Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκεφτείτε λοιπόν λίγο παραπάνω:

:w00t: :lol: :lol:

Λίγο δύσκολο. Σκέφτεται ο Ευαγγελάτος για αυτούς. :X

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Cool. Πες μας όμως πώς ακριβώς σχεδιάζεις να μην γίνεις το κορόιδο αυτών που ελέγχουν τον κόσμο. Γιατι το να λες απλά "διαφωνώ και δεν μου αρέσει" είναι τζάμπα μαγκιά.

Πλέον ο κόσμος μας δεν μπορεί να φτιάξει και να μην υπάρχουν κορόιδα γιατί υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σαν εσένα που δεν θα τους ενδιαφέρει τι θα αποφασίζουν οι άλλοι. :) . Με το να δέχεσαι χωρίς κουβέντα αυτά που κάνουν ε , ναι είσαι κορόιδο. Αν πάλι θέλεις να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση να μην σου στερήσουν την προσωπική σου ελευθερία τουλάχιστον να μην κάνεις σχόλια όπως : " Ας το κάνουν ελεύθερα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω! " . Γιατί έτσι για άλλη μια φορά γίνεσαι πιόνι τους. Επίσης θα μπορούσες να πάρεις μέρος σε διαδηλώσεις (πράγμα που δεν νομίζω να έχεις κάνει εσύ :shifty: )

Πλέον ο κόσμος μας δεν μπορεί να φτιάξει και να μην υπάρχουν κορόιδα γιατί υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σαν εσένα που δεν θα τους ενδιαφέρει τι θα αποφασίζουν οι άλλοι. :) . Με το να δέχεσαι χωρίς κουβέντα αυτά που κάνουν ε , ναι είσαι κορόιδο. Αν πάλι θέλεις να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση να μην σου στερήσουν την προσωπική σου ελευθερία τουλάχιστον να μην κάνεις σχόλια όπως : " Ας το κάνουν ελεύθερα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω! " . Γιατί έτσι για άλλη μια φορά γίνεσαι πιόνι τους. Επίσης θα μπορούσες να πάρεις μέρος σε διαδηλώσεις (πράγμα που δεν νομίζω να έχεις κάνει εσύ :shifty: )

Έλεος επιτέλους με αυτήν την καραμέλα... :blink: :!:

Πειράζει που ΔΕΝ αισθάνομαι ότι μου στερούν την προσωπική μου ελευθερία;

Πειράζει που πάω όπου θέλω, ό,τι ώρα θέλω και με όποιον θέλω χωρίς να δίνω αναφορά σε κανέναν;

Πειράζει που είμαι ΗΔΗ φακαλωμένος (όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος) από την στιγμή που έχω ΑΔΤ και ΑΦΜ;;;

Πειράζει που δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες αφού είναι... μυστικές;;; :w00t:

Πειράζει που η ζωή μου παρόλαυτά συνεχίζεται κανονικά και χωρίς υστερίες;

Κάποιοι εδώ βρίσκεστε στην απόλυτη σύγχυση. Ξεκολλήστε επιτέλους από τις θεωρίες συνομωσίας. Δεν ζούμε ούτε στην Γερμανία του Χίτλερ ούτε στην Ελλάδα του Παπαδόπουλου, ούτε στην Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Καλή η TV αλλά έχει και off.

Εγώ προσωπικά θα θεωρούσα απαράδεκτη την παρακολούθηση μόνο αν έμπαινε είτε μες το σπίτι μου ή σε οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό χώρο. Σε δημόσιο χώρο δεν με ενοχλεί καθόλου.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Ούτε εμένα με πειράζει σε δημόσιους χώρους αλλά με πειράζει όταν ελέγχουν σε ποιον έστειλα sms σε ποιον τηλεφώνησα και σε ποιες ιστοσελίδες μπήκα σήμερα.

Ούτε εμένα με πειράζει σε δημόσιους χώρους αλλά με πειράζει όταν ελέγχουν σε ποιον έστειλα sms σε ποιον τηλεφώνησα και σε ποιες ιστοσελίδες μπήκα σήμερα.

Βάλε τον εαυτό σου στην θέση της μυστικής υπηρεσίας. Πιστεύεις πραγματικά ότι είσαι σε θέση να διαβάσεις δισεκατομμύρια SMS και πολύ περισσότερο να νοιαστείς για το τι μ@@@ίες λέει ο καθένας σε αυτά; :w00t:

Ή μήπως νομίζεις ότι κάποιος σε έχει βάλει στο μάτι και περιμένει να κάνεις ένα τηλεφώνημα για να δει τι θα πεις?!?!

Όσο για τις σελίδες υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες που καθημερινά επισκέπτονται εκατομμύρια σελίδες. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι τόσο ξεχωριστός ώστε να τραβήξεις εσύ ειδικά την προσοχή; :alien: :shifty:

Εκτός αν επισκέπτεσαι σελίδες αναρχικών και τρομοκρατών και η σελίδα για το κατέβασμα του "Τhe Anarchist Cookbook" είναι πρώτη μούρη στα αγαπημένα σου :p Αλλά πάλι αυτό το βιβλίο πωλείται τελείως νόμιμα... :w00t:

LOL. Έχω ένα βιβλίο παρόμοιο με αυτό. Άκου. Ξέρω πως κανείς δεν θα ακούσει τα τηλεφωνήματά μου ή θα δεί τα sms μου ή τίποτα άλλο αλλά ξέρω ότι όλα αυτά αποθηκεύονται στο Λάνγκλεϊ σε κάτι υπολογιστές που έχουν χωρητικότητα κάτι χιλιάδες-εκατοντάδες-εκατομμύρια terrabytes και μπορούν να ελέγχξουν κάθε αποθηκευμένη πληροφορία οποιαδήποτε στιγμή τους κ@υ@@σει και για οποιοδήποτε λόγο.

Το ξέρεις πως αν σηκώσω το τηλέφωνώ πάρω ένα φίλο μου και πω μία ή περισσότερες από τις λέξεις "κλειδιά"(βόμβα,κλπ) το τηλέφωνο θα σημειωθει και μπορούν πολύ εύκολα να το ελέγχξουν?

Βάλε τον εαυτό σου στην θέση της μυστικής υπηρεσίας. Πιστεύεις πραγματικά ότι είσαι σε θέση να διαβάσεις δισεκατομμύρια SMS και πολύ περισσότερο να νοιαστείς για το τι μ@@@ίες λέει ο καθένας σε αυτά; :w00t:

Θα διαφωνήσω μαζί σου, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν υπάρχει κάποιος/οι άνθρωπος/οι που ελέγχει/ουν τα sms, e-mails, websites και άλλα διάφορα, άλλα αυτό γίνεται μέσω υπολογιστών οι οποίοι "ακούν" όλα αυτά που προανέφερα και λειτουργούν με λέξεις κλειδιά, είτε είναι αυτό ομιλία, είτε κείμενο! Έτσι σε περίπτωση που κάποια λέξη κλειδί θεωρηθεί ύποπτη τότε ξεκινάει η καταγραφή!

Βέβαια θα μου πείτε ότι μπορούν οι τρομοκράτες (όπως και κάνουν) να χρησιμοποιήσουν κάποιο είδος κωδικοποίησης, άλλα ποτέ δεν είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα το αντιληφθεί το σύστημα! :)

Από ότι κατάλαβα "προσωπική ελευθερία" σύμφωνα με τον τζιμούπας είναι να σηκώνεις το τηλέφωνο, να λες "βόμβα" και να μην σε παρακολουθούν.

Στα υπόλοιπα ο Αλέξης trobocop με κάλυψε.

Ζω και κινούμαι σε μια ελεύθερη χώρα, πάω όπου θέλω και ταξιδεύω στην άλλη άκρη του κοσμου χωρίς να δώσω λογαριασμό σε κανέναν. Τώρα αν το ταξίδι μου είναι στο Αφγανιστάν και μένω σε κάτι σπηλιές συναντώντας κάτι πετσετοκέφαλους, μάλλον εγώ πηγαίνω γυρεύοντας και όχι το Λάγκλεϊ. Κάνω λάθος?

...υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σαν εσένα που δεν θα τους ενδιαφέρει τι θα αποφασίζουν οι άλλοι. :) . Με το να δέχεσαι χωρίς κουβέντα αυτά που κάνουν ε , ναι είσαι κορόιδο.

Υπάρχουν πράγματα που μπορώ να αλλάξω και πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Στα 20 μου πίστευα ότι μπορώ να αλλάξω τα πάντα. Στα 14 νόμιζα πως ήμουν ο Σούπερμαν. Σου εύχομαι να κρατήσεις για πάντα ζεστή την επαναστατικότητά σου.

Αν πάλι θέλεις να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση να μην σου στερήσουν την προσωπική σου ελευθερία τουλάχιστον να μην κάνεις σχόλια όπως : " Ας το κάνουν ελεύθερα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω! " . Γιατί έτσι για άλλη μια φορά γίνεσαι πιόνι τους. Επίσης θα μπορούσες να πάρεις μέρος σε διαδηλώσεις (πράγμα που δεν νομίζω να έχεις κάνει εσύ :shifty: )

Το τι νομίζεις εσύ για το τί έχω κάνει εγώ δεν ενδιαφέρει την κουβέντα.

Αλλά (θα το ξαναπώ) δεν πιστεύω μου στερούν την προσωπική μου ελευθερία. Εκτός αν "προσωπική ελευθερία" είναι η ελευθερία να παρανομώ.

Έτσι, έτσι. Στο Λάγκλεϊ έχουν ειδικό πράκτορα που σε παρακολουθεί. Εισαι κίνδυνος για τον Δυτικό Πολιτισμό :lol: :lol: :p

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Έτσι, έτσι. Στο Λάγκλεϊ έχουν ειδικό πράκτορα που σε παρακολουθεί. Εισαι κίνδυνος για τον Δυτικό Πολιτισμό :lol: :lol: :p

Για το Λάνγκλεϊ δεν ξέρω. Για σένα πάντως είμαι κίνδυνος :kill: :shoot: :ninja: .

jk... :D

αφορμη για το συγκεκριμενο θεμα παιρνω απο προσωπικη τραυματικη εμπειρια :!:περιμενω αποψεις-εμπειριες και σχολια απο συμπασχοντες και μη :lol: στο θεμα λοιπον,εχω την κακη συνηθεια να αλλαζω συχνα συσκευες[ειμαι απο το 92-3 στην κινητη και γκατζετακιας ]οι εταιριες ομως εφαρμοζουν νεες τακτικες μαρκετινγκ με αποτελεσμα συσκευες τρεχοντων μοντελων να χανουν πολυ μεγαλο μερος της αξιας τους ακομη κι απο την πρωτη εβδομαδα κυκλοφοριας :!:οταν λοιπον εγω εχω αγορασει το ταδε τηλεφωνο 400 ευρω και η ταδε εταιρια ειτε γιατι εβγαλε i-version ειτε γιατι το τμημα μαρκετινγκ αποφασισε οτι η αρχικη λιανικη ηταν τσιμπημενη η να πλασαριστει το μοντελο με πιο χαμηλη τιμη για να χτυπησει την αγορα και τους αντιπαλους και να <<τρεξει>> το στειλει στα 300 :mad: εγω και πολλοι πιστευω σαν κι εμενα χασαμε τα πρωτα 100ευρω ηδη και οταν φτασουμε στην μεταπωληση κλαφτα :cry: οταν κανεις αυτη την διαδικασια αγορων και μεταπωλησεων 5-6 φορες το χρονο βρισκεσαι με μια απωλεια 1000αδων ευρω χωρις να το καταλαβεις :worry:τι λετε για αυτο? πιστευω οτι αρκετοι το κανουν χωρις να το εχουν συνηδειτοποιησει-σκεφτει καν ;) υ.γ.δεν ισχυει κατα την γνωμη μου οτι τρεχει και φθηναινει η τεχνολογια κι αυτο ριχνει τα κοστολογια ;) γιατι για να συμβει αυτο χρειαζεται να περασουν πολυ μεγαλυτερα διαστηματα απο αυτα που τις ριχνουν οι εταιριες :cool: ουτε κι οτι ο Κινεζος εργατης-συναρμολογητης πηρε χαμηλοτερο μεροκαματο:lol: το παιχνιδι απλα το παιζουμε εμεις και το μαρκετιγκ των εταιριων...........

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

Η λύση είναι μία: Δεν αλλάζεις συχνά κινητά. :O Χάνουν όπως λες και ο ίδιος γρήγορα την αξία τους και στην τελική το κινητό είναι ένα τηλέφωνο που το χρειαζόμαστε για τις ανάγκες μας και μόνο.

Αν σου περισσεύουν πάντως τα χρήματα τότε καλώς κάνεις. ;) Στείλε και σε μας καμιά συσκευή. :p Αν όχι συγκρατήσου και λίγο. Άκου εκεί 5-6 φορές το χρόνο αλλάζεις συσκευή. :wacko:

...το παιχνιδι απλα το παιζουμε εμεις και το μαρκετιγκ των εταιριων...........

Μ' αρέσει που μόνος σου ρωτάς και μόνος σου δίνεις την απάντηση.. :p

Ίσως αν σταματούσαμε αυτό το άθλημα να άλλαζαν και οι εταιρίες πολιτική..

Η λύση είναι μία: Δεν αλλάζεις συχνά κινητά. :O Χάνουν όπως λες και ο ίδιος γρήγορα την αξία τους και στην τελική το κινητό είναι ένα τηλέφωνο που το χρειαζόμαστε για τις ανάγκες μας και μόνο.

Αν σου περισσεύουν πάντως τα χρήματα τότε καλώς κάνεις. ;) Στείλε και σε μας καμιά συσκευή. :p Αν όχι συγκρατήσου και λίγο. Άκου εκεί 5-6 φορές το χρόνο αλλάζεις συσκευή. :wacko:

1ο]ακολουθω την τεχνολογια οσο με παιρνει η τσεπη μου και τα κινητα τα παιρνω γιατι μου αρεσουν και χρησιμοποιω τις οποιες δυνατοτητες τους :!: κι οχι οπως κανουν οι περισσοτεροι για πουλμουρ :!: ;)

2ο]συσκευες συγκεντρωνω κι απο τις επιδοτησεις κι εξαλλου κανω τραμπες [εκει ειναι που χανω τα πιο πολλα :cry: ] δεν σημαινει οτι εχω 30 κινητα :!:

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

Μ' αρέσει που μόνος σου ρωτάς και μόνος σου δίνεις την απάντηση.. :p

Ίσως αν σταματούσαμε αυτό το άθλημα να άλλαζαν και οι εταιρίες πολιτική..

δυστυχως παιζουν με το κολλημα-χομπυ-μερακι μας και την καταναλωτικη μανια αρκετων αν οχι ολων μας :!: :worry:

Δεν καταλαβαίνω βρε invictus1 γιατί διαμαρτύρεσαι. Η κάθε εταιρεία κοστολογεί όσο θέλει τις συσκευές της και κανένας δεν σε υποχρεώνει να τις αγοράσεις. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ σου να τα σκας κάθε τρεις και λίγο, όπως λες και μόνος σου.

Είναι ηλίου φαεινότερο το ότι οι εταιρείες βρίσκουν και τα κάνουν. Εάν δεν έβρισκαν ζήτηση, να είσαι σίγουρος πως τα κινητά θα ήταν πολύ φτηνότερα.

To πρόβλημα που έχεις invictus1 (και συγνώμη που το λέω αλλά περί προβλήματος πρόκειται) το έχει αρκετός κόσμος. Αυτά που μου λες οτι αναζητείς καινούργιες τεχνολογίες είναι μούσι.

Δεν είναι δυνατόν κάθε δύο μήνες να αλλάζεις συσκευή επειδή δεν σε φτάνουν οι τεχνολογίες που έχει το προήγουμενο. Το πρόβλημα είναι οτι τις βαριέσαι γρήγορα. Βαριέσαι να τις βλέπεις, και θέλεις κάτι κανούργιο. Έχεις το Νοκια 6630 και θα τρέξεις να πάρεις το 6680 επειδή έχει ενσωματομένη κάμερα για 3G (άσχετα αν δεν χρησιμοποιείς 3G) και τώρα που θα γβει το Ν70 θα τρέξεις να πάρεις το Ν70 σκοτώνοντας το πολύ καλό 6680.

Αυτό που κάνεις εσύ το κάνουν αρκετοί γνωστοί μου οι οποίοι γενικότερα δεν έχουν και την καλύτερη οικονομική κατάσταση αλλά για να καλύψουνε τα κενά που έχουν μέσα τους αλλάζουν κινητά σαν τα πουκάμησα και χάνουν το χρόνο περίπου 1000 ολόκληρα Ευρώ. Και ούτε καν φτάνουν τα κινητά στο έπακρο. Και ούτε τα αγοράζουν για να πουλάνε μούρι. Ακριβώς όπως και εσύ.

Το πρόβλημα είναι οτι όλο και περισσότερος κόσμος θέλει όλο και περισσότερη τεχνολογία ενσωματομένη σε μία και μόνο συσκευή που είναι το κινητό τηλέφωνο. Το πρόβλημα είναι με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος τα αλλάζει ποιο συχνά γιατι αν θέλει λίγο καλύτερο MP3 player ή λίγο καλύτερη κάμερα θα πρέπει να αλλάξει ολόκληρο το κινητό του.

Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα καλό κινητό το οποίο να είναι σουπερ σαν κινητο/organizer κτλ και να έχεις μια ξεχωριστή ψηφιακή και ένα καλό MP3 player με FM tuner και έτσι θα ξοδέψεις πολύ λιγότερα χρήματα και θα κρατήσεις τις συσκευές σου περισσότερο καιρό.

Αλλά ο καθένας με τις ανάγκες του.

Less is more...

ενα μεγαλο μερος του προβληματος και εν μερει η λυση ;) ειναι το τελειο η σχεδον τελειο και πληρες κινητο το οποιο ειναι εφικτο αλλα οι φιλτατες εταιριες δεν το φτιαχνουν και μαλλον ουτε προκειται για ευνοητους λογους ;) :lol: μου το εχουν πιστοποιησει ακρως εμπειρα και στα πραγματα ατομα του χωρου :!: για παραδειγμα η Motorola δεν θα μπορουσε να βαλει καρτα μνημης,photo-light και megapixel camera στο V3?Πως θα πουλαγε ομως το V1150 :!: :lol:

Δεν καταλαβαίνω βρε invictus1 γιατί διαμαρτύρεσαι. Η κάθε εταιρεία κοστολογεί όσο θέλει τις συσκευές της και κανένας δεν σε υποχρεώνει να τις αγοράσεις. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ σου να τα σκας κάθε τρεις και λίγο, όπως λες και μόνος σου.

Είναι ηλίου φαεινότερο το ότι οι εταιρείες βρίσκουν και τα κάνουν. Εάν δεν έβρισκαν ζήτηση, να είσαι σίγουρος πως τα κινητά θα ήταν πολύ φτηνότερα.

το προβλημα δεν ειναι η αρχικη κοστολογηση των συσκευων :!: ;) αλλα οι ακαριαιες πτωσεις των τιμων σε χρονο παραλογο απο την πλευρα των εταιριων :mad: οι οποιες με αλυσιδωτη αντιδραση καταστρεφουν ολη την αγορα των κινητων σε επιπεδο αγοραπωλησιας :!:

Μια παρατήρηση... Δεν μπορούν όλες οι εταιρίες να βγάζουν από ένα μοντέλο - θαύμα, γιατί για τον άνθρωπο που θέλει απλά να παίρνει τηλέφωνο θα ήταν τελείως άχρηστο :) Συνεπώς το ένα θα το πάρει ο "λαϊκός" και το άλλο ο "freak" :D

Personal Website: http://www.kospol.gr

Android Greek Community: http://www.AndroidGreece.gr

BlogThis.gr http://www.blogthis.gr

Kostis_fx2 = Ventrix kata kosmon...

το μονο τετοιο που υπαρχει και γνωριζω ειναι μια java εφαρμογη, oxi ιος, που αν εχεις bluetooth μπορεις να δεις τα μηνυματα του αλλου αλλα δουλευει μονο αν "επιτεθει" σε νοκια 6310 ή/και 6310i. η εφαρμογη λεγεται blooover.

Θα μας φακελώνουν ολοένα και περισσότερο με το πρόσχημα της προστασίας από τρομοκρατικές ενέργειες. Η πλάκα είναι ότι στους ελληνικούς δρόμους σκοτώνονται περισσότεροι από ότι από την παγκόσμια τρομοκρατία. :kill:

Δεν είμαι θρησκόληπτος αλλά διαβάζοντας το θέμα που άνοιξε ο XRC θυμήθηκα την Αποκάλυψη του Ιωάννη που διάβασα μικρός και βλέπω ότι όλα σιγά σιγά πραγματοποιούνται. :cry:

Shake my body release my soul

Punish my senses lose control

THE JAMES

ενα μεγαλο μερος του προβληματος και εν μερει η λυση ;) ειναι το τελειο η σχεδον τελειο και πληρες κινητο το οποιο ειναι εφικτο αλλα οι φιλτατες εταιριες δεν το φτιαχνουν και μαλλον ουτε προκειται για ευνοητους λογους ;) :lol: μου το εχουν πιστοποιησει ακρως εμπειρα και στα πραγματα ατομα του χωρου :!: για παραδειγμα η Motorola δεν θα μπορουσε να βαλει καρτα μνημης,photo-light και megapixel camera στο V3?Πως θα πουλαγε ομως το V1150 :!: :lol:

Κάνεις μεγάλο λάθος αν νομίζεις οτι θα μπορούσανε να σου παρουσιάσουνε σήμερα το κινητό του αυριο. Ξέρεις ο άνθρωπος όσο ζει εξελήσεται, το ίδιο και τα επιτευγματά του όπως και τα κινητά.

Σίγουρα πολλές φορές στα διάφορα μοντέλα μιας εταιρείες οι τεχνολογίες να μοιράζονται για λόγους μαρκετινγκ, αλλά δεν υπάρχουν τεχνολογίες που να μην τις βάζουν επιτηδες για να πουλήσουν στα επόμενα. Και ακόμα και να εφευρουν κάτι, θέλει καιρό να δοκιμαστεί μέχρι να εφαρμοστεί.

Less is more...

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned