Jump to content

Xiaomi Mi A1

Street
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εμένα μου βγάζει 1,5 μέρα και ένα 6αρω ενεργεί οθόνη

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

Από Taipei που ήμουν με πολύ καλό (άριστο) σήμα παντού, έχω έρθει Σύδνεϋ.

Εδώ το σήμα είναι τρισαθλιο, σε πολλά σημεια κόβεται τελείως το δίκτυο και σε άλλα πολλά πέφτει συνέχεια σε 3g και σε μια μπάρα κλπ

Το κινητό φυσικά ζοριζεται πλέον και βγάζει αρκετά λιγότερες ώρες.

Τώρα ειδικά που χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο χάρτες και έχω προσθέσει και μερικά apps ( της τράπεζας, για λεωφορεία, της κινητης, tinder γκουχ γκουχ)

Παράπονο δεν έχω κανένα αλλά σε λίγο θα πάω σε κάτι πιο δυνατό. Έφτασα τον 625 στα όρια του εδώ.

Το Mi A1 το έχω υπερφορτώσει με εφαρμογές, και μόνο με Greenify για αυτές που τρέχουν χωρίς να τις έχω ενεργές, με την Oreo και δεν καταλαβαίνει μία!! :D ;)

Καλησπέρα παίδες , θέλω να πάρω δώρο στην κόρη μου το παραπάνω κινητό, της αρέσει πολύ και το θέλει, αλλά διαβάζοντας χαρακτηριστικά του βλέπω πολύ μεγάλο sar, ποια η γνώμη σας επί του θέματος ??? Edited by bill64

Ρε παιδιά στις Ρυθμίσεις>Αντίγραφα ασφαλείας, έχω ενεργοποιημένο το Google Drive, αλλά μόνο πριν το πρώτο factory reset είχε δημιουργήσει αντίγραφα για όλα τα "Περιεχόμενα". Μετά το factory reset, κι αφού ξαναπέρασα τα πάντα stock (stock rom, unroot, relock) μόνο για τις Επαφές και το Ημερολόγιο κάνει αντίγραφα ασφαλείας. Για Δεδομένα εφαρμογών, Ρυθμίσεις συσκευής (που είναι και τα σημαντικότερα) είναι σε κατάσταση "σε αναμονή για τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας". Καμία ιδέα; :(

Σβήνεις και ξανά περνάς το λογαριασμό. Κολλήματα του Google είναι. Επίσης πολλές φορές το ίδιο κόλλημα τρώει και το ημερολόγιο, gmail.

(Ελπίζω έχεις ενεργοποιημένο το συγχρονισμό ε;)

Ενεργοποιημένο τον έχω εννοείται, ναι.

Λες να ξανακάνω τη διαδικασία σβησίματος/πρόσθεσης του λογαριασμού;

Μου κάνει εντύπωση γιατί και πριν το factory reset (με root) έτσι ήταν. Επανέφερα τη συσκευή τελείως stock unroot και locked και πάλι;

Eρώτηση: Ρυθμίσεις>Αποθηκευτικός χώρος>Σύστημα 10GB είναι σε όλους;

Ξαφνικά σήμερα, χωρίς να έχω κάνει κάποια ενέργεια, ξεκόλλησε (άρα όντως "κολλήματα του Google") κι έκανε επιτέλους πρώτο αντίγραφο ασφαλείας για δεδομένα εφαρμογών, κλπ.

Δεν ξαναπειράζω τίποτα μέχρι να βγει σωστή και ολοκληρωμένη custom rom, που απ' ό, τι καταλαβαίνω, θα πάρει αρκετό χρόνο ακόμα.

Καλησπέρα παίδες , θέλω να πάρω δώρο στην κόρη μου το παραπάνω κινητό, της αρέσει πολύ και το θέλει, αλλά διαβάζοντας χαρακτηριστικά του βλέπω πολύ μεγάλο sar, ποια η γνώμη σας επί του θέματος ???

Το sar ειναι σχετικο.Μπορει να εκπεμπει πολυ λιγοτερο σε μια περιοχη με καλο σημα απο οτι μια αλλη συσκευη με το μισο sar.Και επειδη συνηθως τα παιδια ακουνε μουσικη,θα ναι με ακουστικα οποτε δεν εχεις να φοβασαι νομιζω κατι.Αλλωστε οι ερευνες για τα κινητα και το wi fi ακομη δεν εχουν ολοκληρωθει κατα ποσο βλαπτουν.

Τι αυτο λοιπον τι οποιαδηποτε αλλη συσκευη.

Καλησπέρα παίδες , θέλω να πάρω δώρο στην κόρη μου το παραπάνω κινητό, της αρέσει πολύ και το θέλει, αλλά διαβάζοντας χαρακτηριστικά του βλέπω πολύ μεγάλο sar, ποια η γνώμη σας επί του θέματος ???

Λόγω έλλειψης ραδιοφώνου θα σου έλεγα να μην το αγοράσεις. Καλύτερα να πας σε redmi note 4.

Για μένα ίσως ο μόνος λόγος για να μην το πάρεις, είναι μόνο λόγω του stock Android και οχι λόγω του SAR

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.9.0, Android 14)

Για μένα ίσως ο μόνος λόγος για να μην το πάρεις, είναι μόνο λόγω του stock Android και οχι λόγω του SAR

Καλά αυτό είναι (μάλλον) τελείως υποκειμενικό.

Για μένα αν έπρεπε να πω ένα λόγο για ΝΑ το πάρει κανείς είναι το stock Android εννοείται. Μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που διάβασα (το stock Android αρνητικό) αλλά ο καθένας έχει τις ανάγκες και τη γνώμη του. :X

Αλλά τελείως υποκειμενικό... Έως άκυρο... Sorry κιόλας... :)

Πάντα ήθελα να δουλέψω καθαρό Android, αλλά δεν ήθελα να πάω στην τιμολογιακή κατηγορία των Nexus...

Ο συνδυασμός της Oreo με stock Android στο Mi A1 απλά δεν υπάρχει... :D

Προσωπικά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής με την Oreo, και οι δυνατότητες της συγκεκριμένης έκδοσης συμπληρώνουν μέχρι εκεί που δεν πάει σχεδόν άλλο ώστε να τρέχει ένα λειτουργικό στρωτά και όμορφα ανεξάρτητα από την ποσότητας των εφαρμογών που μπορεί να έχει εγκαταστήσει ένας χρήστης!! ;)

Δεν νομίζω οτι πετυχαίνει κάποιος εύκολα τους συγκεκριμένους χρόνους αναμονής και οθόνης... ;)

Μόνο με την χρήση stock Android καταλαβαίνεις το τι "σαβούρα" βάζουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές και κάτα πόσο επιρεάζει την απόδοση και την σταθερότητα του λειτουργικού... ;)

Αυτά από εμένα μέχρι στιγμής... :D

c7ff9a3940050d498a1cc105c7833da0.jpg

Edited by konstantinos77

Τελικά, το να κάνω root και unlock τον bootloader, για να περάσω την google camera,δημιουργεί άλλα προβλήματα?

1998 - 2015: Πάνω από 50 συσκευές, ουτε θυμάμαι ποιες... 2015: Nokia Lumia 930, 2016: Samsung S6 Edge Plus, 2017: LG G6, Sony Xperia XA1 Ultra, 2018: Xiaomi Mi A1, Samsung Note 8, 2019: Samsung Note 10 Plus
2023: Moving to IOS, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro Max

Εκτός του ότι θα σταματήσει να παίρνει OTA update και θα πρέπει να το κάνεις με το χέρι, από ότι αναφέρεται, όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Νομίζω και οι περισσότεροι συμφωνούσαν για το στοκ Android για αυτό και η xiaomi έσβησε poll στο Twitter που έλεγε ακριβώς αυτό

https://www.androidpolice.com/2018/02/10/miuwhy-xiaomi-deletes-twitter-poll-miui-loses-android-one/

Νομίζω και οι περισσότεροι συμφωνούσαν για το στοκ Android για αυτό και η xiaomi έσβησε poll στο Twitter που έλεγε ακριβώς αυτό

https://www.androidpolice.com/2018/02/10/miuwhy-xiaomi-deletes-twitter-poll-miui-loses-android-one/

Χοντρή πατάτα της εταιρίας!

Δεν το έχω το κινητό... το έχει φίλος και δηλώνει υπέρ ικανοποιημένος!

