evankouros Δημ. September 26, 2015 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2015 Ποτέ δεν δούλευε. Κάπου έχει ξαναγραφεί στο θέμα. Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tempes Δημ. September 26, 2015 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2015 τα εφτυσε η μπαταρια τελικα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ennia Δημ. October 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2015 παιδια... για να μεταφερω βασικες εφαρμογες στην SD, χρειαζεται rootαρισμα? γιατι εχει ψιλογεμισει ο χωρος και θελω να το αποσυμφορησω..!!!1 Παράθεση Mobile: XIAOMI REDMI PRO Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evankouros Δημ. October 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2015 Προσπάθησα να κάνω Root το Ζ5 μου (T00F με ROM WW 3.23.40.60 Lollipop), αλλά δεν τα κατάφερα. :( Καθότι στο 1ο post δεν υπάρχει οδηγός για root σε Lollipop, έψαξα-βρήκα-ακολούθησα τους εξής οδηγούς: One Click Root for Zenfone series http://s7.postimg.org/41itisrfb/One_Click_Root_for_Zenfone_Series_Zenfone_4_5.jpg Κατέβασα κι εγκατέστησα στο laptop μου το πακέτο "Intel USB Driver" που γράφει στη σημείωση (Notes) 3. Κατέβασα επίσης το "ASUS_Android_USB_drivers_for_Windows_20150212.zip" (στο Note 3 κι αυτό), αλλά δεν βρήκα αρχείο εγκατάστασης μέσα (αφού το ξε_zip_άρισα), οπότε απλά το άφησα στο φάκελο του laptop που το είχα κατεβάσει. Μετά κατέβασα το "ZenFoneRootKit_20150528.zip". Για το σημείο 1 που έχει παρακάτω στις οδηγίες (Instructions) & λέει "Make sure the computer can detect ASUS Android Bootloader Interface and ASUS Composite ADB Interface" δεν ήξερα τι να κάνω για να βεβαιωθώ, καθότι δεν γνωρίζω τι είναι αυτά τα Interface που λέει. :O Βρήκα όμως στη συνέχεια πώς να κάνω το σημείο 2 USB debugging στο Zenfone, το έκανα & μετά το σύνδεσα στο laptop με καλώδιο USB. Έτρεξα το αρχείο "Root.bat" από το φάκελο "ZenFoneRootKit_20150528" (τελευταίο σημείο 3 οδηγιών) κι έλεγα ότι θα γίνει η δουλειά (root), αλλά κόλλησε για αρκετή ώρα σ' αυτό: http://s2.postimg.org/w8ve892a1/Problem_it_stuck_here_screenshot_2015_10_10.jpg Απογοητεύτηκα, δεν ήξερα τι να κάνω, οπότε το έκλεισα το κολλημένο στο ίδιο σημείο παράθυρο C:\Windows\system32\cmd.exe από τη Διαχείριση Εργασιών των Windows, φοβούμενος μην τυχόν brickιάσει το κινητό αφού βγάλω το καλώδιο USB (ευτυχώς τη γλίτωσα). Αφού δεν τα κατάφερα με τον πρώτο οδηγό προσπάθησα μ' αυτόν, που είναι μεν πιο σύνθετος (απαιτεί κάποιες περισσότερες ενέργειες), αλλά έχει video με αναλυτικές οδηγίες. Να μην πολυλογώ, έφτασα στο ίδιο σημείο του C:\Windows\system32\cmd.exe αυτού του οδηγού, κι είχα μια από τα ίδια... :( http://s7.postimg.org/uqk7rq5ln/Problem_it_stuck_here_screenshot_2015_10_10.jpg ...κόλλησε πάλι, οπότε πάλι το έκλεισα από τη Διαχείριση Εργασιών (& πάλι γλίτωσα το brickιασμα). Προτού ξαναδιακινδυνέψω το brickιασμα για να το rootάρω είπα να ρωτήσω μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς, καθότι φοβάμαι μην η 3η προσπάθεια μου είναι & φαρμακερή! :dash: Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kapoios0 Δημ. October 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2015 (edited) Προσπάθησα να κάνω Root το Ζ5 μου (T00F με ROM WW 3.23.40.60 Lollipop), αλλά δεν τα κατάφερα. :( Καθότι στο 1ο post δεν υπάρχει οδηγός για root σε Lollipop, έψαξα-βρήκα-ακολούθησα τους εξής οδηγούς: One Click Root for Zenfone series http://s7.postimg.org/41itisrfb/One_Click_Root_for_Zenfone_Series_Zenfone_4_5.jpg Κατέβασα κι εγκατέστησα στο laptop μου το πακέτο "Intel USB Driver" που γράφει στη σημείωση (Notes) 3. Κατέβασα επίσης το "ASUS_Android_USB_drivers_for_Windows_20150212.zip" (στο Note 3 κι αυτό), αλλά δεν βρήκα αρχείο εγκατάστασης μέσα (αφού το ξε_zip_άρισα), οπότε απλά το άφησα στο φάκελο του laptop που το είχα κατεβάσει. Μετά κατέβασα το "ZenFoneRootKit_20150528.zip". Για το σημείο 1 που έχει παρακάτω στις οδηγίες (Instructions) & λέει "Make sure the computer can detect ASUS Android Bootloader Interface and ASUS Composite ADB Interface" δεν ήξερα τι να κάνω για να βεβαιωθώ, καθότι δεν γνωρίζω τι είναι αυτά τα Interface που λέει. :O Βρήκα όμως στη συνέχεια πώς να κάνω το σημείο 2 USB debugging στο Zenfone, το έκανα & μετά το σύνδεσα στο laptop με καλώδιο USB. Έτρεξα το αρχείο "Root.bat" από το φάκελο "ZenFoneRootKit_20150528" (τελευταίο σημείο 3 οδηγιών) κι έλεγα ότι θα γίνει η δουλειά (root), αλλά κόλλησε για αρκετή ώρα σ' αυτό: http://s2.postimg.org/w8ve892a1/Problem_it_stuck_here_screenshot_2015_10_10.jpg Απογοητεύτηκα, δεν ήξερα τι να κάνω, οπότε το έκλεισα το κολλημένο στο ίδιο σημείο παράθυρο C:\Windows\system32\cmd.exe από τη Διαχείριση Εργασιών των Windows, φοβούμενος μην τυχόν brickιάσει το κινητό αφού βγάλω το καλώδιο USB (ευτυχώς τη γλίτωσα). Αφού δεν τα κατάφερα με τον πρώτο οδηγό προσπάθησα μ' αυτόν, που είναι μεν πιο σύνθετος (απαιτεί κάποιες περισσότερες ενέργειες), αλλά έχει video με αναλυτικές οδηγίες. Να μην πολυλογώ, έφτασα στο ίδιο σημείο του C:\Windows\system32\cmd.exe αυτού του οδηγού, κι είχα μια από τα ίδια... :( http://s7.postimg.org/uqk7rq5ln/Problem_it_stuck_here_screenshot_2015_10_10.jpg ...κόλλησε πάλι, οπότε πάλι το έκλεισα από τη Διαχείριση Εργασιών (& πάλι γλίτωσα το brickιασμα). Προτού ξαναδιακινδυνέψω το brickιασμα για να το rootάρω είπα να ρωτήσω μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς, καθότι φοβάμαι μην η 3η προσπάθεια μου είναι & φαρμακερή! :dash: Root ZenFone 5 T00F/T00J WW Android 5.0 Lollipop v3.23.40.52 / 3.23.40.60 Εγκατέστησε στον υπολογιστή: 1) IntelAndroid USB driversfor Windows 2) AdbDriver v1.4.2 Κατέβασε και αποσυμπίεσε κάπου στον υπολογιστή το ZF5_LP_RootKit Ενεργοποίησε στην συσκευή το Στην συνέχεια από την συσκευή στο μενού Ρυθμίσεις -> Επιλογές για προγραμματιστές -> Εντοπισμός σφαλμάτων USB, τίκαρε το κουτάκι επέλεξε ΟΚ. [ATTACH]64306[/ATTACH] Συνέδεσε την συσκευή στον υπολογιστή μέσο του καλωδίου USB. Η συσκευή θα εμφανίσει μήνυμα αποδοχής συνδεσιμότητας τίκαρε το κουτάκι και επέλεξε ΟΚ. [ATTACH]64303[/ATTACH] Από τον φάκελο του προγράμματος (ZenFoneRootKit_20150528) διπλό κλικ στο (CheckBeforeAction) για έλεγχο συνδεσιμότητας υπολογιστή και συσκευής. [ATTACH]64302[/ATTACH] Η συσκευή θα μπουτάρει σε Bootloader λειτουργία για τον έλεγχο. Εάν όλα είναι καλά θα πρέπει να εμφανίζεται π.χ: [ATTACH]64304[/ATTACH] Τώρα κλείνουμε το παράθυρο του (CheckBeforeAction) και τρέχουμε το αρχείο (Root) από τον φάκελο του προγράμματος (ZenFoneRootKit_20150528). [ATTACH]64305[/ATTACH] Η συσκευή επανεκκινεί αυτόματα και είναι πλέων ROOT. Στην πρώτη εκκίνηση μετά το ROOT εάν το SuperSU σου ζητήσει ενημέρωση. Επέλεξε NORMAL. Edited October 11, 2015 by kapoios0 Παράθεση Never give up on something you really want. It's difficult to wait, but even worse to regret! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evankouros Δημ. October 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2015 (edited) Σ' ευχαριστώ πολύ! :thanks: Για να πω την αλήθεια, περισσότερο στη βοήθεια σου ήλπιζα όταν postαρα.:D Root ZenFone 5 T00F/T00J WW Android 5.0 Lollipop Εγκατέστησε στον υπολογιστή: 1) IntelAndroid USB driversfor Windows ok, το είχα εγκαταστήσει από τις προηγούμενες προσπάθειες μου. 2) AdbDriver v1.4.2 ok, το έκανα. Κατέβασε και αποσυμπίεσε κάπου στον υπολογιστή το ZF5_LP_RootKit ok, το έκανα. Ενεργοποίησε στην συσκευή το ok, το είχα κάνει στις προηγούμενες προσπάθειες μου. Στην συνέχεια από την συσκευή στο μενού Ρυθμίσεις -> Επιλογές για προγραμματιστές -> Εντοπισμός σφαλμάτων USB, τίκαρε το κουτάκι επέλεξε ΟΚ. [ATTACH]64306[/ATTACH] ok, το είχα κάνει στις προηγούμενες προσπάθειες μου. Συνέδεσε την συσκευή στον υπολογιστή μέσο του καλωδίου USB. ok. Η συσκευή θα εμφανίσει μήνυμα αποδοχής συνδεσιμότητας τίκαρε το κουτάκι και επέλεξε ΟΚ. [ATTACH]64303[/ATTACH] ΔΕΝ το εμφάνισε, ούτε θυμάμαι να το είχε εμφανίσει την προηγούμενη φορά. Μήπως οφείλεται στο ότι την είχα συνδέσει & άλλες φορές; Από τον φάκελο του προγράμματος (ZenFoneRootKit_20150528) διπλό κλικ στο (CheckBeforeAction) για έλεγχο συνδεσιμότητας υπολογιστή και συσκευής. [ATTACH]64302[/ATTACH] Το έκανα, αλλά πάλι κόλλησε στο ίδιο σημείο που κολλούσε κι όταν εφάρμοζα τους προηγούμενους οδηγούς. Παραθέτω screenshot, όπου επάνω εμφανίζεται η εικόνα που έγραψες ότι θα έπρεπε να έβλεπα & κάτω το τι βλέπω. [ATTACH]64311[/ATTACH] Εννοείται πως δεν προχώρησα στα επόμενα. Τι κάνω τώρα; Συνεχίζω να περιμένω ή ν' αποσυνδέσω το Ζ5 απ' το laptop βγάζοντας το καλώδιο; Edited October 10, 2015 by evankouros Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kapoios0 Δημ. October 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2015 (edited) Κλείσε το παράθυρο του ZenFoneRootKit, αποσύνδεσε και κάνε επανεκκίνηση την συσκευή. Κάνε εγκατάσταση του Asus Android USB Driver Tutorial . Επανέλαβε την διαδικασία. Εάν και πάλι δεν λειτουργήσει δοκίμασε την διαδικασία σε άλλον υπολογιστή με Windows 7 και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Edited October 10, 2015 by kapoios0 Παράθεση Never give up on something you really want. It's difficult to wait, but even worse to regret! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evankouros Δημ. October 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2015 Κλείσε το παράθυρο του ZenFoneRootKit, αποσύνδεσε και κάνε επανεκκίνηση την συσκευή. Κάνε εγκατάσταση του Asus Android USB Driver Tutorial . Επανέλαβε την διαδικασία. Εάν και πάλι δεν λειτουργήσει δοκίμασε την διαδικασία σε άλλον υπολογιστή με Windows 7 και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σ' ευχαριστώ πολύ & πάλι, τα κατάφερα! :yahoo: Η αλήθεια είναι ότι με ψιλοπαίδεψε η χειροκίνητη εγκατάσταση του "Asus Android USB Driver" (καλού/κακού εγκατέστησα & το "Asus PC Link" γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι βοηθάει στο να συνδεθεί σωστά το PC με το Z5), μάλλον γιατί το tutorial video τα έδειχνε γρήγορα & χωρίς επεξηγήσεις. Anyway, το ξεπέρασα αυτό το πρόβλημα (με γυαλιά πρεσβυωπίας :p & συνεχή pause στο video) & το εγκατέστησα. Στην υπόλοιπη διαδικασία τώρα: Η συσκευή θα εμφανίσει μήνυμα αποδοχής συνδεσιμότητας τίκαρε το κουτάκι και επέλεξε ΟΚ. [ATTACH]64303[/ATTACH] ok, έβγαλε μήνυμα αποδοχής συνδεσιμότητας αυτή τη φορά Από τον φάκελο του προγράμματος (ZenFoneRootKit_20150528) διπλό κλικ στο (CheckBeforeAction) για έλεγχο συνδεσιμότητας υπολογιστή και συσκευής. [ATTACH]64302[/ATTACH] ok, το CheckBeforeAction (που πριν είχε κολλήσει) προχώρησε αυτή τη φορά. Μετά είχα πάλι κάποιες απορίες-ανησυχίες από κάτι μηνύματα που έβγαιναν & δεν καταλάβαινα τι ήθελαν να να πουν. [ATTACH]64313[/ATTACH] - [ATTACH]64314[/ATTACH] Η συσκευή θα μπουτάρει σε Bootloader λειτουργία για τον έλεγχο. Εάν όλα είναι καλά θα πρέπει να εμφανίζεται π.χ: [ATTACH]64304[/ATTACH] Αυτό που έκανε ήταν να μου εμφανίσει πρασινισμένο για επιλογή το "Normal Boot", όχι κάποια από τις άλλες επιλογές που είδα (μετακινώντας με τα κουμπιά Volume +/-) ότι είχε (κάπου έγραφε νομίζω & κάτι για Bootloader). Σ' αυτή τη φάση δεν ήξερα τι να κάνω. :confused: Άρχισα να ψάχνομαι μπας & σου στείλω pm, αλλά μέχρι να το κάνω αυτό είδα ότι έγινε αυτόματα το reboot (προφανώς σε normal mode). Τώρα κλείνουμε το παράθυρο του (CheckBeforeAction) και τρέχουμε το αρχείο (Root) από τον φάκελο του προγράμματος (ZenFoneRootKit_20150528). [ATTACH]64305[/ATTACH] Αφού έκανε μόνη της reboot η συσκευή, είπα "What the heck! Σιγά μην περιμένω!" κι έτρεξα το αρχείο "Root.bat". Η συσκευή επανεκκινεί αυτόματα και είναι πλέων ROOT. Στην πρώτη εκκίνηση μετά το ROOT εάν το SuperSU σου ζητήσει ενημέρωση. Επέλεξε NORMAL. Πράγματι αυτό έγινε, οπότε... "τέλος καλό, όλα καλά"! :heat: http://s17.postimg.org/q9wy770mj/Screenshot_2015_10_11_00_01_43.jpg - http://s4.postimg.org/xdqlw0p5l/Screenshot_2015_10_11_00_02_29.jpg BTW: Όλη την ιστορία του root την έκανα για να μπορέσω να εγκαταστήσω το AdAway, ώστε ν' απαλλαχτώ από τις διαφημίσεις στον chrome του κινητού. Όπως ήδη διαπίστωσα, δουλεύει μια χαρά τώρα. :) Ερώτηση: Σε περίπτωση που κάποια στιγμή -λέμε τώρα- βγει κάποια νεότερη (της 3.23.40.60) ROM από την Asus, φαντάζομαι ότι πρώτα πρέπει να το κάνω unroot (& κάτι άλλο να κάνω στο AdAway) για να την περάσω. Αν υποθέτω σωστά, υπάρχει κάποιος οδηγός για το unroot; Μήπως ακολουθώ τον ίδιο οδηγό & αντί του "Root.bat" τρέχω το "UnRoot.bat" απ' τον φάκελο "ZenFoneRootKit_20150528"; Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kapoios0 Δημ. October 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2015 (edited) Ερώτηση: Σε περίπτωση που κάποια στιγμή -λέμε τώρα- βγει κάποια νεότερη (της 3.23.40.60) ROM από την Asus, φαντάζομαι ότι πρώτα πρέπει να το κάνω unroot (& κάτι άλλο να κάνω στο AdAway) για να την περάσω. Αν υποθέτω σωστά, υπάρχει κάποιος οδηγός για το unroot; Μήπως ακολουθώ τον ίδιο οδηγό & αντί του "Root.bat" τρέχω το "UnRoot.bat" απ' τον φάκελο "ZenFoneRootKit_20150528"; Όχι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο στο AdAway απλά για να λειτουργήσει ξανά μετά το unroot, θα πρέπει να ξανά κάνεις Root την συσκευή. Ναι αυτό ακριβώς κάνεις, τρέχεις το "UnRoot.bat". Ή διαφορετικά κάνεις update του νέου Firmware με την μέθοδο του (ADB Fastboot Tool). Edited October 11, 2015 by kapoios0 Παράθεση Never give up on something you really want. It's difficult to wait, but even worse to regret! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kapoios0 Δημ. October 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2015 (edited) Σ' ευχαριστώ πολύ & πάλι, τα κατάφερα! :yahoo: Η αλήθεια είναι ότι με ψιλοπαίδεψε η χειροκίνητη εγκατάσταση του "Asus Android USB Driver" (καλού/κακού εγκατέστησα & το "Asus PC Link" γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι βοηθάει στο να συνδεθεί σωστά το PC με το Z5), μάλλον γιατί το tutorial video τα έδειχνε γρήγορα & χωρίς επεξηγήσεις. Anyway, το ξεπέρασα αυτό το πρόβλημα (με γυαλιά πρεσβυωπίας :p & συνεχή pause στο video) & το εγκατέστησα. Υ.Σ. Την επόμενη φορά που θα αντιμετώπισης παρόμοιο πρόβλημα (πρεσβυωπίας) με πατημένο το Ctrl από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή πίεσε επανειλημμένα το σύμβολο + για μεγέθυνση.. :) Χαίρομαι που βοήθησα καλή συνέχεια! Edited October 12, 2015 by kapoios0 Παράθεση Never give up on something you really want. It's difficult to wait, but even worse to regret! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evankouros Δημ. October 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2015 Όχι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο στο AdAway απλά για να λειτουργήσει ξανά μετά το unroot, θα πρέπει να ξανά κάνεις Root την συσκευή. Σ' αυτό το tutorial video λέει (περ. στο 3'05") ότι για απεγκατάσταση του θα πρέπει πρώτα να κάνω "απενεργοποίηση αποκλεισμού διαφημίσεων" ("disable adblocking"), οπότε μάλλον μπερδεύτηκα μεταξύ unroot & απεγκατάστασης του AdAway. :lost: Ναι αυτό ακριβώς κάνεις, τρέχεις το "UnRoot.bat". Ή διαφορετικά κάνεις update του νέου Firmware με την μέθοδο του (ADB Fastboot Tool). Θυμάμαι ότι πολλές φορές έχεις postάρει τη μέθοδο Upgrade/Downgrade με ADB Fastboot Tool, αλλά (πέρα απ' το ότι μου φάνηκε πολύπλοκη όταν την πρωτοδιάβασα - όχι απ' τον δικό σου οδηγό) θέλει κι αυτή unroot, οπότε μάλλον θα προτιμήσω το unroot & μετά το εύκολο drag/drop στην εσωτερική μνήμη του αρχείου της νέας ROM. Υ.Σ. Την επόμενη φορά που θα αντιμετώπισης παρόμοιο πρόβλημα (πρεσβυωπίας) με πατημένο το Ctrl από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή πίεσε επιμελημένα το σύμβολο + για μεγέθυνση.. :) Χαίρομαι που βοήθησα καλή συνέχεια! Thanks για την υπενθύμιση του tip, πέρα απ' την πρεσβυωπία φαίνεται πως έχω αρχίσει & να ξεχνάω... http://toyotaclub.freeforums.org/images/smilies/soldier_oldman.gif :what: Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giwrgosxalkida Δημ. October 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2015 καλησπερα εχω ενα zenfone 5 το οποιο ειχε νεκρωσει το εστειλα στο vickmall και αλλαξαν την μητρικη απ'οτι μου ειπαν. Το παρελαβα ολα καλα αλλα δεν εμπαινε στο play store, το εδωσα σε εναν φιλο (καθοτι ασχετος) και το εκανε φορματ με αποτελεσμα να μην εχω τιποτα πλεον εκτος απο κατι κινεζιες τα περισσοτερα. Δεν θελω να σας κουρασω αλλα παρακαλω οποιος μπορει να με βοηθησει με το αζημιωτο βεβαια να του το στειλω να το επαναφερει. Εχω πελαγωσει απο τις 15 Ιουλη τραβιεμε. Ευχαριστω εκ των προτερων.:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evankouros Δημ. October 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2015 καλησπερα εχω ενα zenfone 5 το οποιο ειχε νεκρωσει το εστειλα στο vickmall και αλλαξαν την μητρικη απ'οτι μου ειπαν. Το παρελαβα ολα καλα αλλα δεν εμπαινε στο play store, το εδωσα σε εναν φιλο (καθοτι ασχετος) και το εκανε φορματ με αποτελεσμα να μην εχω τιποτα πλεον εκτος απο κατι κινεζιες τα περισσοτερα. Δεν θελω να σας κουρασω αλλα παρακαλω οποιος μπορει να με βοηθησει με το αζημιωτο βεβαια να του το στειλω να το επαναφερει. Εχω πελαγωσει απο τις 15 Ιουλη τραβιεμε. Ευχαριστω εκ των προτερων.:worry: Γράφεις ότι έκανε format κι έχεις "κινεζιές", λογικά λοιπόν ο γνωστός σου που έκανε τη δουλειά το επανέφερε στην αρχική του κατάσταση (με "CN" κινέζικη ROM). Προτού το δώσεις σ' οποιονδήποτε με το αζημίωτο, θα σου πρότεινα να διαβάσεις τους οδηγούς που υπάρχουν στην 1η σελ (1ο post) του θέματος & να προσπαθήσεις να του περάσεις νέα original διεθνή "WW" ROM. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, πιστεύω δε πως αν χρειαστείς κάποια περαιτέρω βοήθεια όλο & κάποιος-kapoios0 θα σε βοηθήσει. ;) Για να πεισθείς ότι μπορείς να το κάνεις, δες σ' αυτό το post μου ότι ήμουν άσχετος, αλλά ακολουθώντας οδηγούς & συμβουλές κατάφερα κι έστρωσα το δικό μου. Αν λοιπόν κατάφερα να περάσω στο δικό μου από custom κινέζικη έκδοση (CN) ROM (που φαινόταν σαν διεθνής WW & -ως άσχετο- με μπέρδευε) την -τότε- τελευταία original διεθνή (WW) κι έκτοτε να το αναβαθμίζω στην πιο πρόσφατη, πιστεύω ότι κι εσύ θα τα καταφέρεις. Στην επόμενη μάλιστα σελ. από το link που σου έδωσα, φαίνεται ποια απλή μέθοδο αναβάθμισης ακολούθησα (εδώ). Δεν είμαι βέβαιος πως αυτή είναι το καλύτερο ν΄ακολουθήσεις για το δικό σου, αλλά εγώ αυτή θα δοκίμαζα πρώτα. Γενικά πιστεύω ότι καλό θα ήταν να διαβάσεις όχι μόνο τους οδηγούς της 1ης σελ., αλλά & τις ερωτήσεις που έκανα & τις απαντήσεις που πήρα από το link που σου έδωσα & μετά (για 5-6 σελίδες). Δες κι αυτό το post μου, που περιέχει μια περίληψη (με link) των ενεργειών που έκανα. Καλή επιτυχία! Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giwrgosxalkida Δημ. October 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2015 ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση απο αυριο θα ξεκινησω . Απλα δεν ηθελα να κουρασω κοσμο εδω μεσα πως γινετε αλλα με την κατατοπιστηκοτατη απαντηση σου πιστευω να τα καταφερω. Ευχαριστω και παλι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evankouros Δημ. October 16, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2015 Παρακαλώ, να 'σαι καλά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις. Ό,τι θες ρωτάς, υπάρχουν μέλη πολύ πιο έμπειρα από εμένα με διάθεση βοήθειας για να σου απαντήσουν. Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giwrgosxalkida Δημ. October 16, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2015 (edited) διαβασα πολλες φορες το ποστ σου 2306 κι εκανα τα ιδια αλλα δεν ειδα τριγωνακι στο κινητο πρεπει να ειναι ρουταρισμενο; πως βλεπω αν ειναι ηδη; Υποψιν δεν εχω πια play store. Edited October 16, 2015 by giwrgosxalkida Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evankouros Δημ. October 16, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2015 διαβασα πολλες φορες το ποστ σου 2306 κι εκανα τα ιδια αλλα δεν ειδα τριγωνακι στο κινητο πρεπει να ειναι ρουταρισμενο; κι αν ναι πως το κανω ή πως βλεπω αν ειναι ηδη; Όπως σου είπα δεν είμαι ειδικός. Ό,τι κάνεις κι ό,τι γίνει, μη μου ζητάς τα ρέστα μετά! :p Ας τα πιάσουμε όμως ένα-ένα: Για το Root: Αν έχεις περασμένη στο κινητό μια εφαρμογή που λέγεται SuperSU, κατά 99,0% θα είναι rootαρισμένο. Αν μπορείς να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή σαν το Root Check, θα σου δείξει αν είναι (χμμμ... όχι πάντα - δες στην προηγούμενη σελίδα τα post μου & τις απαντήσεις-συμβουλές που μου έδωσε ο kapoios0). Εγώ πάντως έκανα "Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων" για να μπορέσω να κάνω αλλαγή ROM. Με δεδομένο ότι το δικό μου ήταν rootαρισμένο όταν το πήρα, φαντάζομαι (δεν είμαι βέβαιος) ότι με αυτή την "επαναφορά" ξεrootαρίστηκε. Αν λοιπόν δεν είναι root το δικό σου, φαντάζομαι ότι δεν σε χαλάει. Αν είναι, κάνε μια "επαναφορά" & προχώρα στο παρασύνθημα. Για την Αλλαγή ROM: Διάβασες όλα τα post μου; Αν ναι, θα είδες ότι κι εμένα δεν μου έκανε την αναβάθμιση (αλλαγή ROM) στην αρχή. Για να το πετύχω γράφω στο #2313 κάποιες άλλες ενέργειες που έκανα ("Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων") & μετά προχώρησε κανονικά η αναβάθμιση. Ουσιαστικά έκανα ROM downgrade στην κινέζικη CN "UL_ASUS_T00F_WW_1_14_40_50_user.zip" (προσοχή: πριν τη ρίξεις στο κινητό, να της δώσεις όνομα με μεγαλύτερη αρίθμηση από αυτή της ROM που ήδη φοράς - αυτό είναι το κόλπο για downgrade σε παλιότερη ROM) & μετά upgrade (καλού-κακού μία-μία ROM) μέχρι να φτάσω στην τελευταία. Σημ.: Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως τις ROM τις βρίσκεις εδώ, επιλέγοντας OS "Android" & Firmware "WW" (διεθνή ROM). Και πριν κάνεις την αναβάθμιση, φρόντισε να έχεις το κινητό καλά φορτισμένο (min πάνω από 50% θα έλεγα). Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jogatore Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 Καλημερα σε ολους Γνωριζει κανεις τι ρυθμησεις χρειαζετε η καμερα για να περνει φωτος γρηγορα???? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p4709 Δημ. October 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2015 Kαλή σας ημέρα. πρώτα πρέπει να σας ευχαριστήσω όλους για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που δίνετε μέσα από το forum. Kάτοχος του zenfone5 απο το vickmall εδώ και 10 μήνες,(ασφαλώς αποφάσισα την αγορά του μετά απο τα δικά σας σχόλια). Διαβάζοντας τις σελίδες σας σχετικά με τις αναβαθμίσεις κατάφερα να τις πραγματοποιήσω κάθε φορά που έβγαινε κάποια νέα απο το site της asus ακολουθώντας τις οδηγίες σας. έχω ως τελευταία εγκαταστήσει την version WW_3.23.40.49 Στην ASUS βλεπω την τελευταία Version WW_3.23.40.60 (Android L). Θα ήθελα να μου πείτε τα σωστά βήματα για να την κατεβάσω γιατί βλέπω και 2 Downgrade versions και έχω μπερδευτεί. Εδώ και 3 ημέρες μου βγάζει συχνά το μήνυμα "Δυστυχώς, η εφαρμογή Υπηρεσίες Google Play έχει σταματήσει" χωρίς κάποια δυσλειτουργία του κινητού. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evankouros Δημ. October 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2015 Την WW_3.23.40.49 δεν την ξέρω. Πού τη βρήκες; Στο αρχείο μου με τις κατεβασμένες WW που κοίταξα & στο support της Asus δεν την βρήκα. :confused: Anyway, τα downgrade είναι για να πας από Lollipop σε KitKat. Αυτό θες; Για downgrade σε KitKat πρέπει να βάλεις τη WW_5.3.3.3 (Downgrade from L to KK, V2.21.40.44 Only for WW SKU) ή τη WW_5.2.2.2 (Downgrade from L to KK, V2.21.40.44 Only for WW SKU). Αν δεν θες downgrade & είναι ήδη Lollipop η WW_3.23.40.49 που έχεις (αυτό πιστεύω ότι πρέπει να ισχύει), αναβάθμισε με το γνωστό τρόπο (δεν χρειάζεται downgrade) στην Lollipop WW_3.23.40.60 Αυτή έχω εδώ & καιρό στο δικό μου Z5, mod. T00F / A500CG (κάνουν & για το T00J / A501CG). Μήπως δεν έχεις αυτό; Aν όχι, τότε δεν ξέρω αν ισχύουν όσα σου γράφω. Μάλλον όμως τώρα κατάλαβα καλύτερα ποιος είναι ο προβληματισμός σου! Με αυτό που γράφουν στο Note της WW_3.23.40.60 (Please make sure update software version after V2.22.40.53 or V2.22.40.54 first before update to software version V3.23.40.60), εννοούν ότι αν θες από την KitKat να πας στη Lollipop, πρέπει πρώτα να βάλεις μια από τις V2.22.40.53 ή V2.22.40.54 Αν όμως έχεις ήδη Lollipop, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο. Π.χ. εγώ είχα την WW-3.23.40.52 κι έβαλα απευθείας (με το γνωστό τρόπο) τη WW-3.23.40.60 Αφού ίσως σε μπέρδεψα στην αρχή (γιατί μπερδεύτηκα κι εγώ :wacko: ), ελπίζω να βοήθησα. Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p4709 Δημ. October 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2015 Την WW_3.23.40.49 δεν την ξέρω. Πού τη βρήκες; Στο αρχείο μου με τις κατεβασμένες WW που κοίταξα & στο support της Asus δεν την βρήκα. :confused: Anyway, τα downgrade είναι για να πας από Lollipop σε KitKat. Αυτό θες; Για downgrade σε KitKat πρέπει να βάλεις τη WW_5.3.3.3 (Downgrade from L to KK, V2.21.40.44 Only for WW SKU) ή τη WW_5.2.2.2 (Downgrade from L to KK, V2.21.40.44 Only for WW SKU). Αν δεν θες downgrade & είναι ήδη Lollipop η WW_3.23.40.49 που έχεις (αυτό πιστεύω ότι πρέπει να ισχύει), αναβάθμισε με το γνωστό τρόπο (δεν χρειάζεται downgrade) στην Lollipop WW_3.23.40.60 Αυτή έχω εδώ & καιρό στο δικό μου Z5, mod. T00F / A500CG (κάνουν & για το T00J / A501CG). Μήπως δεν έχεις αυτό; Aν όχι, τότε δεν ξέρω αν ισχύουν όσα σου γράφω. Μάλλον όμως τώρα κατάλαβα καλύτερα ποιος είναι ο προβληματισμός σου! Με αυτό που γράφουν στο Note της WW_3.23.40.60 (Please make sure update software version after V2.22.40.53 or V2.22.40.54 first before update to software version V3.23.40.60), εννοούν ότι αν θες από την KitKat να πας στη Lollipop, πρέπει πρώτα να βάλεις μια από τις V2.22.40.53 ή V2.22.40.54 Αν όμως έχεις ήδη Lollipop, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο. Π.χ. εγώ είχα την WW-3.23.40.52 κι έβαλα απευθείας (με το γνωστό τρόπο) τη WW-3.23.40.60 Αφού ίσως σε μπέρδεψα στην αρχή (γιατί μπερδεύτηκα κι εγώ :wacko: ), ελπίζω να βοήθησα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα "φώτα" σου. Η WW_3.23.40.49 ήταν η πρώτη Lollipop που βγήκε (19/05/2015) όμως μετά απο μερικές ημέρες κατέβηκε απο την ASUS. Αμέσως μετά εμφανίστηκε η WW_3.23.40.60 . Εγώ μόλις είχα δει την αναβάθμιση σε Lollipop (εκείνη των λίγων ημερών) την εγκατέστησα άμεσα. Αφού είδα ότι αποσύρθηκε απο την ASUS προσπάθησα να περάσω την WW_3.23.40.60 αλλά κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης (αφού την εγκαθιστούσα στη μνήμη του τηλ. όπως πάντα) το τηλέφωνο κόλλαγε και έμενε στην έκδοση που είχα. Γι'αυτό το λόγο έλεγα μήπως χρειαζόταν πρώτα downgrade.(εάν αρχίσω πάλι απο την παλαιότερη να εγκαθιστώ θα φτάσω μέχρι την τελευταία ή θα τα κάνω μπάχαλο;) Για να μην σε κουράζω θα προσπαθήσω να περάσω πάλι την τελευταία ελπίζοντας να μη χρειαστεί να σε ενοχλήσω πάλι. Καλή συνέχεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evankouros Δημ. October 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2015 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα "φώτα" σου. Η WW_3.23.40.49 ήταν η πρώτη Lollipop που βγήκε (19/05/2015) όμως μετά απο μερικές ημέρες κατέβηκε απο την ASUS. Αμέσως μετά εμφανίστηκε η WW_3.23.40.60 . Εγώ μόλις είχα δει την αναβάθμιση σε Lollipop (εκείνη των λίγων ημερών) την εγκατέστησα άμεσα. Αφού είδα ότι αποσύρθηκε απο την ASUS προσπάθησα να περάσω την WW_3.23.40.60 αλλά κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης (αφού την εγκαθιστούσα στη μνήμη του τηλ. όπως πάντα) το τηλέφωνο κόλλαγε και έμενε στην έκδοση που είχα. Γι'αυτό το λόγο έλεγα μήπως χρειαζόταν πρώτα downgrade.(εάν αρχίσω πάλι απο την παλαιότερη να εγκαθιστώ θα φτάσω μέχρι την τελευταία ή θα τα κάνω μπάχαλο;) Για να μην σε κουράζω θα προσπαθήσω να περάσω πάλι την τελευταία ελπίζοντας να μη χρειαστεί να σε ενοχλήσω πάλι. Καλή συνέχεια. Παρακαλώ. Χαίρομαι αν μπορώ να βοηθήσω. :) Η πρώτη L που είχα δει & εγκαταστήσει ήταν η WW_3.23.40.52 (προφανώς είχε ήδη κατέβει η .49 πριν προλάβω να τη δω). Δεν νομίζω πάντως ότι χρειάζεται downgrade. Μήπως το έχεις rootαρισμένο; Αν ναι, λογικά πρέπει να το ξεrootάρεις & μετά να κάνεις το update στη νέα ROM. Εγώ μάλλον γι' αυτό το λόγο δεν μπορούσα να του κάνω update την 1η φορά που προσπάθησα, μέχρι που έκανα πρώτα "Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων" (βλ. αυτό το post μου). Παράθεση ...lost in translation... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris2004 Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 Αγορασμένο από φίλο από την ΚΙΝΑ. Φοράει την έκδοση cn-2.20.40.102-20150930 και δεν έχει playstore. Πριν αρχίσουμε το σκάλισμα τι προτείνετε? Εδώ http://forum.xda-developers.com/zenfone2/help/installing-google-play-store-t3088565/page2 αναφέρουν λύσεις. ή μήπως Οδηγός εγκατάστασης Firmware μέσω (ADB Fastboot Tool). Με δυνατότητα αλλαγής Region από CN,TW σε WW? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kapoios0 Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 (edited) Αγορασμένο από φίλο από την ΚΙΝΑ. Φοράει την έκδοση cn-2.20.40.102-20150930 και δεν έχει playstore. Πριν αρχίσουμε το σκάλισμα τι προτείνετε? Εδώ http://forum.xda-developers.com/zenfone2/help/installing-google-play-store-t3088565/page2 αναφέρουν λύσεις. ή μήπως Οδηγός εγκατάστασης Firmware μέσω (ADB Fastboot Tool). Με δυνατότητα αλλαγής Region από CN,TW σε WW? Οδηγός εγκατάστασης Firmware μέσω (ADB Fastboot Tool). Γιατί θα έχεις και άλλα θέματα εκτός του playstore! Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και εάν χρειαστεί κάτι ρωτάς. Edited October 24, 2015 by kapoios0 Παράθεση Never give up on something you really want. It's difficult to wait, but even worse to regret! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris2004 Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 Οδηγός εγκατάστασης Firmware μέσω (ADB Fastboot Tool). Γιατί θα έχεις και άλλα θέματα εκτός του playstore! Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και εάν χρειαστεί κάτι ρωτάς. Σε ευχαριστώ γιατρέ μου για την απάντηση. Απλά έκανε λάθος ο φίλος. Το zefone 2 του εστειλαν και όχι το 5. Θα διαβάσω και εκει το αντίστοιχο νήμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts