Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

eida oti i seira symbian 9 den exei polles efarmoges.exei elaxistes.

kai to kako einai oti den pairnei apo ta aderfia symbian 6,7,8.

99% pao gia 3250.exei prosfora sto plaisio dwrean sto vodafone 500.

αυτο δεν ειναι ακριβως αληθεια.

τωρα εχουν αρχισει να γραφονται νεες και πολυ αξιολογες εφαρμογες και οσο περναει ο καιρος θα βλεπουμε και περισσοτερες.

kalo kinitaki !!:) emena den mou polu arese giat einai ligo xontro !! alla einai kalh suskeuh !!

και εμενα, εξωτερικα δε μου αρεσε καθολου...:X

Link to comment
Share on other sites

;) - οχι δεν λες βλακεια απλα ο μολυβδος περιοριζει στο επακρο το σημα του κινητου ,αποδειξη οτι το χρησιμοποιουν οι κλεφτες σε κουκουλες για να σκεπαζουν το αμαξι ωστε ο συναγερμος να μην στειλει sms σε εσενα - το μονο μειονεκτημα οντως ειναι το βαρος

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Link to comment
Share on other sites

Όταν ένας άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη πολύτιμη καρεκλιτσα του, έχει όραμα, ιδέες, ικανότητες, έχει και το θάρρος να λέει τα αυτονόητα που ενοχλούν κάποιους…

 

 

Ακολουθεί η χτεσινή ομιλία του Παναγή Βουρλούμη, Πρόεδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΤΕ Α.Ε.

 

 

Ο τίτλος της οµιλίας µου είναι «Η ζωή σε µία µεγάλη Ελληνική ΔΕΚΟ». Δεν ευθύνοµαι εγώ για το τίτλο αυτό, µου δόθηκε.

 

Εκείνος που τον σκαρφίστηκε πήγαινε οπωσδήποτε γυρεύοντας να µε ßάλει σε πειρασµό και µάλλον το κατόρθωσε. Ίσως αυτά που θα πω έχουν κάποια δόση υπερßολής – αλλά όσοι ζουν στην όµορφη χώρα µας θα καταλάßουν καλά το νόηµά τους.

 

Παίζουν οι ΔΕΚΟ έναν σηµαντικό ρόλο στην οικονοµία της χώρας µας και γενικότερα στη ζωή του κάθε κατοίκου της. Συγκοινωνίες, ενέργεια, ύδρευση, αποτελούν περίπου προνόµιό τους. Σε όλες σχεδόν τις οικονοµικές δραστηριότητες υπάρχουν ΔΕΚΟ, ή διοικητικά-νοµικά κατασκευάσµατα που δύσκολα ξεχωρίζουν. Στην δηµόσια υγεία και εκπαίδευση για παράδειγµα.

 

Δεν είναι ßέßαια όλες οι ΔΕΚΟ και παραΔΕΚΟ το ίδιο, αλλά έχουν τόσα κοινά χαρακτηριστικά µεταξύ τους που µπορούµε να γενικεύσουµε δίχως κίνδυνο να κατηγορηθούµε. Στις ΔΕΚΟ, ο ακριßής αριθµός των οποίων αποτελεί κρατικό µυστικό, σιτίζονται δεκάδες χιλιάδες ατόµων, σηµαντικό ποσοστό όσων έχουν εξασφαλίσει τακτική απασχόληση στην Ελλάδα. Επίσης οι ΔΕΚΟ τροφοδοτούν το ασφαλιστικό σύστηµα µε αρκετές χιλιάδες άτοµα κάθε χρόνο. Ένα µεγάλο και αυξανόµενο µέρος του προϋπολογισµού πηγαίνει για να καλύπτει τα ελλείµµατα των ΔΕΚΟ και των Ταµείων τους.

 

Είναι οι ΔΕΚΟ ένα ενδιαφέρον και ιδιόµορφο φαινόµενο της χώρας µας και αξίζει να περιγράψουµε την ζωή εκεί. Αλλά για ποιους; Στις ΔΕΚΟ κατοικούν πολλών ειδών άνθρωποι και η ζωή δεν είναι ίδια για όλους.

 

Για να ξεπεράσω τις δυσκολίες αποφάσισα να παροµοιάσω τις ΔΕΚΟ µε ένα πλοίο, κρουαζιερόπλοιο ας πούµε. Το πλοίο έχει πρώτη θέση αλλά και θέση καταστρώµατος και όλες τις ενδιάµεσες. Η πλοιοκτήτρια εταιρία διαθέτει σωσίßια για µερικούς αλλά όχι για όλους. Άλλοι πληρώνουν εισιτήριο και άλλοι ταξιδεύουν δωρεάν.

 

Στο πλοίο µας λοιπόν την πρώτη θέση και µάλιστα λουξ την έχουν καταλάßει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πλήρωµα ή επιßάτες; Δύσκολο να πει κανείς. Πληρώνονται καλά για να ταξιδεύουν αµέριµνα, έχουν και ειδικά προνόµια, εξασφαλίζουν καµπίνα και για τα παιδιά τους. Αν είναι τυχεροί το καράßι ΔΕΚΟ αποτελεί σκαλοπάτι για το υπερωκεάνειο πολυτελείας της Βουλής.

 

Μία ΔΕΚΟ µεσαίου µεγέθους µπορεί να συντηρεί αρκετούς απʼ αυτούς αλλά οπωσδήποτε οι θέσεις είναι περιορισµένες. Στην τουριστική θέση όµως ο χώρος είναι ελαστικός και σχεδόν απεριόριστος. Όνειρο του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, ιδίως της ανύπαντρης, είναι να ναυτολογηθεί πλήρωµα σε µια ΔΕΚΟ. Καλός και τακτικός µισθός, επιδόµατα, σίγουρη δια ßίου δουλειά, σύνταξη νωρίς. Συνθήκες ζωής στο κρουαζιερόπλοιο καλλίτερες και πιο σίγουρες από τα σαπιοκάραßα της γραµµής, π.χ. την Δηµητρούλα. Και το πιο σπουδαίο, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τα πληρώµατα στασίασαν, έδιωξαν τους επιßάτες και κάθισαν αυτά στην τουριστική θέση. Η ζωή εκεί είναι άνετη και η πίεση για µια θέση ακαταµάχητη. Όσο κι αν προσπαθεί το λιµεναρχείο να τον περιορίσει ο αριθµός του πληρώµατος αυξάνεται συνέχεια, µέχρι που κρέµονται σαν µαϊµούδες από το ξάρτια.

 

Εκτός από το τακτικά ναυτολογηµένο πλήρωµα υπάρχουν και οι έκτακτοι και συµßασιούχοι ναύτες και καµαρότοι, αυτοί που πήδηξαν µέσα στο καράßι συνήθως στις παραµονές κάποιων εκλογών. Αυτοί πάνε κατάστρωµα και σκοπός µοναδικός της ζωής τους έχει γίνει να πάρουν κι αυτοί το φυλλάδιο και να περάσουν στην τουριστική θέση.

 

Υπάρχουν τέλος και οι λαθρεπιßάτες. Γιʼ αυτούς δεν µπορεί κανείς να µάθει πολλά γιατί είναι καλά κρυµµένοι. Μπορεί και να µην ßρίσκονται καθόλου µέσα στο πλοίο ΔΕΚΟ αλλά να έχουν τρυπώσει κάπου στη στεριά, ίσως σε κάποιο πολιτικό γραφείο, για παράδειγµα. Αλλά θα ρωτήσει κάποιος – και οι επιßάτες τι έγιναν; εκείνοι που πλήρωσαν εισιτήριο πού είναι; Αυτούς τους έχουν κατεßάσει στʼ αµπάρια, στοιßαγµένους και τους πάνε και τους φέρνουν όπως θέλουν.

 

Το κρουαζιερόπλοιο ΔΕΚΟ ταξιδεύει για το ßόλεµα και τέρψη του πληρώµατος, η µεταφορά και εξυπηρέτηση των επιßατών είναι δευτερεύουσα και συµπτωµατική υπόθεση. Αναγκαίο κακό ας πούµε, και κάποιος τέλος πάντων πρέπει να πληρώνει.

 

Στην γέφυρα ο καπετάνιος καπνίζει το τσιµπούκι του και ατενίζει µε τα κιάλια τον ορίζοντα. Που και που στρέφει το ßλέµµα του και προς την κουßέρτα αλλά αµέσως αποστρέφει τα µάτια του µε ßδελυγµία. Η θέα του µακρινού ορίζοντα τον ηρεµεί. Δίνει πορεία στον τιµονιέρη, «κρατήσου µακριά από τις ξέρες των αποφάσεων, άφησε το καράßι να πηγαίνει µε τα ρεύµατα, οδήγα το µακριά από λιµάνια που παραµονεύει η επιθεώρηση κι ο νηογνώµονας. Τι γυρεύεις; να µας πιάσουν χωρίς πιστοποιητικά, µε υπεράριθµους; Κυρίως απέφευγε τις φουρτούνες, µόλις ακούσεις στο δελτίο µποφόρ ζήτα απαγορευτικό και άραξε κάπου ήσυχα µέχρι να περάσουν.

 

Η πλοικτήτρια εταιρία δεν θέλει φασαρίες. Γιʼ αυτό µας έßαλαν εδώ και τα αφεντικά τα ψηφίζει το πλήρωµα. Λοιπόν προσοχή, τι κι αν το καράßι έχει πάρει κλίση, τι και αν τελειώνουν τα καύσιµα, τι κι αν σε κάποια φουρτούνα µπορεί να µπατάρουµε; Αυτές τις απαισιόδοξες σκέψεις πρέπει να τις αποδιώχνουµε, άλλωστε τʼ ακούµε αυτά χρόνια και κούτσα κούτσα το καράßι αρµενίζει, µπάζει αλλά κι οι αντλίες δουλεύουν, έχουµε τους επιßάτες, να τροµπάρουν.

 

Άντε να καßατζάρουµε και τον επόµενο κάßο – εκλογές – και µετά ßλέπουµε. Η θάλασσα αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει, το ίδιο και η Ελλάδα.»

 

 

ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύµßουλος ΟΤΕ

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

Τα άκουσα στις ειδήσεις.

Καλά τα είπε.Δεν ξέρω τα κίνητρά του(ναι ,είμαι καχύποπτος γιατί στην Ελλάδα ζούμε και πρόεδροι του ΟΤΕ δεν γίνονται οι παναγίες, ούτε οι ιδεαλιστές)πάντως με αυτά που είπε συμφωνώ απολύτως.

Η παρακμή του συνδικαλισμού στην Ελλάδα δεν είναι κάτι νέο...Τουλάχιστον εδώ και μια 20ετία υπάρχει και μεγαλώνει.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Δε δίνεις και την πηγή γιατί έτσι όπως είναι γραμμένα στο post δε βγαίνει άκρη.

 

Οτι είναι με bold είναι δικά μου σχόλια, όλο το υπόλοιπο κείμενο είναι αυτούσια η ομιλία του σε συνέδριο με τίτλο «Επανιδρύοντας τον Δημόσιο Τομέα».

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

Se genikes grammes kala ta leei, alla... Oi DEKO pairnoun pleon kosmo mesw ASEP, opote ayto pou leei gia ta paidia twn ypallhlwn einai blakeia. Epishs oi mis8oi stous neous stis DEKO einai aparadekta xamhloi. Enas mhxanikos Polytexneiou me metaptyxiako pou prwtompainei as poume sta ELTA pairnei 1040 euro mikta. Dhladh 870 euro ka8ara. Pou einai ta pronomia kyrie Bourloumh? Stous palious den kserw ti ginetai. Alla mh 8ewroume oti oi DEKO einai paradeisos, opws px kati ypourgeia (Oikonomikwn) me trelous mis8ous. Kai polles fores exei kai arketh douleia....
Link to comment
Share on other sites

αν εχει βγει καλο θα ειναι να την αγορασουμε κ να την χρησιμοποιουμε καθως με τοση χρηση που κανουμε καθημερινα σε λιγα χρονια δεν θα μας μεινει εγκεφαλος. θα ειναι ξεροψημενος:p
Link to comment
Share on other sites

:ninja: - με στεναχωρει που δεν βλεπω πολυ ενδιαφερον γυρω απο το θεμα προστασιας απο την ακτινοβολια ,καλο το να λεμε για νεα μοντελα αλλα και η υγεια μας βρε παιδια εχει μεινει παραμελημενη (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω αλλα μακαρι να ηταν μονο η ακτινοβολια του δικου μας κινητου που μας κανει κακο στν υγεια.

ωστοσο δειχνει ενδιαφερον κατι τετοιο,για να δουμε ομως.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

:blink: - πολλα μας κανουν κακο λογω ακτινοβολιας μεσα στο σπιτι απλα αυτο οπως και το ασυρματο το δεχομαστε κατευθειαν στον εγκεφαλο ενω πχ του φουρνου μικροκυματων ειμαστε σε αποσταση ή και σε αλλο δωματιο οταν δουλευει - οσο ποιο πολυ ενημερωση τοσο πιο καλα για ολους μας (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Link to comment
Share on other sites

Εισαι σε λαθος χωρο, το συγκεκριμενο θεμα επρεπε να το ανοιξεις στο καταλληλο φορουμ

 

τωρα οσον αφορα το προβλημα σου, υπαρχουν τροποι να σβησεις τον messneger, αλλα ο IE δεν βγαινει. Ειναι ο πυρηνας του GUI των windows.

 

Τωρα τον messenger δν υπαρχει λογος να τον βγαλεις... ουτε 10mb δεν ειναι...

Link to comment
Share on other sites

αμα εκπεμπε εστω και 1% εξω απο τον θαλαμο ο φουρνος μικροκυμματων δεν θα ζουσες τωρα...

 

Τωρα, αμα θελετε να προστατευεστε απο τα Η/Μ του κινητου, παρτε καποιο με μικρο δικτη sar. Oλα τα αλλα τα θεωρω ημιμετρα.

 

Το ασυρματο εχει πολυ ποιο μικρη εμβελεια με αποτελεσμα να κανει και λιγοτερο κακο (θεωρητικα). Στην πραγματικοτητα τωρα...

Link to comment
Share on other sites

;) - τα ΝΕΑ σε ειδικο αφιερωμα ειχαν ολοκληρη λιστα,δεν μπορω να θυμηθω πολλα αλλα για προβληματα σε εγκεφαλο θυμαμαι: φουρνος μικροκυματων,ασυρματο,σεσουαρ και αλλα που δεν τα πιανει το ματι σου ηταν πρωτα - οσον αφορα τους φουρνους μικροκυματων το 1986-87 που μας πρωτοεκαναν παρουσιαση το πρωτο που μας ειπαν ειναι να μην στεκομαστε μπροστα του οταν δουλευει ή να μην τον εχουμε πισω μας πχ σε ραφι και εμεις να καθομαστε σε τραπεζι αρα "κατι παιζεται"

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε υπόψιν σας κάποιο πρόγραμμα για να κάνω ανάκτηση των SMS και του Τηλεφωνικού καταλόγου από μια SIM που έχω, σαν το παρακάτω που βρήκα αλλά είναι shareware...

 

Ψάχνω κάτι σε freeware ή αν έχετε υπόψιν σας καμία άλλη λύση για recovery...

 

http://www.datadoctor.in/data-recovery-software/sim-card-data-recovery-software.html

Συλλογή κινητών:

SonyEricsson K750@W800, K800@K810,

Nokia N80i, E51i, 3120c,

Motorola V220, V300,

Siemens M75, LC KC550.

Link to comment
Share on other sites

epeidh to sigkekrimeno topic de mou kollouse se allo section tou forum to bazo edo,mods an thelete metakineiste to.

 

 

Tha hthela na matho pou tha prepei na apeuthintho oste na kataxoriso enan tetrapsifio arithmo sms oste oi pelates ths etairias pou ekprosopo na stelnoun ekei ena sms me xreosh 1-2 eyro mazi me enan kodiko kai na lambanoun mia ipiresia.(opos p.x. ginetai me kapoious tetrapshfious arithmous opou stelnontas ekei kaneis lambanei ena logo h ringtone h mms h me tous radiofinikous stathmous gia na diabastei ena minima ston aera...)

sas eyxaristo poli ek ton proteron!

Link to comment
Share on other sites

epeidh to sigkekrimeno topic de mou kollouse se allo section tou forum to bazo edo,mods an thelete metakineiste to.

 

 

Tha hthela na matho pou tha prepei na apeuthintho oste na kataxoriso enan tetrapsifio arithmo sms oste oi pelates ths etairias pou ekprosopo na stelnoun ekei ena sms me xreosh 1-2 eyro mazi me enan kodiko kai na lambanoun mia ipiresia.(opos p.x. ginetai me kapoious tetrapshfious arithmous opou stelnontas ekei kaneis lambanei ena logo h ringtone h mms h me tous radiofinikous stathmous gia na diabastei ena minima ston aera...)

sas eyxaristo poli ek ton proteron!

 

Καλως ήρθες:)

Νομίζω θα ήταν καλύτερα να ανοίξεις το θέμα στους τεχνικούς προβληματισμούς.:worry:

Πάντως, επι της ουσίας δεν ξέρω να απαντήσω κάτι:O

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...