Jump to content

lemon3

Members
  • Δημοσιεύσεις

    77
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by lemon3

  1. lemon3

    Poco F1

    Από τη στιγμή που μας δούλεψαν ως καταναλωτές και πλέον είναι όλα με ενσωματωμένη μπαταρία, ας προσέχαμε. Το τηλέφωνο είναι εργαλείο, δεν θα καθόμαστε να νταντεύουμε τη μπαταρία. Το redmi note 4 που πήγαινε μέρα παρά μέρα η φόρτιση ακόμα κρατάει μια χαρά η μπαταρία του. Και φόρτιζε ολοβραδίς. Όπως και να έχει, μπαίνει σε φορτιστάκο slow του ενός Α, οπότε πάει μαλακωσά. Έχω μπαταρίες λιθίου 18650 3 χρόνων, σε ηλεκτρονικό τσιγάρο, που φορτίζουν κάθε βράδυ, ίσως και δεύτερη φορά μέσα στη μέρα και έχουν χάσει το ~10%... Πλέον αντέχουν οι μπαταρίες.
  2. lemon3

    Poco F1

    Είναι επειδή βάλανε την ένδειξη σε ποσοστό % :lol: Πέρα από την πλάκα, άμα δεν είναι πλασματικό λόγω καλιμπραρίσματος, βλέπω να πηγαίνει για 3 μέρες. Χτες μετά την αναβάθμιση, σε 4 ώρες έπεσε 2% με ανοιχτά wifi, bluetooth και το τηλέφωνο αφημένο στην ησυχία του.
  3. Σαν την always με φτερά :lol: Εγώ πάντως ευχαρίστως θα πλήρωνα το κλασικό 1500/1,5 ενάμισι ευρώ παραπάνω [(8,5/25)*5] αρκεί να μην είχα αυτό το καραγκιοζιλίκι του προγράμματος για 25 μέρες.
  4. lemon3

    Nova 4G

    Ε είπα να μην επαναλαμβάνομαι μιας που τα είχα πει πριν από καμιά δεκαριά σελίδες :p Δηλαδή, σε ήδη υπάρχουσα κεραία έδωσαν νέες δυναμικότητες/νέο hardware?
  5. lemon3

    Nova 4G

    Λοιπόοοον, η περιοχή είχε από το 2015 4G με μέτριες ταχύτητες της τάξης των 10 mbps όλο το χρόνο που στη χειρότερη έπεφτε στα 5 όταν είχε πολύ κόσμο το καλοκαίρι. Αυτό είχαμε και με αυτό πορευόμασταν. Περίπου στα τέλη Αυγούστου και κατά διαστήματα/περιοχές, άρχισε να κολλάει το 4g, δηλαδή να έχει σήμα και να μην πιάνει δεδομένα, να πέφτει η ισχύς του σήματος, να μας το γυρνάει σε edge, και γενικά κάτι δεν πήγαινε καλά. Ξαφνικά χτες, φουλ σήμα 4g και 30 mbps. Σε ξεμπέρδεψα;
  6. lemon3

    Nova 4G

    Τη μία μέρα edge με 2 γραμμές και ταχύτητες της τάξης των 3 kb/s και την άλλη 4 γραμμές 4g με 30 mbps; :confused: Δεν είμαι και ειδικός αλλά δεν μου ακούεται και πολύ πιθανό το σενάριο. Εξ'άλλου δεν κάθεται το δίκτυο από πλευράς ταχύτητας το καλοκαίρι. Το πρόβλημα άρχισε αφού έφυγε ο κόσμος.
  7. lemon3

    Nova 4G

    Και εκεί που σβαρνιζόμασταν εδώ και 2 μήνες και πλέον στην περιοχή με τη wind με edge, H και μία γραμμή 4G όταν θυμόταν, κάτι έγινε, τράβηξε το τσοκ, πάτησε το turbo boost :lol: και ιδού: άνοιξε εδώ καμιά καινούρια κεραία;
  8. lemon3

    Poco F1

    Ούτε αυτό το πορτ, ούτε το άλλο δουλεύει στο δικό μου. Βγάζει μία φωτογραφία με λίγη καθυστέρηση, τη δεύτερη με παραπάνω και από την τρίτη και μετά είτε κρασάρει είτε κάνει μισό λεπτό να την αποθηκεύσει. Τι στο καλό, μόνο το δικό μου είναι προβληματικό; Είμαι με στοκ ρομ...
  9. lemon3

    Poco F1

    Σήμερα σε μένα ήρθε η 9.6.25 με κάποια bug fixes έλεγε, δεν έδωσα και πολύ σημασία. Στα της μπαταρίας, βελτιώνεται με τη χρήση, γιατί στις πρώτες φορτίσεις ήταν μάλλον απογοητευτική, προερχόμενος από redmi note 4. Να πούμε και την αλήθεια βέβαια δουλεύει με διπλή sim, και με τα πάντα μόνιμα ανοιχτά + adguard. Κατά τα άλλα πάει καλά, εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές των τηλεφώνων, η τιμή/απόδοση είναι καλή, ακόμα και από τα επίσημα κανάλια διανομής.
  10. lemon3

    Poco F1

    Ας ελπίσουμε ότι η φαινόμενη επιτυχία θα οδηγήσει κι άλλους κατασκευαστές να δουν τους λόγους που πέτυχε, ώστε να έχουμε κι άλλες επιλογές μελλοντικά. Ίσως ο κόσμος τελικά δεν θέλει και ιδιαίτερα πολύπλοκα πράγματα - εγώ σίγουρα όχι. Γρήγορο hardware, καλή μπαταρία και αξιοπρεπή υποστήριξη λογισμικού. Κοινώς: δεν το θέλω για κόσμημα να το πασπατεύω και να το χαζεύω, το θέλω να πάει τρένο και να κρατάει η μπαταρία :lol: Μόνο να μην ξεκινήσει η xiaomi και τη δει huawei, και πάμε απο vfm σε τιμές κορεάτικου. Όσο για την μπαταρία, καλή είναι, αλλά είχα καλομάθει από redmi note 4 snapdragon που χωρίς υπερβολές, έβγαζε δυόμιση μέρες. Ας ελπίσουμε ότι με τα προσεχή update θα βελτιωθεί κι'άλλο.
  11. lemon3

    Nova 4G

    Εδώ στα κατσάβραχα που είμαι, b20 και βλέπουμε. Εδώ δεν μπουκώνει το καλοκάιρι, τους υπόλοιπους 9 μήνες θα χαλάσει; Πάντως ούτε τον ύπνο μου θα χάσω μήπως μπουκώσει η b20, ούτε θα πληρώνω 5 ευρώ τα 500mb. Όντας λίγο μεγαλύτερος, πρόλαβα τις εποχές που για να μπεις στο ίντερνετ πλήρωνες με την ώρα, και μια ικανοποιητική ταχύτητα ήταν 5 kb/s. Όσοι τα πρόλαβαν αυτά, έχουν υπομονή :lol: Τώρα, άμα βάλω στο αμάξι κανένα playlist στο youtube και αντί για 1080 το παίζει στα 720 ε, δε βαριέσαι, αυτά είναι first world problems. Το ζητούμενο είναι να γίνει καλή η κάλυψη, με καλές χωρητικότητες και φτηνές τιμές! Σε αυτό και οι 3 είναι πίσω σε σχέση με τις γειτονικές χώρες. ----- προσθήκη μηνύματος 110 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν έπιασες τον σαρκασμό φίλτατε :)
  12. lemon3

    Nova 4G

    νομίζω ότι το θέμα γίνεται λίγο blown out of proportion που λένε και στο χωριό μου. Για να δούμε τα άχρηστα τα κινέζικα και την wind. Ένα 4g που σβαρνίζεται, με 10mpbs = 1.25MB/s. Ένα γαμάτο (για τα ελληνικά δεδομένα) προγραμματάκι με 1,5 GB δεδομένα, θα καταναλωθεί σε 1500/1,25 = 1200 δευτερόλεπτα ή 20 λεπτά. Με 10 mbps έτσι, αστεία ταχύτητα για τα δεδομένα των speed test. Οπότε, για μένα που 1,5 gb δεν το τρώω όλο το μήνα, δεν με καίει και πολύ. Όπως και για το 95% του πληθυσμού, ξέρετε τι πρόγραμμα παγίου με 300 MB παίζει εκεί έξω; Να το πούμε κι αλλιώς; Στο σπίτι (ΟΤΕ power) αυτή τη στιγμή δουλεύω με 4 mbps. Και λέω και ευχαριστώ γιατί πριν ήταν 1 (ολογράφως: ένα) mbps. Όταν με το καλό ξεκουνήσουν οι εδώ πάροχοι και δίνουν 60gb με 10 ευρώ, τότε να το δεχτώ ότι τα 50mbps στο 4g είναι περιορισμός. Τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται :)
  13. lemon3

    Poco F1

    Επανέρχομαι στο θέμα της κάμερας, έβαλα την από πάνω αλλά δεν μου δουλεύει σωστά, δεν έχει auto στο φλας, δηλαδή και στο auto να το έχεις ανάβει και μέρα μεσημέρι. Μάλλον θα την βγάλω και θα συνεχίσω με την open camera.
  14. lemon3

    Poco F1

    Καμία θήκη που να προεξέχει το χείλος από τη μεριά της οθόνης έχουμε; Σε όσα τηλέφωνα είχα, έκανε δουλειά σε περιπτώσεις που έπεφτε με την οθόνη προς τα κάτω.
  15. lemon3

    Nova 4G

    Εεεεεε, εντάξει τότε, να μην ανησυχώ :lol: Βλάβη, δεκτόν, αλλά πάμε να κλείσουμε μήνα με τη γενικώς βλάβη, θα γίνει τίποτα ή θα σβαρνιζόμαστε με το edge;
  16. lemon3

    Nova 4G

    Με συγχωρείτε που δεν το διευκρίνισα, χονδρικά η περιοχή που περικλείεται από Καλύβες - Πολύγυρο - Νικήτη.
  17. lemon3

    Nova 4G

    Διαβάζω για αναβαθμίσεις και 4g σε περιοχές που πριν δεν υπήρχε, καλό αυτό. Όμως στη Χαλκιδική κάτι παίζει, και ενώ μέχρι τον Ιούλιο όλα πήγαιναν ρολόι από το ίντερνετ, από τον Αύγουστο και μετά έχει κάτσει το σύμπαν. Βλέπω 4g μόνο στο όνομα, με το που πάω να συνδεθώ μου το ρίχνει σε edge, πολλές φορές σε Η, αλλά ταχύτητες μηδενικές, της τάξης των μερικών kb/sec. Δοκιμασμένο με διαφορετικά τηλέφωνα άρα δεν είναι θέμα συσκευής. Επίσης βλέπω το σήμα να εξασθενεί γενικά, από τις 4 μπάρες πάμε στη 1-2. Έχει στη περιοχή κάποιο τεχνικό πρόβλημα που θα επισκευαστεί; Ρωτάω γιατί αρχίζει να μου τη δίνει η κατάσταση, έχουμε φτάσει σε σημείο να είναι ορατή η διαφορά ακόμα και στη διάρκεια της μπαταρίας. Μάλλον τη μάτιασα γιατί τόσο καιρό έλεγα πόσο έχει αναβαθμιστεί :p
  18. lemon3

