Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εαν θα το χρησιμοποιεις και το χειμωνα για ζεστη,και εαν υπαρχει και το χρημα,τοτε Daikin Ururu Sarara.Eιναι το μονο που μπορει να φερνει αερα απ εξω για να ρυθμιζει την υγρασια σε κανονικα επιπεδα,και να μην ξηραινει τον αερα,πραγμα που ειναι βασικο για τα μωρα.

Για μενα,που μολις αλλαξα το Airwell που ειχα σε Daikin Ururu,η διαφορα ειναι τεραστια σε αισθηση του αερα που αναπνεεις.

At a price βεβαια.(1.035 Ευρω,για 9.000Btu!).ΜΕ την αποσυρση.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Νομίζω μιλάμε για συγκεκριμένα μηχανήματα παρεμφερές κόστους.

Αλλά και όπως συγκρίνεις ένα παλιό Airwell με μια πολύ καλύτερη μάρκα στον κλιματισμό και νεώτερο μοντέλο,περιμένεις να μην έχει διαφορά ;

Τώρα για όποιον δεν πιστεύει ότι έχω αναφέρει σε προηγούμενα για το "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός" περί Daikin (και για το συγκεκριμένο μοντέλο που πάλι είχες αναφέρει),καθώς και ότι ρύθμιση υγρασίας κάνουν όλα τα ανώτερης κλάσης κλιματιστικά με διάφορους τρόπους κλπ,δεν με πειράζει.

Περί ορέξεως καθένας κάνει ότι θέλει όπως με την κρίση του και τα οικονομικά του.....

Εννοειται,αλλα δεν θα καθομουνα να τετραγωνισω τον κυκλο,ψαχνοντας τα διαφορα μοντελλα και μαρκες.

Πηρα κι εγω τα Daikin,που σιγουρα,δεν ειναι χειροτερα.

Και δεν τα συνεκρινα μονο με το Airwell,που ειχα εγω στο δωματιο μου,αλλα και με το Πανασονικ,που ειχα βαλει στο διπλανο δωματιο.

Και με το παλιο Φουτζιτσου,που ειχα στο σαλονι.

Γι αυτο που λες για την υγρασια,παντως,δεν ξερω οτι καποιο αλλο,εχει ιδιαιτερο σωληνα,που μπορει να τραβαει αερα απ εξω,οπως κανει αυτο το Ururu.

Aλλο το οτι κανουν αφυγρανση,που το βλεπουμε απο τα νερα που βγαζουν απο την αποχετευση που εχουν,και που καμια φορα,μας πεφτουν στο κεφαλι,οταν περπαπαμε στην Αθηνα,απο τα μηχανηματα που κρεμονται πανω απο τα κεφαλια μας.

Υγρανση ομως,δεν κανουν.Αφυγρανση,μονο.

Κοσμοτε,100Mbps.

Εννοειται,αλλα δεν θα καθομουνα να τετραγωνισω τον κυκλο,ψαχνοντας τα διαφορα μοντελλα και μαρκες.

Πηρα κι εγω τα Daikin,που σιγουρα,δεν ειναι χειροτερα.

Και δεν τα συνεκρινα μονο με το Airwell,που ειχα εγω στο δωματιο μου,αλλα και με το Πανασονικ,που ειχα βαλει στο διπλανο δωματιο.

Και με το παλιο Φουτζιτσου,που ειχα στο σαλονι.

Γι αυτο που λες για την υγρασια,παντως,δεν ξερω οτι καποιο αλλο,εχει ιδιαιτερο σωληνα,που μπορει να τραβαει αερα απ εξω,οπως κανει αυτο το Ururu.

Aλλο το οτι κανουν αφυγρανση,που το βλεπουμε απο τα νερα που βγαζουν απο την αποχετευση που εχουν,και που καμια φορα,μας πεφτουν στο κεφαλι,οταν περπαπαμε στην Αθηνα,απο τα μηχανηματα που κρεμονται πανω απο τα κεφαλια μας.

Υγρανση ομως,δεν κανουν.Αφυγρανση,μονο.

Aφού δεν κάθισες "να τετραγωνίσεις τον κύκλο όπως λες",προφανώς δεν έχεις δει άλλα καλά σύγχρονα μηχανήματα πως αποδίδουν (αυτή είναι η ουσία,όχι πως το κάνουν).Εξάλλου αν πιστεύεις τις διαφημίσεις και θεωρείς την επιλογή σου σωστή με τα κριτήρια σου,δεν σου ζήτησε κανείς να δικαιολογήσεις την επιλογή σου (γιατί με τη ίδια λογική και άλλοι διαφημίζουν διάφορα για να δείξουν ότι ξεχωρίζουν,αλλά η πράξη μετρά....)

Εξάλλου έχω απαντήσει σχετικά τι ισχύει καλώς ή κακώς (από το 2004 που παρουσιάστηκαν οι πατέντες αυτές...)

Δεν κανει το Ηitachi εν λειτουργια,απλα όταν σβησεις το μηχανημα μπορει να κανει αφυγρανση κλπ.

