Jump to content

Περί Πνευματικών Ταγών

apostolis13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συμμορφούμενος με τας επιταγάς του φιλτάτου Αρχιμήδου και απεκδυόμενος τον ρόλον του Σέρλοκ Χολμς, τον οποίον μοι απέδωσεν, θα επιθυμούσα κι εγώ να εκφράσω την άποψίν μου περί του θέματος που απασχολεί ημάς, επιθυμώντας με την τοιούτην διατύπωσιν να καταδείξω με έμφασιν το ορθόν της επισημάνσεώς του :)

πανομοιότυπος τρόπος έκφρασης και η συμφωνία των απόψεων δεν παραπέμπουν απαραίτητα στο ίδιο άτομο

Στο θέμα μας τώρα.

Πως εγώ θα διατύπωνα την καλοπροαίρετη κριτική μου, αν ήμουν στη θέση των apostolis13 και Bucaneer; Με λίγα λόγια, περίπου έτσι:

"Με αφορμή το πιο πάνω άρθρο του Alexkass, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν αποτελεί τίποτε άλλο από πιστή μετάφραση ξένης δημοσίευσης. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι το φαινόμενο αυτό (της πιστής μετάφρασης ξένων δημοσιεύσεων και της απλής παράθεσής του στο φόρουμ) συνιστά τη συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων που δημοσιεύονται στο MyPhone, κάτι που εμένα, ως μέλος του, με λυπεί και με θλίβει, γιατί δείχνει την έλλειψη πρωτότυπης και παραγωγικής εργασίας από τους συντελεστές του και μάλιστα στην Ελληνική γλώσσα, που είναι και η μητρική γλώσσα του φόρουμ. Θα ζητούσα λοιπόν από τους συντελεστές του φόρουμ να προσπαθήσουν να μειώσουν τις απλές αναδημοσιεύσεις ειδήσεων από ξένα sites και να αυξήσουν τα δικά τους/μας άρθρα, κάτι που θα συμβάλει, πιστεύω, και στην άνοδο της επισκεψιμότητάς του".

Το παραπάνω κείμενο είναι τόσο πρόχειρο, όσο γρήγορα γράφτηκε και δεν απηχεί βέβαια τις προσωπικές μου απόψεις, αλλά αποτελεί ένα δείγμα του τι θεωρώ εγώ καλοπροαίρετη κριτική. Τα κείμενα των παραπάνω, ιδιαίτερα το πρώτο, είναι γραμμένα μάλλον με εμπάθεια και σε ειρωνικό τόνο.

Να σημειώσω τέλος προς τα "υψηλού μορφωτικού επιπέδου" μέλη μας, ότι στην ελληνική γλώσσα, καθαρεύουσα και δημοτική, υπάρχουν οι λέξεις "δαίμων" και "δαίμονας" αντίστοιχα. Η λέξη "δαίμωνας" δεν υφίσταται. ;)

Θέλω να πιστεύω ότι τα γραφόμενά μου δεν παραβιάζουν τους ΟΠΧ του φόρουμ. :)

Φιλικά

Μάνος

• Απαντήσεις 73
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Prosopika protimo me ta xilia an8ropous san ton Alexkass oi opoii einai trellamenoi me thn texnologia kai einai "mesa sta pragmata" kai sto kato kato oti kanei to kanei anidiotelos.

Apo thn alli sixenome mexri aidias na parakolou8o asxeta kai avasima posts an8ropon oi opoii to paizoun psorokoultouriarides (apo aytous distixos exoume pollous edo sto Ellada :whistle: ) kai prospa8oun mesa apo ena koutoponiro logopaignio na kentrisoun tis entiposeis kai na dimiourgisoun sinxisi :mad:

Ante na sovareftoume ligo edo mesa, ante bravo :!:

Θα παρατηρουσα οτι γινεται μια "προσωπικη" επιθεση σε καποια μελη. Γιατι παρακαλω? Επειδη τους αρεσει η τεχνολογια ? Ωραια και τι πειραζει τους υπολοιπους? Σε ελευθερη χωρα ειμαστε και ο καθενας διανεμει τα χρηματα του οπως νομιζει. Αν θελει να εχει οτι τελευταιο εχει να του προσφερει η τεχνολογια , μπραβο του αφου μπορει. Σε καποιους δεν αρεσει αυτο και δεν μπορω να καταλαβω το λογο. Καποιοι ειναι υπερ της τεχνολογιας και καποιοι αλλοι οχι. Σεβαστα και τα δυο. Ομως οχι επιθεση απο ενα μερος προς ενα αλλο. Να γινει ανταλλαγη αποψεων με τα υπερ και τα κατα της καθε μεριας σεβαστο, αλλα επιθεση γιατι ????

