Jump to content

Bluetooth ακουστικά (Hands-Free)

moderndrummer
 Κοινοποίηση

επιλογή bluetooth  

6 members have voted

1. 1. επιλογή bluetooth

• Jawbone Icon
      0
    • Jabra Extreme
      0
    • Plantronics 975
      3
    • Jawbone Era
      0
    • Samsung Modus 3500
      0
    • Motorola HX550
      0
    • 'Αλλο
      3

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Μια που η συζήτηση ειναι γύρω απο τα plantronics:

Αναζητω το VOYAGER PRO HD. Εκτός απο το skroutz, κάποια άλλη πρόταση? ή κάποιο φυσικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη?

Αν θέλεις έχω σφραγισμένο Voyager Pro Plus+ ...

-----------------

Σ.Ζωγράφος

• Απαντήσεις 13,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εγώ από amazon.co.uk πήρα το m1100 και το βρήκα σε εξαιρετική τιμή 53,25 €. Λογικά θα έχει και το voyager.

Όντως. Το είχε περίπου 15 ευρω λιγότερο και δωρεάν μεταφορικά, οπότε το πήρα απο κει.

Ο φορτιστης απο plantronics δεν παιζει με άλλες συσκευές; τον συνδεσα με 2 κινητα αλλά τίποτα.

sent from my iDefy+

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

Ο φορτιστης απο plantronics δεν παιζει με άλλες συσκευές; τον συνδεσα με 2 κινητα αλλά τίποτα.

sent from my iDefy+

Εγώ σε όσα τον έχω δοκιμάσει δουλεύει κανονικά. Απλά φορτίζει πολύ πιο αργά από ένα φορτιστή κινητού. Αναμενόμενο νομίζω.

Λεωνίδας

Εγώ σε όσα τον έχω δοκιμάσει δουλεύει κανονικά. Απλά φορτίζει πολύ πιο αργά από ένα φορτιστή κινητού. Αναμενόμενο νομίζω.

Αν κάνω το ανάποδο και φορτίζω το bluetooth με τον φορτιστή του κινητού, θα φορτίσει πιο γρήγορα; Ενδέχεται να του προκαλέσει πρόβλημα;

Αν κάνω το ανάποδο και φορτίζω το bluetooth με τον φορτιστή του κινητού, θα φορτίσει πιο γρήγορα; Ενδέχεται να του προκαλέσει πρόβλημα;

Νομίζω πως δεν είναι καλό να φορτίζεις μια συσκευή με πιο δυνατό φορτιστή. Το αντίθετο δεν πειράζει. Ο φορτιστής το Plantronics δίνει 350mA ενώ αυτός του Note δίνει 1000mA. Η διαφορά είναι σημαντική...

Λεωνίδας

Εγώ πάντως το 975 μου το φορτίζω, λόγω ευκολίας, από τον φορτιστή του HTC (5v/1000mA) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσει πρόβλημα δηλαδή; Να το κάψει ας πούμε;

Μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα στην μπαταρία. Γενικά είναι καλό να αποφεύγεις να φορτίζεις με μεγαλύτερο φορτιστή. Δεν μιλάμε το να τύχει μια φορά σε ώρα ανάγκης. Αλλά όχι, μην το κάνεις συστηματικά.

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

Αυτό που έχει σημασία είναι τα mA στο output; Στον φορτιστή του m1100 είναι 600 και του κινητού 700. Μικρή διάφορα. Ξέρετε πόσα mA είναι αν το φορτίζω με usb?

Παιδιά καλησπέρα,

σκέφτομαι να πάρω το εξής Bluetooth: Sony Smart Wireless Headset Pro και έχω δυο (2) απορίες:

http://www.expansys.com.gr/sony-ericsson-smart-wireless-headset-pro-black-228968/

1) Το έχει αγοράσει κανείς αυτό; εντυπώσεις; σχόλια;

2) Το συγκεκριμένο Bluetooth το είχε με "αντίστροφη μέτρηση" σε μέρες για κάποιο διάστημα... Διαθέσιμο σε 15, 14, 13 κλπ κλπ... Όταν μηδένισε ξαναπήγε στο 15 και άρχισε πάλι να κατεβαίνει. Τώρα, σήμερα (24 Μαρτίου) είναι και πάλι στο 7. Τι νόημα έχει αυτό; Αν το πάρω σήμερα θα μου έρθει σίγουρα στις 7 ημέρες ή θα πρέπει να δω τι θα συμβεί σε 7 ημέρες. Πως λειτουργεί γενικότερα το Expansys με αυτά τα θέματα;

Επίσης εκτός από το Expansys το έχει βρει κανείς σε κανένα άλλο κατάστημα; Δεν το βρίσκω ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού και μου κάνει εντύπωση...

Σας ευχαριστώ!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Αυτό που έχει σημασία είναι τα mA στο output; Στον φορτιστή του m1100 είναι 600 και του κινητού 700. Μικρή διάφορα. Ξέρετε πόσα mA είναι αν το φορτίζω με usb?

Το usb2.0 δίνει 500mAh. Οπότε θα σου καθυστερεί λίγο...

Παιδιά καλησπέρα,

σκέφτομαι να πάρω το εξής Bluetooth: Sony Smart Wireless Headset Pro και έχω δυο (2) απορίες:

http://www.expansys.com.gr/sony-ericsson-smart-wireless-headset-pro-black-228968/

1) Το έχει αγοράσει κανείς αυτό; εντυπώσεις; σχόλια;

2) Το συγκεκριμένο Bluetooth το είχε με "αντίστροφη μέτρηση" σε μέρες για κάποιο διάστημα... Διαθέσιμο σε 15, 14, 13 κλπ κλπ... Όταν μηδένισε ξαναπήγε στο 15 και άρχισε πάλι να κατεβαίνει. Τώρα, σήμερα (24 Μαρτίου) είναι και πάλι στο 7. Τι νόημα έχει αυτό; Αν το πάρω σήμερα θα μου έρθει σίγουρα στις 7 ημέρες ή θα πρέπει να δω τι θα συμβεί σε 7 ημέρες. Πως λειτουργεί γενικότερα το Expansys με αυτά τα θέματα;

Επίσης εκτός από το Expansys το έχει βρει κανείς σε κανένα άλλο κατάστημα; Δεν το βρίσκω ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού και μου κάνει εντύπωση...

Σας ευχαριστώ!

Φθηνότερα από τους κλέφτες (άκου 122 ευρώ) εδώ:

http://www.clove.co.uk/sony-smart-wireless-headset-pro

Ψάχνω bluetooth ακουστικά με clip καλώδιο και δόνηση.

εχω χρησιμοποιήσει τα Samsung HM1500 και Nokia BH-215...

το Samsung HM1500 καλός ηχος κακη ποιότητα υλικών.

το Nokia BH-215 κακός ήχος...

εχει να προτείνει κανείς κατι άλλο?

Samsung Note II

Τελικά υπάρχει κανένα αξιόλογο ακουστικό bluetooth που να συνδέεται ταυτόχρονα με 2 κινητά τηλέφωνα και φυσικά να είναι στερεοφωνικό; Όχι όπως το κάλπικο MW600 που το έχω και λέω πως είναι πάρα πολύ καλό αλλά για να συνδέεται με 1 τηλέφωνο.

Τελικά υπάρχει κανένα αξιόλογο ακουστικό bluetooth που να συνδέεται ταυτόχρονα με 2 κινητά τηλέφωνα και φυσικά να είναι στερεοφωνικό; Όχι όπως το κάλπικο MW600 που το έχω και λέω πως είναι πάρα πολύ καλό αλλά για να συνδέεται με 1 τηλέφωνο.

http://www.skroutz.gr/s/277721/I-Tech-BlueBAND.html

Κανει αυτο που ζητας, εχει πολυ καλη ποιοτητα ηχου, αλλα βεβαια δεν ξερω αν θα σε ικανοποιησει, αφου ξεφευγει απο τα συνηθισμενα. Εγω τα πηρα για το ποδηλατο.:)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

http://www.skroutz.gr/s/277721/I-Tech-BlueBAND.html

Κανει αυτο που ζητας, εχει πολυ καλη ποιοτητα ηχου, αλλα βεβαια δεν ξερω αν θα σε ικανοποιησει, αφου ξεφευγει απο τα συνηθισμενα. Εγω τα πηρα για το ποδηλατο.:)

Αυτό δεν πρέπει όμως να συνδέεται με 2 κινητά τηλέφωνα ταυτόχρονα όπως ψάχνω.

Φθηνότερα από τους κλέφτες (άκου 122 ευρώ) εδώ:

http://www.clove.co.uk/sony-smart-wireless-headset-pro

Δεν συνδέεται όμως με 2 συσκευές ε?

Δεν συνδέεται όμως με 2 συσκευές ε?

Ο προκάτοχός του (mw600) συνδεόταν με 2 τηλέφωνα και 1 άλλη συσκευή ήχου, απλά όχι ταυτόχρονα (multipoint).

Φαντάζομαι στο καινούριο θα το έχουν φτιάξει σωστά αλλιώς θα είναι για ντομάτες. :p

Δεν μπορώ να σου πω σίγουρα μιας και κανείς δεν το έχει πάρει ακόμα στα χέρια του να μας πει, τώρα βγήκε η συσκευή! :)

Αυτό δεν πρέπει όμως να συνδέεται με 2 κινητά τηλέφωνα ταυτόχρονα όπως ψάχνω.

Αν και νομιζα οτι συνδεεται, τελικα οχι, δεν συνδεεται ταυτοχρονα με 2 κινητα.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

έχω το εξής θέμα με iPhone 4s και Plantronics Voyager Pro HD:

όταν το bluetooth είναι ενεργοποιημένο να απαντά κλήσεις, ενώ οι ήχοι κλήσεις και alarm λειτουργούν και ακούγονται κανονικότατα, εν τούτοις οι ήχοι των εισερχομένων SMS και email, ακούγονται τόσο υπερβολικά χαμηλά που απλά δεν γίνονται αντιληπτοί.

υπάρχει κάποια λύση για να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα? το αντιμετώπισε κάποιος άλλος?

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κανείς άλλος για το plantronics M1100 ας τσεκάρει και το Ισπανικό Άμαζον:

http://www.amazon.es/gp/product/B004JIY3B6/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A1AT7YVPFBWXBL

Από εκεί το πήρα και μου βγήκε περίπου 10 ευρώ φτηνότερο από το Βρετανικό, απότι κατάλαβα λόγω χαμηλότερων φόρων. Δηλαδή πλήρωσα συνολικά (μεταφορικά και φόροι συμπεραλαμβανόμενοι) 47 ευρώ ακριβώς. Έφτασε κανονικά μέσα σε ούτε μια βδομάδα. Μια διευκρίνηση απλώς, δεν είχε αυτήν τη θηκούλα που έχει στις φωτογραφίες, αλλά απ' όσο είχα ρωτήσει και στους Βρετανούς ούτε αυτοί τη δίνουν. Δε μπορώ να καταλάβω τότε τι τη βάζουν στις φωτογραφίες. Απ' ότι κατάλαβα δε συμπεριλαμβάνεται γενικά στο κουτί, και θα βόλευε αρκετά...

Επίσης στο κουτί συμπεριλαμβάνεται φορτιστής και Ευρωπαϊκός και Βρετανικός.

Το μόνο κακό για όποιον δε ξέρει Ισπανικά (όπως εμένα) είναι οτι θέλει να το κάνεις "παράλληλα" με το Βρετανικό σάιτ για να καταλαβαίνεις τι κουμπιά πατάς! :p

Και για να αφήσω και τις εντυπώσεις μου, είναι αρκετά κακές όταν το χρησιμοποιώ με το κινητό μου όσον αφορά την ποιότητα συνομιλίας. Αλλά (ελπίζω) αυτό είναι φταίξιμο του κινητού μου, καθώς ακόμη κυκλοφορώ με το D880 το οποίο ομολογουμένως είναι αρκετά χαμηλών επιδόσεων και γενικά έχω διαβάσει οτι έχει προβλήματα με τα μπλουτούθ. Έχω παράπονα από τους συνομιλητές σε πολλές περιπτώσεις αλλά και εγώ ακόμη πολλές φορές τον άλλον τον ακούω πολύ χειρότερα απ' ότι όταν μιλάω κανονικά με το ακουστικό του κινητού.

Όταν το δουλεύω με τον υπολογιστή (σκάιπ) δεν υπάρχει πρόβλημα. Πάλι βέβαια δεν έχω και την ποιότητα που θα είχα με ακουστικά και μικρόφωνο αλλά η ποιότητα συνομιλίας είναι πάρα πολύ καλή. Επίσης αναπαράγει κανονικά όλους τους ηχους του υπολογιστή (μουσική, βίντεο youtube κλπ) σαν να έχεις συνδεμένα ακουστικά. Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ σαν "δεύτερο τηλέφωνο", οπότε έχω χρησιμοποιήσει και το multipoint το οποίο φαίνεται να δουλεύει μια χαρά.

Μάλλον όμως δεν είμαι και η καλύτερη πηγή για την ποιότητα της επικοινωνίας με το Μ1100. Σε κάποιους μήνες ελπιζω να πάρω ένα σοβαρό κινητό για να χω μόνο θετικές εντυπώσεις.

Αυτονομία δεν έχω μετρήσει ποτέ ακριβώς αλλά σίγουρα μου βγάζει 3 μέρες με σχεδόν συνεχόμενη χρήση και τουλάχιστον μισή ώρα ομιλίας τη μέρα. Προσωπικά ποτέ δε με απασχόλησε το συγκεκριμένο θέμα καθώς κάθε μέρα περνάω σίγουρα κάποιες ώρες σπίτι μου και με ελάχιστη φόρτιση σου δίνει αρκετές ώρες ομιλίας. Κάθε στιγμή μπορείς να του πεις να τσεκάρει πόση μπαταρία έχει οπότε κανονίζεις την πορεία σου. Αν είναι στα κοντά να τελειώσει (σου μένει λιγότερο από μια ώρα) σε προειδοποιεί με φωνή. Πλήρης φόρτιση είναι λιγότερο από 2 ώρες οπότε δεν με βλέπω να μένω ποτέ από μπαταρία.

Τις φωνητικές εντολές τις χρησιμοποιώ λίγο αλλά με βολεύουν απίστευτα ορισμένες φορές (πχ όταν έχω βρεγμένα ή λερωμένα χέρια και με παίρνουν τηλέφωνο) και δεν έχει τύχει ακόμη περίπτωση που να γίνει λάθος στην απάντηση και να απαντήσει ενώ δεν το θέλω. Ίσως μόνο να μην το πιάσει με την πρώτη και να χρειαστεί να πω και δεύτερη ή και τρίτη, θέλει λίγο να το συνηθίσεις.

Στο αυτί δεν μπορώ να πω οτι μου κάθεται και τέλεια, αλλά μάλλον και εδώ το αυτί μου είναι το στραβό, καθώς γενικά έχω πρόβλημα με ακουστικά. Χρησιμοποιώντας όμως και τον γάντζο που δίνει στη συσκευασία δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, στέκεται σταθερότατα και δε φεύγει με τίποτα! Απλώς αν το έχω αρκετή ώρα στο αυτί (πάνω από κανα δίωρο) αρχίζει και με ενοχλεί, ίσως ακόμη και να με πονάει. Βέβαια δεν έχει χρειαστεί ακόμη να το χρησιμοποιήσω τόσο πολύ συνεχόμενα, μόνο στην αρχή που το δοκίμαζα το κρατούσα τόσο. Οπότε δε με χαλάει καθόλου.

Επίσης συνδέεται πολύ γρήγορα στο κινητό, δηλαδή αν είναι κλειστό και δεχθώ κλήση, προλαβαίνω να το ανοίξω να συνδεθεί και να απαντήσω την κλήση χωρίς να τη χάσω. Ή να το ανοίξω να απαντήσω από το κινητό και μόλις συνδεθεί να μεταφέρει την κλήση από το κινητό στο ακουστικό αρκετά γρήγορα.

Μ' άρεσε και η δυνατότητά του να κάνει firmware update. Του έκανα ήδη μια φορά.

Η συνολική εντύπωσή μου είναι θετική, αλλά αν μπορούσα να το πάρω πίσω και να επιλέξω κάποιο φθηνότερο μάλλον θα το έκανα, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν έχω και την τόσο τρομερή ποιότητα συνομιλίας όπως ήλπιζα από αυτά που άκουγα. Όχι πως έχω καμιά εμπειρία με bluetooth hands free (το πρώτο μου είναι) αλλά μάλλον θα επέλεγα το Μ50 μετά από όλα αυτά που έχει πει το παιδί που το πήρε, φθηνότερο και πιθανόν με ίδια αποτελέσματα. Ελπίζω να τα πάρω πίσω όλα αυτά τα αρνητικά όταν το χρησιμοποιήσω με ένα σοβαρό κινητό σε λίγους μήνες, που λογικά αυτό θα γίνει αν κρίνω από τα σχόλια των υπολοίπων!

Μάλλον φταίει το κινητό σου, όπως λες. Σε ποιότητα ήχου είναι πολύ καλύτερο από όσα bluetooth έχω δοκιμάσει. Και είναι αρκετά αυτά. Πάντα είχα παράπονα ότι δεν με ακούγανε, ενώ από τότε που πήρα το πρώτο plantronics δεν είχα κανένα. Πάντως και το πιο τέλειο bluetooth να βγει, αποκλείεται να έχει την ίδια ποιότητα ήχου με το ακουστικό του τηλεφώνου. Επίσης δεν σημαίνει ότι όλα τα plantronics είναι καλά. Είχε πάρει ο πατέρας μου ένα φθηνό plantronics, δεν θυμάμαι μοντέλο και δεν τον άκουγα καλά. Πάντως παίζει όντως ρόλο και το τηλέφωνο.

@pektis7 Ελπίζω να 'ναι έτσι όπως τα λες και να το ευχαρηστηθώ με το επόμενο τηλέφωνό μου.

Επίσης για τη φόρτιση που συζητούσατε, θα πρότεινα να το φορτίζεις μόνο από τον φορτιστή του ή από τον υπολογιστή (δηλαδή με τις επιλογές που σου δίνει ο κατασκευαστής), όχι με φορτιστή άλλου κινητού.

Γενικά είμαι της άποψης οτι αν μια συσκευή μπορείς να τη φορτίσεις και με άλλον τρόπο φόρτισέ την όπως σε βολέψει (το Ν80 που χρησιμοποιούσα πριν μια πενταετία το φόρτιζα με το μετασχηματιστή από το μιξεράκι του φραπέ όταν χάλασε και ο δεύτερος αυθεντικός φορτιστής που είχα πάρει και απηύδησα με εκείνους τους #$@%φορτιστές ΝΟΚΙΑ). Το πολύ πολύ αν χαλάσει η μπαταρία ή μειωθεί αρκετά η απόδοσή της την αλλάζεις. Στο ebay τις βρίσκεις φτηνά.

Αλλά επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση η μπαταρία που έχει ενσωματωμένη το Μ1100 δεν αλλάζει (κάπου πρέπει να το διάβασα στα εγχειρίδια) και όπως και να το κάνεις το να τη φορτίζεις με διαφορετικό φορτιστή θα επηρεάσει τη ζωή της καλύτερα μην το βαριέσαι να τη φορτίζεις κανονικά με το φορτιστή της. Έτσι κιαλλιώς σιγά την πολλή ώρα που χρειάζεται να φορτίσει.