Μονο ανανεωση αερα κανει όπως διαφημιζει (αλλα διαφορετικα απο το daikin που λειτουργει αυτο μονο με την θερμανση).Επίσης με διαφορες θερμοκρασιας πανω απο 5-7 βαθμους σταματανε ολα για αποφυγη δημιουργιας υδρατμων.

Επίσης όταν οι πατεντες αυτές δεν εχουν γενικευτει σε πολλα μοντελα και σε διαφορετικες ισχυς στην γκαμα τους ως τωρα,και βλεπουμε ότι οι άλλες εταιριες επιμενουν σε εξελιξη καθαρισμου του αερα ,φαινεται οτι καπου δεν δουλεουν στην πραξη σωστα αυτα τα συστηματα όπως εχουν παρουσιαστει ως τωρα.

Τωρα ο,τι εγινε,εγινε.Σωστο,λαθος,παω για αλλα.

Αυτο ελειπε να κατσω και να σκεφτομαι αυτο η εκεινο.

Το πολυ πολυ,να εδωσα κατι,η πολυ,παραπανω.

Δε βαριεσαι.Εχω δώσει κι αλλα τετοια...

Καμια φορα,ενθουσιαζομαι,και παιρνω κατι,που αν το σκεφτομουνα,ισως να μην το ειχα παρει.

Αλλα το φχαριστιεμαι εκεινη τη στιγμη,και αυτο,μου ειναι αρκετο.

Κοσμοτε,100Mbps.

Είναι ο κανόνας της εξέλιξης και του ανταγωνισμού που ορίζει και καλύτερα προιόντα να κυκλοφορούν και καλύτερες τιμές και υπηρεσίες να βρίσκει κανείς.

Από εκεί και πέρα ότι κρίνει κανείς ότι τον συμφέρει ή του αρέσει :)

Είναι ο κανόνας της εξέλιξης και του ανταγωνισμού που ορίζει και καλύτερα προιόντα να κυκλοφορούν και καλύτερες τιμές και υπηρεσίες να βρίσκει κανείς.

Από εκεί και πέρα ότι κρίνει κανείς ότι τον συμφέρει ή του αρέσει :)

Ετσι,ετσι.

Κοσμοτε,100Mbps.

Kαλησπέρα λοιπόν να αναφέρω και εγω την σχετική εμπειρία μου απο κλιματιστικά!Ήταν την άνοιξη του 1991 όταν αποφάσισε η μάνα μου να ακολοθήσει την τότε μόδα των νέων μηχανημάτων που εισέρχονταν στην καθημερινήτητα μας!ήταν ενα θρυλικό mitsubishi 9000btu μιας και το παλιό μας σαλόνι δεν ξεπερνούσε τα 30τ.μ.!Το 1998 μετακομίσαμε και επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αφήσει τα δυο κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια οπότε βάλαμε αυτά στο σαλόνι!Ο χώρος αποδείχτηκε αχανής για ενα τόσο μικρό κλιματιστικό μιασ και μιλάμε για περίπου 55 τ.μ. (Ενιαία σαλονοκουζίνα-χωλ και διάδρομος) το ηρωικό αυτό a/c δούλευε απο τότε σε μέρες υψηλού καύσονα μόνο και μόνο για να μας ψύχει εκει κοντά!Οπότε πέρισι την άνοιξη του 2008 αφου είχαν δει τον μεγαλύτερο καύσονα των τελευταίων ετών τα ματάκια μας αποφασίσαμε να το αλλάξουμε παρότι 17 χρόνια ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΕ ούτε μισή φορά και ήταν εντελώς άοσμο!!!!Μετά απο κάποια έρευνα αγοράς και αφού με το Μitsu είχαμε μείνει απόλειτα ικανοποιημένοι αποφασίσαμε να ξανακινηθούμε σε ίδια μάρκα και έτσι καταλήξαμε σ αυτό το μοντέλο http://www.orionairsales.co.uk/index.asp?function=DISPLAYPRODUCT&productid=17 απ το οποίο πραγματικά είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ενα χρόνο τώρα τα άξιζε τα λεφτά του και με το παραπάνω!Περιτό να σας αναφέρω πως στο AUTO/HIGH δεν τολμάς να κάτσεις απο κάτω απ το κρύο!Καλά για μια extra λειτουργία που έχει για 15 λεπτά έχει τόσο αέρα λες και είναι απο πάνω σου ελικόπτερο!!!Η αθόρυβη λειτουργία του είναι στην κυριολεξία αθόρυβη ειδικά την ημέρα(αλλά είναι και αρκετά αδύναμη) μην νομίζει κανείς πως θα του κάνει το σπίτι κατάψυξη εντελώς αθόρυβα)

