Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και τώρα φένεται η διαφορά τρόπου σκέψης Ελλήνων και Ισπανών , διότι στην Ισπανία κατα μέσο όρο 20 επισκέπτες τοποθετούν ένα τέτοιο Chip στο χέρι τους κάθε μέρα. :lol:

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dread (21 Ιούν. 2004 , 19:24)

Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε το πορτοφόλι σας ή μήπως σας ληστέψουν. :D

Απλως σε περιπτωση ληστειας θα μας κοβουν το χερι και θα εξαργηρωνουν τα χρηματα :D. Περα απο τη πλακα πιστευω οτι καποτε στο μελλον θα υπαρχουν οι καρτες και τα τσιπακια και οχι μετρητα χρηματα. Προς το παρον...ουυυυ ουυυυυυ σιξ σιξ σιξ :D

Ποιος ξερει τι ηλεκτρονικα συστηματα gps, κλπ θα ειχε το λεωφορειο τα οποια επηρεαζονται απο τα κινητα!!Εξαλλου οπως λεει και ενας γνωστος μου λεωφοριατζης τα λεωφορεια ειναι αεροπλανα ξηρας οποτε κλειστα τα κινητα και σε αυτα!!Χε χε!

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

έχει προηγηθεί η Ελλάδα από την Γερμανία σε αυτό το θέμα :p

και στα ΚΤΕΛ το λένε όταν ξεκινάει το ταξίδι :wacko: :!: και εγώ περίεργο το θεώρησα , αλλά μάλλον επειδή πλέον είναι καινούρια τα λεω :D μήπως παρεμβάλουν στα συστήματα :worry:

βέβαια κανείς μην σας πω πως δεν έκλεισε το κινητό , ούτε και εγώ :whistle:

Παιδιά πριν από χρόνια σε μια εφημεριδά που είχε ένα ειδικό ένθετο το "Προς το αύριο" είχα διαβάσει κάτι τέτοιο και κάτι πράγματα του στιλ ότι με ενσωματωμένα τσιπάκια θα μπαίνεις στο σουπερμαρκετ και θα ξέρει ένας υπολογιστής ακριβώς τι θέλεις και θα σου προτείνει προϊόντα και τιμές(αν και δεν θυμάμαι αν μπαίναναι στα ρούχα ή στα χέρια). Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία. Μακριά από εμάς.
No comment

Γεια σας

Θα ήθελα να ρωτήσω για τις κατηγορίες σχημάτων των κινητών τηλεφώνων και αν υπάρχουν αντίστοιχοι όροι στα Ελληνικά.

Για τις παρακατώ κατηγορίες υπάρχει αντίστοιχη λέξη στα Ελληνικά;

clamshell -> αναδιπλούμενο

candy bar -> ???

jack-knife -> ???

taco -> ???

Επίσης τα κινητά με συρόμενη πόρτα πώς ονομάζονται στα Ελληνικά;

Ευχαριστώ πολύ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pmpaul14 (23 Ιούν. 2004 , 03:30)

Παιδιά πριν από χρόνια σε μια εφημεριδά που είχε ένα ειδικό ένθετο το "Προς το αύριο" είχα διαβάσει κάτι τέτοιο και κάτι πράγματα του στιλ ότι με ενσωματωμένα τσιπάκια θα μπαίνεις στο σουπερμαρκετ και θα ξέρει ένας υπολογιστής ακριβώς τι θέλεις και θα σου προτείνει προϊόντα και τιμές(αν και δεν θυμάμαι αν μπαίναναι στα ρούχα ή στα χέρια). Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία. Μακριά από εμάς.

To vima eihe afti tin stili alla tin katirgise meta tin ananeosi (my ass) pou ekane...

To eiha diavasei kai ego kai ehei dimosiefthei kai se alla entipa akomi.

Mutilator :shifty:

vasika egw mporw na pw oti mou fenete poly endiaferon apo texnologikhs apopshs....Den 8a h8ela na efarmostei kati tetio omws.....Protimw na vlepw ton eauto mou kai tous gyrw mou san an8rwpous oxi san ena proion me barcode

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ylianos (23 Ιούν. 2004 , 03:37)

Επίσης τα κινητά με συρόμενη πόρτα πώς ονομάζονται στα Ελληνικά;

Ευχαριστώ πολύ

sliding phone νομίζω..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (23 Ιούν. 2004 , 20:25)

sliding phone νομίζω..

Sta Ellinika..?? :D :p :confused:

Mutilator :shifty:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (23 Ιούν. 2004 , 20:30)

Με συρόμενη πόρτα, όπως το είπε. Δεν νομίζω να υπάρχει στα ελληνικά με μια λέξη. ;)

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος να φυτευτεται αυτό το chip στο μπράτσο και όχι να το κουβαλάμε σε μια μικρή κάρτα; Τι για να μην το χάσουμε; Και πως θα γεμίζουμε το chip αυτό με χρήματα, μην μου πήτε οτι θα θέλει κάποια κάρτα τράπεζας γιατι εδώ θα γελάσω.

Έχω ακούσει οτι στο μέλλον θα πληρώνουμε μέσο κινητού τηλεφώνου (bluetooth, IR) κτλ, οπότε αυτό το θεωρώ ποιο κοντά στην πραγματικότητα, μιας και όλοι μας έχουμε ένα κινητό τηλέφωνο μαζί μας.

Αυτά με τις εμφυτέυσεις τα θεωρώ μούφες, κάτι παρόμοια ακούγαμε για κινητά στα δόντια και κάποια άλλα στα rx:

Έλεος...είμαι άτομο της τεχνολογίας άλλα όχι και έτσι...

Less is more...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (23 Ιούν. 2004 , 20:30)

:lol: :lol: :stupid:

Δεν φορούσα τα γυαλιά μου aggelopas!! :p

Το candy bar τελικά μεταφράζεται τελικά με μια λέξη; Πώς μπορούμε να το πούμε; Κανονικό κινητο; Οχι... Εστω και περιφραστικά έναν καλό τρόπο να το πούμε;

Είναι για μια μετάφραση που πρέπει να κάνω... Θα με βοηθούσατε πολύ. Ευχαριστώ!

ABOUT m-micropayments in GREECE:

Γεια χαρά κι από μένα!

Ονομάζομαι Κώστας Τζαμαλούκας και εδώ και τουλάχιστον 3 χχρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με ασύρματες λύσεις μικροπληρωμών, τηλεμετρίας και μηνυμάτων. Η εταιρεία μου είναι η ASYRMA Ltd. http://www.asyrma.com ή http://www.asyrma.gr

Το προσωπικό email μου, είναι tzamko@asyrma.com

Aν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου (αφού πρώτα επισκεφτείς το web site μας) ευχαρίστως να τα πούμε πιο αναλυτικά.

Τα πράγματα στην Ελλάδα γύρω αππό αυτό το θέμα, πάντως, είναι αρκετά πίσω (και δεν εννοω΄τεχνολογικά, αλλά γραφειοκρατικά και νομοθετικά).

Θα τα πούμε.

Φιλικά και με εκτίμηση,

Κώστας

==============================================

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος webseeker (19 Ιαν. 2004 , 01:00)

Θα ήθελα να ρωτήσω τους ? σχετικούς για το σύστημα λειτουργίας των sms και των εταιρειών που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες

Συγκεκριμένα θέλω να δω πως (και αν) γίνεται να κάνω μια υπηρεσία micropayments μέσω sms ή οτιδήποτε άλλο αρκεί να δω πως δουλεύει

Ρώτησα στην newsphone και ο ανθρωπος δεν ήταν καθόλου εξυπηρετικός παρ’ότι με κουβάλησε εκεί για να συζητήσουμε.

