Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πόσες μέρες κάθεται ένα δέμα στο αεροδρόμιο πλέον;

Από εχθές που έγραψε Κλείσιμο από Κ.Δ.Αεροδρομίου,δε θα έπρεπε να έχει φτάσει στα Ελτα της περιοχής μου;

Απότι έχω καταλάβει είναι ανάλογα το ταχυδρομείο κάθε περιοχής, εγώ που είχα παραγγείλει κινητό από geekbuying έκανε σύνολο 20 ημερες να έρθει και μόλις έγραψε Κλείσιμο από Κ.Δ.Αεροδρομίου την επομενη ημερα το πρωί το είχα στα χερια μου "ΕΛΤΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ"

κοίτα και γω αυτές τις μέρες τα ίδια έλεγα γιατί είχα καλομάθει να έρχονται όλα σφαίρα.αλλά σκέφτηκα,ότι έχω παραγγείλει απο ebay κλπ τόσο καιρό κάνουν και αυτά οπότε είναι νορμαλ.Μόνο αυτό με το αεροδρόμια με κάνει και αγχώνομαι.

Xiaomi 12 Pro

κοίτα και γω αυτές τις μέρες τα ίδια έλεγα γιατί είχα καλομάθει να έρχονται όλα σφαίρα.αλλά σκέφτηκα,ότι έχω παραγγείλει απο ebay κλπ τόσο καιρό κάνουν και αυτά οπότε είναι νορμαλ.Μόνο αυτό με το αεροδρόμια με κάνει και αγχώνομαι.

Απο Ευρωπη οτι εχω παραγγειλει ερχεται μπαμ.Απο εκτος ΕΕ τωρα τελευταια κατι εχει παιχτει και εχουμε τρελες καθυστερησεις.

Άλλο Ευρώπη,άλλο Κίνα και απλό ταχυδρομείο.Καλοί ειναι οι χρόνοι σε γενικές γραμμές.

Xiaomi 12 Pro

η αυτό,αλλά δε περνάς και μια βόλτα να ρωτήσεις;

Εχω παει αρκετες φορες αλλα τιποτα,σημερα τους πηρα τηλ. Και μου λενε οτι ειναι στο ταχυδρ. ...για να δουμε!

Εχω παει αρκετες φορες αλλα τιποτα,σημερα τους πηρα τηλ. Και μου λενε οτι ειναι στο ταχυδρ. ...για να δουμε!

άντε μπας και δεις προκοπή επιτέλους!

Xiaomi 12 Pro

λοιποοοοοοον... συνεχεια του σηριαλ παραγγελιας απο 24/8 :(

item No. Year Status Location Destination Country Date

RB553447519CN 2013 Collection 31005300 GR 20130830 1252

RB553447519CN 2013 Opening 31002400 GR 20130831 0825

RB553447519CN 2013 Dispatching 31002400 GR 20130831 0952

RB553447519CN 2013 Departure from outward office of exchange 10010200 GR 20130903 0944

RB553447519CN 2013 NULL PEK GR 20130904 0426

RB553447519CN 2013 NULL 10010200 GR 20131013 0841

RB553447519CN 2013 NULL 10010200 GR 20131013 1310

καμια ενημερωση απο 4/9 και ξαφνικα εμφανισε τα δυο τελευταια status με ημερομηνια 13/10!

τι ακριβως σημαινει Location 10010200??

Σύμφωνα με αυτό ; http://au.answers.yahoo.com/question/index?qid=20121216211639AAzXERS

α.

That code means: Arrived at customs inspection. (in China)

The parcel probably is going to be/was opened for inspection. After inspection it will be shipped.

β.

This location ( 10010200 ) mean

BEIJING

Source(s):

Air Mail

Μάλλον απο ότι φαίνεται είναι ακόμη Κίνα !

καλησπέρα

έστειλα στις 13/09 πίσω στο μινιντιλ το v967s που είχα πάρει με πρόβλημα στην οθόνη αλλά μέχρι εχθές που μίλησα μαζί τους δε το έχουν πάρει . το τρακινγκ είναι αυτό

RE328167746GR

Item Pick Up 13-09-2013 11:04 ΕΥΟΣΜΟΥ - ΕΛΤΑ

Item in conta ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ 13-09-2013 18:06 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ

Item in conta ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ 13-09-2013 18:08 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ

Addressee cannot be located 26-09-2013 15:50 IPS

τι σημαίνει οτι δε βρήκε τη διεύθυνση και αν ναι τι γίνεται θα ξανά επιστρέψει πίσω ?

καλησπέρα

έστειλα στις 13/09 πίσω στο μινιντιλ το v967s που είχα πάρει με πρόβλημα στην οθόνη αλλά μέχρι εχθές που μίλησα μαζί τους δε το έχουν πάρει . το τρακινγκ είναι αυτό

RE328167746GR

Item Pick Up 13-09-2013 11:04 ΕΥΟΣΜΟΥ - ΕΛΤΑ

Item in conta ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ 13-09-2013 18:06 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ

Item in conta ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ 13-09-2013 18:08 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ

Addressee cannot be located 26-09-2013 15:50 IPS

τι σημαίνει οτι δε βρήκε τη διεύθυνση και αν ναι τι γίνεται θα ξανά επιστρέψει πίσω ?

Λογικά ναι.Είσαι σίγουρος ότι το έστειλες σωστά;

Xiaomi 12 Pro

Λογικά ναι.Είσαι σίγουρος ότι το έστειλες σωστά;

εκτύπωσα και κόλλησα αυτό που μου είχαν στείλει αυτοί ,οπότε δε νομίζω

θα επιστρέψει εδώ τώρα δηλαδή ?

Σου λέω λογικά θα γυρίσει εδώ.Αν δε υπάρχει σωστή και καλά διεύθυνση,έτσι γίνετε συνήθως.

Xiaomi 12 Pro

ακομα τιποτα..απο 4 σεπτεμβριου..track δεν βαζω γιατι μικρος ο κοσμος..μπορει να μας παρακαλουθουν,, γιατι κατι παιζει εκει στο ελ βενιζελος..κατι χερακια βαζουν χερι..που θα παει ομως μια δυο...αντε να δουμε αν θα ερθει...ειμαι σε φαση να κανω η οχι dispute μπας και σωσο τα λεφτα που εδωσα.

Να ενημερώσω ότι αντίστοιχο φαινόμενο κλοπής όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ποστ είχα κι εγώ. Περίμενα αρχές Σεπτεμβρίου κάτι από Γερμανία συστημένο και μόλις ανοίγω το δέμα παρατηρώ ότι απλά μέσα δεν είχε τίποτα!! Είχε γίνει πολύ επιμελώς σκίζοντας το κάτω μέρος της ταινίας ασφαλείας την οποία αντικατέστησαν με μια λίγο διαφορετικού χρώματος. Σε αναφορά μου στον προϊστάμενο ανέφερε πως δε μπορεί να γίνει τίποτα και ούτε καν μου έδωσε δυνατότητα να συμπληρωθεί φόρμα CN24 όπως προβλέπεται από την UPU σε αυτές τις περιπτώσεις δλδ έκανε την πάπια :angry:! Τράβηξα καταγγελίες στην ΕΕΤΤ και συνήγορο καταναλωτή επισυνάπτοντας φωτογραφίες της παραβιασμένης συσκευασίας οι οποίες πήραν αρ πρωτοκόλλου και περιμένω απάντηση. Εσείς πως το αντιμετωπίσατε;
http://oracleimg.com/admin/images/ocom/hp_ora_logo.gif

Να ενημερώσω ότι αντίστοιχο φαινόμενο κλοπής όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ποστ είχα κι εγώ. Περίμενα αρχές Σεπτεμβρίου κάτι από Γερμανία συστημένο και μόλις ανοίγω το δέμα παρατηρώ ότι απλά μέσα δεν είχε τίποτα!! Είχε γίνει πολύ επιμελώς σκίζοντας το κάτω μέρος της ταινίας ασφαλείας την οποία αντικατέστησαν με μια λίγο διαφορετικού χρώματος. Σε αναφορά μου στον προϊστάμενο ανέφερε πως δε μπορεί να γίνει τίποτα και ούτε καν μου έδωσε δυνατότητα να συμπληρωθεί φόρμα CN24 όπως προβλέπεται από την UPU σε αυτές τις περιπτώσεις δλδ έκανε την πάπια :angry:! Τράβηξα καταγγελίες στην ΕΕΤΤ και συνήγορο καταναλωτή επισυνάπτοντας φωτογραφίες της παραβιασμένης συσκευασίας οι οποίες πήραν αρ πρωτοκόλλου και περιμένω απάντηση. Εσείς πως το αντιμετωπίσατε;

επιμελώς, βλέπω

σκισμένο, βλέπω

ρε μπας και είναι αυτός που έκανε και μένα τη ζημιά; :ninja:

εγώ έκανα έγγραφη καταγγελία στα ΕΛΤΑ, υπόγραψε ο προϊστάμενος του τμήματος της περιοχής μου, πρωτοκολλήθηκε, με πήρε ο διευθυντής τηλέφωνο την επόμενη μέρα και μιλήσαμε αρκετή ώρα, αλλά δεν περιμένω κάτι άλλο, πήγα αστυνομία και το κατήγγειλα, μου είπαν ότι μπορώ να κάνω και μήνυση αφού ουσιαστικά με έκλεψαν

αν το δέμα σου ήταν συστημένο, δικαιούσαι αποζημίωση από τα ΕΛΤΑ, το μάξιμουμ είναι 50 ευρώ νομίζω, τουλάχιστον τόσα μου είπε ο προϊστάμενος όταν τον ρώτησα για την περίπτωση μου.

γενικά, αν δεν μπουν κάμερες στα μέρη που διαχειρίζονται δέματα/ γράμματα άνθρωποι, όπως γίνεται σε όλα τα ταχυδρομεία του κόσμου σχεδόν, πάντα θα υπάρχει κάποιος μακρυχέρης που θα προκαλεί τεράστια ζημιά στο όνομα των ΕΛΤΑ και τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους γενικότερα.

Είμαστε στο ίδιο βάθρο με Ρωσία από νούμερα κλοπών και "χαμένων" δεμάτων

Πάντα όταν παραγγέλνω κάτι, θέλω να έχει αριθμό τράκινγκ όπως και δήποτε και για κάτι παραπάνω να είναι και ασφαλισμένο.

Αν το αντικείμενο είναι σχετικά αξίας, πίστεψε με αξίζει τον κόπο.

Τουλάχιστον, στην περίπτωση μου κατάφερα να πάρω τα λεφτά μου πίσω.

Σε ποιο ταχυδρομείο;

Καταγγελία σε ΕΕΤΤ και συνήγορο του πολίτη που κανα, υποθέτω έμειναν στα συρτάρια. Λογικό λίγο, καθώς χωρίς στοιχεία, δεν κάνεις τίποτα. Βέβαια κάτι ειχε γίνει στο ταχυδρομείο πειραιά τότε και δεν άφηναν να παρεις πακετο χωρις να το ανοίξεις μπροστά τους, και κάτι αυτοκόλλητα με το βάρος που βαζαν στο αεροδρόμιο, αλλά τα παράτησαν λίγους μήνες μετά

Είχα συνενοηθεί με τον πωλητή να του στείλω φόρμα CN24. Δεν περιμένω από τα ΕΛΤΑ να το βρουν αλλά να μου δώσουν ένα ρημαδόχαρτο που να αναφέρει σε φόρμα επίσημα το συμβάν με αρ πρωτοκόλου σφραγίδες ονόματα κλπ ώστε να γίνουν ενέργειες και από πλευράς του και να αποζημιωθώ. Και μέσα σ όλα έκλεισε και το case στο ebay :angry: . Ήρθε με DHL χερσαία μεταφορά με είσοδο από Ελλάδα στο HUB Θεσ/νικης των ΕΛΤΑ και μετά Γαλάτσι-Αθήνα. Μιλάμε για απίστευτη κωλυσιεργία από μέρους τους και τελικά μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν έχουν τις επίσημες φόρμες της UPU στα γραφεία τους αλλά ούτε και δίνουν λεπτομερείς οδηγίες στο site για το τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις. Μ αρέσει που το παίζουν και επίσημο μέλος της UPU :angry: ... Edited by Ingenius
http://oracleimg.com/admin/images/ocom/hp_ora_logo.gif

Είχα συνενοηθεί με τον πωλητή να του στείλω φόρμα CN24. Δεν περιμένω από τα ΕΛΤΑ να το βρουν αλλά να μου δώσουν ένα ρημαδόχαρτο που να αναφέρει σε φόρμα επίσημα το συμβάν με αρ πρωτοκόλου σφραγίδες ονόματα κλπ ώστε να γίνουν ενέργειες και από πλευράς του και να αποζημιωθώ. Και μέσα σ όλα έκλεισε και το case στο ebay :angry: . Ήρθε με DHL χερσαία μεταφορά με είσοδο από Ελλάδα στο HUB Θεσ/νικης των ΕΛΤΑ και μετά Γαλάτσι-Αθήνα. Μιλάμε για απίστευτη κωλυσιεργία από μέρους τους και τελικά μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν έχουν τις επίσημες φόρμες της UPU στα γραφεία τους αλλά ούτε και δίνουν λεπτομερείς οδηγίες στο site για το τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις. Μ αρέσει που το παίζουν και επίσημο μέλος της UPU :angry: ...

Λυπάμαι πραγματικά για το πρόβλημά σου. Απο ότι κατάλαβα, δεν είμαστε κατοχυρωμένοι σε περίπτωση κλοπής. Κάνε τις ενέργειές σου και ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη που θα έχεις σε περίπτωση που συμβεί και σε κάποιον απο εμάς.

περιμενω 3 δεματακια απο κινα πολυ μικρης αξιας απο 10 Σεπτεμβριου... ακομη τιποτα.... εχω παραγκειλει πολλες φορες και μου εχουν ερθει ολα. δεν ειναι συστημενο απλο ειναι με airmail ειναι λογικη τοση καθυστερηση?