Jump to content

Συγκριτικό καμερών κινητών τηλεφώνων

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κι αυτές ωραίες τις βρίσκω. Αν και ο γλάρος σκοτεινός φαίνεται. Δεν ξέρω αν τον έβλεπες έτσι κι εσύ. Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Κι αυτές ωραίες τις βρίσκω. Αν και ο γλάρος σκοτεινός φαίνεται. Δεν ξέρω αν τον έβλεπες έτσι κι εσύ.

το πολύ γρήγορο shutter speed έχει αυτο το τίμημα.. παγώνει μεν οτι κινείται στο κάδρο αλλά δεν προλαβαίνει να μαζέψει αρκετό φως

aka bill_thes

Περισσότερο θέμα dynamic range θα έλεγα ότι είναι. Αν ήθελε να ανεβάσει φωτεινότητα μπορούσε να βάλει υψηλότερο iso με κοστος όμως καμένα highlights. Άσε που έχει ήδη πολύ υψηλό shutter οπότε το έπαιρνε και για πιο αργό κλείστρο. Περισσότερο ο ουρανός ευθύνεται για το σκοτεινό γλάρο. Edited by Antretng

παιδια τα ειχα ολα στο αυτοματο και ημουν στο δρομο ..ο γλαρος πηγαινε σφαιρα πανω μου .. το κινητο το ειχα στην τζεπη ! .δεν περιμενα να τον πιασω ουτε και ετσι ..ενττυπωσιαστηκα με το αποτελεσμα για αυτο και σας το εβαλα :)

παιδια τα ειχα ολα στο αυτοματο και ημουν στο δρομο ..ο γλαρος πηγαινε σφαιρα πανω μου .. το κινητο το ειχα στην τζεπη ! .δεν περιμενα να τον πιασω ουτε και ετσι ..ενττυπωσιαστηκα με το αποτελεσμα για αυτο και σας το εβαλα :)

Εντυπωσιακες φωτο με τον γλαρο ειτε ειναι σκοτεινος ειτε οχι!!! Ωραιος:)

Αποπειρα 1η να βγαλω καπως αξιοπρεπως τα αστερια (Ζηλεψα λιγο τον Ανδρεα-Χρονια πολλα κιολας).

Oneplus 7 Pro,στοκ καμερα,απειραχτες ολες,Android 10 Open Beta 6

Μικρο φεγγαρι,καθαρη ατμοσφαιρα λογω αερα κοινως ο ουρανος ηταν καταμαυρος οπως στην 2η και 3η φωτο. Οποτε εβαλα το νυχτερινο τοπιο,χερατη,iso πηγε στο Θεο αλλα τα αστερακια τα καταφερα καπως. Με σκοτεινο περιβαλλον,ειδικα χωρις απευθειας φωτα κλπ και τριποδο θα την καταφερω πιο καλη και φυσικα εντελως σταθερη. Και μετα θα παιξουμε manual.

49154189536_cb7028fb24_z.jpgIMG_20191201_183543 by Dim Tsak, on Flickr

Επεξεργασμένη με photoshop express στο κινητό

49157155062_2b3ca0050b_z.jpgPSX_20191202_113201 by Dim Tsak, on Flickr

Oι επομενες 2 ειναι auto

49154403757_e701bd133e_z.jpgIMG_20191201_211515 by Dim Tsak, on Flickr

49153693793_b08ddf9452_z.jpgIMG_20191201_210606 by Dim Tsak, on Flickr

Edited by r31134

Όντως. Κατάμαυρος είναι ο ουρανός στις δύο τελευταίες.

Για να βρεις σκοτεινό μέρος πρέπει να φύγεις από την παραλία! ;)

Βγάλε και μια με gcam να δούμε τι κάνει.

