Jump to content

[Note 8] Η εμπειρία σας με τη μπαταρία

ntinoscrypton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα σε όλους, νέος χρήστης Note 8 εδω στην παρέα απο προχθές, προερχόμενος απο S8 plus.

Εχω δει μια διαφορα μπαταρίας της τάξης 15% περιπου υπέρ του S8 plus.

Η χρήση μου ειναι η εξής:

- ανοικτο 4G απο τις 8:00 έως τις 18.00, μετα αλλαγή σε wifi

- κλειστό aod

- λιγο clash royale περιπου μισή ωρα μεςα στην μερα θα έλεγα

- Fb, social media και browsing η υπόλοιπη χρήση

- κλήσεις αναλόγως την ημέρα

Μέχρι στιγμής βλεπω 3.30 ωρες οθόνης με 25% υπόλοιπο μπαταρίας...

• Απαντήσεις 605
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημερα σε όλους, νέος χρήστης Note 8 εδω στην παρέα απο προχθές, προερχόμενος απο S8 plus.

Εχω δει μια διαφορα μπαταρίας της τάξης 15% περιπου υπέρ του S8 plus.

Η χρήση μου ειναι η εξής:

- ανοικτο 4G απο τις 8:00 έως τις 18.00, μετα αλλαγή σε wifi

- κλειστό aod

- λιγο clash royale περιπου μισή ωρα μεςα στην μερα θα έλεγα

- Fb, social media και browsing η υπόλοιπη χρήση

- κλήσεις αναλόγως την ημέρα

Μέχρι στιγμής βλεπω 3.30 ωρες οθόνης με 25% υπόλοιπο μπαταρίας...

Καλώς τον. Αυτή είναι η αυτονομία της συσκευής χοντρικά με φυσιολογική χρήση για κινητο. Για σταθερό Μπορείς να τα κλείσεις όλα, να κάτσεις κάτω από το modem και να βγάλεις βέβαια και 10 ώρες οθόνη

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Εγω πάντως στα στατιστικά που εχω βαλει, δεν κλεινω τίποτα. Τοποθέσια, 4g, τηλέφωνο, wifi ανοιχτα μέρα νυχτα. Τα κολπάκια που εχω κανει τα έχω αναφέρει, μαυρα background, κλεισιμο services κλπ. Σε πειραγμένο τηλέφωνο βέβαια σε αρκετά πράγματα. Γι αυτο τα ανεβασα. Οι περισσοτεροι λενε οτι πανω κατω στα ιδια ειναι. Μπορεί οκ. Εγω πάντως πριν εφαρμόσω αυτα δεν ειμουνα στα ιδια που είμαι τωρα. Εχω κερδισει πολυ.

Απορώ πως βγάζετε τέτοια SOT με το Note ενώ στο S8+ που υποτίθεται έχει καλύτερη μπαταρία με normal χρήση 4-5 ώρες SOT βγάζει μέχρι το βράδυ που το βάζω για φόρτιση πάλι...

Δοκίμασε να κάνεις το ίδιο.

Μαύρα παντού, βγάλε 40-50 services, μείωσε φωτεινότητα κλπ και άστο να παίζει βίντεο 10 ώρες συνεχόμενα στο wifi. Δεν θα καταλάβει τίποτα.

Εγώ μια φορά έτυχε να δουλέψω συνεχόμενα το s8+ δίπλα στο stand μαζί με τον υπολογιστή και έφτασε 4:30 οθόνη με 50% υπόλοιπο.

Χωρίς απενεργοποιημένο τίποτα, όλα ανοιχτά/αυτόματα/τέρμα, φυσιολογικές ρυθμίσεις τέλος πάντων :)

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ή μπαταρία δεν είναι κακή και εγώ βλέπω ότι δεν είναι μακριά από το s8 plus,αλλά καλύτερη δεν είναι με τίποτα,αν θυμάμαι καλά κάποιοι στην αρχή το υποστήριζαν,νομίζω ότι παίζει και ρόλο η υψηλή φωτεινότητα της οθόνης του note,πάντως έχει εξαιρετικό stand by που βοηθάει τον χρήστη να προγραμματίσει την χρήση του ακόμα και αν είναι μακριά από μπριζα για ώρα

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δοκίμασε να κάνεις το ίδιο.

Μαύρα παντού, βγάλε 40-50 services, μείωσε φωτεινότητα κλπ και άστο να παίζει βίντεο 10 ώρες συνεχόμενα στο wifi. Δεν θα καταλάβει τίποτα.

Εγώ μια φορά έτυχε να δουλέψω συνεχόμενα το s8+ δίπλα στο stand μαζί με τον υπολογιστή και έφτασε 4:30 οθόνη με 50% υπόλοιπο.

Χωρίς απενεργοποιημένο τίποτα, όλα ανοιχτά/αυτόματα/τέρμα, φυσιολογικές ρυθμίσεις τέλος πάντων :)

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Θα συμφωνήσω απολύτως σε όλα. Η μπαταρία και η αυτονομία της δεν έχει νόημα να μετριέται σε συνθήκες εργαστηρίου αλλά σε πραγματικές συνθήκες. Που σημαίνει ότι σε sot παίζει από 3 έως 5 ωρες max. Τα υπόλοιπα είναι περί ορέξεως καρυδοπιτα.

Και δυστυχώς η αληθεια ειναι οτι θα μπορούσε να είχε καλύτερη μπαταρία (σε mah) γιατί εκεί υστερεί λιγο σε σχέση με άλλα flagships. Προσωπικά μικρό το κακό αλλά σε άλλους αυτό τους χαλάει και με το δίκιο τους.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Θα κάνω δοκιμή σε ότι πάρω με SD γιατί αν ισχύει αυτό είναι σημαντικό. Αν και την SD την θέλω μέσα, έχω περιέργεια να δω πόσο παραπάνω θα πάρει

Είναι πράγματι περίεργο.

Να πω ότι δεν έχω κάνει ποτέ μορφοποίηση στην κάρτα κι αυτό ίσως κοστίζει....

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Θα συμφωνήσω απολύτως σε όλα. Η μπαταρία και η αυτονομία της δεν έχει νόημα να μετριέται σε συνθήκες εργαστηρίου αλλά σε πραγματικές συνθήκες. Που σημαίνει ότι σε sot παίζει από 3 έως 5 ωρες max. Τα υπόλοιπα είναι περί ορέξεως καρυδοπιτα.

Και δυστυχώς η αληθεια ειναι οτι θα μπορούσε να είχε καλύτερη μπαταρία (σε mah) γιατί εκεί υστερεί λιγο σε σχέση με άλλα flagships. Προσωπικά μικρό το κακό αλλά σε άλλους αυτό τους χαλάει και με το δίκιο τους.

Το s7 edge φίλου με ολοκαίνουρια μπαταρία, ειχε βγαλει 1 ωρα οθονη παραπάνω απο μενα σε ιδέες ώρες χρησης με παρόμοια πράγματα.

Είναι πράγματι περίεργο.

Να πω ότι δεν έχω κάνει ποτέ μορφοποίηση στην κάρτα κι αυτό ίσως κοστίζει....

Εγώ είχα κάνει με s8 νομίζω γιατί βαριέμαι να σβήνω και να περνάω πάλι δεδομένα αλλά θα κάνω τώρα και θα το δοκιμάσω 1 μήνα χωρίς και ένα μήνα με κάρτα, θεωρω ότι θέλει μέρες για να βγάλεις άκρη εκτός αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά.

----- προσθήκη μηνύματος 101 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κοίτα, από την στιγμή που ο sosimple2 περιγράφει αναλυτικά τι χρήση κάνει, τότε οκ.

Το να μπαίνει κάποιος και να λέει ότι βγάζει 8 ώρες έτσι είναι παραπλάνηση. Τα έχουμε πει εξάλλου αρκετές φορές αυτά ξανά

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Στους παραπάνω χρονους, 9 ωρες + που αναφέρω, εχω πανων128αρα microsd, σχεδόν γεμάτη μαλιστα. Αρα αν δεν εχει πρόβλημα η microsd, δεν σου κοβει αυτονομία.

Αρχικά ειχα αναφέρει οτι και εμενα μου ειχε κόψει αυτονομία, πολυ κιολας οταν εβαλα τη microsd ( η οποία ητα σχεδον γεμάτη προερχόμενη απο το νοτε 4).

Στη συνέχεια εσβησα το φάκελο android και διάφορα αλλα αρχεια που υπέθεσα οτι μπορει να επηρεάζουν στην microsd και πλεον δεν έχει καμια διαφορα η αυτονομια με ή χωρις την microsd.

Επίσης μη συγκρίνετε μόλις βάλετε τη microsd. Πχ εχω πανω 30 γιγα φωτο. Τις πρώτες μέρες η επεξεργασία που κανει το κινητο, που τις ομαδοποιει κλπ τρωει αυτονομία. Αλλα μολις το κανει αυτό τελος..

Είπαμε, κανω κανονικοτατη χρηση, με οσα υποβοήθητικα υπέρ της αυτονομίας αναφέρω. Πλην αυτών ολα τα υπολοιπα ειναι κανονικότατα, καθημερινή χρήση. Αυτόματη φωτεινότητα, microsd πανω, πανω απο 300 εφαρμογές κλπ, τα παντα ανοιχτά κλπ Απλα light. Δεν εχω τρέξει παιχνίδια κλπ.

Αν κανω συνθήκες εργαστήριου θα βγαλω παραπάνω.

Παντως όπως το εχω στήσει πλεον οσο βαρια χρηση και να κάνω για την ωρα τουλάχιστον, κατω απο 6 ωρες τη μέρα δε βλέπω.

Edited by sosimple2

Νομίζω ότι το "συνθήκες εργαστηρίου" που είπε το παιδί παραπάνω, είναι βασισμένο στην αφαίρεση εφαρμογών/τροποποιήσεων για αυτονομία και την 9ωρη συνεχόμενη χρήση.

Αν και δεν διαφωνώ δηλαδή κάπου γενικότερα, σίγουρα δεν λες νορμάλ χρήση τις 9 ώρες με το κινητό μέσα στη μέρα.

Το "νορμάλ" βέβαια δεν είναι και απόλυτο. Απλά το συμπέρασμα μου είναι βασισμένο στο -τυπικό- ας πούμε ωράριο ενός ανθρώπου. 8 ώρες δουλειά, 8 ύπνο, 8 διασκέδαση (είπαμε, τυπικό).

Long story short, συσκευές όπως το note 8/s8+/op5t κλπ, δεν καταλαβαίνουν τίποτα αν κλείσεις/χαμηλώσεις μερικά πράγματα και κάνεις ατέλειωτη "χρήση καναπέ" που λέμε. Wi-Fi δηλαδή, βίντεο/browsing, social κλπ.

Με δεδομένα, κακό σήμα σε κάποια μέρη, κλήσεις, μέγιστη φωτεινότητα, GPS κλπ που έχεις μέσα στη μέρα, θα έχεις λιγότερο από την μισή (καλύτερη δυνατή) αυτονομία όπως είναι λογικό.

Όπως και να χει βέβαια, γι'αυτό υπάρχει και το fast charge.

Σε μισή ώρα έχεις 50%, οπότε εφόσον η αυτονομία είναι ικανοποιητική who cares ? :)

Στους παραπάνω χρονους, 9 ωρες + που αναφέρω, εχω πανων128αρα microsd, σχεδόν γεμάτη μαλιστα. Αρα αν δεν εχει πρόβλημα η microsd, δεν σου κοβει αυτονομία.

Αρχικά ειχα αναφέρει οτι και εμενα μου ειχε κόψει αυτονομία, πολυ κιολας οταν εβαλα τη microsd ( η οποία ητα σχεδον γεμάτη προερχόμενη απο το νοτε 4).

Στη συνέχεια εσβησα το φάκελο android και διάφορα αλλα αρχεια που υπέθεσα οτι μπορει να επηρεάζουν στην microsd και πλεον δεν έχει καμια διαφορα η αυτονομια με ή χωρις την microsd.

Επίσης μη συγκρίνετε μόλις βάλετε τη microsd. Πχ εχω πανω 30 γιγα φωτο. Τις πρώτες μέρες η επεξεργασία που κανει το κινητο, που τις ομαδοποιει κλπ τρωει αυτονομία. Αλλα μολις το κανει αυτό τελος..

Είπαμε, κανω κανονικοτατη χρηση, με οσα υποβοήθητικα υπέρ της αυτονομίας αναφέρω. Πλην αυτών ολα τα υπολοιπα ειναι κανονικότατα, καθημερινή χρήση. Αυτόματη φωτεινότητα, microsd πανω, πανω απο 300 εφαρμογές κλπ, τα παντα ανοιχτά κλπ Απλα light. Δεν εχω τρέξει παιχνίδια κλπ.

Αν κανω συνθήκες εργαστήριου θα βγαλω παραπάνω.

Παντως όπως το εχω στήσει πλεον οσο βαρια χρηση και να κάνω για την ωρα τουλάχιστον, κατω απο 6 ωρες τη μέρα δε βλέπω.

Η κάρτα μου είναι της samsung 128gb (ή κόκκινη) και της έχω κάπου 70gb φωτογραφίες, βίντεο κλπ. Δεν της έκανα ποτέ μορφοποίηση (από s7e και s8+) και την κράτησα πάνω από μήνα στο Note.

Θα την σβήσω και θα ξαναδοκιμάσω

Διαβάζω πολλά tips,tutorials, και μικρά μυστικά για την αύξηση τις διαρκείας της μπαταριας....εγω από την επαφή μου ολα αυτά τα χρόνια με όλες τις Ναυρχιδες της Samsung που έχουν περάσει από τα χέρια τρία είναι τα βασικά στοιχεία τα οποία κάνουν την διαφορά (με την ίδια προσωπική μου χρηση)

1.Το Σήμα Κινητής

2.Η Φωτεινότητα της οθόνης

3.Κατανάλωση σε κατάσταση Αναμονής

Όταν επηρεάζονται τα 2 πρώτα με την ίδια πάντα συσκευή αμέσως η συσκευή παίρνει τα πάνω της...

Προσωπικά θεωρώ μπελά να πρέπει να κάνω χίλιες δύο αλλαγές(απενεργοποιοντας υπηρεσιες) για να ψάχνω το παραπάνω...

(Εκτός 2,3 μικροαλλαγων ,σκούρο θέμα και απενεργοποίηση τοποθεσιας)

🔷 Samsung S22 Ultra & Samsung tab 7🔷

Η κάρτα μου είναι της samsung 128gb (ή κόκκινη) και της έχω κάπου 70gb φωτογραφίες, βίντεο κλπ. Δεν της έκανα ποτέ μορφοποίηση (από s7e και s8+) και την κράτησα πάνω από μήνα στο Note.

Θα την σβήσω και θα ξαναδοκιμάσω

Κώστα έχει αναφερθεί πολλές φορές. Σε καινούργιο κινητό παίρνεις back up της κάρτας σου και κάνεις διαμόρφωση.

Διαβάζω πολλά tips,tutorials, και μικρά μυστικά για την αύξηση τις διαρκείας της μπαταριας....εγω από την επαφή μου ολα αυτά τα χρόνια με όλες τις Ναυρχιδες της Samsung που έχουν περάσει από τα χέρια τρία είναι τα βασικά στοιχεία τα οποία κάνουν την διαφορά (με την ίδια προσωπική μου χρηση)

1.Το Σήμα Κινητής

2.Η Φωτεινότητα της οθόνης

3.Κατανάλωση σε κατάσταση Αναμονής

Όταν επηρεάζονται τα 2 πρώτα με την ίδια πάντα συσκευή αμέσως η συσκευή παίρνει τα πάνω της...

Προσωπικά θεωρώ μπελά να πρέπει να κάνω χίλιες δύο αλλαγές(απενεργοποιοντας υπηρεσιες) για να ψάχνω το παραπάνω...

(Εκτός 2,3 μικροαλλαγων ,σκούρο θέμα και απενεργοποίηση τοποθεσιας)

Το ιδανικό είναι να βαλουν μια 4000 μπαταρία όπως εκανε το mate, να σε φτανει παντα και τελειώνει η ιστορία.. Απο τη στιγμή που η μπαταρία είναι μικρη, ητε συμβιβαζεσαι με αυτο ητε κανεις κολπακια..

Εγω πειραζω ολα τα κινητα μου. Και το mate να ειχα πάλι θα το πειραζα. Θελω να το εχω σωστα στημένο για τη χρηση μου. Υπηρεσίες και εφαρμογές που δε θα χρησιμοποιείσω ποτε ητε γιατί χρησιμοποιώ αλλες καλύτερες για την ιδια δουλειά, ητε δε μου χρειάζονται (πχ services για ρολόγια που δεν εχω) δεν υπάρχει λόγος να τρέχουν αν ξερεις να τις κλείσεις.

Αμα δεν ασχολείσαι οπότε οντως ειναι αγκαρια ολα αυτα, το αφήνεις όπως είναι και τέλος..

Κατα κανονα σε ολα τα κινητα μου εχω απο τις μεγαλύτερες αυτονομίες.

Με s7 edge και s8+ θα εβγαζα ακομα καλύτερα σκορ λογικα.. Αναλογως και τη χρηση παντα.

Κώστα έχει αναφερθεί πολλές φορές. Σε καινούργιο κινητό παίρνεις back up της κάρτας σου και κάνεις διαμόρφωση.

Πώς κάνουμε διαμόρφωση ;δεν έχω κάνει ποτέ

Πώς κάνουμε διαμόρφωση ;δεν έχω κάνει ποτέ

Πάνε αποθηκευτικό χώρο βρες την κάρτα

μνήμης πατά πάνω και έχει επιλογή.

Πάρε backup τους φακέλους που χρειάζεται γιατί θα διαγράψει τα πάντα.4dc0b0c8e1a9dfbfcd7974812425abb3.jpg

Πάνε αποθηκευτικό χώρο βρες την κάρτα

μνήμης πατά πάνω και έχει επιλογή.

Πάρε backup τους φακέλους που χρειάζεται γιατί θα διαγράψει τα πάντα.4dc0b0c8e1a9dfbfcd7974812425abb3.jpg

Βαγγο την σκέτη διαμόρφωση;

Βαγγο την σκέτη διαμόρφωση;

Ναι αλλά αν εχεις card reader θα σου έλεγα να την κανείς απο το PC .

Θα είναι πιο εύκολο να κανείς αντιγραφή και τα αρχεία σου.

Για να μη παιδεύεσαι να τα σβήνεις ολα, σβησε μονο το φσκελο android στην microsd. Βαλτη στο κινητο και συγκρινε 3 μερες μετα αν έχεις θεμα ακομα. Αν εχεις μετά κάνε φορματ.

Ναι ναι Αχιλλέα. Εδώ το διάβασα πρώτη φορά αλλά δεν το δοκίμασα ακόμη. Θα το δω στην πορεία.

Εσύ έχεις sd? Αν ναι, έκανες δοκιμή χωρίς αυτή?

Καλησπέρα σε όλο το team!

Έχω το Note εδώ και ένα μήνα περίπου , έχω μια απορία σχετικά με την μπαταρία του.

Δεν βγάζει ούτε μέρα (πρωί 100% , απόγευμα 20 με 30%)!

Με μία κάρτα 4G και η άλλη 2G και οθόνη 2 - 3 ώρες με χρήση fb - messenger και viber.

Τι μου προτείνετε για μεγαλύτερη εξοικονόμηση;

Τίποτα αν σε ενοχλεί ψάχνεις για άλλη συσκευή, από αυτονομία δεν είναι στα top όπως δεν είναι κανένα Samsung λόγο της τρομερής οθόνης,μια λύση ίσως να είναι να βγάλεις αυτόματη φωτεινότητα και να την κατεβάσεις χειροκίνητα

Καλησπέρα σε όλο το team!

Έχω το Note εδώ και ένα μήνα περίπου , έχω μια απορία σχετικά με την μπαταρία του.

Δεν βγάζει ούτε μέρα (πρωί 100% , απόγευμα 20 με 30%)!

Με μία κάρτα 4G και η άλλη 2G και οθόνη 2 - 3 ώρες με χρήση fb - messenger και viber.

Τι μου προτείνετε για μεγαλύτερη εξοικονόμηση;

Δεν είναι αυτή η αυτονομία της συσκευής.

Ψάξε τις εφαρμογές να δεις τι σε ρουφάει την μπαταρία. Επίσης τσέκαρε αν έχεις ανοιχτό το nfc που είναι πολύ ενεργοβορο. Τέλος, πήγαινε στην μπαταρία και βάλε στις πάντα αδρανεις όσες εφαρμογές δεν έχουν λόγο να τρέχουν μόνιμα.

Περιμένουμε νέα σου

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τίποτα αν σε ενοχλεί ψάχνεις για άλλη συσκευή, από αυτονομία δεν είναι στα top όπως δεν είναι κανένα Samsung λόγο της τρομερής οθόνης,μια λύση ίσως να είναι να βγάλεις αυτόματη φωτεινότητα και να την κατεβάσεις χειροκίνητα

Συγνώμη βρε Βαγγέλη αλλά σου λέει ότι μέχρι το απόγευμα, με 2-3 ώρες sot μένει με 20% και το θεωρείς φυσιολογικό ώστε να του προτείνεις αλλαγή συσκευής? Όχι πως δεν υπάρχουν συσκευές με πολύ καλύτερη αυτονομία αλλά οι χρόνοι του note δεν είναι αυτοί. Εσύ τι χρόνους έχεις?

• The title was changed to [Note 8] Η εμπειρία σας με τη μπαταρία