Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ακριβώς αυτό συμβαίνει με το φυσικό bokeh.

Στην ακρίδα του φίλου που είναι φοβερή, υπάρχει μια δόση πραγματικού bokeh συν την επέμβαση του software, γι αυτό βγήκε τόσο καλή.

Μόνο σε macro ένα κινητό μπορεί να εμφανίσει bokeh κι αυτό ανάλογα και τον φωτισμό.

Συμφωνω απολυτα μόνο ότι σε Makro καταστάσεις ένα κινητό μπορεί να βγάλει φυσικό θόλωμα η bokeh.. αλλά Διαφωνώ κάθετα στο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει θόλωμα μέσω software. Σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό που λες. Αυτό προσπαθώ και εγώ να πω από την αρχή.. βλέπω ότι πάρα πολλά παιδιά έχουν μπερδευτεί στο θέμα του θολώματος. Τα κινητά τα οποία δεν έχουνε λειτουργία επιλεκτικής εστίασης ή όπως αλλιώς το λένε το θόλωμα που κάνουν είναι απολύτως φυσικό.. Βρείτε μου μία αναφορά ότι τα κινητά αυτά που δεν έχουν αυτή τη λειτουργία κάνουνε θόλωμα μέσω software. Μία Αναφορά μόνο βρείτε μου και εγώ θα το δεχτώ.. Εντάξει Μιλάμε για μία βασική αρχή της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη περίπτωση Και πρέπει οπωσδήποτε να βγάλουμε μία άκρη.

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Πολυ καλη η τελευταια αν και πολυ δυσκολη Αντρεα!

Όντως Νικο. Βγήκε πολύ καλή για τα δεδομένα.

Έχω ξανατραβήξει φωτογραφίες στο ίδιο μέρος με φωτγοραφικές μηχανές (RX100 και την a5000 με τον kit) αλλά ακόμα και με αυτές είχα ζοριστεί (βέβαια με τις φωτογραφικές ήμουν πιο ετοιμοπόλεμος και είχα τραβήξει ωραία κάδρα/στιγμές).

Τώρα βλέπω και αυτές με το lens blur (ή bokeh :P ) που τράβηξες.

Προτιμώ την στοκ αλλά νομίζω πως αν ειχες ρίξει ελάχιστα την έκθεση στη gcam θα ήταν καλύτερη.

Στη στοκ έχεις το hdr στο auto? Παίζει να βοήθησε.

----- προσθήκη μηνύματος 65 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Pixel 2 XL για να αλλάξουμε λίγο κλίμα :D

40927393771_fd2a9f2507.jpg2018-03-20_11-50-36 by Thanos Kag, on Flickr

40033319685_9d7f60491c.jpg2018-03-20_11-49-52 by Thanos Kag, on Flickr

39117426810_c8684d8fdb.jpg2018-03-20_11-49-29 by Thanos Kag, on Flickr

26054154337_80bf0ed5a6.jpg2018-03-20_11-45-31 by Thanos Kag, on Flickr

40033264605_6cfd9c3fa9.jpg2018-03-20_11-44-59 by Thanos Kag, on Flickr

Πω. Πολύ ωραία έκατσε ο πάγος!!! :)

...βλέπω ότι πάρα πολλά παιδιά έχουν μπερδευτεί στο θέμα του θολώματος. Τα κινητά τα οποία δεν έχουνε λειτουργία επιλεκτικής εστίασης ή όπως αλλιώς το λένε το θόλωμα που κάνουν είναι απολύτως φυσικό.. Βρείτε μου μία αναφορά ότι τα κινητά αυτά που δεν έχουν αυτή τη λειτουργία κάνουνε θόλωμα μέσω software. Μία Αναφορά μόνο βρείτε μου και εγώ θα το δεχτώ.. Εντάξει Μιλάμε για μία βασική αρχή της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη περίπτωση Και πρέπει οπωσδήποτε να βγάλουμε μία άκρη.

That...

Δεν έγινε η κουβέντα για το πως το λέει ο καθένας... Η κουβέντα έγινε για να καταλάβουμε 5 βασικά πράγματα της φωτογραφίας, να μάθουν αυτοί που δεν ξέρουν και να σταματήσουν να γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν...

:rtfm:

Συμφωνω απολυτα μόνο ότι σε Makro καταστάσεις ένα κινητό μπορεί να βγάλει φυσικό θόλωμα η bokeh.. αλλά Διαφωνώ κάθετα στο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει θόλωμα μέσω software. Σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό που λες. Αυτό προσπαθώ και εγώ να πω από την αρχή.. βλέπω ότι πάρα πολλά παιδιά έχουν μπερδευτεί στο θέμα του θολώματος. Τα κινητά τα οποία δεν έχουνε λειτουργία επιλεκτικής εστίασης ή όπως αλλιώς το λένε το θόλωμα που κάνουν είναι απολύτως φυσικό.. Βρείτε μου μία αναφορά ότι τα κινητά αυτά που δεν έχουν αυτή τη λειτουργία κάνουνε θόλωμα μέσω software. Μία Αναφορά μόνο βρείτε μου και εγώ θα το δεχτώ.. Εντάξει Μιλάμε για μία βασική αρχή της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη περίπτωση Και πρέπει οπωσδήποτε να βγάλουμε μία άκρη.

Θα την ξαναδώ από το pc και θα σου πω πιο μετά.

Μπορεί και να έκανα λάθος στο συγκεκριμένο και θα το αναγνωρίσω.

Αλλά γενικά στα κινητά δε νομίζω να διαφωνείς ότι είναι software αυτό που βλέπεις στην συντριπτική πλειοψηφία.

Ή μη μου πεις ότι bokeh είναι η "ποιότητα" του θολώματος...

Δε θα αντέξω να το ξανακούσω 3η φορά τόσο σύντομα :p

That...

Δεν έγινε η κουβέντα για το πως το λέει ο καθένας... Η κουβέντα έγινε για να καταλάβουμε 5 βασικά πράγματα της φωτογραφίας, να μάθουν αυτοί που δεν ξέρουν και να σταματήσουν να γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν...

Γιατί; Θίχτηκες; :lol:

Μη κολλάτε ρε παιδιά :)

Τρεις σελίδες τώρα συζητάμε για το αν λέγεται background blur ή κακο bokeh.

Το post του Θάνου, του Νίκου αλλά και άλλων παιδιών καπελώθηκαν απο μια συζήτηση περί ονομασίας.

Στη τελική αρκετοί το λένε όπως το έγραψα (βλέπε και το αρθρο που εβαλα το οποίο δεν το σχολίασες).

Το αν όμως εσφαλμένα έχει κατανοηθεί έτσι ο όρος δεν το γνωρίζω και για αυτό είπα ότι δεν το συνεχίζω.

Παρόλα αυτά μου απηύθυνες πάλι το λόγο με ερωτήσεις τις οποίες προφανώς και αγνόησα.

Γιατί τόση πρεμούρα;

Mi Note 3 hdr+

Στη τελευταία απενεργοποίησα το *2 exposure ωστε να χει πιο γρήγορο shutter (με στοκ τελίκιαζα σε iso και είχα χειρότερο αποτέλεσμα)

40041708085_e3e76669c1_z.jpgIMG_20180320_224357 by Andreas L., on Flickr

40935868781_fbe4f87d17_z.jpgIMG_20180321_020750 by Andreas L., on Flickr

26062754287_46cfb524f2_z.jpghdr+ by Andreas L., on Flickr

Πολύ καλές για τέτοιες συνθήκες φωτισμού. Αλήθεια πως και δεν έχουν blur με 1/15 πάνω στην κίνηση όταν χορεύουν?

Τράβηξες πολλές και κάποιες έκατσαν?

Με την κάμερα δεν θα τολμούσα να φωτογραφίσω χορευτές κάτω από 1/160 και f1.8.

Βασικά θα χρησιμοποιούσα εξωτερικό φλας στραμμένο στο ταβάνι με 1/250 f5. 6 :)

Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Oneplus 5 Auto

26063197657_49a574f262_c.jpgIMG_20180321_120554 by John, on Flickr

27065122488_9a0d591951_c.jpgIMG_20180321_120526 by John, on Flickr

27065135558_e3f4a7e90e_c.jpgIMG_20180321_121009 by John, on Flickr

40936283761_fa1f5778e8_c.jpgIMG_20180321_121614 by John, on Flickr

40894370392_f60ef20226_c.jpgIMG_20180321_121629 by John, on Flickr

Device: S25 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Πολύ καλές για τέτοιες συνθήκες φωτισμού. Αλήθεια πως και δεν έχουν blur με 1/15 πάνω στην κίνηση όταν χορεύουν?

Τράβηξες πολλές και κάποιες έκατσαν?

Με την κάμερα δεν θα τολμούσα να φωτογραφίσω χορευτές κάτω από 1/160 και f1.8.

Βασικά θα χρησιμοποιούσα εξωτερικό φλας στραμμένο στο ταβάνι με 1/250 f5. 6 :)

Έχεις δίκιο. Με την rx100 τραβάγα σε 1/60 σε αυτή τη πίστα και αυτό επειδή δεν με παιρνε για παραπάνω (είχα τελικιάσει σε iso και ελαφρώς υποέκθετα) και συνήθως μάλιστα ανέβαζα το exposure στο raw αρχείο.

Απλά το hdr+ κρατάει το πιο sharp frame για βάση και μετά χρησιμοποιεί τις υπόλοιπες για noise reduction. Επιπλέον σε ενα μικρό βαθμό μπορεί να παίξει στο ποια pixels κρατάει ως βάση από καθε κάδρο (δεν ξέρω ακριβώς πως το καταφέρνει). Έτσι τελικά καταφέρνεις ενα αξιοπρεπες αποτέλεσμα.

Βέβαια το tango salon (τον οποιόν χορευαν εκείνη τη στιγμή) είναι χορός με αρκετές στιγμές ηρεμίας. Μην τον φανταστείς σαν salsa. Οπότε σε παιρνει να βάλεις και πιο χαμηλό shutter (πχ 1/80) ή ακόμα και πιο χαμηλά αν νιώθεις ότι θα ρίξει ταχύτητα το ζευγάρι (με σώζει βασικά το ότι είμαι και εγώ χορευτής). Αν πάλι χορεύαν tango vals ή milonga (κάποιοι γρήγοροι χοροί στο tango argentino) τότε ναι ήθελα 1/120 και πάνω για να αποφύγω το motion blur. Το φλας πάντως "απαγορεύεται". Μετά παύει να ειναι candit shot. ;)

Δες εδώ για παράδειγμα λήψεις σε 1/50 και 1/60 αντίστοιχα απο την rx100. Στη δεύτερη μάλιστα επειδη ήταν λιγο εκφραστικός ο καβαλιέρος και είχε βάλει την νταμα σε γύρο, προτίμησα να έχω ενα ελαφρύ motion blur σε εκείνη. (σορρυ για τις offtopic λήψεις)

36460537405_1a9a3a530d_z.jpgDSC03610-15 by Andreas L., on Flickr

36460544095_5413db315f_z.jpgDSC03666-42 by Andreas L., on Flickr

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@Johnnyman

Γιάννη μου αρέσει το πως έκατσαν τα σύννεφα στη πρώτη :)

Edited by Antretng

Γιατί; Θίχτηκες; :lol:

Μη κολλάτε ρε παιδιά :)

Τρεις σελίδες τώρα συζητάμε για το αν λέγεται background blur ή κακο bokeh.

Το post του Θάνου, του Νίκου αλλά και άλλων παιδιών καπελώθηκαν απο μια συζήτηση περί ονομασίας.

Στη τελική αρκετοί το λένε όπως το έγραψα (βλέπε και το αρθρο που εβαλα το οποίο δεν το σχολίασες).

Το αν όμως εσφαλμένα έχει κατανοηθεί έτσι ο όρος δεν το γνωρίζω και για αυτό είπα ότι δεν το συνεχίζω.

Παρόλα αυτά μου απηύθυνες πάλι το λόγο με ερωτήσεις τις οποίες προφανώς και αγνόησα.

Γιατί τόση πρεμούρα;

Γιατί να θίχτηκα? Έδειξα κάπου να θίχτηκα!?

Τα posts των παιδιών οκ, δεν πειράζει... Συγκρίσεις καμερών είναι το τοπικ και πρέπει να συζητήσουμε επ' αυτού. Για φωτο και σχόλια από κάτω που να λένε πόσο ωραίες είναι, είναι το άλλο τοπικ...

Εσφλαμένα εχει κατανοηθεί και τα λάθη πρέπει να διορθώνονται...

Που σου απήυθυνα το λόγο?

Εξήγησα πολλές φορές γιατί η πρεμούρα...

@MIXOStsi εδώ σου γράφω ότι επειδή δεν ειναι ο τομέας μου δεν θα το συνεχίσω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7523510#post7523510 και στα καπάκια κάνεις quote μέρος του μηνυματος μου εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7523549#post7523549 και με ξαναρωτάς.

Τουλάχιστον εγώ σου έβαλα και ενα link από που βάσιζα την άποψή μου. Δεν ειναι ότι μας ήρθε η θεια επιφοίτηση.

Μην τρελαινόμαστε λοιπόν. :) Άλλωστε δεν ειναι και το τέλος του κόσμου η λανθασμένη ονοματολογία.

Περισσότερη σημασία θα έδινα στην ουσία όπως το να μην θεωρούμε αρκετά κλειστό διάφραγμα το f2.8 σε full frame κάμερα και οτι δεν θα είχαμε θέμα με το dof. Όπως πολύ σωστά είπε ο Te_salat, με τέτοιο αισθητήρα ήθελε πολύ πιο κλειστό διάφραγμα για να μην έχεις θολώματα σε κοντινή λήψη. Για αυτό και τελικά βλέπουμε πολύ περιορισμένο dof με τον πίνακα out of focus.

Εκεί λοιπον ειναι η ουσία για μένα. Το πως θα μπορέσουμε να μάθουμε και 5 πράγματα για το πως να βελτιώσουμε τις φωτογραφίες μας αλλα και να δουμε και πως τα πανε τα διάφορα κινητά ώστε να είμαστε ενήμεροι για τις αποδόσεις τους. Για όλα τα υπόλοιπα δεν αξίζει να χαλιόμαστε. :)

Edited by Antretng

@MIXOStsi εδώ σου γράφω ότι επειδή δεν ειναι ο τομέας μου δεν θα το συνεχίσω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7523510#post7523510 και στα καπάκια κάνεις quote μέρος του μηνυματος μου εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7523549#post7523549 και με ξαναρωτάς.

Τουλάχιστον εγώ σου έβαλα και ενα link από που βάσιζα την άποψή μου. Δεν ειναι ότι μας ήρθε η θεια επιφοίτηση.

Μην τρελαινόμαστε λοιπόν. :) Άλλωστε δεν ειναι και το τέλος του κόσμου η λανθασμένη ονοματολογία.

Περισσότερη σημασία θα έδινα στην ουσία όπως το να μην θεωρούμε αρκετά κλειστό διάφραγμα το f2.8 σε full frame κάμερα και οτι δεν θα είχαμε θέμα με το dof. Όπως πολύ σωστά είπε ο Te_salat, με τέτοιο αισθητήρα ήθελε πολύ πιο κλειστό διάφραγμα για να μην έχεις θολώματα σε κοντινή λήψη. Για αυτό και τελικά βλέπουμε πολύ περιορισμένο dof με τον πίνακα out of focus.

Εκεί λοιπον ειναι η ουσία για μένα. Το πως θα μπορέσουμε να μάθουμε και 5 πράγματα για το πως να βελτιώσουμε τις φωτογραφίες μας αλλα και να δουμε και πως τα πανε τα διάφορα κινητά ώστε να είμαστε ενήμεροι για τις αποδόσεις τους. Για όλα τα υπόλοιπα δεν αξίζει να χαλιόμαστε. :)

Στο 1ο ήταν δικό μου λάθος. Δεν ήταν προσωπική η ερώτηση αλλά γενική και ρητορική...

Το link δεν μου λέει τίποτα γιατί έχει την ίδια λανθασμένη άποψη..

Το τέλος του κόσμου δεν είναι, αλλά σε αυτό το topic δεν θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον σημαντικό?

Ποιος θεώρησε το f2.8 αρκετά κλειστό? Κάθε άλλο...

Κι εγώ είπα ότι η ουσία είναι να μάθουμε 5 πράγματα... Αλλά να τα μάθουμε και σωστά... :)

Σε αυτό εδώ αναφέρομαι όπου η φωτογραφία είχε ξεκάθαρα μικρό dof.

Το μήνυμα του Te_salat:

D750 Απλη μετατροπή του raw σε jpg , χωρις επεξεργασια 35mm f2.8 iso1600 ...

Μην κοιτατε για λεπτομερεια στο background, σε τοσο μικρή απόσταση το βαθος πεδιου είναι πολύ μικρό:

[ig]https://farm1.staticflickr.com/808/39118110230_9808111ba8_b.jpg[/img]1467BA59-94E1-4719-BFDF-56A60D5387E3 by Kostas kaz, on Flickr

Και η απάντηση σου:

Αυτό δεν το κατάλαβα...

Στη συγκεκριμένη φωτό το βάθος πεδίου (depth of field) είναι μεγάλο. Βλέπεις in focus και το θέμα και το background...

Για να ήταν μικρό θα έπρεπε να ήσουν πιο κοντά (macro) στο θέμα (κούκλα) και να νετάρεις σε αυτό... Σε συνδυασμό με ένα μεγάλο f (διάφραγμα), θα έβγαινε out of focus το background (πίνακας)

Ζηταω και πάλι συγνώμη από τα υπόλοιπα παιδιά. Υπόσχομαι ότι θα σταματήσω εδώ. :)

Edited by Antretng

Παντως τωρα ομολογω πως εχει ενα κλικ παραπανω ενδιαφερον το νημα, σε σχεση με τις φωτογραφιες απο το 2015 ή τα επαναλαμβανομενα σκηνικα που βλεπαμε για 10ες σελιδες. Μαθαινουμε και 2 πραγματα.

Παντως τωρα ομολογω πως εχει ενα κλικ παραπανω ενδιαφερον το νημα, σε σχεση με τις φωτογραφιες απο το 2015 ή τα επαναλαμβανομενα σκηνικα που βλεπαμε για 10ες σελιδες. Μαθαινουμε και 2 πραγματα.

Έχει ενδιαφέρον για μένα μόνο όταν ο συνομιλητής σέβεται τον άλλο και δεν του απευθύνεται ως "γατάκι".

Έχεις δίκιο. Με την rx100 τραβάγα σε 1/60 σε αυτή τη πίστα και αυτό επειδή δεν με παιρνε για παραπάνω (είχα τελικιάσει σε iso και ελαφρώς υποέκθετα) και συνήθως μάλιστα ανέβαζα το exposure στο raw αρχείο.

Απλά το hdr+ κρατάει το πιο sharp frame για βάση και μετά χρησιμοποιεί τις υπόλοιπες για noise reduction. Επιπλέον σε ενα μικρό βαθμό μπορεί να παίξει στο ποια pixels κρατάει ως βάση από καθε κάδρο (δεν ξέρω ακριβώς πως το καταφέρνει). Έτσι τελικά καταφέρνεις ενα αξιοπρεπες αποτέλεσμα.

Βέβαια το tango salon (τον οποιόν χορευαν εκείνη τη στιγμή) είναι χορός με αρκετές στιγμές ηρεμίας. Μην τον φανταστείς σαν salsa. Οπότε σε παιρνει να βάλεις και πιο χαμηλό shutter (πχ 1/80) ή ακόμα και πιο χαμηλά αν νιώθεις ότι θα ρίξει ταχύτητα το ζευγάρι (με σώζει βασικά το ότι είμαι και εγώ χορευτής). Αν πάλι χορεύαν tango vals ή milonga (κάποιοι γρήγοροι χοροί στο tango argentino) τότε ναι ήθελα 1/120 και πάνω για να αποφύγω το motion blur. Το φλας πάντως "απαγορεύεται". Μετά παύει να ειναι candit shot. ;)

Δες εδώ για παράδειγμα λήψεις σε 1/50 και 1/60 αντίστοιχα απο την rx100. Στη δεύτερη μάλιστα επειδη ήταν λιγο εκφραστικός ο καβαλιέρος και είχε βάλει την νταμα σε γύρο, προτίμησα να έχω ενα ελαφρύ motion blur σε εκείνη. (σορρυ για τις offtopic λήψεις)

@Johnnyman

Μου αρέσουν γιατί δείχνουν καλλιτεχνικές. Με έξτρα φώτα θα χανόταν ή ατμόσφαιρα.

Μπράβο σου.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@Johnnyman

Μου αρέσουν γιατί δείχνουν καλλιτεχνικές. Με έξτρα φώτα θα χανόταν ή ατμόσφαιρα.

Μπράβο σου.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Συμφωνω, οποτε και εγω θα κοψω τα συγκριτικα, γιατι οταν τα κανω, το μονο που βλεπω ειναι καμια 20αρια φωτογραφιες απο κατω απο το ιδιο κινητο χωρις να προσφερουν κατι και χωρις καν να εχουν σχεση με τον τιτλο του νηματος.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9

Oneplus 5 auto

40229597264_bd9e1ff5a7_c.jpg2018-03-21_03-01-12 by John, on Flickr

Don't mess with oneplus 5

Device: S25 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Συμφωνω, οποτε και εγω θα κοψω τα συγκριτικα, γιατι οταν τα κανω, το μονο που βλεπω ειναι καμια 20αρια φωτογραφιες απο κατω απο το ιδιο κινητο χωρις να προσφερουν κατι και χωρις καν να εχουν σχεση με τον τιτλο του νηματος.

Δεν ειπα αυτο Νικο. Τα συγκριτικα σου ειναι απο αυτα που βοηθανε περισσοτερο εδω μεσα. Αμεση συγκριση και συμπερασμα. Ειδικα αν υπαρχουν και ατομα που ξερουν 2 πραγματα παραπανω απο φωτογραφια θα ειναι πολυ πιο ωραια η συζητηση μετα.

Μια χαρά είναι τα συγκριτικά σου και βοηθάνε.

Τουλάχιστον εμένα, αρκετά.

Ο καθένας φιλτράρει ότι ποστ δεν τον ενδιαφέρουν.

Εκτός από τους γερμανούς και η λίστα αγνόησης είναι φίλη μας :p

Τα συγκριτικά, ειδικά από άτομα που το "κατέχουν" και δεν είναι και μεροληπτικά, βοηθάνε πολύ περισσότερο από μία φωτογραφία σε κάποιες συνθήκες. Οπότε και εσύ αλλά και κάποια άλλα παιδιά που έχουν ήδη προσφέρει εδώ, να το συνεχίσετε...
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Δεν ειπα αυτο Νικο. Τα συγκριτικα σου ειναι απο αυτα που βοηθανε περισσοτερο εδω μεσα. Αμεση συγκριση και συμπερασμα. Ειδικα αν υπαρχουν και ατομα που ξερουν 2 πραγματα παραπανω απο φωτογραφια θα ειναι πολυ πιο ωραια η συζητηση μετα.

το ξερω και σε ευχαριστω, απλα ειναι κριμα να χανονται γενικα καλες προσπαθειες απο ανθρωπους που απλα θελουν να μας πεισουν για τη συσκευη τους, ειναι δεν ειναι κορυφαια, και να χαλαει το θεμα.

Μια χαρά είναι τα συγκριτικά σου και βοηθάνε.

Τουλάχιστον εμένα, αρκετά.

Ο καθένας φιλτράρει ότι ποστ δεν τον ενδιαφέρουν.

Εκτός από τους γερμανούς και η λίστα αγνόησης είναι φίλη μας :p

Νασαι καλα, το ξερω, αλλα τι να το κανεις που το θεμα εδω ειναι δυστυχως χωρις ελεγχο. οταν στα 10 ποστ τα 8 ειναι σπαμ, τι να το κανεις το φιλτραρισμα.

Εν ολιγοις δηλαδη, θα προτιμουσα λιγα ποστ και ουσιωδη, απο ολους μας, λιγες φωτο και ουσιωδεις, απο ολους μας, παρα να γεμιζουμε 5 σελιδες τη μερα με μαλ#%κιες.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα συγκριτικά, ειδικά από άτομα που το "κατέχουν" και δεν είναι και μεροληπτικά, βοηθάνε πολύ περισσότερο από μία φωτογραφία σε κάποιες συνθήκες. Οπότε και εσύ αλλά και κάποια άλλα παιδιά που έχουν ήδη προσφέρει εδώ, να το συνεχίσετε...

Προσωπικα δεν το κατεχω οσο αλλοι εδω μεσα, ομως τα συγκριτικα μου και οι φωτο μου ειναι αμεροληπτα και γινονται με σκοπο να συμβαλλουν. Γιαυτο αλλωστε δεν σχολιαζω τις φωτο μου, δεν ειναι σκοπος μου να προκαταβαλλω αποψεις, αντιθετως θελω να ακουω τους εμπειρους.

Θα ηθελα λοιπον να προσπαθησουμε αυτο να τονισουμε στο θεμα, και να κρατησουμε, και οχι να ποσταρουμε ο,τι μας ερθει απλα για να ποσταρουμε. Δηλαδη να βγαλω καμια 100στη φωτο με το V30 και το νοτε που εχω παραλληλα και να τις ριξω εδω μεσα? για ποιο λογο, αν κατσει και κανω μια συγκριση εχει καλως.

Γιαυτο φτιαξαμε και το καλλιτεχνικο, να μπαινουν εκει ωραιες φωτο που εχουν νοημα, και εδω να γινονται συγκρισεις, ΑΜΕΣΕΣ οσο γινεται.

Λογικο ειναι οτι οι περισσοτεροι δε μπορουν να εχουν ταυτοχρονα 2 συσκευες, αλλα ειδικα στις μεγαλες πολεις μπορουν να βρεθουν με αλλα μελη. Εγω εχω βρεθει με πολλα μελη παρολο οτι κανεις δεν μενει στην περιοχη μου.

Τελος το να βαζουμε απλες φωτο σιγουρα δεν ειναι κακο, το να το ξεφτυλιζουμε ομως με συνεχομενα ποσταρισματα του ιδιου ειδους , απο ενα σημειο και μετα κατανταει κουραστικο και ενοχλητικο. ποσο μαλλον οταν γινεται παντα στα καπακια μετα απο χρησιμα ποστ, συγκριτικα κλπ

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9

το ξερω και σε ευχαριστω, απλα ειναι κριμα να χανονται γενικα καλες προσπαθειες απο ανθρωπους που απλα θελουν να μας πεισουν για τη συσκευη τους, ειναι δεν ειναι κορυφαια, και να χαλαει το θεμα.

Νασαι καλα, το ξερω, αλλα τι να το κανεις που το θεμα εδω ειναι δυστυχως χωρις ελεγχο. οταν στα 10 ποστ τα 8 ειναι σπαμ, τι να το κανεις το φιλτραρισμα.

Εν ολιγοις δηλαδη, θα προτιμουσα λιγα ποστ και ουσιωδη, απο ολους μας, λιγες φωτο και ουσιωδεις, απο ολους μας, παρα να γεμιζουμε 5 σελιδες τη μερα με μαλ#%κιες.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Προσωπικα δεν το κατεχω οσο αλλοι εδω μεσα, ομως τα συγκριτικα μου και οι φωτο μου ειναι αμεροληπτα και γινονται με σκοπο να συμβαλλουν. Γιαυτο αλλωστε δεν σχολιαζω τις φωτο μου, δεν ειναι σκοπος μου να προκαταβαλλω αποψεις, αντιθετως θελω να ακουω τους εμπειρους.

Θα ηθελα λοιπον να προσπαθησουμε αυτο να τονισουμε στο θεμα, και να κρατησουμε, και οχι να ποσταρουμε ο,τι μας ερθει απλα για να ποσταρουμε. Δηλαδη να βγαλω καμια 100στη φωτο με το V30 και το νοτε που εχω παραλληλα και να τις ριξω εδω μεσα? για ποιο λογο, αν κατσει και κανω μια συγκριση εχει καλως.

Γιαυτο φτιαξαμε και το καλλιτεχνικο, να μπαινουν εκει ωραιες φωτο που εχουν νοημα, και εδω να γινονται συγκρισεις, ΑΜΕΣΕΣ οσο γινεται.

Λογικο ειναι οτι οι περισσοτεροι δε μπορουν να εχουν ταυτοχρονα 2 συσκευες, αλλα ειδικα στις μεγαλες πολεις μπορουν να βρεθουν με αλλα μελη. Εγω εχω βρεθει με πολλα μελη παρολο οτι κανεις δεν μενει στην περιοχη μου.

Τελος το να βαζουμε απλες φωτο σιγουρα δεν ειναι κακο, το να το ξεφτυλιζουμε ομως με συνεχομενα ποσταρισματα του ιδιου ειδους , απο ενα σημειο και μετα κατανταει κουραστικο και ενοχλητικο. ποσο μαλλον οταν γινεται παντα στα καπακια μετα απο χρησιμα ποστ, συγκριτικα κλπ

Επομενη φωτογραφια (απο το γνωστο μελος) με σουπερ χαμηλο φωτισμο κτλ σε 5..4..3..2..1

Γενικά τα πολλαπλά post μέσα στην ίδια μάλιστα μέρα όπως επίσης και τα πολλαπλά ανούσια μεροληπτικα μπράβο προς συγκεκριμένα μέλη ή συσκευές χωρίς καμία ανάλυση δεν βοηθάνε.

Από την άλλη πως θα πεις ότι το post του ενός είναι spam και του άλλου οχι; Γιατι αυτό που βλέπω είναι ότι δεν είναι 1 ή 2 μέλη που το κάνουν αλλά αποτελεί πλέον την κανονικότητα του thread. Οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να ελεγχθεί.

Εγώ απλά θα συμφωνήσω με το Στρατο ότι αγνοείς ότι δεν σου αρέσει και θα πω σε παιδιά όπως το Νίκο να ανεβάζουν ωραία συγκριτικά και τέλος. Και γω με τη σειρά μου προσπαθώ να μην το παρακανω και όσο γίνεται να σχολιάζω όσο μπορώ τα posts των αλλων αναλόγως τι θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον κάθε φορά (πχ να είδα κάτι εντυπωσιακό ή αν παρατηρησα κάποια τεχνική αδυναμία)

Edited by Antretng

Γενικά τα πολλαπλά post μέσα στην ίδια μάλιστα μέρα όπως επίσης και τα πολλαπλά ανούσια μεροληπτικα μπράβο προς συγκεκριμένα μέλη ή συσκευές χωρίς καμία ανάλυση δεν βοηθάνε.

Από την άλλη πως θα πεις ότι το post του ενός είναι spam και του άλλου οχι; Γιατι αυτό που βλέπω είναι ότι δεν είναι 1 ή 2 μέλη που το κάνουν αλλά αποτελεί πλέον την κανονικότητα του thread. Οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να ελεγχθεί.

Εγώ απλά θα συμφωνήσω με το Στρατό ότι αγνοείς ότι δεν σου αρέσει και θα πω σε παιδιά όπως το Νίκο να ανεβάζουν ωραία συγκριτικά και τέλος. Και γω με τη σειρά μου προσπαθώ να μην το παρακανω.

Αντρεα, αν θελουμε να λεγομαστε πολιτισμενοι και σοβαροι, θα πρεπει μεσα απο αυτη την κουβεντα εστω, να το καταλαβουν ολοι οσοι το παρακανουν. ΠΡοφανως και πρεπει να τηρουνται οι κανονες και το μετρο απο ολους...Δεν αναφερομαι σε εναν, ασχετως αν ενας πχ καπακωνει εμενα.

Απο εκει και περα, θεωρω οτι πολλα μελη την εκαναν επειδη ακριβως αντι να βλεπουν χρησιμα συγκριτικα ή χρησιμες φωτο, πχ μια δυσκολη που να συζητηθει κλπ, εβλεπαν ριπε απο ανουσιες και απο κατω σφαγη.

Θεωρω οτι ειναι ωριμες οι συνθηκες να το παμε ετσι, και οχι να ζηταμε ο ενας το ban του αλλου.

Εγω θεωρω οτι ολοι ειναι χρησιμοι, και ολοι μπορουν να προσφερουν, αρκει να το θελουν. Αν δεν το θελουν, ας αλλαξουν στεκι.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...