Jump to content

[Επίσημο] Qtek 8300 & 8310

kalantz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μάλιστα... Registry editor που θα βρω (είτε free είτε όχι)?

Και που βλέπω με ποιές συσκευές έχω κάνει pairing?

(Ευχαριστώ για την απάντησή σου psybill! Είχα αγχωθεί...)

συνήθως το πρόβλημα προέρχεται από bt headset της sony ericsson. για να δεις τις συσκευες που έχεις κάνει pair πας στο start-settings-connections-bluetooth-devices.

regeditor υπάρχουν και free, αλλά σου προτείνω να κατεβάσεις τον resco explorer που εχει kai regedit. μετά απλά ακολούθησε την διαδρομή που λέει το παραπάνω link και θα είσαι ok.

http://www.resco.net/smartphone/explorer/default.asp

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Υπαρχει κανενα Link που να εχει οδηγίες για

1) πως παιρνουμε backup την υπάρχουσα rom ?

2) πως εγκαθιστούμε την cooked (π.χ WM6) ?

Carpe Diem

http://www.custominsight.com/services/bmw.gif

Σήμερα ήρθε και το δικό μου...

Θα φορτίζει μέχρι το πρωί και από αύριο θα ξεκινήσω να παίζω μαζί του...

είμαι ένας πανευτυχής κάτοχος του S110 και σκέφτομαι να πάρω το 8310 απο το eshop. αυτο που με προβληματίζει είναι εάν υπάρχει πρόγραμμα καιρού για το 8310 όπως το sbp weather.

επίσης μπορώ μέσω wifi να βλέπω τα κοινόχρηστα του δικτύου μου;

edit: το παρήγγειλα τελικά....

Γιατί...;;;

Το eshop το έβαλε σε προσφορά στα 185 ευρώ...!!!

Το γιατί σε εμένα πήγαινε; Αν ναι, το είπα επειδή είναι ψιλοευαίσθητο το joystick. Όχι ότι χαλάει εντελώς απλά μετά από πολύ χρήση τρώει κάποια κολλήματα..

Φίλε smyrali υπάρχει πρόγραμμα καιρού(νομίζω spb weather λέγεται και για τα smartphones).

Δυστυχώς δεν μπορείς να βλέπεις τα κοινόχρηστα στοιχεία του δικτύου σου...

Μακάρι η Resco να βγάλει τον Resco Explorer με αυτή τη δυνατότητα...

Η λύση που έχω κάνει εγώ, είναι να σηκώνω προσωρινά έναν FTP Server με τα αρχεία που θέλω.

ΤΟ Ε-SHOP ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟ 8310 199€.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ?ΘΕΛΩ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Παιδιά αυτά του e-shop,είναι της ACE;

Δηλ. θα μπορέσουμε με τις επίσημες ROM να έχουμε 160 χαρακτήρες κτλ...;

Ρωτάω γιατί το παρήγγειλα σήμερα, μου είπαν ότι είναι ελληνικό, αλλά δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη...:wacko:

Nothing lasts forever, but the certainty of change...

Emperistatomenos' Blog

Σε εμένα δεν θέλει να δουλεψει με τίποτα το gprs, wap και τα mms (έχω cosmote). Μπήκα στην qtek και βρήκα τις ρυθμίσεις για τα 8010/8020 και τις βάζω αλλά τίποτα. Είναι και λίγο διαφορετικές και ίσως κάνω κάπου λάθος...

Μπορεί κανείς να μου δώσει τις ρυθμίσεις για το 8310 που πρέπει να κάνω για να δουλέψουν gprs, wap και mms?

ΤΟ Ε-SHOP ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟ 8310 199€.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ?ΘΕΛΩ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Το κινητό το έχω σχεδόν ενάμιση χρόνο και είναι άψογο!

Δεν πρόκειται να το βαρεθείς με τίποτα.

Το joystick να προσέχεις μόνο..

Το γιατί σε εμένα πήγαινε;

Ναι, σε σένα πήγαινε! :)

Σε ευχαριστώ πολύ!

Το κινητό φαίνεται πολύ στηβαρό και προσεγμένο!

Τρίτη μέρα σήμερα και εντυπωσιάζομαι από την αυτονομία του!

