Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Γράφω για δεύτερη φορά για να σας πω τις εντυπώσεις μου. Τελικα κατέληξα και αγόρασα το Toshiba Super Daiseikai RAS-10PAVP-E. Ωραίο , σχετικά ήσυχο στο sleep mode, 5 ταχύτητες ανεμιστήρα (πράγμα που πριν δεν το έβρισκα πουθενά σαν χαρακτηριστικό + turbo fan ) καλό καθαρισμό αέρα, γενικά ικανοποιημένος.Που μας τα χαλάει. Στην θέρμανση γιατί ψύξη δεν το δοκίμασα , ακουγωντε έντονα θόρυβοι από συστολές διαστολές (ένα έντονο τσακ ) το οποίο ώρες ώρες είναι αρκετά εκνευριστικό . Άλλα 2 κλιματιστικά που έχω Toyotomo made in japan δεν το έκαναν ποτέ. Θα θελα τη γνώμη σας. Δεν το περίμενα από κλιματιστικό των 1000 ευρω. Εαν το έχει και κάποιος άλλος θ άθελα να μου πει έχει το ίδιο θέμα με τούς τριγμούς?

 

Εγώ έχω ένα mitsubishi και παρατήρησα το κάνει όταν πιάσει θερμοκρασία το δωμάτιο με κλειστή πόρτα και πέσει χαμηλή σκάλα ανεμιστήρας οπότε το εσωτερικό στοιχείο έχει μεγάλες διακυμάνσεις σε θερμοκρασία γιατί ανοιγοκλείνει το μηχάνημα και λόγω χαμηλής σκάλας ανεμιστήρα ζεσταίνεται παραπάνω στο στοιχείο. Λέω εγώ τώρα... Παρατήρησε και το δικό σου και δες αν ισχύει κάτι αντίστοιχο. Μπορεί πχ να βελτιώνεται αν ανεβάσεις λίγο ταχύτητα ανεμιστήρα.

 

Πάντως και αυτό που λέει ο σταρένιος μην το αποκλείεις μπορεί να πάρουν εκεί τα μπόσικα τα πλαστικά κλπ και να βελτιωθεί.

 

Εγώ στα καλοριφέρ μου ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αλλά άλλες φορές ακουγόταν συνέχεις ένα εκνευριστικό τακ τακ τακ όταν ζεσταινόντουσαν τα σώματα και άλλες κιχ. Άντε βγάλε άκρη...

 

Πάντως λογικά έχεις μεγάλη διακύμανση θερμοκρασιών στο εσωτερικό στοιχείο-εναλλάκτη (για να έχεις διαστολές συστολές συνέχεια) που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αν είναι σωστά διαστασιολογημένο το μηχάνημα.

 

Όλα αυτά εμπειρικά και με βάση τη δική μου λογική...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω πόσο καλό και εξυπηρετικό service έχει η Toshiba, αλλά σε δικό μου LG για θόρυβο της εξωτερικής μονάδας είχα καλέσει το Service κι ήρθε έλυσε τη μισή μονάδα και το έλυσε το πρόβλημα. Φαντάζομαι αν τοποθετηθεί λιπαντικό σιλικόνης στις ενώσεις θα σταματήσουν οι όποιοι τριγμοί, αλλά δε θα σου πρότεινα να το κάνεις μόνος σου. Καλύτερα να το κάνει το service ώστε να έχει και την ευθύνη.
Link to comment
Share on other sites

Ναι και δυστυχώς μπορεί να μπει μόνο στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται τώρα. Γι αυτό άλλαξα θέση στα έπιπλα και γλίτωσα.

Αλλά μάλλον δεν είναι μόνο θέμα θέσης του κλιματιστικού…

- Ο ανεμιστήρας του Sharp AY-XP12LSR στο low, είναι πολύ δυνατός, αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κάτι κακό ή πρόβλημα του μηχανήματος.

- Όταν η θερμοκρασία του χώρου είναι κοντά στην επιθυμητή και σταθώ εμπρός του στα 2m, ο αέρας του φθάνει επάνω μου με δύναμη και θερμοκρασία αρκετά χαμηλότερη από τους 36.6 κελσίου. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση του κρύου αέρα, δεν στέλνει κρύο αέρα πραγματικά.(μάλλον χλιαρό)

- Δοκίμασα απόψε το auto και τα πράγματα γίνονται μάλλον χειρότερα απ ότι στη θέση «θέρμανση».

Αν είναι τόσο ενοχλητικό τσίμπησε 2-3 βαθμούς παραπάνω στην θερμοκρασία και άλλαξε θέση στο "φτερό" του κλιματιστικού.

 

Έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμε post μου ότι θέλω να εγκαταστήσω κλιματιστικό σε χώρο 40τμ (4*10) και ότι στην άκρη υπάρχει και η κουζίνα, άλλα 15τμ. Χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό? Ίσως ξέχασα να αναφέρω το ύψος 2.8μ.

Για τα χρήματα επίσης έχω αναφέρει ότι διαθέτω 1.100 με σχετική ευκολία και για να συζητώ για το Super Daiseikai σίγουρα μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί. Απλά το θέμα είναι αν θα με καλύψει η χαμηλότερη ισχύς του από άλλα 22000-24000btu υποδεέστερης βέβαια κατασκευης...

Τα 40τ.μ πρέπει να γνωρίζω αν είναι καλά μονωμένα, εφόσον είναι και τα 18k btu μάλλον αρκούν... μιας και σε θέρμανση τα ινβέρτερ δίνουν συνήθως κάτι παραπάνω σε απόδοση από ότι από την ονομαστική. Αν έχεις οποιανδήποτε αμφιβολία για τις μονώσεις του σπιτιού σου πάρε μεγαλύτερο μηχάνημα, επίσης πρόσεχε που θα τοποθετηθεί ώστε να καλύπτει το χώρο μιας και κατά την άποψη θέλει προσοχή μιας και είναι μακρόστενος ο χώρος και καλύτερα να τοποθετηθεί στην μικρότερη (σε μέγεθος) πλευρά, βέβαια δεν ξέρω τις δυνατότητες του κλιματιστικού που τελικά επιλέξεις, όπως και την διαρρύθμιση του χώρου.

Edited by kiriakosk
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι τόσο ενοχλητικό τσίμπησε 2-3 βαθμούς παραπάνω στην θερμοκρασία και άλλαξε θέση στο "φτερό" του κλιματιστικού...

- Το πρόβλημα δεν υπάρχει πια,γιατί άλλαξα θέση σε ένα γραφείο με Η/Υ που ήταν 1.5-2 μέτρα εμπρός από το κλιματιστικό, σε μεγαλύτερη απόσταση δεν γίνεται αισθητό, λύνεται και με τον τρόπο που λες.

- Όμως ψάχνοντας να βρω λύση στο πρόβλημα, και με τη βοήθειά όλων σας, κατάλαβα καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας των δύο νέων κλιματιστικών. Στον ένα χώρο, που τυχαίνει να βρίσκομαι περισσότερες ώρες, ήταν καλύτερα να είναι στο auto γιατί δεν ανεβάζει απότομα τη θερμοκρασία και όντως, σε αυτή τη λειτουργία, φαίνεται ότι λαμβάνει υπ’ όψιν την εξωτερική θερμοκρασία και δεν ανεβοκατεβάζεις τη θερμοκρασία στο κοντρόλ. Το είδα σήμερα που είναι αρκετά χαμηλότερη από χτες.

- Και τελικά τα Sharp AY-XP12LSR, στην τιμή που τα βρίσκεις και με αυτά που προσφέρουν είναι καλή αγορά.

 

Τέλος καλό, όλα καλά! Ευχαριστώ όλους.

Link to comment
Share on other sites

ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 3:

http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=HAP.000303

http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=HAP.000102

http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=HAP.000006

και κατα κυριο λογο στα πρωτα δυο λογω χρηματων καθως το κοστος θα το αναλαβει ο ιδιοκτητης και μου ειπε οσο γινεται πιο φθηνο, τι λετε; εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο στα ιδια η σε λιγοτερα λεφτα; ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Eχουμε ξαναφερθεί σε παρόμοια σύγκριση και η επιλογή είναι Midea λόγω καλύτερης υποστήριξης :)

 

Δεν ξέρω πόσο καλό και εξυπηρετικό service έχει η Toshiba,.... .

 

Το παραπάνω Τoshiba αν έχει πρόβλημα,πρώτα πρέπει να το κοιτάξει ο τεχνικός που το έβαλε ,υποτίθεται γνωρίζει το μηχανημα,εγγύηση υπάρχει και για την εργασία σε εύλογο χρόνο από την τοποθέτιση.Αν δεν βρεθεί λύση μετά καλεί κάποιος το service της εταιρίας γιατί χρεώνει τις επισκέψεις ανάλογα πως θα κριθούν .Αν χρειάζεται ανταλλακτικό η διαθεσιμότητα και χρεώσεις είναι σχετικές πλέον σε όλες τις εταιρίες λόγω κρίσης,αλλά η Τοshiba δυστυχώς έχει φήμη γενικά για υπερτιμημένες υπηρεσίες και λιγότερο χρεώσεις ανάλογα το μηχανημα ή την βλάβη. :cry:

 

Στον ένα χώρο, που τυχαίνει να βρίσκομαι περισσότερες ώρες, ήταν καλύτερα να είναι στο auto γιατί δεν ανεβάζει απότομα τη θερμοκρασία και όντως, σε αυτή τη λειτουργία, φαίνεται ότι λαμβάνει υπ’ όψιν την εξωτερική θερμοκρασία και δεν ανεβοκατεβάζεις τη θερμοκρασία στο κοντρόλ. Το είδα σήμερα που είναι αρκετά χαμηλότερη από χτες.- Και τελικά τα Sharp AY-XP12LSR, στην τιμή που τα βρίσκεις και με αυτά που προσφέρουν είναι καλή αγορά.

 

Δεν μας είπες για την ποιοτητα και καθαρισμό αέρα πως το βρήκες,για όσους ενδιαφέρονται.:) Το τι προσφέρει το έχουμε αναφέρει πολλες φορές εξάλλου λόγω τιμής,αλλά κάποιες λειτουργίες και η χρησιμότητα τους είναι πολυ σχετικά για τον καθένα.

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

και κατι ακομα, ειναι ευκολο να γινει εγκατασταση χωρις να υπαρχει μπαλκονι; δηλαδη ολη εργασια για να περαστει το εξω κουτι να γινει απο το παραθυρο;
Link to comment
Share on other sites

Δεν μας είπες για την ποιοτητα και καθαρισμό αέρα πως το βρήκες,για όσους ενδιαφέρονται.:) Το τι προσφέρει το έχουμε αναφέρει πολλες φορές εξάλλου λόγω τιμής,αλλά κάποιες λειτουργίες και η χρησιμότητα τους είναι πολυ σχετικά για τον καθένα.

Το δυνατό τους σημείο.

- Νομίζουμε ότι βρισκόμαστε σε άλλο σπίτι, για την ακρίβεια, ότι ζούμε σε 2 διαφορετικά σπίτια συγχρόνως.

Αυτό που θερμαίνει το παλαιότερο, μάλλον φασόν, on-off και αυτό που θερμαίνουν τα 2 Sharp AY-XP12LSR.

Κάποιες οσμές που έχουν σχέση με την εποχή, εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά.

- Θα αντικαταστήσουμε σίγουρα στο άμεσο μέλλον το on-off με το ίδιο ή ένα παρόμοιο.

 

Ήμουν τυχερός, όταν ψάχνοντας για ενημέρωση στο διαδίκτυο, μπήκα στην ιστοσελίδα του ''myphone''. Γιατί ήμουν άσχετος(και είμαι ακόμα).

Θα είχα αγοράσει ότι θα μου πάσαραν. Η απόφαση για αγορά κλιματιστικού ήταν ξαφνική, επείγουσα και δεν πρόφτασα να σκεφτώ για «ποιότητα και καθαρισμό αέρα» πριν σας διαβάσω. (αν και παλαιότερα είχα σκεφτεί να αγοράσω ιονιστή χώρου)

Edited by artless
Link to comment
Share on other sites

και κατι ακομα, ειναι ευκολο να γινει εγκατασταση χωρις να υπαρχει μπαλκονι; δηλαδη ολη εργασια για να περαστει το εξω κουτι να γινει απο το παραθυρο;

 

Ολα γίνονται,πρέπει να το δει τεχνικός επιτόπου που ξέρει το μηχανημα που θα πάρεις .:) Ομως υπάρχει θέμα πολεοδομίας μην σε καρφώσει

κακός γειτοναs, γίνει κάποτε κάποιος τυχαίος έλεγχος ,αλλα και κάποια ζημιά κατά την διάρκεια τοποθέτισης λόγω δυσκολίας .Το μηχανημα

δεν πρέπει να κρεμιέται να εξέχει ή κάπου που δεν υπάρχει προέκταση δαπέδου .Ακόμα και στα μπαλκονια θεωρητικά πλέον θές άδεια σύμφωνα με νεώτερους κανονισμούς.Ενας τεχνικός που γνωρίζει την δουλειά του θα σου πει επιτόπου τι είναι πιο κατάλληλο να γίνει, και δεν ενοχλεί.:)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

και κατι ακομα, ειναι ευκολο να γινει εγκατασταση χωρις να υπαρχει μπαλκονι; δηλαδη ολη εργασια για να περαστει το εξω κουτι να γινει απο το παραθυρο;

Αυτό το συνεργείο χρειάζεσαι!

Δεν έχω όμως στοιχεία επικοινωνίας…

 

http://www.google.gr/imgres?start=148&hl=el&client=firefox-a&sa=X&tbo=d&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1183&bih=664&tbm=isch&tbnid=0PMM6LUce8sTzM:&imgrefurl=http://theignorantbystander.wordpress.com/&docid=tREziJU2LwI9rM&imgurl=http://theignorantbystander.files.wordpress.com/2010/08/ac-install1.jpg&w=640&h=470&ei=6T3gUL7AN8jZ0QXmvIDQAw&zoom=1&iact=hc&vpx=335&vpy=367&dur=308&hovh=180&hovw=246&tx=80&ty=145&sig=111546585555682869241&page=7&tbnh=142&tbnw=191&ndsp=24&ved=1t:429,r:56,s:100,i:172

Link to comment
Share on other sites

χαχα θα τους βγαλω φωτο να τους συγκρινουμε.

με προλαβε ο ιδιοκτητης και μου πε οτι εκλεισαν αυτο:

http://www.apothema.gr/fisher-sqc-12k-inv-inverter-66143p

τι λεει αυτο; :-/

Edited by some1
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους. Επανερχομαι στο θεμα μου με επιλογη κλιμαστικου για το υπνοδωματιο αλλα και να βοηθα το αλλο στο σαλονι. Και μετα απο διαβασμα αποφασισα οτι 18αρι αποκλειεται και θα επιλεξω 12αρι ή 16αρι.

Οι σκεψεις μου για 12αρι ειναι οι εξης :

1) Panasonic CS/CU YE12MKE

2) Panasonic CS/CU RE12JKE-1

3) Panasonic CS/CU YE12MKX

4) Panasonic CS/CU RE12GKE

5)Toshiba RAS 137SKV E3

6) Hitachi RAS-35FH6

 

Απο 16αρια σκεφτομαι το εξης :

1) Toshiba RAS16 SAV2-E

 

ποια η γνωμη σας για τα παραπανω 12 αρια και το 16 αρι? εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο?

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

To χρειάζεται και τι ταιριάζει για έναν χώρο,το κρίνει τεχνικός επιτόπου και δεν το διαβαζουμε κάπου,θελει ψάξιμο και χρόνο.:)

Οσο αφορά τις επιλογές σου είναι γνωστές από προηγούμενα να λέμε τα ίδια .;)

 

Το 1 και 3 είναι ίδια μηχανήματα απλά για άλλες αγορές το καθενα.Απο Toshiba το 16αρι είναι καλύτερο σαν σειρά,ατού του ο ανεμιστήρας ,έχει και μικρότερο ίδιο.Ολα τα υπόλοιπα είναι Κινέζικα και έχουν σχετικό ρίσκο η επιλογή τους .Καλύτερο φίλτρο από όλα αν σε ενδιαφέρει, έχει η επιλογή 2.

 

χαχα θα τους βγαλω φωτο να τους συγκρινουμε.

με προλαβε ο ιδιοκτητης και μου πε οτι εκλεισαν αυτο:http://www.apothema.gr/fisher-sqc-12k-inv-inverter-66143pτι λεει αυτο; :-/

 

Ενα από τα δεκάδες φασόν μηχανηματα της αγοράς ,λογικά Κινέζικο, και με άγνωστη υποστήριξη.:confused:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους. Επανερχομαι στο θεμα μου με επιλογη κλιμαστικου για το υπνοδωματιο αλλα και να βοηθα το αλλο στο σαλονι. Και μετα απο διαβασμα αποφασισα οτι 18αρι αποκλειεται και θα επιλεξω 12αρι ή 16αρι.

Οι σκεψεις μου για 12αρι ειναι οι εξης :

1) Panasonic CS/CU YE12MKE

2) Panasonic CS/CU RE12JKE-1

3) Panasonic CS/CU YE12MKX

4) Panasonic CS/CU RE12GKE

5)Toshiba RAS 137SKV E3

6) Hitachi RAS-35FH6

 

Απο 16αρια σκεφτομαι το εξης :

1) Toshiba RAS16 SAV2-E

 

ποια η γνωμη σας για τα παραπανω 12 αρια και το 16 αρι? εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο?

Σας ευχαριστώ

 

Το 1) το εχω, και η γνωμη μου ειναι, αν το θελεις για θερμανση : μακρια του !

Link to comment
Share on other sites

λογω μη διαθεσιμοτητας του 1) Toshiba RAS16 SAV2-E (θα ερθει σε 20μερες) μου προτειναν το Toshiba RAS-13SKV-E/RAS-13SAV-E καθως υποστηριζαν οτι το 16αρι ειναι πολυ δυνατο για το υπνοδωματιο. Τι λετε για το Toshiba RAS-13SKV-E/RAS-13SAV-E? Σας ευχαριστω και καλη χρονια.
Link to comment
Share on other sites

Aυτό έχουν αυτό πουλάνε :) Το ίδιο σε μικρότερο είναι αλλά παλαιότερο μοντέλο .Τώρα κυκλοφορεί αυτό http://www.skroutz.gr/s/269550/Toshiba-RAS-13SKV2-E-RAS-13SAV2-E.html . Αν ταιριάζει στον χώρο σου σε ισχύ θα πρεπει να το ρωτήσεις και αλλου για επιβεβαιωση.:)
Link to comment
Share on other sites

Aυτό έχουν αυτό πουλάνε :) Το ίδιο σε μικρότερο είναι αλλά παλαιότερο μοντέλο .Τώρα κυκλοφορεί αυτό http://www.skroutz.gr/s/269550/Toshiba-RAS-13SKV2-E-RAS-13SAV2-E.html . Αν ταιριάζει στον χώρο σου σε ισχύ θα πρεπει να το ρωτήσεις και αλλου για επιβεβαιωση.:)

Αυτό δεν είναι καλύτερο;

http://klimatistika.biz/product/47/toshiba-ras-b13-skvp-e-super-daiseikai3.html

Link to comment
Share on other sites

Από τα καλύτερα μηχανήματα της αγοράς,δοκιμασμένο εδώ και καιρό,κομψο με πολυ καλη ποιοτητα αερα,αλλά δύσκολο να το βρείς πλέον ,καθώς προωθειται απο την εταιρία ο αντικαταστάτης του πιό βελτιωμένο μηχανημα σε σημεία http://www.skroutz.gr/s/268925/Toshiba-Super-Daiseikai-RAS-13PAVP-E-RAS-13PKVP-E.html Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,

 

πρόσφατα έβαλα 2 κλιματιστικά Daikin και χθες διαπίστωσα ότι στην εξωτερική μονάδα του ενός τα φύλλα αλουμινίου σε ένα σημείο είναι χτυπημένα (συρρικνωμένα σαν να χτυπήθηκαν από εξωτερικό αντικείμενο). Θα ήθελα να γνωρίζω αν αυτό επηρεάζει τη λειτουργία του κλιματιστικού και αν επίσης αποτελεί λόγο αλλαγής του με καινούργιο, δεδομένου ότι τα κλιματιστικά είναι ημερών... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Fiat justitia et pereat mundus.
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,

 

πρόσφατα έβαλα 2 κλιματιστικά Daikin και χθες διαπίστωσα ότι στην εξωτερική μονάδα του ενός τα φύλλα αλουμινίου σε ένα σημείο είναι χτυπημένα (συρρικνωμένα σαν να χτυπήθηκαν από εξωτερικό αντικείμενο). Θα ήθελα να γνωρίζω αν αυτό επηρεάζει τη λειτουργία του κλιματιστικού και αν επίσης αποτελεί λόγο αλλαγής του με καινούργιο, δεδομένου ότι τα κλιματιστικά είναι ημερών... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Χρόνια Πολλά Καλή χρονιά! Αν είναι μικρό το σημείο αμφιβάλλω αν επηρεάζει καθόλου. Θεωριτικά πρέπει να είναι παράλληλα τα φύλλα για σωστή απαγωγή της θερμότητας. Πολλά έρχονται και από το εργοστάσιο έτσι με μικροχτυπήματα. Τώρα αν είναι σοβαρό το χτύπημα σε μεγάλη έκταση ίσως θα πρέπει να το συζητήσεις και μάλλον έπρεπε να το πεις εκείνη τη στιγμή που το παρέλαβες/εγκατέστησες...

Link to comment
Share on other sites

@ andreas2012 : Για άλλη αγορά ,το παρακάτω κυκλοφορεί Ελλάδα και είναι μεγαλύτερο σε ισχύ από τα αρχικά που διαλεξες http://www.skroutz.gr/s/269548/Toshiba-RAS-18SKV2-E-RAS-18SAV2-E.html

 

@ Fox : Aλλαγες σπάνια γίνονται από τις αντιπροσωπείες ,μόνο επισκευές ,γράφει σχετικά και η εγγύηση, εκτός αν έχει κάποιες άκρες ο έμπορος.

Ανάλογα το κτύπημα ,μπορεί να υπάρχει θέμα,οπότε καλύτερα να το δει αυτός που το έβαλε:)

 

Καλή χρονιά,χρόνια πολλα με υγεία για όλους......και όπως μας έκαναν...... ευχές και για χρήματα και προσεκτικές αγορές:)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

http://www.apothema.gr/fisher-sqc-12k-inv-inverter-66143p

δυστυχως ο ιδιοκτητης αποφασισε εφοσον το πληρωνει κιολας και στο σπιτι θα μπει αυτο, πουθενα δε βλεπω να αναφερει χαρακτηριστικα π.χ. φιλτρα, αφυγρανση αερα κτλ οπως εβλεπα σε αλλα midea, electrolux δεν εχει η δε τα γραφουν;

Link to comment
Share on other sites

@ andreas2012 : Για άλλη αγορά ,το παρακάτω κυκλοφορεί Ελλάδα και είναι μεγαλύτερο σε ισχύ από τα αρχικά που διαλεξες http://www.skroutz.gr/s/269548/Toshiba-RAS-18SKV2-E-RAS-18SAV2-E.html

 

@ Fox : Aλλαγες σπάνια γίνονται από τις αντιπροσωπείες ,μόνο επισκευές ,γράφει σχετικά και η εγγύηση, εκτός αν έχει κάποιες άκρες ο έμπορος.

Ανάλογα το κτύπημα ,μπορεί να υπάρχει θέμα,οπότε καλύτερα να το δει αυτός που το έβαλε:)

 

Καλή χρονιά,χρόνια πολλα με υγεία για όλους......και όπως μας έκαναν......

ευχές και για χρήματα και προσεκτικές αγορές:)

 

Αγαπητέ Σταρενιο το μηχανημα που αναφερεις το εχω ηδη στο σαλονι και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Το μηχανημα που ρωτησα ειναι για το υπνοδωματιο για να εχω ζεστη και εκει οση θελω και να λειτουργει συνδρομητικα στο 18αρι. Ποια η γνωμη σου για το συγκεκριμενο 12αρι? Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Μπερδεύτηκα με τα μοντέλα :) Αυτό εννοούσα κυκλοφορεί Ελλάδα http://www.skroutz.gr/s/269550/Toshiba-RAS-13SKV2-E-RAS-13SAV2-E.html είναι ίδια σειρά με το παραπάνω 18αρι που έχεις. Αυτό που αναφέρεις είναι για άλλη αγορά σαν παραλλαγή λιφτινκ ,αν δεν κυκλοφορήσει κανονικά κανείς δεν μπορεί να έχει άποψη. Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...