matersci Δημ. November 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2014 Το FB Browser δουλεύει, το fBrowser του KOONOOZ δεν δουλεύει. Επειδή ο συγκεκριμένος έβγαλε updates και μετά το κλείσιμο του store, ας ελπίσουμε να το διορθώσει. Αν και υπάρχουν εναλλακτικές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. November 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2014 keysmith, ξεφεύγουμε από τις εφαρμογές σε αυτό που αναφέρεις, πάντως το distortion είναι πολύ χειρότερο στο 1020. Σε PC όλο και κάτι μπορεί να γίνεται βέβαια σε διόρθωση, στο Symbian δεν ξέρω. Ίσως στο pureFix να υπάρχει κάτι, αλλά έχω καιρό να ασχοληθώ καθώς είναι κάπως βαρύ πρόγραμμα και αργεί... Για μείωση distortion, η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω είναι να βγάζεις σε 4:3 και να ελαττώνεις το φαινόμενο. Είναι πολύ καλύτερα από ό,τι έχω προσέξει. Σε 16:9 παραμορφώνει πολύ περισσότερο στο πορτραίτο. ασφαλώς και είναι καλύτερα στο 4:3 καθώς είναι croped (κομμένες) οι άκρες του 16:9 (όπου και το φαινόμενο της παραμόρφωσης είναι πιο έντονο). Το destortion για την ακρίβεια είναι η προσπάθεια του λογισμικού της nokia να διορθώσει το "φυσικό" destortion κάθε ευρυγώνιου φακού. Δεν φτιάχνεται ούτε μειώνεται αλλά ίσως αυτή η κακή "διόρθωση" να "αναιρείται" με λογισμικό τύπου DxO optics ή χειροκίνητα ξανα-βαρελιάζοντας της φωτογραφία του 808. Το 1020 νομίζω στην τελευταία έκδοση κάμερας/wp τραβαει raw. Εκεί θέλω να πιστεύω με τον κατάλληλο viewer να μπορείς να την αποφύγεις και να πάρεις ακριβώς αυτό που παράγει ο φακός (και αν θες το "διορθώνεις" όσο θελεις εσύ). Στο symbian όμως δεν γίνεται καθώς το λειτουργικό δεν επιτρέπει σε οποιαδήποτε εφαρμογή να "διάβασει" ή "επικοινωνήσει" απευθείας με τον sensorα.. :( btw Το κάμερα pro ΠΩΣ δίνει φωτογραφία 41mp? Ο αισθητήρας είναι μεν 41mp στο σύνολο αλλά αναλόγως το asspect ratio ΔΕΝ γίνεται να τα έχει όλα. Στο 4:3 έχει 38mp (καθώς 3 mp χάνονται από τα πλάγια) και στο 16:9 έχεις 34 καθώς πάνω και κάτω χάνονται 6-7mp (cropάρονται). ΑΝ θέλεις να έχεις όλα τα mp θα πρέπει η αναλογία σου να είναι κάτι άλλο που εμπεριέχει το 4:3 και 16:9 (το σύνολο 7728:5368) το οποίο "έχει θέμα" καθώς ο φακός του 808 (το είδωλο που αυτός προβάλει) δεν ξέρω αν μπορεί να καλύψει τις γωνίες οι οποίες αν το camera pro τραβάει 41mp μάλλον βγαίνουν σκούρες (φαινόμενο vignette) . http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fa/PureView_Pro_Sensor.png Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. November 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2014 Keysmith, παραλίγο να βγαίναμε εκτός θέματος, αλλά το έσωσες με το πρόγραμμα CameraPro. :) Λοιπόν, στη μέγιστη ανάλυση, αυτό το πρόγραμμα, αποθηκεύει την πλήρη εικόνα του αισθητήρα (έχει διαφορετική αναλογία από 4/3 ή 16/9, κάπου στο ενδιάμεσο και κάπως πιο κοντά στο 4/3). Ο φακός όμως δεν καλύπτει όλο τον αισθητήρα και οι γωνίες του αισθητήρα φωτίζονται από τα εναπομείναντα φωτόνια του χώρου. Ως αποτέλεσμα οι γωνίες είναι λίγο πιο σκοτεινές από την υπόλοιπη φωτό, όμως δεν είναι τόσο έντονη η διαφορά κατά την γνώμη μου, οπότε μπορείς να χρησιμοποιείς και πλήρη ανάλυση στα 41,5 περίπου MP. Είναι εξαιρετικό πρόγραμμα αλλά πιο αργό στην αποθήκευση πλήρους ανάλυσης σε μέγιστη ποιότητα φωτογραφίας, και επομένως το συνιστώ μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου έχεις χρόνο. Κάθεσαι π.χ. κάπου να βγάλεις ένα τοπίο. Πλήρη ανάλυση μπορείς να βάλεις και σε χακαρισμένη συσκευή στην κάμερα της Νόκια, αλλά τα παιδιά εδώ δεν το συνιστούν γιατί λένε πως χαλάει η ποιότητα στο pureview μετά. Δεν το γνωρίζω προσωπικά αν ισχύει, καθώς δεν έχω κάνει σύγκριση. Το είχα για ένα διάστημα το mod, αλλά επανήλθα στο αυθεντικό για σιγουριά. Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. November 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2014 πολύ χρήσιμη η απάντηση σου. :geek: Γίνεται τελικά αυτό που υποπτευόμουν (και φοβόμουν). Οι γωνίες βγαίνουν "σκοτεινές" (καθώς εκτός κάλυψης). Παραμένει ωστόσο χρήσιμο πρόγραμμα και η λειτουργία 41mp επίσης. Ισως το βρω και το εγκαταστήσω κάποια στιγμή. thnx Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. November 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2014 πολύ χρήσιμη η απάντηση σου. :geek: Γίνεται τελικά αυτό που υποπτευόμουν (και φοβόμουν). Οι γωνίες βγαίνουν "σκοτεινές" (καθώς εκτός κάλυψης). Παραμένει ωστόσο χρήσιμο πρόγραμμα και η λειτουργία 41mp επίσης. Ισως το βρω και το εγκαταστήσω κάποια στιγμή. thnx Έχω και το mod για την κάμερα της συσκευής (πρέπει να είναι χακαρισμένο) και το πρόγραμμα στην προτελευταία του έκδοση (έχω και την τελευταία, την έχω μεταφράσει και στα ελληνικά, αλλά εγκαθίσταται μόνο στο δικό μου δυστυχώς). Αν θες στείλε προσωπικό μήνυμα να στα στείλω. Οι γωνίες πάντως είναι ικανοποιητικές, δεν φαίνεται κάτι άσχημο στο σύνολο σαν εικόνα. Δεν είναι μαύρες δηλαδή, απλά αρχίζουν να σκουραίνουν ελαφρώς σε σχέση με την υπόλοιπη εικόνα. Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 Έχω και το mod για την κάμερα της συσκευής (πρέπει να είναι χακαρισμένο) και το πρόγραμμα στην προτελευταία του έκδοση (έχω και την τελευταία, την έχω μεταφράσει και στα ελληνικά, αλλά εγκαθίσταται μόνο στο δικό μου δυστυχώς). Αν θες στείλε προσωπικό μήνυμα να στα στείλω. Οι γωνίες πάντως είναι ικανοποιητικές, δεν φαίνεται κάτι άσχημο στο σύνολο σαν εικόνα. Δεν είναι μαύρες δηλαδή, απλά αρχίζουν να σκουραίνουν ελαφρώς σε σχέση με την υπόλοιπη εικόνα. Image quality compression, τι κερδίζω/χάνω αν το πάω από το 90 στο 100%? Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 Image quality compression, τι κερδίζω/χάνω αν το πάω από το 90 στο 100%? Τι εννοείς 90 και 100%??? Δεν αναγράφεται κάπου ποσοστό συμπίεσης από όσο ξέρω, απλά οι jpg του CameraPro είναι "lossless" και είναι ανάλογες των tiff σε μέγεθος αρχείου. Π.χ. μια πλήρους ανάλυσης εικόνα στο CameraPro είναι κατά μέσο όρο 35-40 MB, ενώ με το πρόγραμμα της συσκευής στο superfine (ελάχιστη συμπίεση) είναι στα 10-15 MB (Μέσος όρος). Δεν είναι raw ώστε να μην χάσεις καθόλου πληροφορία στην επεξεργασία, αλλά σίγουρα διατηρείς πολύ περισσότερες πληροφορίες στο CameraPro, σε σχέση με την εφαρμογή της συσκευής. Δεν ξέρω αν εννοούσες κάτι τέτοιο, ελπίζω να σε κάλυψα πάντως. Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 (edited) Τι εννοείς 90 και 100%??? Δεν αναγράφεται κάπου ποσοστό συμπίεσης από όσο ξέρω, απλά οι jpg του CameraPro είναι "lossless" και είναι ανάλογες των tiff σε μέγεθος αρχείου. Π.χ. μια πλήρους ανάλυσης εικόνα στο CameraPro είναι κατά μέσο όρο 35-40 MB, ενώ με το πρόγραμμα της συσκευής στο superfine (ελάχιστη συμπίεση) είναι στα 10-15 MB (Μέσος όρος). Δεν είναι raw ώστε να μην χάσεις καθόλου πληροφορία στην επεξεργασία, αλλά σίγουρα διατηρείς πολύ περισσότερες πληροφορίες στο CameraPro, σε σχέση με την εφαρμογή της συσκευής. Δεν ξέρω αν εννοούσες κάτι τέτοιο, ελπίζω να σε κάλυψα πάντως. Αυτό εννοεί: [ATTACH]52265[/ATTACH] και εγώ είχα την ίδια απορία. Από πάντα την ειχε την επιλογή αυτή το CameraPro Και η μαμά εφαρμογή έχει τέτοια ρύθμιση αλλά μόνο με δύο επιλογές. Edited November 9, 2014 by matersci Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 (edited) Το πρωτόκολλο jpeg επιδέχεται έναν συντελεστή "ποιότητας" (όσο υψηλότερος τόσο μικρότερη η συμπίεση). Στο 100% είναι "σχετικά" lossless. Από όσο ξέρω και θυμάμαι από την ενασχόλησή μου κάποτε με το jpeg, ΔΕΝ (ξαναλέω ΔΕΝ) υπάρχει jpeg τελείως χωρίς απώλειες καθώς επέρχεται ο "μετασχηματισμός συνημιτόνου" (cosine transform) που είναι μία "απωλεστική" διαδικασία έτσι και αλλιώς. Παρόλα αυτά κάποια στιγμή υιοθετήθηκε ένα πρότυπο με "μη απωλεστική συμπίεση" που δεν υποστηρίζεται από όλους (ιοθετήθηκε από το jpeg 2000). Τέλoς υπάρχει και το σχεδόν χωρίς απώλειες Jpeg-LS (near lossless) που είναι πιο διαδεδομένο. Οπως αντιλαμβάνομαι είναι λογικό το camerapro υποστηρίζει κανονικό jpeg και άμα θέλεις (ποιότητα 100%) και "μη απωλεστικό" (μάλλον το jpeg-ls δλδ σχεδόν μη απωλεστικό καθώς τα 30Mb/file αυτό υποδηλώνουν). Edited November 9, 2014 by keysmith Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 Αυτό εννοεί: [ATTACH]52265[/ATTACH] Πόσες ρυθμίσεις;!;!; :blink: Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 Πόσες ρυθμίσεις;!;!; :blink: Το camerapro έχει πιο πολλές ρυθμίσεις από την compact φυτογραφική μου ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 Το camerapro έχει πιο πολλές ρυθμίσεις από την compact φυτογραφική μου ;) Και είναι συμβατό και με το N8; Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 ναι, το έχω και στα δύο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 ναι, το έχω και στα δύο Τέλεια. :happy: Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 Το πρωτόκολλο jpeg επιδέχεται έναν συντελεστή "ποιότητας" (όσο υψηλότερος τόσο μικρότερη η συμπίεση). Στο 100% είναι "σχετικά" lossless. Από όσο ξέρω και θυμάμαι από την ενασχόλησή μου κάποτε με το jpeg, ΔΕΝ (ξαναλέω ΔΕΝ) υπάρχει jpeg τελείως χωρίς απώλειες καθώς επέρχεται ο "μετασχηματισμός συνημιτόνου" (cosine transform) που είναι μία "απωλεστική" διαδικασία έτσι και αλλιώς. Παρόλα αυτά κάποια στιγμή υιοθετήθηκε ένα πρότυπο με "μη απωλεστική συμπίεση" που δεν υποστηρίζεται από όλους (ιοθετήθηκε από το jpeg 2000). Τέλoς υπάρχει και το σχεδόν χωρίς απώλειες Jpeg-LS (near lossless) που είναι πιο διαδεδομένο. Οπως αντιλαμβάνομαι είναι λογικό το camerapro υποστηρίζει κανονικό jpeg και άμα θέλεις (ποιότητα 100%) και "μη απωλεστικό" (μάλλον το jpeg-ls δλδ σχεδόν μη απωλεστικό καθώς τα 30Mb/file αυτό υποδηλώνουν). Ενδιαφέρον, δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσοι τύποι! Πάντως το 100% είναι όντως lossless, τώρα ποιος υπότυπος jpg είναι δεν γνωρίζω, πάντως είναι η μέγιστη δυνατή ποιότητα σε jpg. Σαφώς είναι καλύτερο από την μητρική εφαρμογή στην ποιότητα αρχείου, αλλά παρόλα αυτά δεν είναι raw κι αυτό οφείλεται στο Symbian όχι στον προγραμματιστή... ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Και είναι συμβατό και με το N8; Υπάρχουν πολλές εκδόσεις, μια είναι εξειδικευμένη για το 808, οι υπόλοιπες για N8 και Belle και κάποιες παλιές μέχρι την 2 νομίζω αφορούσαν παλιότερα Symbian που δεν σήκωναν την 3η έκδοση. Η τελευταία (3.6 ή η 3.6 NET) χωρίζεται πάλι σε 808 και όλα τα Belle/Belle Refresh/Anna από όσο θυμάμαι. Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 Υπάρχουν πολλές εκδόσεις, μια είναι εξειδικευμένη για το 808, οι υπόλοιπες για N8 και Belle και κάποιες παλιές μέχρι την 2 νομίζω αφορούσαν παλιότερα Symbian που δεν σήκωναν την 3η έκδοση. Η τελευταία (3.6 ή η 3.6 NET) χωρίζεται πάλι σε 808 και όλα τα Belle/Belle Refresh/Anna από όσο θυμάμαι. Άρα ψάχνω την 3.6. Ευχαριστώ και πάλι! :) P.S.: Πόση δυναμική πρέπει να είχε το Symbian. Ούτε η Nokia δεν παίζει να το ήξερε... Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 Ψάχνεις την 3.6 αλλά όχι pureview. Όλες οι εκδόσεις βγαίνουν για pureview (808 μόνο) και κανονικές Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. November 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2014 (edited) Άρα ψάχνω την 3.6. Ευχαριστώ και πάλι! :) P.S.: Πόση δυναμική πρέπει να είχε το Symbian. Ούτε η Nokia δεν παίζει να το ήξερε... Λοιπόν η έκδοση που θέλεις είναι η 3.6 (χωρίς pureview), την αγοράζεις εδώ. http://www.tequnique.com/purchase.php?product=10046 ή εναλλακτικά η ίδια έκδοση με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου BT/Wifi (έκδοση NET) http://www.tequnique.com/purchase.php?product=10048 http://www.allaboutsymbian.com/flow/item/18861_CameraPro_gets_BluetoothWifi_c.php Το Symbian είχε πολλές δυνατότητες ακόμη αν το συνέχιζαν. Στην εποχή του ήταν ανώτερο από ανδροειδή, μήλα κλπ... Edited November 9, 2014 by Mivas Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. November 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2014 Με το σημερινό update του whatsapp έφτιαξαν και το scroll up bug, δεν κρασαρει πλέον. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Moralas Δημ. November 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2014 Με το σημερινό update του whatsapp έφτιαξαν και το scroll up bug, δεν κρασαρει πλέον. :) Ιιιιιιιιιιχα! :lol::D:shifty::!::!: Παράθεση monthly top 10 house mix set on video Anastasio@soundcloud Anastasio@mixcloud Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. November 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2014 Σήμερα το googasync (συγχρόνιζε το google calendar με το ημερολόγιο της συσκευής) σταμάτησε να δουλεύει. Βγάζει authentication failed ενώ οι κωδικοί είναι σωστοί. Πάει και αυτό Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. November 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2014 Πλάκα πλάκα, δεν έμειναν και πολλές ιντερνετικές εφαρμογές... Στο τέλος θα δουλεύει μόνο με offline εφαρμογές και μέσω browsers το Symbian όπως πάει... Ευτυχώς, για την ώρα δουλεύει το κλασικό email (έχω hotmail και yahoo) και dropbox/onedrive... Αυτά είναι ίσως και τα σημαντικότερα. Ελπίζω να κρατήσουν. Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. November 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2014 Μα μόνο έτσι μπορούν να το σκοτώσουν. Κόβοντας υπηρεσίες. Από θέμα software και hardware δεν μπορούν να μας πουν τίποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. November 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2014 Μα μόνο έτσι μπορούν να το σκοτώσουν. Κόβοντας υπηρεσίες. Από θέμα software και hardware δεν μπορούν να μας πουν τίποτα. Θα ξανακάνω την ίδια κουβέντα αλλά όταν διαβάζω παρόμοια ποστ, μου δημιουργείται πάντα η ιδια απορία. Ποιος και κυρίως γιατι θέλει να το σκοτώσει? Η "ελεύθερη" Nokia που της ανήκει και σου υποσχεθηκε υποστήριξη? Μα τώρα σε ξαναθελει κοντά της μιας και κυκλοφορεί νεα συσκευή. Η Ms? Μα το ξέρει πλέον πως όταν αφήσεις το Ν8 θα πας σε android. Εκεί πήγε το 90%. Αρα ακομα έχω αυτή την απορία. Ποιος και γιατί θέλει να το σκοτώσει? Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. November 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2014 Θα ξανακάνω την ίδια κουβέντα αλλά όταν διαβάζω παρόμοια ποστ, μου δημιουργείται πάντα η ιδια απορία. Ποιος και κυρίως γιατι θέλει να το σκοτώσει? Η "ελεύθερη" Nokia που της ανήκει και σου υποσχεθηκε υποστήριξη? Μα τώρα σε ξαναθελει κοντά της μιας και κυκλοφορεί νεα συσκευή. Η Ms? Μα το ξέρει πλέον πως όταν αφήσεις το Ν8 θα πας σε android. Εκεί πήγε το 90%. Αρα ακομα έχω αυτή την απορία. Ποιος και γιατί θέλει να το σκοτώσει? Το symbian απ'ότι αποδείχθηκε δεν ανήκει στην νέα ελεύθερη Nokia, το πήρε η MS. Και αυτή θέλει να σε σκοτώσει γιατί έστω και το 10% να πάει σε wp πάλι κέρδος θα είναι. Εκτός αν μπορούμε να δικαιολογήσουμε αλλιώς το ότι κόβουν υπηρεσίες με μηδαμινό κόστος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts