Jump to content

[Επίσημο] Qtek 8300 & 8310

kalantz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1. αν έχεις τη rom της ace hellas στέλνεις sms με 160 χαρακτήρες. απλά η ace άργησε να δώσει λύση στο πρόβλημα στα wm5 και ίσως να μπερδέυεσαι απο αυτό.

2. δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο και ούτε μου έχει παραπονεθεί κανένας για τέτοιο πρόβλημα.

3. δε γνωρίζω. πάντως και να μην είναι όπως διάβασες στα προηγούμενα μυνήματα, μπορούμε να το "κάνουμε" της ace.

4. το radio upgrade είναι νεότερο από από αυτό που έχει η ace. αλλά μη σκας, και χωρίς αυτό δεν έχει πρόβλημα το κινητό

5. μια χαρά είναι η ποιότητα κατασκευής. ελάχιστα τριξιματάκια απο το καπάκι της μπαταρίας μετά απο ένα χρόνο. το joy δεν έχει κάνενα πρόβλημα, απλά η κατασκεύη του έχει λίγο "αέρα" παραπάνω που μπορεί να φάνει περισσότερο στα games. όποιος μπορεί ας το το εξηγήσει καλύτερα.

6. δεν ξέρω αν έχει καταργηθεί επίσημα, άλλα όπως και μόνος σου διαπιστώνεις είναι στα τελειώματα το κινητάκι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντέχει ακόμα.

7. το λειτουργικό από μόνο του έχει αρκετές βελτιώσεις, συν την εξαιρετική qvga οθόνη του(κυριολεκτίκα καμία σχέση), συν το wifi. για μένα όταν άλλαξα το sda με αυτό ήταν αρκετά.

8. αυτό θα το κρίνεις εσύ. εγώ δύσκολα παίρνω κινητό που ετοιμάζεται να αποσυρθεί, αλλά όπως είπα και παραπάνω πιστέυω οτι αντέχει ακόμα. είμαστε και εν αναμονή crossbow με ενσωματομένο mobile office επιτέλους, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα προς το παρόν πάντως.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Επειδή έχω μέινει πολύ ευχαριστημένος απο windows mobile κι επειδή ούτε εγώ θέλω να αγοράσω ένα κινητό που βρίσκεται σε στάδιο απόσυρσης... ποιό wm5 κινητό θα προτείνατε;

ΥΓ: ποιό είναι το 620? qtek?

[ f i l i p p o s ]

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Επειδή έχω μέινει πολύ ευχαριστημένος απο windows mobile κι επειδή ούτε εγώ θέλω να αγοράσω ένα κινητό που βρίσκεται σε στάδιο απόσυρσης... ποιό wm5 κινητό θα προτείνατε;

ΥΓ: ποιό είναι το 620? qtek?

qtek δεν θα ξαναδείς. η htc πουλάει πλέον τα κινητά της με το δικό της όνομα.

το s620 είναι αυτό. πρσωπικά αυτό το design μου κάθεται στο στομάχι, αλλά είναι πολύ της μόδας τελευταία.

μπορείς να δεις και το meteor που είναι 3g, αλλά δεν έχει wifi και είναι και αυτο άσχημο για τα γούστα μου.

με άλλα λόγια αν δεν σου αρέσει το s620, εγώ το 8310 θα σου πρότεινα ή να περιμένεις για την επόμενη φουρνιά!!!:)

Παιδιά η αναβάθμιση radio μπαίνει και στα κινητά της ACE.

Εγώ έχω της ACE και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να μπω στον bootloader και να κάνω από εκεί την αναβάθμιση.

μιας και πέρασα και είδα φως και μπήκα ας γράψω και εγώ μια γνώμη -όχι και τόσο αντικειμενική μιας και βρίσκω το αγαπημένο μου κινητό τούμπανο και αμα ...ραγίσει επιτέλους η έκδοση του destinator που περιμένω τόσους μήνες θα πέσω να το προσκυνάω.

