Jump to content

Huawei Mate 10 Pro

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες το ηχείο το κάτω λίγο πριν το τέλος της μέγιστης έντασης σας τσιριζει λίγο ή έχει πρόβλημα το δικό μου?

Ναι το κάνει.Βέβαια εξαρτάται και από την ένταση αυτού που ακούς.Εμένα το κάνει συνήθως στο youtube αλλά όχι πάντα.

Παίδες το ηχείο το κάτω λίγο πριν το τέλος της μέγιστης έντασης σας τσιριζει λίγο ή έχει πρόβλημα το δικό μου?
Τσιρίζει σε όλα τα mate 10 pro,Δεν έχει πρόβλημα το δικό σου αποκλειστικά

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κινητό με 2 μέρες αυτονομία και του άλλου δεν του φτάνει. Τι να πεις... Πάρε Nokia 3310 να σου κρατάει μια βδομάδα.

Εμένα σήμερα πάντως παιδιά μου συνέβη κάτι άσχημο. Είμαι εξωτερικό για δουλειά και χρειάστηκε να πάρω τηλέφωνο κάποια στιγμή. Κάλεσα τον αριθμό αλλά δεν άκουγα τίποτα στο ακουστικό. Ο συνομιλητής το είχε σηκώσει από την άλλη. Εβλεπα οτι έγραφε ο χρόνος αλλά δεν με άκουγε. Το έβαλα σε ανοιχτή ακρόαση αλλά και πάλι τίποτα. Δεν έστρωσε ούτε με επανεκκίνηση. Εστρωσε μόνο με clear cache. Χρησιμοποιώ 2 κάρτες με σύνδεση.

Περίεργα πράγματα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η ΑΙ αναγνώρισε μέχρι και την "θεατρική παράσταση" όπως το ονομάζει. :pe8ae578072e35e3a2030a18c96bf9caf.jpg

Στάλθηκε από το Mate 10 Pro μου.

Εμένα όταν βγάζει αυτό το σηματακι λέει optimised for performance

From the dawn of our species, Man has been blessed with curiosity. Our most precious gift, without exception, is the desire to know more - to look beyond what is accepted as the truth and to imagine what is possible.

--Alvar Hanso--

Μα για την στοκ εφαρμογή mail μιλαω. Gmail δε δουλεύω χρόνια τώρα..

----- προσθήκη μηνύματος 71 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η στοκ εφαρμογή δεν έχει καν schedule που έχουν όλα τα στοκ. Εγώ θέλω κάθε μισή ώρα τη μέρα μέχρι τις 3 και μετά κάθε 3 ώρες. Έχω που έχω 50 κλήσεις τη μέρα. Άμα βαράει και αυτό όλη μέρα με 3 επαγγελματικά mail σώθηκα

----- προσθήκη μηνύματος 91 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όλα αυτά σε wifi και σε σταθερό σημείο ή είσαι έξω όλη μέρα? Κλήσεις κάνεις καθόλου ?? Αν τα κάνεις έξω και με κλήσεις θα δεις μεγάλη διαφορά από αυτά που λες τώρα

Και κλήσεις, και κλήσεις Viber που καταναλώνει σα τρελό. Και έξω κυρίως είμαι με 4G. Σήμερα ας πούμε χωρίς παιχνίδι ειμαι εδώ.

f5186f89da445c4ced7caa8b07da0449.jpg3185d683d49b1d2a43117fb5179c6117.jpg

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 105 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι το κάνει.Βέβαια εξαρτάται και από την ένταση αυτού που ακούς.Εμένα το κάνει συνήθως στο youtube αλλά όχι πάντα.
Το ηχειο πάντως έχω να πω ότι στο τέρμα είναι δυνατό αλλά όταν κατεβάζεις την ένταση 2 κλικ κάτω είναι λες και το χεις κατεβάσει στη μέση.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τούτο πάλι τι είναι?? Έχω μη αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών.

7b888ac53c1c959e141b700b9efb532e.jpg

Using Tapatalk

Και κλήσεις, και κλήσεις Viber που καταναλώνει σα τρελό. Και έξω κυρίως είμαι με 4G. Σήμερα ας πούμε χωρίς παιχνίδι ειμαι εδώ.

f5186f89da445c4ced7caa8b07da0449.jpg3185d683d49b1d2a43117fb5179c6117.jpg

----- προσθήκη μηνύματος 105 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το ηχειο πάντως έχω να πω ότι στο τέρμα είναι δυνατό αλλά όταν κατεβάζεις την ένταση 2 κλικ κάτω είναι λες και το χεις κατεβάσει στη μέση.

Τούτο πάλι τι είναι?? Έχω μη αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών.

7b888ac53c1c959e141b700b9efb532e.jpg

Και εγώ μόνο 4g δουλεύω αλλά είμαι την μισή μέρα έξω με όλα ανοιχτά. Ο χρόνος σου λογικος. Εγώ μιλάω πολύ και η οθόνη δε φτάνει εκεί.

Οι εφαρμογές της fb, δηλαδή και το msngr και το insta έχουν μέσα στις ρυθμίσεις τους ξεχωριστή εντολή για αυτόματη αναβάθμιση που σκάει μύτη λίγες μέρες μετά την εγκατάσταση τους, οπότε δεν το βλέπεις από την αρχή...

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Και εγώ μόνο 4g δουλεύω αλλά είμαι την μισή μέρα έξω με όλα ανοιχτά. Ο χρόνος σου λογικος. Εγώ μιλάω πολύ και η οθόνη δε φτάνει εκεί.

Οι εφαρμογές της fb, δηλαδή και το msngr και το insta έχουν μέσα στις ρυθμίσεις τους ξεχωριστή εντολή για αυτόματη αναβάθμιση που σκάει μύτη λίγες μέρες μετά την εγκατάσταση τους, οπότε δεν το βλέπεις από την αρχή...

Είπα και γω... Εντάξει είμαι ικανοποιημένος με τη μπαταρια. Δε σκέφτομαι πλέον μη κάνω το ένα ή το άλλο και μείνω στη μέση της μερας. Κάνω ότι έχω ανάγκη και βγαίνει η μέρα απροβληματιστα. Χθες το είχα συνδέσει με το ηχοσύστημα μου 5.1 και άκουγα μουσική από Spotify μέσω WiFi,περίπου 1.5 ώρα. 2% έπεσε η μπαταρία.

Using Tapatalk

Αυτό που λες υπάρχει σε βιβλιογραφία κάπου τεκμηριωμενο ή επειδή το λένε κάποιες έρευνες και κάποιες εταιρείες που τους βολεύει να πέφτει η απόδοση της μπαταρίας, το αναπαράγουμε?
Σίγουρα το έχω διαβάσει σε άρθρο αλλά δεν θυμάμαι που. Όχι ότι έχει και πολύ σημασία μιας και ξέρουμε και οι δύο ότι μάλλον θα το αμφισβητούσες και πάλι. Πάντως εγω θεωρώ κουταμάρα να αγχώνομαι για το αν θα μου Κρατήσει η μπαταρία σε αυτό το κινητό που βγάζει μέρα ότι και να κάνεις, με την λογική να μην το φορτίζω κάθε μέρα για να μην χαλάσει η μπαταρια γρήγορα. Δλδ να ζω με το άγχος κάθε μέρα για να γλιτώσω 15 ευρώ το χρόνο

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επίσης το barcode scanner το βρίσκεις με ανοιχτή οθόνη αν κάνεις scroll down στη μέση της οθόνης (ώστε να μη βγουν οι συντομεύσεις δηλαδή). Εκεί βγάζει κάτι suggested apps και πάνω πάνω μια μπάρα αναζήτησης. Στα αριστερά της μπάρας έχει το εικονιδιάκι για barcode scanner.

Νομίζω το έχω βρει και αλλού αλλά δε θυμάμαι πού. Μπορεί να είναι και ιδέα μου.

Ρε φίλε τι είπες τώρα.... Και εγώ πάταγα εκεί και έγραφα στο search συνέχεια scanner η barcode κλπ

Καλημερες παιδες, χθες το εβαλα σε flight mode και ολη νυχτα δεν επεσε καθολου! Δεν εκλεισα τιποτα, απλα γυρισα flight και το αφησα. Αψογο.

Σίγουρα το έχω διαβάσει σε άρθρο αλλά δεν θυμάμαι που. Όχι ότι έχει και πολύ σημασία μιας και ξέρουμε και οι δύο ότι μάλλον θα το αμφισβητούσες και πάλι. Πάντως εγω θεωρώ κουταμάρα να αγχώνομαι για το αν θα μου Κρατήσει η μπαταρία σε αυτό το κινητό που βγάζει μέρα ότι και να κάνεις, με την λογική να μην το φορτίζω κάθε μέρα για να μην χαλάσει η μπαταρια γρήγορα. Δλδ να ζω με το άγχος κάθε μέρα για να γλιτώσω 15 ευρώ το χρόνο

κοιτα να δεις, δε διαφωνω οτι αν ηταν για 15 ευρω δε θα ειχα κατσει να ασχοληθω ποτε.

ΑΛΛΑ:

1ον εγω πχ που ζω επαρχια οπως και πολλοι ακομα, 15 ευρω θελουμε μονο για κουριερ να το στειλουμε σε σερβις.

2ον θελουμε 2-3 μερες τουλαχιστον να ξεμεινουμε απο κινητο

3ον δεν εχω ρωτησει κοστος αλλα κατω απο 30 ευρω δεν εχω δει μπαταρια, το σερβις δε θα θελει κανα 15αρι? και 15 τα κουριερ θες ενα 70αρι στο νερο...

Τελος, επειδη απλα καπου το διαβασες οτι δεν παθαινει τιποτα, δε σημαινει οτι ισχυει, και εχει αποδειχθει οτι οι μπαταριες πεφτουν...

Αλλιως πες μου γιατι οι ιδιες οι εταιρειες αναγνωριζουν πτωση επιδοσεων στον 1 χρονο και μερικες ριχνουν και επιδοσεις συσκευης..

Οσο για το αν κοιταζω να μου βγαζει 2 μερες κλπ, εχεις καταλαβει λαθος.

Σε πρωτη φαση, απλα κοιταζω ποσο βγαζει η συσκευη τωρα που το πηρα και απλα το αναφερω. Προφανως και δε με νοιαζει αν θα βγαλει 2.

ΜΕ νοιαζει ομως οταν θα θελω να βγαλει μια με πολλη χρηση να τη βγαλει, και αυτο θα θελω και μετα απο 1 χρονο αν το εχω ακομα ή οποιος το εχει το κινητο.

Τωρα το οτι κλεινω τη μερα με 70, προφανως και σημαινει οτι δε θα το φορτισω αν ξερω οτι η επομενη μου μερα ειναι χαλαρη. Δεν θα ετοιαζομαι για ταξιδι και θα το αφησω ετσι. αλλα αμα παω απλα δουλεια και σπιτι και χαλαρη χρηση, με βγαζει, γιατι να το φορτισω?

Edited by Nikos_Mpl

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ρε φίλε τι είπες τώρα.... Και εγώ πάταγα εκεί και έγραφα στο search συνέχεια scanner η barcode κλπ

Στις συντομεύσεις στην οθόνη κλειδώματος.

----- προσθήκη μηνύματος 62 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στις συντομεύσεις στην οθόνη κλειδώματος.

Scroll up στην οθόνη κλειδώματος.

Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος.

Υπάρχουν σημεία συγκέντρωσης στην επαρχία και δεν πληρώνεις κουριερ

στην Λακωνια δεν υπαρχει, μονο στα καταστηματα vodafone κλπ πας αν εισαι πελατης τους, αλλα θες να σου πω ποσες μερες κανουν? ενα διβδομαδο στο νερο, σιγα μη στελνουν ενα ενα τα κινητα. Μια φορα την εβδομαδα πακετο ολα.

Δεν ειναι τοσο απλα και ευκολα μερικα πραγματα. Και εγω οταν ζουσα Αθηνα ειχε αλλες αναγκες (πχ ραδιο στο κινητο), αλλες συνηθειες κλπ...

τωρα μιλατε ολοι χωρις να σκεφτεστε την θεση του αλλου. Εδω Αθηνα ειστε και δεν το πατε για 3 ωρες σερβις, θα το δωσεις εδω σε καποιον τριτο, να το στειλει και οποτε ερθει?

Καλημερες παιδες, χθες το εβαλα σε flight mode και ολη νυχτα δεν επεσε καθολου! Δεν εκλεισα τιποτα, απλα γυρισα flight και το αφησα. Αψογο.

κοιτα να δεις, δε διαφωνω οτι αν ηταν για 15 ευρω δε θα ειχα κατσει να ασχοληθω ποτε.

ΑΛΛΑ:

1ον εγω πχ που ζω επαρχια οπως και πολλοι ακομα, 15 ευρω θελουμε μονο για κουριερ να το στειλουμε σε σερβις.

2ον θελουμε 2-3 μερες τουλαχιστον να ξεμεινουμε απο κινητο

3ον δεν εχω ρωτησει κοστος αλλα κατω απο 30 ευρω δεν εχω δει μπαταρια, το σερβις δε θα θελει κανα 15αρι? και 15 τα κουριερ θες ενα 70αρι στο νερο...

Τελος, επειδη απλα καπου το διαβασες οτι δεν παθαινει τιποτα, δε σημαινει οτι ισχυει, και εχει αποδειχθει οτι οι μπαταριες πεφτουν...

Αλλιως πες μου γιατι οι ιδιες οι εταιρειες αναγνωριζουν πτωση επιδοσεων στον 1 χρονο και μερικες ριχνουν και επιδοσεις συσκευης..

Οσο για το αν κοιταζω να μου βγαζει 2 μερες κλπ, εχεις καταλαβει λαθος.

Σε πρωτη φαση, απλα κοιταζω ποσο βγαζει η συσκευη τωρα που το πηρα και απλα το αναφερω. Προφανως και δε με νοιαζει αν θα βγαλει 2.

ΜΕ νοιαζει ομως οταν θα θελω να βγαλει μια με πολλη χρηση να τη βγαλει, και αυτο θα θελω και μετα απο 1 χρονο αν το εχω ακομα ή οποιος το εχει το κινητο.

Τωρα το οτι κλεινω τη μερα με 70, προφανως και σημαινει οτι δε θα το φορτισω αν ξερω οτι η επομενη μου μερα ειναι χαλαρη. Δεν θα ετοιαζομαι για ταξιδι και θα το αφησω ετσι. αλλα αμα παω απλα δουλεια και σπιτι και χαλαρη χρηση, με βγαζει, γιατι να το φορτισω?

Δεν έχεις ξαναπάρει Huawei ε;

ΔΩΡΕΑΝ έρχεται και το παίρνει κουριερ από το σπίτι σου.

2ον. Δεν είπα ότι δεν πέφτει η απόδοση με τον καιρό. Είπα ότι δεν εξαρτάται από το αν το φορτίσεις στο 30 η στο 80%

Για την μπαταρία όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα με τεχνικές λεπτομέρειες:

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

Για την μπαταρία όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα με τεχνικές λεπτομέρειες:

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

Αδερφε αυτο που ανεβασες αφορα μπαταριες λιθιου( li-ion)... Οι μπαταριες που φορανε τα κινητα με κλειστο καπακι ειναι li-po

Δεν έχεις ξαναπάρει Huawei ε;

ΔΩΡΕΑΝ έρχεται και το παίρνει κουριερ από το σπίτι σου.

2ον. Δεν είπα ότι δεν πέφτει η απόδοση με τον καιρό. Είπα ότι δεν εξαρτάται από το αν το φορτίσεις στο 30 η στο 80%

Έρχεται δωρεάν αν εσύ θες να την αλλάξεις ? Ή στην αλλάζουν επειδή μπορεί να χάσει ένα 20% με εγγύηση ?

Γιατί προφανώς δεν μιλάμε για την περίπτωση εγγύησης αν αυτό εννοείς.

Όντως πρώτη φορά Huawei και αχρειαστο να είναι το κουριερ..

Έχει περάσει κάνεις την 131 από firmware finder. Και αν ναι είδε σοβαρές διαφορές;

Send from my Mate 10 pro

Λάζαρος..

Δεν μου την περνάει . Λογικό. Το καλό update θα έχει άλλο build number που φτιάχνει πολλά θέματα . Η 131 από ότι διάβασα δεν ήταν κάτι σημαντικό

Sent from Mate 10 pro

Δημήτρης

Αδερφε αυτο που ανεβασες αφορα μπαταριες λιθιου( li-ion)... Οι μπαταριες που φορανε τα κινητα με κλειστο καπακι ειναι li-po
http://batteryuniversity.com/learn/article/the_li_polymer_battery_substance_or_hype

Έρχεται δωρεάν αν εσύ θες να την αλλάξεις ? Ή στην αλλάζουν επειδή μπορεί να χάσει ένα 20% με εγγύηση ?

Γιατί προφανώς δεν μιλάμε για την περίπτωση εγγύησης αν αυτό εννοείς.

Όντως πρώτη φορά Huawei και αχρειαστο να είναι το κουριερ..

Έρχεται δωρεάν αν θες να κάνεις οποιοδήποτε σέρβις εντός ή εκτός εγγύησης.
Η li- po μπαταρία είναι μια τύπου li- ion μπαταρία. Αυτά που λέει το άρθρο ισχύουν και σε εμάς με διαφορά την τάση στην φόρτιση που έχουν αλλάξει πολλά λόγω ότι δεν στρεσάρονται τόσο θερμοκρασιακα.

Το θέμα είναι αν διαβάσετε αυτό που σας είπα και πριν. Δεν έχουν σημασία οι κύκλοι φορτίσης αλλά οι κύκλοι απόφόρτισης. Επίσης από ότι βλέπουμε στο διάγραμμα το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε για την μπαταρία είναι να το αφήσουμε να πέσει στο 25 % από φουλ φόρτιση.

Ευχαριστούμε για το άρθρο φίλε.

Το θέμα είναι αν διαβάσετε αυτό που σας είπα και πριν. Δεν έχουν σημασία οι κύκλοι φορτίσης αλλά οι κύκλοι απόφόρτισης. Επίσης από ότι βλέπουμε στο διάγραμμα το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε για την μπαταρία είναι να το αφήσουμε να πέσει στο 25 % από φουλ φόρτιση.

Ναι μεν αλλά μένει μια σημαντική παράμετρος απ' έξω: η συνολική διάρκεια χρόνου που χρειάζεται να γίνει αυτό. Εξηγούμαι: το 100-25% είναι - σύμφωνα με το γράφημα - το χειρότερο σενάριο. Ας το συγκρίνουμε με το καλύτερο 75-65%. Το πρώτο πάει στο 90% της μπαταρίας σε 1000 κύκλους. Το άλλο σε 8500 κύκλους. Όμως πόση μπαταρία έχεις χρησιμοποιήσει στο 100-25; 75%. Στο 75-65; 10%.

Άρα σε απόλυτα mAh χρήσης στην πρώτη περίπτωση θα φτάσεις στο 90% έχοντας καταναλώσει 1000 * 75% μπαταρία = 75000% επί τα συνολικά mAh της μπαταρίας ενώ στη δεύτερη περίπτωση 8500 * 10% = 85000% επί τα συνολικά mAh της μπαταρίας. Οι υπολογισμοί δεν είναι απολύτως ακριβείς γιατί η μπαταρία έχει χάσει και λίγα mAh οπότε ευνοείται το δεύτερο σενάριο . Άντε να πούμε ότι στο πρώτο έχεις 70000% επί τα συνολικά mAh της μπαταρίας αντί για 75000%. Αμέσως αμέσως η διαφορά γίνεται πολύ μικρότερη απ' όσο φαίνεται στο διάγραμμα. Όμως μην ξεχνάμε επίσης ότι το 100-25% προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία απ' το 75-65% και πολύ ευκολότερη διαχείριση. Σκεφτείτε να πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας μόλις πάει στο 65%, να το βγάζετε στο 75% και - το χειρότερο - να πρέπει να το ξαναφορτίσετε μόλις πέσει μόλις 10%! Αμέσως εξανεμίζονται τα οποία πλεονεκτήματα της μεγάλης μπαταρίας.

Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αν πάμε σε ένα μέσο σενάριο π.χ. το 75-25%. Εκεί πάλι για να πετύχεις λίγο καλύτερη μακροημέρευση της μπαταρίας εκμεταλλεύεσαι μόνο το 50% και αν κάνουμε αντίστοιχους υπολογισμός βλέπουμε ότι αυτή φτάνει στο 90% σε 2500 κύκλους, άρα 2500 * 50% = 125000%. Σε σχέση με τα 75000% του 100-25% είναι αρκετά καλύτερα αλλά και πάλι... εκμεταλλεύεσαι μόνο τη μισή μπαταρία.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι 1000 κύκλοι (στο 100-25%) είναι περίπου 1000 * 1.5 μέρες (για το Mate 10 Pro λέω, ένα μέσο νούμερο, άσε που σε πολλούς διαρκεί 2 μέρες). Δηλαδή 1500 μέρες, άρα... 4 χρόνια (για να πέσει στο 90%!). Να δεχτώ ότι αυτό είναι υπερβολικό γιατί αυτά μετριούνται σε εργαστηριακές συνθήκες. Να είναι οι μισές μέρες; Πάνω κάτω 2 χρόνια δηλαδή. Ε καλύτερα να το χαρείς χωρίς την έννοια πότε θα φορτίσω/ξεφορτίσω παρά να κοιτάς τα ποσοστά μπας και κερδίσεις κάνα mAh παραπάνω μετά από 2 χρόνια (που οι περισσότεροι θα το έχουν αλλάξει).

Edited by TimDeLAY

Δεν μου την περνάει . Λογικό. Το καλό update θα έχει άλλο build number που φτιάχνει πολλά θέματα . Η 131 από ότι διάβασα δεν ήταν κάτι σημαντικό

Sent from Mate 10 pro

Οκ ευχαριστώ. Τελικά πότε έρχεται το νέο update; είχα την εντύπωση ότι θα είναι το 131.

Send from my Mate 10 pro

Λάζαρος..

Λάζαρος..

Δεν ξερω αν το διαβασατε το λινκ που αναβασατε, αλλα λεει ξεκαθαρα:

" partial discharge reduces stress and prolongs battery life, so does a partial charge. Elevated temperature and high currents also affect cycle life."

Και επειδη δεν ειμαστε σε πειραμα, αλλα ζουμε, δεν γινεται κανεις να δουλευει τη μπαταρια στο 70-50-70 για να ειναι αριστη.

Ομως το να εισαι με 70% το βραδυ και να το πηγαινεις στο 100, σημαινει οτι το δουλευεις ψηλα, και τη στρεσαρεις το ιδιο με το να την αφηνεις να πεφτει κατω απο 20%...

Εγω προσωπικα θεωρω ιδανικο να φτανει μεχρι 10% (εννοω οτι αν πεσει κατω απο 20% και δεν εχει τελειωσει η μερα μου δε θα σκασω) και να το ριχνω στη φορτιση κατευθειαν μεχρι τερμα).

Γιαυτο ειπα οτι το αφηνω τη 2η μερα αν η πρωτη κλεισει σε τετοιο ποσοστο που ξερω οτι θα με βγαλει.

Επισης, σε ο,τι και αν εχω, πχ gopro camera που δεν τα δουλευω συχνα τα αφηνω με 60% μπαταρια σε περιοδο μη χρησης, ποτε γεματα.

Τελος παντων, ο καθε ενας ας κανει ο,τι θελει...ας το φορτιζει απο το 80 και με γρηγορη, δικο του προβλημα αν πεσει η αποδοση ή οχι.

Έρχεται δωρεάν αν θες να κάνεις οποιοδήποτε σέρβις εντός ή εκτός εγγύησης.

Αν ερχεται δωρεαν εκτος εγγυησης (πχ αλλαγη μπαταριας) και στο στελνουν πισω δωρεαν με μονη χρεωση τη μπαταρια (φανταζομαι στο κοστος μπαταριας δε σου χωνουν τα κουριερ---δηλαδη μια 70αρα συνολο) τοτε μπραβο τους!!

Ελπιζω να μην χρειαστει αλλα παλι καλα που το ειπες.

Παιδιά κάπου νομίζω είχε αναφερθεί για τους ήχους ειδοποίησης νέου μηνύματος στο Viber ότι ενώ υπάρχει το μενού όταν πας να επιλέξεις ήχο αυτό το μενού σε πάει στο κεντρικό μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής.... Υπάρχει λύση?
Huawei Mate 8, Samsung Galaxy Note 7, Samsung galaxy S7 edge, Lg V20, Huawei Mate 9, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note 8, Huawei Mate 10, Samsung galaxy S9+, Huawei P20 Pro Dual, Samsung Galaxy Note 9 Dual, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30, Huawei P30 pro, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy Note 10+, S21 Ultra, Samsung Zfold2

Ναι μεν αλλά μένει μια σημαντική παράμετρος απ' έξω: η συνολική διάρκεια χρόνου που χρειάζεται να γίνει αυτό. Εξηγούμαι: το 100-25% είναι - σύμφωνα με το γράφημα - το χειρότερο σενάριο. Ας το συγκρίνουμε με το καλύτερο 75-65%. Το πρώτο πάει στο 90% της μπαταρίας σε 1000 κύκλους. Το άλλο σε 8500 κύκλους. Όμως πόση μπαταρία έχεις χρησιμοποιήσει στο 100-25; 75%. Στο 75-65; 10%.

Άρα σε απόλυτα mAh χρήσης στην πρώτη περίπτωση θα φτάσεις στο 90% έχοντας καταναλώσει 1000 * 75% μπαταρία = 75000% επί τα συνολικά mAh της μπαταρίας ενώ στη δεύτερη περίπτωση 8500 * 10% = 85000% επί τα συνολικά mAh της μπαταρίας. Οι υπολογισμοί δεν είναι απολύτως ακριβείς γιατί η μπαταρία έχει χάσει και λίγα mAh οπότε ευνοείται το δεύτερο σενάριο . Άντε να πούμε ότι στο πρώτο έχεις 70000% επί τα συνολικά mAh της μπαταρίας αντί για 75000%. Αμέσως αμέσως η διαφορά γίνεται πολύ μικρότερη απ' όσο φαίνεται στο διάγραμμα. Όμως μην ξεχνάμε επίσης ότι το 100-25% προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία απ' το 75-65% και πολύ ευκολότερη διαχείριση. Σκεφτείτε να πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας μόλις πάει στο 65%, να το βγάζετε στο 75% και - το χειρότερο - να πρέπει να το ξαναφορτίσετε μόλις πέσει μόλις 10%! Αμέσως εξανεμίζονται τα οποία πλεονεκτήματα της μεγάλης μπαταρίας.

Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αν πάμε σε ένα μέσο σενάριο π.χ. το 75-25%. Εκεί πάλι για να πετύχεις λίγο καλύτερη μακροημέρευση της μπαταρίας εκμεταλλεύεσαι μόνο το 50% και αν κάνουμε αντίστοιχους υπολογισμός βλέπουμε ότι αυτή φτάνει στο 90% σε 2500 κύκλους, άρα 2500 * 50% = 125000%. Σε σχέση με τα 75000% του 100-25% είναι αρκετά καλύτερα αλλά και πάλι... εκμεταλλεύεσαι μόνο τη μισή μπαταρία.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι 1000 κύκλοι (στο 100-25%) είναι περίπου 1000 * 1.5 μέρες (για το Mate 10 Pro λέω, ένα μέσο νούμερο, άσε που σε πολλούς διαρκεί 2 μέρες). Δηλαδή 1500 μέρες, άρα... 4 χρόνια (για να πέσει στο 90%!). Να δεχτώ ότι αυτό είναι υπερβολικό γιατί αυτά μετριούνται σε εργαστηριακές συνθήκες. Να είναι οι μισές μέρες; Πάνω κάτω 2 χρόνια δηλαδή. Ε καλύτερα να το χαρείς χωρίς την έννοια πότε θα φορτίσω/ξεφορτίσω παρά να κοιτάς τα ποσοστά μπας και κερδίσεις κάνα mAh παραπάνω μετά από 2 χρόνια (που οι περισσότεροι θα το έχουν αλλάξει).

Ρε παιδιά τι ψάχνετε? Δλδ δεν θα αλλάξω μπαταρία στα 2 χρόνια & θα αλλάξω στα 2.5? Έλεος χαρείτε την μπαταρία του & ξελιγώστε την. Σε δύο χρόνια πιθανόν να μην το έχετε το τηλέφωνο, αλλά & να το έχετε αλλάζετε μπαταρία & όλα κομπλέ.

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όσοι προέρχονται από σειρά Mate μετά από πόσα update λύνονται τα προβλήματα? Αν & το oreo αποτελεί εξαίρεση.

Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος.

• The title was changed to Huawei Mate 10 Pro