con Δημοσιεύτηκε August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 12, 2005 Σήμερα στην Καθημερινή υπάρχει ανακοίνωση του ΟΤΕ που μιλάει για παραπλανητική διαφήμιση εναλλακτικού: http://www.ekathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_250449_12/08/2005_130970 Την προσοχή του κοινού εφιστά ο ΟΤΕ, σχετικά με διαφήμιση που προβάλλεται από εταιρία τηλεπικοινωνιών και έχει παρεμφερή αριθμό με το «131» των πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου, ο οποίος έχει καταργηθεί από τις αρχές του χρόνου. Σε ανακοίνωση του ΟΤΕ σημειώνεται ότι το «131» έχει αλλάξει σε «11888» και επισημαίνεται ότι αυτές τις μέρες, διαφήμιση που προβάλλει κάποιον άλλο παρεμφερή αριθμό, εσκεμμένα προσπαθεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές και να συσχετιστεί με την υπηρεσία του ΟΤΕ. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο ΟΤΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις χρεώσεις από κλήσεις σε άλλον αριθμό πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου διαφορετικό του «11888» και διευκρινίζει ότι η χρέωση του «11888» είναι 0,34 ευρώ ανά κλήση ενώ η υπηρεσία που διαφημίζεται χρεώνεται με 0,013 ευρώ ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 0,78 ευρώ ανά λεπτό, με ελάχιστη χρέωση τα 60 δευτερόλεπτα. Επειδή έχω δει τη διαφήμιση και ήμουν σίγουρος οτι ήταν του ΟΤΕ θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο παροχέας της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Αν θυμάμαι το τηλ ήταν 11388 ή κάτι παρόμοιο! Ανέφερε πουθενά οτι για να σου πουν ενα νούμερο από τον κατάλογο χρεώνουν τουλάχιστον 0,78€ ή σχεδόν 1€ με ΦΠΑ? Απίστευτη η αρπαχτή που γίνεται σε αυτή τη χώρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
a_s Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Επειδή έχω δει τη διαφήμιση και ήμουν σίγουρος οτι ήταν του ΟΤΕ θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο παροχέας της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Αν θυμάμαι το τηλ ήταν 11388 ή κάτι παρόμοιο! Ανέφερε πουθενά οτι για να σου πουν ενα νούμερο από τον κατάλογο χρεώνουν τουλάχιστον 0,78€ ή σχεδόν 1€ με ΦΠΑ? Απίστευτη η αρπαχτή που γίνεται σε αυτή τη χώρα... Η εταιρεία λέγεται "Ειδησεογραφική Ελλάδος...", κάπως έτσι.... το νούμερο είναι το 11880, ενώ του ΟΤΕ 11888 Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση στο site της ΕΡΤ http://www.ert.gr/site/news/photos/img70x70/2005/5/OTE_ktirio2.jpg Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας εφιστά την προσοχή του κοινού, σχετικά με διαφήμιση που προβάλλεται από εταιρία τηλεπικοινωνιών και έχει παρεμφερή αριθμό των πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου, ο οποίος έχει καταργηθεί από τις αρχές του χρόνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, το "131' έχει αλλάξει σε "11888", ενώ αυτές τις μέρες, διαφήμιση που προβάλλει κάποιον άλλο παρεμφερή αριθμό, εσκεμμένα προσπαθεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές και να συσχετιστεί με την υπηρεσία του ΟΤΕ. Παράλληλα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο ΟΤΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις χρεώσεις από κλήσεις σε άλλον αριθμό πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου διαφορετικό του "11888". "Η χρέωση του "11888" είναι 0,34 ευρώ ανά κλήση, ενώ η υπηρεσία "Κατάλογος Ελλάδος 11880" που διαφημίζεται χρεώνεται με 0,013 ευρώ ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 0,78 ευρώ ανά λεπτό, με ελάχιστη χρέωση τα 60 δευτερόλεπτα", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράθεση Entexnos Fm Το νέο μουσικό ραδιόφωνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Φίλε ήμουν έτοιμος να ανοίξω κι εγώ τόπικ με το ίδιο θέμα αλλά με πρόλαβες. Όντως πρόκειται για μεγάλη απάτη αυτή τη φορά εις βάρος του ΟΤΕ. Ο παρεμφερής αριθμός είναι 11880. Του ΟΤΕ ο αριθμός είναι 11888. Δεν ξέρω ποιας εταιρείας είναι και απορώ πώς επιτρέπεται αυτού του είδους η (εσκεμμένη) παραπληροφόρηση προς τους καταναλωτές. Γιατί δεν έχει παρέμβει η ΕΕΤΤ; Ενημερώνει για την χρέωση των 0,013/δευτ. με πολύ γρήγορα γράμματα (κλασικά) στο κάτω μέρος της οθόνης. Κι εγώ είχα ψαρώσει ότι πρόκειται για διαφήμιση του ΟΤΕ. Είδα όμως από χθες και την διαφήμιση του ΟΤΕ όπου τονίζει ότι μην ακούτε κάποιο παρεμφερές νούμερο που σας παραπλανεί κλπ. και ότι ο ΟΤΕ δεν ευθύνεται για άλλες χρεώσεις. Μεγάλη απάτη... :down: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Να σου πώ όταν την είδα και εγώ αναρωτήθηκα γιατί θυμώμου ότι το νέο 131 είναι 11888 (infote με τα γαλάζια Getz) και όχι 11880, αλλά δεν μου πήγε από το μυαλώ ότι δεν είναι ΟΤΕ αλλά ΄κάποιοι άλλοι. βλέπεις περίτεχνα δέιχναν ένα τηλ. κατάλογο που από έξω έγραφε ΟΤΕ να κλείνει. Τελειώς απάτη!! :mad: Ακόμα και εγώ που.. είμαι γάτα :D θα την πάταγα... :O Νομίζω οι υπευθυνοι του myphone πρέπει να το βάλουν στα ΝΕΑ στην αρχική σελίδα. Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
con Δημ. August 12, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Το έψαξα λίγο και είδα οτι το 11880 ανήκει στη Newsphone Hellas... Τα σχόλια περιττεύουν! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Κι εγώ την πάτησα. Μάλιστα είδα το Newsphone Hellas στην διαφήμιση και απόρησα τι σχέση μπορεί να είχε ο ΟΤΕ με δαύτους... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Συμφωνώ ότι θα πρέπει να μπει ως σημαντική είδηση στην κεντρική σελίδα του myphone. gkr41 κάνε καμιά δουλειά. :p :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Νομίζω οι υπευθυνοι του myphone πρέπει να το βάλουν στα ΝΕΑ στην αρχική σελίδα. Doooone http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=998824 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Doooone http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=998824 Σωστός! :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
castrato Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Τώρα που αναφέρατε σε ποιά εταιρία ανήκει ο αριθμός κατάλαβα ότι πρόκειται για υπηρεσία που σου πιάνει τον κ**ο. Μπορεί κάποιος να περιγράψει στα σύντομα τί ακούγεται στη διαφήμιση τους γιατί μάλλον δεν πρόκειται να την ξαναδούμε.... Είδα μόνο την ανακοίνωση του ΟΤΕ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Τώρα που αναφέρατε σε ποιά εταιρία ανήκει ο αριθμός κατάλαβα ότι πρόκειται για υπηρεσία που σου πιάνει τον κ**ο. Μπορεί κάποιος να περιγράψει στα σύντομα τί ακούγεται στη διαφήμιση τους γιατί μάλλον δεν πρόκειται να την ξαναδούμε.... Είδα μόνο την ανακοίνωση του ΟΤΕ. Μέχρι αργά χθες το βράδυ παιζόταν κανονικότατα και οι 2 διαφημίσεις. Μάλιστα ήταν τόσο γελοίο που αμέσως μετά την μαϊμού διαφήμιση ακολουθούσε του ΟΤΕ. :lol: Και ήταν τόσο πειστική... Έδειχνε έναν τηλεφωνικό κατάλογο και έλεγε αντί για το 131 πάρτε τώρα το 11880. Και έγραφε ξεκάθαρα ΟΤΕ ο κατάλογος αν θυμάμαι καλά. :wacko: :blink: Και από κάτω τρέχαν με χιλιάδες Km/h (τα παρατήρησα μετά από την 10η συνεχόμενη φορά που είδα τη διαφήμιση) το 0,013€/δευτερ. Άλλα δεν μπόρεσα να διακρίνω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spartak Δημ. August 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2005 Tι λες Athenaum; Για την απάτη της εταιρίας που χρεώνει υπερδιπλάσια από τον ΟΤΕ (ανά κλήση τουλάχιστον ίσως και περισσότερο..) έχεις να μας πεις κάτι; Οσο για το οτι η χρέωση αναφέρεται στη διαφήμιση αν είναι να χρειάζεται να το γράφουμε στο βίντεο και να το βλέπουμε μετά σε αργή κίνηση για να δούμε τι λένε εκείνα τα ψιλά γράμματα άστο καλύτερα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
con Δημ. August 13, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2005 Η newsphone που ειναι ο ιδιοκτητης της γραμμης αυτης με την αδεια της ΕΕΤΤ τουλαχιστον αναφέρει στην διαφημηση της την αξια της συνδιαλεξης εστω με μικρα γραμματα. H EETT ειναι εκεινη που εδωσε την αδεια να κοστολογουνται με προσθετη χρεωση ολιγοψηφιοι αριθμοι τυπου 1χχχ, που χρονια τωρα εχει κατοχυρωθει στη μνημη του κοινου οτι οι αριθμοι αυτοι ειναι ειτε χωρις χρεωση ειτε κοστιζουν μια μονο 'μονάδα '. Απο πλευρας ΟΤΕ τωρα ζητα "ρεστα" γιατι τον μιμουνται στην απατη που ο ιδιος εχει την αποκλειστικη πατεντα. Επι χρονια τωρα ο οτε διαφημίζει την λαμογια αυτη που ακουει στο ονομα 131 και πυ κοστιζε 5 μοναδες χωρις η αξια αυτη να εμφανιεται στις διαφημήσεις ουτε απο τηλεοραση ουτε απο τυπο ουτε απο γιγαντοαφισες ουτε στοιχειωδως στην ιστοσελιδα της ΙΝFΟΤΕ που περιγραφει την υπηρεσια και βεβαια να μην επισημαινεται απο τους δημοσιογράφους. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Αλλα εχει και συνεχεια... Αφου ο οτε τα εχει κονομισει χοντρα απο το κολπο με τα ολιγοψηφια που ο κοσμακης νομιζει για τσαμπα εξαχρειωνεται τελειως και AΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ 5 ΣΕ 13 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 11888 ΠΙΑ και για μονο 3 πληροφοριες (Aν ζητησουμε να μαθουμε τα 5 νουμερα τηλεφωνου που εχει ο Γίωργος ,Γραφειο σπιτι χωριο) ο Οτε θα μας δωσει τα 3 απο αυτα και πρεπει να καλεσουμε ξανα πληρωνοντας αλλες 13 μοναδες για να μαθουμε τα υπολοιπα) Εχει και το Ωραιωτεροτερο μηνημα οταν καλέσουμε το 11888 προσεξτε Αντι να ακουσουμε ως επρεπε οτι η κλήση αυτη χρεωνετε 40 λεπτα ή 13 μοναδες Ακουμε το καταπληκτικο παρα-παραπλανητικο Αναμονη χωρις χρεωση παρακαλω περιμενετε Νομιζω οτι ολοι καταλαβαινουμε με ποιανων το κ--οπιασιμο η πιο σταθερη μας σχεση χρονια τωρα εχει γεμισει γιγαντοαφισες την χωρα την τηλεοραση κλπ Ας κρατησουμε λοιπον πιο ζεστη την πιο σταθερη μας σχεση που ακουει στο ονομα ΟΤΕ μπροστα και κυριως πίσω Θέλω να ελπίζω οτι εργάζεσαι στη Newsphone, αλλοιώς μου φαίνεται απίστευτο να υποστηρίζει κανείς μια τέτοια πρακτική όπως αυτή που εφαρμόζει. Αυτό που γίνεται είναι αίτηση από τη newsphone στον ΟΤΕ για ένα νούμερο με την τάδε χρέωση για υπηρεσίες που παρέχει η εν λόγω εταιρία (http://www.google.com/url?sa=t&ct=res&cd=1&url=http%3A//www.ote.gr/oteweb/filesup/11880newsphonehellas.pdf&ei=y_z9QuzWLqGKiAL128Uh). Η ΕΕΤ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία αυτή. Ελπίζω να εμπλακεί τώρα μετά όσα έκανε η newsphone. Το θέμα ήταν η παραπλανητική διαφήμιση της newsphone και οχι η χρέωση του ΟΤΕ (την οποία και εγώ θεωρώ αρκετά υψηλή). Στη συγκεκριμένη διαφήμιση το σωστό θα ήταν να αναφέρεται καθαρά ποια εταιρεία προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και οχι να ξεφυλλίζεται ένας κατάλογος ΟΤΕ λέγοντας οτι ως τώρα όλοι τηλεφωνούσαμε στο 131 και τώρα το τηλέφωνο άλλαξε σε 11880!! Λες και είναι η ίδια εταιρία (ΟΤΕ) που μας γνωστοποιεί την αλλαγή στο νούμερο! Αυτό απλά είναι ΑΠΑΤΗ. Άσε η χρέωση που περνάει με ταχύτητα φωτός από κάτω και είναι πολλαπλάσια του ΟΤΕ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spartak Δημ. August 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2005 τώρα το θέτεις διαφορετικά το ζήτημα και σε κάποιες από τις διαπιστώσεις σου θα με βρεις και μένα σύμφωνο. Άλλο όμως πληροφορίες καταλόγου άλλο 90-11 υπηρεσίες........ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
