Jump to content

Αντικατάσταση του Nexus 5x

Antonis78
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έφτασε η ώρα να αλλάξω το Nexus 5x (:() και βγήκα στην αναζήτηση.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε

1. Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε.
    300 - 400€
  2. Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε.
    5" - 5.5 (max)". Γενικά προτιμώ μικρότερες οθόνες (και οι 5.5" είναι υπέρβαση για μένα) και ιδανικά χωρίς notch
  3. Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος;
    Αδιάφορο, όπου είναι πιο φτηνά
  4. Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα)
    Είναι σημαντικό αλλά όχι απαραίτητο
  5. Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc?
    NFC οπωσδήποτε, τα υπόλοιπα αδιάφορα
  6. Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα;
    Ναι και Όχι
  7. Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono.
    Όχι και Ναι. Με ενδιαφέρει να έχει καλή οθόνη (ειδικά στον ήλιο), ιδανικά amoled
  8. Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία.
    Ταχύτητα, Κάμερα, Αυτονομία, Gaming
  9. Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή.
    Nexus 5x

Επιπλέον θα ήθελα και wireless charging (σημαντικό) και αδιαβροχοποίηση (δεν μας χαλάει και χωρίς).

EDIT: Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρει η μπροστινή κάμερα, δεν βγάζω selfies.

Υπάρχει περίπτωση να βρούμε τίποτα ή μάλλον ζητάω την μάνα του και τον πατέρα του; :lol::p

Edited by Antonis78
Προσθήκη χαρακτηριστικού

Έφτασε η ώρα να αλλάξω το Nexus 5x (:() και βγήκα στην αναζήτηση.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε

1. Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε.
    300 - 400€
  2. Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε.
    5" - 5.5 (max)". Γενικά προτιμώ μικρότερες οθόνες (και οι 5.5" είναι υπέρβαση για μένα) και ιδανικά χωρίς notch
  3. Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος;
    Αδιάφορο, όπου είναι πιο φτηνά
  4. Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα)
    Είναι σημαντικό αλλά όχι απαραίτητο
  5. Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc?
    NFC οπωσδήποτε, τα υπόλοιπα αδιάφορα
  6. Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα;
    Ναι και Όχι
  7. Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono.
    Όχι και Ναι. Με ενδιαφέρει να έχει καλή οθόνη (ειδικά στον ήλιο), ιδανικά amoled
  8. Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία.
    Ταχύτητα, Κάμερα, Αυτονομία, Gaming
  9. Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή.
    Nexus 5x

Επιπλέον θα ήθελα και wireless charging (σημαντικό) και αδιαβροχοποίηση (δεν μας χαλάει και χωρίς).

EDIT: Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρει η μπροστινή κάμερα, δεν βγάζω selfies.

Υπάρχει περίπτωση να βρούμε τίποτα ή μάλλον ζητάω την μάνα του και τον πατέρα του; :lol::p

Νομίζω το HTC U11 θα σε ικανοποιήσει, έχει όλα όσα ζητάς εκτός από ασύρματη φόρτιση. Όμως αυτή μπορεί να προστεθεί εύκολα με ένα ασύρματο λήπτη που κοστίζει €5-10 και αν του φοράς θήκη είναι αόρατος. Εναλλακτικά, αν περιμένεις λίγο καιρό πιθανόν να πέσει η τιμή του Google Pixel 2, το οποίο πάντως επίσης δεν έχει ασύρματη φόρτιση. Δυστυχώς πλέον οι επιλογές κάτι από 5,7 ίντσες δεν είναι πολλές.

Σας ευχαριστώ για την πρόταση, φαίνεται πολύ ωραίο το HTC και έχει τα περισσότερα από αυτά που ζητάω. Θα ελέγξω τιμές να δω τι παίζει.:up::bow:

Το ίδιο δίλημμα έχω και εγώ. Στα 235 ευρώ που το είχα πάρει δύσκολα βρίσκεις καλύτερο κινητό ( σε κάμερα ).

Άστα φίλε μου και εγώ τόσο το είχα πάρει. Τρελή ευκαιρία!

Εναλλακτικά, αν περιμένεις λίγο καιρό πιθανόν να πέσει η τιμή του Google Pixel 2, το οποίο πάντως επίσης δεν έχει ασύρματη φόρτιση.

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό και ψήνομαι γιατί είμαι τρελός fan του vanilla android (Nexus 4 & 5x). Δεν επείγομαι κιόλας και μπορώ να περιμένω λιγάκι.

Δυστυχώς πλέον οι επιλογές κάτι από 5,7 ίντσες δεν είναι πολλές.

Δηλαδή αν ανέβω σε μέγεθος οθόνης έχουμε περισσότερες επιλογές;

Σας ευχαριστώ για την πρόταση, φαίνεται πολύ ωραίο το HTC και έχει τα περισσότερα από αυτά που ζητάω. Θα ελέγξω τιμές να δω τι παίζει.:up::bow:

Άστα φίλε μου και εγώ τόσο το είχα πάρει. Τρελή ευκαιρία!

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό και ψήνομαι γιατί είμαι τρελός fan του vanilla android (Nexus 4 & 5x). Δεν επείγομαι κιόλας και μπορώ να περιμένω λιγάκι.

Δηλαδή αν ανέβω σε μέγεθος οθόνης έχουμε περισσότερες επιλογές;

E, ναι, στις 6 ίντσες βρίσκεις πολλές επιλογές. Πχ το LG V30 με λιγότερα από 400 πλέον που έχει όλα όσα ζητάς, ή και το Mi Mix 2s που τα έχει σχεδόν όλα πλην αδιαβροχοποίησης και AMOLED (αλλά πολύ καλή LCD).

Το LG όντως έχει όλα όσα θέλω και το Mi Mix 2S το έχει προσφορά τώρα το Bangood στα 365€, την έκδοση με τα 128GB (το ζαχάρωνα για να είμαι ειλικρινής γιατί είναι πολύ καλή τιμή) αλλά έχω θέμα με το μέγεθος οθόνης. Θα πρέπει να πάω να δω ένα κινητό με αντίστοιχη οθόνη και διαστάσεις (απ' ότι είδα πάνω κάτω τα ίδια είναι) για να δω αν μου κάνει.

Μεταξύ αυτών των 2 ποιο έχει καλύτερη κάμερα; Επίσης, σε σχέση με vanilla android που χρησιμοποιώ τώρα, ποιο UI από τα 2 θεωρείτε ότι είναι καλύτερο (και σε θέμα ενημερώσεων);

Πάντως για εμάς που θέλουμε κάτι πιο μαζεμένο αλλά να μην κάνουμε υποχωρήσεις στα χαρακτηριστικά δεν είναι εύκολο να βρεις συσκευή. Δεν καταλαβαίνω γιατί η μικρότερη οθόνη πρέπει να σημαίνει και μικρότερες επιδόσεις :(

Το LG όντως έχει όλα όσα θέλω και το Mi Mix 2S το έχει προσφορά τώρα το Bangood στα 365€, την έκδοση με τα 128GB (το ζαχάρωνα για να είμαι ειλικρινής γιατί είναι πολύ καλή τιμή) αλλά έχω θέμα με το μέγεθος οθόνης. Θα πρέπει να πάω να δω ένα κινητό με αντίστοιχη οθόνη και διαστάσεις (απ' ότι είδα πάνω κάτω τα ίδια είναι) για να δω αν μου κάνει.

Μεταξύ αυτών των 2 ποιο έχει καλύτερη κάμερα; Επίσης, σε σχέση με vanilla android που χρησιμοποιώ τώρα, ποιο UI από τα 2 θεωρείτε ότι είναι καλύτερο (και σε θέμα ενημερώσεων);

Πάντως για εμάς που θέλουμε κάτι πιο μαζεμένο αλλά να μην κάνουμε υποχωρήσεις στα χαρακτηριστικά δεν είναι εύκολο να βρεις συσκευή. Δεν καταλαβαίνω γιατί η μικρότερη οθόνη πρέπει να σημαίνει και μικρότερες επιδόσεις :(

Είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Όσοι πήγαν σε μεγαλύτερη οθόνη δεν ξανακοιταξαν πίσω ποτέ :D Και τα δύο κινητά που λες έχουν διαστάσεις 150-151 χιλιοστά αλλά με τις νέες αναλογίες οθόνης είναι όσο τα παλιά τα 5,5ιντσα.

Για την κάμερα δεν έχω ισχυρή άποψη. Προσωπικά θεωρώ πως και τα δύο θα με κάλυπταν αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά απαιτητικό στον τομέα. Στο θέμα μέγεθος αν είσαι σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη δεν είναι δύσκολο να βρεις το Mi Mix2s σε κατάστημα και να το τσεκάρεις σαν μέγεθος...

Σαν λειτουργικό της LG είναι πιο κοντά σε καθαρό Android, το MIUI θα πάρει πιο πολλές αναβαθμίσεις. Προσωπικά το MIUI μου αρέσει πολύ αλλά δεν είναι για όλα τα γούστα.

Σε καμερα απο τα δειγματα που χω δει, απο αποψη λεπτομεριας ειναι U11>V30>Mix 2s ενω από άποψη dynamic range Mix 2s>V30>U11. Βεβαια το V30 εχει και το wide φακο ενω το Mix 2s εχει και το tele. Προσωπικα σε κάμερα προτιμώ το U11 λογω φυσικότητας, εξαιρετικης αποτύπωσης προσώπων ενώ η αδυναμία σε dynamic range καλύπτετε ευκολα με gcam. Οσον αφορα το pixel, δες εδω συγκριτικο που ειχα κανει με καποια παιδια Pixel 2xl vs s9+ vs u11 κλπ Comparison of Samsung s9, HTC U11/U11+, Pixel 2 XL, Nexus 6p and Xiaomi Mi5s . Αν στο τίτλο γραφω gcam, χρησιμοποιηθηκε το εν λογω app

Εφοσον θες καλη οθόνη μην κοιτας το pixel 2 xl. Μπορει να εχει P-OLED αλλα υπάρχει αρκετη γκρίνια. Οπότε από οσα αναφέρθηκαν εχει τη κατώτερη οθόνη. Φυσικα αν θες OLED (προσοχη, κανενα από αυτά δεν εχει όχι amoled) οθόνη πας V30 αλλα εχε υπόψιν οτι εχουν εξαιρετικες lcd το u11 και mix 2s (μπορει να χανουν σε μαυρο αλλα κερδίζουν σε λευκο). Από άποψη UI το U11 εχει το ελαφρύτερο (μετά το pixel) και μετα ακολουθεί Mix 2s και V30.

Αδιαβροχοποίηση όπως ειπωθηκε και παραπάνω δεν εχει το Mix 2S. Από την άλλη έχει τον νεώτερο soc 845.

Υ.Γ. Ελπίζω να μην σε μπερδεψα πολυ :p

Edited by Antretng

Την ίδια μετάβαση έκανα και εγώ απο Nexus 5x σε Nokia 8 και δε το μετάνιωσα ποτέ. Με GCam το Nokia έχει εφάμιλλη κάμερα με το Nexus και στα υπόλοιπα είναι σα να έχω το ίδιο κινητό με πολύ καλύτερη ποιότητα και χαρακτηριστικά σε πολύ καλό μέγεθος.

Σε καμερα απο τα δειγματα που χω δει, απο αποψη λεπτομεριας ειναι U11>V30>Mix 2s ενω από άποψη dynamic range Mix 2s>V30>U11. Βεβαια το V30 εχει και το wide φακο ενω το Mix 2s εχει και το tele. Προσωπικα σε κάμερα προτιμώ το U11 λογω φυσικότητας, εξαιρετικης αποτύπωσης προσώπων ενώ η αδυναμία σε dynamic range καλύπτετε ευκολα με gcam. Οσον αφορα το pixel, δες εδω συγκριτικο που ειχα κανει με καποια παιδια Pixel 2xl vs s9+ vs u11 κλπ Comparison of Samsung s9, HTC U11/U11+, Pixel 2 XL, Nexus 6p and Xiaomi Mi5s . Αν στο τίτλο γραφω gcam, χρησιμοποιηθηκε το εν λογω app

Εφοσον θες καλη οθόνη μην κοιτας το pixel 2 xl. Μπορει να εχει P-OLED αλλα υπάρχει αρκετη γκρίνια. Οπότε από οσα αναφέρθηκαν εχει τη κατώτερη οθόνη. Φυσικα αν θες OLED (προσοχη, κανενα από αυτά δεν εχει όχι amoled) οθόνη πας V30 αλλα εχε υπόψιν οτι εχουν εξαιρετικες lcd το u11 και mix 2s (μπορει να χανουν σε μαυρο αλλα κερδίζουν σε λευκο). Από άποψη UI το U11 εχει το ελαφρύτερο (μετά το pixel) και μετα ακολουθεί Mix 2s και V30.

Αδιαβροχοποίηση όπως ειπωθηκε και παραπάνω δεν εχει το Mix 2S. Από την άλλη έχει τον νεώτερο soc 845.

Υ.Γ. Ελπίζω να μην σε μπερδεψα πολυ :p

Με έσκισες, τα μισά κατάλαβα :lol:

Αυτό που θέλω είναι η συσκευή μου να έχει καλύτερη κάμερα από το Nexus (ειδικά την νύχτα). Με βάση αυτά που λες ποιο την έχει;

Την ίδια μετάβαση έκανα και εγώ απο Nexus 5x σε Nokia 8 και δε το μετάνιωσα ποτέ. Με GCam το Nokia έχει εφάμιλλη κάμερα με το Nexus και στα υπόλοιπα είναι σα να έχω το ίδιο κινητό με πολύ καλύτερη ποιότητα και χαρακτηριστικά σε πολύ καλό μέγεθος.

Ωραίο το Nokia αλλά βασικά ψάχνω για καλύτερη κάμερα από το Nexus.

Όπως και να' χει, μέσα στην εβδομάδα θα πάω να τα δω από κοντά για να δω μέγεθος. Ακόμα δεν ξέρω αν θα με βολέψει τόσο μεγάλη συσκευή.

Με έσκισες, τα μισά κατάλαβα :lol:

Αυτό που θέλω είναι η συσκευή μου να έχει καλύτερη κάμερα από το Nexus (ειδικά την νύχτα). Με βάση αυτά που λες ποιο την έχει;

Εφοσον το σημαντικοτερο για σενα ειναι οι βραδυνές, παρε u11 τοτε. :lol: Η νυχτα ειναι το δυνατοτερο σημειο της συσκευης αν και μπορει να καψει καμια λαμπα (μικρο dynamic range... βεβαια διορθωνεται με gcam)

Δες εδω δειγματα μου U11 samples . Αν τυχον γραφω gcam στο τιτλο τοτε εχει βγει με αυτη τη καμερα. Διαφορετικα ειναι stock (οι περισσοτερες αυτοματο... την νυχτα ριχνει ταχυτητα μεχρι 1/10... αν δεις πιο αργο σε stock τοτε ειναι manual)

Μια ενδεικτικη βραδινη για συγκριση nexus 5x vs u11 (stock auto) δες παρακατω. Πρωτα το nexus. Τραβηχτηκαν προφανως διαφορετικη στιγμη αλλα οι συνθηκες δεν πρεπει να διεφεραν ιδιαιτερα (λαμπα ΔΕΗ, καθαρος ουρανος/παρομοια υγρασια)

34799425512_3d523b2733_z.jpgIMG_20170316_011334 by Andreas L., on Flickr

41163040515_4c22e98aae_z.jpgIMAG0054(1) by Andreas L., on Flickr

Edited by Antretng