Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ] Αλκοτέστ: Υπέρ ή κατά;

mousi
 Κοινοποίηση

Υπέρ ή κατά του αλκοτέστ;  

294 members have voted

1. 1. Υπέρ ή κατά του αλκοτέστ;

• Υπέρ
      245
    • Κατά
      18
    • Χμμ... Κάτι ενδιάμεσο
      31

Recommended Posts

Οσο πιο πολυ τρεχεις τοσο πιο πολυ προσεχεις?

ε αρα να τρεχουμε για να προσεχουμε πιο πολυ.

Μα καλα αυτο το εννοεις????ΔΗλαδη τι σημαινει προσεχουμε πιο πολυ.Οταν πηγαινουμε δηλαδη με 40 χαζευουμε τις γκομενες και ριχνουμε μια ματια στο δρομο,οταν πηγαινουμε με 100 ασχολουμαστε με το cd-player και κοιταζουμε λιγο περισσοτερο το δρομο και οταν πηγαινουμε με 200 ειμαστε καρφωμενοι μπροστα??Με οποιαδηποτε ταχυτητα κι αν κινουμαστε πρεπει να προσεχουμε στον ιδιο βαθμο.

αυτος που τρεχει δε προλαβαινει και αυτος που πινει δε καταλαβαινει ποσες φορες πρεπει να το πω;;;ενα συμβατικο αυτοκινητο 1600 κυβικα παραδειγμα οταν κινειται με 120 χιλιομετρα η με 150 η με 160 και παει λεγοντας δε μπορει να φρεναρει τη στιγμη που εμεις θελουμε διοτι πολυ απλα δεν ειναι μονοθεσιο της F1 :lol::lol::lol: οποτε τι κανουμε;ΔΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕ και για μας αλλα περισσοτερο για τους αλλους που κινδυνευουν απο εμας.Για το θεμα του αλκοολ ενα θα πω......ΚΟΨΤΕ ΚΩΛΟΥΣ τι εννοω;;;;παρτε τους διπλωματα παρτε τους αυτοκινητα μια για παντα μονο ετσι θα βαλουν μυαλο.

+10000000

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 242
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μα καλα αυτο το εννοεις????ΔΗλαδη τι σημαινει προσεχουμε πιο πολυ.Οταν πηγαινουμε δηλαδη με 40 χαζευουμε τις γκομενες και ριχνουμε μια ματια στο δρομο,οταν πηγαινουμε με 100 ασχολουμαστε με το cd-player και κοιταζουμε λιγο περισσοτερο το δρομο και οταν πηγαινουμε με 200 ειμαστε καρφωμενοι μπροστα??Με οποιαδηποτε ταχυτητα κι αν κινουμαστε πρεπει να προσεχουμε στον ιδιο βαθμο.

+10000000

Δεν βλεπεις το ερωτηματικο(?)?Ερωτηση εκανα βαση αυτων που εγραφε(δες λιγο που κολλησα αυτην την ερωτηση)!Δεν ειναι καταφαση!Εννοειται πως συμφωνουμε οτι η προσοχη ειναι ιδια με οποιαδηποτε ταχυτητα και να εχεις!

Δεν βλεπεις το ερωτηματικο(?)?Ερωτηση εκανα βαση αυτων που εγραφε(δες λιγο που κολλησα αυτην την ερωτηση)!Δεν ειναι καταφαση!Εννοειται πως συμφωνουμε οτι η προσοχη ειναι ιδια με οποιαδηποτε ταχυτητα και να εχεις!

sorry,δεν το προσεξα.

Αλλα το εχω ακουσει να το λεν στα σοβαρα,οτι και καλα οταν τρεχεις πιο πολυ πιανεις πιο σφηχτα και μετα δυο χερια το τιμονι και αλλα τετοια κουφα.

Υ.Γ Βαζε περισσοτερα ερωτηματικα γιατι υπαρχουν και μερικοι απροσεχτοι(οπως εγω:X)

:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

sorry,δεν το προσεξα.

Αλλα το εχω ακουσει να το λεν στα σοβαρα,οτι και καλα οταν τρεχεις πιο πολυ πιανεις πιο σφηχτα και μετα δυο χερια το τιμονι και αλλα τετοια κουφα.

Υ.Γ Βαζε περισσοτερα ερωτηματικα γιατι υπαρχουν και μερικοι απροσεχτοι(οπως εγω:X)

:)

:lol::lol: Το πολυ Need for speed πειραζει

Το τι πρεπει να κανουμε εχει τεραστια διαφορα με το τι κανουμε στην πραγματκοτητα.. Δηλαδη εσυ οταν πας μια βολτα με το αμαξι σου στην πολη μεσα εχεις το βλεμα σου συνεχεια καρφωμενο μπροστα σου..?? Δεν χαζευεις καθολου τριγυρω?? Ειμαι σιγουρος πως το κανεις(οχι μονο εσυ αλλα ολοι μας το κανουμε).... Ε αντιστοιχα δεν νομιζω να χαζευεις εξω οταν κινεισαι με 130 στο δρομο θεσ/νικης-χαλκιδικης.. Ποσο μαλλον οταν πηγαινεις κ με παραπανω ταχυτητα..

Το τι πρεπει να κανουμε εχει τεραστια διαφορα με το τι κανουμε στην πραγματκοτητα.. Δηλαδη εσυ οταν πας μια βολτα με το αμαξι σου στην πολη μεσα εχεις το βλεμα σου συνεχεια καρφωμενο μπροστα σου..?? Δεν χαζευεις καθολου τριγυρω?? Ειμαι σιγουρος πως το κανεις(οχι μονο εσυ αλλα ολοι μας το κανουμε).... Ε αντιστοιχα δεν νομιζω να χαζευεις εξω οταν κινεισαι με 130 στο δρομο θεσ/νικης-χαλκιδικης.. Ποσο μαλλον οταν πηγαινεις κ με παραπανω ταχυτητα..

Οταν ειναι σταματημενο το αυτοκινητο σε καποιο φαναρι η αμα πηγαινω με 5 ναι χαζευω καμια φορα τριγυρω αλλα οταν κινουμαι μεσα στην πολη με 20-40χλμ δεν χαζευω πουθενα γιατι μπορει να μου πεταχτει κανα παιδακι και να πρεπει να σταματησω εγκαιρα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το θέμα είναι που θα σταματήσεις πηγαίνοντας με 80 και το που με 130 όσο συγκεντρωμένος και να είσαι.

Είτε τρέχεις, είτε είσαι πιωμένος το ίδιο και το αυτό είναι και το θεωρώ υποκριτικό το να καταδικάζουμε την οδήγηση υπό την επίρροια αλκοόλ και από την άλλη να θεωρούμε εξυπνάδα την παραβίαση των ορίων ταχύτητας.

Φυσικα κ δεν ειμαι υπερ κανενος απο τις 2 περιπτωσεις ποθ ανεφερες.. Αλλα μερικα ορια ταχυτητας ειναι υπερβολικα ξεπερασμενα.. Το να παραβιασω το οροι σε εθνικη ειναι βλακεια γιατι ουτως η αλλως τα 130 χλμ ειναι μια ικανοποιητικη ταχυτητα για να κανεις το ταξιδι σου.. Αλλα υπαρχουν κ δρομοι ταχειας κυκλοφοριας (πχ θεσ- χαλκιδικη) που τα 90 χλμ σε πολυ μεγαλο μερος ειναι λιγα.. Κ δεν σου λεω να πας με 180.. Αλλα να πας με 110-120 χλμ(δεν νομιζω με τετοια ταχυτητα να ειναι τοσο επικινδυνη η οδηγηση αλλα ουτε κ μπορεις να το παιζεις εξυπνος λεγοντας οτι ''ετρεχες'' στη διαδρομη..!)

Κατ αρχην προσεξε πως μιλας γιατι εγω δεν σε χαρακτηρισα!Τα κουτοπονηρε και λοιπα στα ατομα που ξερεις και τα ανεχονται!Πνευμα δεν πουλαω γιατι δεν εχω αναγκη αναγνωρισης απο ατομα σαν εσενα!Εδω κανουμε διαλογο και πολλες φορες δεν συμφωνουμε.Αυτο ειναι καλο προκειμενου να υπαρχουν νεες ιδεες και οχι να βριζομαστε.

Οταν καποιου οδηγου του φταιει ο δρομος σε ενα ατυχημα τοτε αυτος χαρακτηριζεται μιας και οι οδηγοι προσαρμοζονται με τις εκαστοτε συνθηκες και οχι ο δρομος με τα γουστα του καθε οδηγου!Αυτο για τους καλους οδηγους που ξερουν κατι παραπανω απο το παταω το γκαζι 2 εκατοστα πιο μεσα!:)

Α!Και μην μπερδευεις αδρεναλινη με συγκεντρωση!

Τοτε να αφησεις τις εξυπναδουλες και να μιλησεις με γεγονοτα και επιχειρηματα... Το σχολιο σου ηταν κουτοπονηρο και ολιγον τι προκλητικο! Αναλογη ηταν και η απαντηση... ;)

Στο δια ταυτα τωρα:

Ποτε δεν χαρακτηρισα τον εαυτο μου καλο οδηγο! Οσο ζω μαθαινω ελεγαν οι σοφοι προγονοι μας και το ιδιο ισχυει και για εμενα! Οσο οδηγω, μαθαινω, οριμαζω, γινομαι πιο εμπειρος, μαθαινω να χειριζομαι ευκολες, δυσκολες, περιεργες καταστασεις και συνθηκες!

Οποιος χαρακτηρισει τον εαυτο του καλο οδηγο ειναι απλα ηλιθιος...

Οπως και με τις γνωσεις, ποτε δεν τις αφομοιωνεις ολες! Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να προσπαθησεις να μαθεις οσο γινεται περισσοτερα...

Οσο για το παραδειγμα με τον δρομο, τον οδηγο και τις προσαρμογες του ενος στον αλλο το μονο που μπορω να πω ειναι πως ηταν μια αποτυχημενη προσπαθεια οδηγικης φιλοσοφιας!! Κοινως αστοχο...

Και το βασικοτερο επιχειρημα μου ερχεται απο τις πιστες αγωνων, τις ειδικες διαδρομες και τους επαγγελματιες οδηγους αγωνων, οπου αντικειμενικα μιλωντας ειναι οι καλυτεροι στο ειδος τους!! Και τα ατυχηματα δεν λειπουν απο τα "πανεπιστημια"!!! ;) ;)

Αλλα μαλλον και αυτοι δεν προσαρμοστηκαν στις συνθηκες του δρομου... :lol::lol:

Για οτιδηποτε περαιτερω... ειμαι στην διαθεση σας! :cool:

Και το βασικοτερο επιχειρημα μου ερχεται απο τις πιστες αγωνων, τις ειδικες διαδρομες και τους επαγγελματιες οδηγους αγωνων, οπου αντικειμενικα μιλωντας ειναι οι καλυτεροι στο ειδος τους!! Και τα ατυχηματα δεν λειπουν απο τα "πανεπιστημια"!!! ;) ;)

Αλλα μαλλον και αυτοι δεν προσαρμοστηκαν στις συνθηκες του δρομου... :lol::lol:

Για οτιδηποτε περαιτερω... ειμαι στην διαθεση σας! :cool:

Κοίτα, αυτοί οδηγούν για ένα συγκεκριμένο σκοπό, να κάνουν τη διαδρομή όσο γίνεται πιο γρήγορα.Εξού και τα ατυχήματα.

Εσύ στο δρόμο δεν κάνεις κάτι τέτοιο, όταν φτάνεις στον προορισμό σου δεν ανεβαίνεις σε κανένα βάθρο.:lol::lol:.

Επίσης, μη συγκρίνεις την οδήγηση σε πίστα από κορυφαίους οδηγούς με την οδήγηση στο δρόμο( και ειδικά τους ελληνικούς δρόμους) με ένα κάρο άσχετους οδηγούς γύρω σου που κηνυγούν να σε τρακάρουν;)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Κοιτα εγω την διαφορα την ξερω και την καταλαβαινω...

Το παραδειγμα μου ηταν απλα για να δειξω ποσο αστοχο ηταν αυτο που εγραψε ο φιλος πιο πανω για την προσαρμογη του οδηγου στον δρομο! Και πως αν οι κορυφαιοι οδηγοι στον κοσμο δεν μπορουν να προσαρμοστουν στους δρομους απο τις πιστες η τις ειδικες διαδρομες (που ειναι πολυ χειροτεροι απο τον χειροτερο δρομο στην Ελλαδα) τοτε πως θα προσαρμοστω εγω!??

Και πως διαολο μπορεις να προσαρμοστεις στην πιθανοτητα του να υπαρχουν λαδια χυμενα πανω στην ασφαλτο τελοσπαντων?!?!? Να γινεις μεντιουμ?

Ακομα και με 20χλ/ωρα να κινησαι το μονο που θα καταφερεις ειναι να προξενησεις λιγοτερες ζημιες στο αυτοκινητο!

Οσο για το βαθρο μετα την οδηγιση μου, οχι φυσικα δεν εχω ανεβει ποτε σε κανενα βαθρο αλλα μονο η ευχαριστηση της οδηγησης, η ηδονη που μου προσφερει το τιμονι (ειτε πηγαινω γρηγορα, ειτε απλα βολταρω) και η ηρεμια που μου προκαλει εμενα μου φτανουν και μου περισσευουν!!

Με καλυψε ο ddr2!Βασικα συνεχιζεις να προκαλεις με το λεξιλογιο σου οποτε εγω σταματω εδω!Ο καθενας εβγαλε τα συμπερασματα του!Καλο θα ειναι ομως να μην ειμαστε επιθετικοι γενικα γιατι αυτο ειναι οτι χειροτερο μιας και ετσι χανει καποιος το δικιο του και επισης μεταφερεται και στο δρομο που ειναι ο χειροτερος εχθρος της ασφαλους οδηγησης!

To όριο των 90 μπορεί να φαντάζει μικρό στο δρόμο από Θεσ/νικη προς χαλκιδική-Μουδανιά όταν αυτός είναι άδειος το καταχείμωνο. Όταν όμως κινείσαι σ αυτό το δρόμο κατακαλόκαιρο και ειδικά ΣΚ το 90 είναι μια χαρά. Άντε να πεις οτι το 100 θα ήταν πιο ρεαλιστικό. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κινηθούν σε αυτό το δρόμο με 140 το χειμώνα που είναι άδειος και πολλοί που θέλουν να πιάσουν αυτά τα χιλιόμετρα το καλοκαίρι που η κίνηση είναι αυξημένη. Οι δε πρώτοι συγχωρούνται οι δε δεύτεροι θα έπρεπε να τιμωρούνται! Αλλά επειδή το θέμα μας εδώ δεν είναι τα όριο ταχυτήτων αλλά το αλκοολ....

Dont drink and drive just smoke and fly!:p :dizzy::superman:

To όριο των 90 μπορεί να φαντάζει μικρό στο δρόμο από Θεσ/νικη προς χαλκιδική-Μουδανιά όταν αυτός είναι άδειος το καταχείμωνο. Όταν όμως κινείσαι σ αυτό το δρόμο κατακαλόκαιρο και ειδικά ΣΚ το 90 είναι μια χαρά. Άντε να πεις οτι το 100 θα ήταν πιο ρεαλιστικό. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κινηθούν σε αυτό το δρόμο με 140 το χειμώνα που είναι άδειος και πολλοί που θέλουν να πιάσουν αυτά τα χιλιόμετρα το καλοκαίρι που η κίνηση είναι αυξημένη. Οι δε πρώτοι συγχωρούνται οι δε δεύτεροι θα έπρεπε να τιμωρούνται! Αλλά επειδή το θέμα μας εδώ δεν είναι τα όριο ταχυτήτων αλλά το αλκοολ....

Τα όρια ταχύτητας είναι όρια.

Δεν είναι ενδεικτική ταχύτητα.

Και σαν όρια τα θεωρώ γενικά αδικαιολόγητα χαμηλά.

Όπως πολύ χαμηλά είναι και τα όρια του αλκοόλ.

Το θέμα είναι που θα σταματήσεις πηγαίνοντας με 80 και το που με 130 όσο συγκεντρωμένος και να είσαι.

Είτε τρέχεις, είτε είσαι πιωμένος το ίδιο και το αυτό είναι και το θεωρώ υποκριτικό το να καταδικάζουμε την οδήγηση υπό την επίρροια αλκοόλ και από την άλλη να θεωρούμε εξυπνάδα την παραβίαση των ορίων ταχύτητας.

Συμφωνω απολυτως!

Το οριο των 90 στον δρομο της Χαλκιδικης χωρις κινηση ειναι αστειο...

Οταν βεβαια θελεις να πας Χαλκιδικη το ΣΚ το καλοκαιρι και 180 να ηταν το οριο δεν θα ειχε καμια σημασια!! Ουτως η αλλως πανω απο 80 δεν υπαρχει περιπτωση να πας... Και αν πιασεις τα 80 παλι τυχερος θα εισαι!

Το οριο των 90 στον δρομο της Χαλκιδικης χωρις κινηση ειναι αστειο...

Οταν βεβαια θελεις να πας Χαλκιδικη το ΣΚ το καλοκαιρι και 180 να ηταν το οριο δεν θα ειχε καμια σημασια!! Ουτως η αλλως πανω απο 80 δεν υπαρχει περιπτωση να πας... Και αν πιασεις τα 80 παλι τυχερος θα εισαι!

Αυτό λέω.

Το ανώτατο όριο ταχύτητας πρέπει να είναι ανεξάρτητο από το εάν κάποια φορά ο δρόμος μπορεί να έχει κινηση.

Ανεξάρτητο από το αν μπορεί να βρέχει, να χιονίζει ή να κάνει σεισμό.

Είναι το όριο ταχύτητας που ακόμα και υπο τις πιο ιδανικές συνθήκες δεν θα πρέπει να υπερβεί ο οδηγός.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις λοιπές δυσκολίες ο οδηγός προσαρμόζει την ταχύτητά του, από μηδέν χιλιόμετρα μέχρι και το ανώτατο όριο.

Έτσι λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, το ανώτατο όριο θα πρέπει να έχει μια...."άπλα".

Δεν λέω να οδηγεί κανείς παραβιάζοντας τα όρια ταχύτητας ή μεθυσμένος.

Γενικά δεν λέω σε κανέναν να κάνει κάτι αντίθετο με τον κώδικα.

Απλά συζητάμε για το πώς θα έπρεπε να ήταν κάποια πράγματα.

Όσο για τον τίτλο του θέματος, η απάντηση είναι περισσότερο από αυτονόητη:Κανείς δεν είναι κατά του αλκοτέστ φαντάζομαι.

Οι διαφωνίες αφορούν το είδος των ποινών που ακολουθούν το αλκοτέστ και τα όρια πέραν των οποίων κάποιος θεωρείται οτι είναι ακατάλληλος για να οδηγήσει.

Eγω λεω να επιτραπει η απεριοριστη χρηση αλκοολ σε ολους τους οδηγους τζιπ , με υψος πανω απο 1.86 και κατω απο 1.89, που κατοικουν εξωτερικο. Οι υπολοιποι να κοψουν το λαιμο τους γιατι το ποτο σκοτωνει και ειναι εγκλημα κατα της κοινωνιας.

Ο κλασσικος ο ελληναρας!

Σε οποια κατηγορια και περιπτωση αναγνωριζει τον εαυτο του, ζητα επιεικια, σε οποια οχι, εκει παρτε αμαξια σπιτια γυναικες οτι εχετε ευχαριστηση.

Για να πω και τη δικη μου αποψη, καλα ειναι ολα τα μετρα που υπαρχουν και ολες οι ποινες που οριζει ο ΚΟΚ. Εγω δεν προκειται να σταματησω να πινω γιατι πινω (πολυ), οδηγω (πολυ) και τα τελευταια 12 χρονια που οδηγω δεν εχω προξενησει ουτε το παραμικρο ατυχημα, σε πολεις, χωρια, αυτοκινητοδρομους και μητροπολεις που δεν υπαρχουν σε μεγεθος στην Ελλαδα. Επισης δεν προκειται ποτε να σεβαστω οριο ταχυτητας . Ειμαι αρκετα μεγαλος και ωριμος να κρινω εγω αν το 20 και το 30 και το 130 που διαβαζω στην ταμπελα ειναι αστειο η οχι αναλογα την περισταση και τις οδικες συνθηκες. Τρεχουμε οσο πρεπει εκει που πρεπει. Ουτε παμε σαν κοτες παντου, ουτε παμε με 200 παντου.

Τωρα βεβαια για να κανω αυτα που λεω παραπανω εχω αναλαβει και το ρισκο των επιλογων μου. Εως τωρα δεν εχω πληρωσει ουτε ενα προστιμο στην δωδεκαετη μου πορεια οδηγησης, ουτε ειχα ποτε προβλημα με πινακιδες, ποιντ συστεμ και τετοια.

Τι θελω να πω.

ΑΛΛΟ τι πραττω εγω και αναλαμβανω το ρισκο των επιλογων μου και ΑΛΛΟ τι ειναι σωστο η οχι.

Ναι αλλα εχεις σκεφτει πως αν εισαι μεθυσμενος μπορει να πεσεις πανω σε καποιον αλλο και να τον σκοτωσεις?????Το οτι ολα αυτα τα χρονια ουτε εφαγες κλιση,ουτε χτυπησες με το αυτοκινητο δεν συμμενει οτι δεν μπορει να γινει στο αμεσο μελλον.
[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

βλεπετε τι παθαινει οποιος πινει και μετα πιανει το τιμονι;;;αν δεν ειχε το σημα μπροστα θα καταλαβαινατε γιατι αυτοκινητο μιλαμε;;;γυναικα οδηγος και μαλιστα βγηκε ζωντανη ευκαιρια λοιπον να της παρουν το διπλωμα μια για παντα.

http://www.imageshack.gr/files/rzcf2or87b9wm8ovvqp0_thumb.jpg

• 1 year later...

διαβασα ενα ποστ στο τροκτικο...

εν ολιγης ακομη και δικαστηριο(αστικο λογικα)δεν τον δικαιωσε παρολο που δεν ειχαν σωστα μηχανηματα.

δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεια, γιατι καπου ειχα διαβασει παλιοτερα οτι καποιο δικαστηριο ειχε αθωωσει καποιον που εκανε δικαστηριο για τα λειζερ ταχυτητας της αστυνομιας...

αντε μετα να πιστεψεις στο εργο της αστυνομιας και της δικαιοσυνης...

<<Περσυ τέτοιο καιρο και ενω γύριζα απο νύχτερινη μου έξοδο επεσα σε μπλοκο της τροχαιας στο κεντρο της πολης οπου διαμενω,με αποτελεσμα να με σταματησουνε για αλκοοτεστ.Στο μπλοκο υπηρχαν 3 αστυνομικοι ενας αξιωματικος και δυο δοκιμοι.Στην ερωτηση τους αν εχω πιει και ποσο, απαντησα θετικα και πως εχω πιει 2,τοτε μου ζητηθηκε να φυσηξω στο μηχανημα αλκοομετρησης ,και ετσι κι ...

εκανα.Η πρωτη ενδειξη ητανε 0,27 ποσοστο αλκοολης στο αιμα μου με το νομιμο οριο να ειναι 0,25.Ο ενας απο το 3 αστυνομκους ο αξιωματικος του μπλοκου μου ειπε πως ημουνα στο οριο για να με γραψουνε κατι που φυσικα δεν αρνηθηκα γιατι οντως ειχα πιει αυτα τα 2ποτα,τοτε ο αξιωματικος μου λεει:για να μην σε γραψουμε κατσε ενα τεταρτο στο αμαξι πιες λιγο νερο για να κατεβει το αλκοολ και να σου ξανακανουμε μετρηση ,και ετσι και εκανα.Καθησα στο αμαξι ηπια ενα μισολιτρο μπουκαλακι νερο και μετα απο ενα τεταρτο αφου ειχανε κανει μετρησης σε καμια 10αρια οδηγους με ξαναφωναξανε για την μετρηση.Αποτελεσμα της μετρησης? σχεδον 3 φορες περισσοτερο απο την πρωτη, 0,62 ποσοστο αλκοολης.Στο αποτελεσμα της μετρησης γυρναει ο αστυνομικος και λεει αυτο το αποτελεσμα δεν ειναι ποσοστο 2 ποτων αλλα πολλων περισσοτερων ,κατι φυσικα αρνηθηκα και αμφισβητησα το αποτελεσμα της μετρησης ζητωντας τους αιματολογικη εξεταση.Αυτον ητανε!!το αιτημα μου τους εξοργισε.Αμφισβητεις τα τεχνικα μεσα της αστυνομιας??δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να σε παμε για αιματολογικη εξεταση ,το αποτελεσμα του αλκοομετρου μας αρκει.Αυτη και πολλες αλλες γεματες ειρωνεια ητανε οι απαντησεις τους και αν θελεις μου λενε και σε παιρνει οικονομικα πανε το θεμα δικαστικα αν και ακρη δεν θα βγαλεις.το προστιμο ητανε 1200 ευρω και αφαιρεση διπλωματος.δεν με πειραξε η χρηματικη ποινη τοσο οσο η αφαιρεση της αδειας μου ειμαι επαγγελματιας και χρειαζομουνα το διπλωμα του παρακαλεσα να κανουνε κατι ισχυροζομενος οτι το 2ο αποτελεσμα ητανε λαθος,ματαια ομως η ποινη ητανε καθοριστικη και αμετακλητη υπεγραψα το προστιμο και αυτο το ητανε το μεγαλυτερο λαθος μου ,γιατι υπογραφοντας σημαινει οτι αποδεχεσαι το σφαλμα σου κατι που δεν γνωριζα και κανεις δεν με ενημερωσε.ετσι λοιπον την επομενη μερα πηγα και βρηκα τον της διοιηκητη τροχαιας μηπως και βγαλω καποια ακρη πριν ξεκινησω νομικες διαδικασιες,ματαια ομως με εδιωξε κακην κακως απο το γραφειο του συμπεριφορα αναρμοστη και απαραδεκτη για οργανο της ταξης.βρηκα δικηγορο και ξεκινησαμε της διαδικασιες ,εκανε τα παντα πηγε στην τροχαια κ ζητησε τα αντιγραφα απο το αποτελεσματα των μετρησεων και μετα απο πολλες ερευνες για το τι και πως δουλευει το αλκοομετρο ανακαλυψαμε πως το μηχανημα ητανε χαλασμενο!!πως??σε καθε ενδειξη της μετρησης στο αποκομα δλδ που βγαζει το μηχανημα δεξια γραφει για το ποτε εγινε βαθμονομιση του μηχανηματος και καθε ποτε γινεται ελεγχος βαθμονομισης,(βαθμονομιση ειναι το service που γινεται στο μηχανημα)το μηχανημα ειχε να κανει βαθμονομιση 8μηνες και ελεγχο επεισεις 8μηνες που κανονικα αυτη η διαδικασια πρεπει να γινεται καθε 6μηνες.αφου μαζεψαμε ολα τα στοιχεια και πλεον σιγουροι οτι ολα ητανε υπερμας ,οταν ηρθε η μερα της δικης ξερεται τι μας ειπανε στο δικαστηριο??εμεις λεει δεν μπορουμε να λαβουμε υποψην μας τα τεχνικα μεσα με αποτελεσμα να μας ριξουνε ενα μεγαλο και πανηγυρικο ακυρο.Εγω ακομη ειμαι χωρις διπλωμα και συνεχιζω κατα την δικαιοσινη να παρανομω μη εχοντας το διπλωμα μου,δεν μπορεσα να πληρωσω ποτε το προστιμο για ολα τα λεφτα μου τα ξοδεψα στου δικηγορους και τωρα εκκρεμει το δικαστηριο που μου κανει η τροχαια το οποιο ειναι σε 2 μηνες.εδω και ενα χρονο ψαχνω να βρω το δικιο μου ρωτωντας ακομη και του ιδιους του αστυνομικους και το καλο ειναι οτι στα λογια το βρισκω γιατι ολοι τους παραδεχονται οτι αυτο με την μετρηση ειναι αδυνατον να γινει δλδ την πρωτη φορα να σου βγαζει λιγο και την δευτερη το 3πλασιο.το θεμα ειναι αν θα βρω και το δικιο μου στο δικαστηριο.αν δεν το βρω??η ποινη ισως και να ειναι μεγαλυτερη απο την πρωτη και για ακομη μια φορα η δικαιοσινη θα κανει το καθηκον της και θα με καταδικασει για κατι που δεν εκανα χαρη σε καποιους ανευθυνους εκπροσωπους της που κυκλοφορουν με χαλασμενα τεχνικα μεσα.Φανταζομαι ποσοι αλλοι την εχουνε πατησει με τον ιδιο τροπο και θα την πατησουνε οσο αυτοι κυκλοφορουν ελευθεροι με "χαλασμενα" πιστολια>>

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7381.html

Την ιστορία με την κλήση από το "πιστόλι" την έχω διαβάσει ακόμη και σε περιοδικό, είναι γνωστή και επειδή από περιέργεια είχα ψάξει να βρω την απόφαση του δικαστηρίου. Λίγο φρίκαρα από τον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Περιληπτικά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο οδηγός έτρεχε με 149 γιατί το όργανο δεν ήταν ελεγμένο και γιατί όταν του έκαναν σήμα οι αστυνομικοί να σταματήσει, σταμάτησε σε σχετικά μικρή απόσταση. Στην συνέχεια το δικαστήριο αποφάσισε ότι επειδή δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία έπρεπε να πιστέψει τον οδηγό που έλεγε ότι πήγαινε με 80....Φυσικά από τεχνικής άποψης δεν παίζει τέτοια απόκλιση αλλά οι δικαστές "δεν κάνουν λάθος".

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα θέμα με τα αλκοολόμετρα και τον τρόπο που δουλεύουν. Παλιά ο νόμος μιλούσε για % στο αίμα, οπότε έπρεπε να γίνει αιματολογική εξέταση. Τώρα νομίζω άλλαξε και μπορούν να δώσουν κλήση ακόμη και με το αποτέλεσμα της αναπνοής. Αν κάποιος θυμάται καλύτερα να μας διαφωτίσει. Είχα διαβάσει παλιά ότι στην μέτρηση της αναπνοής υπάρχουν πολλά σφάλματα, ότι δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν την αλκοόλη από κάτι κετόνες που δημιουργούνται στο στομάχι (ουσίες στις οποίες οφείλεται η βρώμα στο στόμα όταν είμαστε νηστικοί) και άλλα.

Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις (ραντάρ, αλκοολόμετρα κτλ.) πρέπει το μηχάνημα να είναι ελεγμένο από πιστοποιημένο εργαστήριο ή το Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας. Εμένα αν με σταματήσουν θα ζητήσω να δω το σχετικό αυτοκόλλητο και να μου πουν τα στοιχεία του πιστοποιητικού (αν και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να "συγχυστεί" αυτός που θα το κρατάει...) Στο εξωτερικό (ακόμη και Τουρκία) δεν παίζει να βγαίνει στον δρόμο πιστόλι ή αλκοολόμετρο ότι να' ναι, όλα ελέγχονται τακτικά από ανεξάρτητους φορείς.

Read The F...ing Manual First

Σίγουρα υπάρχει ένα θέμα με το καλιμπράρισμα (ετσι λεγεται) των μηχανημάτων της τροχαίας.

Απο εκεί και πέρα όμως....ας μην προσπαθούμε να βγούμε κι απο πάνω, πάντα και παντού.

Επαγγελματίας οδηγός λέει....με 0,62 αλκοόλ.... Αφαίρεση για ΠΑΝΤΑ έπρεπε να γίνει στο δίπλωμα του.

Γιατι όσο καιρό και να έχει να ελεγχθεί το αλκοολόμετρο....δεν μπορει να μην ήπιες και να σε βγάλει τύφλα... Άντε σε μια ακραία περίπτωση αντί για 0,60 να έβγαλε 0,62. Μην τρελαθούμε κιόλας...:mad: