Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν το συγκεκριμένο Fujitsu δεν είχε βγάλει προβλήματα και το πουλά η γνωστή τόσο σύντομα ,(γιατί θα μπορούσε να το κρατήσει για το σπίτι της ή να συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να το κρατήσει αυτός για τον επόμενο ενοικιαστή ,υπέρ του είναι σαν κίνητρο ενοικιασης, και να μην έχει κόστος τοποθετισης αποξήλωσης,αυτό γίνεται συνήθως ),τότε αφού εχει ακόμα πλήρες εγγύηση ,συμφέρει η αγορά του,γιατι απλά και μόνο σαν φίρμα στην αγορά ειναι ανώτερη απο μικρότερους ή μαζικούς κατασκευστές για άλλους.

Δεν την συμφαιρει να το κρατησει γιατη δεν εχει λεφτα να πληρωνει το ρευμα ο ιδιοκτητης δεν δινει χρηματα αμα αφησει το A/C ετσι της ειπαι και οτι θελει ας κανει ετσι της ειπαι και χρειαζεται και αμεσα λεφτα γιαυτο το πουλα και σε τετια τιμη για να το αγορασει καπιος και ετυχε ν το μαθω και σκεφτομαι να το παρω γιατη οσο να ναι κερδιζω 350Ε και ειναι καινουργιο μονο 3μηνων απο 600Ε που εκανε και ειναι μια πολυ καλη μαρκα και πολυ αξιοπιστη νομιζω δεν ειμαι και σιγουρος αλλα εχω ακουσει καλα λογια για την Futsiju.Τι λετε?

Edited by BASILOTTOS
Link to comment
Share on other sites

Eυκαιρία είναι ,αλλά πρέπει να προσέξεις μήπως το μηχανημα είναι προβληματικο και το πουλα οσο όσο ,και δεν το θέλει ούτε ο ιδιοκτήτης, ούτε η ίδια καθώς αν δεν ήθελε να ξοδεύει ρεύμα ,γιατί εξάλλου το πήρε, καθώς πάντα υπάρχει επιλογή να το χρησιμοποιεί κανείς όποτε θέλει, και τότε να ξοδεύει ρεύμα. Πες να το βαλει για λίγο να δουλεψει να δεις αποδίδει ,κάνει θόρυβο κλπ.

 

Ναι μεν η Fujitsu έχει πολύ καλή παρουσία στην Ελλάδα ,αλλά υπάρχουν και παράπονα για αρκετά προβληματικά μηχανήματα τα τελευταία έτη και προσφατα ακούγονται διαφορα για καθυστερήσεις στις επισκευες,παραδόσεις κλπ όπως και στις άλλες εταιρίες λόγω κρίσης ,φαίνεται δεν στοκαρουν ανταλλακτικά,εμπορεύματα, γιατί τους κοστίζει.Βεβαια σε κάθε περίπτωση είναι και αναλογα και την βλάβη.Δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι με δελεαρ την τιμή ,και κάθε τόσο να πρέπει να το φτιάχνεις έστω και στην εγγύηση ,δεν θα ευχαριστηθείς την αγορά σου.Ο καθένας λέει οτιδήποτε για να πουλήσει.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Εξαιτίας της έκπτωσης που έχει βάλει ο Κωτσόβολος (-30% κ καλα στα κλιματιστικά) σκέφτομαι να αγοράσω ένα panasonic.

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/119347-panasonic-ue12pke

 

Δεν έχει αφύγρανση και Ιονιστή είναι όμως inverter και 12άρι στα 455€ (στα κάτω όρια της αγοράς όπως και όλα που έχει σαν προσφορά)

 

η λειτουργία του εμπειρικά να είναι άντε 100 ώρες το χρόνο! Το ερώτημα μου ειναι , αν είναι καλά γενικά τα Panasonic Και αν έχετε κάποιο σχόλιο σε αυτο?

Link to comment
Share on other sites

ή σαν εναλλακτική αυτό το 1άρι Hitachi με αφύγρανση και 600 ευρώ με τοποθέτηση ????

 

http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/home-appliances/air-conditioning/a-c/hitachi-ras-rac-s10ha-set.php

 

C.O.P. (SCOP): 4.2

E.E.R. (SEER): 5.8

Link to comment
Share on other sites

@sphinxgr Το Panasonic έχει λειτουργία αφύγρανσης με απόδοση 2L/h. Είναι λάθος η καταχώρηση στο skroutz.

Oι κορυφαίες εταιρειές στον κόσμο στον κλιματισμό είναι οι Daikin, Hitachi, Mitsubishi, Panasonic και Τoshiba.

Η Panasonic διαθέτει τά καλύτερα φίλτρα καθαρισμού του παραγόμενου αέρος με μεγάλη διάρκεια ζωής που σε κάποια φτάνουν τα 10 έτη.

Η Hitachi τον τελευταίο καιρό διαθέτει τις καλύτερες αντλίες θερμότητας με εξαιρετική απόδοση/οικονομία στη θέρμανση.

 

Αν οι ανάγκες σου είναι για ~12000 ΒΤU/h τότε το μοντέλο της Hitachi που πρέπει να δείς είναι το:

Hitachi RAC/RAS-S14HA http://www.skroutz.gr/s/2937899/Hitachi-RAC-RAS-S14HA.html

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για ένα χώρο περίπου 60+ τετραγωνικά (σαλόνι), σκέφτομαι να βάλω inverter 24αρι, όμως δεν δεν γνωρίζω τι παίζει με τους κατασκευαστες.

Το σπίτι είναι στην Κέρκυρα οπότε δεν έχω και πολλές επιλογές απο αρκετά ιντερνετικα μαγαζιά (θέλω να έχω την ασφάλεια του καταστήματος αν τυχων πάθει κάτι η συσκευή).

Έτσι λοιπόν με τις προσφορές του Κοτσου.. είμαι ανάμεσα σε

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/116737-toyotomi-kuro-tkn-tkg-a71dv

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/114306-toshiba-ras22n3av2ekv2e

Αν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή που δεν έχω δει δεκτή κάθε βοήθεια...

Link to comment
Share on other sites

εχωντας κι εγω τον ιδιο προβληματισμο με τον παραπανω φιλο θα ηθελα κι εγω να ρωτησω την γνωμη σας προσθετωντας και το μοντελο της panasonic http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/119350-panasonic-e21pke-e-ion σε σχεση παντα με τα παραπανω.
Link to comment
Share on other sites

Kορυφαιο μηχανημα σε ολα του, αλλά θέλει διευκρίνηση τα χαρακτηριστικά γιατί αναφέρονται οι παλαιότερες μετρήσεις COP/EER σαν B/C class, μήπως είναι κάμια παραλλαγή ή κάτι Β' διαλογής .Από την άλλη υπάρχει προσφορά και το http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/119349-panasonic-re18pke-3 κλασικό inverter που έχει αναφερθεί κατά επανάληψη εδώ μεσα , για όσους θέλουν αγορά από το συγκεκριμένο κατάστημα .
Link to comment
Share on other sites

@Eegw @tsitsi58

 

To κριτήριο επιλογής είναι το διαθέσιμο budget. Αν είναι > Ε1000 τότε το Panasonic είναι κορυφαία επιλογή αρκεί να ξεκαθαριστούν αυτά που ανέφερε o Gary Kokkin. Αν είναι < Ε1000 τότε το Toshiba είναι καλύτερη επιλογή ποιοτικά και σε επιδόσεις σε σχέση με το Toytomi.

Tα Ε150, αυτήν τη στιγμή στον Κωτσόβολο, της διαφοράς μεταξύ Toshiba και Panasonic φαίνονται πολλά αλλά όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, το κόστος κτήσης είναι ένα ποσοστό του συνολικού κόστους λειτουργίας.

Oi επιδόσεις/οικονομία στα δύο είναι παρόμοιες αλλά το Panasonic υπερτερεί στη διάρκεια ζωής των αναλλωσίμων.

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θέλει προσοχή με τι διαφημίζουν τα καταστήματα σαν καλυτερες τιμές ,γιατί μπορεί να αυξάνουν την τελική τιμή για να κάνουν υποτίθεται εκπτωση .Παραδειγμα το παραπάνω Toyotomi που αναφέρθηκε http://www.skroutz.gr/s/3048681/Toyotomi-Kuro-TKN-TKG-A71DV.html?keyphrase=Toyotomi+Kuro+TKN+TKG+A71DV Θεωρητικά μπορεί να το βρεί κανεις κοντά στην τιμή της εκπτωσης σε πολλά φυσικά ή μη καταστήματα (τουλάχιστον αναφέρονται ότι υπάρχει απόθεμα και δεν μπορεί να είναι όλες καταχωρήσεις για κράκτη ) .

 

Από την άλλη η μεγαλυτερη ίσως ηλεκτραγορά της χώρας με συχνές προσφορές σε πολλες φίρμες ,είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν έχει περιθώρια από τον κάθε εισαγωγέα να πετύχει καλύτερες τιμές για πραγματικές εκπτώσεις.:O

 

Πάντως για κάποιον που ψάχνει λιγο μεγαλύτερο κλιματιστικό από κλασικό 12αρι , γείτονας πήρε και τοποθετησε το παρακάτω http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/119348-panasonic-re15pke και δηλώνει θερίζει από απόδοση.Η τιμή του δείχνει καλή http://www.skroutz.gr/s/3026802/Panasonic-CS-CU-RE15PKE.html?keyphrase=Panasonic+RE15PKE

Αν θυμαμαι καλα, αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο έστω και στις προηγούμενες εκδόσεις του ,δεν έχει αναφερθεί εδώ μέσα.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστό το φαινόμενο που περιγράφεις και δυστυχώς συναντάται και στις υπόλοιπες αγορές.

Πρέπει ο καταναλωτής να είναι ενημερωμένος και να αποκτήσει την κατάλληλη παιδεία ώστε να μπορέσει να προστατευτεί από ανάλογα φαινόμενα.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο manual ή κάποιο site που να αναφέρει τα error codes για κλιματιστικό toyotomi? (συγκεκριμένα kuro a28dv). Στο manual που το συνόδευε κοίταξα, δεν αναφέρει κάτι...

 

Μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα ένα καινούριο kuro και επειδή οι λυχνίες δείχνουν κάποια ένδειξη ήθελα να δω τι μπορεί να είναι...

Link to comment
Share on other sites

Kαι να έγραφε κάτι ,δεν μπορείς σε τέτοιες περιπτώσεις να φτιάξεις κάτι μόνος σου.Καλύτερα να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία.Ενας λόγος παραπάνω και όταν ενα μηχανημα είναι κατα παραγγελία από τρίτο κατασκευαστή,αυτό που λενε φασόν .Δεν ξέρεις τι κύρια εσωτερικά μέρη έχει για να ψαξεις σχετικά, και από απλή περιέργεια.Αυτό φαίνεται μόνο από τον σεριακο αριθμό του μηχανήματος και το ξερει μόνο η αντιπροσωπεία.Καποια πάντως Τoyotomi έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα ότι είναι κατασκευής Midea ,κάποια έχουν αναφερθεί με συμπιεστή Hitachi κλπ . Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Kαι να έγραφε κάτι ,δεν μπορείς σε τέτοιες περιπτώσεις να φτιάξεις κάτι μόνος σου.Καλύτερα να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία.Ενας λόγος παραπάνω και όταν ενα μηχανημα είναι φασόν από τρίτο κατασκευαστή,δεν ξέρεις τι εσωτερικά μέρη έχει για να ψαξεις σχετικά και από απλή περιέργεια.

