Jump to content

Poco F1

taliban
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπαρχει σχετικο νημα για παρομοιες ερωτησεις-συγκρίσεις.

Οι 2 συσκευες δεν εχουν το ιδιο τιμολογιακο group,κοντα σε τιμη ΔΕΝ ειναι.

Να γραφουμε παντα για επισημα εισαγωμενα μοντελα στην χωρα μας,με 2ετη εγγυηση.:)

Ναι κοιταξε να δεις οι αλλες εταιρειες δεν εχουν αυτο το προβλημα των 2 ετων εγγυησης γιατι εχουμε στην χωρα μας service και αντιπροσωπεια που στην Xiaomi δεν υπαρχει,αρα δεν χρειαζεται να τις αγορασει καποιος απο τις μεγαλες αλυσιδες και να πληρωνει και περισσοτερα για να φανει το pocophone σαν value for money στα 400ευρω.Για να ξερουμε τι γραφουμε ετσι?

Και αυτα μεσα στην τιμη ενος κινητου μπαινουν,γιαυτο και το mi8 στο χρεωνει η Infoquest 550ευρω.

Γιατι σου λεει''εγω στο χρεωνω τοσο αλλα στο καλυπτω και με εγγυηση 2 χρονια και σου καλυπτω την επισκευη του.Αν θες αγορασε απο Κινα με 1 χρονο εγγυηση αλλα αν μετα παθει κατι,κοψε το κεφαλι σου εγω δεν στο επισκευαζω''.

Το ιδιο ισχυει και για το pocophone.Μπορει καποιος να το αγορασει απο εξω(gearbest,bang,aliexpress,eglobal κλπ)φθηνοτερα αλλα θα εχει 1 χρονο εγγυηση και αν του τυχει κατι θα εχει και αρκετο μπλεξιμο. Και μετα τον 1 χρονο φυσικα μην του παθει τιποτα η συσκευη γιατι εδω επισημο service να το επισκευαζει δεν υπαρχει. Οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτο το κομματι καλως ή κακως,δεν ειναι τυχαιο γιατι οι τιμες ειναι τοσο χαμηλες απο εξω.

Ναι κοιταξε να δεις οι αλλες εταιρειες δεν εχουν αυτο το προβλημα των 2 ετων εγγυησης γιατι εχουμε στην χωρα μας service και αντιπροσωπεια που στην Xiaomi δεν υπαρχει,αρα δεν χρειαζεται να τις αγορασει καποιος απο τις μεγαλες αλυσιδες και να πληρωνει και περισσοτερα για να φανει το pocophone σαν value for money στα 400ευρω.Για να ξερουμε τι γραφουμε ετσι?

Και αυτα μεσα στην τιμη ενος κινητου μπαινουν,γιαυτο και το mi8 στο χρεωνει η Infoquest 550ευρω.

Γιατι σου λεει''εγω στο χρεωνω τοσο αλλα στο καλυπτω και με εγγυηση 2 χρονια και σου καλυπτω την επισκευη του.Αν θες αγορασε απο Κινα με 1 χρονο εγγυηση αλλα αν μετα παθει κατι,κοψε το κεφαλι σου εγω δεν στο επισκευαζω''.

Το ιδιο ισχυει και για το pocophone.Μπορει καποιος να το αγορασει απο εξω(gearbest,bang,aliexpress,eglobal κλπ)φθηνοτερα αλλα θα εχει 1 χρονο εγγυηση και αν του τυχει κατι θα εχει και αρκετο μπλεξιμο. Και μετα τον 1 χρονο φυσικα μην του παθει τιποτα η συσκευη γιατι εδω επισημο service να το επισκευαζει δεν υπαρχει. Οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτο το κομματι καλως ή κακως,δεν ειναι τυχαιο γιατι οι τιμες ειναι τοσο χαμηλες απο εξω.

Φυσικα και υπαρχει επισημο service xiaomi στην Ελλαδα.Που το ειδες εσυ γραμμένο οτι δεν υπαρχει?

Απο οποιο καταστημα και να αγορασεις συσκευη της εταιριας,εννοειται να το εχει εισάγει η info,εχεις κανονικα 2 ετη εγγυηση.

Και επισκευη,σε περιπτωση προβληματος,εδω.Αυτην την εικονα εχουμε τουλαχιστον επισημα.

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Φυσικα και υπαρχει επισημο service xiaomi στην Ελλαδα.Που το ειδες εσυ γραμμένο οτι δεν υπαρχει?