Καλά ρε την εξαντλήσατε την προσφορά κι όλας;

Και έλεγα να πάρω ένα δεύτερο να έχω κάβα... δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα άλλο ενδιαφέρον σε αυτήν την τιμή...

Current: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G SM-G988B/DS The rest is history:
Samsung Galaxy S9+ G965F/DS | Samsung Galaxy Note 3 N9005 | Samsung Galaxy S I9000 | HTC P3650 Touch Cruise | HTC V1240 [Qtek 8310]

Μόλις συγχρόνισα το qtek 8310 με το debian μου. (η έκδοση που έχω τώρα είναι debian etch / stable).

Θα παραθέσω τα link που χρησιμοποίησα και κάποια πολύ μικρά κολπάκια που έκανα για να παίξει.

Κατ'αρχάς το βασικό πρόγραμμα που χρησιμοποίησα είναι το synce.

Τα περισσότερα υποπρογράμματα που χρειάζονταν τα κατέβασα με subversion και έγιναν compile. Ο τρέχων πυρήνας που χρησιμοποιώ είναι ο 2.6.18-4-686 (από τους stock του debian)

Οι βασικές οδηγίες βρίσκονται εδώ:

http://www.synce.org/index.php/Windows_Mobile_2005_Support

Διαβάζοντας λίγο το site βλέπουμε τα βήματα που χρειάζονται:

1) Εγκατάσταση των απαραίτητων πακέτων

2) Δια-Σύνδεση της συσκευής

3) Χρήση των πακέτων συγχρονισμού

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ξεκινάμε από αυτή τη σελίδα:

http://www.synce.org/index.php/Building_SynCE_with_Windows_Mobile_2005_support_from_Subversion

Για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε τα προγράμματα που φαίνονται στο link, εγκαθιστούμε το subversion

apt-get install subversion

Έπειτα γράφουμε αυτά που φαίνονται στο site, δηλαδή:

svn checkout [url]https://synce.svn.sourceforge.net/svnroot/synce/trunk/libsynce[/url]
svn checkout [url]https://synce.svn.sourceforge.net/svnroot/synce/trunk/librapi2[/url]
svn checkout [url]https://synce.svn.sourceforge.net/svnroot/synce/trunk/odccm[/url]
svn checkout [url]https://synce.svn.sourceforge.net/svnroot/synce/trunk/synce-gnome[/url]

Αν δεν είμαστε logged in ως superuser, πριν από την εκάστοτε εντολή πληκτρολογούμε "sudo".

Για να μπορέσουμε να κάνουμε compile αυτά που κατεβάσαμε, χρειαζόμαστε κάποια extra προγραμματάκια.

Κατ'αρχάς γράφουμε:

sudo apt-get install libglib2.0-dev libusb-dev build-essential autoconf automake1.9 libtool libgnet-dev libhal-dev libhal-storage-dev libdbus-glib-1-dev python-sip4-dev python-pyrex python-dev

για να πάρουμε αυτά που δίνει το site.

Στον επόμενο "τόνο", μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε compile αυτά που κατεβάσαμε από SVN.

Όπως λέει και το site, ξεκινάμε με το libsynce και δίνουμε:

cd libsynce/
./bootstrap
./configure --enable-desktop-integration
make
sudo make install
cd ..

(θεωρούμε ότι αν π.χ. γράψαμε την εντολή svn-topathtouarxeiou στο /home/user, έχουμε ένα φάκελο toonomatouarxeiou στο /home/user).

Τα ίδια και με το librapi

cd librapi2/
./bootstrap
./configure
make
sudo make install
cd ..

Ακριβώς μετά από αυτό δίνουμε:

echo "/usr/local/lib" | sudo tee -a /etc/ld.so.conf
sudo ldconfig

Τελειώνουμε την εγκατάσταση αυτών που κατεβάσαμε εγκαθιστώντας το odccm:

cd odccm/
./bootstrap
./configure
make
sudo make install
sudo cp data/dbus/odccm.conf /etc/dbus-1/system.d/
cd ..

Έτοιμοι για το 2ο βήμα...

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

Εδώ θα πρέπει να αποφασίσουμε εξ'αρχής τον τρόπο που επιθυμούμε να επιτευχθεί η διασύνδεση της συσκευής μας. Οι επιλογές που έχουμε είναι είτε μέσω ασύρματης σύνδεσης με bluetooth, είτε με ενσύρματη με καλώδιο.

Υπάρχουν οδηγίες και για τους δύο τύπους, εγώ προσωπικά επέλεξα τον συγχρονισμό με καλώδιο (μέσω USB).

http://www.synce.org/index.php/Connecting_your_Windows_Mobile_2005_device_via_USB_%28usb-rndis-lite%29#Instructions_for_kernels_.3C_2.6.21

Ξεκινάμε εγκαθιστώντας το πακέτο synce-usb-rndis-lite.

Η διαδικασία εξαρτάται από την έκδοση του kernel που διαθέτουμε, περιγράφεται το τι χρειάζεται για <2.6.21.

svn co [url]https://svn.sourceforge.net/svnroot/synce/trunk/usb-rndis-lite[/url]
cd usb-rndis-lite/
cd usb-rndis-lite/
make
sudo ./clean.sh
sudo make install

Αν δεν υπάρξει μήνυμα λάθους, έχουν γίνει όλα εντάξει, και με το που βάζουμε στο usb τη συσκευή, παίρνει αυτόματα ip και συνδέεται. (169.254.2.2 είναι το pc μας και 169.254.2.1 η συσκευή).

Με το που βάζουμε τη συσκευή, πρέπει να δούμε τι λέει το syslog (δίνουμε dmesg), ή μπορούμε να παρακολουθήσουμε επακριβώς το τι συμβαίνει με tail -f /var/log/syslog.

Αν δεν έχει κάποιο "disconnect" τότε όλα βαίνουν καλώς.

Ένα ακόμη test "καλής λειτουργίας" είναι έχοντας εγκατεστημένο το iptraf (apt-get install iptraf) να παρατηρήσουμε traffic (δίνουμε sudo iptraf -g -u).

Έτοιμο λοιπόν και το usb interface.

Ακολουθούμε τα βήματα από εδώ για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και τον έλεγχο της διασύνδεσης:

http://www.synce.org/index.php/Starting_A_Connection

Ξεκινάμε το odccm με δικαιώματα υπερχρήστη:

sudo odccm

Βλέπουμε το log που θα εμφανιστεί.

Αν όλα πάνε καλά, το odccm θα έχει καταλάβει το τερματικό (αν θέλουμε να τρέξει σαν δαίμονας απλά βάζουμε ένα & στο τέλος, αλλά ακόμη είμαστε σε δοκιμές).

Δίνοντας την εντολή pls, πρέπει να εμφανιστούν οι φάκελοι του MyDocuments.

Στην περίπτωσή μου:

sotos@debian-laptop:~$ pls
Directory               2006-03-24 11:00:18  My Pictures/
Directory               2006-03-24 11:00:20  My Music/
Directory               2006-03-24 11:00:20  My Videos/
Directory               2006-03-24 11:00:22  UAContents/
Directory               2006-03-24 11:00:22  My Midlets/
Directory               2006-03-24 11:00:58  Frames/
Directory               2007-05-28 02:07:48  sot/

Μια άλλη εφαρμογή που μπορούμε να τρέξουμε για δοκιμή, βρίσκεται εδώ:

svn checkout https://synce.svn.sourceforge.net/svnroot/synce/trunk/synce-gnome (θεωρητικά πρέπει να το έχουμε βάλει κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης όπως περιγράφηκε παραπάνω).

Εκτελώντας το (ως απλοί χρήστες) θα μας δώσει κάτι τέτοιο:

sotos@debian-laptop:~/synce-gnome/src$ python test.py
Created CeDevice with obj_path="/org/synce/odccm/Device/_xxxxxxxx_xxxx_xxxx_xxxx_xxxxxxxxxxxx_"
 GetIpAddress: 169.254.2.1
 GetGuid: {xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx}
 GetOsVersion: [5L, 1L]
 GetName: Qtek 8310
 GetVersion: 12779781
 GetCpuType: 2577
 GetCurrentPartnerId: 0
 GetId: 0
 GetPlatformName: SmartPhone
 GetModelName: Qtek 8310
 GetPasswordFlags: 0

Και εδώ ολοκληρώθηκε και το δεύτερο βήμα.

Έχοντας τη συσκευή συνδεδεμένη, πάμε να δούμε τι χρειάζεται για να γίνει ένας επιτυχής συγχρονισμός.

ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Αρχικά μπορούμε να πάρουμε ένα backup των τηλεφώνων μας με την εντολή pcp και την πληροφορία που παίρνουμε από εδώ: http://www.markspace.com/support/kb.php?mod_id=2&id=2693

ότι δηλαδή τα τηλέφωνα/επαφές αποθηκεύονται στο pim.vol.

Μέσω του μενού του τηλεφώνου αντιγράφουμε το pim.vol (copy to) σε ένα υποφάκελο που έχουμε φτιάξει στο My Documents (π.χ. folder). Διαβάζουμε το manpage της pcp:

NAME

pcp - copy files

SYNOPSIS

pcp [-d LEVEL] [-p DEVPATH] [-h] [:]SOURCE [[:]DESTINATION]

DESCRIPTION

pcp copies a file on a device connected through SynCE or between a

device connected through SynCE and host PC.

EXAMPLES

Copy a file from host computer to remote device:

pcp download/game.cab ":/Temporary Files/game.cab"

Copy a file from remote device to host computer:

pcp ":/My Documents/snore.wav" /tmp/snore.wav

Copy a file from one location on the remove device to another:

pcp ":/My Documents/important.pwi" ":/My Documents/impor‐

tant.backup.pwi"

Το επιθυμητό αποτέλεσμα θα το έχουμε με την εντολή:

pcp ":/My Documents/folder/pim.vol" /home/user/pim.vol

Έχουμε επιτύχει ένα πρώτο βήμα, να μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία από και προς τη συσκευή κατά βούληση.

Εδώ χρειάζεται να γίνει η εγκατάσταση κάποιων νέων προγραμμάτων που δεν αναφέρθηκαν παραπάνω, ούτος ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αφ'ενός αλληλεπίδραση μέσω του γραφικού περιβάλλοντος αφ'ετέρου κάποιες πολύ χρήσιμες λειτουργίες, όπως συγχρονισμός με το Kontakt PIM του KDE.

to be continued μόλις βρω περισσότερο χρόνο . . .

Tonto el que no entienda!

παιδια ηθελα να ρωτησω κατι που λεει μεσα το μενου για ραδιοφωνο υπαρχει τιποτα αναβαθμιση που να το ενεργοποιοι??????

και κατι αλλο πωσ μπορουμε να δημιουργησουμε μπροστα στην επιφανεια της οθονης μια συντομευση ετσι ωστε να μπενουμε ευκολα σε καποιο προγραμμα ????

ευχ.....

To κινητό δεν έχει ραδιόφωνο!

Συντόμευση μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας κάποιον file manager που σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, πχ. Resco Explorer. Αλλιώς είναι λίγο πιο πολύπλοκο, αφού θέλει να την φτιάξεις μόνος σου με text editor. Κοίτα στον φάκελο /Windows/Start Menu τα αρχεία .lnk για να δεις τη δομή τους. Θα καταλάβεις αμέσως πως να φτιάξεις μια! ;)

Samsung Galaxy S GT-I9000

CyanogenMod v10.1 (Android 4.2.2)

Fishears Built for iNand (no LVM)

ΜΕ συρματο δικτυο μπαινεις κανονικα σε σελιδες μεσω του ΙΕ Και πως το ρυθμιζεται?

To κινητό δεν έχει ραδιόφωνο!

Συντόμευση μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας κάποιον file manager που σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, πχ. Resco Explorer. Αλλιώς είναι λίγο πιο πολύπλοκο, αφού θέλει να την φτιάξεις μόνος σου με text editor. Κοίτα στον φάκελο /Windows/Start Menu τα αρχεία .lnk για να δεις τη δομή τους. Θα καταλάβεις αμέσως πως να φτιάξεις μια! ;)

φιλε μου το εκανε αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη......

κανενα free προγραμμα για κλειδωμα του πληκτρολογιου υπαρχει??????