Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

...εεεεε? Τι σημαίνει; :p :D

Για μένα σημαίνει ένα εμφανίσημο κινητό με κορυφαία ποιότητα υλικών και κατασκευής που τα κάνει όλα ή σχεδόν όλα... :cool:

Επίσης δεν θεωρώ high end κινητό ένα κινητό που πουλάει "μούρη" (pool-moor :p ), κοστίζει πάνω από 400 ευρώ και στερείται βασικών δυνατοτήτων, έστω και αν υπερτερεί συντριπτικά σε συγκεκριμένους τομείς, ο νοών νοείτο :whistle:

Εσείς τι λέτε; :)

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σημαίνει corporate λειτουργίες (WiFi, mobile office, security features, etc) ή τρομακτικά υψηλή τιμή που εξηγείται με κάποιο χαρακτηριστικό του (πχ. κατασκευή από τιτάνιο, megapixel κάμερα, εξαιρετικές PIM λειτουργίες, κλπ).

Προς Θεού η εμφάνιση μονάχα δεν ξεχωρίζει ένα high-end κινητό από ένα mid-class ή entry-level. Μ'έναν απλό διαχωρισμό (χρηματικό) μπορούμε να πούμε ότι τα entry-level κάνουν μέχρι €200, η μεσαία κατηγορία- και πιο μεγάλη- κυμαίνεται στα €200-500, και από κει και πέρα είμαστε στα χωράφια του high-end...

Και για να είμαι μέσα στο θέμα... :p :eek: :wacko: :D :worry: :whistle: :happy: :mad: :o

Θυμίζω κάποιον εδώ πέρα; :rolleyes:

Ωραία...., μπορώ να εκφραστώ! :)

Η αποψή μου για τα hi end κινητά είναι πως είναι αυτά που παρέχουν τεχνολογία αιχμής και μόνο ....Ποτε δεν ηταν, είναι ή θα είναι κινητά με ακριβες τιμές όπως 8910i, SL55 κλπ....Τα σμαρτφον τώρα είναι σαφώς σε άλλη κατηγορία και και δεν είναι hi end για τον απλό λόγο, ότι δεν υπαρχει διαβαθμιση χαμηλότερου στην κατηγορία αυτή.... :whistle:

Δυστυχώς η γρήγορη εξέλιξη στο χώρο των κινητών και από την άλλη η μαζικότητα της αγοράς και ο εξαντλητικός ανταγωνισμός σε αυτά, έχουν πλέον αποδεσμεύσει τον παράγοντα τιμή από τον χαρακτηρισμό των κατηγοριών...Οι τιμές τους πλέον βρίσκεται στην κατηγορία που πριν μερικό καιρό μεσορανούσαν τα mild level κινητά, με τάσεις σαφώς να χαμηλώσουν κι άλλο...Αυτό δεν είναι κακό, απλώς πιστεύω ότι αν ο ανταγωνισμός αυτός προχωρήσει στο όριο του, τότε θα υπαρχει πρόβλημα με την ποιότητα κατασκευής των κινητών, γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι μια εταιρέια για να πετύχει μια χαμηλή εμπορική τιμή ανταγωνισμού θα επιλέξει και τα ποιοτικότερα υλικά κατασκευής....

Σαφώς έχουμε πολλά ακόμα να δούμε και να περιμένουμε από αυτή την κατηγορία....Πιστέυω πως αποτελει και το δίκοπο μαχαίρι των εταιρειών σε σχέση παντα με τον προγραμματισμό των επόμενων μοντελων και τις εμπορικές προσδοκίες από αυτά. Χαρακτηριστικό σημείο που το είδαμε πρόσφατα σε μοντελο γνωστής μαρκας, είναι το γεγονός πως ενώ είχε σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες προδιαγραφές, τελευταία στιγμή "κόπηκαν" κάποια από τα χαρακτηριστικά του αυτά, με αποτέλεσμα κάποια άλλα να παραμείνουν ξεκρέμαστα....Μιά δεύτερη εταιρεία (ονόματα να μην λέμε....) έβγαλε μοντέλο στην δημοσιότητα χωρίς ακόμα να καταλήξει για τις τελικές τεχνικές προδιαγραφές του...., φλερτάροντας προφανώς και βολιδοσκοπώντας μέχρι τελευταίας στιγμής τον ανταγωνισμό.... :whistle:

Τα σημεία αυτά δεν είναι τυχαία και σαφώς έχουν να κάνουν με εξελικτικές τακτικές στο χώρο των hi end κινητών....θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλα, αλλά για οικονομία χώρου παραμένω στις επισημανσεις μου αυτές, που πιστέυω να αποτελεσουν έναυσμα για δημιουργική κουβέντα.... :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος christ-k (28 Απρ. 2004 , 19:01)

Η αποψή μου για τα hi end κινητά είναι πως είναι αυτά που παρέχουν τεχνολογία αιχμής και μόνο ....

Δεν έχω πρόβλημα να συμφωνήσω με αυτήν την άποψη. Κατά κανόνα τα κινητά αυτά είναι για corporate χρήση (P900, 9500, κλπ) που είπα εγώ παραπάνω. Η megapixel κάμερα και η κατασκευή από τιτάνιο είναι "αιχμή" πάντως καθότι είναι state-of-the-art feature και υλικό αντίστοιχα.

Για μένα high-end ονομάζονται τα κινητά που απευθύνονται στο high-end της αγοράς :)

Δηλαδή έχουν ένα σεβαστό κόστος (350-400+ ευρώ) ή/και κάποιες καλές δυνατότητες.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Διαφωνείς; Πολλά κινητά είναι ακριβά, αλλά από δυνατότητες τζίφος. Όμως αυτά δεν απευθύνονται σε ΟΛΗ την αγορά ακριβώς λόγω του κόστους τους. Απευθύνονται μόνο στο τμήμα της που έχει την οικονομική άνεση να τα αγοράσει. Εξού και ονομάζονται high-end.

Κατα την γνωμη μου high end δεν ειναι κινητα αποκλειστηκα smartphones ή PDAs.Ειναι κινητα τα οποια ανεξαρτητως εμφανισης εχουν δυνατοτητες με τις οποιες θεωρουνται τελεια.Βεβαια εξαρταται και με το ποτε βγαινουν...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος shodanjr_gr (28 Απρ. 2004 , 20:07)

Διαφωνείς;

Ναι.

Πολλά κινητά είναι ακριβά, αλλά από δυνατότητες τζίφος.

Πες ποιά. Και όχι 400 Ευρώ είναι ακριβά για όλους μας, αλλά είναι στη μέση σε σχέση με το φάσμα τιμών που υπάρχει στα κινητά. Δηλαδή τα 700 Ευρώ τί είναι; Super ultra high-end;

Αν ναι, τουλάχιστον να σε δω να το γράφεις και στο thread που μιλάμε για το P900. ;)

Θεωρώ hi-end μια συσκευή που χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο : "δυνατότητες, δυνατότητες και δυνατότητες". Δηλαδή μια ολοκληρωμένη συσκευή που καλύπτει τις περισσότερες, αν όχι όλες, απαιτήσεις ενός "απαιτητικού" χρήστη.

Δεν μπορώ να θεωρήσω την τιμή ενός κινητού κριτήριο για την κατατάξη τουστα hi-end, για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που τις χρυσοπληρώνουμε, όπως π.χ. η fashion κατηγορία. Το SL55 όταν βγήκε ήταν ακριβότερο από το Τ610 που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα, όμως το δεύτερο ήταν hi-end ενώ το πρώτο δεν ήταν.

Τέλος βγάζω από την κατάταξη low-mid-hi level τα smartphones γιατί αυτά δεν έχουν διαβαθμίσεις, είναι ξεχωριστή κατηγορία που αν θέλουμε να την ενσωματώσουμε με το ζόρι κάπου, τότε απευθύνονται και αυτά στους hi end users.

Αλλά επειδή όπως είπα είναι ξεχωριστή κατηγορία θα πω κάποια κινητά που θεωρώ ορισμό των hi-end παντά σε συνάρτηση με το πότε βγήκαν και τον εκάστοτε ανταγωνισμό τους. Αυτά είναι κινητά όπως το SL45i, το 6310i, τα T68 και Τ68i, το Τ610 και από τα "σημερινά" 6230 , Κ700, S65, GX30 δηλαδή κινητά που καλύπτουν μεγάλο εύρος απαιτήσεων χωρίς απαραίτητα να έχουν κάτι εξωπραγματικό πάνω τους. Με αυτή την λογική hi-end θα ήταν και το D410 (262K), το G50 (υπερτερεί σε σχέση με όλα στο μέγεθος) κλπ κλπ κλπ επειδή έχουν ένα στοιχείο πάνω τους που υπερτερεί του ανταγωνισμού. Αν όμως δεν είναι ολοκληρωμένα τότε εγω τουλάχιστον δεν τα θεωρώ hi-end .. sorry :rolleyes:

Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί...

Θες κινητο ακριβο,πανακριβο,που απο δυνατοτητες να ειναι τζιφος...?

Μην ψαχνεις μακρια...

Nokia 8910 και i . . .

http://briefcase.pathfinder.gr/download/O_Tifosi/22469/369781/0/3.JPG

Tifosi : Βοηθός Συντονιστή συζητήσεων στο forum της Nokia @ myphone.gr

Θες ένα πολύ καλό RCD-MP3 αυτοκινήτου της Sony,σε άψογη κατάσταση και δώρο ένα αυθεντικό Joystick της Sony για εύκολο χειρισμό...?

Εαν ναι,ρίξε μια ματιά εδώ! !

Θες το μοναδικό κινητό μεγάλης και σοβαρής εταιρίας στην αγορά από τιτάνιο;

Δεν θα σου απαντήσω εγώ... θα σου απαντήσει ο Tifoso... ;) :p :rolleyes:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος O Tifosi (28 Απρ. 2004 , 22:14)

Μην ψαχνεις μακρια...

Nokia 8910 και i . . .

The black outer covers of the Nokia 8910i are made of real titanium. Strong as steel, light as aluminum, true titanium imparts an instant awareness of possessing something truly extraordinary.

ΥΓ. Tifoso είναι ο ενικός. Tifosi είναι πληθυντικός. Δεν φαντάζομαι το nick σου να ήθελες να είναι o Φίλαθλοι... :blink:

Wirelessly posted (Nokia6600/1.0 (3.42.1) SymbianOS/7.0s Series60/2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό Μήνυμα από Prof.Wizard

Θες το μοναδικό κινητό μεγάλης και σοβαρής εταιρίας στην αγορά από τιτάνιο;

Δεν θα σου απαντήσω εγώ... θα σου απαντήσει ο Tifoso... ;) :p :rolleyes:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος O Tifosi (28 Απρ. 2004 , 22:14)

Μην ψαχνεις μακρια...

Nokia 8910 και i . . .

The black outer covers of the Nokia 8910i are made of real titanium. Strong as steel, light as aluminum, true titanium imparts an instant awareness of possessing something truly extraordinary.

ΥΓ. Tifoso είναι ο ενικός. Tifosi είναι πληθυντικός. Δεν φαντάζομαι το nick σου να ήθελες να είναι o Φίλαθλοι... :blink:

Tote an o,ti einai apo titanio,einai k high end,tote k i raketa mou gi

http://briefcase.pathfinder.gr/download/O_Tifosi/22469/369781/0/3.JPG

Tifosi : Βοηθός Συντονιστή συζητήσεων στο forum της Nokia @ myphone.gr

Θες ένα πολύ καλό RCD-MP3 αυτοκινήτου της Sony,σε άψογη κατάσταση και δώρο ένα αυθεντικό Joystick της Sony για εύκολο χειρισμό...?

Εαν ναι,ρίξε μια ματιά εδώ! !

Αν και τελευταία σπάνια παρακολουθώ τους διαξιφισμούς και τους τεχνολογικούς προβληματισμούς, θα γράψω κάτι επειδή βλέπω να γράφετε διάφορα και να έχετε ιδιαίτερη όρεξη να θάψετε το 8910i. Το οποίο έχω, αλλά δεν πρόκειται να υπερασπιστώ, δεν χρειάζεται άλλωστε.

Πρώτα από όλα: Τι θα πει high-end κινητό; Εντελώς αδόκιμος όρος. High-end είναι συστήματα ήχου. Είναι αυτά που κοστίζουν κάτι χιλιάδες ευρώ και προορίζονται για όσους έχουν τα χρήματα και μπορούν να τα διαθέσουν και όσους έχουν τα χρυσά αυτιά για να ακούσουν την διαφορά. Ουδεμία σχέση με κινητά, καλύτερα ξεχάστε το.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε παρακάτω. Υπάρχουν τόσα κινητά για τον καθένα να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει, άλλο με μεγαλύτερες δυνατότητες, άλλο με λιγότερες, άλλο μεγάλο, άλλο μικρό και πάει λέγοντας. Το να λες ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες, γιατί αυτό κάνατε στο συγκεκριμένο topic, είναι λάθος και δεν βοηθάει κανέναν σε τελική ανάλυση.

Πρώτα από όλα: Τι θα πει high-end κινητό; Εντελώς αδόκιμος όρος. High-end είναι συστήματα ήχου. Είναι αυτά που κοστίζουν κάτι χιλιάδες ευρώ και προορίζονται για όσους έχουν τα χρήματα και μπορούν να τα διαθέσουν και όσους έχουν τα χρυσά αυτιά για να ακούσουν την διαφορά. Ουδεμία σχέση με κινητά, καλύτερα ξεχάστε το.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε παρακάτω. Υπάρχουν τόσα κινητά για τον καθένα να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει, άλλο με μεγαλύτερες δυνατότητες, άλλο με λιγότερες, άλλο μεγάλο, άλλο μικρό και πάει λέγοντας. Το να λες ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες, γιατί αυτό κάνατε στο συγκεκριμένο topic, είναι λάθος και δεν βοηθάει κανέναν σε τελική ανάλυση.

Ωραία τότε να το γυρίσουμε στο τι είναι τα hi-end ηχοσυστήματα :confused:

Γιατί όμως έχουν μόνο αυτά το "προνόμιο" των κατηγοριών.. και αυτά δεν έχουν τόση ποικιλία που ο καθένας μπορεί να επιλέξει ότι θέλει;

Και τα αμάξια (μίνι-μικρά-μικρομεσαία-μεσαία-μεγάλα-gt κλπ) αλλά και τα κινητά (entry-mid-hi κλπ) και πάρα πολλά άλλα έχουν κατηγορίες.. ανέκαθεν μάλιστα.. δεν είναι όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Ίσως να μην βοηθάει να το συζητάμε αλλά μην βγάλουμε κιόλας ότι ξυπνήσαμε μια μέρα εδώ στο myphone και είπαμε να καθιερώσουμε κατηγορίες στα κινητά.. Αυτές πάντα υπήρχαν.. ίσως τα όρια τους να είναι δυσδιάκριτα και υποκειμενικά, αλλά υπάρχουν οι κατηγορίες .. Αλλοίμονο :eek:

Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (29 Απρ. 2004 , 01:52)

Αν και τελευταία σπάνια παρακολουθώ τους διαξιφισμούς και τους τεχνολογικούς προβληματισμούς, θα γράψω κάτι επειδή βλέπω να γράφετε διάφορα και να έχετε ιδιαίτερη όρεξη να θάψετε το 8910i. Το οποίο έχω, αλλά δεν πρόκειται να υπερασπιστώ, δεν χρειάζεται άλλωστε.

Για ποιο λόγο να το υπερασπιστείς; Δεν είναι αυτό το θέμα!

Μια χαρά τηλεφωνάκι είναι το 8910, και μόνο το γεγονός ότι τραβάει με τόση ευκολία τα βλέμματα ακόμα και σήμερα (και σίγουρα και για πολύ καιρό ακόμα) κάτι λέει, έστω και αν υστερεί σε specs... Κατά την ταπεινή μου άποψη, για τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε τα κατάφερε και τα καταφέρνει άψογα. :) ;)

Φυσικά εγώ δεν θα το έπαιρνα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Εδώ απλά λέμε ο καθένας πώς πιστεύει ότι είναι ή πρέπει να είναι ένα "high-end" κινητό, ή κινητό της υψηλής κατηγορίας αν προτιμάς. :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος MobileMan (29 Απρ. 2004 , 11:19)

Ίσως να μην βοηθάει να το συζητάμε αλλά μην βγάλουμε κιόλας ότι ξυπνήσαμε μια μέρα εδώ στο myphone και είπαμε να καθιερώσουμε κατηγορίες στα κινητά.. Αυτές πάντα υπήρχαν.. ίσως τα όρια τους να είναι δυσδιάκριτα και υποκειμενικά, αλλά υπάρχουν οι κατηγορίες .. Αλλοίμονο :eek:

Πιστεύω ότι αν διαβάσεις προσκεκτικά το προηγούμενο post μου θα καταλάβεις ότι αυτό που γράφω είναι ακριβώς ότι υπάρχουν περισσότερες από δύο κατηγορίες.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (29 Απρ. 2004 , 12:37)

Για ποιο λόγο να το υπερασπιστείς; Δεν είναι αυτό το θέμα!

Μια χαρά τηλεφωνάκι είναι το 8910, και μόνο το γεγονός ότι τραβάει με τόση ευκολία τα βλέμματα ακόμα και σήμερα (και σίγουρα και για πολύ καιρό ακόμα) κάτι λέει, έστω και αν υστερεί σε specs... Κατά την ταπεινή μου άποψη, για τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε τα κατάφερε και τα καταφέρνει άψογα. :) ;)

Κοίταξε, εγώ το πήρα γιατί εκτός ότι μου αρέσει έχω βαρεθεί τα κινητά που: τ ρ ί ζ ο υ ν . Τόσο απλά. Ούτε για τον λόγο που αναφέρεις το πήρα, αν και πιστεύω ότι πολλοί το κάνουν αυτό με διάφορα κινητά. Όμως σαν τηλέφωνο είναι ό,τι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει και είναι αυτό που χρειάζομαι, γιατί αυτό που κάνω είναι: τ η λ ε φ ω ν ή μ α τ α.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (29 Απρ. 2004 , 12:54)

Κοίταξε, εγώ το πήρα γιατί εκτός ότι μου αρέσει έχω βαρεθεί τα κινητά που: τ ρ ί ζ ο υ ν . Τόσο απλά. Ούτε για τον λόγο που αναφέρεις το πήρα, αν και πιστεύω ότι πολλοί το κάνουν αυτό με διάφορα κινητά. Όμως σαν τηλέφωνο είναι ό,τι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει και είναι αυτό που χρειάζομαι, γιατί αυτό που κάνω είναι: τ η λ ε φ ω ν ή μ α τ α.

Σωστός! :eek:

Κρίμα που δεν σκέφτονται ολοι έτσι... και πάνε και πέρνουν χωρίς σκέψη τα ακριβότερα κινητά στον κατάλογο που βρίσκονται μπροστά τους παρόλο που στο τέλος δεν χρησιμοποιούν τις δυνατότητές τους πλην για τηλεφώνημα... Έτσι βλέπεις π.χ πανάκριβα μοντέλα-ναυαρχίδες γνωστών εταιρειών και δη smartphones να έχουν τρισάθλιο ήχο ("που τρυπάει αυτιά"), να τρίζει το καπάκι τους από την πρώτη εβδομάδα χρήσης (!!!), να βγάζουν καμμένα πίξελ με το καλημέρα κτλκτλκτλ... Προσωπικά τέτοια τηλέφωνα δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω "High-end".

Θα μπορούσα όμως να τα χαρακτηρίσω <<Ηigh ******>> :whistle: :rolleyes:

Και το ωραίο είναι ότι πολλοί δεν δίνουν την παραμικρή σημασία σε πολύ πιο σοβαρούς τομείς, όπως φορητότητα, ακουστική, σήμα, ποιότητα κατασκευής... Ξέρει κανείς κανένα πανάκριβο Σάρπ ή Πανασόνικ που να μην έχει ξεφτίσει το ασημένιο του πλαστικό (και να φαίνεται το γκρίζο από κάτω) μετά από 6 μήνες χρήσης;

Εγώ πιστεύω ότι high-end είναι το κινητό που προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ανεξάρτητα από το κόστος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα high-end μοντέλο είναι καλό. Κατά την γνώμη μου ο όρος (πρέπει να) αναφέρεται μόνο στο τεχνολογικό τομέα και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την άμεση σύγκριση 2 συσκευών (εκτός και αν μας ενδιαφέρουν μόνο οι τεχνολογικές τους διαφορές). Δηλαδή, μπορεί ένα mid-range κινητό να είναι καλύτερο από ένα high-end, γιατί προσφέρει ότι έχει καλύτερα και πιο αποδοτικά.

Προσωπικά σκοπεύω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο T68i. Κάποτε ίσως να άνηκε στην κατηγορία των high-end κινητών. Τωρα πλέον ανήκει σίγουρα στην mid-range κατηγορία, όμως προσφέρει όλα όσα με ενδιαφέρουν και μάλιστα πολύ καλύτερα από άλλα, "high-end" (& ακριβότερα ;p) μοντέλα.

Wirelessly posted (Nokia 3650: Nokia3650/1.0 (4.13) SymbianOS/6.1 Series60/1.2 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Edo kai poli kairo exo anakalipsi oti ores ores ta diktia kolane poli! Auto pou simbaini merikes fores einai oti kano anapantiti apanota se ena X arithmo! Ksafnika otan termatiso tin klisi meta apo poles anapantites to kinito to allo sinexizi kai xtipaei akoma kai an apenergopiiso to diko mou kinito! An to sikoso sto allo kinito den akougete tipota! Pragmatika protofanes! An kai diskolo na to petixeis ginete kai oxi oles tis ores! Auto to pathenoun ola ta diktya! :)

Αν και δε ξέρω που κολλάει αυτό το θέμα, θα το τοποθετήσω εδώ και ο αρμόδιος mod ας το μεταφέρει.

Βασικά έχουμε αναλαβει ένα ομαδικό project από τη σχολή μου που αφορά τη προωθητική ενέργεια μεγάλης εταιρείας παγωτών, το ερώτημα μου είναι αν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής sms μέσω ενός από τα μεγάλα δίκτυα σε συνδρομητές. Κατα αρχής είναι δυνατό αυτό ή απαγορεύεται ως διαφήμιση;; Αν ναι υπάρχει κάποια βάση δεδομένων στα δίκτυα όπου να μπορούν να σταλούν sms μόνο σε συγκεκριμένα ηλικιακά target group; Θα επικοινωνήσω με κάποιο από τα δίκτυα βέβαια να μάθω αν γίνεται και για το κόστος αλλά είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα μήπως και κάποιος γνωρίζει. Στα δίκτυα που μπορώ να πάρω για τέτοιες πληροφορίες;;

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (29 Απρ. 2004 , 11:00)

Έτσι βλέπεις π.χ πανάκριβα μοντέλα-ναυαρχίδες γνωστών εταιρειών και δη smartphones να έχουν τρισάθλιο ήχο ("που τρυπάει αυτιά"), να τρίζει το καπάκι τους από την πρώτη εβδομάδα χρήσης (!!!), να βγάζουν καμμένα πίξελ με το καλημέρα κτλκτλκτλ... Προσωπικά τέτοια τηλέφωνα δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω "High-end".

Μα τι σχέση έχει;

Προσωπικά ο ήχος και το πλήρες customisation που έχουν τα Symbian-phones στους πολυφωνικούς (ή true) ήχους είναι καταπληκτικός. Και οχι δεν τρυπάει τ'αυτιά μια καλή μελωδία.

Για τα καμμένα pixel είναι αστείο μόνο που το αναφέρεις και δείχνεις ότι έχεις νύχτες Μόσχας σχετικά με την κατασκευή των TFT οθονών. Και την πιο ακριβή οθόνη ν'αγοράσεις πάντα υπάρχει κίνδυνος να βρεις καμμένα pixel, το θέμα είναι τί πολιτική εγγύησης για ακολουθεί ο κάθε κατασκευαστής. Οι καλές μάρκες και με 1-2 pixel σου αντικαθιστούν τη συσκευή, οι no-name με 8+.

Τέλος για τα καπάκια που τρίζουν, το συγκεκριμένο θέμα είναι και λίγο προσωπική γκίνια-τύχη. Εγώ απογοητεύτηκα από το SX1 γιατί δύο που έπεσαν στα χέρια μου από φίλους έτριζαν θανάσιμα τα πλήκτρα, ενώ οι περισσότεροι κάτοχοι εδώ στο forum μου είπαν στο παρελθόν το αντίθετο. Και τους πιστεύω... δύναται να έπεσα στις εξαιρέσεις.

Παρ'όλα αυτά, παρατηρώ ότι όλα αυτά τα κινητά είναι στην επαγγελματική σφαίρα και ως επί των πλείστων υπερπλήρη σε features και νέες τεχνολογίες.

Ξέρει κανείς κανένα πανάκριβο Σάρπ ή Πανασόνικ που να μην έχει ξεφτίσει το ασημένιο του πλαστικό (και να φαίνεται το γκρίζο από κάτω) μετά από 6 μήνες χρήσης;

Τι να κάνουμε... η industry ακόμα και στα ακριβά της μοντέλα δουλεύει με πλαστικό, για λόγους κόστους-βάρους είναι καλύτερο από τα συνηθισμένα μέταλλα της βιομηχανίας. Δε σημαίνει τίποτα ότι ξεφτίζει το χρώμα για τα features που έχει μια high-end συσκευή... ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Prof.Wizard (29 Απρ. 2004 , 17:24)

Μα τι σχέση έχει;

Προσωπικά ο ήχος και το πλήρες customisation που έχουν τα Symbian-phones στους πολυφωνικούς (ή true) ήχους είναι καταπληκτικός. Και οχι δεν τρυπάει τ'αυτιά μια καλή μελωδία.

Πιστεύω πως ο Τrob αναφέρεται στον ήχο από πλευράς hardware (κακά ηχεία κλπ).

Για τα καμμένα pixel είναι αστείο μόνο που το αναφέρεις και δείχνεις ότι έχεις νύχτες Μόσχας σχετικά με την κατασκευή των TFT οθονών. Και την πιο ακριβή οθόνη ν'αγοράσεις πάντα υπάρχει κίνδυνος να βρεις καμμένα pixel, το θέμα είναι τί πολιτική εγγύησης για ακολουθεί ο κάθε κατασκευαστής. Οι καλές μάρκες και με 1-2 pixel σου αντικαθιστούν τη συσκευή, οι no-name με 8+.

Άδικο έχει; Ξεχνάς τον σάλο με τα καμένα πίξελ των 6600...;

Τέλος για τα καπάκια που τρίζουν, το συγκεκριμένο θέμα είναι και λίγο προσωπική γκίνια-τύχη. Εγώ απογοητεύτηκα από το SX1 γιατί δύο που έπεσαν στα χέρια μου από φίλους έτριζαν θανάσιμα τα πλήκτρα, ενώ οι περισσότεροι κάτοχοι εδώ στο forum μου είπαν στο παρελθόν το αντίθετο. Και τους πιστεύω... δύναται να έπεσα στις εξαιρέσεις.

Παίζει ρόλο και η τύχη αλλά είναι γεγονός πως πολλά high-end smartphones δεν χαρακτηρίζονται και από την καλύτερη ποιότητα κατασκευής (πχ. σκόνες στο εσωτερικό του SX1, τριξίματα στα κινητά ΝΟΚΙΑ κλπ)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος shodanjr_gr (29 Απρ. 2004 , 21:53)

Aναφέρομαι στην ακουστική του τηλεφώνου, στο πόσο καλά δηλαδή ακούγεται ο ήχος από... το ακουστικό στο αυτί στην διάρκεια της συνομιλίας. Πράγματι σε πολλές περιπτώσεις πανάκριβων και πολυδιαφημισμένων κινητών, αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά (ακουστική, σήμα) δεν είναι ό,τι καλύτερο... BTW, τπτ δεν είπα ούτε για... Σύμπιαν ούτε για.. πολυφωνικούς ήχους κλήσης. :wacko: :alien: :whistle:

Ποιος μπορεί να τον ξεχάσει; Οι χρήστες τους πάντως όχι... Ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα μας, γενικά το ανέφερα... ;)

Παίζει ρόλο και η τύχη αλλά είναι γεγονός πως πολλά high-end smartphones δεν χαρακτηρίζονται και από την καλύτερη ποιότητα κατασκευής (πχ. σκόνες στο εσωτερικό του SX1, τριξίματα στα κινητά ΝΟΚΙΑ κλπ)

Πράγματι. Για μένα είναι απαράδεκτο οποιοδήποτε κινητό 500+ευρώ να εμφανίζει και τέτοιες αβαρίες... Και για αυτό είπα ότι δεν μπορώ να το κατατάξω ως high-end...:whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος shodanjr_gr (29 Απρ. 2004 , 19:53)

Δεν έχουν όλα τα smartphone κακά ηχεία.

Δηλαδή από ένα σφάλμα στη γραμμή παραγωγής για ένα συγκεκριμένο batch συσκευών (πχ αυτά που βλέπω Ιταλία δεν είχαν πρόβλημα) κατεβάζει κατηγορία τα κινητά;

Σοβαρέψου... :!:

LOL. Φαντάσου λοιπόν τα entry-level... άμα μιλάς τόσο γενικά πιάνει τα πάντα. Εσύ έτσι όπως πας πας να καταργήσεις κάθε διαχωρισμό και να τα ισοπεδώσεις όλα.

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned