Jump to content

Συγκριτικό καμερών κινητών τηλεφώνων

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νίκο, δες αυτή με τα ποδήλατα. Οι πλάκες έγιναν μπλε στο s20.

Γι' αυτό λέω για ένα γενικό μπλε τιντ παντού.

Στο τραπέζι του μπιλιάρδου άλλαξε χρώμα η τσόχα.

Δεν ξέρω, αυτή την αίσθηση μου δείνει. Ίσως και να είμαι λάθος.

Στάλθηκε από το Mi 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οντως εχεις δικιο, δεν το ειχα προσεξει. βεβαια το μπιλιαρδαδικο ειναι γεματο μπλε φως και εκει εχει επηρεαστει ξεκαθαρα παραπανω το samsung.

Στις αλλες ομως με τα ποδηλατα οντως το κανει χωρις καποιο ορατο λογο. Γενικα εχει αυτη την ταση η οποια αλλου φαινεται ασχημα αλλου οχι.

Αν βάλεις HDR ο ουρανός που λες φτιάχνει αλλά η εστίαση είναι στα λουλούδια.

Επίσης απλά για την ιστορία η αποτύπωση τών χρωμάτων στο Sony είναι σχεδόν ίδιο με την πρααγματικοτητα.

Στάλθηκε από το XQ-AT51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αρα το iphone επαιζε με HDR ενω το σονυ οχι στις συγκεκριμενες?

Θα ηθελα να δω και με HDR ον καμια συγκριση μιας και για μενα ειναι σημαντικο να μην υπαρχουν καμμενα σημεια στο καδρο.

Παντως τα κινητα εχουν ανεβει πολυ επιπεδο και πλεον διαλεγεις με κριτηριο αλλες λεπτομερειες και αυτο ειναι καλο! Μακαρι το σονυ να βελτιωθει.

ΟΣο για το noise reduction, θεωρω οτι το ιδανικο ειναι αυτο που κανει το iphone..κραταει μια μεση λυση και δεν κανει αλοιφη αρκετες λεπτομερειες εχοντας λιγο παραπανω θορυβο

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

εγω ειμαι φιλος του λογικου θορυβου , δινει και ενα grain αν το παμε ετσι που θυμιζει φιλμ .

ουτε εγω ειμαι λατρης του nr , εαν ηταν στο χερι μου θα το εκοβα πληρως και θα εκανα εγω μετα .

ωστοσο μιλαμε για pixel peeping ετσι ;

φυσικα και μια επιλογη συσκευης φερει πολλα παραπανω κριτηρια .

αλλα ειναι μερικα jpeg που τα αναγνωριζεις απο μακρια , λες πχ -ειναι samsung ....τελος !

50043067946_0590dcdc3a_z.jpg2020-06-25_11-01-11 by Steve Tsagaris, on Flickr alcatel 3x.επαιξα με το κοντραστ και το iso πριν να βγαλω την φωτο.γιατι δεν ειχε πολυ φως και στο αυτοματο εβγαζε πολυ θορυβο.αν ειναι εναντια στους κανονες του νηματος και θεωρειται επεξεργασμενη να διαγραφει. Edited by spy14

Tcl 20 5g

εγω ειμαι φιλος του λογικου θορυβου , δινει και ενα grain αν το παμε ετσι που θυμιζει φιλμ .

ουτε εγω ειμαι λατρης του nr , εαν ηταν στο χερι μου θα το εκοβα πληρως και θα εκανα εγω μετα .

ωστοσο μιλαμε για pixel peeping ετσι ;

φυσικα και μια επιλογη συσκευης φερει πολλα παραπανω κριτηρια .

αλλα ειναι μερικα jpeg που τα αναγνωριζεις απο μακρια , λες πχ -ειναι samsung ....τελος !

Βάλε open camera, ενεργοποίησε στις ρυθμίσεις του το api2 και κλείσε το nr.

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

Αντρέα με έσωσες !!!!

Εγω στο xz1 δουλεύω για σταθερά κάδρα την κάμερα super pixel , για καποιο λογο σε εμένα δουλεύει άψογα , μιλαμε για jpeg αρχειο που κρύβει μεσα του τόσο πληροφορία που νομίζεις οτι εχεις να κανεις με raw στο edit , και λεπτομέρεια στον Θεό.

Αλλα αυτη ειναι μόνο για στατικά .

Διότι τραβάει και 8 καρε και τις συνδιάζει.

Οποτε στους ανθρώπους ειχα μενει με το μαμα η οσα αλλα δοκιμασα κανανε το nr της μαμας .

Και μιλαμε για πολύ nr , ιεροσυλία προς το πρόσωπο που έχεις απέναντι .

Δοκιμασα αυτο που ειπες και αδελφε .....τα 19 mp σε ολο τους το μεγαλείο , πήρε τους πόρους !!!!

Καμερισιο αποτέλεσμα !!!

Φυσικα σε πολύ θόρυβο θα αναλάβω εγω με edit .

Σε ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ειχα θεμα σου λέω.

Βάλε open camera, ενεργοποίησε στις ρυθμίσεις του το api2 και κλείσε το nr.

εχει νοημα να τη βαλω σε s20?

Με και χωρίς HDR sony 1ii

δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να εχεις κλειστο το hdr..η διαφορα ειναι μεγαλη και δεν ειναι χειροτερες σε καποιο σημειο οι hdr Ληψεις...ή μου διαφευγει κατι? δεν εχεις βαλει flickr Και δε μπορω να τις δω με πολυ ζουμ

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να εχεις κλειστο το hdr..η διαφορα ειναι μεγαλη και δεν ειναι χειροτερες σε καποιο σημειο οι hdr Ληψεις...ή μου διαφευγει κατι? δεν εχεις βαλει flickr Και δε μπορω να τις δω με πολυ ζουμ

Κάτω κάτω όταν τελειώνουν οι φωτογραφίες υπάρχει ένα link, αν το πατήσεις θα βρεις όλες τις φωτό,να τις μεγενθύνεις και φυσικά να δεις τα specs τους.

https://photos.google.com/share/AF1QipOu6o-MvMdNBG_7kicIJ2D4ba5OZAFCasPp1-lafH8uPJDbH1xCOLkjfH4605pTcw?key=eWxzc056ajV2ejVaSklwNkkzVzdjQngyX0tvaS1n

Θα σου πω την αλήθεια γιατί έχω κάνει άπειρα πειράματα εδω και λίγες ημέρες.

Στο 70% των περιπτώσεων μου αρέσουν οι φωτογραφίες χωρίς HDR και θα προσπαθήσω όχι να στο αποδείξω αλλά να δεις την δική μου οπτική τραβώντας σήμερα μέσα στο σπίτι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Δεν ξέρω γιατί αλλά στις πιο πολλές περιπτώσεις το HDR μου χαλάει την φυσικότητα.

Στα παραπάνω 2 σετ πράγματι και εμένα μου αρέσουν αυτές με το HDR.

Να πω κάτι ακόμα που ξέρω ότι δεν μπορώ να το αποδείξω απλά γράφοντας το αλλά όποιος ενδιαφέρεται πολύ ευχαρίστως να του δείξω live.

Παιδιά και σε 20 fps λήψη τα πιάνει χωρίς ίχνος θαμπάδας ή κουνήματος, είναι τρομερό και ήδη έχω φωτογραφίες απο τα παιδιά μου που χοροπηδάνε ή χορεύουν που υπό άλλες συνθήκες ή θα κράταγα μόνο μια ή στην χειρότερη καμία.

Θα επανέλθω Νίκο το βραδάκι πρώτα ο Θεός να δεις διαφορές με και χωρίς HDR

Edited by guy_fawkes

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

νικο εμπα μεσα στο λινκ που εχει βαλει απο κατω και σε καθε μια κανε οσο ζουμ θες .

για την open camera εαν το sammy δεν κανει παστελιασμα στον θεο και σε ενοχλει δεν χρειαζετε , εγω χωρις το nr θα πηγαινω edit , εγω πηγαινα ετσι και αλλιως γιατι εχω φαγουρα , εαν δεν εισαι του edit δε βρισκω τον λογο , δε χανεις και τιποτα να δοκιμασεις βεβαια και ενα αλλο app .

Αντρέα με έσωσες !!!!

Εγω στο xz1 δουλεύω για σταθερά κάδρα την κάμερα super pixel , για καποιο λογο σε εμένα δουλεύει άψογα , μιλαμε για jpeg αρχειο που κρύβει μεσα του τόσο πληροφορία που νομίζεις οτι εχεις να κανεις με raw στο edit , και λεπτομέρεια στον Θεό.

Αλλα αυτη ειναι μόνο για στατικά .

Διότι τραβάει και 8 καρε και τις συνδιάζει.

Οποτε στους ανθρώπους ειχα μενει με το μαμα η οσα αλλα δοκιμασα κανανε το nr της μαμας .

Και μιλαμε για πολύ nr , ιεροσυλία προς το πρόσωπο που έχεις απέναντι .

Δοκιμασα αυτο που ειπες και αδελφε .....τα 19 mp σε ολο τους το μεγαλείο , πήρε τους πόρους !!!!

Καμερισιο αποτέλεσμα !!!

Φυσικα σε πολύ θόρυβο θα αναλάβω εγω με edit .

Σε ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ειχα θεμα σου λέω.

Να σαι καλα Γιώργο. Χαίρομαι που σε βόλεψε :)

Εαν έχεις σκοπό να αφαιρέσεις θορυβο με επεξεργασία, μην ξεχάσεις να μηδενίσεις το sharpening. Διαφορετικά θα οξύνει και το θόρυβο και θα καταστήσει ακόμα δυσκολότερη την αφαίρεσή του. Μετά στην επεξεργασία σου κάνεις ότι θέλεις.

Βέβαια, αν ειναι να την επεξεργαστείς φουλ καλύτερα raw αρχείο. Αυτή η λύση που πρότεινα είναι μόνο για ανθρώπους που απλά θέλουν λιγο χαμηλότερο NR/contrast/sharpening... οχι ομως για φουλ επεξεργασία.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επειδή σε ξέρω πιστεύω πως όχι. Αλλα δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Edited by Antretng

Εδώ ένα δείγμα σε αχρείαστο HDR κατά την ταπεινή μου άποψη θα ήθελα και την γνώμη και του Αντρέα και των άλλων παιδιών.

/QUOTE]

Εδω σιγουρα ειναι περιττο και λαθος να βαλεις HDR. Αλλα οι αλλες που σχολιασαμε ειχαν ελαχιστη διαφορα σαν θεμα , ενω το καμμενο σημειο ήταν εντονο αν και μπορει να μην σε ενδιαφερει σαν αποτελεσμα. ΠΧ εμενα δε θα μαρεσε ενα καμμενο παραθυρο εαν το υπολοιπο κομματι εχει πολυ μικρη διαφορα (με και χωρις hdr). Ομοιως ο ουρανος...αλλο καμμενος αλλο μπλε..δεν ξερω αν αξιζει ναναι καμενος για λιγο καλυτερο κεντρικο θεμα..αυτο εννοω.

δες και εδώ μερικές

ACtC-3eeOdlGvqTK-jgTCYpcJa5FINa2yFejhcDPHsRpmAzoFIwpa7dTU-05br31QyYpza-r2K3QUWgxWEYTOtBtGoUQZq8YDxvbTTOKBRZg1WWsP9DTvRfIRcdtFjYVegwhl5Dwwb_IhcDaZ_WnRD2ZSW4DBw=w1204-h903-no?authuser=0

https://photos.google.com/share/AF1QipOu6o-MvMdNBG_7kicIJ2D4ba5OZAFCasPp1-lafH8uPJDbH1xCOLkjfH4605pTcw/photo/AF1QipMTOSjpuMwOt5V5MZ2pOUgeFjV4xqRU-439LqGH?key=eWxzc056ajV2ejVaSklwNkkzVzdjQngyX0tvaS1n

ACtC-3dvCJoeRQXhzSf3eU8RK2r4C9kkkzKpoencRBPnWFhMlTkYqVkR33zKLAOgrDuBhc5yHdeTPqUcWCpNFAegkv2ySGfpGXCHGneySPnPiny90emNTsBLOzoF0XxtyVj8M-Nm_WRTZf2SLcaweiTKMD3uFw=w1204-h903-no?authuser=0

https://photos.google.com/share/AF1QipOu6o-MvMdNBG_7kicIJ2D4ba5OZAFCasPp1-lafH8uPJDbH1xCOLkjfH4605pTcw/photo/AF1QipPglvoCQ-aIgqHEMOM7l6KOOHula3PsrASkD8o_?key=eWxzc056ajV2ejVaSklwNkkzVzdjQngyX0tvaS1n

ACtC-3eEVAjbq7FUXXRctWFsfCFiHN57qjSMb3PE674kzJ1YQ0_KnYfQqljuKhmOVoh0xjD7q2ZqOY_o5TQQKTFmB-Nd6uZBwq7crLXLjRz7cG4ElfL4x3YyeM_M5jLYY0z_dfzRSyCgozpKl06egnowPQK70Q=w1204-h903-no?authuser=0

https://photos.google.com/share/AF1QipOu6o-MvMdNBG_7kicIJ2D4ba5OZAFCasPp1-lafH8uPJDbH1xCOLkjfH4605pTcw/photo/AF1QipN_Pad9PNC3N7Z_TF1evoWFvopk1cWxBDTtgmTm?key=eWxzc056ajV2ejVaSklwNkkzVzdjQngyX0tvaS1n

ACtC-3eWZPaVCBR5_ufIWylQEw61Md_45Wh403J1seTKDyu-LPo5gwhXGz2qYmZRp9L19TwR67Bg1kVidUY-fddD21nzYsRCgiTRSrBPL0o0jAHxlv2Ehas_segXcmK-iDB2N27RO9mkIrfpqlJT_AzaLiwGag=w1204-h903-no?authuser=0

https://photos.google.com/share/AF1QipOu6o-MvMdNBG_7kicIJ2D4ba5OZAFCasPp1-lafH8uPJDbH1xCOLkjfH4605pTcw/photo/AF1QipOhVwznmUwT65V1kibryIMjk6kaQprr7lhu-jYN?key=eWxzc056ajV2ejVaSklwNkkzVzdjQngyX0tvaS1n

ACtC-3eNVIE_Hc__c5x25dajBIYSUDR20foEDJvgtoEGCGgitTLASHqxDGZ4EaWwqtEok7feB4THjgvAiL5yJS6rGMozajVf4V40fyGPV-tf-DcD8MzXyQqXyncNNLgryWXUouv5_p-9-c-aYL-1MVILTzskGg=w1204-h903-no?authuser=0

https://photos.google.com/share/AF1QipOu6o-MvMdNBG_7kicIJ2D4ba5OZAFCasPp1-lafH8uPJDbH1xCOLkjfH4605pTcw/photo/AF1QipPpjN4jplaqkLjp7BIISq2Uirq7H_L4-MDE4bGS?key=eWxzc056ajV2ejVaSklwNkkzVzdjQngyX0tvaS1n

ACtC-3fl5uZGaSqq5JwJoThTDeLjKN7JDQxf_5WKXLO2Q81418hDT6g_aEGYOorCoVBB4UioyLepyCDZk9YYp-qts9tXLRMCrMjE-1kghX-B63buZB7nTAw5Oh43AI78lpZ-msIZoI1Q0k8YwxXDXCsuF3GONg=w1204-h903-no?authuser=0

https://photos.google.com/share/AF1QipOu6o-MvMdNBG_7kicIJ2D4ba5OZAFCasPp1-lafH8uPJDbH1xCOLkjfH4605pTcw/photo/AF1QipO2hgUvPcxR-9J2E5WAPBGXVuoHjn-Ikz6HK2Nk?key=eWxzc056ajV2ejVaSklwNkkzVzdjQngyX0tvaS1n

Έχεις δίκιο για το καμένο ουρανό για αυτό έβαλα σήμερα HDR για να δεις την διαφορά κι τις δυνατότητες βέβαια σε κάποιες απλά το κάνω πιο πολύ για να δούμε διαφορές παρά γιατί πρέπει.

Edited by guy_fawkes

LG G8s vs Mi 10 pro. Πρωτα g8s μετα mi10 pro. Όλα αυτόματο stock camera.

Λιγο πρόχειρο-γρηγορο συγκρτικό βέβαια μιας και ειχαμε πλακωθεί στα κεμπάπ :lol:

50071488803_e9d296f5bd_z.jpg20200702_213327_HDR by Andreas L., on Flickr

50072055346_d775aa72ed_z.jpgIMG_20200702_214225 by Andreas L., on Flickr

Edited by Antretng

δες και εδώ μερικές

Έχεις δίκιο για το καμένο ουρανό για αυτό έβαλα σήμερα HDR για να δεις την διαφορά κι τις δυνατότητες βέβαια σε κάποιες απλά το κάνω πιο πολύ για να δούμε διαφορές παρά γιατί πρέπει.

και εδω δε χρειαζοταν σε μερικες. Γενικα θεωρω οτι το HDR οταν χρειαζεται πρεπει να το βαζουμε, ειτε συγκριτικο ειτε για προσωπικη χρηση. ΕΚτος αν για καποιο λογο δεν το θες, αλλα οι προηγουμενες με παραθυρο, ουρανο κτλ ηθελαν HDR πιστευω.

Απο την αλλη αυτες μες το σπιτι με μετριο φωτισμο θεωρω οτι απλα θελουν σταθερο χερι...γιατι δεν εχουν μεγαλες αντιθεσεις ουτε δουλευει ως Night mode το HDR..Ισως αν εχεις Night mode να δουμε μια συγκριση σε σχεση με αυτοματο ή με αλλο κινητο..

ΚΑτα τα αλλα, κανονισε αμα κατεβεις καμια μονεμβασια/ελαφονησο για καλοκαιρι ή μανη να βρεθουμε, γιατι εγω αθηνα αργω να ερθω!

LG G8s vs Mi 10 pro. Πρωτα g8s μετα mi10 pro. Όλα αυτόματο stock camera.

Λιγο πρόχειρο-γρηγορο συγκρτικό βέβαια μιας και ειχαμε πλακωθεί στα κεμπάπ :lol:

Αντρεα νομιζω οτι το mi10 pro ειναι καλυτερο σε ολα σχεδον. Χρωματα, λεπτομερεια, dynamic range κτλ. ΙΣως σε καποια σημεια να εχει καλυτερη λεπτομερεια το G8, τοπικα που λεμε αλλα γενικα χανει με μικρη ομως διαφορα, τοσο μικρη που θα υπολοιπα συν που διαθετει και η τιμη του το κανουν ισως καλυτερη επιλογη αν δεν ειναι στοχος μονο το ενα κλικ καλυτερη φωτο.

Αντρεα νομιζω οτι το mi10 pro ειναι καλυτερο σε ολα σχεδον. Χρωματα, λεπτομερεια, dynamic range κτλ. ΙΣως σε καποια σημεια να εχει καλυτερη λεπτομερεια το G8, τοπικα που λεμε αλλα γενικα χανει με μικρη ομως διαφορα, τοσο μικρη που θα υπολοιπα συν που διαθετει και η τιμη του το κανουν ισως καλυτερη επιλογη αν δεν ειναι στοχος μονο το ενα κλικ καλυτερη φωτο.

Κοίτα, χρώματα ήταν σωστότερο το g8s (πιο κοντά σε αυτό που έβλεπα). Όμως το mi10 pro είναι κυριολεκτικά "γυαλί" χωρίς ίχνος θορύβου και διαολεμένα καλό dynamic range αν σκεφτείς ότι μιλάμε για αυτόματο. Δεν μου κοψε να βάλω και night mode. Αν κάτι μπορω να πω ότι του λείπει ειναι λιγο η οξύτητα.

Αν και από ένα και μοναδικό κάδρο δεν μπορείς να βγάλεις γενικά συμπεράσματα, εκ πρώτης έχω την αίσθηση πως δεν έχω δει τόσο καλό dr με φυσικό αποτέλεσμα σε αυτόματη νυχτερινή από αυτή του mi10 pro. Με εντυπωσίασε. Αν ξαναβγούμε θα κάνω πιο ολοκληρωμένο συγκριτικό. Σίγουρα μπήκε στα υπόψιν για επόμενο κινητό όταν με το καλό πέσει λιγο.

Υ.Γ. Βγάλαμε και με τις ultrawide, θα δω μηπως μου τη στείλει μετά να την βάλω και αυτή.

Edited by Antretng

Κοίτα, χρώματα ήταν σωστότερο το g8s (πιο κοντά σε αυτό που έβλεπα). Όμως το mi10 pro είναι κυριολεκτικά "γυαλί" χωρίς ίχνος θορύβου και διαολεμένα καλό dynamic range αν σκεφτείς ότι μιλάμε για αυτόματο. Δεν μου κοψε να βάλω και night mode. Αν κάτι μπορω να πω ότι του λείπει ειναι λιγο η οξύτητα.

Αν και από ένα και μοναδικό κάδρο δεν μπορείς να βγάλεις γενικά συμπεράσματα, εκ πρώτης έχω την αίσθηση πως δεν έχω δει τόσο καλό dr με φυσικό αποτέλεσμα σε αυτόματη νυχτερινή από αυτή του mi10 pro. Με εντυπωσίασε. Αν ξαναβγούμε θα κάνω πιο ολοκληρωμένο συγκριτικό. Σίγουρα μπήκε στα υπόψιν για επόμενο κινητό όταν με το καλό πέσει λιγο.

Υ.Γ. Βγάλαμε και με τις ultrawide, θα δω μηπως μου τη στείλει μετά να την βάλω και αυτή.

Αχα, νόμιζα πως είναι πιο σωστό το xiaomi στα χρώματα. Πάντως αν σου αρέσει αυτό σε dr φαντάσου το s20 ultra.. Και σε αυτά τα λεφτά θεωρώ ότι δεν αξίζει το xiaomi

Αχα, νόμιζα πως είναι πιο σωστό το xiaomi στα χρώματα. Πάντως αν σου αρέσει αυτό σε dr φαντάσου το s20 ultra.. Και σε αυτά τα λεφτά θεωρώ ότι δεν αξίζει το xiaomi

Είχες κάνει συγκριτικό σε νυχτερινές και μου ξέφυγε; Μονο ημερήσιες θυμάμαι.

Συνήθως όσα έχω δει να αυξάνουν το εύρος με επεξεργασία σε νυχτερινές χάνουν σε λεπτομέρια ή/και φυσικότητα. Βλέπεις ένα αποτέλεσμα παστελιασμένο και εντελώς φλατ που πολλες φορές μοιάζουν λες και εχει πέσει προβολέας. Αυτό όμως εδώ δεν το είδα. Για αυτό λέω ότι με εντυπωσίασε.

Ίσως φταίω και γω που δεν εξήγησα ακριβώς τι εννοούσα. Σε λήψη με κινητό σε αυτόματο δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι καλύτερο. Καλή λεπτομέρια, χωρίς θόρυβο, υψηλό dr στο αυτόματο χωρίς να δείχνει πολύ τεχνητό το αποτέλεσμα που οκ και αυτό τα χει τα θεματάκια του βεβαια.

Ίσως να ήθελα μια ιδέα sharpening και contrast πάνω ώστε να ήταν λιγο πιο eye candy. Και φυσικά λιγο πιο σωστό wb.

Edited by Antretng

Είχες κάνει συγκριτικό σε νυχτερινές και μου ξέφυγε; Μονο ημερήσιες θυμάμαι.

Συνήθως όσα έχω δει να αυξάνουν το εύρος με επεξεργασία σε νυχτερινές χάνουν σε λεπτομέρια ή/και φυσικότητα. Βλέπεις ένα αποτέλεσμα παστελιασμένο και εντελώς φλατ που πολλες φορές μοιάζουν λες και εχει πέσει προβολέας. Αυτό όμως εδώ δεν το είδα. Για αυτό λέω ότι με εντυπωσίασε.

Ίσως φταίω και γω που δεν εξήγησα ακριβώς τι εννοούσα. Σε λήψη με κινητό σε αυτόματο δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι καλύτερο. Καλή λεπτομέρια, χωρίς θόρυβο, υψηλό dr στο αυτόματο χωρίς να δείχνει πολύ τεχνητό το αποτέλεσμα που οκ και αυτό τα χει τα θεματάκια του βεβαια.

Ίσως να ήθελα μια ιδέα sharpening και contrast πάνω ώστε να ήταν λιγο πιο eye candy. Και φυσικά λιγο πιο σωστό wb.

Dynamic range τη μέρα δε φαίνεται ? Σε εσωτερικούς χώρους με παράθυρο, σε σκοτεινα σημεία με φως κτλ όπου το ένα τα καίει ενώ το άλλο όχι ? Έχω καταλάβει κάτι λάθος ? Έβαλα και ένα σετ βραδινές βέβαια

Dynamic range τη μέρα δε φαίνεται ? Σε εσωτερικούς χώρους με παράθυρο, σε σκοτεινα σημεία με φως κτλ όπου το ένα τα καίει ενώ το άλλο όχι ? Έχω καταλάβει κάτι λάθος ? Έβαλα και ένα σετ βραδινές βέβαια

Σε επεξεργασια συνηθως διαφέρουν μέρα με νυχτα. Οπότε δεν είναι απαραίτητα το ίδιο.

Ναι στην ημερήσια είχε μεγαλύτερο dr το s20 ultra. Αλλα εγω δεν μιλαγα για ημερα. Επιπλέον παντα το εξετάζω σε σχέση με το τι επιπτωση έχει σε λεπτομέρια/θορυβο και φυσικοτητα. Ας πουμε στις ημερήσιες που εβαλες vs mi10, το s20 ultra ειχε χασει σημαντικά σε λεπτομέρια. Γενικά, το να ανοίξεις απλά το εύρος με επεξεργασία αλλα χάνοντας σε άλλα πράγματα δεν το λες ακριβως ανώτερο. Και ειδικά νύχτα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Αν τυχον τυχει και κανεις συγκριτικο με mi10 pro σε νυχτερινες εδώ είμαστε. Αλλα σε κάτι νυχτερινές που είχες βάλει, αν θυμάμαι καλά ήταν καλύτερο το p30 pro.

Εν πάση περιπτώσει, επαναλαμβάνω ότι το σχολίασα για είδα υψηλό dr σε νυχτερινή χωρίς να δείχνει παστελιασμένη ή θορυβώδης ή αφύσικη (πχ να μοιαζει σαν μερα)

Edited by Antretng

Σε επεξεργασια συνηθως διαφέρουν μέρα με νυχτα.

Ναι στην ημερήσια είχε μεγαλύτερο dr το s20 ultra. Αλλα εγω δεν μιλαγα για ημερα. Επιπλέον παντα το εξετάζω σε σχέση με το τι επιπτωση έχει σε λεπτομέρια/θορυβο και φυσικοτητα. Ας πουμε στις ημερήσιες που εβαλες το s20 ultra ειχε χασει σημαντικά σε λεπτομέρια σε σχέση με Mi10. Γενικά το να ανοίξεις απλά το εύρος αλλα χάνοντας σε άλλα πράγματα δεν το λες ακριβως ανώτερο. Και ειδικά νύχτα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Αν τυχον τυχει και κανεις συγκριτικο με mi10 pro σε νυχτερινες εδώ είμαστε.

Αλλα σε κάτι νυχτερινές που είχες βάλει θυμάμαι ότι το s20 ultra έχανε απο το p30 pro.

Σε ημέρας έχανε σε λεπτομέρεια το Ultra γενικά ή σε σημεία ? Γιατί βρήκα κάποιες καλύτερες του mi10 αλλά και άλλες του ultra αρκετά καλύτερες. Δε νομίζω δηλαδή ότι ήταν καλύτερο σε λεπτομέρεια το xiaomi..απλά κάποια σημεία του μόνο και κάποια άλλα όχι. Επίσης θεωρούσα ότι είτε μιλάμε για μέρα είτε για νύχτα θα πηγαίνει αναλογικά to dr..

Edited by Nikos_Mpl

Σε ημέρας έχανε σε λεπτομέρεια το Ultra γενικά ή σε σημεία ? Γιατί βρήκα κάποιες καλύτερες του mi10 αλλά και άλλες του ultra αρκετά καλύτερες. Δε νομίζω δηλαδή ότι ήταν καλύτερο σε λεπτομέρεια το xiaomi..απλά κάποια σημεία του μόνο και κάποια άλλα όχι. Επίσης θεωρούσα ότι είτε μιλάμε για μέρα είτε για νύχτα θα πηγαίνει αναλογικά to dr..

Όπου διέφεραν σημαντικά σε dr συνήθως έχανε σε λεπτομέρια. Όπως αυτή του παραθύρου που ανέφερα. Δηλαδη το s20 ultra, σε δυσκολες συνθηκες άνοιγε μεν το dr με επεξεργασία αλλά το έκανε σε βάρος λεπτομέριας.

Μπα οχι, το οτι ενα κινητό τα πάει καλύτερα τη μέρα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ισχύει το ίδιο και για νύχτα. Επιπλέον τόνισα οτι εννοουσα ανώτερο dr χωρίς να χάνει σε φυσικότητα. Σκέψου πόσα κινητά τη νυχτα ανοίγουν το dr αλλα δείχνουν εντελώς αφύσικα; Κάποια μάλιστα μοιάζουν λες και ειναι μερα. Για αυτό ειπα οτι με εντυπωσιασε το mi10 pro.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δες λιγο εδώ τη συγκριση που ειχες κάνει με p30 pro. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=8031947#post8031947

Το p30 στο auto ειχε καλυτερο dr ενώ ταυτόχρονα κράταγε περισσότερη λεπτομέρια αλλα χωρίς να δείχνει αφύσικη. Επιπλέον στο night mode το s20 ultra εμοιαζε σαν ημερήσια. Αυτό εννοούσα. Έχει καμία σχέση αυτό με τις ημερήσιες που είχες βγάλει; Γενικά είναι λιγο διαφορετική η προσέγγιση που μπορεί να έχουν από μέρα σε νύχτα.

Edited by Antretng

Όπου διέφεραν σημαντικά σε dr συνήθως έχανε σε λεπτομέρια. Όπως αυτή του παραθύρου που ανέφερα. Δηλαδη το s20 ultra, σε δυσκολες συνθηκες άνοιγε μεν το dr με επεξεργασία αλλά το έκανε σε βάρος λεπτομέριας.

Μπα οχι, το οτι ενα κινητό τα πάει καλύτερα τη μέρα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ισχύει το ίδιο και για νύχτα. Επιπλέον τόνισα οτι εννοουσα ανώτερο dr χωρίς να χάνει σε φυσικότητα. Σκέψου πόσα κινητά τη νυχτα ανοίγουν το dr αλλα δείχνουν εντελώς αφύσικα; Κάποια μάλιστα μοιάζουν λες και ειναι μερα. Για αυτό ειπα οτι με εντυπωσιασε το mi10 pro.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δες λιγο εδώ τη συγκριση που ειχες κάνει με p30 pro. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=8031947#post8031947

Το p30 στο auto ειχε καλυτερο dr ενώ ταυτόχρονα κράταγε περισσότερη λεπτομέρια αλλα χωρίς να δείχνει αφύσικη. Επιπλέον στο night mode το s20 ultra εμοιαζε σαν ημερήσια. Αυτό εννοούσα. Έχει καμία σχέση αυτό με τις ημερήσιες που είχες βγάλει; Γενικά είναι λιγο διαφορετική η προσέγγιση που μπορεί να έχουν από μέρα σε νύχτα.

Σωστό, κατάλαβα τι λες.. Απλά θεωρούσα ότι ένα κινητό με καλό dr τη μέρα θα έχει καλό και το βράδυ..άλλο αν χάνει σε λεπτομέρεια..μιλάω μόνο για Dr..

Το συγκεκριμένο συγκριτικό αν δεις είναι λίγο πριν πέσει το σκοτάδι οπότε το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό, δε θα έπρεπε καν να δοκιμάσω δηλαδή night mode εκείνη την ώρα

• The topic was unpinned