Edited by evris2013

Θα δοκιμάσω. Είναι λίγες οι φορές που είναι τόσο καθαρή ατμόσφαιρα χωρίς υγρασία πάνω από την πολη και χωρίς φεγγάρι οταν και έχει μια γενικότερη λάμψη όπου κι αν πας. Σε βουνό θέλει να δοκιμάσω. Είχα βγάλει πιο πίσω το φεγγάρι με gcam αλλά δύσκολο να βρω το ποστ. Θα ξαναδοκιμασω και με νέα gcam όταν βρω καλές συνθηκες

Θα δοκιμάσω. Είναι λίγες οι φορές που είναι τόσο καθαρή ατμόσφαιρα χωρίς υγρασία πάνω από την πολη και χωρίς φεγγάρι οταν και έχει μια γενικότερη λάμψη όπου κι αν πας. Σε βουνό θέλει να δοκιμάσω. Είχα βγάλει πιο πίσω το φεγγάρι με gcam αλλά δύσκολο να βρω το ποστ. Θα ξαναδοκιμασω και με νέα gcam όταν βρω καλές συνθηκες

Ανέβα στον Χορτιάτη... ;) Αλλά θα παγώσεις εκεί!

Χθες είχε 3 βαθμους στην παραλία... Φαντασου.

Αλλά με καλή βάση και λίγο επεξεργασία πρόχειρη γίνονται θαύματα.Ανεβασα και τη ν επεξεργασμένη στο παραπάνω ποστ

Edited by r31134

Αποπειρα 1η να βγαλω καπως αξιοπρεπως τα αστερια (Ζηλεψα λιγο τον Ανδρεα-Χρονια πολλα κιολας).

Oneplus 7 Pro,στοκ καμερα,απειραχτες ολες,Android 10 Open Beta 6

Μικρο φεγγαρι,καθαρη ατμοσφαιρα λογω αερα κοινως ο ουρανος ηταν καταμαυρος οπως στην 2η και 3η φωτο. Οποτε εβαλα το νυχτερινο τοπιο,χερατη,iso πηγε στο Θεο αλλα τα αστερακια τα καταφερα καπως. Με σκοτεινο περιβαλλον,ειδικα χωρις απευθειας φωτα κλπ και τριποδο θα την καταφερω πιο καλη και φυσικα εντελως σταθερη. Και μετα θα παιξουμε manual.

[ig]https://live.staticflickr.com/65535/49154189536_cb7028fb24_z.jpg[/img]IMG_20191201_183543 by Dim Tsak, on Flickr

Επεξεργασμένη με photoshop express στο κινητό

[ig]https://live.staticflickr.com/65535/49157155062_2b3ca0050b_z.jpg[/img]PSX_20191202_113201 by Dim Tsak, on Flickr

Oι επομενες 2 ειναι auto

[mg]https://live.staticflickr.com/65535/49154403757_e701bd133e_z.jpg[/img]IMG_20191201_211515 by Dim Tsak, on Flickr

[ig]https://live.staticflickr.com/65535/49153693793_b08ddf9452_z.jpg[/img]IMG_20191201_210606 by Dim Tsak, on Flickr

Σε ευχαριστώ Δημήτρη. Και σενα ό,τι καλύτερο εύχομαι :)

Μην τυχόν έκανες ταπ στα κλίκς; Αν ναι μην κάνεις ταπ σε χαμηλό φωτισμό και μακρινή απόσταση. Μόνο κακό θα κάνει.

Επιπλέον, για να καταφέρεις να βγάλεις αστέρια, θες χαμηλότερη υγρασία και σκοτεινότερο περιβάλλον με όσο το δυνατόν χαμηλότερη φωτορύπανση.

Τέλος, παίζει να έχει πιάσει και υγρασία ο φακός όπως το βλέπω. Ήθελε ενα γρήγορο πέρασμα με πανάκι γυαλιών πρώτα ;)

Άσχετο: έχεις δοκιμάσει την προτεινόμενή μου gcam στο thread του 1+7 ?

Ούτε ταπ,ούτε υγρασία ούτε βρώμικοι φακοί.Αυτα είναι τσεκαρισμενα παντα.απλα τα γύρω φώτα φταίνε σε αυτή και μη σταθερή και βιαστική ληψη.

Δεν θυμάμαι ποια gcam είχες πει. Πες μου έκδοση να την δοκιμάσω. Με manual θα βγει σωστη σε καλές συνθήκες πιστεύω.

Edited by r31134

Ούτε ταπ,ούτε υγρασία ούτε βρώμικοι φακοί.Αυτα είναι τσεκαρισμενα παντα.απλα τα γύρω φώτα φταίνε σε αυτή και μη σταθερή και βιαστική ληψη.

Δεν θυμάμαι ποια είχες πει. Πες μου έκδοση να την δοκιμάσω. Με manual θα βγει σωστη

Ναι δοκίμασε πιο σκοτεινό περιβάλλον. Αν και εχω την αισθηση οτι μια δόση υγρασίας παραπάνω πρέπει να την ειχε το περιβάλλον (κάνει ακόμα πιο έντονη την φωτορυπανση). Και ναι η βιασύνη μπορει να οδήγησε σε ελαφρυ camera shake.

Όσον αφορά την gcam, εδώ είσαι http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7932610#post7932610 . Θα βρεις 2 που μπαίνουν παράλληλα. Μια για τις ημερήσιες και μια για τις νυχτερινές. Βεβαια, για κατράμι σκοτάδι να προτιμάς το nightscape της στοκ. Τη gcam την έχω για τις υπόλοιπες νυχτερινές. Ειδικά σε πρόσωπα είναι χαοτική η διαφορά.

Ακόμη, gcam βάζω και την ημέρα καθώς το αποτέλεσμα της στοκ έχει "πολυ επεξεργασία" για τα γούστα μου.

Ωραία.θα ασχοληθώ. Έχουμε και στολισμούς παντού και θα πάρουν φωτιά οι φακοί από λήψεις

Υπόψιν, σε oneplus, πριν κανεις κλικ με στοκ σιγουρέψου οτι δεν υπάρχει η gcam στο background. Αν τυχον υπάρχει, κάνε ένα πληρες wipe του background αν πας να κάνεις συγκριση. Διαφορετικά μπορεί να έχει κατώτερο αποτέλεσμα.

Αυτό το είχα δει πρώτη φορά στο 1+6. Το είχα γράψει στο xda και μετα το επιβεβαίωσε με τεστ ο cstark. Από οτι βλέπω το κάνει και στο 1+7 αν και όχι στο βαθμό που το έκανε στο 6/6t.

Pixel 3a

Night sight

49169764062_9b4007b6e9_z.jpgPixel 3a NS by George M, on Flickr

49169763362_814fb7b3c1_z.jpgPixel 3a NS by George M, on Flickr

(crop)

49169054923_d34a7f8d0e_z.jpgPixel 3a NS by George M, on Flickr

Portrait

49169765342_3c3073a00d_z.jpgpixel 3a portrait by George M, on Flickr

49169057953_9673ff4151_z.jpgpixel 3a potrait by George M, on Flickr

HDR Zoom 2X

49169092373_8dded2d341_z.jpgHDR zoom 2X by George M, on Flickr

Pffff...

Stock auto Oneplus 7 pro (Αndroid 10 Open Beta 6) vs GCam (7.2.010_Urnyx05-v1.5 -Antretng's settings )

Πρωτα η στοκ

49174880193_2cac7bc2d2_z.jpgIMG_20191206_003551 by Dim Tsak, on Flickr

49175580202_08f3e25d51_z.jpgIMG_20191206_003601 by Dim Tsak, on Flickr

Edited by r31134

Stock auto Oneplus 7 pro (Αndroid 10 Open Beta 6) vs GCam (7.2.010_Urnyx05-v1.5 -Antretng's settings )

Πρωτα η στοκ

https://live.staticflickr.com/65535/49174880193_2cac7bc2d2_z.jpg[/mg]IMG_20191206_003551 by Dim Tsak, on Flickr

https://live.staticflickr.com/65535/49175580202_08f3e25d51_z.jpg[/ig]IMG_20191206_003601 by Dim Tsak, on Flickr

Έχει πιάσει σαφέστατα περισσότερη λεπτομέρια η gcam. Δείτε στη ντουλάπα.

Κατά τα άλλα τράβα κάτι πιο μακρυνό ή με περισσότερες σκιες να φανει η διαφορά! ;)

Βέβαια κατράμι σκοτάδι συνεχίζει να ειναι βασιλιάς το nightscape της stock.

Αυτές ήταν οι πρώτες οι τεμπελικες από το κρεβάτι,σταθεροποιημένες σχετικα καλά.

Είναι πόρτα βασικά,όχι ντουλαπα. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι δεν έχει τόσο ξεπλυμμενα χρώματα όπως παλιότερες εκδόσεις της gcam (για αυτό στοιβαξα τις μπλούζες όλες μαζί) και σαφέστατα πολύ καλύτερο άνοιγμα σκιών!

Τα night modes κάθε κάμερας,τα δοκίμασες;

Αυτές ήταν οι πρώτες οι τεμπελικες από το κρεβάτι,σταθεροποιημένες σχετικα καλά.

Είναι πόρτα βασικά,όχι ντουλαπα. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι δεν έχει τόσο ξεπλυμμενα χρώματα όπως παλιότερες εκδόσεις της gcam (για αυτό στοιβαξα τις μπλούζες όλες μαζί) και σαφέστατα πολύ καλύτερο άνοιγμα σκιών!

Ποιός χρώμα έχει η πόρτα; Της gcam ή της stock;

Της κάθε κάμερας όχι μιας και εχω oneplus 7 που δεν εχει tele/wide. Αν και μπορεις να δοκιμάσεις το ιδιο wavelet και απλα να αυξησεις το πολλαπλασιαστη luma noise από 0.25 σε κατι μεγαλύτερο αν τυχον δεις αυξημένο θόρυβο.

Βασικα ανεβασε συγκριτικό στο τελε stock vs gcam για τις αλλες καμερες και το βλέπουμε μαζι. Απλά κάντο share ως file και οχι ως φωτογραφία για φουλ αναλυση (ή απλά τα βαζεις flickr).

Ποιός χρώμα έχει η πόρτα; Της gcam ή της stock;

Πιο κοντά στην στοκ είναι τα χρώματα γενικότερα εκτός των κόκκινων. Φταίει και η φωτεινότητα όμως.

----- προσθήκη μηνύματος 106 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Της κάθε κάμερας όχι μιας και εχω oneplus 7 που δεν εχει tele/wide. Αν και μπορεις να δοκιμάσεις το ιδιο wavelet και απλα να αυξησεις το πολλαπλασιαστη luma noise από 0.25 σε κατι μεγαλύτερο αν τυχον δεις αυξημένο θόρυβο.

Βασικα ανεβασε συγκριτικό στο τελε stock vs gcam για τις αλλες καμερες και το βλέπουμε μαζι. Απλά κάντο share ως file και οχι ως φωτογραφία για φουλ αναλυση (ή απλά τα βαζεις flickr).

Ανδρέα θα ασχοληθώ και μιλάμε εδώ κυριως. Χθες δεν ανέβηκαν καλά στο telegram?

2 foto apo xsmax η πρώτη με εφαρμογή neuralcam και η δεύτερη όκα στο αυτόματο( πέφτοντας το σούρουπο) Αξίζει λέτε η φωτεινότητα που δίνει;

90-A34-B73-A04-C-419-F-9-FF5-37969704-AC7-F.jpg

E33-E9-D3-E-7-ED4-473-A-BF0-C-76-D0-CAB565-E3.jpg

Edited by ekontax

• The topic was unpinned