Τώρα όσων αφορά τα κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια του πρώτου ιδιοκτήτη (τα οποία αντικαταστήσαμε φέτος) μιλάμε για δυο ηρωικά Τoshiba τουλάχιστον 20 ετιας τα οποία 11 χρόνια δεν πάθανε απολύτως τίποταη πλακέτα τους!Το ενα εντελώς μα εντελώς άψογο στην δουλειά του το δεύτερο είχε κάποια προβλήματα στα οποία δεν ευθυνόταν το κλιματιστικο!!Κατα το 2006 τον Μάιο η αρχές Ιουνη όταν το πρωτόβαλα έσταγε εσωτερική μονάδα και επειδή είχαμε αποφασίσει να το αλλάξουμε για εναν λόγο που θα εξηγήσω αργότερα το άφησα έτσι με ενα κουβα απο κάτω του(!) όντας μαθητής γυμνασίου τότε πήγα της τρείμηνες διακοπές μου :P και μόλις επέστρεψα το Σεπτέμβρη το a/c Λειτουργούσε κανονικά!Βέβαια η ανθρώπινη βλακεία είναι τεράστια οπότε αυτό το κλιματιστικό αντιμετώπιζε κι αλλο πρόβλημα!Το είχανε σφηνώσει ανάμεσα στον τοίχο και στο τοιχίο που εξέχει και φυλάσετε το ρολό παντζούρι!Με αποτέλεσμα να μην βγαίνει και 20 τόσα χρόνια τώρα να μην έχει καθαριστεί ποτέ σωστά οπότε μύριζε κάπως και επειδή ήταν παλιό δεν άξιζε απεγκατάσταση και μετά ξανα εγκατάση 130 Ε δηλαδή γι αυτό τα αντικαταστήσαμε φέτος!

Και εδω αρχίζει το σηριαλ των αποσύρσεων!Όπως ανέφερα και ποιο πάνω είχαμε σκοπό να τα αλλάξουμε αλλά λίγο η αμέλεια λίγο η βαρεμάρα λίγο το οικονομικό για δυο κλιματιστικά λίγο οτι μέχρι πέρισι είχε προτεραιότητα το μεγάλο το αφήσαμε!Τον Απρίλιο λοιπόν που το πρωτοανακοινώσανε το υπουργείο περίμενα καρτερικά για τις αρχές Μαϊου που λέγανε!αργότερα βέβαια έγινε μέσα Μάη και μετά ζησε Μαη μου να φας τρυφίλι έφτασε 8/6!Την Παρασκευή λοιπόν 12/6 αφού εκείνη την βδομάδα δεν υπήρχε άλλη προσφορά για δωρεάν εγκατάση/απεγκατάσταση πήγα στο saturn στην Συγγρού [Τωρα νομίζω έχει και ο Κοτσόβολος και το Carefour] και επείδη έχω μια ψύχωση με τα MADE IN JAPAN (γιατί τα Ιαπωνέζικα χέρια δεν συγκρίνονται με τίποτα) και παρήγγειλα το http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=21291 γιατί είχε και ιονιστή και Υραντήρα-Αφυγραντήρα οπότε το θεώρησα καλή επιλογή!Στις 19 του μήνα θα το παραλάβετε μου λένε!περιμένω και εγω τίποτα!Εντομεταξύ είχα ήδη κλείσει ραντεβού για εγκατάσταση στις 25/6 αλλά πουθενά παραλαβή!20-21 είχα παει διήμερο στο χωρίο και 22/6 τους παίρνω τηλ περιτό να αναφέρω οτι περίμενα μια ωρα στην αναμονή και τότε μου λένε πως λυπούνται πολύ αλλά εχει τελειώσει το συγκεκριμένο προιόν και πρέπει να περιμένω μέχρι τις 27/6!Τους λεω πως εχω ήδη κλείσει ραντεβού για εγκατάσταση και μου λέει η τηλεφωνήτρια ελαφρά τι καρδία ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΟ!Τι να κανα και εγω το ακυρώνε και μου κλείνουν νεα ημερομηνία στις 3/7!Τα a/c ήρθαν σπίτι μου κανονικά στις 27/6 ελα όμως που στους τοποθετητές ετυχε κάτι και έπρεπε να περιμένω μεχρι τις 6/7!Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην χώρα μας!!!!!!!

Τα toyotomi μεχρι στιγμής μια χαρά!Αυτό που έχω να τους προσάψω είναι η άσχημη αισθητική της εσωτερικής μονάδας και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο high το Μedium και το low!Ολη η δουλειά μου στοίχισε 994 Ε και κάτι ψηλά!Για να μην αναφέρω και τους θρασύτατους μεταφορείς και γίνομαι βαθύτατα βαρετός!

Μπορω να πω οτι προβληματιστηκα με αυτα που διαβασα,αλλα ας παω παρακατω.

Θα γραψω ενα ασχετο θεματακι,γι αυτους που δεν το ξερουν.(επαγγελματικη διαστροφη).

Εκανα πριν απο δυο τρια χρονια,ενα πειραμα με ενα θερμομετρο,βγαζοντας το στη βεραντα,οπου δουλευε το ηρωικο Φουτσιτσου για 15 χρονια,και μετρησα θερμοκρασιες,με την τεντα κατω και πανω.

Ε,η διαφορα στη θερμοκρασια,με καυσωνα 42,ή κατι τετοιο,ηταν εφτα ολοκληροι βαθμοι!!!(αριθ.7).

Μολις σηκωσα την τεντα,ανασανα εγω που ημουν εξω και μετρουσα,αλλα και το καυμενο το μηχανημα,που βογγαγε απο τη ζεστη που ΕΒΛΕΠΕ οτι υπηρχε,ενω δεν ηταν τοση.

Γι αυτο,οταν δουλευει αρκουδισιο,ανεβαστε την τεντα,ή ολη,ή οσο μπορειτε,ωστε να το αφηνετε να βγαζει τη ζεστη απο την εξωτερικη μοναδα του.

Κοσμοτε,100Mbps.

@ Theodore41 : Aνάλογα και που το έχει τοποθετήσει κανείς το μηχάνημα,αλλά μάλλον (σύμφωνα με συνήθης οδηγίες εγκατάστασης),δεν παίζει τόσο ρόλο η έκχυση αέρα του έλικα της τουρμπίνας παραπάνω από 1 μέτρο στα νέα κλιματιστικά τύπου Inverter,αλλά αντίθετα αναφέρεται πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 30cm κενό στο πίσω μέρος του κουτιού να εισάγει αέρα ο συμπιεστής.

@SuPeRsAyIaN : Είναι καλύτερα κανείς να προτιμά καταστήματα κλιματισμού και ταυτόχρονη απεγκατάστηση του παλιού και εγκατάσταση του νέου κλιματιστικού,παρά προσφορές ηλεκτραγορών.Και καλύτερη ενημερωση για το προιον που ενδιαφέρεται θα'χει κανεις ,και καλύτερη δουλειά κάνουν αφου γνωρίζουν το αντικείμενο,και θελουν να σε έχουν πελάτη και μετά για το service.(οπότε και καλές τιμές μπορεί να βρει κανείς)

Το Mitsubishi που ανέφερες δεν πρέπει να συγκρίνεται με απλά μηχανήματα, γιατί είναι από την σειρά ημιεπαγγελματικών μηχανημάτων που έχουμε συζητήσει παραπάνω (και είναι Ταυλανδης,δεν κατασκεύαζεται αλλού) και είναι και αρκετά ακριβό και με την απόσυρση.

Οσο αφορά το Japan είναι πλέον σχετικό στα κλιματιστικά μηχανήματα,αυτό δεν σημαίνει βέβαια μομφή σε ότι αγόρασες,θεωρώ ότι το εψαξες και με βαση τα οικονομικά σου και το γούστο σου επέλεξες σχετικά,μην υπάρξει παρεξήγιση. :!:

....το made in ειναι σχετικό (για οσους επιμένουν) στα κλιματιστικά,γιατι και τα Toyotomi λενε,αλλα στην πραξη ειναι συναρμολογισης Ιαπωνίας απο κάποιον απο τους μεγάλους κατασκευαστές που παρέχει (την συνηθως περασμενη) τεχνολογια του ....βασικά με Κινέζικα υλικα.....οποτε η αξιοπιστια πάει περίπατο για το όποιο κόστος (δειτε τον ελικα στο κομπρεσορα που ειναι πλαστικος).Βεβαια είναι ανάλογα πάλι και το μοντέλο και την αγορα που απευθύνονται. Οι μεγάλοι κατασκευαστές τα απλά σε δυνατότητες οικιακά κλιματιστικά,φτιάχνουν ακόμα και στην Ιαπωνία,αλλά τα καλά τους μηχανήματα με δυνατότητες,ειναι συνήθως κατασκευής Μαλαισίας-Ταιλανδης με Ιαπωνικά υλικά.-Παγκοσμιοποίηση...

Μάλλον περισσότερο εγγύηση ποιότητας σε ένα κλιματιστικό ειναι ......η γραπτή εγγύηση του,και πως αυτή ισχύει και απο ποιόν.

Eγω θα ελεγα οτι οι μεγαλες Γιαπωνεζικες εταιριες,εχουν,η ειχαν,TQC,που σημαινει οτι ελεγχανε τι εβγαινε εξω.

Τωρα,το ποσο τηρειται σημερα αυτο,δεν παιρνω ορκο.

Κοσμοτε,100Mbps.

Το ίδιο γραφουν πλέον και μηχανήματα απο Ινδονησία και Βιετναμ.....:lol:

ΕDIT: Εμαθα ότι τα Μitsubishi electric δαπέδου το εξωτερικό κουτί με τον συμπιεστή είναι Ταυλάνδης,και το εσωτερικό που είναι καλαίσθητο Ιαπωνίας.

Το ίδιο κάνει τελευταία αντίστροφα η Τoshiba στα διαιρούμενου τύπου τοίχου.To εξωτερικό μπορεί να είναι Ιαπωνίας και το εσωτερικό Ταυλάνδης.Πάντως στα Τοshiba τοίχου αναφέρονται συχνές βλάβες αν ζορίζεις τον συμπιεστή με λειτουργίες στο max..Φαίνεται η εταιρία μείωσε τον όγκο του εξωτερικού κουτιού από παλαιότερα, σε σχέση με την ισχύ που βγάζουν,έκανε compact τα κυκλώματα τους,και ζορίζονται.

Γεια σας! Μόλις άρχισα να ψάχνω για κλιματιστικά για να καλύψω 2-3 δωμάτια. Είμαι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο και αυτό που με νοιάζει είναι η αξιοπιστία και η ποιότητα του αέρα, χωρίς να ξοδέψω ασυλλόγιστα χρήματα. Επίσης με ενδιαφέρει και η θέρμανση (ίσως περισσότερο απο την ψύξη).

Για ένα σαλόνι - κουζίνα περίπου 40 τμ τι θα προτείνατε σε ισχύ και μάρκα? Θα πρέπει να είναι inverter? (πολλά τα λεφτα) Το γεγονός ότι στον ίδιο χώρο υπάρχει αποροφητήρας και τζάκι, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο κλιματιστικό (οσμές, απόδοση κλπ)

Για ένα υπνοδωμάτιο περίπου 20τμ? Εδώ σκέφτομαι να μην επιλέξω inverter γιατί θα δούλεύει σχετικά λίγες ώρες (όχι πάνω από 3-4)

Ρε παιδιά, όποιος ξέρει και μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει γιατί δεν την παλεύω με τα e-shops :O

ενας ψυκτικος μπορει να μου βγαλει το παλιο κλιματιστικο,να τοποθετησει το καινουριο και το παλιο να το βαλει σε αλλο χωρο??
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

ενας ψυκτικος μπορει να μου βγαλει το παλιο κλιματιστικο,να τοποθετησει το καινουριο και το παλιο να το βαλει σε αλλο χωρο??

Και βεβαια :)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Γεια σας! Μόλις άρχισα να ψάχνω για κλιματιστικά για να καλύψω 2-3 δωμάτια. Είμαι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο και αυτό που με νοιάζει είναι η αξιοπιστία και η ποιότητα του αέρα, χωρίς να ξοδέψω ασυλλόγιστα χρήματα.

Κοιτάς για κλιματιστικά με ιονιστή ή καθαρισμό αέρα (όπως το λέει καθε εταιρία) που μπορούν να το κάνουν είτε αυτόματα είτε μ'ενεργοποίηση από κουμπί και όχι απλά με κάποιο φίλτρο με χημική επεξεργασία (στοιχεία ιονιστή) που έχουν πολλά κλιματιστικά στην αγορά και υπάρχει παραπλάνιση ότι κάνουν ίδια δουλειά:!:

Επίσης με ενδιαφέρει και η θέρμανση (ίσως περισσότερο απο την ψύξη).

Για ένα σαλόνι - κουζίνα περίπου 40 τμ τι θα προτείνατε σε ισχύ και μάρκα? Θα πρέπει να είναι inverter? (πολλά τα λεφτα) Το γεγονός ότι στον ίδιο χώρο υπάρχει αποροφητήρας και τζάκι, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο κλιματιστικό (οσμές, απόδοση κλπ)

Κοιτάς για κλιματιστικό που η τιμές θέρμανσης είναι αρκετά μεγαλύτερες από αυτές της ψύξης.Για 40τμ 15000ΒTU ψύξης και μεγαλύτερης θέρμανσης είσαι εντάξει,αν δεν υπάρχουν διαροές από τα παραθυρα ή δεν βλέπει το δωμάτιο ο ήλιος πολλές ώρες.Τζακι δεν θα λειτουργεί με το κλιματιστικό,δεν υπάρχει λόγος,και ο αποροφητήρας αν είναι εντάξει δεν θα δημιουργεί προβλημα οσμών,αρκεί μην είναι δίπλα στο κλιματιστικό.Σε καθε περίπτωση βλέπεις την συμπεριφορα του κλιματιστικού και κανονίζεις την χρήση του. (καθαρισμός φίλτρων,ενεργοποίηση καθαρισμου αέρα κλπ).

Προτασεις,φίρμες,τύποι,έχουν αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενα,αφορα και γούστο και τα οικονομικά του καθενός.

Για ένα υπνοδωμάτιο περίπου 20τμ? Εδώ σκέφτομαι να μην επιλέξω inverter γιατί θα δούλεύει σχετικά λίγες ώρες (όχι πάνω από 3-4)

Ρε παιδιά, όποιος ξέρει και μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει γιατί δεν την παλεύω με τα e-shops :O

Κοιτάς για κλιματιστικό 11000ΒΤU ψύξης και Inverter για να έχεις βασικά σωστή απόδοση.Εξάλλου σε λιγο καιρό μόνο Ιnverter θα κυκλοφορούν στην ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες ρώτα σε κατάστημα κλιματισμού που συνεργάζεται με τις φίρμες και τύπους που θα καταλήξεις.Αλλο επαγγελματίες άλλο ηλεκτραγορές .

Καλημέρα!

Θέλω να πάρω ένα κλιματιστικό 16-18000 btu dc inverter.. ο χωρος που εχω ειναι 37-44 τμ *(σαλονι κουζινα) εως 1400 Ε αντε 1500E τι προτινεται?? δεν εχω ιδεα απο κλιματισμο..... κ ουτε ειχα ποτε μου κλιματιστικο.(ΟΠΟΤΕ ΝΟ ΕΠΙΔΟΤΙΣΗ....:worry:).:ninja: (πιγα σε εναν ψικτικο εδω στη γιτωνια κ μου προτεινε αυτο: (hitachi 18000btu/h all dc inverter nano titan.ion) sta 1450E μαζι με εγατασταση! +5 χρονια εγγυιση μεσα εξω!

Oποιαδιποτε γνωμη , προταση !!!θα μου ηταν πολη χρισημη!!

Καλημέρα!

Θέλω να πάρω ένα κλιματιστικό 16-18000 btu dc inverter.. ο χωρος που εχω ειναι 37-44 τμ *(σαλονι κουζινα) εως 1400 Ε αντε 1500E τι προτινεται?? δεν εχω ιδεα απο κλιματισμο..... κ ουτε ειχα ποτε μου κλιματιστικο.(ΟΠΟΤΕ ΝΟ ΕΠΙΔΟΤΙΣΗ....:worry:).:ninja: (πιγα σε εναν ψικτικο εδω στη γιτωνια κ μου προτεινε αυτο: (hitachi 18000btu/h all dc inverter nano titan.ion) sta 1450E μαζι με εγατασταση! +5 χρονια εγγυιση μεσα εξω!

Oποιαδιποτε γνωμη , προταση !!!θα μου ηταν πολη χρισημη!!

Τα 18000ΒΤU είναι καλά για ψύξη στον χώρο σου.

Aν είναι το αυτό http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?19937 είναι από τα κορυφαία της hitachi,αλλά η εγγύηση είναι αυτή που γράφει και πουλιέται λιγότερο από όσο σου είπαν, και το βρίσκεις και στις ηλεκτραγορές με τις εκπτώσεις.Προσοχή να'αι Μαλαισίας και όχι Κίνας κατασκευή,καθώς τα Κίνας είναι παλαιότερες παρτίδες και έχουν αναφερθεί προβλήματα απόδοσης (στην ψύξη).

Eπίσης να ξέρεις η τοποθέτιση κυμαίνεται 90-150 ευρώ και ίσως και δωρεάν αν το πάρεις από αλυσίδες ηλεκτρικών,αλλά συνήθως δεν κάνουν καλή δουλειά όπως οι επαγγελματίες που έχουν καταστήματα κλιματισμού.

Από εκεί και πέρα κάνε μια έρευνα αγοράς στα καταστήματα,καθώς μηχανήματα υπάρχουν πολλά και για όλα τα γούστα και βαλάντια,διάβασε τα προηγούμενα ποστ,και κοίτα και το εσωτερικό-εξωτερικό κουτί αν βολεύει τον χώρο σου......και τα συζητάμε πάλι:)

Έχω παραγγείλει από expert το fujitsu 24LC. Πως μπορώ να ζητήσω να μην είναι από κίνα?? Γιατί πολλοί εδώ μέσα λέτε να μην προτιμούμε τα κινέζικα. Αν και νομίζω τα περισσότερα από Κίνα είναι.
Realme X2 pro/Sam Note 9/Mate 20 pro/ Sam s9 plus/Mate 10 pro/Sam s7 edge/ZTE Axon 7/Huawei P9 Plus/Xiaomi Note 3 Pro/Galaxy Note 5/Mate 8/Meizu Pro 5/Nokia 950 XL/Oppo R7 Plus/Meizu MX5/LeTV LE1 X600/Meizu M1 Note/Lenovo K3 Note/Asus ZenFone 2/Jiayu S3 Advanced/Huawei Honor 6 Plus/Huawei P8/Galaxy S6 Edge/Lenovo Vibe Z2 Pro/LG G3/Mate 7/Xperia Z3/Oppo Find 7/Oneplus One/Galaxy Note 3/Galaxy s3/Xperia S

Τόσο δύσκολο είναι να πείς στο μαγαζί "αν μου φέρεις Κίνας δεν το παίρνω ;":!:

Προυπόθεση το μοντέλο που ζητάς να έχεις τσεκάρει ότι βγαίνει και σε άλλη χώρα...

H fujitsu έχει προιόντα στην Ελληνική αγορά από Ιαπωνία,Ταυλανδη,Κίνα και κατασκευάζει σε αυτές τις χώρες εξ'όλοκλήρου (προέλευση και κατασκευή) όσο ξέρω δηλ. δεν μεταφέρει εξαρτήματα για συναρμολόγιση και αλλού όπως κάνουν άλλες εταιρίες.

Το τι φέρνει και πουλά ο κάθε αντιπρόσωπος στην αγορά,αφορά τα κοστολόγια που θέλει να πετύχει αυτός καθε περίοδο με βάση τον ανταγωνισμό της επιχειρισης του.Τα φθηνά κοστολόγια όμως βγαίνουν με βάση τα φθηνότερα υλικά κατασκευής και όχι τόσο τα εργατικά,γιατί όλα τα φτιάχνουν ρομποτ μηχανήματα.

Πάντως o επίσημος εισαγωγέας της fujitsu είναι από τις καλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο από υποστήριξη κλπ.

"Κοιτάς για κλιματιστικά με ιονιστή ή καθαρισμό αέρα (όπως το λέει καθε εταιρία) που μπορούν να το κάνουν είτε αυτόματα είτε μ'ενεργοποίηση από κουμπί και όχι απλά με κάποιο φίλτρο με χημική επεξεργασία (στοιχεία ιονιστή) που έχουν πολλά κλιματιστικά στην αγορά και υπάρχει παραπλάνιση ότι κάνουν ίδια δουλειά:!:"

έχεις ύπόψη σου κάποιο μοντέλο με λειτουργία ανάλογη με αυτή που προτείνεις?

¨

"Τζακι δεν θα λειτουργεί με το κλιματιστικό,δεν υπάρχει λόγος,και ο αποροφητήρας αν είναι εντάξει δεν θα δημιουργεί προβλημα οσμών,αρκεί μην είναι δίπλα στο κλιματιστικό."

Επανέρχομαι στο θέμα του τζακιού, γιατί δεν το έχω μόνο σαν μέσο θέρμανσης... αλλά και για να ψήνω,,, αν με καταλαβαίνεις. Οπότε η λειτουργία του είναι αδιαπραγμάτευτη :lol: Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει θέμα?

Τόσο δύσκολο είναι να πείς στο μαγαζί "αν μου φέρεις Κίνας δεν το παίρνω ;":!:

Προυπόθεση το μοντέλο που ζητάς να έχεις τσεκάρει ότι βγαίνει και σε άλλη χώρα...

H fujitsu έχει προιόντα στην Ελληνική αγορά από Ιαπωνία,Ταυλανδη,Κίνα και κατασκευάζει σε αυτές τις χώρες εξ'όλοκλήρου (προέλευση και κατασκευή) όσο ξέρω δηλ. δεν μεταφέρει εξαρτήματα για συναρμολόγιση και αλλού όπως κάνουν άλλες εταιρίες.

Το τι φέρνει και πουλά ο κάθε αντιπρόσωπος στην αγορά,αφορά τα κοστολόγια που θέλει να πετύχει αυτός καθε περίοδο με βάση τον ανταγωνισμό της επιχειρισης του.Τα φθηνά κοστολόγια όμως βγαίνουν με βάση τα φθηνότερα υλικά κατασκευής και όχι τόσο τα εργατικά,γιατί όλα τα φτιάχνουν ρομποτ μηχανήματα.

Πάντως o επίσημος εισαγωγέας της fujitsu είναι από τις καλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο από υποστήριξη κλπ.

Πως τσεκάρω σε ποιες χώρες κατασκευάζεται???

Realme X2 pro/Sam Note 9/Mate 20 pro/ Sam s9 plus/Mate 10 pro/Sam s7 edge/ZTE Axon 7/Huawei P9 Plus/Xiaomi Note 3 Pro/Galaxy Note 5/Mate 8/Meizu Pro 5/Nokia 950 XL/Oppo R7 Plus/Meizu MX5/LeTV LE1 X600/Meizu M1 Note/Lenovo K3 Note/Asus ZenFone 2/Jiayu S3 Advanced/Huawei Honor 6 Plus/Huawei P8/Galaxy S6 Edge/Lenovo Vibe Z2 Pro/LG G3/Mate 7/Xperia Z3/Oppo Find 7/Oneplus One/Galaxy Note 3/Galaxy s3/Xperia S

Πρώτη φορά ψωνίζεις ένα προιόν ;:X

Oλα έχουν σχετική ετικέτα ,και το κουτί στην συσκευασία γράφει επίσης...

QUOTE=sotlyt;2865924]

έχεις ύπόψη σου κάποιο μοντέλο με λειτουργία ανάλογη με αυτή που προτείνεις?

Δες σε προηγούμενα ποστ έχουν αναφερθεί μοντέλα Panαsonic,Toshiba,Μitsubishi,Toyotomi,Daikin με υπέρ και κατά κλπ-Κοιτάς αντίστοιχα μοντέλα στα 18000ΒTU που ενδιαφερεσαι, και αν σου αρέσουν απο σχέδιο και με βάση τα οικονομικά σου (και υπάρχει και διαθέσιμο λόγω ξεπουλήματος των αντιπροσωπειών)....διαλέγεις.

Επανέρχομαι στο θέμα του τζακιού, γιατί δεν το έχω μόνο σαν μέσο θέρμανσης... αλλά και για να ψήνω,,, αν με καταλαβαίνεις. Οπότε η λειτουργία του είναι αδιαπραγμάτευτη :lol: Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει θέμα?

Δεν θα το βάλεις σε λειτουργία όταν ψήνεις και καλύτερα μην το τοποθετήσεις κοντά σε πηγές ρύπων γιατί θα χαλάσει στο τέλος η λειτουργία ιονιστή καθώς θα λειτουργεί συνέχεια (αν είναι αυτοματη,και αν δεν είναι θα βρωμίζει το φίλτρο αμεσα)

Περισσότερα ρωτάς ειδικό κλιματισμού που θα δεί τον χώρο σου για τη τοποθέτιση και τα υπερ και κατά.

Κοιτάς για κλιματιστικό 11000ΒΤU ψύξης και Inverter για να έχεις βασικά σωστή απόδοση.Εξάλλου σε λιγο καιρό μόνο Ιnverter θα κυκλοφορούν στην ΕΕ.

Όταν έρθει αυτή η ώρα θα πέσουν και οι τιμές σε λογικά επίπεδα. Μέχρι τότε, θα θεωρώ (εκ -πικρής- πείρας) τα έπιπλέον λεφτά για inverter με σαφώς χαμηλότερη απόδοσηαπό τα συμβατικά, πεταμένα. Οικολογικές ανησυχίες έχω και εγώ σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν πρόκειται να τις βάλω πάνω από όλα και να αγοράσω κάτι που απλά δε δουλεύει. Μένω με τον ανεμιστήρα καλύτερα. 3 24άρια LG Inverter στη δουλειά μου (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για το χώρο πάντως με μελέτη που έγινε, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον αρκετά), το περσινό καλοκαίρι λιώσαμε, το χειμώνα παγώσαμε (κυριολεκτικά)... Στο ατομικό μου γραφείο, έχω ένα 12άρι firstline από το 2003 (εκείνα με τον toshiba συμπιεστή), δεν έχω κάνει ποτέ service, μόλις χθες το καθάρισα με αντιμυκητησιακό σπρέυ για πρώτη φορά, και αν και για τα δεδομένα του χώρου θα έπρεπε οριακά να επαρκεί, όλα αυτά τα 6 χρόνια έχει βγει αστέρι.

Οτι κοστίζουν ακριβά τα Inverter είναι σχετικό με την φίρμα ,τo προιόν,την κατασκευή,τον εισαγωγέα κλπ. Διαφορές σε τιμές θα υπάρχουν πάντα όπως σε κάθε προιόν στην αγορά,όλα τα προιόντα δεν είναι ίδια σε ποιότητα,και τα παλαιότερης τεχνολογίας πάντα θα πωλούνται φθηνότερα.

Είναι λάθος να συμπεραίνεις ότι τα Inverter έχουν χαμηλή απόδοση από τα 24αρια LG που έχεις παράδειγμα.Η LG έχει ελάχιστα καλά μηχανήματα.

Στο χώρο του κλιματισμού η LG δεν θεωρείται όνομα,απλά συμπληρώνει την γκάμα επιλογών των προιόντων της (το ίδιο και η Samsung κλπ "νέοι" ).

Τα 24αρια οικιακά κλιματιστικά της είναι της πλάκας Ιnverter,είναι ενεργειακής κλάσης >C και αντιστοίχων επιδόσεων και συνολικής ποιότητας.

Τώρα τι διαφημίζει καθένας είναι σχετικό άν δεν μπορεί κάποιος να το ψάξει κλπ...

Επίσης ρόλο σε κάθε μηχάνημα παίζει η εγκατάσταση τους.Τα LG παράδειγμα διακινούνται απο ηλεκτραγορές ή απο ξεκάρφωτους ψυκτικούς,οπότε όποιος δεν ξέρει το μηχάνημα πως συμπεριφέρεται,δεν μπορεί να υπολογίσει τίποτε για στοιχειώδη απόδoση.

Tα καλά μηχανήματα Ιnverter διαφημίζουν "κορυφαίους" δείκτες ΕΕR και COP,και επίπεδο θορύβου,αλλά κάπου το δείχνουν και στην πράξη ...και φτάνει μια αναζήτιση στo Internet να δείς σχετικά ή να ρωτήσεις ειδικούς στον κλιματισμό να σου δείξουν σε εγκαταστάσεις πώς δουλεύουν.

Οσο αφορά την χρήση αντιμικροβιακών σπρέυ κλπ καθαριστικών,για τα νέας τεχνολογίας μηχανήματα (με τα ειδικά φίλτρα και αισθητήρες) ,είναι καταστροφή για τα επιμέρους εξαρτήματα τους.(εκτός βέβαια αν αναφέρεται ειδικός καθαρισμός ανάλογα το μοντέλο κλπ στις οδηγίες).:!:

Εξάλλου με την χρήση νέων τεχνολογιών ο καθαρισμός του μηχανήματος φίλτρων κλπ μπορεί να γίνεται πλέον από τον χρήστη (ή και αυτόματα) σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από παλαιότερα (ακόμα και >6μήνες και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες κάθε καλού μηχανήματος).

EDIT: Σε κάθε περίπτωση σωστός επαγγελματίας ψυκτικός κλιματισμού που ασχολείται αποκλειστικά με κάποια φίρμα,γνωρίζει καλύτερα επιμέρους χαρακτηριστικά και συντήριση για κάθε μοντέλο,καθώς και την απόδοση στο χώρο καθενός.