Jump to content

Ταξίδια


DrMaslow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπέρα σας . Λέω τέλος του μήνα αρχές Μαρτίου να παω για 3ημερο Κωνσταντινούπολη , έχετε να προτείνετε ξενοδοχείο ;Ακόμη τι να αποφύγω και τι να επιδιώξω να δω ; Με λεωφορείο ή αυτοκίνητο ;

 

Φίλε μου ξενοδοχείο συγκεκριμένα δεν έχω να σου προτείνω. Γνώμη μου είναι να αποφύγεις την περιοχή Aksaray, η οποία είναι μεν κοντά στην παλιά πόλη (Sultanahmet, όπου είναι η Αγιά Σοφιά κτλ) αλλά δεν είναι κι η καλύτερη περιοχή της Πόλης (από άποψη καθαριότητας κτλ). Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα ξενοδοχεία της δεν είναι καλά. Για παράδειγμα το Holiday Inn είναι πολύ κοντά στην περιοχή Aksaray κι ακριβώς απέξω έχει στάση του τραμ (πολύ καλό), αλλά σε ξενοδοχείο είναι πολύ καλό.

 

Προσωπικά, το μοναδικό ξενοδοχείο που έχω δοκιμάσει στην Πόλη είναι το Ibis Hotel, το οποίο ήταν αρκετά καλό αν και λίγο ακριβό. Έβλεπες τη θάλασσα του Μαρμαρά με τα εμπορικά καράβια να περνάνε, αλλά το φαγητό του δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο (πεντακάθαρο βέβαια και σύγχρονο). Προτιμάται από πολλούς τουρίστες, οι οποίοι πηγαινοέρχονται από και προς αυτό με βανάκια. Βρίσκεται στην περιοχή Zeytinburnu, αν το δεις στο χάρτη έχει στάση τραίνου (σαν τον Ηλεκτρικό το δικό μας, αλλά όχι μοντέρνο), αλλά για να φτάσεις στη στάση έχει πολύ περπάτημα. Το ξενοδοχείο έχει και δικό του βανάκι που σε πηγαίνει σε συγκεκριμένα σημεία-στάσεις στη Sultanahmet. Βρίσκεται επάνω στην παραλιακή λεωφόρο της Πόλης κι είναι γύρω στα 10-15 λεπτά με ταξί από την Attakoy Marina. Αυτή η μαρίνα έχει ένα πολυτελές ξενοδοχείο (Attakoy Marina Hotel νομίζω λέγεται) και βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο (Kemal Attaturk Airport) αλλά πολύ μακρυά από Sultanahmet. Στη μαρίνα θα βρεις ότι μαγαζί θέλεις, έχει και πολυκαταστήματα και μαζεύει αρκετά πλουσιόπαιδα της Πόλης (σκάφη, γιοτ, Ferraris κτλ).

 

Στο θέμα του ξενοδοχείου είναι καθαρά δικό σου θέμα πόσο κοντά από το κέντρο θες να είσαι. Θα σε συμβούλευα να έκλεινες σε ένα ξενοδοχείο το οποίο να είναι γνωστό και να βρίσκεται κοντά σε στάση ΜΜΜ (κυρίως τραμ, μετρό & metrobus). Μην προτιμήσεις ξενοδοχεία τα οποία δεν έχουν πολύ καλές κριτικές, διότι στις φωτογραφίες θα δεις πολύ καλές φωτογραφίες αλλά δε θα είναι καλά συντηρημένα και ενδεχομένως να μη μαζεύουν και τον καλύτερο κόσμο (αυτό το τελευταίο ισχύει ειδικά για τα φτηνά ξενοδοχεία του κέντρου κοντά στην περιοχή Taksim). Το ταξί είναι ακριβό στην Πόλη, η οποία έχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα όλες τις ώρες και να προτιμάς να μετακινείσαι στα περισσότερα σημεία με ΜΜΜ, τα οποία είναι πάντα γεμάτα, αλλά τα τραμ και metrobus είναι πάντα στην ώρα τους και μοντέρνα. Ταξί θα χρειαστείς να πας μόνο σε σημεία που δεν πάνε εύκολα ΜΜΜ (πχ στο Πατριαρχείο, ενδεχομένως κάποιοι οδηγοί να αρνηθούν να σε πάνε). Να φροντίσεις να έχεις πάντα ψιλά για ταξί και πληρώνεις πάντα ότι λέει το ταξίμετρο (κι αν βρεις οδηγό περίεργο, του λες για τουριστική αστυνομία και problem solved). Η Πόλη είναι πολύ μεγάλη αλλά με καλά ΜΜΜ. Γενικώς υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για ξενοδοχεία και για μενα καλό σημείο για να κλείσεις είναι μεταξύ αεροδρομίου και Sultanahmet με στάση ΜΜΜ.

 

Για να καταλάβεις όλα τα παραπάνω πάρε καλύτερα χάρτη της Πόλης και του δικτύου της ΜΜΜ. Τα καλά αξιοθέατα της Πόλης είναι η Αγιά Σοφιά, το Μπλε Τζαμί (μεγάλη ουρά για να μπεις), το Βυζαντινό Υδραγωγείο (απέναντι από την Αγιά Σοφιά και φοβερό), βόλτα στην παλιά Πόλη (Sultanahmet), βαρκάδα στο Βόσπορο (το απογευματάκι που σουρουπώνει είναι μαγευτικά και πιο ωραία γιατί δε σε χτυπάει ο ήλιος και θα βρεις καραβάκι στο λιμανάκι Eminonu), τη γέφυρα του Γαλατά (στον Κεράτιο Κόλπο), τον πύργο του Γαλατά, την πλατεία Ταξίμ και τον πεζόδρομό της με τα στενάκια του και τις αγορές του (Istliklal, που ξεκινάει από πλατεία Ταξίμ και καταλήγει στη γέφυρα του Γαλατά), το Πατριαρχείο (ωραία είναι να πας Κυριακή πρωί θα δεις και το Βαρθολομαίο στη λειτουργία καθώς και Τούρκους χριστιανούς), το παλάτι του Κεμάλ (Dolmabache Palace), το Μεγάλο Παζάρι και το Παζάρι Μπαχαρικών (το τελευταίο στο Eminonu). Αν έχεις χρόνο πήγαινε βόλτα από πλατεία Ταξίμ μέχρι την περιοχή κοντά στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου (μπορείς να πας παραλιακά με ταξί), για να δεις και την ακριβή πλευρά της Πόλης. Το παλάτι Top Kapi που είναι κοντά στην Αγιά Σοφιά, για μενα δεν αξίζει, βέβαια είναι σε πολύ ωραία τοποθεσία...

 

Για μένα δεν αξίζει να πας στην ανατολική πλευρά της Πόλης (με καραβάκι από το Eminonu προς Kadikoy), διότι είναι ακόμα πιο βρώμικη και υπανάπτυκτη από την ευρωπαική πλευρά της Πόλης.

 

Γενικά προετοιμάσου για βρωμιά, για δυσκολία επικοινωνίας στα αγγλικά (εδικά εκτός του ξενοδοχείου), για παζάρι παντού, για τουρίστες τύφλα τα βράδια πίσω στα στενάκια της Istliklal (μπαράκια και τέτοια), για καλό φαγητό και γλυκά (ακριβές τιμές στα τουριστικά μέρη) και γενικά μην περιμένεις ποιότητα υπηρεσιών και προιόντων εκτός του ξενοδοχείου σου (και πάλι αν είναι γνωστό). Το κορυφαίο είναι ότι θα δεις πωλητές στο Μεγάλο Παζάρι και στο Παζάρι Μπαχαρικών να σου μιλάνε ελληνικά και να θυμάσαι πώς οι τιμές σε αυτά τα παζάρια είναι πάρα πολύ υψηλές και κάνεις παζάρι για τουλάχιστον 40%-50% πιο κάτω (αν και χαμηλότερα από 50% αποκλείεται να σου κάνουν γιατί είναι πολύ τουριστικά μέρη). Έχει πάρα πολλά mall η Πόλη και πιστεύω ότι δε προλάβεις να τα δεις σε 3 μέρες δεδομένου ότι πας στα παραπάνω που σου είπα.

 

Και τέλος το βράδυ για ποτάκι αξίζει να πας στο 360 (είσοδος επί της Istliklal), αλλά θέλει κράτηση, βλέπεις τον Πύργο του Γαλατά, Αγιά Σοφιά Κεράτιο Κόλπο κτλ. Είναι από τα πιο in μαγαζιά του κέντρου της Πόλης (Taksim). Γενικά η περισσότερη νυχτερινή διασκέδαση στην Πόλη είναι στο κέντρο στην Taksim. Επίσης καλό μαγαζί για ποτάκι, καφέ, φαγητό σε ευρωπαικά standards είναι τα Midpoint σε αρκετά σημεία της Πόλης. Έχει ένα στην Istliklal το οποίο έχει θέα το Βόσπορο. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα ωραία μαγαζιά ειδικά επί του Βοσπόρου (εκεί που σου έλεγα πιο πάνω για την ακριβή περιοχή της Πόλης). Γενικά πάντως τρως καλά παντού αν και κάποια μαγαζιά έχουν no alcohol menu... Το βρώμικο πάντως της Πόλης μην το φοβάσαι, καθώς και τα φαγάδικα όπου έχουν τα φαγητά σε βιτρίνα (πολλά θα βρεις στην Istliklal) :p Και να προτιμάς τουρκικό καφεδάκι (εκτός ξενοδοχείου) καθώς λίγα καφέ ξέρουν να κάνουν cappuccino, freddo κτλ σωστά, ενώ κάποια μαγαζιά (cafe & φαγάδικα) δεν έχουν menu στα αγγλικά.

 

ΥΓ1: Η Πόλη είναι πολύ ωραία!

ΥΓ2: Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και σόρρυ για το μεγάλο post. Αν θες κάτι να ρωτήσεις, feel free...

Hello !
Link to comment
Share on other sites

Φοβερά αναλυτικές οδηγίες μπράβο!

Εγώ είχα μείνει στην παλιά πόλη και ήταν πολύ καλό και φτηνό. Boutique hotel νομίζω λεγόταν.

Απο την άλλη πάντα ψάχνω για φθηνά και καθαρά στα ταξίδια γίατι κάθομαι ελάχιστα μέσα...

 

Κι έτσι έρχομαι στο δικό μου ερώτημα.

Έχω πάει Βαρκελώνη στο παρελθόν βιαστικά και θα ξαναπάω. Άρα ξέρω τις περιοχές. Μπορείτε να μου προτείνετε φθηνό ξενοδοχείο, σε μέρος κοντά σε νυχτερινή ζωή (μέρα παιρνουμε ΜΜΜ, νύχτα?).

Τι είναι αυτά τα surprise deals που λέτε? Βαρκελώνη επειδή έχει τουρισμό πολύ ήταν η μοναδική πόλη που οχι cancellation δεν είχα τελευταία φορά που πήγα, αλλα 1η φορά που με το που πήγα εκεί μου χρεωσάν κ όλο το ποσό της διαμονής!(αν ήθελα ας έκανα κι αλλιώς).

Link to comment
Share on other sites

Φοβερά αναλυτικές οδηγίες μπράβο!

Εγώ είχα μείνει στην παλιά πόλη και ήταν πολύ καλό και φτηνό. Boutique hotel νομίζω λεγόταν.

Απο την άλλη πάντα ψάχνω για φθηνά και καθαρά στα ταξίδια γίατι κάθομαι ελάχιστα μέσα...

 

Κι έτσι έρχομαι στο δικό μου ερώτημα.

Έχω πάει Βαρκελώνη στο παρελθόν βιαστικά και θα ξαναπάω. Άρα ξέρω τις περιοχές. Μπορείτε να μου προτείνετε φθηνό ξενοδοχείο, σε μέρος κοντά σε νυχτερινή ζωή (μέρα παιρνουμε ΜΜΜ, νύχτα?).

Τι είναι αυτά τα surprise deals που λέτε? Βαρκελώνη επειδή έχει τουρισμό πολύ ήταν η μοναδική πόλη που οχι cancellation δεν είχα τελευταία φορά που πήγα, αλλα 1η φορά που με το που πήγα εκεί μου χρεωσάν κ όλο το ποσό της διαμονής!(αν ήθελα ας έκανα κι αλλιώς).

 

Βαρκελώνη πήγα 5 μέρες πριν 3 χρόνια.

Δεν θυμάμαι ξενοδοχείο αλλά εμένα κέντρο σε 3αστερο με 50-60€.

Βράδυ καλύτερα με τα πόδια, παρά ταξί.

Το θέμα πληρωμής εξαρτάται από το από πού το κλείνεις.

Στο booking άλλα τα ζητάνε μπροστά όταν κάνεις την κράτηση, άλλα όταν πας εκεί.

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κανείς στην διαδρομή Αθήνα-Βόλος και το αντίστροφο σε ποια σημεία υπάρχουν διόδια;

 

Αν και μπορεί να έχεις ταξιδέψει ήδη, επειδή πηγαίνω συνέχεια Αθήνα - Λαμία, μέχρι τη Λαμία είναι 8,75. Για Βόλο πρέπει να έχεις και της Πελασγίας (μόνο) άρα 2,60 επιπλέον. Σύνολο Αθήνα - Βόλος 11,35€ και άλλα τόσα για την επιστροφή.

Τα διόδια βρίσκονται:

Αφίδνες - Αττική

Θήβας - Βοιωτία

Τραγάνας - Φθιώτιδα

Αγία Τριάδα - Φθιώτιδα

Πελασγίας - Φθιώτιδα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους!!

 

Αρχες Μαρτιου προκειται να ταξιδεψω στο Ντουμπαι για λιγες μερες και θα θελα καποιες πληροφοριες, αν εχει κανεις εμπειρια!

1)Ανταπτορες ρευματος. Φανταζομαι οτι χρειαζονται, πως τους ζηταω στο μαγαζι κ ποσο περιπου κοστιζουν?

2)Χρηματα. Χωρις να μιλαμε βεβαια για το ... Μπουρτζ Αλ Αραμπ και τετοιου επιπεδου εστιατορια/καφε/μπαρ, ποσο παει περιπου το ατομο για ενα γευμα σε νορμαλ εστιατοριο, ή ενα ποτο? Ειναι γενιkα αυτο που λεμε ακριβη πολη?

3)Ψωνια. Ολοι λενε οτι εκει εχει τρομερες ευκαιριες κλπ. Που ειναι να τις βρουμε?:lol: Υπαρχουν γενικα καλες τιμες στα Malls ή προκειται για συγκεκριμενα στοκατζιδικα ας πουμε?

4)"Αυστηροτητα" και ντυσιμο. Θα παω με το..ταιρι. Ε προφανως δε θα μαστε τοσο θερμοι δημοσιως αλλα...υπαρχει προβλημα και με το..χερι-χερι στο δρομο? Μπορει να φαινεται χαζη η ερωτηση αλλα ειναι αλλος πολιτισμος τελειως κ δεν εχω ιδεα... Επισης... εγω θα μπορω να φορεσω καμια μπλουζα με τιραντες ή θα με κοιτανε με υφος wtf?

5)Καιρος. ΜΕχρι τωρα οσο εχω δει αναφερονται θερμοκρασιες 25-27oC. Ειναι τοσο εκεινη την εποχη ή με την υγρασια παει real feel 30?

6)Wi-fi. Υπαρχει δωρεαν προσβαση σε ξενοδοχεια, εστιατορια, πλατειες?

 

Αυτα προς το παρων, αν καποιος γνωριζει... :)

:cool:
Link to comment
Share on other sites

μετά από 25 φορές επισκέπτης στο Ντουμπάι, νομίζω μπορώ να σε βοηθήσω λίγο..:)

1)Τα 5άστερα ξενοδοχεία έχουν πρίζες στις οποίες ταιριάζουν όλα τα φις...για καλό και για κακό, αγόρασε με μικρό σχετικά κόστος (κάτω από 10 ευρώ) έναν πολυαντάπτορα για να είσαι σίγουρη (έχει και στο αεροδρόμιο , αλλά λογικά θα είναι ακριβότερος απ'ότι πχ στο πλαίσιο)

2)Το φαί/καφές/ποτό σχετικά είναι φτηνό στο Ντουμπάι...2 άτομα τρώτε σούπερ δείπνο, ακόμα και μέσα σε 5άστερο ξενοδοχείο με 50 ευρώ....αν θες το φτάνεις και 100 και 200 , αλλά the point is ότι με 50-60 ευρώ τρως πραγματικά γκουρμέ φαγητό..;)

3)Οι τιμές πάλι για ρούχα/παπούτσια και τα συναφή είναι πραγματικά όπως κάτσει...στις εκπτώσεις που παίζουν αυτόν τον καιρό βρίσκεις σούπερ ευκαιρίες...Τον υπόλοιπο χρόνο, οι τιμές θεωρούνται νορμάλ και σχεδόν αντίστοιχες με εδώ...προσφορές παίζουν πάντα, οπότε κοίτα-ψάξε και μετά αγόρασε.

4)Εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...μιλάμε για σχεδόν 100% εξευρωπαϊσμένη συμπεριφορά, χωρίς όπως λες να φτάνεις σε άκρα...τιραντάκια, κοντές φούστες, σορτσάκια και τα σχετικά όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα, αλλά είναι και must..:) κανένα πρόβλημα και με το χέρι-χέρι....;)

5)Μάρτιο παίζει 25-30 βαθμούς και είναι σούπερ εποχή να επισκεπείς το Ντουμπάι...μαζί με τον Οκτώβρη-Νοέμβρη είναι οι τοπ μήνες..;)

6)To wifi είναι λίγο πονεμένη ιστορία...ακόμα και στα 5άστερα το θεωρούν πολυτέλεια και το χρεώνουν αντίστοιχα...αν δεν έχεις κλείσει ακόμα ξενοδοχείο, ρίξε μια ματιά στο ποιο απ'όλα προσφέρει wifi δωρεάν...Το Radisson Royal πάνω στην Sheikh Zayed Road είναι πολύ καλή περίπτωση..;)

 

Ό,τι άλλη απορία έχεις μου λες...;)

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!

 

Εχεις να προτεινεις μηπως καποιο συγκεκριμενο φαγητο/ποτο που αξιζει να δοκιμασουμε;

:cool:
Link to comment
Share on other sites

γενικά θα σου έλεγα να μην φοβηθείς να φας σε οποιοδήποτε πεντάστερο ξενοδοχείο...αντιλαμβάνομαι ότι ίσως να έχεις περιορισμένο budget, αλλά θα έλεγα να συνεννοηθείς με το concierge του ξενοδοχείου σου και να επιλέξεις μια-δυο από τις προτάσεις τους για εστιατόριο ανάλογο των χρημάτων που θες να ξοδέψεις....αρκετά έχουν προσφορές τύπου πχ 50% έκπτωση αν φας μέχρι τις 8 το βράδυ, happu hour και άλλα τέτοια....έχε το νου σου να προσέχεις τα διαφημιστικά ενημερωτικά στο ξενοδοχείο και ρίξε και μια ματιά στο περιοδικό/οδηγό πόλης που θα έχει το δωμάτιο ή θα πάρεις από το concierge.

Καλή επιλογή πάλι είναι τα εστιατόρια μέσα στα malls...όπου προτιμάς :

1)Dubai Mall : Cheesecake factory (must για τα τρομερά burgers και θεϊκά cheesecakes)....More (Lower ground - ωραία πιάτα και βλέπεις όλο το πανηγύρι του mall)...california kichen (έχει και τραπέζια έξω να απολαμβάνεις τα συντριβάνια) . Γενικά όλο το lower ground έχει πολύ ωραία μαγαζιά (δοκίμασε και καφέ και σοκολάτα από το Homptons...τρομερές γεύσεις)

2)Mercato Mall (μικρό σχετικά εμπορικό κέντρο ιταλικού στυλ) : Bella Donna (καταπληκτικό ιταλικό φαγητό και το τοπ τιραμισού που θα δοκιμάσεις ever!

 

Είναι και άλλα πολλά που μπορώ να σου προτείνω...σε ποια περιοχή θα μείνεις? έχεις κλείσει ξενοδοχεία? πάτε μόνοι σας ή με τουριστικό γραφείο? :)

Link to comment
Share on other sites

πολυ περιεργο αυτο που λες για το ντυσιμο οτι μπορει να φοραει οτι θελει εισαι σιγουρος; εγω στο καταρ που ειχα παει απαγορευοτανε τιραντακια και κοντα σορτσακια
Don't give up! :!:
Link to comment
Share on other sites

Ειναι οργανωμενο το ταξιδι με γκρουπ απλα ακομα δε ξερω σε ποιο ξενοδοχειο θα μεινουμε ή ποσο "ελευθερο" χρονο θα χουμε εκτος γκρουπ!
:cool:
Link to comment
Share on other sites

το Κατάρ δεν είναι Ντουμπάι...

Μαργαρίτα κοίτα να μάθεις σε ποιο ξενοδοχείο θα σας πάνε...(λογικά ή περιοχή Ντέιρα θα σας πάνε ή πάνω στην Sheikh Zayed)...στάνταρ μια μέρα θα σας πάνε για σαφάρι (για να σας ξεφορτωθούν- το έκανα την δέκατη φορά που πήγα Ντουμπάι και εκτιμώ ότι δεν αξίζει και τόσο για κάποιον που πάει πρώτη φορά για 3-5 μερες...έχει καλύτερα πράγματα να δει)..

Link to comment
Share on other sites

Ειναι οργανωμενο το ταξιδι με γκρουπ απλα ακομα δε ξερω σε ποιο ξενοδοχειο θα μεινουμε ή ποσο "ελευθερο" χρονο θα χουμε εκτος γκρουπ!

Εγώ θα πρότεινα να πάτε χωρίς γκρουπ.

Το Dubai χωρίζεται σε δύο περιοχές στην Deira, την παλιά πόλη, και την ολοκαίνουργη Jumeirah, που είναι ένα Manhattan χτισμένο στην έρημο.

Διαλέγεις αεροπορική εταιρεία, Emirates ή Qatar για οικονομία αλλά και κορυφαία. Εγώ επιλέγω Qatar Airways με αναχώρηση την πρώτη πρωϊνή πτήση και ανταπόκριση για Αθήνα το μεσημέρι, οπότε σου μένουν περίπου 5 ώρες στη Ντόχα.

Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

Ειναι επαγγελματικο το ταξιδι με πληρωμενα αεροπορικα και διαμονη γι αυτο παω! Θα λαβουμε mail συντομα με infos για το ξενοδοχειο , τα εισιτηρια κλπ
:cool:
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
το Κατάρ δεν είναι Ντουμπάι...

Μαργαρίτα κοίτα να μάθεις σε ποιο ξενοδοχείο θα σας πάνε...(λογικά ή περιοχή Ντέιρα θα σας πάνε ή πάνω στην Sheikh Zayed)...στάνταρ μια μέρα θα σας πάνε για σαφάρι (για να σας ξεφορτωθούν- το έκανα την δέκατη φορά που πήγα Ντουμπάι και εκτιμώ ότι δεν αξίζει και τόσο για κάποιον που πάει πρώτη φορά για 3-5 μερες...έχει καλύτερα πράγματα να δει)..

 

Τελικως θα μεινουμε στο crowne plaza. Σαφαρι ευτυχως δε θα χει το προγραμμα! Εχουμε δυο μερες ελευθερες απο το μεσημερακι μεχρι βραδυ, οποτε εκει ο,τι κανουμε. Τι συμφερει περισσοτερο να δεις σε αυτο το διαστημα?

 

Επισης, απο τη πρεσβεια πουρωτησα μου ειπαν να κανω συναλλαγμα στο αεροδρομιο. Εμεις ομως φτανουμε μετα τις 10 τοπικη, το βραδυ κ ανησυχω μηπως εχω θεμα.

:cool:
Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι να πάω Ρώμη με αυτήν την προσφορά της Vodafone 1+1.

 

Η προσφορά ειναι για το Degli Imperatori. Από ό,τι είδα το ξενοδοχείο είναι πάνω στον περιφερειακό, ήθελα να μαθω από κάποιον που έχει πάει Ρώμη πόσο απαγορευτικό είναι αυτό, με δεδομένο πως το πλάνο είναι να είμαστε όλη την μέρα έξω και να γυρνάμε το βράδυ για ύπνο..

 

Επίσης, πόσο θα βόλευε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για οσο είμαστε εκεί.

 

Στο TripAdvisor βλέπω τα 3 πιο πρόσφατα σχόλια αρνητικά και με ανησυχεί κάπως, τα πιο κάτω πάντως είναι θετικά..

 

http://www.tripadvisor.com.gr/Hotel_Review-g187791-d642964-Reviews-Hotel_degli_Imperatori-Rome_Lazio.html

 

http://www.hoteldegliimperatori.it/english/rome_sitemap.html

Link to comment
Share on other sites

Τελικως θα μεινουμε στο crowne plaza. Σαφαρι ευτυχως δε θα χει το προγραμμα! Εχουμε δυο μερες ελευθερες απο το μεσημερακι μεχρι βραδυ, οποτε εκει ο,τι κανουμε. Τι συμφερει περισσοτερο να δεις σε αυτο το διαστημα?

 

Επισης, απο τη πρεσβεια πουρωτησα μου ειπαν να κανω συναλλαγμα στο αεροδρομιο. Εμεις ομως φτανουμε μετα τις 10 τοπικη, το βραδυ κ ανησυχω μηπως εχω θεμα.

 

καλημέρα..:)

μια χαρά είναι το crowne plaza,πάνω στην Sheikh Zayed..έχει και 2-3 ωραία εστιατόρια μέσα...επιπλέον είναι κοντά σε στάση μετρό (υπέργειο μετρό, αυτόματο-χωρίς οδηγό :p )

Σε πέμτε λεπτά με το μετρό είσαι στο Dubai Mall, όπου σε 2 απογεύματα, βλέπεις απλά το 1/8..:D είναι safe επιλογή όμως να πας εκεί. Αν θες (και για μένα επιβάλλεται να το κάνεις, ανεβείτε και στο Burj Khalifa...είναι once in a lifetime εμπειρία και δεν θα το ξεχάσεις ποτέ)

Στο αεροδρόμιο άλλαξε μόνο κανά 20-30 ευρώ (θα πάρεις δηλαδή 100-150 dirham) , ίσα ίσα για να πάρεις ταξί για το ξενοδοχείο (αν πάρεις δηλαδή ταξί...μπορεί να σας πάνε με βανάκι)...αλλιώς αλλάζεις στο Dubai Mall, που θα πας έτσι και αλλιώς, και η ισοτιμία είναι πολύ πιο συμφέρουσα. (για την ακρίβεια πας απευθείας στο Ground floor (G), στο κεντρικό atrium δίπλα στο κατάστημα της Godiva:) ).

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

Οποτε προτεινεις το mall ε; Εγω σκεφτομουν και λογω περιορισμενου χρονου να μη παω, δε ξερω! Βασικα δε μ ενδιαφερει τοσο να κανω ψωνια..κανα σουβενιρ θα θελω! Η μονη μεγαλη αγορα που θελω να κανω ειναιμια dslr αλλα δε νομιζω λογω εγγυησης να το επιχειρησω απο εκει.

 

Αλλα εχει μεσα το ενυδρειο? αν θυμαμαι καλα απ οσα ειχα δει στο google.. Αυτο αξιζει? γιατι το θεμα "ενυδρειο" μου αρεσει & δεν ειχα τη τυχη ως τωρα να παω σε καποιο μεγαλο.

Για το συνναλαγμα.. εμεις παμε πεμπτη βραδυ & παρασκευη μου ειπαν οτι εχουν αργια! Αρα... Mall closed?

 

Επισης...υπαρχει καμια περιοχη που να ναι πιο παραδοσιακη, με τοπικα προιοντα κι ευκολη προσβαση?

 

Και τελος...για τον ουρανοξυστη που λες, πληρωνεις εισοδο για να μπεις? εχει καποιο εστιατοριο/μπαρ στην κορυφη που ν αξιζει? ειχα δει στο youtube ενα σοου με συντριβανι, βραδυ, εκει μπροστα νομιζω ηταν!

 

Βομβαρδισμος ερωτησεων, συγγνωμη!κ ευχαριστω!

Edited by margaritagr
:cool:
Link to comment
Share on other sites

1)όταν λέμε Dubai Mall, εννοούμε μια έκταση ίση με 20 γήπεδα ποδοσφαίρου...! και έχει μέσα απλά τα πάντα...οπότε ψωνίσεις δεν ψωνίσεις, σίγουρα θα βρεις κάτι να περάσεις την ώρα σου...από καφέ και εστιατόρια, ως κινηματογράφους και καταστήματα. Επιπλέον ακριβώς δίπλα είναι το σόου με τα συντριβάνια που λες, και το sukh al bahar, γραφική αγορά για να φας τον εξτρα χρόνο!

2) δεν υπάρχει κλειστό mall :p θα αλλάξεις χρήματα κανονικά...αν αγχώνεσαι πολύ, απλά άλλαξε κανά 20ευρω στο αεροδρόμιο....το aquarium είναι σούπερ. Αξίζει να δώσεις και μια είσοδο (δεν είναι πολύ αν θυμάμαι καλά) και να το δεις και από μέσα! Επίσης απέναντι άνοιξε το καταπληκτικό cheesecake factory με θεϊκό φαγητό και γλυκό! ;)

3)Υπάρχει παραδοσιακή αγορά, αν θυμάμαι καλά λέγεται μπαστακία...ρώτα στο concierge να στο επιβεβαιώσουν.

4) το burj khalifa έχει είσοδο ναι...αν κλείσεις για αργότερα και δεν θες να κάνεις το ''γεια σας, ήρθα και θέλω να μπω τώρα'' είναι 20 ευρώ (μπορεί να έχει πάει και 25)...αλλιώς το εδώ και τώρα είναι κανά 100αρικο το άτομο, πράγμα που δεν το συνιστώ...επειδή γίνεται χαμός, θα σου πρότεινα να κλείσεις είσοδο από την πρώτη μέρα που θα πας για το απόγευμα ή την επόμενη ...όποτε βρεις.

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι να πάω Ρώμη με αυτήν την προσφορά της Vodafone 1+1.

 

Η προσφορά ειναι για το Degli Imperatori. Από ό,τι είδα το ξενοδοχείο είναι πάνω στον περιφερειακό, ήθελα να μαθω από κάποιον που έχει πάει Ρώμη πόσο απαγορευτικό είναι αυτό, με δεδομένο πως το πλάνο είναι να είμαστε όλη την μέρα έξω και να γυρνάμε το βράδυ για ύπνο..

 

Επίσης, πόσο θα βόλευε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για οσο είμαστε εκεί.

 

Στο TripAdvisor βλέπω τα 3 πιο πρόσφατα σχόλια αρνητικά και με ανησυχεί κάπως, τα πιο κάτω πάντως είναι θετικά..

 

http://www.tripadvisor.com.gr/Hotel_Review-g187791-d642964-Reviews-Hotel_degli_Imperatori-Rome_Lazio.html

 

http://www.hoteldegliimperatori.it/english/rome_sitemap.html

 

Αν σκοπεύεις να πηγαίνεις μόνο για ύπνο στο ξενοδοχείο είναι εντάξει, αρκεί να γυρίζεις πριν τις 11 το βράδυ γιατί μετά δεν έχει λεωφορεία. Αλλιώς είναι μακρυά.

Για αυτοκίνητο ξέχνα το γιατί όπως στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης το κέντρο έχει τεράστιο πρόβλημα με το πάρκινγκ εκτός αν είσαι διατεθειμένος να δίνεις καθημερινά 50-60 ευρώ για να παρκάρεις μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, δεν είσαι ο πρώτος που μου το λέει για το αυτοκίνητο, οπότε το αφήνω..

 

Το πλάνο αυτό είναι, λίγες μέρες αλλά να γυρίσουμε όσο γίνεται και να γυρνάμε για ύπνο στο ξενοδοχείο. Τώρα τι να πω, αν θελήσουμε να βγούμε κανένα βράδυ έξω, υποθέτω γίνεται με ταξί.

 

Με τη προσφορά της Vodafone βγαίνει κάτι λιγότερο από 200 ευρώ στο άτομο, για 3 διανυκτερεύσεις, όλα μαζί, αεροπλάνο (με φόρους μέσα) και δωμάτιο. Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορώ να βρω καλύτερο deal μεμονωμένο, έριξα μια ματιά με "συμβατικές" εταιρίες, τα αεροπορικά μόνο βγαίνουν γύρω στα 160-180 ευρώ στην καλύτερη. Και για το accomodation έχω ακούσει πως είναι ψιλοτσιμπημένα..

 

Με RyanAir είδα έχει γύρω στα 100 (βέβαια δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με low-cost, έχω ακούσε ότι παίζουν θέματα με αποσκευές κλπ, δηλαδή είναι πολύ πιθανό να πληρώσεις παραπάνω για μια βαλίτσα κλπ)..

Link to comment
Share on other sites

1)όταν λέμε Dubai Mall, εννοούμε μια έκταση ίση με 20 γήπεδα ποδοσφαίρου...! και έχει μέσα απλά τα πάντα...οπότε ψωνίσεις δεν ψωνίσεις, σίγουρα θα βρεις κάτι να περάσεις την ώρα σου...από καφέ και εστιατόρια, ως κινηματογράφους και καταστήματα. Επιπλέον ακριβώς δίπλα είναι το σόου με τα συντριβάνια που λες, και το sukh al bahar, γραφική αγορά για να φας τον εξτρα χρόνο!

2) δεν υπάρχει κλειστό mall :p θα αλλάξεις χρήματα κανονικά...αν αγχώνεσαι πολύ, απλά άλλαξε κανά 20ευρω στο αεροδρόμιο....το aquarium είναι σούπερ. Αξίζει να δώσεις και μια είσοδο (δεν είναι πολύ αν θυμάμαι καλά) και να το δεις και από μέσα! Επίσης απέναντι άνοιξε το καταπληκτικό cheesecake factory με θεϊκό φαγητό και γλυκό! ;)

3)Υπάρχει παραδοσιακή αγορά, αν θυμάμαι καλά λέγεται μπαστακία...ρώτα στο concierge να στο επιβεβαιώσουν.

4) το burj khalifa έχει είσοδο ναι...αν κλείσεις για αργότερα και δεν θες να κάνεις το ''γεια σας, ήρθα και θέλω να μπω τώρα'' είναι 20 ευρώ (μπορεί να έχει πάει και 25)...αλλιώς το εδώ και τώρα είναι κανά 100αρικο το άτομο, πράγμα που δεν το συνιστώ...επειδή γίνεται χαμός, θα σου πρότεινα να κλείσεις είσοδο από την πρώτη μέρα που θα πας για το απόγευμα ή την επόμενη ...όποτε βρεις.

 

Σ ευχαριστω πολυ!!!

 

Ααα αμα δε κλεινει μια χαρα! Εγω επειδη διαβασα γι αργια, υπεθεσα οτι ισως ειναι κλειστα.

Μπηκα να δω για το burj khalifa να κλεισω εισιτηρια αλλα απο διαθεσιμοτητα δεν...!Μονο πρωι πρωι και νυχτα εχει. Οποτε μας βλεπω να πληρωνουμε το "εδω κ τωρα". Πολλα λεφτα αλλα δε θελω και να το χασουμε οποτε..δε πειραζει.

 

Να ρωτησω και κατι τελευταιο? απο ασφαλεια πως παει το θεμα? τις πρωινες ωρες ο φιλος μου θα ειναι σε meeting, μεχρι τις 2 & λεω μηπως το εκμεταλλευτω με καποια βολτα ειτε με τα ποδια εκει γυρω ή ταξι/μετρο για καπου κοντα πχ mall.

Το "προτεινεις" ή να κατσω στ αυγα μου καλυτερα?

 

Σ ευχαριστω κ παλι!

:cool:
Link to comment
Share on other sites

1) για το Khalifa κάνε μια βόλτα από τα εκδοτήρια στο mall και κοίτα διαθεσιμότητα...λογικά κάτι θα βρεις, έστω και αν είναι απογευματινή/βραδινή ώρα...προσωπικά έχω ανέβει και πρωί και βράδυ με πεντακάθαρο ουρανό και τα κρίνω εξίσου εντυπωσιακά...όπως είπες δεν πρέπει να το χάσεις.

2)Από ασφάλεια θα σου πω το εξής και να το πιστέψεις 100%...αφήνεις στο πεζοδρόμιο τα χρυσαφικά σου και πας την άλλη μέρα και τα βρίσκεις εκεί! Βγες, περπάτα, πάρε το μετρό, κάνε ότι θες...δύσκολα να νιώσεις πιο ασφαλής από το Ντουμπάι...

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι για Δημητσάνα για το 3ημερο 25ης Μαρτίου.

Το θέμα μου είναι δεν βρίσκω καμιά καλή τιμή.

Κοίταξα από τα γνωστά site προσφορών και 1-2 προτάσεις που βρήκα, δεν λένε κάτι ιδιαίτερο.

Κοίταξα και στο booking.com και έχει πολύ ακριβές προτάσεις, από 80€/βραδιά και πάνω.

Ξέρετε κανένα άλλο site με καλές τιμές για ξενοδοχεία εντός Ελλάδας;

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον γυρισα απο Ντουμπαι με τις καλυτερες των εντυπωσεων!!!

Δεν εχει καποια φυσικη ομορφια, αλλα οι ανθρωποι εχουν εκμεταλλευτει τα παντα, στον μεγιστο βαθμο, και το χουν κανει ενα πολυ ωραιο μερος για διακοπες!!!

 

Για τη να πρωτομιλησω;;; Για το burj al arab , το ακριβοτερο ξενοδοχειο που υπαρχει; 7 αστερων και εντυπωσιακο εξωτερικα! Το burj khalifa το ψηλοτερο κτηριο του κοσμου!!! Η θεα απο κει πανω σου κοβει την ανασα, μ ενα ασανσερ που ανεβαινει 124 οροφους σε 1'!! Το emirates mall, απο τα πιο χλιδατα που υπαρχουν με τεχνητη πιστα σκι, και το τεραστιο dubai mall με το καταπληκτικο ενυδρειο μεσα!! Κι οχι μονο...με το cheesecake factory οπου εφαγα τα ωραιοτερα γλυκα, και το millions of milkshakes, με υπεεεεροχα milkshakes.

Να πουμε για το νησι του φοινικα;; Με το καταπληκτικο ξενοδοχειο atlantis στην κορυφη, ενα παραμυθενιο κτηριο με ενυδρεια, και ενα μεγαλο συντριβανι απο murano μεσα! Τεραστιο παρκο με νεροτσούηθρες και δελφιναριο οπου δεν υπηρχε διαθεσιμοτητα να παμε δυστυχως.

 

Η τοπικη αγορα, με τα μπαχαρια και η αγορα χρυσου, ααααλλο σκηνικο τελειως. Μερη οπου επικρατει το παζαρεμα και βρισκεις ναργίεδες, μπαχαρια, κοσμηματα, πασμινες, σε παρα πολυ καλες τιμες.

 

Το καναλι του ντουμπαι, οπου γινονται "κρουαζιερες" με φαγητο μεσα και δερβισιδες να χορευουν.

 

Πηγα και στη Σαρζα οπου επισης μου αρεσε.

 

Μια πολη οπου επικρατουν οι ουρανοξυστες, ειναι πεντακαθαρη και νιωθεις ασφαλης. Οι ντοπιοι με τις φορεσιες τους δινουν μια αλλη νοτα, και παθαινεις σοκ απο το ποσα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αμαξια κυκλοφορουν. Οι φεραρι ειναι πολυ συνηθισμενες, εδω μιλαμε για μακλαρεν και μπουγκατι με τη σεσουλα!

 

Πηγαμε για ποτο στο neos bar του ξενοδοχειου the adress downtown , διπλα στο khalifa, στον 63ο οροφο, με υπεροχη θεα.

 

Το μετρο επισης κανει εντυπωση, καθως ειναι αυτοματο, no οδηγος!!!

 

Απο τιμες θεωρω οτι ηταν πολυ καλα , μπορεις με μετριο μπατζετ ν απολαυσεις καλο φαγητο, ποτο, και τα ταξι ακομα δεν ειναι ακριβα. Μεναμε σε 5στερο και μου κανε εντυπωση οι τιμες του ρουμ σερβις που ηταν φυσιολογικοτατες.

 

Για ψωνια δεν ισχυουν τα οσα ακουμε. Οι τιμες ειναι ιδιες σχεδον με εδω, εκτος κι αν πετυχεις καποια προσφορα. Το μονο που βρηκα και αξιζε ηταν η φωτογραφικη που θελω η nikon d5200 που πραγματικα ειχε μεγαλη διαφορα μ εδω. Αλλα φοβηθηκα για την εγγυηση και δε τη πηρα.

 

Με λιγα λογια, προτεινω το ταξιδι αυτο!

:cool:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...