Jump to content

Huawei P20 Pro

a40ntistos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά πολύ προσοχή με τα downgrade.

Η Huawei από κάποια στιγμή και μετά έχει αλλάξει τους xloaders σε κάποια μοντέλα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει πίσω - γύρισμα στα software και να μπρικάρει το τηλέφωνο.

Κατά πάσα πιθανότητα το έκαναν, γιατί από την στιγμή που αποφάσισαν να μην επιτρέπουν πλέον το ξεκλείδωμα του Boot στα καινούργια releases πολλοί έκαναν downgrade για να ξεκλειδώσουν. Εκεί πλέον άλλαξαν και τον xloader και πλέον τέρμα "η υπόθεση", αφού όποιος προσπαθούσε να γυρίσει σε παλιότερο release, λόγω ασυμβατότητας του xloader, του μπρικάριζε το τηλέφωνο.

Προσοχή λοιπόν με αυτές τις ιστορίες.

Edited by fanatikos

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

οποτε θα μπορω να κατεβασω την full apo ota? γιατι εκανα βλακια και εβαλα την 152 αλλα αυτη που ητανε 650mb....

Και εγώ το ίδιο έκανα γιατί αυτή "μου πρότεινε". Έχει διαφορά η full version (πόσα ΜΒ ή GB είναι?) από αυτή που εγκαταστήσαμε αλλά και σε τι έχει διαφορά ?

Λοιπον για να καταλαβουν ολοι τι ειναι η PARTIAL και τι η FULL.

Η PARTIAL ειναι μικροτερη σε μεγεθος διοτι περιεχει μονο τις αλλαγες σε σχεση με την ακριβως προηγουμενη εκδοση. Το μεγεθος της αλλαζει αναλογα με τις αλλαγες που εχουν γινει και αν περιεχει νεα features.

Η FULL ειναι μεγαλη διοτι περιεχει ολοκληρο το λειτουργικο με ολα τα features,apps αναβαθμισμενα στη τελευταια τους εκδοση.

Υπαρχει μια σημαντικη διαφορα μεταξυ τους και αυτη ειναι οτι η PARTIAL ειναι σταδιακη και αυτο σημαινει οτι περναει πανω απο την ακριβως προηγουμενη εκδοση. ΠΧ στο MATE 10 PRO πας απο την εκδοση 142 στην 145 και μετα στην 148. Αν εσυ εχεις στο κινητο σου την 142 και θες να περασεις την 148 πρεπει να περασεις πρωτα την 145 και μετα την 148. Η FULL ομως περναει πανω απο οποιαδηποτε εκδοση διοτι οπως ειπαμε περιεχει ολο το λειτουργικο, στην ουσια δεν ειναι update αλλα ενα reinstall ολου του λειτουργικου.

Το "προβλημα" με την partial ειναι μπορει να μεινουν αλλαγες απο την προηγουμενη εκδοση οι οποιες δεν ειναι πληρως συμβατες με την νεα εκδοση και μπορει να δημιουργησουν καποιο προβλημα το οποιο συνηθως λυνεται με ενα factory reset.

Βασικα για οποιους παλλιους που θυμουνται απο τα παλια windows με τα Service packs η partial ειναι σαν αν περνας το service pack στο ηδη εγκατεστημενο λειτουργικο ενω η FULL σαν να κανεις εγκατασταση το λειτουργικο με ενσωματωμενο το service pack.

Το συστημα τωρα θα σου προτεινει την partial αν εχεις την ακριβως προηγουμενη εκδοση αλλα σε περιπτωση που εχει την προπροηγουμενη εκδοση θα σου βγαλει την FULL.

Για τελειωμα θα σας πω τι κανω εγω και αν θελετε ακουθηστε το:

Full update παντα, μετα την εγκατασταση της νεας εκδοσης τεστ για μια μερα να δεις τα νεα features,benchmark αν θες να δεις αν επεσε η επιδοση λογο update, να δεις κιολας αν ολα ειναι ΟΚ.

Την επομενη μερα πληρης επαναφορα και ρυθμιση της συσκευης.

Οταν τελειωσει η ρυθμιση της συσκευης κανεις ενα Wipe cache partition και μετα μια πληρη φορτιση γιατι κανει reset το NPU για την διαχειριση εφαρμογων.

Μετα normal χρηση για μια εβδομαδα να μαθει το NPU την χρηση που κανουμε.

Σύμφωνα με χρήστες του MyPhone μέτοχος σε:

Huawei, Apple, Vodafone

Επειδή όταν ηρθε η 152 απλά την πέρασα και δεν ασχολήθηκα, ούτε ειχε γινει και εκτεταμενη αναφορα σε full και partial, το default που κάνει όταν δινεις το ΟΚ για αναβάθμιση χωρις να πατησεις τελιτσες κτλ. ποιο ειναι; Αν ειναι το partial ειμαι σε αυτην εδω και 1 εβδομαδα χωρις κανενα θεμα, ούτε με scroll ουτε με κάτι άλλο, το αντιθετο μοιαζει και η μπαταρία να βελτιωθηκε λίγο ακόμα.
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Επειδή όταν ηρθε η 152 απλά την πέρασα και δεν ασχολήθηκα, ούτε ειχε γινει και εκτεταμενη αναφορα σε full και partial, το default που κάνει όταν δινεις το ΟΚ για αναβάθμιση χωρις να πατησεις τελιτσες κτλ. ποιο ειναι; Αν ειναι το partial ειμαι σε αυτην εδω και 1 εβδομαδα χωρις κανενα θεμα, ούτε με scroll ουτε με κάτι άλλο, το αντιθετο μοιαζει και η μπαταρία να βελτιωθηκε λίγο ακόμα.

Αν ειχες την ακριβως προηγουμενη εκδοση θα σου εκανε την μικρη. Η μικρη ειναι συνηθως απο 200-700MB αναλογα τα προσθετα Π.Χ. η 152 του P20 PRO ειναι 650MB αν δεν κανω λαθος. Οπως ειχα πει δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχεις προβλημα μπορει και ποτε να μην εχεις προβλημα απλα με την FULL εισαι πιο σιγουρος.

Huawei, Apple, Vodafone

Αν ειχες την ακριβως προηγουμενη εκδοση θα σου εκανε την μικρη. Η μικρη ειναι συνηθως απο 200-700MB αναλογα τα προσθετα Π.Χ. η 152 του P20 PRO ειναι 650MB αν δεν κανω λαθος. Οπως ειχα πει δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχεις προβλημα μπορει και ποτε να μην εχεις προβλημα απλα με την FULL εισαι πιο σιγουρος.

Με την 132 ήρθε το κινητό, την είχε για λίγες μερες (ούτε εβδομάδα ολόκληρη) και μετά έσκασε η 152. Όπως είπα, εγώ απλά του έδωσα ΟΚ και προχώρησε, δεν τσέκαρα full και partial. Αν υπήρχε και άλλη έκδοση ανάμεσα στην 132 και 152 τότε λογικά πέρασε από μόνο του τη full.

Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Παιδια οταν το πηρατε το αφησατε να τελειωσει η μπαταρια και μετα φορτισμα?

Η κατευθειαν φορτιση?

πηρα το p20 αλλα δεν ξερω τι να κανω, ειναι 44%...

Edited by balantakos777

Παιδια οταν το πηρατε το αφησατε να τελειωσει η μπαταρια και μετα φορτισμα?

Η κατευθειαν φορτιση?

πηρα το p20 αλλα δεν ξερω τι να κανω, ειναι 44%...

Καταρχάς καλορίζικο. Ασχολείσαι μέχρι να φτάσεις 25-20% και μετά φορτιστή.

Mate the 10 pro be with you

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Καταρχάς καλορίζικο. Ασχολείσαι μέχρι να φτάσεις 25-20% και μετά φορτιστή.

Ωραιος, σε ευχαριστω και για την γρηγορη απαντηση.

Αλλα το εβαλα να φορτισει, ενω κατεβαζει το τελευταιο update (152).:p

Ωραιος, σε ευχαριστω και για την γρηγορη απαντηση.

Αλλα το εβαλα να φορτισει, ενω κατεβαζει το τελευταιο update (152).:p

Μια χαρά το ίδιο πράμα είναι! Απλά να κοιτάς να μην πέφτει κάτω από 20% και άμα θες αφηνετο και κάνα μισάωρο ακόμη μετά το 100%.

Μια χαρά το ίδιο πράμα είναι! Απλά να κοιτάς να μην πέφτει κάτω από 20% και άμα θες αφηνετο και κάνα μισάωρο ακόμη μετά το 100%.

Μωρέ εσείς παιδιά.. Γιάννη

Ισχύει αυτό το να γεμίζει μέχρι το τέλος 100%??? Τόσο καιρό από τοσες αναφορές που είχα ακούσει για την μπαταρία του κάθε κινητού λέγανε 20% πριν αδειάσει και μέχρι 80% να το βγάζεις πρίν να γεμίσει ήξερα

Ισχύει αυτό το να γεμίζει μέχρι το τέλος 100%??? Τόσο καιρό από τοσες αναφορές που είχα ακούσει για την μπαταρία του κάθε κινητού λέγανε 20% πριν αδειάσει και μέχρι 80% να το βγάζεις πρίν να γεμίσει ήξερα

Κοιτα πλεον τα καινουριο κινητα, δεν νομιζω να εχουν αναγκη για αυτα τα πραγματα...

Αλλα ενταξει καλο ειναι να προσεχουμε λιγο γιατι ποτε δεν ξερεις..

Να το βγαζεις στο 80-90% δεν στεκει (για εμενα)..

Καλο ειναι να μην το αφηνεις ομως να πεφτει η μπαταρια κατω απο 20% που λενε και οι πιο πολλοι, και φορτιζε το φουλ μετα,

αρκει να μην το αφηνεις 10 ωρες να φορτιζει..παλι δεν υπαρχει λογος.

Εγω ρωτησα, γιατι ειχα χρονια να παρω ενα τοσο δυνατο κινητο, και αγχωθηκα λιγο ειναι η αληθεια, αλλα ενταξει.

Το σωστό είναι αυτό που λες 20 με 80 αλλά το 80 δύσκολα τηρείται.

Εγώ προσωπικά το βάζω κάθε βράδυ όσο και αν έχω(μεσος όρος 35 με 40% αναλογα την χρήση) με μικρο φορτιστή 0.5 amper

Εγώ όση μπαταρία κ να έχω το βράδυ θα μπει φόρτιση πάντα με τον δικό του φορτιστή. Ποτέ δεν είχα θέμα . Αν το βγάλω στο 80 που λέτε δεν θα βγάλω την ημέρα. Το κινητό είναι να μας εξυπηρετεί και όχι να το εξυπηρετούμε.

Στάλθηκε από Χαβάη

Δημήτρης

Από την πρώτη μου Android συσκευή τις φορτίζω πάντα όταν πάει 15-20% μέχρι 100% που το αφήνω εκεί για 10 λεπτά.Σε δύο χρόνια χρήσης των συσκευών έχω παρατηρήσει αμελητέα πτώση απόδοσης μπαταρίας περίπου 5%

Current:Samsung Galaxy S10

Past:Huawei P20 Pro Blue Dual,Samsung Galaxy S8,iPhone 6s Plus,Sony Xperia Z1 Compact,Samsung Galaxy S4,και η λίστα συνεχίζεται...

Dell Inspiron 3542,Inter core i7 4510u,Nvidia GeForce GT840m 2gb,8gb ram,Samsung 850 Evo 250GB SSD,Windows 10 Edu.Razer BlackWidow Ultimate 2016,Kingston Hyper-x Cloud II.

Εγώ με την χρήση που κάνω (μιας και στο σπίτι χρησιμοποιώ tablet) με βγάζει 2 μέρες οπότε την δεύτερη μέρα μπαίνει φόρτιση με υπόλοιπο από 30 έως 20% πάντα κλειστώ με τον φορτιστή του για ολόκληρο το βράδυ (περίπου 6 ώρες). Μια φορά το μήνα συνήθως μετά από αναβάθμιση κάνω clear cache και πλήρης αποφορτιση... Πότε δεν είχα θέμα με αυτή την τακτική με καμία μου συσκευή, ίσα ίσα που τις περισσότερες φορές είχα καλύτερη αυτονομία από τους γύρο μου. Πάντως τσεκαρισμένο 2 φορές το έβαλα στο 30% ανοιχτό για φόρτιση και το έβγαλα 5 λεπτά μετά που είχε πιάσει 100% και η αυτονομία ήταν τουλάχιστον ένα 5 με 8% μικρότερη...
Huawei Mate 8, Samsung Galaxy Note 7, Samsung galaxy S7 edge, Lg V20, Huawei Mate 9, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note 8, Huawei Mate 10, Samsung galaxy S9+, Huawei P20 Pro Dual, Samsung Galaxy Note 9 Dual, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30, Huawei P30 pro, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy Note 10+, S21 Ultra, Samsung Zfold2

Εγώ όση μπαταρία κ να έχω το βράδυ θα μπει φόρτιση πάντα με τον δικό του φορτιστή. Ποτέ δεν είχα θέμα . Αν το βγάλω στο 80 που λέτε δεν θα βγάλω την ημέρα. Το κινητό είναι να μας εξυπηρετεί και όχι να το εξυπηρετούμε.

Στάλθηκε από Χαβάη

Όπως το είπες φίλε!! Και άντε τα περί φόρτισης να τα αναφέρει κάποιος που κρατάει το κινητό του πάνω από 2 χρονιά, εδώ οι περισσότεροι στο χρόνο το έχουν δώσει...

Sent from my SM-G930F

Ψυχαναγκασμός !!!

Φορτίστε όποτε να ναι και όπως να ναι, μόνο αποφεύγεται ολονυχτία στο ρεύμα.

s100-Artemis-Cruise-Diamond

HTC-Touch-Diamond.jpg.bc5fa35baa0b6f97517a6b8f6b247b68.jpg

AppGallery/Huawei Sign up τα εχετε κανει ολοι? Χρειαζονται?:p

Επιδης το σκρολαρισμα ειναι λιγο περιεργο σε σχεση με το xiaomi που ειχα...υπαρχει επιλογη για πιο γρηγορα/αργα?

Edited by balantakos777

AppGallery/Huawei Sign up τα εχετε κανει ολοι? Χρειαζονται?:p

Επιδης το σκρολαρισμα ειναι λιγο περιεργο σε σχεση με το xiaomi που ειχα...υπαρχει επιλογη για πιο γρηγορα/αργα?

:lol::lol::lol::lol:

αυτο που ελεγα και εγω... μου εχει σπασει τα νευρα... το scroll.. με την 152 εγινε αργο... :lol:

:lol::lol::lol::lol:

αυτο που ελεγα και εγω... μου εχει σπασει τα νευρα... το scroll.. με την 152 εγινε αργο... :lol:

Σου είχα ξανά πει ότι το έχουν αναφέρει κάποια παιδιά (2 αν θυμάμαι καλά) και στο xda... Μάλιστα κάτω από τα μηνύματα τους υπάρχουν άλλοι 50 που ισχυρίζονται το αντίθετο (δηλαδή ότι η 52 φαίνεται πιο σταθερή χωρίς να χάνει σε ταχύτητα το scroll). Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ. Πιστεύω να είδες το βίντεο που έβαλα που δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το scroll μιας και μόνο για εσένα το ανέβασα.Και μάλιστα είχα κάνει πριν clear cache όπως αν το δεις τώρα πάει ακόμα καλύτερα....

Γενικός, πάντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά σε άλλους να τρέχει τέλεια και σε άλλους να έχουν θέματα σε μια εταιρεία που τρέχει να πιάσει την πρώτη θέση. Όχι ότι δεν συμβαίνει και σε άλλες εταιρείες (βλέπε s9+ και δακτύλικο αποτύπωμα τους πρώτους 2 μήνες που σε άλλους έπαιζε μια χαρά και σε άλλους όπως εμένα ήταν άχρηστο) αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να συμβαίνει στην εταιρία που ανήκει η συσκευή μου.

Υπομονή φίλε κάνα μήνα να έρθει η επόμενη αναβάθμιση... Πολύ θα ήθελα όμως να μάθω αν κάποιος με αυτό το θέμα του έστρωσε μετά από επαναφορά συστήματος.

Edited by tsiglas
Huawei Mate 8, Samsung Galaxy Note 7, Samsung galaxy S7 edge, Lg V20, Huawei Mate 9, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note 8, Huawei Mate 10, Samsung galaxy S9+, Huawei P20 Pro Dual, Samsung Galaxy Note 9 Dual, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30, Huawei P30 pro, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy Note 10+, S21 Ultra, Samsung Zfold2

Παιδιά όταν μπαίνω youtube να δω hdr video δεν μου βγάζει επιλογή στην ανάλυση για hdr.μου βγάζει σε ως 1080p.με το mate μου έπαιζαν κανονικά.την ανάλυση του κινητού την έχω στο fhd+
adok13

Παιδιά όταν μπαίνω youtube να δω hdr video δεν μου βγάζει επιλογή στην ανάλυση για hdr.μου βγάζει σε ως 1080p.με το mate μου έπαιζαν κανονικά.την ανάλυση του κινητού την έχω στο fhd+

https://devicereport.youtube.com/

Huawei, Apple, Vodafone

Σου είχα ξανά πει ότι το έχουν αναφέρει κάποια παιδιά (2 αν θυμάμαι καλά) και στο xda... Μάλιστα κάτω από τα μηνύματα τους υπάρχουν άλλοι 50 που ισχυρίζονται το αντίθετο (δηλαδή ότι η 52 φαίνεται πιο σταθερή χωρίς να χάνει σε ταχύτητα το scroll). Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ. Πιστεύω να είδες το βίντεο που έβαλα που δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το scroll μιας και μόνο για εσένα το ανέβασα.Και μάλιστα είχα κάνει πριν clear cache όπως αν το δεις τώρα πάει ακόμα καλύτερα....

Γενικός, πάντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά σε άλλους να τρέχει τέλεια και σε άλλους να έχουν θέματα σε μια εταιρεία που τρέχει να πιάσει την πρώτη θέση. Όχι ότι δεν συμβαίνει και σε άλλες εταιρείες (βλέπε s9+ και δακτύλικο αποτύπωμα τους πρώτους 2 μήνες που σε άλλους έπαιζε μια χαρά και σε άλλους όπως εμένα ήταν άχρηστο) αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να συμβαίνει στην εταιρία που ανήκει η συσκευή μου.

Υπομονή φίλε κάνα μήνα να έρθει η επόμενη αναβάθμιση... Πολύ θα ήθελα όμως να μάθω αν κάποιος με αυτό το θέμα του έστρωσε μετά από επαναφορά συστήματος.

το είδα το βιντεάκι και παρατήρησα ότι το scroll είναι ακριβώς το ίδιο με το δικό μου... ίσος να μην το είχες παρατήρηση πριν εσύ η να ήτανε έτσι από άλλη έκδοση και να μην έδωσες και τόσο σημασία..

επίσης παρατηρώ ότι το instagram έχει τρομερό battery drain... είναι πάντα πρώτο στην διαχείριση με 15% usage... επίσης το άλλο πρόβλημα ότι δεν υποστηρίζει το μη fit και το amazefit έχουνε προβλήματα και η 2 εφαρμογές..

με το amazefit watch όταν έχω bluetooth και wifi ανοιχτό δεν μπορώ να μπω στο internet... με το mifit δεν έρχονται η ειδοποίησης στο mi band 2.... γενικά ξενέρωσα... στο p10 lite που ειχα πριν δεν ειχα αυτο το θεμα... αλλα το ιδιο συμβενει με το amazefit watch στο nexus 6p... επιδει wifi+bluetooth εχουνε ιδια κεραια.. τωρα με το MiFit στο p10 lite αλλα και στο nexus 6p ητανε μια χαρα...

απλα δεν μπορω με το p20 pro να εχω smartwatch. :rolleyes:

θα παρω ενα xiaomi A2 και θα κρατησω το p20 pro για την καμερα...

• The title was changed to Huawei P20 Pro