Jump to content

Asus Zenfone 5 / 5Z

focusinos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποια εκδοση εχει περασει;

Αν ειδες τα ποστς μου σχετικα με αντιστοιχο προβλημα σε zenfone 6,το προβλημα λυθηκε με φλάσαρισμα στην επίσημη έκδοση Firmware WW με την μέθοδο (ADB Fastboot Tool).

Δες την πρωτη σελιδα πως γινεται,εχει αναλυτικα βηματα απο τον φιλο kapoios0

Και απο τις 6 ωρες που κραταγε σε αναμονη,τωρα πηγε στις 3μερες!!:p:p:D

ευχαριστω πολυ θα το κανω και θα σας πω οταν μου το δωσει το κινητο...γιατι αυτος δεν σκαμπαζει και τοσα....

μαλλον ειναι οπως το πηρε...το τηλέφωνο δεν του εκανε τιποτα....ειναι η εκδοση 2560 με ιντελ και 2/16 ραμ/ρομ

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πριν την μέθοδο μέσω ADB, δοκίμασε απλώς να του αντιγράψεις την νέα επίσημη WW ρομ. Αν είναι αγορασμένο π.χ. από Vickmall, θα την δει (ίσως χρειαστεί επανεκκίνηση) και θα κάνει μόνο του αναβάθμιση.

Αν έχει Android 4.3, καλό είναι να περάσεις πρώτα την νεότερη 4.3 και μετά την νεότερη 4.4. Θα τις βρεις στην σελίδα της Asus, αλλά έχω δώσει κι εγώ λινκ λίγες σελίδες πιο πριν, όπου έκανα την ίδια διαδικασία.

Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂
Φορητότητα προς Frog

Αξίζει η lollipop για την συσκευή; Δεν θέλω να την βάλει ο φίλος μου και να έχει προβλήματα.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Το xposed δεν παίζει κανονικά και σε kitkat;

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Σε κιτκατ παίζει κανονικά, σε λολιποπ θέλει φλασαρισμα και δεν το ρισκάρω

Ευτυχώς το greenify υπάρχει στο playstore και κανει κι έτσι την δουλειά του

Σε zenfone 6 καποιες φορες ζηταει τον κωδικο sim λες και εχεις κανει επανεκκινηση στο κινητο.

Εχει κανεις το αντιστοιχο θεμα σε 6αρι ή και στο 5?

Σε zenfone 6 καποιες φορες ζηταει τον κωδικο sim λες και εχεις κανει επανεκκινηση στο κινητο.

Εχει κανεις το αντιστοιχο θεμα σε 6αρι ή και στο 5?

Το δικό μου zenfone 5 (με 4.3) κάνει αραιά και που soft reboot, στα πολύ γρήγορα. Δεν έχω sim pin όμως, οπότε δε ζητάει κάτι και συνήθως δεν το καταλαβαίνω καν. Το βλέπω μόνο από το uptime widget που του έβαλα για να δω τι γίνεται, αλλά οκ, δεν το θεωρώ πρόβλημα αυτό. Απλά με είχε παραξενέψει που σε άσχετες ώρες μου έβγαζε την ενημέρωση για την κάρτα μνήμης και το υποψιάστηκα. Αν είχα sim pin θα ήταν πράγματι πρόβλημα, αφού σίγουρα θα έχανα κλήσεις...

Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Γιατί δεν το αναβαθμίζεις σε 4.4; Μόνο βελτιώσεις, και μάλιστα αισθητές, θα έχεις :)

Φορητότητα προς Frog

Λοιπόν, λολιποπ απο την πρώτη μέρα που βγήκε επίσημα, φοβερό το τηλέφωνο, πολύ καλύτερο σε πολλά θέματα, καινουριες λειτουργείες, καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας από πριν.

Με αρκετή χρηση, κυρίως ίντερνετ me wifi kai 3g και αρκετά τηλέφωνα παλι μεσω ίντερνετ έβγαζε σχεδόν 12 ώρες.

Ρουτ έγινε αμέσως με την λολιποπ

Xposed framework δεν ήθελα να περάσω με φλασαρισμα οπότε το αφησα

Απο to play store κατεβασα greenify (χωρίς xposed framework) με δικαιώματα ρουτ το δουλεύω 2 μέρες

Πριν λίγο κατεβασα απο το play store to start up manager free

Απενεργοποιησα οτι δεν χρειάζομαι στην εκκίνηση, κλείνει οτι δεν θέλω το greenify και πλέον η Μπαταρία εχει φοβερή αυτονομία

Edited by tempes

Γιατί δεν το αναβαθμίζεις σε 4.4; Μόνο βελτιώσεις, και μάλιστα αισθητές, θα έχεις :)

1.Μπαταρία 2 μέρες χαλαρά.

2.Κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό που αναφέρθηκε, δεν το θεωρώ πρόβλημα, αντίθετα το θεωρώ και καλό ένα soft reboot κάθε 2-3 μέρες, κάτι που σίγουρα θα ξεχάσω να κάνω. Αν δω ότι προκαλείται κάτι άλλο, εννοείται θα το αναβαθμίσω.

3. Είναι διαδικασία γιατί το έχω root, έχω περάσει αντικλεπτικό ως systyem app και δεν ξέρω τι θα γίνει αν το αναβαθμίσω έτσι. Θα πρέπει να απεγκαταστήσω το αντικλεπτικό, να το ξε-root και μετά να το κάνω... Μόνο που τα έγραψα, κουράστηκα !!! :lol:

4.If it works, don't fix it !!! :)

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Μενού γρήγορης πρόσβασης του Clean Master.

Από την κάτω αριστερά ή δεξιά γωνία σύρετε διαγώνια προς τα επάνω για πρόσβαση.

[ATTACH]62444[/ATTACH]

[ATTACH]62445[/ATTACH]

[ATTACH]62446[/ATTACH]

Clean Master -> Εγώ -> Ρυθμίσεις -> iSwipe Settings -> Enable -> iSwipe -> ON.

Never give up on something you really want. It's difficult to wait, but even worse to regret!

παιδια, εχω περασει την lollipop (5.0) στο κινητο εδω και καμια 15αρια μερες. σχετικα καλα, μεχρι τωρα. ομως εχω ενα θεμα με καποιες εφαρμογες απο Play Store. οταν παω να εγκαταστησω καποιες εφαρμογες (Π,Χ what's Up, Antutu, κ.α) μου βγαζει ειδοποιηση οτι δεν υπαρχει επαρκης χωρος στη συσκευη, ενω εχω 500MB (0,5GB) ελευθερα..!

γιατι συμβαινει αυτο..?

Mobile: XIAOMI REDMI PRO

καλησπέρα. σήμερα παρέλαβα απο to2c το zenfone 5 και διαπίστωσα πως όταν ενεργοποιώ την κάμερα για να τραβήξω video κολλάει η εικόνα και φυσικά δεν καταγράφει τίποτα. σε αντίθεση με την φωτογραφία εκεί όλα λειτουργούν κανονικά, βγάζω φωτογραφίες και αποθηκεύονται κανονικά. πέρασα απο playstore ένα άλλο πρόγραμμα για καταγραφή video και όταν πάω να ξεκινήσω την εγγραφή μου βγάζει το μήνυμα failed to record video.

μπορεί να μου πει κανείς αν διορθώνεται το πρόβλημα ;

Ευχαριστώ.

Από to2c έχει σκάρτο πειραγμένο λογισμικό (γιατί βρε από εκεί;). Οπωσδήποτε βάλε το νεότερο επίσημο 4.4 ή 5.1 (αν δεν θες πολύ καλό GPS).

Οδηγίες ή λινκ προς αυτές θα βρεις σε σχεδόν καθε σελίδα του θέματος αλλά και στην 1η.

Φορητότητα προς Frog

Παιδια αν παρω το κινητο απο ελλαδα χρειαζεται να κανω αλλαγες rom και οτι αλλο αναφερεται η θα ειναι κομπλε ?

Παιδια αν παρω το κινητο απο ελλαδα χρειαζεται να κανω αλλαγες rom και οτι αλλο αναφερεται η θα ειναι κομπλε ?

Θα πρέπει να διευκρινήσεις πρίν την αγορά την έκδοση region WW της συσκευής και οχι του Firmware WW (ROM)

που πιθανόν να έχει εγκατεστημένο. Δηλαδή στην συσκευασία (το κουτί) πρέπει να γράφει ANDROID WW και όχι (CN, TW) κ.τ.λ.

Never give up on something you really want. It's difficult to wait, but even worse to regret!

Μετά τα downgrade, κυκλοφόρησε νέα έκδοση για το L: WW_3.23.40.60 (Android L)

ASUS ZenFone 5(T00F/T00J) software Image: V3.23.40.60 (Android L) for WW SKU only*

Note1: Please make sure update software version after V2.22.40.53 or V2.22.40.54 first before update to software version V3.23.40.52

Note2: Download V2.22.40.53 or V2.22.40.54 from ASUS website if you don't receive FOTA.

Note3. For V2.22.40.53 or V2.22.40.54which you download from ASUS website, put the file to the device root directory directly.

Note4: For V3.23.40.52 which you download from ASUS website, please unzip the file first then put the file to the device root directory

Note5: If you had encrypted phone, please backup image and decrypt phone (reset) before update KK to Android L

* OS upgrade from KK to L

* Please note that Android 5.0 Lollipop does not support some pre-installed apps. The listed apps below will be removed once the Android 5.0 Lollipop upgrade is complete. The update and installation will take some time.

1. Battery widget

2. PhotoFrame widget

3. Google Text-To-Speech

4. Movie Studio

5. Cloud Print

6. CMClient

7. Magic Smoke Wallpapers

* Please note! Some features are added or changed in this system upgrade

1. SuperNote: change to link-downloading version

2. Asuswebstorage: change to link-downloading version

3. Remote Link: change to link-downloading version

4. Lockscreen: remove standalone wallpaper & weather info (only for 1GB RAM device)

5. Quick settings/Recent app layout change (only for 1GB RAM device)

6. Dialer/Contacts: reduce tab count from 5 to 3; remove group tab name/photo; remove foreground service (only for 1GB RAM device)

7. InCall screen: remove inCall animation & cover (only for 1GB RAM device)

8. Fix the problem of losing some files after changing the folder name in File Manager

9. Add KKBOX (link-downloading) (Taiwan only)

10. Add Dr. eye (link-downloading) (Taiwan only)

11. Add Zinio (link-downloading)

12. Add PubuBookBuffet (link-downloading) (Taiwan only)

13. Add eReadingNow (link-downloading) (Taiwan only)

14. Add ASUS Game Center (link-downloading) (Taiwan only)

 Offer hot and highly qualified games picked by a team of gaming experts

 Offer event privileges and goodies of virtual treasures

 Support membership with ASUS, Facebook and Google+ accounts to log in

 Offer VIP services: 24/7 online customer service

 Support purchase history to overview for games downloaded from ASUS Game Center

* No longer support NTFS format SD card. Please remember to backup your SD card data before upgrade to Android L with following steps:

1. Connect your ZenFone and computer with USB cable

2. Enter your ZenFone storage via computer

3. Select all data and copy it. Paste all your SD card data to your computer

For more information please refer to:

TW:http://www.asus.com/zentalk/tw/ReleaseNotes

WW:http://www.asus.com/zentalk/ReleaseNotes

CN:http://zentalk.asus.com.cn/ReleaseNotes

Steps of Update:

1. Check software version of your device**

2. Download device software and Update SOP (From “Manual” Item)

3. Only apply to same SKU update, Example: WW->WW, CN->CN, TW->TW.

4. Software update cannot transfer the software SKU and downgrade the software version.

5. Wrong SKU may cause update failure, please update the same SKU version only.

*How to know the device model?

Path: Settings->About-> Model number

Example: ASUS_T00I

**How to know the device software version?

Path: Settings->About-> software information->Build number

***System upgrade may cause part of data missing, please buckup your important data before system upgrading.

...lost in translation...

Παιδιά επειδή το κινητό είναι μονόδρομος για αγορά δώρου ( σε χρώμα μοβ) αξίζει η έκδοση με τον Snapdragon400 ή να ψάξω για intel; εχουν και τα δύο θέματα με την μπαταρία;
Τα μυαλά μας πονάνε.

Εγώ έχω φέρει Intel και είναι απίστευτα smooth.

για να καταλάβω, για να κανω το απντέητ πρέπει πρώτα να κάντω ντάουνγκρέηντ?

Εχω το τηλέφωνο με L απ την στιγμη που βγήκε!

#edit την πήρε απο πάνω κανονικά!

Edited by Vourk
Γιου μπέττερ ασκ μα μαμα, χάου του μέηκ ε μάνστερ!

Χαιρετώ μετά από καιρό. Είχα την kitkat και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Ξαφνικά άρχισαν έντονα κολλήματα, προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει και απεγκατέστησα αρκετές εφαρμογές, έβαλα και nova και βελτιώθηκε. Αφού είχα προβλήματα, είπα να περάσω πριν 2 μέρες στην WW_3.23.40.60. Βελτιώθηκε αλλά σήμερα άρχισε να μην βρίσκει τις κάρτες SIM, είτε την μία είτε και τις δύο μαζί.Τις έβγαλα, τις καθάρισα, τίποτα. Για να μην σκοτιστώ άλλο, έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων από το μενού ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, περιμένοντας να επανέλθει το τηλέφωνο στην κατάσταση που το πήρα (4.3). Μετά την διαδικασία, το τηλέφωνο <ξύπνησε> με την WW_3.23.40.60 μη έχοντας κανένα πρόβλημα. Το Gps δεν το έλεγξα ακόμη. Μιλάμε πηγαίνει σφαίρα. Δεν θα έπρεπε να επανέλθει στην αρχική του;

για να καταλάβω, για να κανω το απντέητ πρέπει πρώτα να κάντω ντάουνγκρέηντ?

Εχω το τηλέφωνο με L απ την στιγμη που βγήκε!

#edit την πήρε απο πάνω κανονικά!

Όχι για να κάνεις update δεν κάνεις downgrade. Την διαδικασία του downgrade την κάνεις όταν θέλεις για οποιοδήποτε λόγο να εγκαταστήσεις Firmware προηγούμενης έκδοσης από αυτήν που έχει εγκατεστημένη η συσκευή σου.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Χαιρετώ μετά από καιρό. Είχα την kitkat και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Ξαφνικά άρχισαν έντονα κολλήματα, προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει και απεγκατέστησα αρκετές εφαρμογές, έβαλα και nova και βελτιώθηκε. Αφού είχα προβλήματα, είπα να περάσω πριν 2 μέρες στην WW_3.23.40.60. Βελτιώθηκε αλλά σήμερα άρχισε να μην βρίσκει τις κάρτες SIM, είτε την μία είτε και τις δύο μαζί.Τις έβγαλα, τις καθάρισα, τίποτα. Για να μην σκοτιστώ άλλο, έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων από το μενού ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, περιμένοντας να επανέλθει το τηλέφωνο στην κατάσταση που το πήρα (4.3). Μετά την διαδικασία, το τηλέφωνο <ξύπνησε> με την WW_3.23.40.60 μη έχοντας κανένα πρόβλημα. Το Gps δεν το έλεγξα ακόμη. Μιλάμε πηγαίνει σφαίρα. Δεν θα έπρεπε να επανέλθει στην αρχική του;

Το gps οκ. Η μια sim (vodafone) ξαφνικά σταματά. Με το βάλε βγάλε επανέρχεται. Μπορεί να φταίει η sim?

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν επαναφέρει Firmware προηγούμενης έκδοσης για τον εξής απλό λόγο. Δεν υπάρχει, μετά από κάθε αναβάθμιση η παλιά Firmware αντικαθίσταται από την καινούργια. Η διαδικασία επαναφοράς προηγούμενης έκδοσης από αυτήν που έχει εγκατεστημένη η συσκευή είναι η διαδικασία του downgrade.

Τώρα για το πρόβλημα της SIM εφόσον στην 4.3 λειτουργούσε κανονικά μάλλον δεν είναι πρόβλημα της SIM. Δοκίμασε hard reset (Wipe cache partition) και (Wipe Data Factory Reset) από το Droidboot/Recovery μενού.

Στην περίπτωση που κάνεις Wipe θα γίνει διαγραφή όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών, τηλεφωνικού καταλόγου και αποθηκευτικού χώρου εσωτερικής sdcard. Πάρε ένα Full Backup πριν συνεχίσεις!

Απενεργοποίησε την συσκευή. Στην συνεχεία πάτησε και κράτησε πατημένο το πλήκτρο Power και αμέσως μετά ταυτόχρονα το Volume up, μπορείς να αφήσεις τα πλήκτρα αμέσως μετά την δόνηση του τηλεφώνου και την εμφάνιση της πρώτης εικόνας. Τώρα είσαι σε Droidboot / Fastboot λειτουργία. Στην συνέχεια με τα πλήκτρα Volume (+ & -) μετακινήσου στο Droidboot μενού προς τα κάτω.

Το πλήκτρο Power χρησιμοποιείται για να κάνεις τις επιλογές.

Μετακινήσου προς τα κάτω για την επιλογή RECOVERY και πάτησε το πλήκτρο Power. Το τηλέφωνο θα επανεκκινήσει. Το ρομποτάκι του Android εμφανίζεται με το σύμβολο κινδύνου.

Πάτησε και κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα (2-3) το πλήκτρο (Volume -) και στην συνέχεια πάτησε ταυτόχρονα (χωρίς να αφήσεις το Volume -), το ( Volume +) μπαίνεις σε λειτουργία RECOVERY.

Από το μενού ανάκτησης (RECOVERY) επιλέξτε (Wipe cache partition) και (Wipe Data Factory Reset).

Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, δοκίμασε downgrade σε Kitkat 4.4.

• The title was changed to Asus Zenfone 5 / 5Z