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Εγώ ειμαι εναs υπερκαταναλωτήs που μου αρέσει η τεχνολογία και πολλα χρόνια ασχολούμε με αυτήν. Οσον αφορά τα κινητά, απ'το 93 έχω αλλάξει παρα πολλέs συσκευέs. Αφου ο περίγυροs μου εχει να λέει πωs "-αυτοs ο ανθρωποs οτι καινούργιο βγαίνει, το αγοράζει" .!!

Εχει όμωs σε μερικά δίκιο και ο Bucaneer. Να μην είμαστε ασπρο - μαύρο.

Πολλέs φορέs χωρίs να το πολυκαταλαβαίνουμε, γινόμαστε θύματα τηs υπερδιαφήμησηs και υποσεινήδητα η προπαγάνδα έχει εμφυτεύσει μέσα μαs οτι η τεχνολογία (πρέπει να) ειναι η αποκλειστική(σχεδόν) ενασχόληση μαs στην ζωή.

Μερικές σκέψεις:

- Το πιο σημαντικό στα fora είναι η ανταλαγή απόψεων και όχι η δημοσιογραφική έρευνα οπότε ειδήσεις που μπορούν να ξεκινήσουν συζητήσεις είναι καλοδεχούμενες.

- Εγώ αγνόησα το αρχικό post, οπότε θα μπορούσε οποιοσδήποτε να κάνει το ίδιο.

- Αντικειμενικά, το πρώτο post με τους "ταγούς" είναι ειρωνικό και μάλλον προσωπικό.

- Tα μεγάλα post είναι κουραστικά - εγώ αποφεύγω να τα διαβάζω και έτσι μπορεί να χαθεί μια καλή επιχειρηματολογία.

Αυτά

bye

.

Εγώ θα ήθελα να πω τι γνώμη για τα νέα που δημοσιεύονται στο myphone.

Όπως είπωθηκε και παραπάνω φυσικά δεν γίνεται να έχουμε αποκλειστικά νέα. Τα νέα τα παίρνουμε από άλλα sites και τα μεταφράζουμε ή και τα μορφοποιούμε ελαφρώς. Τα νέα θέλουμε να είναι τελείως αντικειμενικά και να μην επηρεάζονται από την γώμη του news editor. Έτσι λοιπόν οι news editor αποφεύγουν να σχολίασουν τα νέα (όπως ζητήθηκε) στο πρώτο ποστ του θέματος. Φυσικά είναι ελεύθεροι να τα σχολιάσουν σε ξεχωριστό ποστ. Τα νέα είναι όπως είπε και ο johnywh αφορμή για συζητήσεις και σχολιασμό.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Γνωμη μου ειναι οτι καποιοι θελουν να πληξουν το myphone με καθε δυνατο τροπο και συνεχως εφευρισκουν και νεους τροπους αλλα το μονο που θα πετυχουν ειναι να το δυναμωσουν ακομα περισσοτερο.

Συμφωνώ με την "μετάδοση" των ειδήσεων που γίνονται, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση για ψάξιμο, ούτε την διάθεση για μετάφραση έχω. Μπαίνω στο myphone και ΞΕΡΩ ότι εκεί θα βρώ τα νεότερα του τεχνολογικού γίγνεσθαι.

ΞΕΡΩ οτι το κάνουν αφιλοκερδώς τα παιδιά όπως ο Alex (και οι λοιποί), ΔΕΝ δηλώνουν δημοσιογράφοι, κάνουν μια χαρά αυτό που αγαπάνε και ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να τους κακολογήσει ΚΑΝΕΙΣ!

Δεύτερον, κι εγώ κατάλαβα ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο (αναφέρομαι στα 2 "διαφορετικά" nicknames) και αν αυτό είναι αλήθεια με προβληματίζει η ψυχοσύνθεση ενός τέτοιου ανθρώπου.

Τέλος, δεν μπορώ να δεχθώ "υψηλού επιπέδου" κάποιον που το δηλώνει, και τον πιάνει ο "δαίμωνας" του τυπογραφείου...

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Μιας και συμμετέχω στο MyPhone Staff, ας πω και εγώ την γνώμη μου: :)

Ένας απο τους λόγους της επιτυχίας του MyPhone, είναι ότι κατορθώνει να ενημερώνει τα μέλη του στο θέμα με το οποίο ασχολείται, και δεν είναι άλλο από τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και, ιδιαίτερα, στην κινητή τηλεφωνία και τα παρελκόμενά της.

Σϋμφωνοι, BBC δεν είμαστε ( προς το παρόν :p ), αλλά θέλω να πιστεύω πως για τα δεδομένα μας, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και αυτό φαίνεται από την συμμετοχή όλων των χρηστών του site, τους οποίους και θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω, καθώς είναι η μόνη επιβράβευση για εμάς, συν το ότι μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Όσον αφορά την κάπως... ατυχή κριτική ορισμένων ατόμων, προσωπικά την θεωρώ ευπρόσδεκτη, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ επίσης ότι καλό είναι να μην κρίνουμε και να μην βγάζουμε συμπεράσματα όταν δεν έχουμε τον απαραίτητο όγκο πληροφοριών για το πως λειτουργεί ένα πράγμα.

Το τελευταίο που θα πω, στο οποίο και αναφέρθηκαν ήδη ο MsK και ο Mythozz, είναι ότι πίσω από το MyPhone δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος οργανισμός, αλλά μια μικρή ομάδα ατόμων, τα οποία κάνουν ό,τι κάνουν από αγάπη για το site και επειδή γουστάρουν την όλη "φάση". Με άλλα λόγια, υπάρχει μεράκι, κάτι που φαίνεται στην δουλειά μας, και, στην τελική, μάλλον αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που τόσοι χρήστες μας επιβραβεύουν με την συμμετοχή τους. ;)

Αγαπητοί μου,

Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ποικίλα συναισθήματά μου, έστω και σε ελάχιστο αριθμό στίχων ταύτου του ταπεινού κειμένου. Αισθάνομαι έντονη ικανοποίηση, διότι ενεργοποιήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση σημαντικός πληθυσμός αναγνωστών της ιστοσελίδας μας, αν βέβαια αφαιρέσει κανείς ορισμένα πικρόχολα σχόλια, τα οποία εγράφησαν εις βάρος εμού και του συναρθρογράφου <<bucaneer>>, τον οποίο δυστυχώς δεν έχω την τύχη να συναντήσω σε κάποια φιλολογική ημερίδα ή συνέδριο φιλοκαλίας ούτε είναι άλλος εαυτός μου, όπως σας πληροφορώ ειλικρινώς, στενοχωρώντας ορισμένους επίδοξους επιθεωρητές Κλουζώ ή Σέρλοκ Χολμς στην αγγλική έκδοση του ιδίου χαρακτήρα... Τουτέστιν, ορισμένα μηνύματα καθίστανται ανεδαφικά!

Ουδέποτε ήθελα να βλάψω ή να προσβάλλω το προσφιλές μου <<site>> σας, πόσο δε μάλλον τον φίλτατο Aλέξιο Καss, εκλεκτό μέλος της διαδικτυακής κοινότητας και όχι μόνο, ξαναλέγω, ούτε θεωρώ εαυτόν μέρος οργανωμένης επίθεσης, όπως ατυχώς ανεφέρθει ανωτέρω. Άλλωστε, ένας μικρός φιλολογίσκος, ως εγώ, δεν θα μπορούσε να δράσει σαν άλλος Ηρακλής, σε επανάληψη προσταγών του μυθικού βασιλιά της Τύρινθος...

Μη καγχάζουμε δίχως λόγο, το λοιπόν, για όνειρα θερινής νυχτός ορισμένων φαντασιόπληκτων, οι οποίοι αναζητούν αενάως πιστή εφαρμογή του περήφανου νόμου του Murphy για οτιδήποτε δεν κατευθύνεται κατ' ευχήν!

Επιπροσθέτως, γιγνώσκω και σέβομαι σαφώς το savoir vivre ταύτου του δικτυακού τόπου. Με λύπη, όμως, αναφέρω ότι κάποιοι περί άλλων τυρβάζουν και άλλα λένε και άλλα πράττουν, δίχως να ειναι συνεπείς στα καθήκοντα εσωτερικής αλληλογραφίας τους!

Υ.Γ. Υπενθυμίζω σε φίλταιρο επιστολογράφο ότι οι άνθρωποι του λόγου έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα συγκερασμού λόγιας και δημοτικής! Ως εκ τούτου, η ορθρογραφία της λέξεως δαίμωνας κρίνεται ορθρή σε ελευθέρα γραφή...

Αγαπητοί συγκάτοικοι σε αυτή την διαδικτυακή κοινότητα.

Εκφράζω τη χαρά μου για τις ευγενικές απαντήσεις των MsK και Myhtozz. Μέσα μου δημιουργείται μια διάχυτη ελπίδα ότι η καλόβουλη κριτική μας-που τόσο κακόβουλα σχολιάστηκε από ορισμένους εδώ μέσα θα επιτύχει τον ευγενή σκοπό για τον οποίον και εκφράστηκε.

Ωστόσο, επιθυμώ να απαντήσω στα κακεντρεχή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της ορθής λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου από μέρους μου, επίθεσης εναντίον μελών του διαδικτυακού τόπου και ταυτισμού εμού και του Apostolis13 στο ίδιο άτομο που εκφράζει τις απόψεις του με διαφορετικά ψευδώνυμα, για να δώσει την απατηλή αίσθηση του πλήθους.

Παίρνοντας το τελευτάιο θέμα, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι δυνατόν να είμαι το ίδιο πρόσωπο με τον Apostolis13. Η ορθότητα του λεγομένου είναι προφανής και δε θα επιμείνω. Εξ'άλλου δεν είναι λογικό να χρησιμοποιούμε τέτοια δόλια μέσα με σκοπό τον εντυπωσιασμό και την επιβολή των απόψεών μας, αφού αυτές είναι σωστές, καλύτερα δε το τελευτάιο καταδεικνύεται από την δήλωση αρκετών άλλων μελών του forum, ώρες μετά τις χθεσινές μας δημοσιεύσεις, ότι συμπλέουν των απόψεών μας.

Όσον αφορά την προσπάθεια δήθεν υπονόμευσης του διαδικτυακού τόπου, πιστεύω ότι μόνο η διατύπωση της φράσεως αυτής αποτελεί η ίδια υπονόμευση της δικής μου καλοπροαίρετης κριτικής με σκοπό την βελτίωση του site, και επομένως, αυτή υπονομεύει το site.

Τέλος, όσον αφορά την προσωπική επίθεση σε μέλη του forum, εγώ δεν επιτέθηκα πρσωπικά σε κανένα. Απλά αναφέρθηκα σε ορισμένα κραυγαλέα παραδείγματα, που οπουδήποτε αλλού θα προκαλούσαν την ίδια ακρβώς κατακραυγή. Η αποστροφή με την οποία αναφέρθηκαν ορισμένα μέλη του forum αυτού προς εμέ, σχολιάζοντας ακόμα και τη φρασεολογία μου - ενδεχομένως μην έχοντας ορθολογικά επιχειρήματα να στηρίξουν τη θέση τους- αποτέλει ουσιαστική και απαράδεκτη προσωπική επίθεση.

Προσωπικά, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με το εν λόγω θέμα. Με ικανοποίηση παρατηρώ ότι όσοι έπρεπε να πάρουν το μήνυμα το πήραν, τους υπόλοιπους τους αφήνω να απλά να ωριμάσουν...

Εγω πραγματικα εδω και παρα πολυ καιρο δεν εχω βρει καποιο αξιολογο ελληνικο site οσον αφορα το θεμα της κινητης, κατα κυριο λογο, τηλεφωνιας και των αλλων τεχνολογιων που αναφερονται. (Αν κανω λαθος τοτε παρακαλω βαλτε καποιο σχετικο link μιας ιστοσελιδας ωστε να εχουμε μια γενικη εικονα). Ολα ειναι απλα καλες προσπαθειες των κατοχων τους που συνηθως εξειδικευονται σε συγκεκριμενα προϊοντα και εφαρμογες σε αντιθεση με το myPhone που εχει παρα πολλα ενδιαφεροντα θεματα.

Αρχικα ως επισκεπτης του Unwired τοτε, συγκεντρωσα αρκετες χρησιμες πληροφοριες για να κανω μια σωστη αγορα ενος κινητου και αργοτερα εμαθα ακομα περισσοτερα για το κινητο που αγορασα και καταφερα να εκμεταλευτω πληρως τις δυνατοτητες του ! Τα θεματα (κινητης και οχι μονο τεχνολογιας) τα οποια γραφονται, απο οποιους κι αν γραφονται, με βοηθανε να "ξερω τι μου γινετε" γυρω απο αυτον τον τομεα της τεχνολογιας.

Στην τελικη, καλυτερα να εχουμε μια "ιδεα" για το τι υπαρχει γυρω μας παρα να ειμαστε στην πληρη αγνοια... Εγω προσωπικα, εστω και "αρπα-κολα" μεταφραση να ειναι, χαιρομαι που καποιος την μετεφρασε στα ελληνικα ωστε να μπορω να την διαβασω κι εγω που δεν εχω την υπομονη (ισως και υποδομη) να την διαβασω απο καποιο ξενο site...

Αν καποια στιγμη θελησω να ασχοληθω περισσοτερο με καποιο συγκεκριμενο θεμα, τοτε το σιγουρο ειναι οτι δεν θα το απαιτησω απο ενα site γιατι αυτο μου φαινεται πολυ εγωιστικο ! Δεν μπορω να βαλω χιλιαδες κοσμο να ακολουθει τον δικο μου δρομο...

Συγνωμη που σας κουρασα με το (λιγακι!!!) μεγαλο post...

Φιλικα παντα :)

Re mythoz egw aplws sta eipa ayta dioti koitaxe.

Ws oudeteros anagnwstis ayto pou egrapses oti "Μια πολυπληθή ομάδα χρηστών δηλαδή, που αφιλοκερδώς, 7 ημέρες την εβδομάδα, αφήνουν σημαντικά πράγματα απο τη ζωή τους, προσωπική ή μη, για να βρίσκουν σε ολόκληρο το Internet, ή να προμηθεύονται μέσω Δελτίων Τύπου, τα τελευταία Νέα σε Ελλάδα και τον Κόσμο γενικότερα, για να μπορείς εσύ και οι υπόλοιποι να τα σχολιάζεις." xtypaei asxima idiaitera ayto pou les oti afinoun simantika pragmata. Kai stin apantisi sou mou ta gyrnas.

Anyway o allos XESTIKE (milaw genika, min to perneis proswpika) ean afineis simantika pragmata tis zoi sou i oxi. Ean to kaneis tote mallon prepei (kata tin apopsi mou panta) na ana8ewriseis tis protaireotites sou.

Opws sou eipa anoika kai egw kapote se site opou kaname to idio pragma (oxi gia texnologia, allo antikeimeno) kai eixa skeftei kai kapote na steilw ena email sto unwired (palioteroa, nyn myphone). Den to ekana omws giati den eixa oute exw tipota na prosferw exaitias periorismenou xronou. Diabazw to site, diabazw kai xena site alla den exw xrono na anaparagw eidiseis i na briskw nees ka8ws xerw oti gia na ginei mia tetoia douleia apaiteitai xronos wste na bgei ena kalo apotelesma san ayto tou myphone. Anti8eta epilegw na grafw sto forum ktl...

Anyway to 8ema einai oti ton anagnwsti den ton noiazei ti kaneis gia na bgei i eidisi. Ayto pou ton noiazei einai i eidisi. Ean den yparxei tote 8a sou pei ante geia!

To oti to kaneis gia to hobby sou ktl einai sebasto ktl kai i i8iki ikanopoiisei einai otan se diabazei kapoios kai enimerwnete, alla den 8elei na ma8ei gia to ti trabixes gia na to kaneis ayto.

Ayta ws simboules.

To oti merikes fores ginontai kapoies "8ysies" eiani aytonoito ao tin stigmi pou to site einai non commercial.

Αρχικό Μήνυμα από τον broxopoios

Re mythoz egw aplws sta eipa ayta dioti koitaxe.

Ws oudeteros anagnwstis ayto pou egrapses oti "Μια πολυπληθή ομάδα χρηστών δηλαδή, που αφιλοκερδώς, 7 ημέρες την εβδομάδα, αφήνουν σημαντικά πράγματα απο τη ζωή τους, προσωπική ή μη, για να βρίσκουν σε ολόκληρο το Internet, ή να προμηθεύονται μέσω Δελτίων Τύπου, τα τελευταία Νέα σε Ελλάδα και τον Κόσμο γενικότερα, για να μπορείς εσύ και οι υπόλοιποι να τα σχολιάζεις." xtypaei asxima idiaitera ayto pou les oti afinoun simantika pragmata. Kai stin apantisi sou mou ta gyrnas.

Anyway o allos XESTIKE (milaw genika, min to perneis proswpika) ean afineis simantika pragmata tis zoi sou i oxi. Ean to kaneis tote mallon prepei (kata tin apopsi mou panta) na ana8ewriseis tis protaireotites sou.

Opws sou eipa anoika kai egw kapote se site opou kaname to idio pragma (oxi gia texnologia, allo antikeimeno) kai eixa skeftei kai kapote na steilw ena email sto unwired (palioteroa, nyn myphone). Den to ekana omws giati den eixa oute exw tipota na prosferw exaitias periorismenou xronou. Diabazw to site, diabazw kai xena site alla den exw xrono na anaparagw eidiseis i na briskw nees ka8ws xerw oti gia na ginei mia tetoia douleia apaiteitai xronos wste na bgei ena kalo apotelesma san ayto tou myphone. Anti8eta epilegw na grafw sto forum ktl...

Anyway to 8ema einai oti ton anagnwsti den ton noiazei ti kaneis gia na bgei i eidisi. Ayto pou ton noiazei einai i eidisi. Ean den yparxei tote 8a sou pei ante geia!

To oti to kaneis gia to hobby sou ktl einai sebasto ktl kai i i8iki ikanopoiisei einai otan se diabazei kapoios kai enimerwnete, alla den 8elei na ma8ei gia to ti trabixes gia na to kaneis ayto.

Ayta ws simboules.

To oti merikes fores ginontai kapoies "8ysies" eiani aytonoito ao tin stigmi pou to site einai non commercial.

Φίλε διάβασα τα σχόλιά σου.

Θα μείνω όμως στο προηγούμενό μου ποστ...:) :blink:

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Αρχικό Μήνυμα από τον apostolis13

Υ.Γ. Υπενθυμίζω σε φίλταιρο επιστολογράφο ότι οι άνθρωποι του λόγου έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα συγκερασμού λόγιας και δημοτικής!

Πολυσεβασμιε συνδιαλογιστη apostolis13

Αν τις Αθηναιος εταιρηση,μη εξεστω αυτω των εννεα moderator εννεσθαι,

μηδ' ιερωσυνην ιερωσασθαι,μηδε συνδικησαι τω δημω με τον Global moderator ,μηδε αρχην αρχετω μηδεμιαν,μητε ενδημον,μητε υπεροριον,μητε κληρωτην μητε χειροτονητην,μητε το myphone,μητε το SX1 που αναγωνίος περιμενω μηδ' επικηρυκειαν αποστελλεσθω,μηδε γνωμην λεγετω,μηδ' εις τα δημοτελη ιερα εισιτω,μηδ' εν ταις κοιναις στεφανοφοριες στεφανουσθω,μηδ' εντος των της αγορας περιρραντηριων πορευεσθω.Εαν δε τις ταυτα ποιη,καταγνωσθεντως αυτου εταιρειν,θανατω ζημιουσθω.

Aρα λοιπoν ας ηρεμισουμε ολοι.

Τα σεβη μου.

http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif

Αρχικό Μήνυμα από τον Global moderator

Πολυσεβασμιε συνδιαλογιστη apostolis13

Αν τις Αθηναιος εταιρηση,μη εξεστω αυτω των εννεα moderator εννεσθαι,

μηδ' ιερωσυνην ιερωσασθαι,μηδε συνδικησαι τω δημω με τον Global moderator ,μηδε αρχην αρχετω μηδεμιαν,μητε ενδημον,μητε υπεροριον,μητε κληρωτην μητε χειροτονητην,μητε το myphone,μητε το SX1 που αναγωνίος περιμενω μηδ' επικηρυκειαν αποστελλεσθω,μηδε γνωμην λεγετω,μηδ' εις τα δημοτελη ιερα εισιτω,μηδ' εν ταις κοιναις στεφανοφοριες στεφανουσθω,μηδ' εντος των της αγορας περιρραντηριων πορευεσθω.Εαν δε τις ταυτα ποιη,καταγνωσθεντως αυτου εταιρειν,θανατω ζημιουσθω.

Aρα λοιπoν ας ηρεμισουμε ολοι.

Τα σεβη μου.

:whistle: :wacko: :blink: :!: :p

Αρχικό Μήνυμα από τον apostolis13

Υ.Γ. Υπενθυμίζω σε φίλταιρο επιστολογράφο ότι οι άνθρωποι του λόγου έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα συγκερασμού λόγιας και δημοτικής! Ως εκ τούτου, η ορθρογραφία της λέξεως δαίμωνας κρίνεται ορθρή σε ελευθέρα γραφή...

Έχοντας σύζυγο φιλόλογο, πεθερό φιλόλογο και ασχολούμενος καθημερινά και επαγγελματικά με τη χρήση της Ελληνικής γλώσσας εδώ και μια δεκαετία, θα συμβούλευα τον apostolis13 να είναι λίγο πιο προσεκτικός και λίγο πιο επιφυλακτικός στα θέματα που αφορούν το γραπτό λόγο και να μην προσπαθεί να καλύπτει τα ορθογραφικά του λάθη με ανακρίβειες.

Υπάρχουν πολλοί εδώ που γνωρίζουν να μιλούν και να γράφουν σωστά την Ελληνική γλώσσα.

Υπάρχουν δε και άλλοι, που συνδυάζουν άψογα τα αρχαία Ελληνικά, την καθαρεύουσα (λόγια), τη δημοτική (μαλλιαρή), αλλά και την Αγγλική γλώσσα... :)

Μ'αρεσει που τα posts εγιναν ταυτοχρονα στις 00:12 προφανως για να μας πεισει ο τυπος οτι δεν ειναι το ιδιο ατομο και στις δυο περιπτωσεις... :whistle: :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από τον Βασίλης

Μ'αρεσει που τα posts εγιναν ταυτοχρονα στις 00:12 προφανως για να μας πεισει ο τυπος οτι δεν ειναι το ιδιο ατομο και στις δυο περιπτωσεις... :whistle: :whistle:

Ακριβώς το ίδιο είχα προσέξει κι εγώ... Και μάλιστα τα συγκεκριμένα δύο posts ήταν αυτά που ανέφεραν ότι δεν είναι το ίδιο άτομο :rolleyes:

@manoz: Για μένα το θέμα με το "δαίμωνας" ήταν το πιό σημαντικό για την αποκάλυψη του τύπου. Ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ η καθαρεύουσα και ότι εγώ όποτε βρίσκω ευκαιρία την χρησιμοποιώ (στη δουλειά μου είναι εύκολο λόγω των δικογράφων), παρόλο που δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο σε ένα forum. Και μόνο από αυτό τον αντιμετώπιζα με συμπάθεια, παρόλο που δεν συμφωνώ με αυτά που έλεγε. Η προσπάθειά του όμως να μας πείσει ότι το "δαίμωνας" είναι αποδεκτή γραφή της λέξης απέδειξε είτε ότι η όλη υπόθεση ήταν μαϊμού, και επ' ουδενί δεν αποτελεί η καθαρεύουσα την βασική γλώσσα που χρησιμοποιεί, είτε ότι είναι τόσο ανίκανος να αναγνωρίσει τα σφάλματά του που καταστρέφει για προσωπικό του όφελος το ίδιο το όπλο που χρησιμοποιεί για να επιβληθεί: τη γλώσσα

Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

Αγαπητά μέλη, mystaff, moderators και admins,

Τόσες μέρες δεν απάντησε σε αυτό το θέμα για να μπορέσω και να κάνω μια αυτοκριτική... μια κριτική του εαυτού μου αλλά και της δουλειάς μου. Επίσης δεν ήθελα αλλά ούτε και θέλω να δίνω τροφή σε ανούσιες συζητήσεις και σε ανούσιους διαλόγους. Ένας διάλογος είναι ουσιαστικός αν και μόνον αν οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το ζήτημα που σηζητούν.

Το θέμα είναι απλό, μιας και για μια δική μου μετάφραση ξεκίνησε το όλο ζήτημα έχω να πώ στον χρήση αποστόλη13 αλλά και στον φίλο του (δεν το λέω καθόλου ειρωνικά) ότι το myphone.gr δεν έχει ανάγκη κανέναν ρήτορα ούτε καθοδηγητή εκ των έξω... όσοι δουλεύουν μιλάνε και όσοι μιλάνε γράφουν. Δεν γράφουν για προσωπική ευτυχία και μόνο (βεβαίως και κάμουμε αυτά γιατί μας αρέσουν) αλλά και για να μπορέσουν να τελέσουν το "δημοσιογραφικό" τους έργο και να "ενημερώσουν" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέλη αλλά και επισκέπτες αυτής της κοινότητας.

Ο Μάνος, ο Νίκος, ο Γιώργος αλλά και όλα τα άλλα παιδιά δουλεύουν απλά ΠΑΡΑ πολύ για να μπορούμε όλοι μας να απολαμβάνουμε αυτό που εσύ απορρίπτεις. Μια άλλη ομάδα, το mystaff ήρθε με δική τους θέληση και απόφαση για να συντελέσουμε όλοι μας σε αυτό το έργο. Κάποιοι με τον καιρό θα φύγουμε, νέοι θα μπούνε αλλά όλοι βοηθήσαμε και θα συνεχίσουμε να βοηθούμε όσο μας το επιτρέπουν οι δυνατότητές μας.

Δεν λέγω ότι είμαστε υπεράνω κριτικής... όμως δεχόμαστε καλοπροαίρετη κριτική και όχι σκοτεινά χτυπήματα. Έγω το βλέπω σαν ένα γεγονός που με ωθεί στο να γίνω καλύτερος, να εργαστώ καλύτερα, να αποδόσω καλύτερα. Ας με κρίνουν όσοι εργάζονται και όχι όσοι φλυαρούν... και μόνο αυτο κάμουν.

Τέλος, γνωστός για τη μετριοπαθή στάση μου δεν θα σχολιάσω τις απόψεις που υπόθηκαν για την προσωπικότητά μου (λόγω υπογραφής κλπ κλπ). Οι φίλοι με εκτιμούν... και συνήθως όσοι με γνωρίζουν θέλουν να γίνουν φίλοι μου. Υπάρχουν και εξαιρέσεις για να ισχυροποιούν τον κανόνα...

Φιλικά Αλέξης Κ.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

• 2 weeks later...

αγαπητοι φιλοι

μια φορα ετυχε να γνωρισω τον αλεξ που ειναι και το πραγματικο του ονομα και μου ανεφερε με ενθουσιασμο την ιστιοσελιδα και το φορουμ.Στο πρόσωπό του είδα ενα καθυστερημένο παιδάκι, ανασφαλές, το οποίο προσπαθουσε να κρύψει το υπερτατο κενο και τη βλακεια του πισω απο κινητα, ppc, και τα υποτιθέμενα "κοννε", προφανως με μεταναστες, για να μεταπουλα κινητα "σε φοβερες τιμες" (κλεπταποδοχή λεγεται αυτό). Με εντυπωσίασε μάλιστα πως το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα τον κατέταξε στους διαννοητικούς ταγους αυτής της χώρας. Αλλοι προσπαθούν να δείξουν κατιτις με εξατμίσεις, αλλοι με γκόμενες, αλλοι ξοδεύοντας λεφτα, αλλοι διαβάζουν αθλητικές εφημερίδες, αλλοι πίνουν φραπέ, ο αλέξης με κινητα.

Μπαινοντας στον ιστιοχώρο, όπως θα εγραφε και ο πρωτεργάτης του συγκεκριμενου θεματος, ειχα την τύχη να πέσω σε αυτό το θέμα. Αντι να συναντησω ανθρώπους, οι οποίοι να ενδιαφερονται για τη φυση της τεχνολογιας ή τι θα πρέπει να κανουν οταν πεσει νερο στη μπαταρια τους, είδα πολλους αλεξηδες. Ανθρώπους που δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και λένε το κοντο και το μακρύ τους. Μερικοί δε έχουν και τοσο απλό λογο, ωστε με πείθουν πως το μονο που έχουν διαβάσει ποτέ ειναι αγγελίες του τύπου "ζητουνται νεοι"

Γιατί σας γραφω? Γιατι είστε ημιγελοιοι. Φυσικα οχι το καθε μελος του φορουμ αλλα σίγουρα παρα πολλοι και δη οσοι

κτοξευουν πομφολυγες εναντιον ενος τύπου που προφανώς γελάει μαζι σας και σας εμπαίζει με τον πιο αστειο τροπο. Μια λεξουλα είπε για το χαζοκοσμο που έχετε δημιουργήσει και αμεσως αρχισατε να φτιαχνετε σεναρια και να σπεκουλαρετε και να σχολιαζετε ενα στυλιζαρισμενο υφος, το οποιο παω στοιχημα την παρθενια των οπισθιων μου δεν μπορειτε να πετύχετε.

Οφείλω να ομολογήσω πως με διασκεδασε ο τύπος με τον πεθερo φιλόλογο. Και εμένα o δικος μου καθαρίζει φασολακια εκ μερους μεγάλου χρηματοπιστωτικού οργανισμού.Χεστηκε η φοραδα στο αλώνι. Δε μου λες φίλε σου κάνει και έκπτωση όταν κάνει ιδιαιτερα στα παιδια σου? Ασε με να μαντέψω. Δεν εχεις κανει παιδια για να αφιερώνεις το χρονο σου στο site. Ο δε Msk έχει πορωθεί. Θυμίζει rambo σε ταινία.....γεια σου ρε φίλε. Και επειδή είσαι μαγκας, πάρε ενα φραπέ και πιες τον......

πίσω απο τις λέξεις έρχεται ο αλεξης

Αλεξ , πολλες καλες και σωστες κουβεντες φιλε μου , συγχαρητηρια και απο εμενα
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...