Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για Tablets

AlexR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Διάβασα αυτό εχθές ... αν έχει μπει παρακαλώ να διορθωθεί

gizchina.com /2014/04/02 Μediatek-mt6595-processor/

Επιδόσεις κοντά (άγνωστο πόσο) στη σειρά Qualcomm 800 για τον MT6595 (όχι την Μ-έκδοση, αυτή είναι υποδεέστερη), αν συνδυαστούν με λογικές (κινέζικες) τιμές, θα βοηθήσουν κάπως την αγορά των low-mid end συσκευών (η Qualcomm είναι έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους, δεν "πιάνεται" εύκολα).

Το κακό με τα MediaTek SoCs είναι ότι έχουν προβληματική υποστήριξη σε custom ROMs, άρα είσαι στο έλεος του κάθε Κινέζικου design house και δεν είναι ιδιαίτερα "φιλική" πλατφόρμα προς Linux.

Εντωμεταξύ αποκαλύφθηκε μια απάτη marketing της Rockchip για τον RK3288: τον διαφημίζει ως Cortex A17 SoC, ενώ στην πραγματικότητα είναι A12.

Συνεπώς, στα ARM SoCs αυτή την εποχή, ο Α80 είναι μακράν καλύτερος όλων και πάρα πολύ κοντά στον K1.

Edited by Frontier

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπερα παιδια, εαν γνωριζει καποιος εχω το εξης προβλημα : αγορασα 2 ταμπλετ απο το chinagrabber μετα απο εναμιση περιπου μηνα λειτουργιας ενα απο αυτα σταματησε να λειτουργει, (δεν ανοιγει καν).

Μετα απο επικοινωνια με το καταστημα και εφοσον εστειλα και βιντεο με την βλαβη μου ειπαν να το στειλω πισω ωστε να επισκευαστη η να γινει αντικατασταση με νεο.

Για να δεχτουν την επιστροφη επρεπε να συμπληρωσω μια φορμα και να προπληρωσω μεσω paypal τα ταχυδρομικα εξοδα για να μου το ξαναστειλουν πισω , πραγμα που εκανα, και εστειλα το ταμπλετ.

Τωρα συμφωνα με το tracing number RE432338294GR το ταμπλετ εχει φτασει εκει απο 20/09/2014 και απο το chinagrabber μου λενε οτι δεν το εχουν λαβει.

Σε νεα επικοινωνια που τους ειπα να κοιταξουν ξανα μου απαντησαν στις 15/10/2014 ως εξης :

We have not received this unit back.

We will have our shipping company check on this.

We will update your order status to "return received" and you should receive an automatic email notification.

Thank you for your patience.

Τι σημαινει αυτο ξερει κανεις ? πρεπει κατι να κανω ? μπορει να βοηθησει καποιος ?

Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για ένα tablet με δύο λειτουργικά windows και android.

γνωρίζει κάποιος το παρακάτω κινέζικο tablet, έχει καλά χαρακτηριστικά, όμως δε το γνωρίζω καθόλου.

Oranginal Ramos i10 Pro 2GB + 32GB 10.1 ιντσών Android 4.2 + των Windows 8.1 Tablet PC, Επεξεργαστής: Intel Atom Z3740D τετραπλού πυρήνα 1.33GHz και GPS!

http://www.aliexpress.com/item/Oranginal-Ramos-i10-Pro-2GB-32GB-10-1-inch-Android-4-2-Windows-8-1-Tablet/1927433650.html

Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα.

Κατέβασα τελικά το firmware, μου έδωσε οδηγίες με το PhoenixCard πως να το κάνω Burn.

Επειδή δεν κατέβαινε σωστά στην αρχή κατέβασα ένα άλλο Firmware της ίδιας εταιρίας (παλαιότερο αντίστοιχο μοντέλο με αυτό που έχω) και το πέρασα με update.

Τελικά κατέβασα και το σωστό Firmware και το έκανα update και αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που πέρασα το αντίστοιχο firmaware αλλά και τώρα με το σωστό έχω τα εξής προβλήματα :

1. Η οθόνη έχει μετακινηθεί λίγο πιο αριστερά οπότε πρέπει να πατάς τις εφαρμογές λίγο πιο δεξιά για να ανοίξουν

2. Το Wifi όταν πάω να το ανοίξω λέει turning Wi-Fi on... και μετά κλείνει μόνο του (άρα δεν έχω σύνδεση)

3. Η κάμερα δεν λειτουργεί (λίγο το κακό)

Πως μπορώ να περάσω από την αρχή το λειτουργικό για να γίνει καινούργιο ? Δεν ξέρω καν αν γίνεται αυτό που λέω, δηλαδή σαν να κάνεις format και να περάσεις νέο λειτουργικό ξανά.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που λέω αλλά μήπως μπορώ να περάσω καινούργια ROM ?

Τι πρέπει να ξέρω για να βρω καινούργια ROM.

Το tablet είναι αυτό : http://www.aliexpress.com/item/Gooweel-Q88pro-A23-Dual-core-tablet-pc-android-4-2-2-1-5GHz-RAM-DDR3-512MB/629186005.html

Δεν αξίζει τα λεφτά που κάνει, αλλά το έχει η κόρη μου (4 ετών) για ζωγραφική και Youtube.

Κάθε πρόταση δεκτή

Σας ευχαριστώ

Με μια γρήγορη αναζήτηση, αυτό εδώ ίσως σε βοηθήσει.

To κακό με όλα τα Κινέζικα tablets είναι ότι μπορεί να φαίνονται εξωτερικά τα ίδια (ακόμα και το ίδιο "μοντέλο"), αλλά να έχουν διαφορές εσωτερικές στην μητρική πλακέτα (ακόμα και απλή διαφοροποίηση στα GPIOs αρκεί), με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα που αναφέρεις.

Εάν ο πωλητής δε μπορεί να κάνει κάτι - να σου βρει ROM - το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάζεις ROMs παραπλήσιων μοντέλων και πάντα του ίδιου SoC (εδώ είναι AllWinner A23, δεν μπορείς π.χ να του περάσεις Α31), εννοείται πάντα με κίνδυνο το tablet να γίνει "τούβλο".

Καλημέρα έχω ένα e-star MID7114 και το πρόβλημά μου είναι ότι εχει κολλήσει στην αρχική οθόνη εκεί που γράφει E-star και δεν προχωράει.... Πως μπορώ να κάνω Hard Reset? Ευχαριστώ

Ο Intel Atom Z3736F σχεση με τον Allwinner A80T λεει τποτα;

Καλύτερη CPU, χειρότερη GPU σε σχέση με τον Α80.

Καλή πλατφόρμα ο Z3736 κυρίως γιατί είναι x86-64 και τρέχει και Windows, αλλά για Android gaming χρήση σε Retina ανάλυση, ο Α80 είναι μονόδρομος προς το παρόν.

Μπα... απλα αργουν να το παραλαβουν οπως συνηθως κανουν ολα τα μαγαζια... στειλτους καμια δεκαρια mail με το tracking να πανε να το παραλαβουν και θα ξυπνησουνε...

καλησπερα

εχω παρει το παρακατω ταμπλετ αλλα τρωει πολλα κοληματα

http://www.tmart.com/7-Capacitive-Touch-Screen-V8880-Dual-Core-Android-4.2-4GB-Tablet-PC-with-Dual-Camera-Black-Gray_p203584.html

εχω μιλησει με τον πωλητη και μου ειπε να του το στειλω και να μου δωσει πισω τα χρηματα,

αλλα δεν αξιζει το κοπο πιο πολλα θα μου βγουν τα μεταφορικα :p

ξερει κανεις αν μπορω ν αλλαξω ρομ μπας και στρωσει και με ποιο τροπο?

ευχαριστω:)

Καλησπερα παιδια, εαν γνωριζει καποιος εχω το εξης προβλημα : αγορασα 2 ταμπλετ απο το chinagrabber μετα απο εναμιση περιπου μηνα λειτουργιας ενα απο αυτα σταματησε να λειτουργει, (δεν ανοιγει καν).

Μετα απο επικοινωνια με το καταστημα και εφοσον εστειλα και βιντεο με την βλαβη μου ειπαν να το στειλω πισω ωστε να επισκευαστη η να γινει αντικατασταση με νεο.

Για να δεχτουν την επιστροφη επρεπε να συμπληρωσω μια φορμα και να προπληρωσω μεσω paypal τα ταχυδρομικα εξοδα για να μου το ξαναστειλουν πισω , πραγμα που εκανα, και εστειλα το ταμπλετ.

Τωρα συμφωνα με το tracing number RE432338294GR το ταμπλετ εχει φτασει εκει απο 20/09/2014 και απο το chinagrabber μου λενε οτι δεν το εχουν λαβει.

Σε νεα επικοινωνια που τους ειπα να κοιταξουν ξανα μου απαντησαν στις 15/10/2014 ως εξης :

We have not received this unit back.

We will have our shipping company check on this.

We will update your order status to "return received" and you should receive an automatic email notification.

Thank you for your patience.

Τι σημαινει αυτο ξερει κανεις ? πρεπει κατι να κανω ? μπορει να βοηθησει καποιος ?

Πρωτη φορα ακουω να θελουν να προπληρωθουν τα εξοδα αποστολης (αληθεια ποσα σου ειπαν να τους στειλεις και τι βαρος ειχε?) και να πω την αληθεια αυτο το σαιτ ουτε καν το εχω ξανακουσει.

καλησπερα

εχω παρει το παρακατω ταμπλετ αλλα τρωει πολλα κοληματα

http://www.tmart.com/7-Capacitive-Touch-Screen-V8880-Dual-Core-Android-4.2-4GB-Tablet-PC-with-Dual-Camera-Black-Gray_p203584.html

εχω μιλησει με τον πωλητη και μου ειπε να του το στειλω και να μου δωσει πισω τα χρηματα,

αλλα δεν αξιζει το κοπο πιο πολλα θα μου βγουν τα μεταφορικα :p

ξερει κανεις αν μπορω ν αλλαξω ρομ μπας και στρωσει και με ποιο τροπο?

ευχαριστω:)

Λογικό είναι όταν το αγόραζες δεν έβλεπες τι παίρνεις;; 512ραμ έχει τι να σου κάνει;;

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

Λογικό είναι όταν το αγόραζες δεν έβλεπες τι παίρνεις;; 512ραμ έχει τι να σου κάνει;;
ασχετο η 512 εχω ενα αλλο με 512ραμ και πεταει απλα θελει συχνα καθαρισμα

συνηθως βρισκεται απο 55 εως 85% οποτε δε φταει η ραμ

Edited by soullis

Γεια σε όλους!

Θέλω λίγο τα φώτα σας. Έπεσε στα χέρια μου ένα HKC Quest S Q79A tablet το οποίο κόλλησε στην αρχική οθόνη που γράφει HKC χωρίς κάποιο λόγο.

Ο φίλος μου άρχισε να το παλεύει και έχω την εντύπωση ότι του πέρασε rom για το HKC Quest S Q79 που είναι ένα εντελώς άλλο tablet. Ο ίδιος δεν θυμάται, αλλά το ότι η οθόνη στράφηκε ανάποδα κάτι τέτοιο δείχνει.

Μετά από αναζήτηση βδομάδων βρήκα τη σωστή rom. Το πρόβλημα είναι ότι για να την εγκαταστήσω πρέπει το tablet να «φανεί» στο pc. Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο με το tablet κολλημένο στην αρχική οθόνη;

Σημ. προσπάθησα ώρες επί ωρών να μπω σε recovery με power + reset αλλα δεν εκανε τπτ (δεν εχει volume keys).

ποιος είναι προτιμότερος ανάμεσα σε MTK8392 και Intel Z3736F?

γιατί στα ίδια λεφτά περίπου βρίσκω Cube Talk 9X U65GT και Teclast X98 Air 3G

Για android

http://www.aliexpress.com/item/9-7-Teclast-X98-3G-Intel-Bay-Trail-T-Quad-Core-Tablet-PC-1-83GHz-Retina/1862203196.html

http://www.aliexpress.com/item/Cube-Talk-9X-U65GT-MT8392-Octa-Core-2-0GHz-Tablet-PC-9-7-inch-3G-Phone/1881742165.html

ποιος είναι προτιμότερος ανάμεσα σε MTK8392 και Intel Z3736F?

γιατί στα ίδια λεφτά περίπου βρίσκω Cube Talk 9X U65GT και Teclast X98 Air 3G

Για android

O Intel .

ταβλετ 10αρι φτηνό απο Κίνα για παιδάκι? αν είναι και shockproof καλό θα είναι.

και 8 η 9 μου κανει

κάποια είδα οτι έχουν παρεντς αnd child mode

φτηνό σκέφτομαι γιατι μπορει να του πεσει να σπασει

Edited by lambros69

Καλησπέρα.εχω το bitmore 1050 και δεν ακούγεται πολύ δυνατό το ηχείο του παρόλο που ειναι στο τέρμα ή ένταση.υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω η εαν κάνω root και βάλω κάποιο προγράμματα θα διορθωθεί το πρόβλημα .ευχαριστω
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Καλησπερα σε όλους.

Παρέλαβα ένα tablet 7'' με Allwinner A23 dual core... αυτα τα tablet του κιλου.

Πως μπορω να βρω τι ROM έχει ? Κ οταν τη βρω, μπορω να το rootαρω ?

Θελω να του κανω downgrade στο 4.2.2.

Καμια ιδεα ?

Τα παιδιά είναι... χαρά ! :hypno:

iPhone 6

ειμαι στο ψαξιμο για android tv box και τα δυο μοντελα που κοιταω το ενα φοραει Rockchip RK3288 με Mali-T764 16-Cores GPU

και το αλλο Amlogic S802 με Mali-450..Νομιζω η cpu Rockchip ειναι αρκετα πιο δυνατη αλλα θα ηθελα και μια αποψη απο κανεναν πιο ειδικο σε cpus!!

ειμαι στο ψαξιμο για android tv box και τα δυο μοντελα που κοιταω το ενα φοραει Rockchip RK3288 με Mali-T764 16-Cores GPU

και το αλλο Amlogic S802 με Mali-450..Νομιζω η cpu Rockchip ειναι αρκετα πιο δυνατη αλλα θα ηθελα και μια αποψη απο κανεναν πιο ειδικο σε cpus!!

Οταν το βρείς και αν είναι σε λογική τιμή " λύτρωσε με " και στείλε ένα pm , θέλω και εγώ ... :D ... plz plz plz ... :D

! ! ! Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! ! !

Μόλις πριν από λίγο έλαβα σχετική ειδοποίηση από το PayPal.

Αλλάζουν κάποιοι από τους όρους χρήσης και πλέων καλύπτει άνετα (χρονικά) και τις επιστροφές... ;)

Οι αλλαγές που θα ισχύουν από 29/1/2015 είναι πολλές αλλά εμένα το μάτι μου έψαχνε για το παρακάτω :p:

7. PayPal Buyer Protection

Section 13 is amended to make several improvements to the PayPal Buyer Protection policy. The amendments will:

improve the conditions of reimbursement under PayPal Buyer Protection by:

increasing the time allowed for buyers to raise a Dispute from 45 days to 180 days from the date on which payment was made (UK resident PayPal users already benefit from this improvement); and

extending the range of eligible purchases to cover custom made items that are claimed to be Not Received.

for UK resident users contracting with PayPal under the User Agreement, clarify at new section 13.4.a.k that the purchase of any wager (whether by way of backing or laying against any outcome or otherwise) and any other opportunity to benefit from a gambling activity is not an eligible purchase.

for all users contracting with PayPal under the User Agreement, clarify at section 13.6 that, if PayPal has reason to believe that returning an item that the buyer claims is SNAD to the Payment Recipient would result in a violation of applicable law, such as laws related to handling counterfeit items, PayPal may report the item to a competent authority. This may result in the authority taking control of and/or possession of the item from the buyer and the Payment Recipient might not receive the item back.

Please remember that if you sell or market to buyers in other countries, you should read the PayPal Buyer Protection policies of the countries in which your target buyers are based (the relevant PayPal Buyer Protection policies are available here and are also accessible via the “Legal” or “Legal Agreements” footer on most PayPal site pages) as these policies will apply to you as a Payment Recipient or seller. The link to the relevant PayPal Buyer Protection policies will also be included in section 13.1.

Αν θέλει και μπορεί κάποιος από τους υπεύθυνους, ας προσθέσει τα παραπάνω στο πρώτο μήνυμα του νήματος.

Ευχαριστώ

Edited by corduroy27
Peace... Love... Freedom...

Παιδιά είχα χρόνια να μπω και μπήκα μόνο και μόνο για να σας μεταφέρω τη δική μου ανακάλυψη που ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη. Αγόρασα πριν μήνες το bitmore LineTab 1001 και μου ζητούσαν κάποια έξτρα χρήματα από το public ώστε να μου βάλουν εκείνοι το play store. Φυσικά δε τα έδωσα. Μόλις το πρωτοάνοιξα, έβαλα τον nova launcher που τον προτιμώ, και στην επιφάνεια εργασίας μου έβαλε μόνος του τα default εικονίδια, μαζί και του play store το οποίο πάτησα να δω τι θα γίνει...και μπήκε κανονικότατα στο play store, αποδέχτηκα τους όρους, και έκτοτε το χρησιμοποιώ από τη συντόμευση εκείνη χωρίς κανένα πρόβλημα! Δεν ξέρω αν έτυχε και δουλεύει σε μένα ή πράγματι είναι ο πιο απλός τρόπος να βάλεις play store έβερ, αλλά πραγματικά εύχομαι να σας βοηθήσει και να μην παιδεύεστε με rooting και λοιπά! ;)

Γεια σας

Σε επιστροφή προϊόντος σε Κίνα (75€) ξέχασα να γράψω ότι είναι δώρο και χαμηλής αξίας . Πιστεύεται πως θα υπάρξει πρόβλημα στο τελωνείο ;

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για Tablets
  • The topic was pinned