Απο οποιο καταστημα και να αγορασεις συσκευη της εταιριας,εννοειται να το εχει εισάγει η info,εχεις κανονικα 2 ετη εγγυηση.

Και επισκευη,σε περιπτωση προβληματος,εδω.Αυτην την εικονα εχουμε τουλαχιστον επισημα.

Άλλο κατάλαβα ότι λέει ο φίλος.

Η info από ότι ξέρω είναι επίσημος διανομέας αρα δίνει εγγύηση μόνο στις συσκευές που θα περάσουν μέσα από αυτήν ( 2 χρόνια)

Στη Samsung πχ. μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα έχεις 2 χρόνια εγγύηση σε όσες συσκευές προορίζονται για την Ευρώπη ακόμα και αν η συσκευή δεν πέρασε μέσα από Samsung Ελλάς.

Έτσι ακόμα και από το skroutz να αγοράσεις δεν χάνεις την επίσημη εγγύηση των 2 χρόνων.

Νικήτας

Δεν υπάρχει επίσημο service στην Ελλάδα αφού δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία,δεν μπορείς να πάρεις κινητό από Γερμανία και να έχεις την απαίτηση να σου το φτιάξει η infoquest

Όπως γίνεται στα Samsung για παράδειγμα που έχουν πανευρωπαϊκή εγγύηση

Υποχρεωτικά λοιπόν από τα κανάλια διανομής της infoquest για δύο χρόνια εγγύηση της infoquest και μόνο

ένα τηλέφωνο στην εταιρία θα σου λύσει όλες τις απορίες

Edited by akalos

Άλλο κατάλαβα ότι λέει ο φίλος.

Η info από ότι ξέρω είναι επίσημος διανομέας αρα δίνει εγγύηση μόνο στις συσκευές που θα περάσουν μέσα από αυτήν ( 2 χρόνια)

Στη Samsung πχ. μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα έχεις 2 χρόνια εγγύηση σε όσες συσκευές προορίζονται για την Ευρώπη ακόμα και αν η συσκευή δεν πέρασε μέσα από Samsung Ελλάς.

Έτσι ακόμα και από το skroutz να αγοράσεις δεν χάνεις την επίσημη εγγύηση των 2 χρόνων.

επισημη εγγυηση 2 χρονια μονο απο καταστηματα που αγοραζουν απο infoquest.τα καταστηματα που αγοραζουν απο info ειναι στο site της xiaomi/greece.

:cool:

Δεν υπάρχει επίσημο service στην Ελλάδα αφού δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία,δεν μπορείς να πάρεις κινητό από Γερμανία και να έχεις την απαίτηση να σου το φτιάξει η infoquest

Όπως γίνεται στα Samsung για παράδειγμα που έχουν πανευρωπαϊκή εγγύηση

Υποχρεωτικά λοιπόν από τα κανάλια διανομής της infoquest για δύο χρόνια εγγύηση της infoquest και μόνο

ένα τηλέφωνο στην εταιρία θα σου λύσει όλες τις απορίες

Εγραψα κατι αλλο?

Εννοειται ετσι δινει εγγυηση.

Το δικο μου ειναι αγορασμενο απο Mi strore Ελλαδας.Εαν παθει κατι το παω μου το φτιαχνουν.

Εχω περιστατικο με Γαλλικο sam s8,εισαγωγη απο Γαλλια απο γνωστο skμαγαζο,που δεν μου το καλυψαν εδω.

Εγραψα κατι αλλο?

Εννοειται ετσι δινει εγγυηση.

Το δικο μου ειναι αγορασμενο απο Mi strore Ελλαδας.Εαν παθει κατι το παω μου το φτιαχνουν.

Εχω περιστατικο με Γαλλικο sam s8,εισαγωγη απο Γαλλια απο γνωστο skμαγαζο,που δεν μου το καλυψαν εδω.

Μη-ως το γαλλικο s8 ηταν τιποτα μαροκο μερια?λεω μηπως

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

Δεν το καλυωαν....ας μας πει το skμαγαζο το λογο που πουλαγε......Γαλλικα sam......

Για να το τελειωσουμε,2 χρονια επισημα μονο οτι ειναι αγορασμενο απο την επισημη διανομη της info.

Service στην Ελλαδα,δεν το στελνουν Κινα για επισκευη.

Πάντως με +100€ που ζητά η infoquest είναι ένα εύκολο ρίσκο που θα πάρει κάποιος για την εγγύηση.

Τα σκρουτζομάγαζα το έχουν -30Ευρώ από InfoQ και δεν νομίζω κάποιος να μην προτιμήσει InfoQ για τόσο μικρή διαφορά όταν παίρνει καλύτερη και μεγαλύτερη εγγύηση.

Τώρα κίνα έχει 260 το 64άρη και 290 το 128άρη σύν κανα 10~25ευρώ η "τριγωνική" αλλά από εγγύηση ζήτω που καήκαμε... Προσωπικά θα προτιμούσα InfoQ στην διαφορά αυτή. Αν ήταν μεγαλύτερη η διαφορά όπως για παράδειγμα στο Mi8 τότε μάλλον θα προτιμούσα κίνα.

Αν βέβαια παίζει δυνατότητα κοπής τιμολογίου, τότε InfoQ με κλειστά μάτια!

Edited by tifozif1

Εχεις επιλογες.

θες Κινα με 100 κατω αγοραζεις,με ολα τα ρισκα που παίρνεις.

359 infoquest

260 Κίνα

Δεν είναι μεγάλη διαφορά; δουλευόμαστε;

Ειναι χαοτικη η διαφορα...

Βεβαια υπαρχουν και οι περιπτωσεις αυτων που μπορουν να το κοψουν τιμολογιο με απαλλαγή ΦΠΑ. Τοτε τους βγαινει γυρω στα 275 απο info.

Ειναι χαοτικη η διαφορα...

Βεβαια υπαρχουν και οι περιπτωσεις αυτων που μπορουν να το κοψουν τιμολογιο με απαλλαγή ΦΠΑ. Τοτε τους βγαινει γυρω στα 275 απο info.

Και φυσικα χαοτικα τα ζορια που θα τραβιξεις εαν παθει κατι και πρεπει να το στειλεις Κινα για επισκευη......κλαφτα μετα.....:lol:

Έχω αλλάξει πολλές συσκευές. Δεν μου έτυχε προσωπικά καμία να χαλάσει. Ένα redmi note 3 δουλεύει ακατάπαυστα στα βάρβαρα χέρια της μάνας μου μετά από 2+ χρόνια. Προσωπικά αν το έπαιρνα θα το έπαιρνα από Κίνα. Προς το παρόν με καλύπτει το note 9. :lol:
Ι need a six month vacation, twice a year.

Και φυσικα χαοτικα τα ζορια που θα τραβιξεις εαν παθει κατι και πρεπει να το στειλεις Κινα για επισκευη......κλαφτα μετα.....:lol:

εγω συμφωνω 100% μαζισου.μην προσπαθεις να πεισεις αλλους . ο καθενας κανει επιλογη.σημερα γλυτωνεις 100 ευρω και αυριο πληρωνεις τα διπλασια στα σερβις :)

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

Έχω αλλάξει πολλές συσκευές. Δεν μου έτυχε προσωπικά καμία να χαλάσει. Ένα redmi note 3 δουλεύει ακατάπαυστα στα βάρβαρα χέρια της μάνας μου μετά από 2+ χρόνια. Προσωπικά αν το έπαιρνα θα το έπαιρνα από Κίνα. Προς το παρόν με καλύπτει το note 9. :lol:

Τυχερος εισαι τοσα χρονια φιλε....εχουμε περασει 2μηνα περιμονοντας το πανε-ελα στον Κινεζο.....και να μας το στελνει ξανα χαλασμενο...:mad:

Καλο το 9 αλλα 10 δεν ειναι.......:lol:

@nikolasn80

Δεν προσπαθω να πισω,για να προστατεψω καποιους απο λαθος κινησεις γραφω.

Και φυσικα ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Εγώ πάντως το πήρα σήμερα στα 128 gb, σε αντικατάσταση redmi note 4. Το πήρα από το ελληνικό mistore, με τιμολόγιο καθώς είμαι επιτηδευματίας, οπότε (συνυπολογίζοντας και τα έξοδα που γράφω) βγαίνει περί τα δυό κατοστάρικα out of pocket. Καθόλου άσχημα θα έλεγα.

Τώρα, στα του τηλεφώνου δεν μπορώ να πω και πολλά πράγματα, ακόμα δεν το σετάρισα καλά καλά, τα μενού ψιλοίδια με του redmi note 4, δεν μπόρεσα να το κάνω να αλλάζει το wallpaper της οθόνης κλειδώματος :p

Απ'ότι φαίνεται πάει τρένο, όχι ότι συσκευή επιπέδου redmi note 4 θα σε αγανακτήσει σε φυσιολογική χρήση, αλλά αυτό το αστραπιαίο του ζητήματος είναι άλλη μια μικρή καθημερινή απόλαυση :lol:

Ελπίζω η μπαταρία του να βγει (σε βάθος χρόνου) όσο σκυλί βγήκε του redmi note 4, ακόμα μετά από ενάμιση χρόνο κρατούσε 2 μέρες άνετα, και ελπίζω να μην μου βγάλει τα χαζά της xiaomi, όπως 2/2 κινητά με προβληματική θύρα φόρτισης.

Σήμερα μπήκα και εγώ στο club του Poco !! Ερχόμενος από mi8.

Αγοράστηκε από Ελλάδα με τιμολόγιο στα 270€ . Τιμή αχτύπητη.

Μέχρι στιγμής οι διαφορές από το mi8 είναι οι γνωστές. Καλύτερη αυτονομία

το Poco εμφανέστατα. Και βραδινές φωτογραφίες χειρότερες του mi8.

Δλδ για νυχτερινή λήψη με άριστα το 10 παίρνει 6,5 , το mi 8 ενα 8 το εδινα.

Αυτά πρως το παρών

359 infoquest

260 Κίνα

Δεν είναι μεγάλη διαφορά; δουλευόμαστε;

Δεν έγραψε κανένας ότι η διαφορά είναι μικρή, που το διάβασες αυτό???

Απλά έχω τις ενστάσεις μου στο "260" γιατί δεν ξέρω τι παίζει από μεταφορικά και τελωνείο και κατά πόσο το 260 είναι 260 και όχι 280~285Ευρώ για αποφυγή τελωνίου γιατί πλέον όλα τα συστημένα -πλην "τριγωνικών" αποστολών- περνάνε από 'κει βόλτα. Και όπως έγραψα είναι τιμή με εγγύηση ... κλάφτα.

Τα "γνωστά" κινεζομάγαζα που έχουν τέτοιου είδους αποστολών (Gearbest/Geekbuying/banggood κτλ) δεν το έχουν 260 αλλά αρκετά παραπάνω, κοντά στο 300άρι και εκεί οι "τριγωνικές" στοιχίζουν 10~15Ε έξτρα.

Να ξεκαθαρισω ενα πραγμα. Το θεμα με την αγορα και την εγγυηση της Κινας δεν ειναι μονο το πηγαινε ελα που θα παρει καιρο,ειναι οτι ουτε εχεις εγγυηση τον 2ρο χρονο αρα οτι σου παθει το πληρωνεις απο την τσεπη σου.

Επισης αν καποιος θελει να το πουλησει μετα απο 1.5χρονο θα εχει καλυτερη μεταπωληση απο οτι το αντιστοιχο Κινεζικο που θα ειναι εκτος εγγυησης και αρα θα φυγει και πιο δυσκολα.

Προφανως σε κινητα μικρης αξιας μεχρι και του pocophone δεν ειναι σοβαρο το θεμα,ειδικα στην μικροτερη σειρα των redmi.

Σε κινητα ομως μεγαλυτερης αξιας οπως Mi8 και Oneplus6 που εκει μιλαμε μεχρι και για 400+ευρω,εκει αλλαζει το θεμα.

Περαν τουτου για το Galaxy που αναφερθηκε να θυμησω ενα πραγμα. Στα πιο παλια galaxy υπηρχαν μαγαζια τα οποια πουλαγαν συσκευες Dual sim ή με αλλα specs που ηταν για τις αγορες της Ασιας κυριως. Η Samsung σε αυτη την περιπτωση λειτουργει οπως η Info quest και καλυπτει την εγγυηση μονο των Ευρωπαικων κινητων,ουτε καν τα επισκευαζει επι πληρωμη.

Αρα οποιος αγοραζε τετοια συσκευη τον καλυπτε το ιδιο το καταστημα αγορας.

Τελος υπαρχει και μια εξαιρεση στον κανονα μεταξυ κινητων αγορασμενα απο Κινα και απο infoquest.

Και αυτο ειναι κινητα αγορασμενα απο συγκεκριμενα σκρουτζομαγαζα τα οποια ομως αναγνωριζουν 2χρονια εγγυηση χωρις μα μου σου ξου οπως προβλεπεται κανονικα(γιατι στα υπολοιπα πρεπει να τους πας δικαστικων).

2 τετοια παραδειγματα ειναι το Drele και το Mygad

https://www.drele.com/shop/mobile-phones/xiaomi-pocophone-f1-dual-sim-64gb-6gb-ram-blue/

https://www.mygad.gr/xiaomi-pocophone-f1-64gb-mavro&tracking=5730894aa669b

Τα οποια οπως βλεπετε το αναφερουν ξεκαθαρα και στην σελιδα τους οπως ειναι και το σωστο.

Αρα σε περιπτωση καλυτερων τιμων αναλογα το xiaomi ειναι μια τιμια επιλογη τετοια καταστηματα,ειδικα αν κοβουν και τιμολογιο :)

Να ξεκαθαρισω ενα πραγμα. Το θεμα με την αγορα και την εγγυηση της Κινας δεν ειναι μονο το πηγαινε ελα που θα παρει καιρο,ειναι οτι ουτε εχεις εγγυηση τον 2ρο χρονο αρα οτι σου παθει το πληρωνεις απο την τσεπη σου.

Επισης αν καποιος θελει να το πουλησει μετα απο 1.5χρονο θα εχει καλυτερη μεταπωληση απο οτι το αντιστοιχο Κινεζικο που θα ειναι εκτος εγγυησης και αρα θα φυγει και πιο δυσκολα.

Προφανως σε κινητα μικρης αξιας μεχρι και του pocophone δεν ειναι σοβαρο το θεμα,ειδικα στην μικροτερη σειρα των redmi.

Σε κινητα ομως μεγαλυτερης αξιας οπως Mi8 και Oneplus6 που εκει μιλαμε μεχρι και για 400+ευρω,εκει αλλαζει το θεμα.

Περαν τουτου για το Galaxy που αναφερθηκε να θυμησω ενα πραγμα. Στα πιο παλια galaxy υπηρχαν μαγαζια τα οποια πουλαγαν συσκευες Dual sim ή με αλλα specs που ηταν για τις αγορες της Ασιας κυριως. Η Samsung σε αυτη την περιπτωση λειτουργει οπως η Info quest και καλυπτει την εγγυηση μονο των Ευρωπαικων κινητων,ουτε καν τα επισκευαζει επι πληρωμη.

Τελος υπαρχει και μια εξαιρεση στον κανονα μεταξυ κινητων αγορασμενα απο Κινα και απο infoquest.

Και αυτο ειναι κινητα αγορασμενα απο συγκεκριμενα σκρουτζομαγαζα τα οποια ομως αναγνωριζουν 2χρονια εγγυηση χωρις μα μου σου ξου οπως προβλεπεται κανονικα(γιατι στα υπολοιπα πρεπει να τους πας δικαστικων).

https://www.drele.com/shop/mobile-phones/xiaomi-pocophone-f1-dual-sim-64gb-6gb-ram-blue/

Τα οποια οπως βλεπετε το αναφερουν ξεκαθαρα και στην σελιδα τους οπως ειναι και το σωστο.

Αρα σε περιπτωση καλυτερων τιμων αναλογα το xiaomi ειναι μια τιμια επιλογη τετοια καταστηματα,ειδικα αν κοβουν και τιμολογιο :)

Οκ τιμιο αυτο που αναφερουν.

2 Χρόνια Εγγύηση mygad

Για εμενα η οικονομικη διαφορα παντως ειναι μικρη για να το παρεις απο τετοια μαγαζια.

Καθως υπαρχουν πολλα παραδειγματα για παρομοια καταστηματα που εβαλαν λουκετο σε μια νύχτα.

Θελει προσοχη που επενδύεις τα χρηματα σου.

Για πολλους και τα 350 ειναι σεβαστο ποσο για κινητο.

Αλλα ειπαμε,περι ορεξεως (οικονομικης) σπανακοτυροπιτα....:D

Οκ τιμιο αυτο που αναφερουν.

2 Χρόνια Εγγύηση mygad

Για εμενα η οικονομικη διαφορα παντως ειναι μικρη για να το παρεις απο τετοια μαγαζια.

Καθως υπαρχουν πολλα παραδειγματα για παρομοια καταστηματα που εβαλαν λουκετο σε μια νύχτα.

Θελει προσοχη που επενδύεις τα χρηματα σου.

Για πολλους και τα 350 ειναι σεβαστο ποσο για κινητο.

Αλλα ειπαμε,περι ορεξεως (οικονομικης) σπανακοτυροπιτα....:D

Γιαυτο και ανεφερα αν η οικονομικη διαφορα ειναι μεγαλη.

Εγώ πά

Εγώ είχα πάρει από το πλαίσιο το mi 6 400 τον Μάιο . Όταν απόφασισα να το στείλω πριν ένα μήνα δεν έπαιζε κάνενα ρόλο ότι ήταν από infoqst . Μα κανενα

• The title was changed to Poco F1