Jump to content

Google Pixel 2 XL

jimmmysil
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι φοβερή η Asisstant αλλά η τελευταία αλλαγή που έκαναν εμποδίζοντας να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο για "λόγους ασφαλείας" είναι τραγική.

Σου καταστρέφει τον hands free έλεγχο του τηλεφώνου σε μεγάλο βαθμό.

λες αυτο που του λες ok google αλλα και παλι σου ζηταει Pin? και νομιζα εφταιγε η συσκευη μου... οντως αν ειναι να το ξεκλειδωνεις και μετα να μιλας χανεις την πρακτικοτητα του ok google για το κινητο

Δεν ειναι Αγγλικα και δεν ξερω πως βγαινει ο καιρος διπλα απο την ημερα πανω στην μπαρα.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πως αφαιρειται?

Μπερδεύτηκα εγώ. Θέλει άλλον launcher. Αυτό δεν αλλάζει στον default της google. Είναι όπως το search bar κάτω.

Είναι φοβερή η Asisstant αλλά η τελευταία αλλαγή που έκαναν εμποδίζοντας να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο για "λόγους ασφαλείας" είναι τραγική.

Σου καταστρέφει τον hands free έλεγχο του τηλεφώνου σε μεγάλο βαθμό.

λες αυτο που του λες ok google αλλα και παλι σου ζηταει Pin? και νομιζα εφταιγε η συσκευη μου... οντως αν ειναι να το ξεκλειδωνεις και μετα να μιλας χανεις την πρακτικοτητα του ok google για το κινητο

Από την άλλη δεν ξέρω αν όντως το voice activation είναι όντως τόσο ασφαλές από μόνο του. Εγώ το βλέπω πολύ καλό σαν βήμα. Μεγαλύτερη ασφάλεια είναι. Τώρα θα μου πεις για να πάρεις ένα τηλέφωνο θα μπορούσαν να το έχουν αφήσει αλλά από την άλλη σου λέει είναι χρήση που επηρρεάζει και χρεώσεις ή προσωπικά δεδομένα (ο αριθμός τηλεφώνου σου για παράδειγμα) άρα πάλι υπάρχουν περιορισμοί. Γενικά η κουβέντα περί ασφάλειας έχει άπειρα παρακλάδια.

Αν και νομίζω έχει επιλογή να κάνεις πράγματα και ας είναι locked.

Edited by djkostas20

Google Pixel 9 Pro XL

Μπερδεύτηκα εγώ. Θέλει άλλον launcher. Αυτό δεν αλλάζει στον default της google. Είναι όπως το search bar κάτω.

Από την άλλη δεν ξέρω αν όντως το voice activation είναι όντως τόσο ασφαλές από μόνο του. Εγώ το βλέπω πολύ καλό σαν βήμα. Μεγαλύτερη ασφάλεια είναι. Τώρα θα μου πεις για να πάρεις ένα τηλέφωνο θα μπορούσαν να το έχουν αφήσει αλλά από την άλλη σου λέει είναι χρήση που επηρρεάζει και χρεώσεις ή προσωπικά δεδομένα (ο αριθμός τηλεφώνου σου για παράδειγμα) άρα πάλι υπάρχουν περιορισμοί. Γενικά η κουβέντα περί ασφάλειας έχει άπειρα παρακλάδια.

Τον καιρο τουλαχιστον, πως μπορω να τον αφαιρεσω τωρα που μπηκε?

Τον καιρο τουλαχιστον, πως μπορω να τον αφαιρεσω τωρα που μπηκε?
Δεν σε πιάνω. Τι θες να αφαιρέσεις. Όπως και το search έτσι και το widget αυτό είναι καρφωμένα και δεν αλλάζουν. Αν θες βάζεις άλλον launcher.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Google Pixel 9 Pro XL

Δεν σε πιάνω. Τι θες να αφαιρέσεις. Όπως και το search έτσι και το widget αυτό είναι καρφωμένα και δεν αλλάζουν. Αν θες βάζεις άλλον launcher.

http://i67.tinypic.com/aykkrt.jpg

Μεχρι πριν λιγο, δεν ειχα τον καιρο κ μου μπηκε απο μονο του.

http://i67.tinypic.com/aykkrt.jpg

Μεχρι πριν λιγο, δεν ειχα τον καιρο κ μου μπηκε απο μονο του.

