάθος το Σάββατο.
Ναι έτσι είναι.Έχει μόνο ένα μαύρο αγγλικό στα 2 GHz,και αρκετά μαύρα και λευκά αγγλικά και ελληνικά αλλά στα 1,83 GHz :cry:

Άφησα όνομα και τηλ.να με πάρουν όταν υπάρχει διαθέσιμο και κυρίως ΟΤΑΝ έρθει η σειρά μου :cry:

Guest valeria

Πήρα τηλέφωνο και εκεί,μου είπε ότι δεν είχαν πάει οι πωλητές ακόμη και να αφήσω ένα τηλ. για να με πάρουν αυτοί.Άφησα ένα κινητό και ένα σταθερό γιατί της είπα ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι εκτός.Αυτοί θεώρησαν καλό να με πάρουν μόνο στο σταθερό κατά τη 1 το μεσημέρι.Όταν γύρισα κατά τις 5 και μισή το είδα,ξαναπαίρνω,βγαίνει η ίδια και μου λέει ότι με είχε πάρει ο κύριος τάδε,και αν γίνεται λέει

....να με πάρει σε λίγο γιατί μιλούσε στην άλλη γραμμή.Όσο με πήρατε εσείς,τόσο με πήρε και αυτός.Πολύ γράψιμο το εν λόγω κατάστημα.Συγγνώμη για τα δύο μηνύματα αλλά γράφω από το κινητό.

Eγω παντος που πηρα το mac book pro με ελληνικα τα ξηλωσα γιατι ειχα τρελλα προβληματα με προγραματα οπως τα office αλλα μου εμεινε το πληκτρολογιο:p

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Guest valeria

Παιδιά τι διάβασα;;;;;:http://www.macephemera.gr/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=1925

Μπορεί να το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος; :blink:

Πως να το επιβεβαιωσει αλλος; Ειναι αποκλειστικη ειδηση που ξετρυπωσε ο dimkaras :p

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

Χαίρετε! Είμαι καινούργιος κάτοχος ενός imac και επειδή είναι η πρώτη μου επαφή με το λογισμικό macintosh, θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με το τι ανάλογο υπάρχει στα mac os για καθαρισμό απο άχρηστα αρχεία γενικώς(κατι σαν εκκαθάριση δίσκου και ανασυγκρότηση δίσκου όπως στα windows) γιατί π.χ. ενώ κάνω καθαρισμό ιστορικού του ίντερνετ, μετά μόλις ξανασυνδέομαι εμφανίζονται στοιχεία μου όπως username και password. Επίσης γιατί μετά απ την εγκατάσταση ενός προγράμματος και σβήνοντας τους φακέλλους απ την επιφάνεια εργασίας, διαγράφεται και το εγκατεστημένο πρόγραμμα? Δεν υπάρχει άλλος χώρος αποθήκευσης απ την επιφάνεια εργασίας? Γενικότερα πώς μπορώ να κάνω καθαρισμό και ανασυγκρότηση και ασφαλή καθαρισμό για να μη "βαραίνει" το σύστημα και να μην αργεί κατα την επανεκκίνηση? Υπάρχουν Ελληνικά προγράμματα ή μόνον Αγγλικά?????!!!!!!! Ευχαριστώ.

Guest valeria
Απ'όσα έχω διαβάσει (δεν έχω παραλάβει ακόμα το mac μου) τους φακέλους των progs τους σύρεις στον φάκελο Applications.Αν κάνω λάθος,ας με διορθώσει κάποιος :O

Καθαρισμός και ανασυγκρότηση :lol: είναι άγνωστες λέξεις στο OS X, δεν χρειάζονται!!!! Το λειτουργικό θα φορτώνει πάντα με την ίδια ταχύτητα ανεξάρτητα με τα προγράμματα που έχεις εγκαταστήσει. Τα ίδια έπαθα και γω πριν από ένα μήνα που πήρα το πρώτο μου μακ και έψαχνα να βρω defragment και registry cleaner. Ξέχασέ τα, δεν τα χρειάζεσαι.

Όταν θες να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα το κάνεις απλά drag'n' drop στο folder applications ή όπου αλλού θέλεις (συνηθίζεται εκεί). Υπάρχει το appzapper που σβήνει τα αρχεία που τυχόν έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα που θές να ξεφορτωθείς.

Στο safari πας στο μενού safari -> reset safari :D

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Σωστά. Τα (περισσότερα) applications τα εγκαθιστάς σέρνοντάς τα στο φάκελο Applications (μπορείς να τα βάλεις και αλλού αν θες αλλά γιατί να το κάνεις) και τα απεγκαθιστάς σβήνοντάς τα απο εκεί. Αν θες χρησιμοποιείς εφαρμογές όπως το AppZapper που βρίσκουν και κανά αρχείο που μπορεί να βρίσκεται αλλού. Ο καθαρισμός ιστορικού σβύνει το History όχι το σύμπαν :)

Επίσης δε χρειάζεσαι defrag, ανασυγκροτήσεις και τα συναφή, ξέχνα τα windows :)

Σας ευχαριστώ πολύ! Ξέρετε μήπως πού μπορώ να βρώ βιβλία για macintosh στα Ελληνικά? Λέτε να βγάλω το GR Update και να αφήσω το αγγλικό μενού? Θα μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα? Γενικά απο πού μπορώ να μάθω περι mac?????

Παιδιά τι διάβασα;;;;;:http://www.macephemera.gr/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=1925

Μπορεί να το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος; :blink:

Το επιβεβαιωνω εγω :p και σας λεω να ριξετε μια ματια σημερα-αυριο στο wewantapplegreece και θα δειτε λεπτομερειες για το ποιος το δηλωσε, σε ποιον, ποτε κτλ. :)

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

Βασικα επιβεβαιωνονται οι δηλωσεις, απο εναν υψηλα ισταμενο παραγοντα της Apple. Ας ελπισουμε να μη μεινουν στα λογια και να περασουν σε εργα ;)

My Travel Map

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...