Πήρα τηλέφωνο και την mediatel και μου είπε μια κοπέλα (τουλάχιστον αυτή ήταν καλύτερη) ότι ασχολούνται περισσότερο με τις voice χρεώσεις και όχι τόσο με τα sms

Με την internetq δεν θέλω να μπλέξω γιατί από τότε που είχαν το fleamarket και επικοινώνησα είδα ότι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανεγκέφαλους.

Στον ant1 internet έχουν ένα τουπέ που δεν περιγράφεται. Λες και τους ανήκουν όλες οι ιδέες.

Επίσης με μια bws που είχε πριν από καιρό ο jokes.gr που πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι είναι στην Πάτρα αλλά έρχονται συχνά στην Αθήνα οπότε και θα μπορούσαμε να κανονίσουμε ραντεβού. Μου απάντησε ένας μεγάλος κύριος που μου έδωσε την εντύπωση ότι κρατάει τα τηλέφωνα για κάποιον άλλο. Δε μου γέμισε το μάτι ( το αυτί ) πάντως.

Παρ’όλα τα διάφορα παράλογα και εξωφρενικά που άκουσα το βραβείο παίρνει ο τρόπος που μοιράζονται τα κέρδη

Στην αποστολή πχ. Ενός μηνύματος που στον αποστολέα κοστίζει 1 Ευρώ

60% παίρνει η εταιρεία του δικτύου που ανήκει ο αποστολέας

20% παίρνει η ενδιάμεση εταιρεία (πχ. Newsphone , medialtel , internetq κτλ. )

και το υπόλοιπο 20% ο ενδιαφερόμενος που έχει την ευθύνη

να το προωθήσει , να φτιάξει την εφαρμογή ή ότι άλλο

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή που μιλάμε μιας και έψαξα πριν απο καιρό αλλά ένα έχω μόνο να πω ..... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!

Δεν γίνεται να μην υπάρχει κάποια λύση

Διαφώτιστε με σχετικά

The Future is WIRELESS!

Το μέλλον είναι ASYRMAto...

Cheers,

tzamko

Καταρχάς καλισπέρα φίλε T-mobile,

:)

όπως είδες στο αρχικό μου ποστ έγραψα:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dread (21 Ιούν. 2004 , 21:24)

Αν σας αδειάσει πηγαίνεις σε ένα κοντινό τραπεζικό κατάστημα όπου με ένα ειδικό μηχάνημα (με λέιζερ) σας βάζουν λεφτά.

Για να καταλάβεις είναι ένα μηχάνημα ολόιδιο με αυτό που χρησιμοποιείτε για την αποκρυπτογράφηση των bar-codes. Τέτοια που χρησιμοποιούνται και στα super markets αλλά με διαφορά στην λειτουργία τους.

Πρακάτω

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος T-mobile (24 Ιούν. 2004 , 23:07)

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος να φυτευτεται αυτό το chip στο μπράτσο και όχι να το κουβαλάμε σε μια μικρή κάρτα;

Ε λοιπόν όπως ανέφερα και παραπάνω είναι πιο ασφαλές και εξάλλου δεν χρειάζεται ΡΙΝ!! Με αυτό φυσικά δεν εννοώ ότι θα ήθελα ένα chip!!

Και τέλος

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος T-mobile (24 Ιούν. 2004 , 23:07)

Αυτά με τις εμφυτέυσεις τα θεωρώ μούφες, κάτι παρόμοια ακούγαμε για κινητά στα δόντια και κάποια άλλα στα rx:

Έλεος...είμαι άτομο της τεχνολογίας άλλα όχι και έτσι...

Εμ, κάποτε όμως αυτή θα είναι η καθημερινότητα. :confused:

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

Παλιότερα είχα τύχει σε έναν καυγά όπου επιβάτης "επιτέθηκε" σε ελεγκτή αστικών λεωφορείων γιατί αυτός μιλούσε με το κινητό. Ο επιβάτης έλεγε ότι είχε βηματοδότη (άλλη παλιά αγαπημένη ιστορία θυμάστε;) και ότι υπάρχει "νομοθετική απαγόρευση της χρήσης κινητών σε ΜΜΜ". Μήπως απαγορεύεται (όσο απαγορεύεται να αλλάξεις κουφώματα στα παράθυρα χωρίς άδεια της πολεοδομίας;)
Read The F...ing Manual First

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ylianos (25 Ιούν. 2004 , 12:01)

Το candy bar τελικά μεταφράζεται τελικά με μια λέξη; Πώς μπορούμε να το πούμε; Κανονικό κινητο; Οχι... Εστω και περιφραστικά έναν καλό τρόπο να το πούμε;

Είναι για μια μετάφραση που πρέπει να κάνω... Θα με βοηθούσατε πολύ. Ευχαριστώ!

Αν το θες για εργασία γιατί δεν το βάζεις στα αγγλικά όπως είναι; Και να βάλεις δίπλα σε παρένθεση κλασσικό σχήμα ή συμπαγές τελος πάντων. Δεν μπορείς να πετύχεις μετάφραση ακριβώς. Εμένα πάντως αυτά μου έρχοντια στο μυαλό. :)

Σήμερα περνάμε μία εποχή που το κινητό είναι στις δόξες του. Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον μία συσκευή, συμβόλαια, κάρτες κλπ κλπ.

Θα ήθελα να δω τις απόψεις σας όσον αφορά το μέλλον της κινητής. Όποιο μέλλον προκύψει, είτε πχ τα κινητά αποδειχθούν επιβλαβή για τον άνθρωπο, είτε αν πχ ξαφνικά οι χρεώσεις πιάσουν κορυφή ή πάτο, είτε ακόμα και αν κάποια άλλη τεχνολογία εισβάλλει στη ζωή μας και αντικαταστήσει το κινητό.

Θα ήθελα τις απόψεις όλων, για να προσδιορίσουμε συλλογικά από τώρα αυτό που είναι πιο πιθανό να δούμε ή να έχουμε στα επόμενα χρόνια.

Φιλικά,

muhaha

Εν οίδα ότι εν οίδα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog (28 Ιούν. 2004 , 09:20)

Ζήσε το παρόν και απόλαυσε το ή βελτίωσε το.

Κανείς δεν ξέρει το μέλλον τι θα φέρει.

Όμως με σωστή προετοιμασία μπορούν να αποφευχθούν προβλήματα του μέλλοντος. :p

Η λογική αυτή jog δεν πρόκειται να σε οδηγήσει μπροστά. Αν κανείς δεν σκεφτόταν το μέλλον τώρα θα είχαμε ήδη καταστραφεί.

:blink:

Πολλές μελέτες ήδη καταγράφουν και προσπαθούν να προβλέψουν την επίπτωση της ακτινοβολίας των κινητών πάνω στον άνθρωπο. Και πιστεύω πως κάποτε θα παρθούν δρακόντεια μέτρα για την ακτινοβολία αυτη!!! :!:

<-><-><-><-><->

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dread (28 Ιούν. 2004 , 12:13)

Όμως με σωστή προετοιμασία μπορούν να αποφευχθούν προβλήματα του μέλλοντος. :p

Η λογική αυτή jog δεν πρόκειται να σε οδηγήσει μπροστά. Αν κανείς δεν σκεφτόταν το μέλλον τώρα θα είχαμε ήδη καταστραφεί.

:blink:

Πολλές μελέτες ήδη καταγράφουν και προσπαθούν να προβλέψουν την επίπτωση της ακτινοβολίας των κινητών πάνω στον άνθρωπο. Και πιστεύω πως κάποτε θα παρθούν δρακόντεια μέτρα για την ακτινοβολία αυτη!!! :!:

Σωστή προετοιμασία που γίνεται σε ελάχιστο βαθμό.

Το μέλλον μας επιφυλάσσει πολλά που δε μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτά.

Δε μιλάω για την ακτινοβολία.

Μιλάω γενικά

:)

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned