Jump to content

Κριτική καμερών κινητών v.2

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μα γι' αυτό το πρότεινα. Αν τα συγκρινεις σε μέγεθος με το U11 έχουν μια ελάχιστη διάφορα στο υψος (1-2 χιλ.)

Στο ίδιο μέγεθος παίρνεις μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερη και φετινή ναυαρχίδα με τον 845 μέσα. Σφαίρα πραγματική.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8630&idPhone3=0&sSearch2=&idPhone2=9109

Εκτός αν τα +80 είναι θέμα.

Sent from my Galaxy Tab Pro, using Tapatalk

Edited by fanatikos

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το XZ1 το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν έχει σταθεροποιητή...

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα περισσότερα πλέον είναι γύρω στις 6 ίντσες, κάπως άβολα για κάποιο κόσμο, αλλά ανάλογα την κατασκευή (π.χ. αν είναι λεπτό οριακά βολεύει χρήση με ένα χέρι) Το McLaren π.χ. στις 5,5' είναι πολύ λεπτότερο από των 4,5' προκάτοχό του 1020 και με βολεύει καλύτερα στην χρήση, οπότε είναι και θέμα κατασκευής

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ευχαριστώ όλους θερμά για τις προτάσεις!!! :)

Στο βίντεο μαζί με το XZ2 είναι νομίζω στη κορυφή της κατηγορίας.. Και ο σταθεροποίησης κάνει αψεγάδιαστη δουλειά.. Δεν έχει ois για τη φωτογραφία μόνο.. Το βίντεο είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό.. Ειδικά στα 60fps είναι λες και είσαι εκεί που το τραβάς..

Sony Ζ5 compact, Sony XZ1, Sony Xperia 5 - Samsung Galaxy tab S2 2016

Kia sportage ex full

Επομένως λοιπόν, εφόσον δεν μπορεί να γίνει σύγκριση γιατί όπως λες είναι τελείως διαφορετικές φωτό, μην τις φέρνεις ως παράδειγμα και εσύ για να συγκρινεις φωτογραφικές μηχανές και αποδόσεις.

Δεν νομίζω να χρειάζεται να παραθεσω το ποστ σου, έτσι?

Είναι δυο εξαιρετικές μηχανές. Αν λοιπόν και εφόσον θέλεις να τις συγκρινεις και να βγαλεις αποτέλεσμα, πως εσύ ο ίδιος λες, τράβηξε τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες και δες εκεί τι γίνεται.

Μέχρι όμως να το κάνεις αυτό, εκφραζεις μόνον αυτό που είναι κοντύτερα στα προσωπικά σου γούστα και τίποτα περισσότερο.

Συγκριση δεν μπορει να γινει ως προς το crop Που αναφερεις εσυ.

Σαν ποιοτητα φωτογραφιας το sony ειναι κλασεις ανωτερο...

Συγκριση δεν μπορει να γινει ως προς το crop Που αναφερεις εσυ.

Σαν ποιοτητα φωτογραφιας το sony ειναι κλασεις ανωτερο...

Α, μάλιστα! Σύγκριση μπορεί να γίνει μόνον εκεί που λες εσύ!

Είσαι, ωραίος!

Απλά, είσαι ωραίος!

Thumbs up!

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Α, μάλιστα! Σύγκριση μπορεί να γίνει μόνον εκεί που λες εσύ!

Είσαι, ωραίος!

Απλά, είσαι ωραίος!

Thumbs up!

Φιλε μου οι φωτο που ανεβηκαν εδω απο το sony ειναι ποιοτικα πολυ καλες.

Οι φωτο απο το huawei p20 pro ειναι κατω του μετριου...αυτο το απεδειξα με το crop που ανεβασα

Άσχετα με τα σχόλια και τα προσωπικά γούστα του καθενός, θα έλεγα να δεις και κάτι σε πολύ ελαφρώς μεταχειρισμένο p20 pro. Λογικά εκεί γύρω θα το βρεις εύκολα (στα 500). Κάμερα με τοσο καλό ζουμ, καλές νυχτερινές και προφανώς για την ώρα την καλύτερη μηχανή από επιστημονικά τεστ που έγιναν δε θα βρεις αλλού. Τώρα αν ο Μπάμπης του myphone νομίζει ότι ξέρει καλύτερα, ας το νομίζει. Ακόμα όμως και από design και επιδόσεις θα μείνει φουλ ευχαριστημένος ο οποιοσδήποτε χρήστης. Από κει και πέρα νομίζω σ εκείνα τα λεφτά ακόμα και το s9 θα βρεις. Καμία λογική να πας σε περσινά πράγματα.

Άσχετα με τα σχόλια και τα προσωπικά γούστα του καθενός, θα έλεγα να δεις και κάτι σε πολύ ελαφρώς μεταχειρισμένο p20 pro. Λογικά εκεί γύρω θα το βρεις εύκολα (στα 500). Κάμερα με τοσο καλό ζουμ, καλές νυχτερινές και προφανώς για την ώρα την καλύτερη μηχανή από επιστημονικά τεστ που έγιναν δε θα βρεις αλλού. Τώρα αν ο Μπάμπης του myphone νομίζει ότι ξέρει καλύτερα, ας το νομίζει. Ακόμα όμως και από design και επιδόσεις θα μείνει φουλ ευχαριστημένος ο οποιοσδήποτε χρήστης. Από κει και πέρα νομίζω σ εκείνα τα λεφτά ακόμα και το s9 θα βρεις. Καμία λογική να πας σε περσινά πράγματα.

crop 100% απο την ιδια φωτο απο το Huawei p20 pro

Οπως βλεπεις η ασφαλτος και το πεζοδρομιο...τεινουν να εξαφανιστουν

41849830420_e1aa0d3975_o.jpgcrop13 by foxy4270, on Flickr

Δεν σου ειπα το αντιθετο. Σου ειπα οτι σ' αυτο που κανεις, κανενα κινητο δεν αντεχει! Αστο ομως ρε φίλε!

Το κουρασαμε το θέμα! Ότι σου αρέσει εσένα είναι κορυφή και ότι όχι, για πέταμα. Σαν τα παιδακια! Μου θυμίζεις την 8χρονη κόρη μου.

Φέρνεις ως απόδειξη κροπαρισματα, σου λέω οτι κροπαρισα και εγω από το σονυ στο 100% και είναι τα ίδια και χειρότερα και εσύ λες πάλι τα δικά σου.

Αστο, μην το συνεχίσουμε άλλο. Γιατρειά δεν υπάρχει!

Edited by fanatikos

Ευχαριστώ όλους θερμά για τις προτάσεις!!! :)

Μπορείς να δεις και το xiaomi Mi 8

https://www.kimovil.com/en/compare-smartphones/name.xiaomi%20mi%208,

και αν δεν πιέζει ο χρόνος το επερχόμενο meizu 16

Edited by sso

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

crop 100% απο την ιδια φωτο απο το Huawei p20 pro

Οπως βλεπεις η ασφαλτος και το πεζοδρομιο...τεινουν να εξαφανιστουν

41849830420_e1aa0d3975_o.jpgcrop13 by foxy4270, on Flickr

Dxomark.com. Θα βρεις απαντήσεις και συγκρίσεις για όλα τα γούστα.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το χθεσινό σετ, αν και πιο catch eye η gcam, η stock ηταν πιο κοντά στη πραγματικότητα. Καλές διακοπές να έχουμε

Galaxy S7

Auto

42942179044_e35229616b_c.jpg

2018-07-26_11-27-22 by [/url] - Flickr2BBcode LITE

Gcam

41850665140_89d73094f9_c.jpg

2018-07-26_11-27-32 by - Flickr2BBcode LITE

Sent from my SM-G930F

έπιασε καλά εδω αν κ δύσκολη λήψη μπραβο ρε φίλε

ναι σαι καλα

εχει βγει ο ηλιος τεραστιος με περιεργο τροπο

28770580577_49d2950642_c.jpgP80724-220457 by Adi 32, on Flickr

29789100518_3d28fcc86c_c.jpgP80722-231922 by Adi 32, on Flickr

28770579207_2b17b8d630_c.jpgP80723-210909 by Adi 32, on Flickr

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά για τις προτάσεις! Οπότε κρατάμε για την ώρα στα υπόψιν HTC U11, XZ1/Compact, Xiaomi Mi6-8 και OnePlus 6.

Το Huawei P20 Pro είναι αρκετά μεγάλη συσκευή οπότε απορρίπτεται για αυτό τον λόγο (και ότι καινούργιο είναι ακόμη υψηλά)

Επίσης, αν και είναι γούστα αυτά, βλέπω έχει πολλή επεξεργασία το jpeg του P20 Pro και κάποιες φορές κουράζει στο μάτι. Νομίζω όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στη φωτογραφία, παν μέτρον άριστον. Π.χ. το HTC U11 έχει καλύτερη ισορροπία γενικά, περισσότερη φυσικότητα θα έλεγα.

Όσο για το DXOMark μην το εμπιστεύεστε πολύ, πάντα να φιλτράρετε αυτά που λένε ;) Δεν είναι ιδιαίτερα αντικειμενικοί, είναι φανερό εδώ και χρόνια...

Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά έχει καεί από μετάχειρα, οπότε σε καινούργιο μόνο περσινό μοντέλο. Το Huawei πάντως σαν συσκευή και τεχνολογία είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό του 18 έως τώρα. Με τις φωτό όμως και τα crop που βλέπω εδώ νομίζω ότι δεν εκμεταλλεύεται όπως θα έπρεπε το πιο εξελιγμένο hardware κάμερας που υπάρχει... Ίσως να το φτιάξουν με κάποια ενημέρωση βεβαια...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά για τις προτάσεις! Οπότε κρατάμε για την ώρα στα υπόψιν HTC U11, XZ1/Compact, Xiaomi Mi6-8 και OnePlus 6.

Το Huawei P20 Pro είναι αρκετά μεγάλη συσκευή οπότε απορρίπτεται για αυτό τον λόγο (και ότι καινούργιο είναι ακόμη υψηλά)

Επίσης, αν και είναι γούστα αυτά, βλέπω έχει πολλή επεξεργασία το jpeg του P20 Pro και κάποιες φορές κουράζει στο μάτι. Νομίζω όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στη φωτογραφία, παν μέτρον άριστον. Π.χ. το HTC U11 έχει καλύτερη ισορροπία γενικά, περισσότερη φυσικότητα θα έλεγα.

Όσο για το DXOMark μην το εμπιστεύεστε πολύ, πάντα να φιλτράρετε αυτά που λένε ;) Δεν είναι ιδιαίτερα αντικειμενικοί, είναι φανερό εδώ και χρόνια...

Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά έχει καεί από μετάχειρα, οπότε σε καινούργιο μόνο περσινό μοντέλο. Το Huawei πάντως σαν συσκευή και τεχνολογία είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό του 18 έως τώρα. Με τις φωτό όμως και τα crop που βλέπω εδώ νομίζω ότι δεν εκμεταλλεύεται όπως θα έπρεπε το πιο εξελιγμένο hardware κάμερας που υπάρχει... Ίσως να το φτιάξουν με κάποια ενημέρωση βεβαια...

Φίλε κάπου μπερδεύτηκες,το p20 pro είναι ίδια σε μέγεθος συσκευή με op6,mi8,htc11

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

https://www.phonearena.com/phones/size/Samsung-Galaxy-S-III/phones/6330

Βάλε εδώ αυτά που θες κάνε calibration με μια κάρτα ή με το κινητό που κρατάς και δες τα όλα σε φυσικό μέγεθος για να μη μπερδεύεσαι.

Με διαφορά το πιο βολικό είναι το xz1c,έχω μικρό Sony και ξέρω τι πάει να πει τουφέκι τσέπης.

Στο συνεργείο με παιδια με μπαγαζια μια ζωή στο τρέξιμο και όρθιος να πονάνε τα κοκαλια μου αυτος ο ελβετικός σουγιάς χεριού είναι ότι καλύτερο έχω αγοράσει.

@Mivas ισχύει ότι γνκ το μεταχειρισμένο είναι λίγο ρίσκο οπότε δεν μπορώ να πω και κάτι. Προσωπικά u11 δε θα πήγαινα μιας και δε μου αρέσει όλο το υπόλοιπο ως κινητό. Αλλά είναι και γούστα αυτά. Τα huawei βγάζουν πιο ισορροπημένο jpeg όταν τραβάς στο αυτόματο αλλά από το μενού του manual. Αρκετά λιγότερη επεξεργασία. Από κει και πέρα και τα modes της εταιρείας μου αρέσουν πολύ και δε τα βρίσκεις σε άλλες απ όσο ξέρω. Είχα ανεβάσει κάποια long exposure παλιότερα όπως βάζει και ο bloodmaster πιο πρόσφατα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι δηλαδή και το είδος φωτογραφίας που σου αρέσει. Τέλος τα xiaomi δεν τα έχω πιάσει να ασχοληθώ ακόμα, αλλά από 1+6 που έτυχε να έχει φίλος, είναι απίστευτο σαν κινητό γενικά.

Φίλε κάπου μπερδεύτηκες,το p20 pro είναι ίδια σε μέγεθος συσκευή με op6,mi8,htc11

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν το είδα από κοντά, αλλά λέει 6,1 ίντσες, ενώ π.χ. το U11 5,5 και το XZ1 5,2 και το Compact 4,6'. Αλλά είναι και ο τρόπος κατασκευής, π.χ. αν έχει χοντρά πλαινά περιθώρια ή πάχος σαν συσκευή έρχεται στα ίδια. Αλλά σίγουρα, πρέπει να τα δω όλα από κοντά για να πω με βεβαιότητα ποιο είναι καλύτερο στο grip και ποιο άβολο...

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@Mivas ισχύει ότι γνκ το μεταχειρισμένο είναι λίγο ρίσκο οπότε δεν μπορώ να πω και κάτι. Προσωπικά u11 δε θα πήγαινα μιας και δε μου αρέσει όλο το υπόλοιπο ως κινητό. Αλλά είναι και γούστα αυτά. Τα huawei βγάζουν πιο ισορροπημένο jpeg όταν τραβάς στο αυτόματο αλλά από το μενού του manual. Αρκετά λιγότερη επεξεργασία. Από κει και πέρα και τα modes της εταιρείας μου αρέσουν πολύ και δε τα βρίσκεις σε άλλες απ όσο ξέρω. Είχα ανεβάσει κάποια long exposure παλιότερα όπως βάζει και ο bloodmaster πιο πρόσφατα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι δηλαδή και το είδος φωτογραφίας που σου αρέσει. Τέλος τα xiaomi δεν τα έχω πιάσει να ασχοληθώ ακόμα, αλλά από 1+6 που έτυχε να έχει φίλος, είναι απίστευτο σαν κινητό γενικά.

Προσωπικά όταν ανακοινώθηκε το P20 Pro με έψηνε τρελά, αλλά κάποιες φωτό με αποθάρρυναν... Έχεις μήπως κάποιο RAW από καμιά απλή ημερήσια; Τοπίο, πόλη, οτιδήποτε. Απλά για να έχω μια εικόνα για την δύναμη του αισθητήρα. Σε RAW από τις συσκευές που είχα η καλύτερη ήταν το CM1 αλλά είναι στα 20MP, (καλύτερη από το 1020 και το 1030 παρόλα αυτά σε RAW). Αλλά αν έχω RAW από το P20 Pro μπορώ να έχω μια εικόνα για την δύναμη του αισθητήρα, χωρίς την επεξεργασία του κινητού.

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

https://www.phonearena.com/phones/size/Samsung-Galaxy-S-III/phones/6330

Βάλε εδώ αυτά που θες κάνε calibration με μια κάρτα ή με το κινητό που κρατάς και δες τα όλα σε φυσικό μέγεθος για να μη μπερδεύεσαι.

Με διαφορά το πιο βολικό είναι το xz1c,έχω μικρό Sony και ξέρω τι πάει να πει τουφέκι τσέπης.

Στο συνεργείο με παιδια με μπαγαζια μια ζωή στο τρέξιμο και όρθιος να πονάνε τα κοκαλια μου αυτος ο ελβετικός σουγιάς χεριού είναι ότι καλύτερο έχω αγοράσει.

Κι εμένα αυτά με βολεύουν περισσότερο, εύκολα στην χρήση με ένα χέρι και καλό grip, είχα μάθει με 808 και μετά με CM1, μου είναι δύσκολο να πάω σε κάτι άλλο σημερινό...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Mi mix 2s auto

28786913707_355a122152_z.jpgIMG_20180727_115413 by Kostas Sifis, on Flickr

43629313172_582399f1fe_z.jpgIMG_20180725_193359 by Kostas Sifis, on Flickr

42959525534_43a8ecba0a_z.jpgIMG_20180726_083050 by Kostas Sifis, on Flickr

LG Optimus 2X,THL W8,Xiaomi mi2s,Xiaomi mi4, Xiaomi mi4c, Letv le1, Lg g2, Lg g3, Lg g4,Xiaomi mi5,Samsung Galaxy S6 Edge,Lg g5,Galaxy s7,Xiaomi mi5s,Xiaomi mi6,Galaxy s8,Lg g6,Oneplus 5,Oneplus 5t,Xiaomi mi note 3,Huawei mate 10 pro,Xiaomi mi mix 2s,Galaxy s9+,Huawei P20 Pro,Xiaomi mi 9,Huawei mate 20 pro,Xiaomi mi note 10,Huawei p30 pro,Samung s10 plus,Samsung s20 plus,Xiaomi mi 10,Pixel 4xl,Samsung s20 fe

Raw έχω πολλά άλλα όχι από το p20 pro μιας και δεν το έχω. Έχω το προηγούμενο μοντέλο το p10 plus και ότι φωτογραφία είχα ανεβάσει κυρίως στο άλλο νημα ήταν κυρίως απo raw, εκτός από τα long exposure που τραβάει μόνο jpeg, οπότε αν θες τσέκαρε στο Flickr. Σίγουρα θα μπορεί να σου στείλει κάποιος που το έχει το p20 πάντως raw.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...