Ο καιρός ήταν πάντα εκεί. Ίσως δεν είχε πάρει τα δεδομένα και δεν σου εμφανιζόταν. Πατώντας παρατεταμένα μπορείς να επιλέξεις ποιες πληροφορίες να εμφανίζονται, αλλά από όσο θυμάμαι δεν μπορείς να αφαιρέσεις τον καιρό.

Χωρίς να αλλάξεις launcher δεν μπορείς να το αφαιρέσεις αυτό το widget που λέγεται At a glance.

Αν και νομίζω έχει επιλογή να κάνεις πράγματα και ας είναι locked.

Σίγουρα δεν είναι, αλλά είναι επιλογή του καθενός. Κάποιοι δεν έχουν καν Pin στο κινητό και κάποιοι έχουν δαχτυλικό αποτύπωμα. Αυτό είναι θέμα του καθενός. Το να μην μπορώ να χειριστώ το κινητό μου χωρίς να το έχω στα χέρια είναι πρόβλημα για μένα και το πώς το χρησιμοποιώ. Ας άφηναν τη δυνατότητα να επιλέξεις. Το έχω ξαναπεί, η Google έχει λίγα χρόνια που ακολουθεί τακτικές Apple (παίρνει η ίδια απόφαση για το τι είναι καλό για τον χρήστη).

Ο καιρός ήταν πάντα εκεί. Ίσως δεν είχε πάρει τα δεδομένα και δεν σου εμφανιζόταν. Πατώντας παρατεταμένα μπορείς να επιλέξεις ποιες πληροφορίες να εμφανίζονται, αλλά από όσο θυμάμαι δεν μπορείς να αφαιρέσεις τον καιρό.

Χωρίς να αλλάξεις launcher δεν μπορείς να το αφαιρέσεις αυτό το widget που λέγεται At a glance.

Τωρα που σου γραφω, αφαιρεθηκε μονο του χωρις να κανω κατι.

Σίγουρα δεν είναι, αλλά είναι επιλογή του καθενός. Κάποιοι δεν έχουν καν Pin στο κινητό και κάποιοι έχουν δαχτυλικό αποτύπωμα. Αυτό είναι θέμα του καθενός. Το να μην μπορώ να χειριστώ το κινητό μου χωρίς να το έχω στα χέρια είναι πρόβλημα για μένα και το πώς το χρησιμοποιώ. Ας άφηναν τη δυνατότητα να επιλέξεις. Το έχω ξαναπεί, η Google έχει λίγα χρόνια που ακολουθεί τακτικές Apple (παίρνει η ίδια απόφαση για το τι είναι καλό για τον χρήστη).

Έχει επιλογή όπως σου είπα παραπάνω. Εμένα μία χαρά λειτουργεί και από lockscreen.

Google Pixel 9 Pro XL

Συνεχεια εμφανιζεται και φευγει χωρις να ξερω τον λογο. Επισης, με κλειστο gps κλπ πως γινεται να παιρνει πληροφοριες? Με δεδομενα οταν ειμαι μου δειχνει καιρο Αθηνας και μονο με wifi την σωστη τοποθεσια. Ειναι δυνατον να μημ μπορει να αφαιρεθει αυτη η λειτουργια/ενδειξη?

Είναι baked μέσα στον Pixel launcher, δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Κάποιες φορές τρώει μικρές φρίκες, κυρίως όταν η Google "παίζει".

Θα στρώσει.

Google Pixel 5

Είναι baked μέσα στον Pixel launcher, δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Κάποιες φορές τρώει μικρές φρίκες, κυρίως όταν η Google "παίζει".

Θα στρώσει.

Σαν τοποθεσια γιατι βγαζει αλλη απο αυτην που ειμαι με δεδομενα ενω με wifi ειναι οκ? Επισης, πως καταλαβαινει τοποθεσια αφου ειναι κλειστο το gps?

Επισης, τρωει και αρκετη μπαταρια που βλεπω ο launcher.

Edited by FoT1s

Σαν τοποθεσια γιατι βγαζει αλλη απο αυτην που ειμαι με δεδομενα ενω με wifi ειναι οκ? Επισης, πως καταλαβαινει τοποθεσια αφου ειναι κλειστο το gps?

Επισης, τρωει και αρκετη μπαταρια που βλεπω ο launcher.

Προφανώς και μπορεί να γνωρίζει τοποθεσία το κινητό και χωρίς gps. Τα gps δίνει ακρίβεια. Με δεδομένα είσαι συνδεδεμένος σε μία κεραία. Άρα μπορεί να ξέρει και που είσαι. Το που δείχνει τώρα με δεδομένα και wifi λογικά φαντάζομαι οτι έχει να κάνει με τους παρόχους και που σου βγάζουν IP.

Δεν νομίζω ότι τρώει μπαταρία ο launcher του. Δώσε του χρόνο να στρώσει

Edited by djkostas20

Google Pixel 9 Pro XL

Έχει επιλογή όπως σου είπα παραπάνω. Εμένα μία χαρά λειτουργεί και από lockscreen.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι έγινε. Ναι υπάρχει επιλογή και την έχω, αλλά αυτό σε αφήνει να κάνεις ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα που θεωρεί η Google ότι δεν είναι θέμα ασφαλείας, π.χ. τον καιρό. Δεν μπορείς να ελέγξεις τη μουσική π.χ. αν είσαι στο αυτοκίνητο. Διάβασε εδώ και δες κάποια σχετικά σχόλια από κάτω:

https://www.androidauthority.com/google-removes-voice-match-unlock-961572/

Τωρα που σου γραφω, αφαιρεθηκε μονο του χωρις να κανω κατι.

Ανοιγοκλείνεις τοποθεσία ή δεδομένα και wifi; Αυτό είναι το πιο πιθανό. Δεν αφαιρείται, απλά δεν έχει δεδομένα για να βρει πού είσαι και δεν τον δείχνει.

Καμιά φορά κολλάει και δεν δείχνει (το έχω πάθει κι εγώ για κάποιες μέρες), αλλά έτσι όπως μου το περιγράφεις μάλλον πειράζεις τις ρυθμίσεις τοποθεσίας.

Ο launcher τρώει ελάχιστα μπαταρία, αν δεν έχεις άλλο θέμα μην τον πειράζεις.

Το θέμα με τον καιρό είναι υπαρκτό και σε άλλες συσκευές με τον launcher της Google. Μη το ψάχνετε, υπεύθυνη είναι η ίδια.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι έγινε. Ναι υπάρχει επιλογή και την έχω, αλλά αυτό σε αφήνει να κάνεις ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα που θεωρεί η Google ότι δεν είναι θέμα ασφαλείας, π.χ. τον καιρό. Δεν μπορείς να ελέγξεις τη μουσική π.χ. αν είσαι στο αυτοκίνητο. Διάβασε εδώ και δες κάποια σχετικά σχόλια από κάτω:

https://www.androidauthority.com/google-removes-voice-match-unlock-961572/

Δεκτά όσα λέει αλλά εμένα παίζει κανονικά. Του λέω παίξε μουσική και μου ανοίγει spotify μόνο του και ξεκινάει αναπαραγωγή. Παίρνει τηλέφωνο όποιον θέλω και λοιπές τέτοιες απλές εργασίες. Τώρα πχ για να ανοίξει τα emails ζητάει ξεκλέιδωμα ή αν στείλω μήνυμα στο viber, το στέλνει αλλά μετά ζητάει ξεκλείδωμα για να ανοίξει και την εφαρμογή κάτι που είνια λογικό. Τέσπα γενικά στο θέμα της ασφάλειας δεν θα με βρείς αντίθετο. Το voice match δεν νομίζω ότι αρκεί σαν μέτρο ασφάλειας. Και στην πράξη δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βάλεις στον χρήστη όλες τις επιλογές.

Google Pixel 9 Pro XL

Δεκτά όσα λέει αλλά εμένα παίζει κανονικά. Του λέω παίξε μουσική και μου ανοίγει spotify μόνο του και ξεκινάει αναπαραγωγή. Παίρνει τηλέφωνο όποιον θέλω και λοιπές τέτοιες απλές εργασίες. Τώρα πχ για να ανοίξει τα emails ζητάει ξεκλέιδωμα ή αν στείλω μήνυμα στο viber, το στέλνει αλλά μετά ζητάει ξεκλείδωμα για να ανοίξει και την εφαρμογή κάτι που είνια λογικό. Τέσπα γενικά στο θέμα της ασφάλειας δεν θα με βρείς αντίθετο. Το voice match δεν νομίζω ότι αρκεί σαν μέτρο ασφάλειας. Και στην πράξη δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βάλεις στον χρήστη όλες τις επιλογές.

Μήπως δεν πήρες αυτό το update τότε. Έχει λίγες μέρες που έγινε, δεν θυμάμαι αν έγινε με το March update ή συνέπεσε απλά. Ήταν έτσι εξ αρχής το Pixel 3, αλλά έγινε και στα υπόλοιπα.

Μου έβγαλε και μήνυμα όταν άλλαξε, οπότε λογικά θα το είχες πάρει χαμπάρι αν είχε συμβεί.

Δεν λέω ότι είναι ασφαλές το voice match σε καμία περίπτωση, λέω ότι πρέπει ο καθένας να έχει επιλογή. Από τη στιγμή που υπήρχε μάλιστα η δυνατότητα ήδη και δεν είναι ότι θα ήταν κάτι έξτρα.. Είναι μάντρωμα κανονικό και μου τη δίνει. Όπως και το at a glance που ρωτάει ο φίλος παραπάνω. Εμένα με έχει βολέψει πάρα πολύ, μου αρέσει κι ο καιρός, μου αρέσει που βγάζει τα ραντεβού μου (χρησιμοποιώ πολύ το Google Calendar) και ότι βγάζει τις πληροφορίες για την πτήση μου ή πότε πρέπει να φύγω για το αεροδρόμιο. Αλλά κάποιος άλλος δεν το θέλει. Γιατί να έχεις ένα widget μόνιμα εκεί και να μην μπορείς να το ρυθμίσεις/αφαιρέσεις.

Μήπως δεν πήρες αυτό το update τότε. Έχει λίγες μέρες που έγινε, δεν θυμάμαι αν έγινε με το March update ή συνέπεσε απλά. Ήταν έτσι εξ αρχής το Pixel 3, αλλά έγινε και στα υπόλοιπα.

Μου έβγαλε και μήνυμα όταν άλλαξε, οπότε λογικά θα το είχες πάρει χαμπάρι αν είχε συμβεί.

Δεν λέω ότι είναι ασφαλές το voice match σε καμία περίπτωση, λέω ότι πρέπει ο καθένας να έχει επιλογή. Από τη στιγμή που υπήρχε μάλιστα η δυνατότητα ήδη και δεν είναι ότι θα ήταν κάτι έξτρα.. Είναι μάντρωμα κανονικό και μου τη δίνει. Όπως και το at a glance που ρωτάει ο φίλος παραπάνω. Εμένα με έχει βολέψει πάρα πολύ, μου αρέσει κι ο καιρός, μου αρέσει που βγάζει τα ραντεβού μου (χρησιμοποιώ πολύ το Google Calendar) και ότι βγάζει τις πληροφορίες για την πτήση μου ή πότε πρέπει να φύγω για το αεροδρόμιο. Αλλά κάποιος άλλος δεν το θέλει. Γιατί να έχεις ένα widget μόνιμα εκεί και να μην μπορείς να το ρυθμίσεις/αφαιρέσεις.

Ότι update υπάρχει το κάνω. Έχω και την επιλογή αλλαγμένη όπως την λέει το άρθρο που έβαλες παραπάνω. Τώρα τι να σου πω.

Για το μάντρωμα που λες δεκτό. Αλλά αυτό σημαίνει οικοσύστημα! Και αυτό θέλουν όλες οι εταιρείες και είναι απόλυτα λογικό. Πρέπει να σε κάνουν να εξαρτηθείς όσο μπορείς από αυτές by default και όχι κατ' επιλογή. Αν θες επιλογή σου λέει, υπάρχει λύση. Βάλε άλλον launcher. Το ίδιο κάνουν όλες οι εταιρείες σε όλο το κόσμο σε όλα τα προϊόντα. Κάθε εταιρεία θέλει να σε εγκλωβίσει στις συνήθειες της. Στον δικό της τρόπο.

Στο θέμα ασφάλειας η επιλογή είναι θεμιτή μεν αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Για εμάς σαν χρήστες μπορεί να είναι ένα toggle switch. Από πίσω όμως μπορεί να κρύβεται ολόκληρη λογική για το dev team ή και την ίδια την εταιρεία που είναι και άγνωστη στον χρήστη. Μία λογική μπορεί να είναι ότι ο μέσος χρήστης πολλές φορές απλώς ανοιγοκλείνει διακοπτάκια και δεν διαβάζει καν τι είναι αυτά και απλά βλέπει τι κάνουν χωρίς να συνειδητοποιεί όλες τις συνέπειες. Άρα εδώ υπάρχουν 2 δρόμοι. Φουλ ελευθερία χωρίς καμία πρόνοια ή περιορισμούς για μεγιστοποίηση της ασφάλειας. Υπάρχει πολύ παρασκήνιο γενικά. Και φυσικά πάντα όλα μπαίνουν κάτω από την γενική οδηγία. Κλείσε τον χρήστη όσο γίνεται στο οικοσύστημα μας.

Google Pixel 9 Pro XL

Η μπαταρια, μετα απο τσεκ που εκανα, μου πεφτει καθε 10 λεπτα συνεχομενης χρησης (ακομα και βιντεο στο youtube) 1 με 2%. Χθες που το εβαλα για φορτιση στο 15% ειχα 6 ωρες και 20 λεπτα οθονη. Απολυτα ευχαριστημενος.

Για το θεμα του καιρου πανω στην μπαρα, σαν λυση, το μονο που βρηκα, εκλεισα την αδεια τοποθεσιας απο το google και τον launcher και γυρισα το google app στην εργοστασιακη εκδοση χωρις να την κανω ενημερωση, και ολα καλα.

Για το θεμα του καιρου πανω στην μπαρα, σαν λυση, το μονο που βρηκα, εκλεισα την αδεια τοποθεσιας απο το google και τον launcher και γυρισα το google app στην εργοστασιακη εκδοση χωρις να την κανω ενημερωση, και ολα καλα.

Με αυτόν τον τρόπο βέβαια δεν βλέπεις τον καιρό ούτε στο google feed..

Google Pixel 5

Με αυτόν τον τρόπο βέβαια δεν βλέπεις τον καιρό ούτε στο google feed..

Έτσι κι αλλιώς, έχω άλλες εφαρμογές για τον καιρό, οπότε, δεν με ενοχλεί καθόλου.

Άλλωστε, δεν καταλαβα και ποτε τι ακριβώς κάνει η εφαρμογη της google, εκτος οτι εχεις πιο αμεση αναζητηση. Ολες οι αλλες λειτουργιες και δυνατοτητες, δεν με ενδιαφερουν και πολυ. Ειμαι πιο πολυ των απλων πραγματων.

Γιατι καποιες φορες οταν κλεινω την κληση, χανεται το σημα και ερχεται ξανα?

Επισης, πως κανεις clear cache partition? Γιατι απο recovery δεν εχει τετοια επιλογη, παρα μονο factory reset.

Edited by FoT1s

Clear cache δεν υπάρχει για όλο το cache partition, αν απαιτείται μπορείς να σβήσεις την cache μόνο σε μια εφαρμογή που θες στην περίπτωση που αυτή κολλάει/δυσλειτουργει. Γενικότερα αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος να κάνεις συνέχεια clear cache

Sent from my Pixel 2 XL

Clear cache δεν υπάρχει για όλο το cache partition, αν απαιτείται μπορείς να σβήσεις την cache μόνο σε μια εφαρμογή που θες στην περίπτωση που αυτή κολλάει/δυσλειτουργει. Γενικότερα αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος να κάνεις συνέχεια clear cache

Sent from my Pixel 2 XL

Αυτο για το σημα, εχεις καμια ιδεα τι μπορει να παιζει? Καποιες φορες, χανω το σημα τελειως και ερχεται ξανα, χωρις λογο. Μεχρι στιγμης, μου το εκανε 2-3 φορες σε ενα συγκεκριμενο μαγαζι που εχει σημα κανονικα σαν σημειο ομως, με αλλες δοκιμες που εκανα, δεν προσεξα κατι...:worry:

• The title was changed to Google Pixel 2 XL