Jump to content

Χτιστό ή ΠΡΟΚΑΤ;


CATI
 Κοινοποίηση

Τι θα επιλεγατε αν κτιζατε τωρα σπιτι?  

194 members have voted

  1. 1. Τι θα επιλεγατε αν κτιζατε τωρα σπιτι?

    • Χτιστό
      110
    • Προκάτ
      85


Recommended Posts

αναλυτικό ηλεκτρολογικό σχέδιο (μέχρι για δορυφορική εγκατάσταση, και γραμμή συναγερμού έχω εμφανίσει, με ό,τι ακριβώς θέλω έχω ετοιμάσει) το ίδιο και για τα υδραυλικά

 

στην τιμή εκεί που εκτιμώ μπορώ να βγω ρεαλιστικά με τωρινές τιμές στη μια περίπτωση και στην άλλη?

 

η περίπτωση χτιστό (με διπλούς δρομικούς, σινάζι, κλπ τοιχοιποιίες μέσα έξω 20-25cm) σε σχέση με την κανονική χρήση μπετών (εμφανείς κολώνες, παραπάνω κόστος) τι διαφορές έχουν σε τιμές ανά τ.μ μέση τιμή στο περίπου πάντα ?

 

πιστεύετε πως από ένα βαρέως τύπου προκάτ το να είναι χτιστό (πάνω σε ραντιέ πάντα λόγω γεωμοφρολογίας) είναι αρκετά βηματα προς την κατεύθυνση της ασφάλειας και τέλος πάντων η λύση κατασκευή από μπετόν δεν απαιτείται, με το δεδομένο του σεισμογενούς εδάφους αλλά και την θέση -παραθαλάσσια- ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 158
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας!Καινούριος στη παρεα...Βασικά καινούριος και στην Ελλάδα, στην Αθήνα μάλλον γιατί και η Κύπρος θεωρείται Ελλάδα.Αμφιβάλλει κανεις?!Με δυσαρέσκεια, λοιπόν, παρατηρώ μια αποστροφή από τα προκατασκευασμένα.Για ποιό λόγο?Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές επιλογές (τοιχοποιίες) όσον αφορά τη προκατασκευή.Τοιχοποιίες ανώτερες απο συμβατική δόμηση πιο οικονομικές και πιο γρήγορες στην αποπεράτωση τους. Λέμε έχουμε οικονομική κρίση και πάμε πάλι στα αντιοικονομικά? Πιο έξυπνοι είναι οι Σουηδοί και οι Αμερικάνοι ?Τέλοσπάντων,αυτό που ήθελα εγώ να ρωτήσω και να με βοηθήσετε είναι μήπως ξέρετε καμιά καλή εταιρία με προκατασκευασμένα, με ξύλινο σκελετο και θερμοπρόσοψη ή με τοιχοποιία όλη απο μπετόν.Α και να είναι εδώ,στην Αττική, μη τρέχουμε...Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας! Επιλεξαμε (μετα απο πολλη σκεψη) ασπρα αλουμινια και θερμοδιακοπη αλλα δεν ξερουμε για τα τζαμια. Σιγουρα θα βαλουμε τριπλεξ. Το θεμα ειναι να βαλουμε και τα "sunergy" -ετσι μας τα ειπαν, κατι σαν φιμε- ή οχι; Δεν μας νοιαζει τοσο για τον ηλιο αλλα μας ειπαν οτι κανουν τα τζαμια και για το κρυο. Οταν θα εχει πολυ ηλιο θα εχουμε τις κουρτινες στο κατω κατω... Οι τζαμαδες - αλουμιναδες γενικως το προοθουν πολυ, αλλα ο δικος μας αλουμινας λεει οτι ειναι υπερβολικο και οτι το νκρυο το κοβει και το τριπλεξ. Το θεμα ειναι οτι φοβομαστε πως θα "σκοτινιαζει" το σπιτι αρκετα. Δηλαδη εκει που θα αναβεις τα φωτα σου π.χ. στις 18:30 με τα sunergy θα χρειαστει να τα αναψεις στις 17:30. Ή μηπως στη συννεφια παλι θα φαινεται παλι σκοτεινος ο χωρος. Το σπιτι ειναι στην Αρτα που εχει αρκετο ηλιο! Το σπιτι εχει αρκετα πορτοπαραθυρα και ειναι μονοκατοικια.

 

 

ξερετε κανενα site για σποτακια, πομολα, πριζες και αλλα τετοια πραγματακια που κοστιζουν; Θα ηθελα να εχει και καλες τιμες γιατι στον συνεταιρισμο των ηλεκτρολογων που ρωτησαμε εκαναν κανενα 30αρι ευρω το καθενα και λιγα απο εδω, λιγα απο εκει... μαζευονται αρκετα στο τελος

 

βρηκα τζαμια που αυτο-καθαριζονται

http://www.eglass.gr/gre/news.htm

να το κανουν αληθεια;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

γνωριζει κανεις για το συστημα που δεν εχεις ερκοντισιον στο σαλονι αλλα ενα κεντρικο συστημα που θα εχει σχαρουλες με γυψοσανιδα ωστε να μοιραζεται η ψυξη-θερμανση σε μεγαλο χωρο; Δεν ξερω να το εξηγησω πιο σωστα... Ειναι κατι σαν κεντρικος κλιματισμος.

Υ.Γ. θα πω στον αντρα μου που αρχολειται και με αυτα να παρει τηλ τον makithess να τον ρωτησει... - επειδη ο ανυτας μου ασχολειται πιο πολυ με τετοια

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Καλησπερα σε ολους!Σε αναζητηση μιας ασφαλης και γρηγορης κατοικιας θα ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε καμια αξιοπιστη κατασκεταστικη εταιρεια.Εχουμε καταληξει με τον αντρα μου στη επιλογη της προκατασκευης μιας και αυτη πλεον αποτελει μια παρα πολυ καλη λυση.Ετσι τουλαχιστον εχουμε διαγνωσει απο φιλους που προτιμησαν αυτο τον τροπο δομησης.Δεν ξερω αλλα απ'οτι εχω μαθει υπαρχουν 2 τυποι προκατασκευης : με τα ξυλινα σκελετα και τα μπετα.Αν ξερει καποιος να μου πει ποια ειναι η προτιμοτερη λυση.Κυριε Σωτηριου ειδα οτι ψαχνετε και εσεις κατι σχετικο.Εχει περασει καιρος απο τοτε που υποβαλατε το σχολιο σας.Εχετε βρει κατι που να μπορουσε να βοηθησει και εμας?Σχετικα με την θερμοπροσοψη,επισης, θα μπορουσατε να μου δωσετε καποιες πληροφοριες?Ολο την ακουω αλλα ποτε δεν την εχω μελετησει.Σας ευχαριστω!
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν πολλοι τροποι δομησης και οχι μονο αυτοι. Τυπου σαντουτς, με ετοιμες πλακες μπετον, με ξυλινη κλπ.( ισως καποιος που εχει κατασκευασει και εχει ασχοληθει περισσοτερο με το θεμα να πεις καλυτερα). Προσοχη στο τι περιλαμβανει η προσφορα που θα παρετε.

athina_kara

Ειναι για μη μόνιμη κατοικια;

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Αθηνά. Είναι αλήθεια πως έχει περάσει καιρός απο τότε που υπέβαλα το σχόλιο μου οπότε σίγουρα έχω βρει κάτι, μιας και βιαζόμουν να φύγω μακριά απο την πεθερά μου!Μη περιμένεις όμως να σου κάνω και διαφήμιση της κατασκευαστικής.Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι οτι βρίσκεται στα Γλυκά νερά Αττικής (έχει και μια ιδιαίτερη κουζίνα,οπότε θα καταλάβεις).Η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει,όμως μόνο με ξύλινα σκελετά.Είχα βρει και κάποιες με τοιχοποιοίες απο μπετο αλλά κάποιες προσωπικές εμπειρίες και έναν έλεγχο που εκανα στη μόνωση τους με έκαναν να καταλήξω στον ξύλινο σκελετό ο οποίος σε συνεργασία με τις εξωτερικές και εσωτερικές επενδύσεις του προσφέρει απ'οτι είδα πολύ καλή θερμομόνωση.Για εξωτερική επένδυση μιλαμε ασφαλώς για θερμοπρόσοψη.Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής είναι οτι δημιουργεί μεγάλη θερμοχωρητικότητα στους τοίχους, που σημαίνει ότι οι εσωτερικες επενδύσεις που έχει το σπίτι κατά τη διάρκεια θέρμανσης του το χειμώνα αποροφούν τη θερμότητα και την ακτινοβολούν στο εσωτερικό χώρο αφού δεν μπορεί

να περάσει στον εξωτερικό (λόγω της εξωτερικής μόνωσης).Έτσι το σπίτι θερμαίνεται πιο γρήγορα ενώ συνεχίζει να θερμαίνεται απο ''μόνο'' του όταν κλείσουμε τη θέρμανση.Αυτο γίνεται τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι η εξωτερική μόνωση δεν επιτρέπει την θέρμανση του χώρου σου

απο τους εξωτερικους παράγοντες.Είναι ασφαλώς λίγο πιο δαπανηρή απο τις συνηθισμένες μονώσεις αλλά πίστεψε με η απόσβεση της θα γίνει μέσα στα πρώτα χρόνια.Όσον αφορά το σοβάτισμα αυτός θα είναι ο λεγόμενος έτοιμος σοβάς ο οποίος θα είναι και χρωματιστός οπότε γλιτώνεις το βάψιμο.Μη προτιμήσεις τα σκούρα χρώματα,θα σου πω άλλη φορα το λόγο.Αυτά για τη θερμοπρόσοψη.Ελπίζω να καλύφτηκες.

Υ.Γ. Αν δεν σε πειράζει να μου γράφεις σε ενικό αριθμό.Σε ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και παλι, χτιζουμε μεζονετα 200τμ και προσπαθουμε να κανουμε ορι καλυτερο γινεται και χωρις "τσιγκουνιες". ...

Τωρα μπαινει; και με τι κοστος;

γνωριζει κανεις για το συστημα που δεν εχεις ερκοντισιον στο σαλονι αλλα ενα κεντρικο συστημα που θα εχει σχαρουλες με γυψοσανιδα ωστε να μοιραζεται η ψυξη-θερμανση σε μεγαλο χωρο; Δεν ξερω να το εξηγησω πιο σωστα... Ειναι κατι σαν κεντρικος κλιματισμος.

 

Θα με τρελάνετε;;; Μηχανικό δεν έχεις ή το χτίζει ο εργολάβος το σπίτι από μόνος του; Δεν έχει υπολογίσει τη θερμομόνωση, τι θα βάλει και που (ο μηχανικός); Λύσεις για θερμομόνωση υπάρχουν 10άδες με + και - κάθε φορά. Τα δοκάρια και οι κολώνες δεν μονώνονται (μονώνονται αλλά άστο), η διαφυγή γίνεται από τη μεγαλύτερη επιφάνεια που είναι η ταράτσα, πάτωμα και τοιχοποιία (τούβλο) και φυσικά το τούβλο ΔΕΝ είναι μόνωση. Άμα ήταν έτσι makis_thess δεν θα βάζαμε μονώσεις. Αυτό το σφάλμα θα το πληρώνετε κάθε χρόνο στο πετρέλαιο που θα βάζετε. Υπολογίστε ότι ένα "σωστά" μονωμένο σπίτι εξοικονομεί περί τα 30%. Ακόμα και σε παλιά κατασκευή με καλή φορετή μόνωση σε 10-12 χρόνια κάνεις απόσβεση.

Ηχομόνωση, ούτε να το συζητώ ότι δεν κάνατε! Θα βάλετε 6απλα τζάμια και νομίζετε ότι καθαρίσατε. Χα, χα! Ήχοι χαμηλής συχνότητας όμως φορτηγό, κομπρεσέρ (κτυπογενείς) περνάνε μια χαρά. Αμαρτία σε καινούριο σπίτι να μην κάνετε ηχο-θερμο-υδρο μόνωση.

Ο κεντρικός κλιματισμός κοστίζει (είναι ωραία λύση πάντως, προσωπικά μου αρέσει)και θες χώρο, να εγκαταστήσεις την εξωτερική μονάδα, που θα ακούγεται σαν τρένο. Φαντάσου ένα μικρό a/c 9000 btu πόσο θόρυβο κάνει. Χ 6; Πάντα με μελέτη του χώρου. Γιατί άραγε τα μεγάλα κλιματιστικά σε πολυκαταστήματα συνήθως μπαίνουν στις ταράτσες; Για να μην τα ακούς.

 

Καλησπερα σε ολους!Σε αναζητηση μιας ασφαλης και γρηγορης κατοικιας θα ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε καμια αξιοπιστη κατασκεταστικη εταιρεια.

 

Υπάρχουν πολλές, άλλες καλές άλλες όχι τόσο. Μην πάτε στον ποιο ακριβό, δεν είναι πάντα ο καλύτερο για τα λεφτά που δίνετε. Μια παρατήρηση: Ασφαλή και γρήγορη κατοικία φτιάχνεις και κανονικά, όχι προκάτ, αρκεί να έχει τον σωστό μηχανικό (και όχι εργολάβο, μπετατζή, σιδερά, μανάβη). Αν όμως το οικόπεδο δεν έχει μεγάλες κλίσεις και μπορείς να συμβιβαστείς με τα έτοιμα σχέδια (η τιμή ανεβαίνει για ιδιαίτερες προτιμήσεις) βάλε προκατ. Θα γλιτώσεις το τρέξιμο κάστος ένα 20% ανάλογα την περίπτωση και χρόνος παράδοσης μικρότερος. Λάθη όμως γίνονται και στα εργοστάσια κατασκευής του προκάτ...

 

Καλησπέρα Αθηνά. Είναι αλήθεια πως έχει περάσει καιρός απο τότε που υπέβαλα το σχόλιο μου οπότε σίγουρα έχω βρει κάτι, μιας και βιαζόμουν να φύγω μακριά απο την πεθερά μου!Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής είναι οτι δημιουργεί μεγάλη θερμοχωρητικότητα στους τοίχους, που σημαίνει ότι οι εσωτερικες επενδύσεις που έχει το σπίτι κατά τη διάρκεια θέρμανσης του ... Μη προτιμήσεις τα σκούρα χρώματα,θα σου πω άλλη φορα το λόγο.Αυτά για τη θερμοπρόσοψη.Ελπίζω να καλύφτηκες.

Υ.Γ. Αν δεν σε πειράζει να μου γράφεις σε ενικό αριθμό.Σε ευχαριστω!

 

Ελπίζω να μην διαβάζει η πεθερά σου, γιατί δεν σε βλέπω να το χαίρεσαι το σπίτι σου!

Τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις ισχύουν και για το μπετουδένιο ( lol ) και καλύτερα μάλιστα (με μόνωση πάντα). Στις ΗΠΑ, Καναδά, Βόρειες χώρες φτιάχνουν σπίτια από ξύλο γιατί έχουν την πρώτη ύλη (εμείς την αγοράζουμε), θέλουν πολλά τετραγωνικά (ειδικά ΗΠΑ, Καναδά) και θέλουν να πληρώσουν λίγα. Αυτοί που το φυσάνε σπίτια από μπετό φτιάχνουν και εκεί. Και δεν το κλαίνε μετά από κάθε τυφώνα. Επίσης, έχουν κάτι άλλο που δεν έχουμε εμείς, τεχνογνωσία στο τομέα ξύλινη κατασκευή. Για την Ελλάδα είναι νέο φρούτο (10-12 χρόνια) μαζικά. Άμα κάνεις τις πράξεις δες τι σε συμφέρει. Το ξύλο είναι ωραίο, αλλά θέλει κάποια μεγαλύτερη συντήρηση.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρει απο ιντερνετ η πεθερά μου, αλλά θα της μάθω μπας και βρει κανέναν να ασχολείται και μας αφήσει ήσυχους.Πλάκα κάνω!Την αγαπάω την πεθερά μου εγώ!

Είναι σωστοί οι λόγοι, που αναφέρεις, για τους οποίους οι ξένοι φτιάχνουν προκατασκευασμένα, αλλά πιστεύω δεν απέχουν και πολύ οι δικές τους ανάγκες απο τις δικές μας.Ποιος δεν θα ήθελε ένα άνετο σπίτι και να το πληρώσει πιο λίγο από οτι αν έχτιζε το ίδιο με μπετά.Όσο και για τα μπετουδένια προκατ,ακόμα και αυτά στοιχίζουν πιο πολύ απο ότι τα ξύλινα.Άσε που στα μπετουδενια με χαλάσε η τυποποίηση που υπήρχε στα τοιχοία τους και η σύνδεση μεταξύ τους. Μπήκα σε ένα τέτοιο σπίτι (εκθεσιακό χώρο) και δεν μπορώ να πω οτι έφυγα ικανοποιημένος απο αυτό.Στα προκατ με ξύλινο σκελετό απο ότι είδα η δημιουργία του σκελετού γίνεται στο χώρο έδρασης του οπότε οποιαδήποτε ανομοιομορφία μεταξύ των τοιχοίων ελέγχεται εκείνη τη στιγμή.Έπειτα η προκατασκευή αυτού του είδους στην Ελλάδα βρίσκεται 50 χρόνια.Ε του π..... που λέτε και εδω.Δεν νομίζω να μην έχουν κάνει καμία πρόοδο η να μη φτάσαμε τους Αμερικάνους .Όσο για τους τυφώνες,αυτοί ζούνε μόνο στην Αμερική!Και εγω αν είμουν εκεί θα έφτιαχνα ενα σπίτι με μεταλλικό σκελετό και ας περάσει και ο Κατρίνα απο πάνω μου (που λέει ο λόγος!).Το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε στην Ελλάδα είναι οι σεισμοί.Ε, τι καλύτερο απο τον ξύλινο σκελετό!

Link to comment
Share on other sites

Και τα σπίτια από οπλισμένο σκυρόδεμα είναι το ίδιο ασφαλή με τα ξύλινα, όταν γίνονται σωστά. Μην θεωρείτε ότι επειδή φαίνονται πιο "άκαμπτα" από το ξύλο δεν είναι ασφαλή. Άλλωστε γι' αυτό το λόγο μπαίνει ο οπλισμός.

Όσο για τα έτοιμα, το έγραψα και πριν, πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις στο σχέδιο του σπιτιού. Η σύνδεση των στοιχείων δεν είναι πρόβλημα, δεν φαίνεται με το σοβάτισμα που έτσι κι αλλιώς θα κάνει κάποιος. Και τα ξύλινα όμως έτοιμα είναι. Για ρώτα πόσο κοστίζει ένα σχέδιο δικό σου; Θα σου κόψουν τον κ**ο!!!

Το ξύλινο γενικά μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα στην υδρομόνωση και στην προσβολή του ξύλου, τα οποία προσπερνώνται με καλή εφαρμογή και εμποτισμό. Αν όλα γίνουν σωστά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Πρέπει όμως στην περίπτωση του ξύλινου σπιτιού να υπολογίσεις και το κόστος συντήρησης που στο συμβατικό σχεδόν δεν υπάρχει (Θα κοιτάς μην το φάει το σαράκι κάθε φορά). Θα δεις ότι τι κέρδος σου είναι μικρό σε βάθος χρόνου, ίσως και μηδενικό.

Διάβασε το παρακάτω link (αναφέρετε στην Ιρλανδία) που κάνει μια σύγκριση μεταξύ των 2 τύπων και θα δεις ότι έχουν τα + και - τους. Εσύ διαλέγεις:

http://www.completehome.ie/page/tips/39/

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή η σελίδα που μου πρότεινες.Όντως ολα αυτά τα συν και τα πλήν και των δυο εφαρμογών ισχύουν,αλλά τις ήξερα και απο πριν.Γι ΄αυτό άλλωστε προχώρησα με τη μέθοδο timber frame (ξύλινα σκελετά).Όσον αφορά την υδρομόνωση και τα σαράκια,δεν τείθεται θέμα ανησυχίας αφού ξεπερνούνται με τους τρόπους που ανέφερες.Όλα τα ξύλα του σκελετού θα είναι εμποτισμένα, και τα εμφάνη (που μάλλον θα βάλω σε σαλόνι, συμφωνείς?) θα είναι περασμένα με ειδικά βερνίκια.Επίσης για το σχέδιο,δεν ξέρω πόσο θα στοίχιζε αν δεν ήταν δικό μου,αλλά και που το ανέθεσα στην εταιρεία δεν μπορώ να πω οτι μου έκοψε τον κ**ο. Σίγουρα δε μπορώ να πω οτι ήταν και η πιο οικονομικά συμφέρουσα εταιρεία που βρήκα, αλλά ήταν απο τις λίγες που έκαναν τη δουλειά έτσι όπως και εγώ είχα μάθει και ήθελα.Όπως δηλαδή έχεις δει και εσύ.Εγώ έχω ήδη διαλέξει.Το θέμα είναι να μάθουμε όλοι για αυτά τα σπίτια προκειμένου να είμαστε τουλαχιστον σε θέση να τα συγκρίνουμε με τα συμβατικά.Πρέπει να ειμαστε ενήμεροι για όλες τις επιλογές που έχουμε προκειμένου να προχωρήσουμε στην καλύτερη δυνατή λύση.Όχι κάνω χτιστό επειδή έτσι έχουν κάνει όλοι ή γιατί βαριέμαι να μάθω για κάτι άλλο.Δεν είναι νοοτροπία αυτή.Κάνω λάθος?
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, σε όλα. Πρόσεχε μόνο τα βερνίκια που θα περάσουν να μην το παρακάνουν γιατί είναι άκρως τοξικά και θα αναπνέεις ένα μέρος αυτών κάθε μέρα.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Θα είναι μη τοξικά τα βερνίκια.Δεν υπάρχει πρόβλημα.Πρως το παρών είμαστε ακόμα στις άδειες.Έχουμε μέλλον.Πιστεύω Σεπτέμβρη να είναι όλα έτοιμα.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Χτιστό για να μπορείς να κάνεις μετατροπές μελλοντικές και να ξέρεις ποιότητα και απαιτήσεις....:happy:
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

προσφατα αγορασα ενα οικοπεδο με την προοπτικη να φτιαξω ενα σπιτι

το οικοπεδο ειναι 165 τμ και με σ.δ 0.8

τι μου προτεινεται να κατασκευασω?

χτιστο ή προκατ?

τα εχω ψαξει ολα.για προκατ ενα σπιτι 100 τμ(μεζονετα) μου κοστιζει περιπου 115.000 χωρις υπογειο ενω το χτιστο θα μου κοστισει περιπου 120.000 με υπογειο.

στο οικοπεδο φτιαχνω 132 τμ νομιμα αλλα δεν εχω ολο το οικονομικο για τετοιο σπιτι.εχω μιλησει με κατασκευαστες και αλλοι ζητανε 160.000 αλλοι 140.000 και αλλοι 120.000.ειμαι σε τεραστιο διλημμα.εψαχνα για το οικοπεδο περιπου 4 μηνες (το αγορασα σχεδον τσαμπα) και τωρα που το πηρα δεν ξερω τι να κανω.μηπως να το πουλησω,να βγαλω και κερδος καποια χρηματα παραπανω,και να παω σε ετοιμο?

Link to comment
Share on other sites

προσφατα αγορασα ενα οικοπεδο με την προοπτικη να φτιαξω ενα σπιτι

το οικοπεδο ειναι 165 τμ και με σ.δ 0.8

τι μου προτεινεται να κατασκευασω?

χτιστο ή προκατ?

τα εχω ψαξει ολα.για προκατ ενα σπιτι 100 τμ(μεζονετα) μου κοστιζει περιπου 115.000 χωρις υπογειο ενω το χτιστο θα μου κοστισει περιπου 120.000 με υπογειο.

στο οικοπεδο φτιαχνω 132 τμ νομιμα αλλα δεν εχω ολο το οικονομικο για τετοιο σπιτι.εχω μιλησει με κατασκευαστες και αλλοι ζητανε 160.000 αλλοι 140.000 και αλλοι 120.000.ειμαι σε τεραστιο διλημμα.εψαχνα για το οικοπεδο περιπου 4 μηνες (το αγορασα σχεδον τσαμπα) και τωρα που το πηρα δεν ξερω τι να κανω.μηπως να το πουλησω,να βγαλω και κερδος καποια χρηματα παραπανω,και να παω σε ετοιμο?

ΓΗ = ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Κράτα το και περίμενε μέχρι να ανέβουν οι τιμές. Έπειτα το πουλάς κ αγοράζεις σπίτι ;)

Πάντως υπάρχει ήδη ανάλογο θέμα για κατοικίες :p

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω το δίλημμα:

Να χτίσεις ή όχι;

Έχεις ανάγκη να χτίσεις;

Ξεκαθάρισε το μας λίγο.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

φιλε murex

καταρχας το πηρα αποφαση να αποκτησω την δικη μου στεγη

επειδη εψαξα πολυ για αγορα σπιτιου αλλα ειδα οτι ολοι ξαφνικα εγιναν κατασκευαστες και θελουν να πλουτισουν απο οσους θελουν να αγορασουν σπιτι στραφηκα στην αγορα οικοπεδου.απλα τωρα δεν ξερω που να στραφω.σε προκατ ή χτιστο.

Link to comment
Share on other sites

επειδή η διαφορά είναι μικρή

χτίσε όσα τμ μπορείς,

κανε ένα ωραίο σπίτι.

και αν θες μπορείς

και να το νοικιάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Σπύρο

Σου μετα΄φερω την προσωπική μου εμπειρία,καθώς τώρα τελειώνω κάτι παρόμοιο.

Βάλε εναν μηχανικό να σου κτίσει τα μπετά (έχωντας πρώτα εσύ παζαρέψει την τιμή του μπετόν με τον προμηθευτή, και χωρίς να ξεχνάμε ότι η οικοδομική δραστηριότητα έχει πτώση περίπου 40%, οπότέ έχουν σφίξει οι κ......).

Υστερα και με την υσηχία σου αν και απαιτεί τρελλό τρέξιμο, κόπο και γερά νεύρα βρίσκεις μόνος σου όλα τα απαιτούμενα υλικά, μαστόρους κ.λ.π. και χτίζεις αυτό που θέλεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν ενημερώνουμε τον μηχανικό ότι μετά τα μπετά δεν θα τον χρειαστούμε ................

Για να έχεις μια τάξη μεγέθους σε σχέση με τα ποσά που αναφέρεις (και για να καταλάβουμε τι χρήματα βγάζουν οι εργολάβοι) εμένα μου έχει κοστίσει 320€ το τετραγωνικό μεχρι τώρα (μου λείπουν μόνο κουζίνα και ντουλάπες) και μιλάμε για επαρχία που έχει αυξημένα μεταφορικά και άλλες τέτοιες μαλ.....

Αν χρειαστείς κάτι άλλο πές μου.

Καλημέρα.

Link to comment
Share on other sites

φιλε lusifer καλημερα

δυστυχως δεν μπορω να το κανω αυτο που λες.

ειναι μια καλη ιδεα αλλα δεν μπορω να το κανω.

και λογω δουλειας και λογω του οτι δεν το κατεχω το συγκεκριμενο θεμα.

απλα αυτο που προσπαθω να πετυχω υστερα απο πολλα ραντεβου με διαφορους κατασκευαστες ειναι να βρω μια καλη τιμη αφου εχουν σφιξει και οι κ.....!!!

εχω βρεθει με διαφορους και οι τιμες που εχω βρει ειναι απο 1200 μεχρι και 1600 ευρω το τμ

σκεψου οτι ειχα προταση απο μια εταιρεια η οποια αναλαμβανε το εργο και μεσα στην τιμη υπηρχε υδρομασαζ,συναγερμος,διαμορφωση εξωτερικου χωρου,ηλεκτρικες συσκευες στην κουζινα και οταν του ειπα να μου αφαιρεσει τα περιττα μου ειπε οτι δεν μπορει να το αναλαβει.το βλεπεις λογικο?ψαχνομαι και ελπιζω να καταληξω καπου το συντομοτερο δυνατον!!

καλη σου μερα!!!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σου προτείνω χτιστό. Η διαφορά στην τιμή δεν υπάρχει. Το ψάχναμε και εμείς και τελικά καταλήξαμε στο χτιστό. Μπορείς να κάνεις ότι αλλαγές θες στο μέλλον ενώ το προκάτ σε περιορίζει.

Θα συμφωνήσω με τον lusifer είναι ο πιο σίγουρος, οικονομικός και εγγυημένος τρόπος. Εταιρείες του στυλ "με τα κλειδιά στο χέρι" δεν τις εμπιστεύομαι.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Σπύρο

Σου μετα΄φερω την προσωπική μου εμπειρία,καθώς τώρα τελειώνω κάτι παρόμοιο.

Βάλε εναν μηχανικό να σου κτίσει τα μπετά (έχωντας πρώτα εσύ παζαρέψει την τιμή του μπετόν με τον προμηθευτή, και χωρίς να ξεχνάμε ότι η οικοδομική δραστηριότητα έχει πτώση περίπου 40%, οπότέ έχουν σφίξει οι κ......).

Υστερα και με την υσηχία σου αν και απαιτεί τρελλό τρέξιμο, κόπο και γερά νεύρα βρίσκεις μόνος σου όλα τα απαιτούμενα υλικά, μαστόρους κ.λ.π. και χτίζεις αυτό που θέλεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν ενημερώνουμε τον μηχανικό ότι μετά τα μπετά δεν θα τον χρειαστούμε ................

Για να έχεις μια τάξη μεγέθους σε σχέση με τα ποσά που αναφέρεις (και για να καταλάβουμε τι χρήματα βγάζουν οι εργολάβοι) εμένα μου έχει κοστίσει 320€ το τετραγωνικό μεχρι τώρα (μου λείπουν μόνο κουζίνα και ντουλάπες) και μιλάμε για επαρχία που έχει αυξημένα μεταφορικά και άλλες τέτοιες μαλ.....

Αν χρειαστείς κάτι άλλο πές μου.

Καλημέρα.

 

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Η λογική μου ρίχνει τα μπετά ο μηχανικός και μετά το κάνω μόνος μου είναι λάθος.

Τα παρακάτω δεν αποτελούν προσωπική μομφή απέναντί σου, είναι κάποιες γενικές παρατηρήσεις. Απλά άδραξα την ευκαιρία.

1) Ο χρόνος που θα φας να βρεις μαστόρους είναι αρκετός. Είμαι σίγουρος ότι όλοι που έχετε χτίσει σπίτια μόνοι σας έχετε βρει τον καλύτερο μάστορα. Έχει χτίσει της θειας σας της Κοντύλως, του Κώστα του γείτονα κλπ. Μόνο που δεν μπορείτε να κρίνεται τη δουλειά του γιατί είστε άσχετοι. Μετά το πρώτο σπίτι που θα χτίσετε μπορείτε να το γυρίσετε και σε εργολάβοι. Εμ. τόση τεχνογνωσία...

Η κλασσική ατάκα που ακούω από κάθε 50άρη με σπίτι και εξοχικό: "τα μπετά μου, τα καλύτερα. Τα σίδερα φυσάνε, ήμουν μπροστά". Λες και επειδή ήταν μπροστά, ξέρει τι γινόταν. Ακόμα και σιδεράς ή μπετατζής στο επάγγελμα να είσαι είσαι εμπειρικός. Δεν σας έχει να τύχει όμως να έρθει βαρέλα να ρίξει μπετό και μόλις του λέω ρίξε να πάρω δοκίμια να φεύγει... (ελάχιστα <1% πέρνουν δοκίμια μπετού). Ειδικά στα μπετά, κλέβουν κατασκευαστικές, σε σένα θα χαριστούν;;;;

 

2) Το κάθε συνεργείο θα σας πετσοκόψει στην τιμή, θα κάνει τη χειρότερη δουλειά με το λιγότερο δυνατό κόπο. Εσύ φυσικά θα επιβλέπεις, όπως το ίδιο θα κάνει η μάνα σου, η γυναίκα σου ο πεθερός, πεθερά (α ναι, να τους πηγαίνεις κουλουράκια και καφέ για να κάνουν καλή δουλειά!!!). Είναι δυνατόν να επιβλέπει κάτι που δεν έχεις ιδέα;;;; Ρώτησες όμως τον περιπτερά και σου είπε... εντάξει.

 

3) Το κόστος που αναφέρεις (320€) είναι μαζί με τα μπετά;

 

4) Ας πούμε ότι μπετά - σίδερα είναι ΟΚ και όλα με το νόμο. Έχει πολύ πλάκα να πηγαίνω σε σπίτια που ο υδραυλικός έχει κόψει το δοκάρι να περάσει αποχέτευση, ο ηλεκτρολόγος λίγο κολώνα, ο σοβατζής να το "φέρνει" λίγο, ο χτίστης να βάζει σεναζάκια, να μην γίνεται σωστή εφαρμογή (ή και καθόλου) της θερμομόνωσης, ηχομόνωσης κλπ. Όλα αυτά θα τα πληρώνεις χρυσά, αλλά ξέχασα, εσύ βέβαια πήρες τον καλύτερο :lol:.

 

5) Το ότι έβαλες όμως και μηχανικό, δεν λέει από μόνο του κάτι. Τις περισσότερες φορές, άντε να έρθει στο ρίξιμο και αυτό για καμιά ώρα. Και φυσικά ξέρει ότι θα τον χρησιμοποιήσεις μόνο στα μπετά. Άμα μας περνάς για μ*λ*κς. Όπως ξέρεις ότι οτιδήποτε να γίνει στο σπίτι, ακόμα και να φταίει αυτός, δεν πρόκειται να του κάνεις τίποτα γιατί πολύ απλά δεν έχει καμία ευθύνη εφόσον ανέλαβες τα από κει και πέρα. Μία κολώνα να πειράξεις μετά από σεισμό (τα φοβερά γεμίσματα - ενισχύσεις που κάνει ο κάθε άσχετος) η ευθύνη του αρχικού μηχανικού είναι zero.

 

φιλε lusifer καλημερα

δυστυχως δεν μπορω να το κανω αυτο που λες.

ειναι μια καλη ιδεα αλλα δεν μπορω να το κανω.

και λογω δουλειας και λογω του οτι δεν το κατεχω το συγκεκριμενο θεμα.

απλα αυτο που προσπαθω να πετυχω υστερα απο πολλα ραντεβου με διαφορους κατασκευαστες ειναι να βρω μια καλη τιμη αφου εχουν σφιξει και οι κ.....!!!

εχω βρεθει με διαφορους και οι τιμες που εχω βρει ειναι απο 1200 μεχρι και 1600 ευρω το τμ

σκεψου οτι ειχα προταση απο μια εταιρεια η οποια αναλαμβανε το εργο και μεσα στην τιμη υπηρχε υδρομασαζ,συναγερμος,διαμορφωση εξωτερικου χωρου,ηλεκτρικες συσκευες στην κουζινα και οταν του ειπα να μου αφαιρεσει τα περιττα μου ειπε οτι δεν μπορει να το αναλαβει.το βλεπεις λογικο?ψαχνομαι και ελπιζω να καταληξω καπου το συντομοτερο δυνατον!!

καλη σου μερα!!!

 

1200€ - 1600€ το τετραγωνικό είναι λογική με υψηλή τιμή. Δεν ξέρω βέβαια τι ζητάς οπότε δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Πάντως ένα σπίτι 100τ.μ. με 1200€/τμ βγαίνει 120.000€ που είναι λογική τιμή.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα,΄

επαναφέρω το θέμα και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής

Μήπως σας είναι εύκολο να μου συστήσετε έναν αξιόπιστο και καλό μηχανικό καθώς επίσης και καλές εταιρείες με προκάτ;

Διάβασα όλα όσα έχουν γραφτεί, αλλά μάλλον έχω μπερδευτεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Καλησπέρα olzi. Κάποιες εταιρείες προκατ που μπορώ να σου προτείνω προσωπικά είναι: maraggas.com, bauer-house.gr. Με τη μία απο αυτές είχα και προσωπική συνεργασία. Και οι δυο είναι άριστες σαν κατασκευαστικές. Όσο για μηχανικό, αν σε ενδιαφέρει ακόμα πές μου να σε εξυπηρετήσω. Edited by stratos_swthriou
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...