Jump to content

Της ταυτότητας τα πάθη...

Michelle
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την ταυτότητα την έχω από το 1993 και ακόμα επιζεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως διαλύεται;; Εγώ πάντως τη βρίσκω πολύ πρακτική μιας και όταν ξεχνάω τα κλειδιά είναι χρήσιμη όσο και ένας κλειδαράς!!!! :lol:

Στα νομικά τώρα(μιάς που είναι και η δουλειά μου): Απογορεύεται η πλαστικοποίηση;;;;; Δε νομίζω!!! Απλά δεν πρέπει να αφαιρεθεί η υπάρχουσα πλαστικοποίηση με το λογοτυπο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"- για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες που αφορούν την απαγόρευση παραχάραξης του ΑΔΤ-.Την είχα πλαστικοποιημένη για περίπου τρία χρόνια και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Απλά χάλασε και αυτή και τώρα είναι "μαμά".

Ακριβώς για να μην έχεις προβλήματα αν σε πιάσουν χωρίς ταυτότητα κάνεις τη δήλωση απώλειας ή κλοπής. Δεν ήσουν παράνομη όσο κυκλοφορούσες χωρίς ταυτότητα ενώ ετοιμαζόταν η καινούργια και το είχες δηλώσει.

Για πληροφορίες σχετικά με την έκδοση κλπ. ταυτοτήτων διαβάστε το Ν.1599/1986. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ΑΠΟΦ. 2368/2003 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το πως πρέπει να γράφεται το ονοματεπώνυμό σας με λατινικούς χαρακτήρες. :w00t:

• Απαντήσεις 154
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Guest valeria
Απογορεύεται η πλαστικοποίηση;;;;; Δε νομίζω!!! Απλά δεν πρέπει να αφαιρεθεί η υπάρχουσα πλαστικοποίηση με το λογοτυπο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"- για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες που αφορούν την απαγόρευση παραχάραξης του ΑΔΤ-
Κι εγώ αυτό έλεγα στις πιο πίσω σελίδες,άλλωστε οι δικοί μου δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια που το έχουν κάνει... :)

Αν θυμάμαι καλά υπάρχουν κάποια όρια στο πόσες φορές θα δηλώσεις απώλεια ή κλοπή της κάρτας..απο ένα σημείο και μετά αρχίζεις να πληρώνεις πρόστιμο.. :!:

εγω παλι δεν κουβαλαω ποτε μαζι την ταυτοτητα,μαλιστα δεν ηξερα καν που ηταν τοσα χρονια μεχρι προχθες που αναγκαστηκα να την ψαξω για να μπορεσω να παρω ενα σκουτερ με δοσεις..

Όταν πας να επισκεφθείς τον μπάρμπα σου σε αφήνουν και μπαίνεις έτσι μέσα; :worry:

δ)Αν σας καταστραφεί η ταυτότητα, γίνεται αντικατάσταση λόγω φθόράς σχετικά εύκολα στο κοντινό αστυνομικό τμήμα. Κοινή πλαστικοποίηση απαγορεύεται

Επειδή κι εμένα η ταυτότητα έχει γίνει για τα μπάζα φίλε Ιερεμία,

έχω πάει 3 φορές σε αστυνομικό τμήμα (2 εδώ στην Τρίπολη (παλιά/νέα), 1 στη Χαλκίδα) και μόλις τους δείχνω την ταυτότητα και τους ζητάω να μου την επισκευάσουν με κοιτάνε έτσι -> :confused: :blink: :shock:

Η μόνη σοβαρή απάντηση που πήρα ήταν οτι όταν κοντεύει να διαλυθεί τελείως να τους την πάω, να την καταστρέψουν και να μου βγάλουν καινούρια.

(Αυτός εκεί στη Χαλκίδα μου είπε: "Δεν κάνουμε service κύριε... Τί είμαστε? Συνεργείο αυτοκινήτων? Να βγάλετε καινούρια...") Ά ρε Έλληνα...!!!!

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Μα συγνώμη, αλλά νομίζω πως είχε δίκιο... Πως να στην επισκευάσουν;

Θα πας εκεί, θα στην καταστρέψουν, θα δηλώσεις απώλεια και θα σου βγάλουν νέα. Που είναι το περίεργο; :worry:

"Ου μπλέξεις" με τους μπάτσους... :X . Ούτε για τα απλά δεν είναι ικανοί και μετά περιμένουμε να μας "φυλάνε" κιόλας :worry:

Μα συγνώμη, αλλά νομίζω πως είχε δίκιο... Πως να στην επισκευάσουν;

Θα πας εκεί, θα στην καταστρέψουν, θα δηλώσεις απώλεια και θα σου βγάλουν νέα. Που είναι το περίεργο; :worry:

Αυτοί είναι ικανοί να του δώσουν ένα ψαλίδι να την καταστρέψει μόνος του και μετά να τον πάνε μέσα για καταστροφή δημόσιου εγγράφου :lol: :lol:

2-3 πραγματάκια:

1. Η αντικατάσταση της αστυνομικής ταυτότητας επιβάλλεται μετά την πάροδο 10 ετών από την αρχική της έκδοση. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να είναι η φωτογραφία και τα προσωπικά στοιχεία όσο το δυνατόν πιο πρόσφατα και άρα αντιπροσωπευτικά του κατόχου. Είναι κάτι που ακόμα και αρκετοί αστυνομικοί δεν γνωρίζουν. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

http://www.ydt.gr/main/Article.jsp?ArticleID=50420

2. Ο χρόνος έκδοσης δυστυχώς εξαρτάται από τον βαθμό ξυσίματος των υπαλλήλων κάθε αστυνομικού τμήματος. Ένας φίλος μου χρειάστηκε να περιμένει 10 μήνες :blink: για να πάρει την καινούρια ταυτότητα, άλλος φίλος μου μόλις 1 μήνα.

3. Ανανέωση διαβατηρίου στα ΚΕΠ ασυζητητί: 2 μέρες, και με λίγη πίεση (π.χ. έχω ταξίδι μεθαύριο, είναι απαραίτητο να το έχω) την επόμενη μέρα.

4. Αν ξαναπάτε σε αστυνομικό τμήμα για αντικατάσταση ταυτότητας λόγω φθοράς ή απώλειας και σας το παίξουν έξυπνοι, σας συμβουλεύω να έχετε μαζί σας τυπωμένη την σελίδα που αντιστοιχεί στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.ydt.gr/main/Article.jsp?ArticleID=572

και να τους την τρίψετε στα μούτρα :p

Όταν πας να επισκεφθείς τον μπάρμπα σου σε αφήνουν και μπαίνεις έτσι μέσα; :worry:

εχω να παω αρκετο καιρο, καπως ετσι την εχασα πηγαινε ξαναφερτην..

ευτυχως την βρηκα προσφατα και εκανα την δουλεια μου :)

τωρα δεν ξερω παλι που ειναι.

αφου να φανταστεις απο τα 19 που εβγαλα πρωτη φορα ταυτοτητα την εχω χασει 5 φορες.και καθε φορα που πηγαινα να κανω καινουρια μου την ελεγε ο υπευθηνος εκει λες και το εκανα επιτηδες :mad: :cool:

2-3 πραγματάκια:

1. Η αντικατάσταση της αστυνομικής ταυτότητας επιβάλλεται μετά την πάροδο 10 ετών από την αρχική της έκδοση. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να είναι η φωτογραφία και τα προσωπικά στοιχεία όσο το δυνατόν πιο πρόσφατα και άρα αντιπροσωπευτικά του κατόχου. Είναι κάτι που ακόμα και αρκετοί αστυνομικοί δεν γνωρίζουν. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

http://www.ydt.gr/main/Article.jsp?ArticleID=50420

Φυσικά και δεν επιβάλλεται η αντικατάσταση της ταυτότητας μετά από δέκα χρόνια. Απλά για να αντικατασταθεί μια ταυτότητα πρέπει να συντρέχουν νόμιμοι λόγοι. Π.χ. δεν αντικαθιστάς μια ταυτότητα επειδή δεν βγήκες ωραίος στην φωτογραφία!!! Ένας από τους νόμιμους λόγους είναι και η πάροδος δέκα ετών, αλλά ΑΝ και μόνο ΑΝ θέλεις την αλλάζεις. Διαφορετικό είναι το ζήτημα αν αλλάξει κάποιο από τα απαραίτητα στοιχεία που αναγράφει η ταυτότητα. Π.χ. αν αλλάξει η διεύθυνση κατοικίας σου είναι αυτονόητο οτι πρέπει να αλλάξεις και την ταυτότητα και να γραφτεί η νέα σου διεύθυνση.