    Poco F1

    Εγώ πάντως το πήρα σήμερα στα 128 gb, σε αντικατάσταση redmi note 4. Το πήρα από το ελληνικό mistore, με τιμολόγιο καθώς είμαι επιτηδευματίας, οπότε (συνυπολογίζοντας και τα έξοδα που γράφω) βγαίνει περί τα δυό κατοστάρικα out of pocket. Καθόλου άσχημα θα έλεγα. Τώρα, στα του τηλεφώνου δεν μπορώ να πω και πολλά πράγματα, ακόμα δεν το σετάρισα καλά καλά, τα μενού ψιλοίδια με του redmi note 4, δεν μπόρεσα να το κάνω να αλλάζει το wallpaper της οθόνης κλειδώματος :p Απ'ότι φαίνεται πάει τρένο, όχι ότι συσκευή επιπέδου redmi note 4 θα σε αγανακτήσει σε φυσιολογική χρήση, αλλά αυτό το αστραπιαίο του ζητήματος είναι άλλη μια μικρή καθημερινή απόλαυση :lol: Ελπίζω η μπαταρία του να βγει (σε βάθος χρόνου) όσο σκυλί βγήκε του redmi note 4, ακόμα μετά από ενάμιση χρόνο κρατούσε 2 μέρες άνετα, και ελπίζω να μην μου βγάλει τα χαζά της xiaomi, όπως 2/2 κινητά με προβληματική θύρα φόρτισης.
  19. Σύμφωνοι, αλλά όταν σου κλείνει το μάτι για αποστολές ατμιστικών, με επιπλέον χρέωση, ε, τότε δικαιούμαι κι εγώ να απαιτήσω να περάσει. Άμα το πήγαινα με το απλό, τότε να το δεχτώ ότι το τσίμπησαν. Μας λέει λοιπόν το gearbest να περιμένω μέχρι τις 29/3, οπότε λήγει και η προθεσμία για να παραδοθεί το πακέτο. Αυτό σας ακούγεται καλό σαν τακτική ή είναι πάλι κανένα κουτοπόνηρο κόλπο για να περάσει καμία προθεσμία;
  20. Καλησπέρα :) Είχα πάρει πριν λίγο καιρό κάτι ατμιστικά από το gearbest τάχα μου με direct line χωρίς τελωνείο εγγυημένα. Μου τα τσίμπισε το τελωνείο. Οι του gearbest, μετά από επικοινωνία, που μου έστειλαν και ένα screenshot από το tracking που λέει ότι το επεξεργάζεται το τελωνείο, οπότε να περιμένω. Στο ελληνικό tracking λέει ορθά-κοφτά ότι απαγορεύεται η εισαγωγή, οπότε χαιρετίσματα. Οι του gearbest κάνουν τον γιαπωνέζο και μου λένε περίμενε, να δούμε. Έχω ήδη 15 μέρες περιμένω και καμία απάντηση. Επειδή γενικά δεν είχα μέχρι τώρα θέματα και δεν χρειάστηκε να κάνω claim κτλ, τι προτείνετε να κάνω; Μία τελευταία κρούση με προειδοποίηση για αναφορά στο paypal; Να πάω απ'ευθείας στο paypal; Προσοχή, δεν φταίνε τα καταστήματα άμα μας τα φορολογούνε/κατάσχουν τα δεματάκια. ΑΛΛΑ όταν πληρώνω έξτρα για τάχα μου σίγουρες λύσεις, θέλω και την ανάλογη αντιμετώπιση ...
  21. Ρολόι αξίας 63 ευρώ με τα μεταφορικά μέσα, τόσο πλήρωσα δηλαδή, από Ρωσία, μου ήρθε με κοστούμι 44 ευρώ. Επικοινωνία με τον πωλητή, το παίρνει πίσω με -20 usd. Οπότε, με 20 δολλαριάκια παθών και μαθών, άλλη φορά από εκτός ΕΕ δεν ξαναπαίρνω τίποτα, εκτός ίσως από ψιψιψίνια ηλεκτρονικού τσιγάρου που έχω σταθεί τυχερός μέχρι τώρα. Από το ένα άκρο του όλα gift και αξίας ~15 δολάρια, πήγαμε στο άλλο άκρο του "όσο θέλω το αποτιμώ". Περαστικά μας :lol:
  22. Τελικά αγοράστηκε το redmi note 4 snapdragon global edition (gti turbo 4wd glx :lol:) και από μία δοκιμή του πεντάλεπτου έχει 800αρα. Αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το σετάρω και να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε. Α, θα το είχα βάλει ήδη σε χρήση απλά δεν μπορεί να δει το προγραμματάκι της google το παλιό για να κάνει μεταφορά δεδομένα εφαρμογών κτλ, οπότε όλα στο χέρι :wacko:
  23. Το honor 6x, δεν μου κάθεται καλά η xiaomi με τις 500 εκδόσεις του ίδιου κινητού...
  24. Μιά χαρά λοιπόν, επικοινώνησα με κατάστημα του σκρουτζ και μου είπαν ότι η έκδοση που έχουν είναι η global. Αύριο θα ψωνίσω μάλλον, κατά πάσα πιθανότητα xiaomi αλλά ενδέχεται και huawei :lol: Η αλήθεια είναι ότι το p8 lite ξεπέρασε κάθε προσδοκία και δεν θα το άλλαζα αν δεν άρχιζε τα νούμερα η μπαταρία, οπότε ίσως πάω πάλι σε λύση που εμπιστεύομαι. Θα δείξει, ανάλογα πώς θα ξυπνήσω αύριο το πρωί :p
×
×
  • Create New...