Jump to content

sparverius

Members
  • Δημοσιεύσεις

    116
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by sparverius

  1. Γεια χαρά. Έχω κι εγώ καταλήξει στο Ε55 ως αντικαταστάτη του καταπληκτικού 6300 μου αλλά από την Cosmote (αναβάθμιση γαρ) μου λένε οτι δεν υπάρχει στο δίκτυό τους (ούτε σε Γερμανό, ούτε σε Oteshop). Το έχει κανείς πάρει από αναβάθμιση Cosmote και αν ναι, πότε; Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχουν φέρει :what:
  2. Αν το βρει κανένας, ας μου πει κι εμένα γιατί 18 μήνες τώρα δεν το έχω βρει... Όχι ότι μου πολυχρειάζεται δηλαδή αλλά λέμε τώρα.
  3. Ευχαριστώ :lol: Νομίζω ότι τούτο το κινητό έχει λίγους αλλά φανατικούς και προπάντων συνειδητοποιημένους θαυμαστές!
  4. Πήρα τη μεγάλη απόφαση να μην αλλάξω το 6021 μου με την ανανέωση του συμβολαίου μου και την επιδότηση που είχα, την οποία τη χρησιμοποίησα για να πάρω ένα πολύ απλό κινητό στον (μέλλοντα) πεθερό μου. Συνεπώς, και αν όλα πάνε καλά, του χρόνου τέτοια εποχή εύχομαι να μπορώ να μιλώ ως κάτοχος και χρήστης του 6021 για 29 ολόκληρους μήνες! To boldly go where no man has gone before!
  5. ktselios, έχω έναν αντάπτορα της Gigabyte (GN-BTD02) ο οποίος δουλεύει τέλεια. Μάλιστα είχε περάσει 2 ολόκληρες ώρες στην τσέπη ενός παντελονιού μου στο πλυντήριο και εξακολουθεί να δουλεύει κανονικότατα! Η μη λειτουργία του ΡΤΤ για ηχογράφηση είναι κάτι που με προβλημάτισε κι εμένα αλλά δεν έδωσα περισσότερη σημασία γιατί το θεώρησα απλό πρόβλημα του firmware. Τώρα όμως που σχεδόν 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του κινητού δεν έχει αντιμετωπιστεί από τη Nokia δεν ξέρω τι να πω. Ίσως αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με αλλαγή του firmware, ίσως είναι σφάλμα εξαρχής. Δεν ξέρω, απλώς υποθέσεις κάνω. Α, η μπαταρία μου έχει αρχίσει και δείχνει τα πρώτα σημάδια "κόπωσης" μετά από 17 μήνες - πλέον με την ίδια χρήση κρατά 3 μέρες αντί 4.
  6. Δεκτό. Εγώ πάντως τον χειρότερο espresso τον έχω πιει επανειλημμένα στα Starbucks, ενώ ελληνικό δεν σερβίρουν και τα υπόλοιπα που προσφέρουν είναι κατασκευάσματα που λίγη σχέση έχουν με καφέ. Αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα. Όσο για τη σχέση ποιότητας-τιμής, δεν είναι απαραίτητο να ξετινάζεσαι για έναν σωστό καφέ σε σωστό περιβάλλον. Τη νοοτροπία καυτηριάζω, όχι τα Starbucks καθαυτά. Γιαυτό επιμένω στο ότι δεν πρέπει να υποκύπτουμε άκριτα σε ό,τι μας προσφέρουν. Δυστυχώς ζούμε σε μια ανώριμη χώρα από άποψης θεσμών και προστασίας του καταναλωτή, και μέχρι οι συνθήκες της αγοράς να ωριμάσουν και προσφέρουν στον καταναλωτή ουσιαστική προστασία οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά καθώς και το στόμα μας για να κράζουμε όσους μας δουλεύουν. Βέβαια, για να λέμε του στραβού το δίκιο, σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το νερό χρεώνεται ξεχωριστά (πάντοτε εμφιαλωμένο) και δεν σου ξαναγεμίζουν το ποτήρι όσες φορές θέλεις όπως εδώ. Οπότε κάπως μετριάζονται τα πράγματα, αλλά όχι απολύτως. Για το πρώτο κομμάτι δεν έχει κανείς να πει τίποτα; :rolleyes:
  7. Είναι προφανές ότι τα "καφενεία" του 1475 εξυπηρετούσαν εντελώς διαφορετικούς σκοπούς από τις καφετέριες του σήμερα. Θα ήταν επομένως καλό να μην κρίνουμε τους Έλληνες του 15ου αιώνα με τα δεδομένα του 21ου. Πέρα από το γεγονός ότι το καφενείο αποτελούσε τόπο αναψυχής και συνέυρεσης της εξέχουσας τάξης και των ανθρώπων του πνεύματος, ιδιαίτερα σε μια τόσο τεταμένη περίοδο όπως αυτή μετά την Άλωση, είχε και εμπορικό χαρακτήρα ως τόπος συνάντησης μεταξύ εμπόρων. Και αυτός ένας από τους λόγους που ο θεσμός του καφενείου εξαπλώθηκε και στη Δυτική Ευρώπη, όπου γνώρισε τεράστια άνθηση και συνέβαλε στην δημιουργία της οικονομίας με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα. Για παράδειγμα, τα καφενεία στην Αγγλία, και ιδιαίτερα στο Λονδίνο και άλλες πόλεις-λιμάνια, αποτελούσαν τόπο συνάντησης ναυτών, καπετάνιων και πλοιοκτητών, ανταλλαγής ναυτιλιακών ειδήσεων και πληροφοριών και σύναψης συμφωνιών μεταφοράς φορτίων. Πολλοί από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οίκους του κόσμου, μεταξύ των οποίων ο πασίγνωστος και τεράστιος Lloyd's, ξεκίνησαν τον 17ο και 18ο αιώνα ως καφενεία στο Λονδίνο. Πέραν αυτού, θα λέγατε τα ίδια περί αργοσχολίας αν το πρώτο καφενείο το είχαν ανοίξει π.χ. Ελβετοί ή Γερμανοί; Ή μήπως η (εν πολλοίς κατασκευασμένη) εικόνα του αργόσχολου που ξύνεται όλη μέρα έχει περάσει και στο συλλογικό ασυνείδητό μας, παρά το γεγονός ότι ως λαός εργαζόμαστε τις περισσότερες ώρες ημερησίως από όλους τους λαούς της Ευρώπης σύμφωνα με δεδομένα της Eurostat; Όσο για τον ακριβό καφέ που πληρώνουμε στην Ελλάδα, μια είναι η λύση: μην τον αγοράζετε. Εγώ πάντως τα Starbucks (που αυτά που σερβίρουν μόνο ως καφές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν) τα βλέπω συνέχεια γεμάτα κόσμο :confused:
  8. Να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι δεν χρειάστηκε σχεδόν ποτέ να περιμένω περισσότερο από 1 λεπτό στην αναμονή, και μάλιστα σε ώρες αιχμής ή σε στιγμές που ήμουν ιδιαίτερα βιαστικός.
  9. Ουσιαστικά είναι η μετεξέλιξη του 6020/6021. Όποιος έμεινε ευχαριστημένος από αυτά τα τηλέφωνα (όπως εγώ με το 6021 :rolleyes: ) δεν θα έχει λόγο να μην το προτιμήσει.
  10. Για την ιστορία, το Ζήνα ήταν προσωρινό όνομα. Θα μπορούσε να είχε προσωρινά ονομαστεί Γκαλίνοβιτς, Σούλα ή Η Ωραία Λιβαδειά. Οι πλανήτες παραδοσιακά λαμβάνουν ονόματα της Ελληνικής και Ρωμαϊκής μυθολογίας. Για τον συγκεκριμένο πλανήτη-νάνο είχε προταθεί και γίνει αποδεκτό το πανέμορφο όνομα Περσεφόνη, το οποίο είχε δυστυχώς δοθεί σε κάποιον αστεροειδή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάταξη στην κατηγορία των πλανητών-νάνων του αστρικού αντικειμένου με το όνομα Δήμητρα (1 Ceres), το οποίο βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία. Επίσης το όνομα Terra χρησιμοποιείται (αντί του αγγλικού Earth) για να χαρακτηρίσει τη Γη σε αστρονομικούς χάρτες που δεν χρησιμοποιούν κάποια συγκεκριμένη γλώσσα.
  11. Μπορεί κάποιο καλό παιδί που ενδεχομένως ακούει ραδιόφωνο :rolleyes: να μας ενημερώσει αν θα γίνει η σημερινή συναυλία του Μελωδία στο Λυκαβηττό; Νομίζω ότι της Δευτέρας ακυρώθηκε λόγω της καταιγίδας.
  12. Ξέρεις, έστω και λίγες, βασικές πληροφορίες από έναν γιατρό έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από την πληθώρα των ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ ή των παραδοσιακών αντιλήψεων που ευρέως υιοθετούνται ακόμα και σήμερα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πολύ αξιόλογο site για όποιον θέλει να μάθει βασικά πράγματα περί διατροφής από επιστήμονες διαιτολόγους-διατροφολόγους είναι το http://www.mednutrition.gr .
  13. ioma, όντως τώρα που σε πετύχαμε, 1-2 απορίες γιατί πολλά ακούγονται και λίγα ισχύουν. - Όταν τα φρούτα αναμειγνύονται σε φυσικούς χυμούς (π.χ. πορτοκάλι-ροδάκινο-μάνγκο στο μπλέντερ) χάνουν τη θρεπτική αξία τους; Η επεξεργασία στο μπλέντερ ενέχει τέτοιο κίνδυνο; - Πότε πρέπει να πίνεται ένας χυμός για να έχει τη μέγιστη θρεπτική αξία; Το πρωί μαζί με καφέ, πριν/μετά τον καφέ (και αν ναι πόση ώρα), το απόγευμα/βράδυ; Με ποιες άλλες τροφές μπορεί να συνδυαστεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  14. Και πού είσαι ακόμα... 15 μήνες μετά, με αρκετά μεγάλη χρήση, η μπαταρία κρατάει 4 μέρες γεμάτες.
  15. Επειδή διαβλέπω μια μικρή ευχαρίστηση (να το πω χαιρεκακία; ) με το να απαντάμε (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) με "έξυπνο" ή αγενή τρόπο στα ονομαζόμενα "cold calls" και επειδή οι υπάλληλοι που τα αναλαμβάνουν είναι προφανώς ο εύκολος στόχος όλων μας, παραθέτω το παρακάτω άρθρο της εφημερίδας Guardian που παρουσιάζει την πλευρά αυτού που κάνει το τηλεφώνημα... http://www.guardian.co.uk/weekend/story/0,,1695278,00.html Απλά για να καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται μεγάλο κουράγιο για να καταφέρεις να αντιμετωπίσεις συνεχόμενες προσβολές σε καθημερινή βάση, ως μέρος της δουλειάς σου. Γιαυτό την επόμενη φορά που θα μας τηλεφωνήσουν για πιστωτική ή οτιδήποτε άλλο, καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε την ανθρώπινη πλευρά του συνομιλητή μας και να πούμε ένα ευγενικό "δεν ενδιαφέρομαι"...
  16. Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω bluetooth. Μπορείς από ένα κατάστημα PC να πάρεις ένα bluetooth dongle (γύρω στα €20 κάνει) και να συνδέεις το κινητό με το PC. Αν μάλιστα έχεις και το Nokia PC Suite (που μπορείς να το κατεβάσεις από τη σελίδα της Nokia) μπορείς να κάνεις ό,τι μεταφορά θέλεις.
  17. Για να μη σου κολλάνε μετά το βράσιμο μπορείς είτε: 1. Να τα "κάψεις": μόλις βγάλεις τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα βάλεις στο σουρωτήρι, βάζεις στην κατσαρόλα μικρή ποσότητα λαδιού και μόλις αυτό κάψει (δηλ. αρχίσει και τσιτσιρίζει) ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύεις μανιωδώς :D ώστε το λάδι να πάει παντού. Θέλει λίγη προσοχή να μη σου κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Και μην το παρακάνεις με το λάδι! 2. Αν δεν θέλεις να τα κάψεις, μπορείς αφού τα βγάλεις από την κατσαρόλα και τα βάλεις στην πιατέλα να περιχύσεις λίγο λάδι από πάνω και να τα ανακατέψεις. Ειδικά αν βάλεις και μια πρέζα βασιλικό (φρέσκο ή αποξηραμένο) παίρνουν πολύ ωραία γεύση.
  18. Θυμίστε μου plz τη λέξη που εμφανίζεται όταν τελειώνει το επίπεδο 5... :rolleyes:
  19. O λαβύρινθος είναι ιδιαίτερα εύκολος αρκεί κανείς να τον "χαρτογραφήσει" για να μην πηγαίνει στα κουτουρού.
  20. Μόλις τελείωσα και το 5ο επίπεδο. Μου φάνηκε πιο εύκολο από τα προηγούμενα πάντως. Ειδικά τα 3 τελευταία έφυγαν αέρας.
  21. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσόψεις υπάρχουν στα Nokia Shops. Οι καινούριες κοστίζουν γύρω στα €18 και προσφέρονται στα εξής τρία χρώματα: http://www.targetsales.gr/onlinepic/ph_6021blue.jpg Μπλε (πιο πολύ προς το γαλάζιο είναι) http://www.targetsales.gr/onlinepic/ph_6021lilac.jpg Λιλά http://www.targetsales.gr/onlinepic/ph_6021white.jpg Λευκό Φυσικά υπάρχει και η κλασική μαύρη πρόσοψη, που νομίζω ότι είναι και φθηνότερη.
  22. Κοντεύω 1 χρόνο με το 6021 και δεν σκέφτομαι καν να το αλλάξω. Πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό με κινητό. Τελικά έχει βρει κανένας προσόψεις; Αν ναι, τι χρώματα και σε ποια τιμή;
  23. Τέλος. Το 38 δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Πρέπει απλώς να βρεθεί μια λογική σειρά. Καλή επιτυχία σε όσους παιδεύονται!
  24. Όχι, δεν είναι m και 3 άλλα γράμματα. Σκέψου το λίγο. Αφού δεν υπάρχουν συντεταγμένες, πώς θα προκύψουν τα 3 άλλα γράμματα;
  25. Δεν υπάρχει τίποτα. Ξεκολλήστε από τον κανόνα που λέει ότι οι σελίδες πρέπει να έχουν τη μορφή mxxxx.html
×
×
  • Create New...