 

Προφανώς δεν θα μπορούσα να φτιάξω κάτι... απλά ήθελα να δω αν οι ενδείξεις σήμαιναν διαρροή (που σημαίνει λάθος τοποθέτηση και διορθώνεται από τον τεχνικό) ή μηχανικό πρόβλημα που σημαίνει αντιπροσωπείες, αντικαταστάσεις, κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Έμαθα οτι ο κότσο... Παιρνει extra 150ε για τοποθέτηση οποτε πάμε και σε άλλα μαγαζιά ιντερνετικα.....

Λοιπον ψάχνω τουλάχιστον για καλο 24αρι inverter.

Περισσότερο θέλω να μου προτείνεται μοντέλα ανεξαρτήτως Τίμης μιας και παιζουν εκπτώσεις αυτήν την περίοδο, οποτε όλα είναι σχετικα...

Link to comment
Share on other sites

150 ευρώ σήμερα με την κρίση που υπάρχει για μια συνήθη τοποθετιση είναι παράλογο ποσο.Βεβαια σε μια ελευθερη αγορά οσο θέλει κανείς πουλά τις υπηρεσίες του.24αρια κλιματιστικά έχουν αναφερθεί μερικες σελίδες πριν.Είναι ανάλογα ποσα χρήματα διαθετεις και τι χρήση το θες από λειτουργίες .Ανεξαρτήτως τιμής μερικά από τα κορυφαία μηχανήματα που έχουν αναφερθει http://www.skroutz.gr/s/2862299/Hitachi-RAK-70PPA-RAC-70WPA.html?from=autocomplete&keyphrase=hitachi+rak70ppa

http://www.skroutz.gr/s/1910661/Mitsubishi-SRK-SRC-71ZK-S.html

http://www.skroutz.gr/s/275860/Sharp-AY-XP24LR.html

 

Προφανώς δεν θα μπορούσα να φτιάξω κάτι... απλά ήθελα να δω αν οι ενδείξεις σήμαιναν διαρροή (που σημαίνει λάθος τοποθέτηση και διορθώνεται από τον τεχνικό) ή μηχανικό πρόβλημα που σημαίνει αντιπροσωπείες, αντικαταστάσεις, κτλ...

 

Αν είναι προσφατη η εγκατάσταση και έχεις αποδειξη ,υπαρχει θεωρητικά εγγύηση εγκατάστασης απο αυτόν που στο έβαλε.Αν όχι και η αντιπροσωπεία τεχνικό επιτόπου θα στείλει για πρώτη διαγνωση.Αν υπάρχει διαρροή, απλα από ότι ξερω το κλιματιστικό δεν αποδίδει ,και όταν δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ψυκτικό υγρό σταματα να δουλευει μην καεί.Συνηθως ενδειξη βλάβης βγάζει σε ηλεκτρικά προβλήματα.Περισσότερα θα σου πει τεχνικός που ξέρει το μηχανημα γιατί καθε μοντέλο και κάθε εταιρία έχουν τα δικα τους σε κωδικούς και λειτουργίες.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Nα προσθέσω σε αυτά που έγραψε ο Gary Kokkin (και συμφωνώ με την επιλογή του) το:

Panasonic Etherea CS/CU-E24PKE http://www.bestprice.gr/item/2153485930/panasonic-cs-cu-e24pkew

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κορυφαίο μηχανημα ,αν και έχω επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο κατάστημα,είτε κάνει δικές του εισαγωγές γιατί δεν μπορεί να έχει απόθεμα σε όλα φθηνά και ακριβά μηχανήματα και παλαιότερα μοντέλα τόσα πολλα κομμάτια,περισσότερα και απο ηλεκτραγορά αν ρωτήσει κανεις, σήμερα που κανένας δεν στοκάρει γιατί δεν ξέρει αν θα τα πουλήσει ποτε λόγω κρίσης,είτε έχει κάνει ειδικές συμφωνίες με τους εισαγωγείς και γι'αυτό αναφέρει στις ίδιες φίρμες διάφορες εγγυήσεις .Αν κανείς έχει αγοράσει από κεί κλιματιστικό και έμεινε ευχαριστημένος ,μπορεί να αναφέρει σχετικά καθως έχει μεγάλη ποικιλία.

 

Επίσης θεωρητικά κορυφαίο σε ποιοτητα 24αρι υπάρχει και το http://www.skroutz.gr/s/3124562/Mitsubishi-MSZ-MUZ-GF71VE.html το οποιο υπάρχουν οι επιφυλάξεις που έχω αναφέρει με ολα τα νεα mitsubishi electric και το συγκεκριμένο έχει και μεγάλο συμπιεστή και βλεπω υπάρχει και προσφορά το κορυφαίο της LG http://www.skroutz.gr/s/328477/LG-Art-Cool-CA24AWR.html

 

Τελος για να μην ξοδευεται κανείς ασκοπα,ίσως μπορεί να βολευτεί σε αγορά και με αμέσως μικρότερα μηχανήματα που αποδίδουν έως 24.οοο ΒΤU στην ψύξη και ονομαστική τιμή έχουν 20-22.οοο ΒΤU,είναι φθηνότερα και υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στην αγορά.Μερικά έχουν δυνατό ανεμιστήρα από ότι έχει αναφερθεί ,οπότε η απόδοση στην πράξη είναι καλύτερη από μεγαλύτερα μοντελα.Περισσότερα στον τεχνικό που θα δει ενα χώρο τι ταιριάζει.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Ναι, έχεις δίκιο. Το κατάστημα το έβαλα ενδεικτικά διότι δεν μπόρεσα να βρω κάποιο άλλο link για να δει ο Εegw τα χαρακτηριστικά του.

Το έχω συναντήσει κυρίως σε καταστήματα που ασχολούνται με τον κλιματισμό και τα περισσότερα δεν έχουν ηλεκτρονική παρουσία. Να σημειώσω ότι η τιμή του σαφώς δεν είναι ~Ε1900 αλλά περίπου ~Ε1450.

 

Όσο για την αμέσως μικρότερη κατηγορία, αυτήν των ~22000 ΒΤU/h, όντως είναι συνήθως αρκετή για να αποδώσει σε χώρο ~60 m^2 υπό κανονικές συνθήκες.

Ένα καλό μοντέλο είναι το:

Mitsubishi SRK-63ZK-S http://www.skroutz.gr/s/391336/Mitsubishi-SRK-63ZK-S.html

Το συγκεκριμένο έχει τον πιο δυνατό ανεμιστήρα με μέγιστο μήκος ρεύμα αέρα στα 17 m και ροή αέρα 1110 m^3/h στην ψύξη ενώ 1230 m^3/h στη θέρμανση.

 

Για κάτι πιο οικονομικό μπορείς να δεις αυτά:

-Toshiba RAS-B22N3KV2-E/RAS-22N3AV2-E Suzumi Plus http://www.skroutz.gr/s/2614482/Toshiba-RAS-B22N3KV2-E-RAS-22N3AV2-E-Suzumi-Plus.html

-Panasonic Etherea CS/CU-E21PKEW http://www.skroutz.gr/s/3026725/Panasonic-Etherea-CS-CU-E21PKEW.html

Για το Panasonic χρειάζεται προσοχή διότι πολλά καταστήματα φέρνουν παλαιότερο μοντέλο.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

ναι κανει δικες του εισαγωγες και δεν στοκαρει ολα τα κομματια απαραιτητα. Πλεον αν εχεις εναν προμηθευτη που στοκαρει τα παντα και δεν μενει ποτε τοτε τα εχεις και εσυ. Το θεμα ειναι βρεις τον προμηθευτη και να συμφωνησει να σου δινει εμπορευμα!
www.All-In-Stock.com
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις, φυσικά θα συνεχίσω να διαβάζω το συγκεκριμένο θέμα. Η αγορά θα γίνει μέχρι τον Σεπτέμβρη, τώρα απλα περιμένω για καμια προσφορά του Αυγούστου μήπως και γλυτωσω κάτι.
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα τρέξουν προσφορές μες στον Αύγουστο. Αλήθεια το budget σου που κυμαίνεται;
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...