θεωρώ ότι το συγκεκριμένο κινητό είναι αρκετά εξειδικευμένο σαν αγορά έτσι ώστε ο αγοραστής να πρέπει να έχει ζυγίσει από πριν τα θετικά του και να γνωρίζει πως θα εξαντλήσει τα specs του, όπως επίσης και να έχει συμφιλιωθεί με τα όποια αρνητικά του.

Καλά το να το συγκρίνετε με το S620 είναι ντροπή γιατί το καημενούλι το κουασιμοδοντάκι είναι εμετός (προσωπική άποψη, πετάξτε μου γιαούρτια άμα θέλετε). Αν λοιπόν θα σκεφτόμουνα να το αλλάξω και να δεχτώ την συμβίωση με μια συσκευή μεγαλύτερου όγκου έχοντας ως προτέρημα την χρήση pure WM5 και όχι WM5 for Smartphones –πράγμα το οποίο αποτελεί από τα κύρια μειονεκτήματα αυτή τη στιγμή λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην κυκλοφορία συμβατού λογισμικού– θα γλυκοκοίταζα το ολοκαίνουργιο P3300. Για να δούμε λοιπόν, τι είπα ολοκαίνουργιο; Προσέξατε τι επεξεργαστή φοράει; Το αν ήταν λάθος κίνηση από τη HTC ή όχι δεν θα το συζητήσουμε αυτή την στιγμή, το ότι φοράει πάντως τον ίδιο επεξεργαστή με το 8310 όπως και αρκετά κινητά που παρουσιάστηκαν αυτό τον καιρό, δίνει παράταση ζωής για την συμβατότητα με το επερχόμενο λογισμικό για τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμα (πραγματικά δεν θέλω να παρακινδυνεύω κάνοντας πιο ριψοκίνδυνες δηλώσεις).

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι θέμα προσωπικής άποψης, απαιτήσεων και φυσικά γούστου του αγοραστή...

Current: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G SM-G988B/DS The rest is history:
Samsung Galaxy S9+ G965F/DS | Samsung Galaxy Note 3 N9005 | Samsung Galaxy S I9000 | HTC P3650 Touch Cruise | HTC V1240 [Qtek 8310]

qtek δεν θα ξαναδείς. η htc πουλάει πλέον τα κινητά της με το δικό της όνομα.

το s620 είναι αυτό. πρσωπικά αυτό το design μου κάθεται στο στομάχι, αλλά είναι πολύ της μόδας τελευταία.

μπορείς να δεις και το meteor που είναι 3g, αλλά δεν έχει wifi και είναι και αυτο άσχημο για τα γούστα μου.

με άλλα λόγια αν δεν σου αρέσει το s620, εγώ το 8310 θα σου πρότεινα ή να περιμένεις για την επόμενη φουρνιά!!!:)

Οκ... το είδα το s620 αλλά εαν είναι να πάρω κάτι σε τέτοιο μέγεθος τότε θα προτιμήσω ενα PDA που έχει περισσότερες δυνατότητες. To meteor μια χαρά μου φαίνεται αλλά δεν έχει wifi.

Είμαι στο ψάξιμο πάλι για smartphone μιας και το 8010 πριν 2 μέρες παρουσίασε πρόβλημα πάλι στο πλήκτρο αποδοχής κλήσης (δεν ανταποκρίνεται). Τον Αύγουστο το είχα παει στην Ace για service!

[ f i l i p p o s ]

Καλησπερα σε ολους!!! Θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας σε ενα θεμα. Υπαρχει τροπος να δω τα αρχεια που εχω στον υπολογιστη μου ή στον δισκο μου ο οποιος ειναι με ethernet στο οικιακο δικτυο μεσω του Qtek?

Βλεπει το wifi router κανονικα αλλα δεν ξερω αν και πως μπορει να κανει file sharing

Ευχαριστω εκ των προτερων

Αρχικά καλές γιορτές σε όλους. Θα κάνω κάποιες ερωτήσεις οι οποίες μπορεί και να έχουν ξαναγίνει απλά όσο μπόρεσα να ψάξω στο forum δεν τις βρήκα.

Θέλω να αγοράσω το HTC v1240 από τη Vodafone. Με βολεύει γιατί έχω επιδότηση με ανανέωση συμβολαίου. Θέλω αν κάποιος ξέρει να μου απαντήσει στα εξής.

1) Έχει διαφορές από το Qtek 8310 και αν ναι ποιές είναι αυτές.

2) Αλλάζοντας το theme φαντάζομαι ότι το ασπροκόκκινο χρώμα της Vodafone εξαφανίζεται.

3) Το θέμα αυτό με τα μυνήματα για τους 70 χαρακτήρες υπάρχει και σε αυτό το μοντέλο?

4) Για τα λεφτά που κάνει τώρα 329ευρο (σκέτη συσκευή) πιστεύεται ότι ειναι μια καλή αγορά?

5) Ειμαι πολλά χρόνια χρήστης Symbian κινητών αλλά θεωρώ ότι ειναι λίγο περιορισμένα σε σχέση με τα Windows mobile. H αποψή σας??

6) Τέλος υπάρχει εφαρμογή για να ανοίγει office και pdf αρχεία?

Ελπίζω να μην σας κούρασα με τις πολλές και ενδεχομένως κουτές ερωτήσεις μου. Πάντως θα με βοηθούσατε πολύ αν μου απαντάγατε στα παραπάνω. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

PANOS

Καλημερα pbirdas, καλημερα και στο υπολοιπο forum.

1) Δεν εχουν καμια διαφορα στο hardware, ειναι το ιδιο κινητο.

2) Πηγαινοντας στις ρυθμισεις του κινητου αλλαζεις το theme (Εναρξη, Ρυθμισεις, Αρχικη οθονη).

3) yup!!!!!

4) Αριστη αγορα! Αν και νομιζω οτι κοστιζει 314

5) Αν κυκλοφορησουν περισσοτερα προγραμματα για wm5 (smartphone) δε θα το πλησιαζουν ουτε τα Vista. :D

6) Office (word, excel, powerpoint) θα βρεις στο 2o CD που υπαρχει στη συσκευασια της Vodafone. Για pdf και flash δεν εχω βρει κατι προς το παρον.

Αυταααα..:worry:

:ninja:Κόκκινοι, Πράσινοι και Μπλε δεν έχετε καμία διαφορά από τους ομόλογους σας στη Βουλή, μόνο τη μάσα έχετε στο νου!!

Για PDF και γενικά αρχεία office υπάρχει το clearvue suite.

Για flash εγώ έχω το adobe flash lite.

Δεν υπάρχει θέμα μηνυμάτων με 70 χαρακτήρες το πολύ στα 8310 με το πρόσφατο ROM upgrade.

nick πρόγραμμα για pc δεν είναι αυτό που έδωσες στο link;

o vasman μου έδωσε ότι θέλει πρόγραμμα για Qtek, κάτι σαν το WiFi Companion που υπάρχει για τα PPC, μόνο που δεν υπάρχει για τα Smartphones, ή τουλάχιστον δεν έχω βρει εγώ ακόμα τίποτα...

αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με!

Samsung Galaxy S9+ G965F/DS | Samsung Galaxy Note 3 N9005 | Samsung Galaxy S I9000 | HTC P3650 Touch Cruise | HTC V1240 [Qtek 8310]

Για PDF και γενικά αρχεία office υπάρχει το clearvue suite.

Για flash εγώ έχω το adobe flash lite.

Δεν υπάρχει θέμα μηνυμάτων με 70 χαρακτήρες το πολύ στα 8310 με το πρόσφατο ROM upgrade.

Αυτο το ROM update από που το κατεβάζω? Στο Site της QTEK δεν έχει για 8310 fimware. Μήπως κατεβάζω για κάποιο άλλο μοντέλο και κάνει?

Επίσης αν βάλω το QTEK ROM υπάρχει κάπου η έκδοση του HTC 1240 της Vodafone μήπως δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και θέλω να γυρίσω στην αρχική μου έκδοση?

PANOS

nick πρόγραμμα για pc δεν είναι αυτό που έδωσες στο link;

o vasman μου έδωσε ότι θέλει πρόγραμμα για Qtek, κάτι σαν το WiFi Companion που υπάρχει για τα PPC, μόνο που δεν υπάρχει για τα Smartphones, ή τουλάχιστον δεν έχω βρει εγώ ακόμα τίποτα...

αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με!

ναι για το pc είναι αυτό το πρόγραμμα. απλώς στήνεις ένα http file server στο pc σου και βλέπεις τα αρχεία μέσω Internet explorer από το κινητό.

το βρίσκω αρκετά "μπακαλίστικο" γι αυτο και δεν ασχολήθηκα ποτέ. δυστυχώς φάγαμε πόρτα και απο το resco explorer γιατί αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζεται απο την smartphone πλατφόρμα. σε αντίθεση με τα ppc που δουλεύει άριστα...

Αυτο το ROM update από που το κατεβάζω? Στο Site της QTEK δεν έχει για 8310 fimware. Μήπως κατεβάζω για κάποιο άλλο μοντέλο και κάνει?

Επίσης αν βάλω το QTEK ROM υπάρχει κάπου η έκδοση του HTC 1240 της Vodafone μήπως δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και θέλω να γυρίσω στην αρχική μου έκδοση?

στο ελληνικό site της qtek δεν έχεις πρόσβαση για να κατεβάσεις αυτή τη rom. περιμένεις λοιπόν να στη στείλουμε εμείς.:happy:

όλα αυτά με την προυπόθεση οτι έχεις διαβάσει πολύ καλά τις τελευταίες σελίδες του forum και ξέρεις πως να ξεκλειδώσεις την συσκευή σου για να μπορέσεις να περάσεις αυτή τη rom.

επίσης αν δεις πιο πίσω στο forum ο sugardad έχει ποστάρει link με τη rom της vodafone

Παιδια καλησπερα. Όντως προγραμμα για το smartphone θελω και οχι για το pc,αν και καταλαβα τι προσπαθει να κανει το παραπανω προγραμμα.

Δεν βρισκω κατι παντως να μπορω να κανω τη δουλεια μου.

Η απορια μου παντως ειναι η εξης.Οταν ρυθμιζεις το wifi εχει επιλογη internet ή δικτυο.Ποιος ο λογος της επιλογης?

psybill, ok τώρα κατάλαβα. όντως είναι μια λύση για όποιον το χρειάζεται οπωσδήποτε, όχι όμως και ότι πιο απλό υπάρχει.

Ας ελπίσουμε ότι θα προσθεθεί η δυνατότητα σε κάποια μελοντική έκδοση του Resco, η ακόμα καλύτερα θα βγεί WiFi Companion για Smartphones (βλέπω τις ικανότητες της έκδοσης για PPC και μου τρέχουν τα σάλια!)

Καθυστερούν πολύ ρε γαμώτο τα προγράμματα για Smartphones... :(

Φίλε vasman να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω την διαφορά, πάντως εγώ έχω την ρύθμιση στο internet έτσι ώστε να θεωρεί ότι άπαξ και βρεί κάποιο WiFi Lan αυτό προσφέρει και πρόσβαση στο Internet (μπορεί ασφαλώς και να μην ισχύει αυτό). Εξάλου δυστηχώς προς στιγμή είναι και η κυριότερη λειτουργία του WiFi του 8310 (το browsing στο internet μέσω δυκτίων WiFi, μιας και όπως είπαμε και πιο πάνω απουσιάζουν προς το παρόν αρκετές λειτουργίες...)

psybill, ok τώρα κατάλαβα. όντως είναι μια λύση για όποιον το χρειάζεται οπωσδήποτε, όχι όμως και ότι πιο απλό υπάρχει.

Ας ελπίσουμε ότι θα προσθεθεί η δυνατότητα σε κάποια μελοντική έκδοση του Resco, η ακόμα καλύτερα θα βγεί WiFi Companion για Smartphones (βλέπω τις ικανότητες της έκδοσης για PPC και μου τρέχουν τα σάλια!)

Καθυστερούν πολύ ρε γαμώτο τα προγράμματα για Smartphones... :(

εγώ θα έλεγα να μην περιμένεις. δεν πρόσεξες καλά στο προηγουμενο post τη λέξη "υποστηρίζεται". η ms έχει κουτσουρέψει το wifi στα smartphones. ο developer του resco ήθελε να ενσωματώσει αυτή τη λειτουργία στο πρόγραμμα του αλλά δεν........

μακάρι στα crossbow να αλλάξει κάτι.

αν θέλετε να αλλάξετε την ρομ του V1240 και unlocking pm ;)

το 1240 δεν έχει καμία διαφορά με το 8310 παρα μόνο το ασημί πληκτρολόγιο

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

ούπς... :(

Έχω κατεβάσει κάποια games τα οποία αντί για εγκατάσταση με .cab ή .exe κτλ , σου έχει έτοιμο ένα folder και απλά τον βάζεις όλον μέσα στο /storage card/program files και παίζουν κανονικά.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι γιατί όταν κάνω shortcut το .exe στο φάκελο /windows/games και τρέχω από εκεί το shortcut δεν παίζει το παιχνίδι?

Μια τελευταία ερώτηση πριν άνω το update.(από HTC v1240 se QTEK 8310)

Διάβασα ότι πρέπει να κάνω το CID όλο άσους για να περάσει η ρόμ του qtek (με το SPVServices.exe). Επίσης έλεγε ότι σου δείχνει το πρόγραμμα την CID που έχει το κινητό πριν το αλλάξεις. Χάνεις την εγγύηση άμα αλλάξεις την CID όπως διάβασα.

Αν κρατήσω την CID που έχει το κινητό μου μπορώ χρησιμοποιόντας το ίδιο πρόγραμμα να επαναφέρω την παλιά?Έτσι περνώντας και την παλιά version(vodafone) ενδεχομένως να μην γίνει αντιλιπτό ότι είχα αλλάξει την rom έτσι ώστε να μην χάσω την εγγύηση??(αχρίαστη να είναι..)

Πείτε μου σας παρακαλώ γιατι το έχω άγχος. Είμαι και λίγο γκαντέμης γενικά με τα κινητά..καταλαβαίνετε..

Ξέρετε μήπως καμία περίπτωση να είχε κάποιος HTCv1240 και αφού του είχε περάσει την ROM του QTEK να χριάστηκε εγγύηση?? Αν ναι τι έγινε??

Ευχαριστώ πολύ. Χρόνια πολλά σε όλους.

PANOS

Μια τελευταία ερώτηση πριν άνω το update.(από HTC v1240 se QTEK 8310)

Διάβασα ότι πρέπει να κάνω το CID όλο άσους για να περάσει η ρόμ του qtek (με το SPVServices.exe). Επίσης έλεγε ότι σου δείχνει το πρόγραμμα την CID που έχει το κινητό πριν το αλλάξεις. Χάνεις την εγγύηση άμα αλλάξεις την CID όπως διάβασα.

Αν κρατήσω την CID που έχει το κινητό μου μπορώ χρησιμοποιόντας το ίδιο πρόγραμμα να επαναφέρω την παλιά?Έτσι περνώντας και την παλιά version(vodafone) ενδεχομένως να μην γίνει αντιλιπτό ότι είχα αλλάξει την rom έτσι ώστε να μην χάσω την εγγύηση??(αχρίαστη να είναι..)

Πείτε μου σας παρακαλώ γιατι το έχω άγχος. Είμαι και λίγο γκαντέμης γενικά με τα κινητά..καταλαβαίνετε..

Ξέρετε μήπως καμία περίπτωση να είχε κάποιος HTCv1240 και αφού του είχε περάσει την ROM του QTEK να χριάστηκε εγγύηση?? Αν ναι τι έγινε??

Ευχαριστώ πολύ. Χρόνια πολλά σε όλους.

Καλημερα και Χρονια Πολλα σε ολους.

Φιλε pbirda μη μασας. Εδω και μια εβδομαδα λειτουργω το flashαρισμενο μου HTC 1240v και δεν εχω κανενα προβλημα (πλυν του οτι μου γλυστρισε και το στουκαρα) προχωρα και δεν θα εχεις κανενα προβλημα, φτανει να ακολουθησεις τις οδηγιες.

Γυρω στο 93% ισως σου κολλησει για κανενα λεπτο αλλα ειναι απολυτως φυσιολογικο! Πιστεψε με οταν δεις για πρωτη φορα το logo της Qtek δεν θα σε απασχολουν ουτε εγγυησεις, ουτε Ace Hellas.

Καλη επιτυχια

:ninja:Κόκκινοι, Πράσινοι και Μπλε δεν έχετε καμία διαφορά από τους ομόλογους σας στη Βουλή, μόνο τη μάσα έχετε στο νου!!

the_firm πόσο σωστά το έθεσες..... :) ;)

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Τελικά σήμερα έκανα το updtate από htcv1240 σε qtek8310...Κανένα πρόβλημα.

Όλα πήγαν καλά. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν για να το επιτύχω.

Επιπλέον όμως έχω περισσότερα πράγματα να ρωτήσω.

1) Γιατί δεν μου περναέι το RADIO upgrade (4.1.13.28_02.61.01 έκδοσης). Μου λέει error[208]: file open. Και εξηγεί ότι το αρχείο που ζητήθηκε δεν μπορεί να ανοιχτεί. Το μέγεθος του upgrade που κατέβασα από πιο πίσω post είναι 2.08mb. Αν κάποιος γνωρίζει τι κάνω λάθος ας με ενημερώσει.

2) Αφού επιτέλους έχω και εγώ pocket msn (χιχιχιχι), το πρόβλημα που είχα και πριν κάνω το reflash έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Όταν δεν έχω ανοιχτό το Wi-Fi και ανοίξω browser ή messenger μου ενεργοποιήται το GPRS και φυσικά χρεώνομαι αρκετά. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει πως δηλώνω ότι όταν υπάρχει ζήτηση από τα προγράμματα για internet να μην ενεργοπιήται το GPRS?

Ευχαριστώ πολύ.

PANOS

Τελικά σήμερα έκανα το updtate από htcv1240 σε qtek8310...Κανένα πρόβλημα.

Όλα πήγαν καλά. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν για να το επιτύχω.

Επιπλέον όμως έχω περισσότερα πράγματα να ρωτήσω.

1) Γιατί δεν μου περναέι το RADIO upgrade (4.1.13.28_02.61.01 έκδοσης). Μου λέει error[208]: file open. Και εξηγεί ότι το αρχείο που ζητήθηκε δεν μπορεί να ανοιχτεί. Το μέγεθος του upgrade που κατέβασα από πιο πίσω post είναι 2.08mb. Αν κάποιος γνωρίζει τι κάνω λάθος ας με ενημερώσει.

Dokimase na peraseis to radio upgrade se bootloader mode kai den 8a exeis kanena problhma :)