Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ολα στο auto και ολα απο την ιδια αποσταση.

36480793521_c89e5021fc_n.jpgmiui stock by asda asda,miui 36618765735_881a2dc3dc_m.jpggoogle hdr by asda asda, google

36572200286_de1dff48db_n.jpgmiui stock by asda asda,miui 36222107110_c18ded45f2_m.jpggoogle hdr by asda asda, google

36618764095_3b87880b00_m.jpgmiui stock by asda asda,miui 36572204906_8844ed4021_m.jpggoogle hdr by asda asda, google

36618767075_4525a7d667_m.jpgmiui stock by asda asda,miui 36572202596_737b024003_m.jpggoogle hdr by asda asda, google

Edited by akatamakata

Δικά μου HTC U11 vs S8 plus

. Joch Vaalan

Γνώμες;

Δυνατό συγκριτικό και απολαυστικά... "ερασιτεχνικό" με την καλή έννοια :happy:

Θετικά του U11 έναντι του S8: λιγότερο sharpening, περισσότερη ΦΥΣΙΚΗ λεπτομέρεια στο 100% (πχ τα προσωπα στην αγορά στην Ακροπολη), σωστότερα χρώματα

Θετικά του S8 εναντι του U11: περισσότερη ΤΕΧΝΗΤΗ λεπτομέρεια με ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο δικό μου μάτι. πχ παράθυρα στα κτίρια, φύλλα δέντρων στις άκρες του κάδρου κτλ, σαφέστατα καλύτερο dynamic range και λιγότερα καμμένα φώτα στις βραδινές

Ισοπαλία: χαμηλό ISO χωρίς πολυ θόρυβο γενικά, σωστός χρωματικός τόνος των φλας τους.

Ευχαριστούμε για την συνεισφορά! Εσένα ποιο σου άρεσε καλύτερα; Και σαν εμπειρία χρήσης και σαν φωτογραφικής μόνο.

Ερώτηση:

Γραφοντας όλες αυτές τις πληροφορίες λογικά μπορούμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες όπως θέλουμε και όχι (σχεδόν) μόνο από το Flickr??

Βασικα σε εναν ιδανικο κοσμο δεν θα χρειαζοταν ουτε να γραφουμε λεπτομεριες ουτε να τις βαζουμε flickr. Αλλα δυστυχως εδω δεν ειναι τετοια η περιπτωση και ο ενας αμφισβητει τον αλλο.

Ο λογος λοιπον που θελουμε flickr ειναι για την αξιοπιστια. Ο αλλος λογος που θελουμε να τα γραφετε ειναι για να μην υπαρχουν ασκοπες απαντησεις/επισημανσεις του στυλ "δεν ειναι κατι σπουδαιο η φωτογραφια γιατι αν δειτε τραβηξε manual mode" ή "υποεκθεσες φουλ αρα θα ειχε καει στο auto" κλπ. Αποφευγοντας λοιπον τις ασκοπες επισημανσεις μειωνεται και το περιθωριο για κοντρες. Αν ησουν στο προηγουμενο thread θα καταλαβαινες.

Για αυτο το λογο παιδια δεν ειναι διαπραγματευσιμο. Αν ανεβαινουν φωτογραφιες εκτος των προυποθεσεων που αναφερθηκαν θα σβηνονται. Αλλωστε δεν νομιζω οτι ειναι τοσο κοπος να γραψεις πχ "ολα auto" ή "auto ev -1" ή "manual ev -0.5". Επιπλεον το exif γραφει πολυ περισσοτερες λεπτομεριες απο αυτες που σας ζηταμε να βαζετε (πχ iso, shutter, ωρας ληψης κλπ). Τελος, για να μην ξεχνιομαστε, τα σχολια και κριτικη σας στις φωτογραφιες την θελουμε χωρις υπεροβολες ή εμμονες οπως εχει γραφτει στο πρωτο μηνυμα και κυριως να μην την τραβατε πολυ τη συζητηση/κοντρα. Ας σταματησει ομως εδω αυτη η συζητηση μιας και ειμαστε offtopic.

Edited by Antretng

Απο οτι βλεπω ειναι πολυ πιο φυσικο το αποτελεσμα του s8 απο το s7. Οταν πεσει η τιμη του ισως καποια στιγμη να κανω την περατζαδα μου.

Παρεμπιπτοντως που εισαι Μαριε; Κατι μου θυμιζει.

ωραία φωτογραφία Μάριε, άψογη λεπτομέρεια

Ευχαριστώ Βασίλη ριξε καμία απο το Ασους. , ;)

Ειναι πολυ πιο φυσικο βλεπω το s8 απο το s7. Οταν πεσει η τιμη του ισως καποια στιγμη να κανω την περατζαδα μου.

Παρεμπιπτοντως που εισαι Μαριε; Κατι μου θυμιζει.

Αυτή είναι στο Λιμάνι Αγίας Νάπας (Κύπρος)

Πάντως να βγάζετε τόσο ωραίες φωτογραφίες και τσακώνεστε κρίμα είναι.

Και μία κριτική καλόπιστη

Στα δικά μάτια μου , "κάθονται" καλύτερα οι φωτό από τα HTC11 και LUMIA 950XL

Όχι ότι τα άλλα υστερούν... κάθε άλλο...

Υ.Γ

Υπάρχουν φωτό τέλειες τεχνικά που δεν μου αρέσουν και άτεχνες που μου αρέσουν.

Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος

----- προσθήκη μηνύματος 41 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Htc u11 auto...exp =0.7

36628148495_36a1c56e84_c.jpghorse by foxy4270, on Flickr

Πολύ καλή... πραγματικά!!

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η πρώτη και η τρίτη !!!!

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Htc u11 auto

36402293062_d7d8f29caa_c.jpgIMAG0151 by foxy4270, on Flickr

Πολύ καλή...

Πραγματικά...

Και σε χρώμα και σε λεπτομέρεια..

:up:

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Htc u11...στο αυτοματο με φλας

35757717764_0c11b31a92_c.jpgIMAG0222 by foxy4270, on Flickr

Το πιο εντυπωσιακό εδώ είναι ο τρόπος που το κινητό καταγράφει τις χρωματικές διαφοροποιήσεις στο δέρμα !!!!

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

S8+, auto, hdr on

35817987793_af2aeb7312_c.jpg20170816_190605 by marios86, on Flickr

Φίλε μ άρεσε πάρα πολύ... Ειδικά η αντίθεση καταρτι με ουρανό μου κανε πολύ αίσθηση! Πολύ ωραίο στα μάτια μου το αποτέλεσμα του hdr. Ίσως βέβαια αν δεν είχε hdr και είχε πιο έντονη αντίθεση να μου άρεσε ακόμα πιο πολύ, αλλά αυτό είναι για το άλλο νημα

Δυνατό συγκριτικό και απολαυστικά... "ερασιτεχνικό" με την καλή έννοια :happy:

Θετικά του U11 έναντι του S8: λιγότερο sharpening, περισσότερη ΦΥΣΙΚΗ λεπτομέρεια στο 100% (πχ τα προσωπα στην αγορά στην Ακροπολη), σωστότερα χρώματα

Θετικά του S8 εναντι του U11: περισσότερη ΤΕΧΝΗΤΗ λεπτομέρεια με ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο δικό μου μάτι. πχ παράθυρα στα κτίρια, φύλλα δέντρων στις άκρες του κάδρου κτλ, σαφέστατα καλύτερο dynamic range και λιγότερα καμμένα φώτα στις βραδινές

Ισοπαλία: χαμηλό ISO χωρίς πολυ θόρυβο γενικά, σωστός χρωματικός τόνος των φλας τους.

Ευχαριστούμε για την συνεισφορά! Εσένα ποιο σου άρεσε καλύτερα; Και σαν εμπειρία χρήσης και σαν φωτογραφικής μόνο.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου, στο σύντομο χρονικό διάστημα που το είχα ναι λίγο μπάχαλο είναι το album, όπως ανέφερες και εχεις δίκιο, "unprofessional"

Απλά ότι κινητά περνάνε από τα χέρια μου τραβάω φώτο με το ίδιο τοπιο(ναι μεν μερικές φορές άλλες μέρες και άλλες καιρικές συνθήκες) αλλά θέλω να μεταφέρω μια σωστή και τίμια εικόνα

Γνώμη μου S8 και U11 ισοπαλία

Βραδινές ανωτέρω το S8 με και χώρις φλας θα έλεγα

ΆΣΧΕΤΟ.... Εγώ τελικά κράτησα το S8 plus(όχι λόγο κάμερα κτλ, αλλά για λόγο πιο futureproof, bezeless κτλ)

Σαν ταχύτητα όμως το U11 πάει όσο ένα oneplus 5 (είχα το 6gb U11 όμως, όχι το 4gb)

Ελπίζω να βοήθησα

----- προσθήκη μηνύματος 67 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ετσι οπως τις εχεις βαλει ...δεν βγαζουμε ακρη

Συγγνώμη φίλε μου αλλά είμαι οικογενιαρχης και με 6 ήμερη εργασία, άρα δεν έχω και το χρόνο να σας το βάλω σε folder's κτλ

Τραβάω και ανεβάζω, άρπα κόλα

Λίγο ψάξιμο και θα βρεις άκρη, υπομονή!!!

Greek Android & iOS users (FB group)

Συγγνώμη φίλε μου αλλά είμαι οικογενιαρχης και με 6 ήμερη εργασία, άρα δεν έχω και το χρόνο να σας το βάλω σε folder's κτλ

Περισσοτερο για κουιζ μοιαζει παρα για συγκριτικο

:lol::lol:

πλακα κανω...

Το S8 είναι αξιοπρεπεστατο.

Καμια σχέση με το s7 .Τωρα το U11 έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα από το S8 ειδικά στις ημερήσιες φενεται η διαφορά στα φυλλοματα των δέντρων.Πάντως νομίζω ότι και το 950 ειδικά την ημέρα βγάζει πολύ ωραίες φωτογραφίες και είναι άξιο αναφοράς.Μπορεί κάποιος να βγάλει μια φωτο μέρα και βράδυ με το S8 και να ανεβάσει και το raw αρχείο του εδώ κάπου να δούμε τις διαφορές στην επεξεργασία;

Φίλε μ άρεσε πάρα πολύ... Ειδικά η αντίθεση καταρτι με ουρανό μου κανε πολύ αίσθηση! Πολύ ωραίο στα μάτια μου το αποτέλεσμα του hdr. Ίσως βέβαια αν δεν είχε hdr και είχε πιο έντονη αντίθεση να μου άρεσε ακόμα πιο πολύ, αλλά αυτό είναι για το άλλο νημα

Εκατσε ωραια η σκηνη ναι.

Οσο περναει ο καιρός μου αρέσουν πιο πολυ οι φωτογραφίες που τραβαει και νομίζω οτι βελτιωθηκε ακομα περισσότερο στα τελευταία update.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου, στο σύντομο χρονικό διάστημα που το είχα ναι λίγο μπάχαλο είναι το album, όπως ανέφερες και εχεις δίκιο, "unprofessional"

Απλά ότι κινητά περνάνε από τα χέρια μου τραβάω φώτο με το ίδιο τοπιο(ναι μεν μερικές φορές άλλες μέρες και άλλες καιρικές συνθήκες) αλλά θέλω να μεταφέρω μια σωστή και τίμια εικόνα

Γνώμη μου S8 και U11 ισοπαλία

Βραδινές ανωτέρω το S8 με και χώρις φλας θα έλεγα

ΆΣΧΕΤΟ.... Εγώ τελικά κράτησα το S8 plus(όχι λόγο κάμερα κτλ, αλλά για λόγο πιο futureproof, bezeless κτλ)

Σαν ταχύτητα όμως το U11 πάει όσο ένα oneplus 5 (είχα το 6gb U11 όμως, όχι το 4gb)

Ελπίζω να βοήθησα

----- προσθήκη μηνύματος 67 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Απόψεις μελων που ειχαν και τα 2 ταυτόχρονα αρα ειχαν αμεση σύγκριση ανάμεσα​ στις δύο συσκευές είναι που αξίζουν πιο πολύ. Θενκς

Σε ευχαριστουμε john74. Οπως ειπε και ο Βαγγελης η κυρια διαφορα ειναι το sharpening. Κατα τα αλλα εχουν πολυ παρομοια ποιοτητα. Στα σκοταδια υστερουσε το u11 μιας και το s8 εριξε αρκετα πιο κατω το shutter speed.

Πειραματιστηκες καθολου με ιδιο shutter να δεις σε ποιο εβγαινε πιο ευκολα κουνημμενη; Το ρωταω για να δω τη διαφορα τους στο OIS και αν τυχον μπορουσε ευκολα να ριξεις σε παρομοια ταχυτητα το u11.

[quote=marios_ch;

Απόψεις μελων που ειχαν και τα 2 ταυτόχρονα αρα ειχαν αμεση σύγκριση ανάμεσα​ στις δύο συσκευές είναι που αξίζουν πιο πολύ. Θενκς

ακομα περιμενω να δω φωτογραφιες με προσωπα απο το S8 σε μετριο/χαμηλο φωτισμο.

Το γεγονος οτι δεν ανεβαζετε σημαινει οτι φοβαστε την αντιπαραθεση με το u11...εχω εχω ανεβασει πολλες.

Mod: Παρακαλώ όχι flame.

Edited by Antretng

Σε ευχαριστουμε john74. Οπως ειπε και ο Βαγγελης η κυρια διαφορα ειναι το sharpening. Κατα τα αλλα εχουν πολυ παρομοια ποιοτητα. Στα σκοταδια υστερουσε το u11 μιας και το s8 εριξε αρκετα πιο κατω το shutter speed.

Πειραματιστηκες καθολου με ιδιο shutter να δεις σε ποιο εβγαινε πιο ευκολα κουνημμενη; Το ρωταω για να δω τη διαφορα τους στο OIS και αν τυχον μπορουσε ευκολα να ριξεις σε παρομοια ταχυτητα το u11.

+ οτι στο κοντινό ηταν πιο φωτεινή του σ8

Δυστυχώς, δεν το έψαξα σε manual mode καθόλου. Με λίγα πειράματα ίσως ναι να είχε άλλο αποτέλεσμα

----- προσθήκη μηνύματος 45 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Περισσοτερο για κουιζ μοιαζει παρα για συγκριτικο

:lol::lol:

πλακα κανω...

Το κατάλαβα,

Να είσαι καλά φίλε μου

Greek Android & iOS users (FB group)

ειπαμε ωραια τα δεντρακια και τα ποταμακια...

...αλλα κακα τα ψεμματα στα προσωπα φαινεται η καμερα

Htc u11 auto...exp -0.7

35589188401_df8eb4a460_c.jpgIMAG0155 by xristos zerzis, on Flickr

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...