con Δημ. August 24, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Τελικά ο ΟΤΕ πάει δικαστικά. Θα ήθελα να δω το αποτέλεσμα της εκδίκασης! http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/24/1082413.htm: Ο ΟΤΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη για διαφήμιση της ιδιωτικής εταιρίας NEWSPHONE HELLAS ΑΠΕ Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2005 20:13 Τελευταία Ενημέρωση : 24/08/2005 20:20 Στη δικαιοσύνη προσέφυγε τελικά ο ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα με αφορμή την τηλεοπτική διαφήμιση της ιδιωτικής εταιρίας NEWSPHONE HELLAS, την οποία ο Οργανισμός θεωρεί παραπλανητική, καθώς επιχειρεί να συνδυάσει τον πρώην αριθμό 131 για πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου με δικό της αριθμό για επίσης πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mona-liza Δημ. September 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 αχ!με παραπλανησε και εμενα η διαφήμηση και εχω καλεσει 2 φορες το 11880. απαραδεκτα πραγματα συμβαινουν, απο δω και περα επειδη θυμωσα θα καλω τις πληροφοριες καταλογου απο το κινητο μου στην εταιρεια κινητης τηλεφωνιας που ανηκω. Παράθεση «Έφυγα,ψάχνοντας το σήμερα...και χάθηκα.... » Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. September 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 Την έχουν πατήσει πολλοί. Μου λένε ότι είχαν καλέσει στο 11880 και περίμεναν 4~5 λεπτά να τους βρουν τον αριθμό. (5*0.78=3.9 ευρώ...) Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
myphone-fan Δημ. September 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2005 Πάντως παρ' όλο τον ντόρο που δημιουργήθηκε με την διαφήμιση του 11880, ο ΟΤΕ εξακολουθεί να μην αναφέρει πουθενά στις διαφημίσεις του την χρέωση του 11888... :X :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cuper Δημ. September 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2005 Πάντως παρ' όλο τον ντόρο που δημιουργήθηκε με την διαφήμιση του 11880, ο ΟΤΕ εξακολουθεί να μην αναφέρει πουθενά στις διαφημίσεις του την χρέωση του 11888... :X :mad: Επίσης προσωπικά, με ενοχλεί που στη διαφήμιση του οτε εξακολουθεί να λέει "το 131 του οτε άλλαξε και έγινε 11888...". Εκ των πραγμάτων έτσι είναι,δεν έχει άδικο.Όμως. Όπως είχε πει κάποιος φίλος στο forum παλαιότερα, το 131 αποτελούσε προϊόν του μονοπωλιακού καθεστώτος του ΟΤΕ. ΤΟ σωστό, κατ' εμέ, θα ήταν " Για υπηρεσίες τηλ καταλόγου, από τον ΟΤΕ, μπορείτε να καλείτε το 11888....". Δηλαδή το 131 να φύγει. :whip: Ψιλά γράμματα θα μου πείτε... :O :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalidis Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 ειδατε την κανουργια διαφημιση με την ηλικιωμενη για το 11880 πολλοι θα την πατησουν............... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hey_Now Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 Τουλάχιστον την έχουν τροποποιήσει! Περνάει και από κάτω, έστω με μικρά γράμματα, ποιός είναι ο πάροχος της συγκεκριμένης υπηρεσίας! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Οι συσκευές μου: Nokia 6300 - Ε63, Palm TΧ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 ειδατε την κανουργια διαφημιση με την ηλικιωμενη για το 18880 πολλοι θα την πατησουν............... την πατησε ηδη η μανα μου, εψαχνε ενα τηλεφωνο εχτες το πρωι και πηρε στο 18880. μου λεει εχτες το βραδυ : " μα τι εξυπηρετηση ηταν αυτη, τι ευγενια η κοπελα κτλ κτλ", και την ρωταω εγω "μα καλα που πηρες; στο 18888" και μου λεει "οχι στο 18880 γιατι;" καλα να παθει........ Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. October 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2005 To esr pige na timorisi ke ta kanalia(idiotika-dimosia) pou to edixan alla miopsifise mia eyi ke glitosane ta prostima pou ine apo 30.000 os 60000 euro gia kathe stathmo analoga bebea an ine ipotropos pou ine oli,pantos apofasistike i diakopi tis diafimisis. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spartak Δημ. October 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2005 Από τη σημερινή Ναυτεμπορική: http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/22/1111247.htm Δικαίωση ΟΤΕ στη διαμάχη με τη Newsphone για το «131» Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2005 07:00 ΛΥΣΗ στη διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή το διαφημιστικό μήνυμα που αφορά στις υπηρεσίες πληροφόρησης καταλόγου, μεταξύ του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα και της εταιρείας Newsphone Hellas [NPHr.AT] Σχετικά άρθρα , θέμα το οποίο απασχόλησε και το ΕΣΡ πριν λίγες ημέρες, έδωσε τελικά το δικαστήριο. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την περασμένη Τρίτη, είχε απευθύνει σύσταση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς για τη μετάδοση διαφημιστικού μηνύματος της εταιρείας Newsphone Hellas, σύμφωνα με το οποίο το «131 άλλαξε και έγινε 11880». Η αρχή θεώρησε ότι ήταν παραπλανητικό γιατί δημιουργούσε στους τηλεθεατές την εντύπωση ότι η υπηρεσία 131 του ΟΤΕ βρίσκεται πλέον στο νούμερο 11880, πράγμα το οποίο δεν ισχύει αφού αντιστοιχεί στο 11888. .... Λύση τελικά στο θέμα, τουλάχιστον μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση, έδωσε τελικά χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΤΕ κατά της εταιρείας Newsphone Hellas. Ειδικότερα το δικαστήριο υποχρέωσε την Newsphone Hellas να αφαιρέσει τον αριθμό 131 από όλα τα διαφημιστικά της μηνύματα, ενώ απέρριψε αντίθετη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά του ΟΤΕ. Διέταξε την προσωρινή αφαίρεση του 131 από κάθε τηλεοπτικό, προφορικό ή έντυπο διαφημιστικό μήνυμα που αναφέρεται σε πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος της εταιρείας Newsphone Hellas καθώς και τον οποιοδήποτε συνδυασμό, συσχέτιση ή διασύνδεση του 131 με το σύντομο κωδικό 11880 της εταιρείας. Επίσης, διέταξε την εταιρεία Newsphone Hellas να αναφέρει την επωνυμία της στα τηλεοπτικά, έντυπα ή προφορικά μηνύματά της και παράλληλα την «απειλεί» με ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης (κάθε χρήση δηλαδή του αριθμού 131 ή κάθε παράλειψη της αναφοράς της επωνυμίας της) Στο σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο αναφέρει χαρακτηριστικά, σχετικά με τις διαφημίσεις της Newsphone Hellas, ότι «… δημιουργείται στο μέσο καταναλωτή η πεπλανημένη αναμφίβολα πεποίθηση ότι ο αριθμός 131 που είχε καταστεί πασίδηλο, ότι αυτός συνδεόταν με την παροχή πληροφοριών καταλόγου με κλήση στον ΟΤΕ,… αντικαθίσταται από τον αριθμό 11880». Επίσης αναφερόμενο στον αριθμό 131, το δικαστήριο τονίζει ότι δεν έχει καταργηθεί και έχει εκχωρηθεί στον ΟΤΕ με απόφαση της ΕΕΤΤ για την εξυπηρέτηση των πελατών του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. October 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2005 Μπράβο στο δικαστήριο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts