Jump to content

apostolis13

Banned
  • Δημοσιεύσεις

    9
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by apostolis13

  1. <<Και εαν η σάλπιγγα δώση φωνήν όπου δεν σημαίνει τίποτε, τις θέλει ετοιμάσθη εις πόλεμον; Έτσι και σεις εαν δεν δώσετε λόγον ευκολοσήμαντον δια μέσου της γλώσσης, πως θέλει γνωρισθή εκείνο όπου λαλείται; Θέλετε λαλεί εις τον αέρα>> ΠΑΥΛΟΣ Χάσαμε, αλήθεια, πολύ καιρό. Είναι περίεργο πόσο σπαταλούμε κάποτε τα υπάρχοντά μας. Και η γλώσσα μας χάνει ολοένα ευκαιρίες για να γίνει μια γλώσσα εύρωστη, γυμνασμένη και αποτελεσματική. Θα είχε πολλά να ωφεληθεί, αν αποφάσιζε να ασκηθεί πάνω σε αυτά τα κείμενα (αναφέρομαι σε πεθερούς, κουμπάρους και μπατζανάκηδες αποκλειστικά). Συλλογίζομαι τους άλλους λαούς. Δε θέλω φυσικά να τους παραβάλω με τη δική μας περίπτωση, που είναι όλωσδιόλου ιδιόμορφη και χρειάζεται ιδιαίτερη, αφανάτιστη και σοβαρή μελέτη, γιατί αυτά τα κείμενα ήταν δικά μας εξ αρχής. Τούτη η εργασία είναι ο καρπός μιας στιγμής: της αυγής της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 1955. Την παραμονή, λίγο πριν γυρίσει η μέρα εγενόμην εις το πατρικόν ημών εις τα Δολιανά Αρκαδίας. (Αρχικώς γραφείσα εις πολυτονικό Σύστημα)
  2. Αγαπητοί μου, Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ποικίλα συναισθήματά μου, έστω και σε ελάχιστο αριθμό στίχων ταύτου του ταπεινού κειμένου. Αισθάνομαι έντονη ικανοποίηση, διότι ενεργοποιήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση σημαντικός πληθυσμός αναγνωστών της ιστοσελίδας μας, αν βέβαια αφαιρέσει κανείς ορισμένα πικρόχολα σχόλια, τα οποία εγράφησαν εις βάρος εμού και του συναρθρογράφου <<bucaneer>>, τον οποίο δυστυχώς δεν έχω την τύχη να συναντήσω σε κάποια φιλολογική ημερίδα ή συνέδριο φιλοκαλίας ούτε είναι άλλος εαυτός μου, όπως σας πληροφορώ ειλικρινώς, στενοχωρώντας ορισμένους επίδοξους επιθεωρητές Κλουζώ ή Σέρλοκ Χολμς στην αγγλική έκδοση του ιδίου χαρακτήρα... Τουτέστιν, ορισμένα μηνύματα καθίστανται ανεδαφικά! Ουδέποτε ήθελα να βλάψω ή να προσβάλλω το προσφιλές μου <<site>> σας, πόσο δε μάλλον τον φίλτατο Aλέξιο Καss, εκλεκτό μέλος της διαδικτυακής κοινότητας και όχι μόνο, ξαναλέγω, ούτε θεωρώ εαυτόν μέρος οργανωμένης επίθεσης, όπως ατυχώς ανεφέρθει ανωτέρω. Άλλωστε, ένας μικρός φιλολογίσκος, ως εγώ, δεν θα μπορούσε να δράσει σαν άλλος Ηρακλής, σε επανάληψη προσταγών του μυθικού βασιλιά της Τύρινθος... Μη καγχάζουμε δίχως λόγο, το λοιπόν, για όνειρα θερινής νυχτός ορισμένων φαντασιόπληκτων, οι οποίοι αναζητούν αενάως πιστή εφαρμογή του περήφανου νόμου του Murphy για οτιδήποτε δεν κατευθύνεται κατ' ευχήν! Επιπροσθέτως, γιγνώσκω και σέβομαι σαφώς το savoir vivre ταύτου του δικτυακού τόπου. Με λύπη, όμως, αναφέρω ότι κάποιοι περί άλλων τυρβάζουν και άλλα λένε και άλλα πράττουν, δίχως να ειναι συνεπείς στα καθήκοντα εσωτερικής αλληλογραφίας τους! Υ.Γ. Υπενθυμίζω σε φίλταιρο επιστολογράφο ότι οι άνθρωποι του λόγου έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα συγκερασμού λόγιας και δημοτικής! Ως εκ τούτου, η ορθρογραφία της λέξεως δαίμωνας κρίνεται ορθρή σε ελευθέρα γραφή...
  3. Αγαπητέ MsK - Σεβαστέ Αρχηγέ μας, Ανάγνωσα προσεκτικά την κριτική σου και συμφωνώ σε αρκετά, ωστόσο μερικά επιχειρήματά σου, προσφέρουν βορά σε αρνητικές σκέψεις. Χαρακτηριστικά αναφέρω το γεγονός ότι αρχικά φαίνεσαι πρόθυμος να φιλοξενείς κριτικές στο δικτυακό σου τόπο , αλλά μετά πυροβολείς τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά σου. Πρόκειται περί αληθινού ατοπήματος, διότι υποσκάπτεις την δημοκρατικότητα του site σου, την οποία με τόσο κόπο εσύ και οι συνεργάτες σου φιλοτεχνούσαν μέχρι τώρα. Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον όλα θα είναι ωραία και ρόδινα όπως στο παρελθόν. Δεν έχω τίποτα να προσθέσω πάνω στην συζήτηση περί κοινωνιολογίας που ξεκίνησε, διότι οι γνώσεις μου δεν φτάνουν σε βάθος σε αυτό το ζήτημα, και έχω μάθει να μην ομιλώ εκεί όπου δεν έχω γνώση. Συγγνώμη για την περιαυτολογία - ελπίζω να έγινα κατανοητός αυτή τη φορά! Δεν κάνω πόλεμο. Ζητώ από αυτό το βήμα ειρήνη και συνεργασία για το καλό όλων μας και του διαλόγου. Ελπίζω, να συμφωνήσεις μαζί μου! God bless you all!
  4. Φίλοι μου, Συγγνώμη που επανέρχομαι, αλλά δεν μπορώ να πράξω διαφορετικά. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι και άλλοι αναγνώστες και μέλη του εκλεκτού site μοιράζονται παρόμοιες ανησυχίες με εμένα. Αλλά με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ορισμένοι έχουν συμπεριφορά, η οποία αρμόζει σε παιδιά νηπιαγωγείου. Για να μπαίνω στο site σημαίνει ότι και εγώ <<γουστάρω>> , όπως λέτε λαικά, απλά προσπαθώ να εκθέσω μερικές νέες ιδέες και απόψεις για το καλό όλων μας, δίχως να θίγω προσωπικά κανέναν. Περί των ανωτέρων κοινωνικών απόψεων δεν έχω τι να προσθέσω, εκτός από την παραδοχή μου ότι αποτελεί ένα δυναμικό κοινωνικό φαινόμενο , στις μέρες μας, το οποίο δύναται να εξελιχθεί σε πρόβλημα. Δεν θέλω να προεκτείνω παραπέρα τις σκέψεις μου, γιατί θα ξεφύγουμε ολοκληρωτικά από το θέμα του άρθρου του προσφιλεστάτου Αλέξη.
  5. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, αν προσέβαλλα τον προσφιλέστατό μου, επαναλαμβάνω, Alex, όσο και τα αξιολογότατα λοιπά μέλη του mystaff. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα και πιστεύω δεν υπέπεσα σε αυτό το ολίσθημα! Στα υπόλοιπα απαντώ με <<PM>> στον σεβαστό Mythozz, διότι δεν κρίνω σκόπιμο να <<ταλαιπωρώ>> τους αναγνώστες με αντίκρουση προσωπικών επικρίσεων και κατηγοριών. Ευχαριστώ, για την κατανόηση και κλείνω με μια προτροπή: Ας μιλήσουν οι ειδικοί, από εδώ και εμπρός πάνω στο συγκεκριμένο θέμα!
  6. Ευχαριστώ τον αγαπητό μου Petran για τα καλά του λόγια - μου δίνουν θάρρος και κουράγιο για την συνέχεια - και δια την υπενθύμισήν του περί του Υ.Γ.! Ειλικρινά, εκ παραδρομής, λόγω συχνής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου με ξένους , με χτύπησε και εμένα ο αδυσώπητος δαίμωνας του τυπογραφείου. Μα ποιος είπε ότι δεν θαυμάζω τον συγγραφέα για την αφιέρωση χρόνου σε μια σημαντική για το κοινό εργασία, το αντίθετο μάλιστα, το αναγνωρίζω και εργάζομαι προς το κοινό συμφέρον, εκφράζοντας τις ταπεινές μου απόψεις - ενδεχόμενες λύσεις , από αυτό το δικτυακό βήμα!
  7. Συγγνώμη, αν ενοχλεί το ιδιότυπο της γραφής μου , αλλά η εκπαίδευση μου δεν μου επιτρέπει να υποπέσω σε κατώτερα επίπεδα! Επιπροσθέτως, λυπάμαι αν πραγματικά στεναχωρώ ορισμένους, αλλά πιστέψτε με ότι εργάζομαι καλόβουλα στα πλαίσια της επικοδομητικής και γόνιμης κριτικής που τόσο ανάγκη έχουμε στις μέρες μας. Στο θέμα μας, δεν κατηγορώ τον προσφιλέστατό μου Alex σε καμιά περίπτωση, μα προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τα εκλεκτά μέλη του myphone, ώστε να περιορισθούν τα διαρκώς διογκώμενα φαινόμενα της απλής και ξερής μετάφρασης από ξένα portals και η απλή μεταφορά τους στο αγαπημένο μας site (σε αυτό αναφέρομαι ως μέθοδο <<άρπα κόλλα>> προηγουμένως). Αυτό άλλωστε, είναι ικανός να το φέρει εις πέρας και ένας απλός φιλόλογος ξένης γλώσσας! Το ζητούμενο για εμάς τους απλούς αναγνώστες δεν ειναι τόσο η ξερή μετάφραση , λίγο πολύ όλοι ξέρουμε εγγλέζικα και έχουμε κάποια επαφή με κορυφαίους ξενόγλωσσους δικτυακούς τόπους ανάλογης θεματολογίας, αλλά ο σχολιασμός από τα έγκυρα και αξιόλογα μέλη του myphone, τα οποία είναι επιφορτισμένα με αυτή την επίπονη, αναγνωρίζω, διεργασία. Αυτό ζητάει ο κοινός επισκέπτης, σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη. Παράλληλα, θα ήθελα να παρακαλέσω, όπως να μην αναφερόμαστε σε τετριμμένα όσο και κοινότοπα ζητήματα, γιατί είναι απλώς χάσιμο χρόνου!
  8. Τι γράφει ο μεγάλος μας ηγέτης και πνευματικός ταγός μας; Μήπως κυνηγάει με πάθος το παιδικό του όνειρο για την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέως των Ηνωμένων Εθνών ή προσπαθεί να μυήσει εαυτόν στον θαυμαστό χώρο των επιχειρήσεων, αναζητώντας πεδίο δράσης, έστω και στον μακρινό και φτωχό για αυτόν κόσμο της Μαύρης Ηπείρου; Το μέλλον θα αποκαλύψει τα υστερόβουλα σχέδια του. Οψόμεθα λοιπόν και περιμένουμε τα δέοντα... P.S. Θα ήθελα να παρακαλέσω , όπως να μην γίνεται τόσο εκτεταμένη χρήση της μεθόδου <<άρπα - κόλλα>> (αγγλιστί copy - paste), απτή απόδειξη της οποίας, περίτρανα αποτελεί το συγκεκριμένο άρθρο, διότι αμαυρώνει τη φήμη του εξαιρετικά γλαφυρού και ενδιαφέροντος ειδησεογραφικά και όχι μόνο site σας.
×
×
  • Create New...