Η Κ.Υ.Α. που αναφέρει το άρθρο που παραθέτεις δεν είναι τίποτα άλλο από την .....άφορμη για τους ανένδοτους αγώνες της εκκλησίας vs της πολιτείας- ήτοι αυτό σημαίνει οτι αυτή η υπου. απόφαση δίνει οδηγείες στα αστυνομικά τμήματα για τη διαδικασία έκδοσης του ΑΔΤ καθώς επίσης καθορίζει και τη μορφή του νέου ΑΔΤ ιδίως μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα στοιχεία που πρέπει να ναγράφει το ΑΔΤ.

Στην Ελλάδα είναι Αστυνομική η ταυτότητα. Εδώ οι ταυτότητες έχουν Όνομα, Επώνυμο, φύλο, ημ. & τόπο γέννησης, Ιθαγένεια και όνομα και επώνυμο πατέρα και μητέρας. Επίσης λήγει 10 χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσης. Οι δικές σας εχουν πολλά προσωπικά δεδομένα

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Στην Ελλάδα είναι Αστυνομική η ταυτότητα. Εδώ οι ταυτότητες έχουν Όνομα, Επώνυμο, φύλο, ημ. & τόπο γέννησης, Ιθαγένεια και όνομα και επώνυμο πατέρα και μητέρας. Επίσης λήγει 10 χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσης. Οι δικές σας εχουν πολλά προσωπικά δεδομένα

Ξέρεις σε τί οφείλεται αυτό? Στον παππού/γιαγιά, στην εκκλησία, και στις διάφορες οργανώσεις προσωπικών δεδομένων.

Αν πάνε να αλλάξουν τις ταυτότητες σε καινούριες πλαστικές όπως οι δικές σας, θα βγούν οι παπάδες στα κανάλια και θα λένε "Ντροπή! Θέλουν να μας βάλουν τσιπάκι... 666! Το σύμβολο του θανάτου, του διαβόλου. Ντροπή!"

Φταίει βέβαια και το κράτος που τους ακούει όλους αυτούς....

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

εχω να παω αρκετο καιρο, καπως ετσι την εχασα πηγαινε ξαναφερτην..

ευτυχως την βρηκα προσφατα και εκανα την δουλεια μου :)

τωρα δεν ξερω παλι που ειναι.

αφου να φανταστεις απο τα 19 που εβγαλα πρωτη φορα ταυτοτητα την εχω χασει 5 φορες.και καθε φορα που πηγαινα να κανω καινουρια μου την ελεγε ο υπευθηνος εκει λες και το εκανα επιτηδες :mad: :cool:

Απαπαπα...α τον σκατομπατσο!! Τολμησε να στη πει κιολας επειδη μεσα σε 4 χρονια εχασες μολις 5 φορες τη ταυτοτητα σου? :mad:

Κανονικα πρεπει να σε βαζουν να πληρωσεις καμια 20-30 Ευρω για τα εξοδα να δουμε μετα ποσοι θα την χανουν.

Ξέρεις σε τί οφείλεται αυτό? Στον παππού/γιαγιά, στην εκκλησία, και στις διάφορες οργανώσεις προσωπικών δεδομένων.

Αν πάνε να αλλάξουν τις ταυτότητες σε καινούριες πλαστικές όπως οι δικές σας, θα βγούν οι παπάδες στα κανάλια και θα λένε "Ντροπή! Θέλουν να μας βάλουν τσιπάκι... 666! Το σύμβολο του θανάτου, του διαβόλου. Ντροπή!"

Φταίει βέβαια και το κράτος που τους ακούει όλους αυτούς....

Εντάξει πλέον δεν γράφει όλα αυτά τα στοιχεία!!!! Απλά δεν είναι πλαστική όπως στις άλλες χώρες. Τα στοιχεία που αναγράφονται ελιναι ον/νυμο (και με λατινικους χαρακτήρες, ον/νυμο γονέων (και με λατινικούς χαρακτήρες), ημερομηνία και τόπος γέννησης, ύψος, δημότης, χρονολογία και αρχή έκδοσης.

Στην Ελλάδα πάντως οι ταυτότητες αναφέρουν μόνο τα απαραίτητα. Τα οποία είναι: Oνομα, Επώνυμο, Όνομα πατέρα, επώνυμο πατέρα, όνομα και επωνυμο μητερας, ημερομηνία κα τόπος γεννησης, και σε ποιον δήμο ανήκεις.

Ούτε δαχτυλικο αποτυπωμα δεν έχουν...

Elpizo otan pao na vgalo taytothta na mhn synanthso tis idies dyskolies...

Einai alhtheia oti apaitoyntai eksi mhnes,afotoy kaneis thn aithsh,gia na paralaveis thn taytothta;

Ναι ειναι αλήθεια. Συνήθως όμως είναι έτοιμη αρκετά νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση σου δίνουν την προσωρινή, οπότε δεν έχεις πρόβλημα.

Φυσικά και δεν επιβάλλεται η αντικατάσταση της ταυτότητας μετά από δέκα χρόνια. Απλά για να αντικατασταθεί μια ταυτότητα πρέπει να συντρέχουν νόμιμοι λόγοι. Π.χ. δεν αντικαθιστάς μια ταυτότητα επειδή δεν βγήκες ωραίος στην φωτογραφία!!! Ένας από τους νόμιμους λόγους είναι και η πάροδος δέκα ετών, αλλά ΑΝ και μόνο ΑΝ θέλεις την αλλάζεις. Διαφορετικό είναι το ζήτημα αν αλλάξει κάποιο από τα απαραίτητα στοιχεία που αναγράφει η ταυτότητα. Π.χ. αν αλλάξει η διεύθυνση κατοικίας σου είναι αυτονόητο οτι πρέπει να αλλάξεις και την ταυτότητα και να γραφτεί η νέα σου διεύθυνση.

Προφανώς και δεν αλλάζεις την ταυτότητα επειδή δεν βγήκες ωραίος στη φωτογραφία. Υπάρχει πρόβλημα όμως αν μετά από 10 χρόνια η φωτογραφία ή άλλα στοιχεία της ταυτότητάς σου δεν συμπίπτει με την πραγματική εμφάνιση. Το πιθανότερο είναι ότι τουλάχιστον για τις 2-3 πρώτες φορές τα βασικά στοιχεία όντως θα έχουν αλλάξει. Υπό αυτή την έννοια επιβάλλεται η ανανέωση. Εγώ π.χ. είμαι 27 ετών με ύψος 1.85μ και η ταυτότητά μου με αναγράφει ως "μαθητή Γυμνασίου" με ύψος 1.75 επειδή την έβγαλα στα 15 μου :blink: Άσε το μαλλί :D

ανετα ετσι εχεις μια αλλουνου ταυτοτητα και λες οτι στην φωτο εισαι 15 χρονια πριν τωρα φυσικο ειναι να αλλαξες.δεν θα σε πιστεψουν?

Προφανώς και δεν αλλάζεις την ταυτότητα επειδή δεν βγήκες ωραίος στη φωτογραφία. Υπάρχει πρόβλημα όμως αν μετά από 10 χρόνια η φωτογραφία ή άλλα στοιχεία της ταυτότητάς σου δεν συμπίπτει με την πραγματική εμφάνιση. Το πιθανότερο είναι ότι τουλάχιστον για τις 2-3 πρώτες φορές τα βασικά στοιχεία όντως θα έχουν αλλάξει. Υπό αυτή την έννοια επιβάλλεται η ανανέωση. Εγώ π.χ. είμαι 27 ετών με ύψος 1.85μ και η ταυτότητά μου με αναγράφει ως "μαθητή Γυμνασίου" με ύψος 1.75 επειδή την έβγαλα στα 15 μου :blink: Άσε το μαλλί :D

Και εγώ στο γυμνάσιο την έβγαλα, τώρα είμαι στα 25 αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά μου είναι ίδια. Όσες φορές με έχουν σταματήσει (και πίστεψε με, με ελέγχουν συχνά λόγω γηπέδου και αυτοκινήτου) δεν έχω αντιμέτωπίσει κανένα πρόβλημα. Αλλωστε η ένστασή μου είναι οτι δεν επιβάλλεται, δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις!. Με τη λογική οτι έχεις αλλάξει εξωτερικά οι γυναίκες έπρεπε να αλλάζουν ταυτότητα κάθε φορά που πάνε κομμωτήριο και οι άντρες με το ......φθινόπωρο που πέφτουν τα μαλλιά τους!!! :lol: :lol: :lol:

Ξαναλέω ότι θα χετε πρόβλημα με πλαστικοποιημένη ταυτότητα. Πόσες φορές πρέπει να το πουμε;

Μέχρι στιγμής πάντως κανένα πρόβλημα εδώ ούτε σε δημόσιες υπηρεσίες ούτε απο μπάτσους(την έχουν δεί πολλές φορές) .

Μέχρι στιγμής πάντως κανένα πρόβλημα εδώ ούτε σε δημόσιες υπηρεσίες ούτε απο μπάτσους(την έχουν δεί πολλές φορές) .

Μέχρι να πέσετε στον κομπλεξικό.