Να φανταστείτε ότι μπαίνω στον πειρασμό να πουλήσω το LG G6 μου για να πάρω το Α1.

Πριν το G6 είχα μόνο νεξους συσκευές και όλο αυτό το bloatware των κατασκευαστών μου τη σπάει τρελά. Συν το ότι τα σκινς του Android των κατασκευαστών σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με την καθαρότητα του vanilla.

ΟΚ δεν νομίζω πως το Α1 είναι καλύτερο από το G6 αλλά σαν το καθαρό ανδροειδές δεν έχει... (πως λένε οι Σαλονικιοί σαν την Χαλκιδική δεν έχει; ... αυτό! ΧΕΧΕΕΧ)

Το θέμα του υψηλού sar είναι μάλλον το πιο μεγάλο του μειονέκτημα...

Το poll όμως έχει μια μεροληψία. Όσοι δεν είχαν miui το πιθανότερο είναι να ψηφισαν android one. Οποτε δεν την λες και την πιο αμερόληπτη ψηφοφορία.

Προφανώς μιλάνε για ένα poll στο twitter οπότε σιγά την επιστημονικότητα... Απλά αν θέλαμε να το κάνουν πιο αντικειμενικο έπρεπε να είχε 4 αντί 2 επιλογές (πχ

"Είχα εμπειρία με miui αλλά προτιμώ android one"

"Δεν εχω εμπειρία με miui και προτιμώ android one"

"Είχα εμπειρία με miui και προτιμώ miui"

"Δεν είχα εμπειρία με miui αλλά προτιμώ miui"

Edited by Antretng

Πάντα ήθελα να δουλέψω καθαρό Android, αλλά δεν ήθελα να πάω στην τιμολογιακή κατηγορία των Nexus...

Προσωπικά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής με την Oreo, και οι δυνατότητες της συγκεκριμένης έκδοσης συμπληρώνουν μέχρι εκεί που δεν πάει σχεδόν άλλο ώστε να τρέχει ένα λειτουργικό στρωτά και όμορφα ανεξάρτητα από την ποσότητας των εφαρμογών που μπορεί να έχει εγκαταστήσει ένας χρήστης!! ;)

Δεν νομίζω οτι πετυχαίνει κάποιος εύκολα τους συγκεκριμένους χρόνους αναμονής και οθόνης... ;)

Μόνο με την χρήση stock Android καταλαβαίνεις το τι "σαβούρα" βάζουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές και κάτα πόσο επιρεάζει την απόδοση και την σταθερότητα του λειτουργικού... ;)

c7ff9a3940050d498a1cc105c7833da0.jpg

Ε ναι.

Τελικά, το να κάνω root και unlock τον bootloader, για να περάσω την google camera,δημιουργεί άλλα προβλήματα?

Ανετρεξε αν θελεις 3-5 σελιδες πιο πισω και θα δεις σχετικο μου ποστ, αναφερω οσα αντιμετωπισα εγω.

Πόσο εύκολα ανοίγει μια κόντρα επειδή κάποιος ανέφερε πως το στοκ είναι fail και οι υποστηρικτές όρμησαν...

Να μπω και γω στο παιχνίδι; έχω και γω χέρια!

signaturegif.gif.db6a042404483db25bb662dad73cd036.gif

Πόσο εύκολα ανοίγει μια κόντρα επειδή κάποιος ανέφερε πως το στοκ είναι fail και οι υποστηρικτές όρμησαν...

Να μπω και γω στο παιχνίδι; έχω και γω χέρια!

Όχι μην ανοίξουμε πάλι τέτοιες διαμάχες.καλο το stock κ εγώ το προτιμώ αλλά έχουν άρχισει να μου τη δινουν τα bugs.ποτε θα στρώσει επιτέλους?

Ποιος ανέφερε πως το stock android είναι fail ;

Καλά αυτό είναι (μάλλον) τελείως υποκειμενικό.

Για μένα αν έπρεπε να πω ένα λόγο για ΝΑ το πάρει κανείς είναι το stock Android εννοείται. Μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που διάβασα (το stock Android αρνητικό) αλλά ο καθένας έχει τις ανάγκες και τη γνώμη του. :X

Ο φίλος bill64 το θέλει για την κόρη του όχι για το ίδιο, εδώ υπάρχει μία μεγάλη διαφορά νομίζω

Για παράδειγμα η δική μoυ κόρη έχει το redmi note4 με το miui και το δικό μου Mi A1 με το stock Android δεν της αρέσει γιατί λέει δεν έχει τίποτε.

Η "πιτσιρικαρία" δεν νομίζω πως θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα γιατί είναι γυμνό από εφαρμογές που έχουν συνηθίσει να έχουν (πχ. fb, twiter κλπ)

Σχετικά με την μπαταρία το φορτίζουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα οπότε θα τους είναι αδιάφορο

Edited by bathan

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.9.0, Android 14)

Θέμα προτιμήσεων είναι παιδιά. Αλλού χάνεις αλλού κερδίζεις. Οπότε ο καθένας διαλέγει ότι του ταιριάζει. Η σημαντικότερη διαφορά και σημαντικότερος λόγος να πάρεις το mi a1 είναι το stock android χωρίς να σημαίνει ότι δεν αξίζει και ως συσκευή.

Τα χεράκια σας και τα νυχακια σας παρακαλω να παραμείνουν στη θέση τους :p . Ναι στην ανταλλαγή απόψεων όχι όμως στο flame. :) Αν και νομίζω το stock android vs miui είναι περισσότερο για την ενότητα "τεχνολογικοί διαξιφισμοι" ;). Οπότε αν είναι να συνεχιστεί σε μεγάλο βαθμό μπορείτε να ανοίξετε εκεί θέμα.

Edited by Antretng

Προσωπικά δεν είδα καμία διαμάχη ή κανένα flame. Όπως κι άλλοι είπανε, όπως κι εγώ ο ίδιος, μάλλον (χωρίς παρένθεση αυτή τη φορά) είναι υποκειμενικό και σεβαστό. Κοινώς, γούστα είναι αυτά - δε θα ορίσει κανείς στον άλλον τι θα του αρέσει. Προχωρήσαμε ήδη νομίζω κι επιστρέψαμε για να το κλείσουμε λοιπόν. All good. :rolleyes:

Όχι μην ανοίξουμε πάλι τέτοιες διαμάχες.καλο το stock κ εγώ το προτιμώ αλλά έχουν άρχισει να μου τη δινουν τα bugs.ποτε θα στρώσει επιτέλους?

Μάλλον ποτέ.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το poll όμως έχει μια μεροληψία. Όσοι δεν είχαν miui το πιθανότερο είναι να ψηφισαν android one. Οποτε δεν την λες και την πιο αμερόληπτη ψηφοφορία.

Εγώ που έχω android one, προτιμώ το miui, και θα το έγραφα.

Όπως γράφω οτι δεν είμαι ευχαριστημένος από την συσκευή που έχω ήδη τώρα.

Επίσης λογικά να το πάρουμε είναι πιο ραφιναρισμένο το miui εφόσον το λειτουργούν 40 συσκευές και υπάρχει συνεχής υποστήριξη, από μία συσκευή νεότευκτη.

Μάλλον ποτέ.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγώ που έχω android one, προτιμώ το miui, και θα το έγραφα.

Όπως γράφω οτι δεν είμαι ευχαριστημένος από την συσκευή που έχω ήδη τώρα.

Επίσης λογικά να το πάρουμε είναι πιο ραφιναρισμένο το miui εφόσον το λειτουργούν 40 συσκευές και υπάρχει συνεχής υποστήριξη, από μία συσκευή νεότευκτη.

Καλά σίγουρα. Άμα δεις τι έγραψα παρακάτω, είναι τελικα θέμα προτιμήσεων. Απλά έγραψα για το poll ότι είναι λάθος στημένο. Με ένα τρόπο σαν αυτό που γράφω θα πιάνε και σένα και θα είχαν και μεγαλύτερη σημασία για μένα αυτοί οι ψήφοι. (δηλαδή έχω δουλεψει και τα 2 αλλά προτιμώ το 1)

Προσωπικά έχω μια συμπάθεια προς miui και αυτή τη στιγμή έχω το mi note 3. Κατά τα άλλα είναι μια κλασσική συζήτηση stock android vs κάποιο ui. Πάνω κάτω τα ίδια βλέπω να γράφονται ανεξάρτητα εταιρείας.

• The title was changed to Xiaomi Mi A1