Jump to content

Πόσες ώρες τη μέρα λειτουργεί ο υπολογιστής σας;

HellasLover
 Κοινοποίηση

Poses wres ti mera einai anoixto to pc sas?  

315 members have voted

1. 1. Poses wres ti mera einai anoixto to pc sas?

• 1-3 wres
    • 3-5 wres
    • 5-10 wres
    • Mono otan to xrhsimopoiw
    • Olh ti mera/vradu, einai athoruvo kai de me enoxlei..

Recommended Posts

εννοειται οτι ειναι 24/7 ανοιχτο. τουλαχιστον 4 χρονια αυτο, πολυ πριν τη dsl. προσαρμοστηκα κ στη φασαρια που κανει το καινουριο pc! εγω εχω το μεγαλυτερο ρεκορ: 40 μερες με windows ΜΕ κ 60 με XP (καθαρο uptime χωρις reboot)

το ρεκορ με τα ΜΕ θεωρειται μεγαλυτερο ομως οπως κ να το κανουμε :)

• Απαντήσεις 131
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

mia aporia..den uparxei periptwsh na pathei kati an einai sunexeia anoixto..na kaei kserw gw... :worry:

egw to kleinw mono to vradu prin koimithw kai to anoigw molis ksipnisw...alla sinithos de to exw etsi anoixto na kathete, eite akouw mousikh eite to afinw na katevazei diafora... :)

Μερικα "ευπαθη" μερη του υπολογιστη, π.χ. δισκοι, περισσοτερο τα ταλαιπωρεις οταν ανοιγεις/κλεινεις το Pc, παρα οταν δουλευουν 24/7.

Τα δικα μου pc δουλευουν 24/7 αν και τη θεση τους θα παρει ενα Laptop για τις Internetοδουλειες λογω ελεινα μεγαλων λογαριασμων δεη.

mia aporia..den uparxei periptwsh na pathei kati an einai sunexeia anoixto..na kaei kserw gw... :worry:

Την ιδια ερωτηση θελω να κανω αλλα για laptop.

Παντως κι εγω στο 16ωρο ειμαι :)

Κανείς δε γνωρίζει???:worry: :wacko:

By the way, και εγώ όλη μέρα το έχω ανοιχτό και είμαι με laptop... Όλη όμως τη νύχτα είναι κλειστό!!;)

By the way, και εγώ όλη μέρα το έχω ανοιχτό και είμαι με laptop... Όλη όμως τη νύχτα είναι κλειστό!!;)

To ksekourazeis ta bradia? :lol: :lol: :lol:

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Εγώ 24/7 ανοιχτό. Γιατί να κλείσει άλλωστε. Μόνο η οθόνη κλείνει αυτόματα μετά απο 20λεπτο αδράνειας. Ε αυτό αρκεί. Το pc έχει να κλείσει από το Πάσχα εκτός από τις (απαραίτητες) επανεκκινήσεις 1 φορά στις 2-3 μέρες. :cool:

Προβλεπω ,δελτιο ειδησεων τους καυτους μηνες. "Κοπηκε το ρευμα λογω υπερφορτωσης του δικτυου απο τους υπολογιστες" (αφου εχουμε ανοιξει ολα τα air-condition για να ψυχουμε τα μηχανακια μας. :lol: :lol: )

Ρε παιδια εγω δεν το θεωρω σωστο οι η/υ να λειτουργουν συνεχεια.Χανεισ ρευμα και "κουραζεις" το η/υ αν ειναι παλιος. Καλλιστα μπορεις να το βαλεις σε stand by

ΦΙλικα,

maiden_80

smallville for ever :cool: :cool: :cool:

Για να τον έχουμε ανοιχτο ολη μέρα κάποια δουλειά σημαίνει ότι κάνει. Δεν τον αφήνουμε ανοιχτό έτσι επειδή γουστάρουμε ή επειδή βαριόμαστε να τον κλείσουμε.

Για να τον έχουμε ανοιχτο ολη μέρα κάποια δουλειά σημαίνει ότι κάνει. Δεν τον αφήνουμε ανοιχτό έτσι επειδή γουστάρουμε ή επειδή βαριόμαστε να τον κλείσουμε.

Και αν καποιος θελει να τον αφησει ανοιχτο και να μην κανει δουλεια τι γινεται?

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο, να μην τον κλείνουμε γιατι βαριόμαστε να τον ανοίξουμε :p

..h na mh to kleinoume yia na mh niwsoume monaksia :lol: :lol: opws me ti t.v pou einai anoixth kai as mh parakolouthoume etc..

kai ginete na einai anoixto xwris na kaneis douleia...otan den eisai sto internet,de kaneis kapoia ergasia, den akous mousikh kai de kaneis doownload tote de to xrhsimopoieis...ektos an eisai se kapoio messenger kai perimeneis kapoios na mpei na sou milisei.alla kai pali de nomizw metraei auto

I don't live in Greece, Greece lives in me...

όταν πήρα τον υπολογιστή (p4 2.53Ghz) είχε ένα πρόγραμμα μέσα, το fuzzt logic 4, το οποίο δείχνει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή. με ανοιχτό το azureus είναι μόνιμα γύρω στο 45-49 βαθμούς. χωρίς azureus 30-35.

με τις θερμοκρασίες αυτές μπορώ να αφήνω ανοιχτό τον υπολογιστή 2-3 μέρες συνεχόμενα?

επίσης, πέρα από τον επεξεργαστή, τι γίνεται με τα υπόλοιπα μέρη του υπολογιστη? κυρίως μνήμες, σκληρός δίσκος, τροφοδοτικό, κλπ.

ποιά από αυτά είναι πιό ευπαθή?

thanx!

Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας :)

όταν πήρα τον υπολογιστή (p4 2.53Ghz) είχε ένα πρόγραμμα μέσα, το fuzzt logic 4, το οποίο δείχνει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή. με ανοιχτό το azureus είναι μόνιμα γύρω στο 45-49 βαθμούς. χωρίς azureus 30-35.

με τις θερμοκρασίες αυτές μπορώ να αφήνω ανοιχτό τον υπολογιστή 2-3 μέρες συνεχόμενα?

επίσης, πέρα από τον επεξεργαστή, τι γίνεται με τα υπόλοιπα μέρη του υπολογιστη? κυρίως μνήμες, σκληρός δίσκος, τροφοδοτικό, κλπ.

ποιά από αυτά είναι πιό ευπαθή?

thanx!

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι φυσιολογικές για τον επεξεργαστή σου. Μάλιστα υπάρχουν P4 που ανεβάζουν και άλλο θερμοκρασίες, θυμίζοντας τους παλιούς AMD :)

Γενικά ένα καλό system temperature είναι κοντα στους 30-35... Τα εξαρτήματα που ζεσταίνονται περισσότερο είναι ο CPU, η κάρτα γραφικών και οι δίσκοι.

Πέρα από τον επεξεργαστή σπάνια παρουσιάζονται άλλα προβλήματα λόγο θερμοκρασίας.

Στη δική σου περίπτωση τώρα, με τα νούμερα που μας λες μπορείς να αφήσεις το PC ανοιχτό ένα μήνα (άμα δεν σκάσουν τα Windows :lol: ) χωρίς κανένα πρόβλημα, μην ανυσηχείς :)

για τα laptop τι ισχυει? κανει να μενουν πολυ ωρα ανοιχτα?

Τα laptop για να μείνουν τόσες ώρες ανοιχτά, πρέπει να είναι συνέχεια συνδεδεμένα στο ρεύμα και αυτό ψιλογ@μ@ει τη μπαταρία

Απο τοτε που εβαλα dsl εχω σχεδον ολη μερα ανοιχτο το pc μου!!Το ρεκορ μου ειναι 17 μερες χωρις να τον κλεισω καθολου!!Βεβαια μεχρι να συνηθισω να κοιμαμαι εστω και με τον ελαχιστο θορυβο που κανει τρελαινομουν!!

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

για τα laptop τι ισχυει? κανει να μενουν πολυ ωρα ανοιχτα?

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα - απλά άμα σου ζεστένεται πάρα πολύ σήκωσέ το λίγο από το πίσω μέρος για να αερίζεται.

Την μπαταρία μην την βγάζεις... δουλεύει σαν UPS, είναι χαζό να ρισκάρεις ένα άσχημο crash σε περίπτωση απώλειας ρεύματος, για το 1-2% αποδοτικότητας που μπορεί να χάσεις άμα την αφήσεις μέσα. Για να μην σου πώ πως όλα αυτά τα περί "χαλάσματος" της μπαταρίας είναι παραμύθια...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα - απλά άμα σου ζεστένεται πάρα πολύ σήκωσέ το λίγο από το πίσω μέρος για να αερίζεται.

Την μπαταρία μην την βγάζεις... δουλεύει σαν UPS, είναι χαζό να ρισκάρεις ένα άσχημο crash σε περίπτωση απώλειας ρεύματος, για το 1-2% αποδοτικότητας που μπορεί να χάσεις άμα την αφήσεις μέσα. Για να μην σου πώ πως όλα αυτά τα περί "χαλάσματος" της μπαταρίας είναι παραμύθια...

Καθόλου παραμύθια... Κι εγώ έτσι έλεγα και τώρα μέχρι να φορτώσει τα Windows το laptop σβήνει ;)

Καθόλου παραμύθια... Κι εγώ έτσι έλεγα και τώρα μέχρι να φορτώσει τα Windows το laptop σβήνει ;)

Η μπαταρία είναι φυσιολογικό να χάνει την δύναμή της με τον καιρό. Τι περίμενες εσύ δηλαδή, να κρατήσει 5 χρόνια; :p

Η μπαταρία είναι φυσιολογικό να χάνει την δύναμή της με τον καιρό. Τι περίμενες εσύ δηλαδή, να κρατήσει 5 χρόνια; :p

Δηλαδή είναι φυσιολογικό στα 2 χρόνια που έχω το Laptop να έχει πέσει τόσο η μπαταρία; Αν ναι τότε πάω πάσο! :O

Δηλαδή είναι φυσιολογικό στα 2 χρόνια που έχω το Laptop να έχει πέσει τόσο η μπαταρία; Αν ναι τότε πάω πάσο! :O

Συνήθως έτσι συμβαίνει. Πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να σου αντέξει ακόμα και 2 χρόνια χωρίς να χάσει την χωρητικότητά της.

Θεωρητικά μπορείς να την αδειάσεις και να την βγάλεις για να μην χαλάσει - δεν αξίζει όμως. Έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα χαλάσει [ακόμα και από την αχρηστία] και είναι προτιμότερο να την έχεις πάνω στο μηχάνημα ώστε να γλιτώσεις πιθανή ζημιά σε μια από τις [δυστυχώς πολλές] πτώσεις τάσης του λατρευτού μας ηλεκτρικού δικτύου.

Άλλοστε μια καινούργια μπαταρία κοστίζει ~100 δολλάρια από το internet (δοκιμασμένη λύση - έχουν αγοράσει 2 φίλοι μου, + ~30 $$ τα μεταφορικά). :)