Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για ακριβώς αυτόν το λόγο δεν έχουν θέση καταγγελίες στις οποίες δεν μπορούν να διαπιστωθούν τα δεδομένα και να υπάρξει αντίλογος.

Ωστόσο, κανείς δεν απαγορεύει την ενημέρωση για σχετικές πρακτικές, όπως επίσης και τις καλές κριτικές, μέσω ΠΜ.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας λες και την εταιρεια καλυτερα , για να την αποφυγουμε;

 

Και εγώ νομίζω ότι όπως πρέπει να αναφέρονται οι σωστοί επαγγελματίες, άλλο τόσο οφείλουμε να αναφέρουμε τους κακούς.

 

Τι νόημα έχει να αναφέρουμε μόνο το τι πάθαμε αφήνοντας και άλλους επίσης να την "πατήσουν";

νομιζω οτι ειναι περιττό γιαυτο και δε το εχω κανει απο το 1ο ποστ.Ασε που καμια φορα η δυσφημιση ειναι η καλυτερη διαφημιση!

Αλλωστε αν καποιος ειναι Θεσσαλονικη και δεν θελει να την..πατησει, μπορει να στειλει πμ!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ να βρω τιμές για αεροκουρτίνα με ψύξη & θέρμανση, αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Μόνο με θέρμανση βρίσκω. Ξέρει κανείς;
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σκέφτομαι για αγορά κλιματιστικού για χώρο 20-22τμ 1ου ορόφου σε διπλοκατοικια που κοιτάζει νοτιοανατολικα(το δωμάτιο) με δίπλα τζάμια αλουμινίου που βγαίνει στην βεράντα.

Η χρήση του θα είναι μόνο για 6-8 ώρες ημερησίως(όταν είμαι σπίτι βέβαια)-(οχι όταν κοιμάμαι,εκτός αν έχει πέσει ψοφοκρυο όπως αυτές τις ημέρες κάτω των 10 βαθμών η έχουμε 40αρια το καλοκαίρι με πολύ ζεστά βραδια (εξαιρετικά σπάνια)και μόνο όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι άνω των 34-35 βαθμών το καλοκαίρι και το χειμώνα κάτω των 17-18 βαθμών.

 

Ανάμεσα στα μοντέλα που κοιτάζω είναι αυτά

 

http://www.skroutz.gr/s/4869604/Carrier-iPLUS-42HVS12A-38YVS12A.html

http://www.skroutz.gr/s/4861862/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-35ZR.html

http://www.skroutz.gr/s/3573342/Mitsubishi-Heavy-Standard-SRK-SRC-35ZMP-S.html

http://www.skroutz.gr/s/4857127/Hitachi-RAS-RAC-S14HB.html

http://www.skroutz.gr/s/4582132/Inventor-Passion-P2MVI-P2MVO-12.html

 

Ποια από αυτά είναι η πληρέστερη πρόταση ως προς απόδοση/τιμή/χαρακτηριστικα με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση για μεγαλύτερη οικονομία ρεύματος.

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

Το Hitachi προσφέρει το υψηλότερο vfm στην κατηγορία συστημάτων 3,5 kW με κόστος κτήσης κάτω των 700 ευρώ.

 

Kάνε τον κόπο να διαβάσεις τα posts από τον Ιούνιο του 2013 και έπειτα. Όλα όσα ζητάς έχουν απαντηθεί αναλυτικά.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το Hitachi προσφέρει το υψηλότερο vfm στην κατηγορία συστημάτων 3,5 kW με κόστος κτήσης κάτω των 700 ευρώ.

 

Kάνε τον κόπο να διαβάσεις τα posts από τον Ιούνιο του 2013 και έπειτα. Όλα όσα ζητάς έχουν απαντηθεί αναλυτικά.

Απο οτι διαβασα καποιες σελιδες πισω,τα Hitachi εχουν την πιο αποδοτικη ενεργειακη καταναλωση,αρα βαση αυτου και επειδη η διαφορα με αυτο ειναι μικρη οικονομικα,αξιζει να το προτιμησω μια και Α++ και ψυξη και θερμανση εχει;

http://www.skroutz.gr/s/5040593/Hitachi-Perfomance-RAK-35PPB-RAC-35WPB.html

Αν και η αληθεια ειναι οτι ειναι κακασχημα τα Hitachi(μαλλον πηραν απο Sammy mobile):lol:,ενω το αντιστοιχο carrier ειναι πολυ πιο ντινεζατο:p

Αλλιως εναλλακτικη εφοσον δεν επιλεξω Hitachi,ποιο αλλο θα προτεινες,εστω και καποια αλλη προταση που δεν την ανεφερα;

Οσον αφορα το θεμα συντηρηση τι λεει η Hitachi;(πχ το φιλτρο καθε ποσο θελει αλλαγη,και καθε ποτε πρεπει εγω να το καθαριζω και αν η διαδικασια ειναι απλη)

Η μηπως καθε ετος να καλω να μου κανουν συντηρηση και τοτε να γινεται η αλλαγη του φιλτρου;

Επισης βλεπω τεραστιες διαφορες στα καταστηματα,φανταζομαι σε ολα σε καλυπτει η αντιπροσωπια σωστα;

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

To 35WP(A|B) (όπως και το 25WP(A|B) ) δεν εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα από την Hitachi, σε αντίθεση με τα 50WP(A|B), 60WPA και 70WPA. H αντιπροσωπεία καλύπτει μόνο τα μοντέλα που εισάγονται επίσημα (δεν είναι όπως τα smartphones που καλύπτονται λ.χ όλα τα EU προέλευσης).

 

Η σειρά Standard της Hitachi προσφέρει πολύ καλή ποιότητα αέρα στα μοντέλα SxxH(A|B), καθώς ο ανοξείδωτος αεραγωγός σε συνδυσμό με το ανοξείδωτο ηλεκτροστατικό φίλτρο και τα απολυμαντικά/αποσμητικά φίλτρα nano Titanium Wasabi, είναι αποδοτικός συνδυασμός. Επιπλέον, ο ανοξείδωτος αεραγωγός/υποπλαίσιο λειτουργεί αντιμουχλικά και περιορίζει στο μέγιστο βαθμό τους θορύβους διαστολής/συστολής των πλαστικών. Κάνε μια βόλτα στα καταστήματα και άνοιξε τα καπάκια των εσωτερικών μονάδων να δεις πως είναι οι αεραγωγοί και τα φίλτρα και σύγκρινε τα με αυτά του Hitachi.

 

Όσον αφορά τα φίλτρα, η διαδικασία καθαρισμού είναι απλή. Τα μεν ηλεκτροστατικά φίλτρα θέλουν καθαρισμό με κρύο νερό και σαπούνι κάθε 7 με 15 ημέρες λειτουργίας για βέλτιστο αποτέλεσμα, τα δε nano Titanium Wasabi θέλουν καθαρισμό με σκέτο κρύο νερό κάθε 2 μήνες. Η αντοχή των τελευταίων είναι 20 πλύσεις, άρα κάθε 40 μήνες θέλουν αλλαγή και μπορείς να τα βρείς από 15 έως 20 ευρώ (αναλόγως που θα ψάξεις).

 

Τεράστια σημασία έχει η σωστή εγκατάσταση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αν ψάξεις θα βρεις ακριβώς τα βήματα που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν (πχ χρήση αντλίας κενού). Διάβασε με προσοχή εδώ και ειδικά το post του epinephelous, όπου παραπέμπω. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, τότε τόσο η απόδοση όσο και η ωφέλιμη ζωή του συστήματος ελλατώνεται σημαντικά. Η συντήρηση γίνεται συναρτήσει της χρήσης. Σε βαριά χρήση (πολλές ώρες τόσο για ψύξη, όσο και για θέρμανση) το ιδανικό είναι να γίνεται συντήρηση κάθε έτος και η οποία περιλαμβάνει έλεγχο πιέσεων, τάσεων, θερμομέτρηση και ενδελεχή καθαρισμό της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας με ειδικά βιοκτόνα χημικά. Σε ελαφρά χρήση μπορεί να γίνει και ανά δύο έτη. Κάποιοι κατασκευαστές θέτουν ως απαιτούμενο όρο για την ισχύ της εγγύησης να γίνεται έλεγχος/συντήρηση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρείας. Αυτό πρέπει να το δει κανείς στους όρους εγγύησης του εκάστοτε συστήματος.

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος, σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες, παραπομπές.:)

Εφόσον η Performance σειρά δεν εισάγεται επίσημα από Hitachi,ποιος αναλαμβάνει την εγγύηση τότε.

Το κατάστημα αγορας;

Μου κάνει εντύπωση όμως πως γίνεται να μην εισάγει αυτη τη σειρά η εταιρία.:wacko:

Επίσης βλέπω στα Hitachi πολλά παρόμοια μοντέλα, ποια από αυτά είναι η πληρέστερη πρόταση;

https://www.skroutz.gr/c/407/Oikiaka_klimatistika/m/197/Hitachi.html

Βασικά το budget ήταν έως 500 ευρώ,αλλα επειδή βλέπω τα Hitachi παίζουν στα 540-560,αν πηγαίναμε στα 600 ευρώ, υπάρχει μοντέλο που να είναι καλύτερο συνολικά από τα Hitachi,σε αυτά που ζητάω.

Βασικά τα Hitachi ποσα έτη εγγύηση εχουν;

Με ενδιαφέρει αυτό που θα αγοράσω να έχει την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση παρά στη ψύξη.

 

Αν μπορείς πες μου για να μην σε ζαλιζω περαιτερω, τα 2-3 πληρέστερα μοντέλα στην κατηγορία από 500 έως 600 ευρώ maximum για να αποφασίσω σε ποιο να στραφώ.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

Στα 3,5 kW και στο εύρος τιμών από 500 έως περίπου 600 ευρώ, οι επιλογές είναι εξής:

 

-Toyotomi Izuru TRN/TRG-35ZR

-Panasonic CS/CU-RE12QKE

-Mitsubishi Heavy Standard SRK/SRC-35ZMP-S

-LG Standard P12RL

-Toshiba RAS-137SKV-E3/RAS-137SAV-E3

-Sharp AY-X12RSR / AE-X12RSR

 

Mε μετρική εκλογής την απόδοση/οικονομία στη λειτουργία θέρμανσης, το Hitachi S14HB υπερτερεί όλων των παραπάνω προτάσεων.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως που έχω το 70αρι δηλώνω ψιλοαπογοητευμένος. Το έχω στους 26 και ο αέρας είναι χλυαρός προς δροσερός. Αν το βάλω στους 24 παγώνει το σύμπαν. Σταματάει και κάθε τρεις και λίγο βγάζοντας τελείως κρύο αέρα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι φταίει.

Ήρθανε προχθες από το επίσημο service της Hitachi. Δυστυχώς σε χαμηλές θερμοκρασίες μου είπαν το κλιματιστικό πρέπει να λειτουργεί στη μεσαία σκάλα και στους 30 βαθμούς. Διαφορετικά έχει τη συμπεριφορά που περιγράφω παραπάνω και μου την χαρακτήρισαν φυσιολογική. Μου είπαν επίσης ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος (σαλόνι περίπου 30τμ) και για τον λόγο αυτό χρειάζεται ενίσχυση με άλλο ένα κλιματιστικό τουλάχιστον 18αρι. Στη μεσαία σκάλα η θερμοκρασία στις περσίδες ήταν 34 βαθμοί και δούλευε αδιάλειπτα, χωρίς βέβαια να θερμαίνεται ο χώρος απλά έσπαγε λίγο το κρύο, ενώ μόλις το βάζαμε στην ισχυρή έπεφτε στους 29 και σταματούσε για απόψυξη κάθε 10 λεπτά λέγοντάς μου πως και αυτό ήταν φυσιολογικό. Απογοητευτικό για ένα μηχάνημα σαν το συγκεκριμένο...

Link to comment
Share on other sites

Είδα λίγο το ιστορικό και στην περίπτωσή σου έχει γίνει εγκληματική εγκατάσταση. Όπως σου είχα πει και τότε το σύστημα έχει υποστεί μη αναστρέψιμη έκπτωση των δυνατοτήτων του (κανείς δεν μπορεί να πει σε τι βαθμό όμως). Από εκεί και πέρα, αν υποθέσουμε ότι η εγκατάσταση είναι άρτια και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα, υπάρχουν και άλλες παράμετροι.

 

Πρώτο και σημαντικότερο είναι η ογκομετρική κάλυψη του χώρου και οι θερμικές απώλειες αυτού. Ένα σύστημα 7 kW (8 kW στη θέρμανση) μπορεί να καλύψει άνετα χώρους κάλυψης έως και 55 m² με τυπικό ύψος οροφής τα 2,4 m, εφόσον υπάρχει υποτυπώδης μόνωση. Αν υπάρχουν παρακείμενοι χώροι που δεν απομονώνονται (πχ διάδρομος που οδηγεί σε δωμάτια), τότε στον ενιαίο χώρο θα πρέπει να προσθεθεί και ο επιπλέον μη απομονωμένος χώρος. Επίσης, αν το ύψος οροφής είναι σημαντικά μεγαλύτερο από την τυπική τιμή των 2,4 m (που βαθμονομούνται τα συστήματα) τότε αλλάζουν οι παράμετροι ογκομετρικής κάλυψης του χώρου, με την ισοδύναμη κάλυψη να αντιστοιχεί σε χώρο λιγότερων m².

 

Ένα άλλο σημείο είναι η τοποθέτηση της μονάδας σε κατάλληλη θέση έτσι ώστε να μπορεί το ρεύμα αέρα να καλύψει επαρκώς το χώρο. Αν ο χώρος είναι ιδιαίτερης διαρύθμισης, τότε ενδέχεται να μην μπορεί να καλυφθεί από μία μοναδική μονάδα (τυπικό παράδειγμα οι χώροι κάτοψης Γ). Επίσης, δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στο ρεύμα αέρος, σε εύλογη πάντα απόσταση από την εσωτερική μονάδα. Οι περσίδες στη λειτουργία θέρμανσης θα πρέπει βρίσκονται στη χαμηλότερη δυνατή θέση.

 

Ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα είναι το φαινόμενο διαστρωμάτωσης αέριων μαζών. Ουσιαστικά, δημιουργείται ένα δυναμικό θερμοκρασία από το πάτωμα έως την οροφή και επειδή ο αισθητήρας θερμοκρασίας της εσωτερικής μονάδας έχει πεπερασμένη ακρίβεια (εξαρτάται φυσικά και από τον προγραμματισμό που έχει κάνει η εταιρεία), ενδέχεται να μην αντιλαμβάνεται το σύστημα τις πραγματικές συνθήκες, καθώς εγγύς του αισθητήρα η θερμοκρασία μπορεί να είναι αρκούντως υψηλή ώστε να δίνεται εντολή στη μονάδα να ελαττώσει το φόρτο λειτουργίας, ενώ στον υπόλοιπο χώρο η θερμοκρασία μπορεί να είναι αισθητά χαμηλότερη. Για το λόγο αυτό, πρέπει πάντα η ταχύτητα του ανεμιστήρα να ορίζεται τουλάχιστον στη μεσαία σκάλα (κατά προτίμηση περίπου στα 2/3 της μέγιστης) και όχι στο AUTO. Mε αυτήν την τακτική το ρεύμα αέρα που δημιουργείται είναι αρκούντως ισχυρό ώστε να περιορίσει το φαινόμενο διαστρωμάτωσης, με προφανές μειονέκτημα την αυξημένη στάθμη θορύβου ή/και τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

 

Παρόμοια κατάσταση μπορεί να συμβεί αν το σύστημα έχει υπερδιαστασιολογηθεί, δηλαδή η θερμική του απόδοση υπερκαλύπτει σημαντικά τις απώλειες που προκύπτουν από τον όγκο και τη μόνωση του χώρου. Δυστυχώς, στα μεγάλης απόδοσης συστήματα εξαιρετικά σπάνια υπάρχει η πληθώρα αισθητήρων που μπορεί να βρει κανείς στα high end συστήματα έως 5 kW και αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα.

 

Όσον αφορά την απόψυξη, η συμπεριφορά του συστήματος εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες και τον προγραμματισμό αυτού. Ώς ένα βαθμό οι αποψύξεις είναι φυσιολογικές, όμως μπορεί να συνυπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα ή/και να έχει γίνει λανθασμένη τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας.

 

Εϊναι πάρα πολλές οι παράμετροι και δυστυχώς, στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη ακόμα και με τις αντιπροσωπείες. Η απάντηση του τύπου θέτεις το θερμοστάτη στους 30° C είναι απαράδεκτη και αγνοεί καθολικά τον τρόπο λειτουργίας της αντλίας θερμότητας. Το θέμα στην περίπτωσή σου είναι ότι ακόμα και αν απευθυνθείς στα κεντρικά της Hitachi Eυρώπης για να βγάλεις άκρη, θα πατήσουν στο γεγονός ότι έγινε πλημμελής εγκατάσταση και δεν θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

Όπως σου είχα γράψει και τότε, έπεσες θύμα ανεύθυνων τεχνικών που δεν σεβάστηκαν την επένδυσή σου και τα αποτελέσματα θα φανούν σε βάθος χρόνου, όπερ και εγένετο.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ήρθανε προχθες από το επίσημο service της Hitachi. Δυστυχώς σε χαμηλές θερμοκρασίες μου είπαν το κλιματιστικό πρέπει να λειτουργεί στη μεσαία σκάλα και στους 30 βαθμούς. Διαφορετικά έχει τη συμπεριφορά που περιγράφω παραπάνω και μου την χαρακτήρισαν φυσιολογική. Μου είπαν επίσης ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος (σαλόνι περίπου 30τμ) και για τον λόγο αυτό χρειάζεται ενίσχυση με άλλο ένα κλιματιστικό τουλάχιστον 18αρι. Στη μεσαία σκάλα η θερμοκρασία στις περσίδες ήταν 34 βαθμοί και δούλευε αδιάλειπτα, χωρίς βέβαια να θερμαίνεται ο χώρος απλά έσπαγε λίγο το κρύο, ενώ μόλις το βάζαμε στην ισχυρή έπεφτε στους 29 και σταματούσε για απόψυξη κάθε 10 λεπτά λέγοντάς μου πως και αυτό ήταν φυσιολογικό. Απογοητευτικό για ένα μηχάνημα σαν το συγκεκριμένο...

 

Σε σαλόνοκουζίνα 46τμ me to rac60ppa στους 21-22 ζεστάινω και τον χώρο και τα 2 υπνοδωμάτια με 19-20 βαθμούς παρά το ότι η διαρύθμιση δεν βοηθάει με μέτρια μόνωση και διπλά τζάμια. Ανεμιστήρας σχεδόν τέρμα κάτω στη 2η σκάλα ισχύος manual και eco. Πραγματικά ελάχιστη καταναλωση για τα συνολικά τμ και την ζέστη που απολαμβάνω.Ψαξου με τις ρυθμίσεις για αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και με χαμηλή θερμοκρασία έξω; Γιατί εμένα όταν ήρθαν ο τοίχος είχε θερμοκρασία 6 βαθμούς.

 

Είδα λίγο το ιστορικό και στην περίπτωσή σου έχει γίνει εγκληματική εγκατάσταση. Όπως σου είχα πει και τότε το σύστημα έχει υποστεί μη αναστρέψιμη έκπτωση των δυνατοτήτων του (κανείς δεν μπορεί να πει σε τι βαθμό όμως). Από εκεί και πέρα, αν υποθέσουμε ότι η εγκατάσταση είναι άρτια και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα, υπάρχουν και άλλες παράμετροι.

 

Πρώτο και σημαντικότερο είναι η ογκομετρική κάλυψη του χώρου και οι θερμικές απώλειες αυτού. Ένα σύστημα 7 kW (8 kW στη θέρμανση) μπορεί να καλύψει άνετα χώρους κάλυψης έως και 55 m² με τυπικό ύψος οροφής τα 2,4 m, εφόσον υπάρχει υποτυπώδης μόνωση. Αν υπάρχουν παρακείμενοι χώροι που δεν απομονώνονται (πχ διάδρομος που οδηγεί σε δωμάτια), τότε στον ενιαίο χώρο θα πρέπει να προσθεθεί και ο επιπλέον μη απομονωμένος χώρος. Επίσης, αν το ύψος οροφής είναι σημαντικά μεγαλύτερο από την τυπική τιμή των 2,4 m (που βαθμονομούνται τα συστήματα) τότε αλλάζουν οι παράμετροι ογκομετρικής κάλυψης του χώρου, με την ισοδύναμη κάλυψη να αντιστοιχεί σε χώρο λιγότερων m².

 

Ένα άλλο σημείο είναι η τοποθέτηση της μονάδας σε κατάλληλη θέση έτσι ώστε να μπορεί το ρεύμα αέρα να καλύψει επαρκώς το χώρο. Αν ο χώρος είναι ιδιαίτερης διαρύθμισης, τότε ενδέχεται να μην μπορεί να καλυφθεί από μία μοναδική μονάδα (τυπικό παράδειγμα οι χώροι κάτοψης Γ). Επίσης, δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στο ρεύμα αέρος, σε εύλογη πάντα απόσταση από την εσωτερική μονάδα. Οι περσίδες στη λειτουργία θέρμανσης θα πρέπει βρίσκονται στη χαμηλότερη δυνατή θέση.

 

Ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα είναι το φαινόμενο διαστρωμάτωσης αέριων μαζών. Ουσιαστικά, δημιουργείται ένα δυναμικό θερμοκρασία από το πάτωμα έως την οροφή και επειδή ο αισθητήρας θερμοκρασίας της εσωτερικής μονάδας έχει πεπερασμένη ακρίβεια (εξαρτάται φυσικά και από τον προγραμματισμό που έχει κάνει η εταιρεία), ενδέχεται να μην αντιλαμβάνεται το σύστημα τις πραγματικές συνθήκες, καθώς εγγύς του αισθητήρα η θερμοκρασία μπορεί να είναι αρκούντως υψηλή ώστε να δίνεται εντολή στη μονάδα να ελαττώσει το φόρτο λειτουργίας, ενώ στον υπόλοιπο χώρο η θερμοκρασία μπορεί να είναι αισθητά χαμηλότερη. Για το λόγο αυτό, πρέπει πάντα η ταχύτητα του ανεμιστήρα να ορίζεται τουλάχιστον στη μεσαία σκάλα (κατά προτίμηση περίπου στα 2/3 της μέγιστης) και όχι στο AUTO. Mε αυτήν την τακτική το ρεύμα αέρα που δημιουργείται είναι αρκούντως ισχυρό ώστε να περιορίσει το φαινόμενο διαστρωμάτωσης, με προφανές μειονέκτημα την αυξημένη στάθμη θορύβου ή/και τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

 

Παρόμοια κατάσταση μπορεί να συμβεί αν το σύστημα έχει υπερδιαστασιολογηθεί, δηλαδή η θερμική του απόδοση υπερκαλύπτει σημαντικά τις απώλειες που προκύπτουν από τον όγκο και τη μόνωση του χώρου. Δυστυχώς, στα μεγάλης απόδοσης συστήματα εξαιρετικά σπάνια υπάρχει η πληθώρα αισθητήρων που μπορεί να βρει κανείς στα high end συστήματα έως 5 kW και αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα.

 

Όσον αφορά την απόψυξη, η συμπεριφορά του συστήματος εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες και τον προγραμματισμό αυτού. Ώς ένα βαθμό οι αποψύξεις είναι φυσιολογικές, όμως μπορεί να συνυπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα ή/και να έχει γίνει λανθασμένη τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας.

 

Εϊναι πάρα πολλές οι παράμετροι και δυστυχώς, στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη ακόμα και με τις αντιπροσωπείες. Η απάντηση του τύπου θέτεις το θερμοστάτη στους 30° C είναι απαράδεκτη και αγνοεί καθολικά τον τρόπο λειτουργίας της αντλίας θερμότητας. Το θέμα στην περίπτωσή σου είναι ότι ακόμα και αν απευθυνθείς στα κεντρικά της Hitachi Eυρώπης για να βγάλεις άκρη, θα πατήσουν στο γεγονός ότι έγινε πλημμελής εγκατάσταση και δεν θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

Όπως σου είχα γράψει και τότε, έπεσες θύμα ανεύθυνων τεχνικών που δεν σεβάστηκαν την επένδυσή σου και τα αποτελέσματα θα φανούν σε βάθος χρόνου, όπερ και εγένετο.

Δηλαδή δεν υπάρχει σωτηρία για το μηχάνημα; Αν το επίσημο service που έκανε από την αρχή τη δεύτερη εγκατάσταση λέει αυτά, πώς μπορώ να δώσω μια λύση, αν υπάρχει;

Edited by gnt
Link to comment
Share on other sites

Από Ελλάδα μην περιμένεις λύση. Όπως σου έγραψα, ο μόνος τρόπος είναι να απευθυνθείς στα κεντρικά της εταιρείας στην Ευρώπη. Όμως, ακόμα και εκεί δεν πιστεύω να γίνει κάτι που θα βελτιώσει την κατάσταση, καθώς η εταιρεία δεν φέρει στο κάτω κάτω ευθύνη αν το σύστημά της εγκαταστάθηκε λανθασμένα και κατά παράβαση των προδιαγραφών που ορίζει ρητά και γραπτώς.

 

Σε ένα σοβαρό κράτος θα μπορούσες να βρεις το δίκιο σου άμεσα, χώρια που το πιθανότερο είναι να μην βρισκόσουν ποτέ στην κατάσταση που βρίσκεσαι τώρα.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Άρα το ίδιο το μηχάνημα έστω και με κάποιο κόστος δεν επανέρχεται και η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση; Γιατί σε αυτή την περίπτωση το όποιο κόστος φυσικά θα το αποδεχόμουν αφού την πάτησα και σκοπός μου δεν είναι να αποδώσω υποτιθέμενες ευθύνες στην εταιρία. Αλλιώς θα έκανα μια πραγματογνωμοσύνη (με ποιον τεχνικό βέβαια αφού έγραψα τί λέει το επίσημο service...) και θα το κυνηγούσα με αβέβαια αποτελέσματα...
Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά θα πρέπει να λυθεί το σύστημα και να αλλαχθεί ο συμπιεστής, όπως επίσης και να καθαριστεί αποτελεσματικά όλο το υπόλοιπο κύκλωμα. Προφανώς, τα ηλεκτρονικά μέρη, οι ανεμιστήρες κτλ δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, καθώς δεν επηρρεάζονται από την εγκατάσταση. Βέβαια, αφού θα λυθεί το σύστημα, καλό είναι να γίνει επιθεώρηση και σε αυτά.

 

Το θέμα είναι ότι ο συμπιεστής είναι το πιο σημαντικό και παράλληλα ακριβό υποσύστημα μιας κλιματιστικής μονάδας. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το κόστος στην περίπτωση του 70ΡΡΑ, όμως η ζημιά περιορίζεται μόνο στο κύκλωμα ψυκτικού υγρού, καθώς τα υπολείμματα καύσης, η υγρασία και οι λοιποί ατμοσφαιρικοί ρύποι έχουν αναμιχθεί τόσο με το ψυκτικό υγρό αλλά κυρίως και με το ειδικό λάδι που χρησιμοποιείται στο συμπιεστή.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά θα πρέπει να λυθεί το σύστημα και να αλλαχθεί ο συμπιεστής, όπως επίσης και να καθαριστεί αποτελεσματικά όλο το υπόλοιπο κύκλωμα. Προφανώς, τα ηλεκτρονικά μέρη, οι ανεμιστήρες κτλ δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, καθώς δεν επηρρεάζονται από την εγκατάσταση. Βέβαια, αφού θα λυθεί το σύστημα, καλό είναι να γίνει επιθεώρηση και σε αυτά.

 

Το θέμα είναι ότι ο συμπιεστής είναι το πιο σημαντικό και παράλληλα ακριβό υποσύστημα μιας κλιματιστικής μονάδας. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το κόστος στην περίπτωση του 70ΡΡΑ, όμως η ζημιά περιορίζεται μόνο στο κύκλωμα ψυκτικού υγρού, καθώς τα υπολείμματα καύσης, η υγρασία και οι λοιποί ατμοσφαιρικοί ρύποι έχουν αναμιχθεί τόσο με το ψυκτικό υγρό αλλά κυρίως και με το ειδικό λάδι που χρησιμοποιείται στο συμπιεστή.

γιατι να αλλαχτει ο συμπιεστης?θεωρουμε οτι ο συμπιεστης δεν εχει προβλημα και το προβλημα οφειλεται σε παγοφραγμους λογω υγρασιας.Αρα θελει αδειασμα φρεον-λαδια και τοποθετηση νεων με τις απαιτουμενες εργασιες.

Ειναι πολλη λιγες ωρες για να εχει αποκτησει προβλημα ο συμπιεστης.Νομιζω και μια μετρηση της πιεσης που ανεβαζει ειναι αρκετο για να αποφασισουν αν πρεπει να αλλαχτει.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ελεχθεί ο συμπιεστής. Ακόμα και με λίγες ώρες λειτουργίας δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει την έκταση της ζημιάς στο θάλαμο από τους ρύπους, τα γρέζια και την υγρασία. Κανονικά, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτοματοποιημένος σταθμός, κάτι που δεν είμαι σίγουρος αν εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Αν γίνει απλώς καθαρισμός και επαναπλήρωση του κυκλώματος, το ενδεχόμενο βλάβης στο συμπιεστή δεν αποκλείεται.

 

Αναφέρομαι στο τι πρέπει να γίνει ιδανικά. Στην πράξη η διαδικασία που περιγράφεις ποροεί να εξαλλείψει τα όποια προβλήματα, εκτός και αν η έκταση της βλάβης είναι τέτοια που δεν θα υπάρξει εναλλακτική λύση πέρα από την εργοστασιακή ανακατασκευή ή την πλήρη αντικατάσταση του συμπιεστή. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει αν δεν γίνει ενδελεχής αυτοψία.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις ιδέες σας. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα και μία πρόταση σε pm για τεχνικό που θα μπορούσε να αναλάβει αυτή την αυτοψία.
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα έχω στο σπίτι ένα 9αρι lg στο οποίο χάλασε ο κομπρέσορας και είναι ασύμφορη η επισκευή. Με συμφέρει να αγοράσω μόνο καινούργια εξωτερική μονάδα και να κρατήσω την εσωτερική ή δε θα κερδίσω τίποτα;

Η νέα εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι κι αυτή από 9άρι lg ή οποιαδήποτε μάρκα μου κάνει;

Σε περίπτωση που δεν παίζει το παραπάνω σενάριο και πάω σε λύση αγοράς ολόκληρου κλιματιστικού τι μπορώ να κάνω με την εσωτερική μονάδα δεδομένου ότι είναι λειτουργική (πώληση για ανταλλακτικά, ανακύκλωση);

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα έχω στο σπίτι ένα 9αρι lg στο οποίο χάλασε ο κομπρέσορας και είναι ασύμφορη η επισκευή. Με συμφέρει να αγοράσω μόνο καινούργια εξωτερική μονάδα και να κρατήσω την εσωτερική ή δε θα κερδίσω τίποτα;

Η νέα εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι κι αυτή από 9άρι lg ή οποιαδήποτε μάρκα μου κάνει;

Σε περίπτωση που δεν παίζει το παραπάνω σενάριο και πάω σε λύση αγοράς ολόκληρου κλιματιστικού τι μπορώ να κάνω με την εσωτερική μονάδα δεδομένου ότι είναι λειτουργική (πώληση για ανταλλακτικά, ανακύκλωση);

 

ειναι πολυ παλιο?αν ειναι πολυ παλιο δεν αξιζει τιποτα

ισως καμια αγγελια να πουλησεις κανα κομματι πλακετα μοτερ κλπ.....

Για μοναδα πρεπει να μπει η ιδια.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος
Link to comment
Share on other sites

Χτες το βράδυ,με εξωτερική θερμοκρασία 1°C,και ένα Daikin Sarara Ururu,βαλμένο στους 20°,σε χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα,και ενώ έβγαζε θερμό αέρα,εγώ ένοιωθα να κρυώνουν τα πόδια μου.

Δεν βάζω πιο ψηλά το A/C,γιατί με ενοχλεί.Αντί γι' αυτό,φοράω μπουφάν.

Τι πρέπει να προσέχω σ' αυτές τις περιπτώσεις;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

Χτες το βράδυ,με εξωτερική θερμοκρασία 1°C,και ένα Daikin Sarara Ururu,βαλμένο στους 20°,σε χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα,και ενώ έβγαζε θερμό αέρα,εγώ ένοιωθα να κρυώνουν τα πόδια μου.

Δεν βάζω πιο ψηλά το A/C,γιατί με ενοχλεί.Αντί γι' αυτό,φοράω μπουφάν.

Τι πρέπει να προσέχω σ' αυτές τις περιπτώσεις;

με τετοιο κρυο αν εχεις 20 στο κλιματιστικο τοτε στα ποδια εχεις 17,λογικο ειναι να παγωνουν.μπουφαν στο σπιτι? :lol:

εχεις παρει το κορυφαιο κλιματιστικο για να φορας μπουφαν???ανεβασε την θερμοκρασια..

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος
Link to comment
Share on other sites

με τετοιο κρυο αν εχεις 20 στο κλιματιστικο τοτε στα ποδια εχεις 17,λογικο ειναι να παγωνουν.μπουφαν στο σπιτι? :lol:

εχεις παρει το κορυφαιο κλιματιστικο για να φορας μπουφαν???ανεβασε την θερμοκρασια..

Ευχαριστώ,θα κάνω πειράματα.:)

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...