Jump to content

stratos_swthriou

Members
  • Δημοσιεύσεις

    6
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About stratos_swthriou

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 6

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

stratos_swthriou's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλησπέρα olzi. Κάποιες εταιρείες προκατ που μπορώ να σου προτείνω προσωπικά είναι: maraggas.com, bauer-house.gr. Με τη μία απο αυτές είχα και προσωπική συνεργασία. Και οι δυο είναι άριστες σαν κατασκευαστικές. Όσο για μηχανικό, αν σε ενδιαφέρει ακόμα πές μου να σε εξυπηρετήσω.
  2. Θα είναι μη τοξικά τα βερνίκια.Δεν υπάρχει πρόβλημα.Πρως το παρών είμαστε ακόμα στις άδειες.Έχουμε μέλλον.Πιστεύω Σεπτέμβρη να είναι όλα έτοιμα.
  3. Πολύ καλή η σελίδα που μου πρότεινες.Όντως ολα αυτά τα συν και τα πλήν και των δυο εφαρμογών ισχύουν,αλλά τις ήξερα και απο πριν.Γι ΄αυτό άλλωστε προχώρησα με τη μέθοδο timber frame (ξύλινα σκελετά).Όσον αφορά την υδρομόνωση και τα σαράκια,δεν τείθεται θέμα ανησυχίας αφού ξεπερνούνται με τους τρόπους που ανέφερες.Όλα τα ξύλα του σκελετού θα είναι εμποτισμένα, και τα εμφάνη (που μάλλον θα βάλω σε σαλόνι, συμφωνείς?) θα είναι περασμένα με ειδικά βερνίκια.Επίσης για το σχέδιο,δεν ξέρω πόσο θα στοίχιζε αν δεν ήταν δικό μου,αλλά και που το ανέθεσα στην εταιρεία δεν μπορώ να πω οτι μου έκοψε τον κ**ο. Σίγουρα δε μπορώ να πω οτι ήταν και η πιο οικονομικά συμφέρουσα εταιρεία που βρήκα, αλλά ήταν απο τις λίγες που έκαναν τη δουλειά έτσι όπως και εγώ είχα μάθει και ήθελα.Όπως δηλαδή έχεις δει και εσύ.Εγώ έχω ήδη διαλέξει.Το θέμα είναι να μάθουμε όλοι για αυτά τα σπίτια προκειμένου να είμαστε τουλαχιστον σε θέση να τα συγκρίνουμε με τα συμβατικά.Πρέπει να ειμαστε ενήμεροι για όλες τις επιλογές που έχουμε προκειμένου να προχωρήσουμε στην καλύτερη δυνατή λύση.Όχι κάνω χτιστό επειδή έτσι έχουν κάνει όλοι ή γιατί βαριέμαι να μάθω για κάτι άλλο.Δεν είναι νοοτροπία αυτή.Κάνω λάθος?
  4. Δεν ξέρει απο ιντερνετ η πεθερά μου, αλλά θα της μάθω μπας και βρει κανέναν να ασχολείται και μας αφήσει ήσυχους.Πλάκα κάνω!Την αγαπάω την πεθερά μου εγώ! Είναι σωστοί οι λόγοι, που αναφέρεις, για τους οποίους οι ξένοι φτιάχνουν προκατασκευασμένα, αλλά πιστεύω δεν απέχουν και πολύ οι δικές τους ανάγκες απο τις δικές μας.Ποιος δεν θα ήθελε ένα άνετο σπίτι και να το πληρώσει πιο λίγο από οτι αν έχτιζε το ίδιο με μπετά.Όσο και για τα μπετουδένια προκατ,ακόμα και αυτά στοιχίζουν πιο πολύ απο ότι τα ξύλινα.Άσε που στα μπετουδενια με χαλάσε η τυποποίηση που υπήρχε στα τοιχοία τους και η σύνδεση μεταξύ τους. Μπήκα σε ένα τέτοιο σπίτι (εκθεσιακό χώρο) και δεν μπορώ να πω οτι έφυγα ικανοποιημένος απο αυτό.Στα προκατ με ξύλινο σκελετό απο ότι είδα η δημιουργία του σκελετού γίνεται στο χώρο έδρασης του οπότε οποιαδήποτε ανομοιομορφία μεταξύ των τοιχοίων ελέγχεται εκείνη τη στιγμή.Έπειτα η προκατασκευή αυτού του είδους στην Ελλάδα βρίσκεται 50 χρόνια.Ε του π..... που λέτε και εδω.Δεν νομίζω να μην έχουν κάνει καμία πρόοδο η να μη φτάσαμε τους Αμερικάνους .Όσο για τους τυφώνες,αυτοί ζούνε μόνο στην Αμερική!Και εγω αν είμουν εκεί θα έφτιαχνα ενα σπίτι με μεταλλικό σκελετό και ας περάσει και ο Κατρίνα απο πάνω μου (που λέει ο λόγος!).Το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε στην Ελλάδα είναι οι σεισμοί.Ε, τι καλύτερο απο τον ξύλινο σκελετό!
  5. Καλησπέρα Αθηνά. Είναι αλήθεια πως έχει περάσει καιρός απο τότε που υπέβαλα το σχόλιο μου οπότε σίγουρα έχω βρει κάτι, μιας και βιαζόμουν να φύγω μακριά απο την πεθερά μου!Μη περιμένεις όμως να σου κάνω και διαφήμιση της κατασκευαστικής.Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι οτι βρίσκεται στα Γλυκά νερά Αττικής (έχει και μια ιδιαίτερη κουζίνα,οπότε θα καταλάβεις).Η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει,όμως μόνο με ξύλινα σκελετά.Είχα βρει και κάποιες με τοιχοποιοίες απο μπετο αλλά κάποιες προσωπικές εμπειρίες και έναν έλεγχο που εκανα στη μόνωση τους με έκαναν να καταλήξω στον ξύλινο σκελετό ο οποίος σε συνεργασία με τις εξωτερικές και εσωτερικές επενδύσεις του προσφέρει απ'οτι είδα πολύ καλή θερμομόνωση.Για εξωτερική επένδυση μιλαμε ασφαλώς για θερμοπρόσοψη.Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής είναι οτι δημιουργεί μεγάλη θερμοχωρητικότητα στους τοίχους, που σημαίνει ότι οι εσωτερικες επενδύσεις που έχει το σπίτι κατά τη διάρκεια θέρμανσης του το χειμώνα αποροφούν τη θερμότητα και την ακτινοβολούν στο εσωτερικό χώρο αφού δεν μπορεί να περάσει στον εξωτερικό (λόγω της εξωτερικής μόνωσης).Έτσι το σπίτι θερμαίνεται πιο γρήγορα ενώ συνεχίζει να θερμαίνεται απο ''μόνο'' του όταν κλείσουμε τη θέρμανση.Αυτο γίνεται τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι η εξωτερική μόνωση δεν επιτρέπει την θέρμανση του χώρου σου απο τους εξωτερικους παράγοντες.Είναι ασφαλώς λίγο πιο δαπανηρή απο τις συνηθισμένες μονώσεις αλλά πίστεψε με η απόσβεση της θα γίνει μέσα στα πρώτα χρόνια.Όσον αφορά το σοβάτισμα αυτός θα είναι ο λεγόμενος έτοιμος σοβάς ο οποίος θα είναι και χρωματιστός οπότε γλιτώνεις το βάψιμο.Μη προτιμήσεις τα σκούρα χρώματα,θα σου πω άλλη φορα το λόγο.Αυτά για τη θερμοπρόσοψη.Ελπίζω να καλύφτηκες. Υ.Γ. Αν δεν σε πειράζει να μου γράφεις σε ενικό αριθμό.Σε ευχαριστω!
  6. Καλησπέρα σας!Καινούριος στη παρεα...Βασικά καινούριος και στην Ελλάδα, στην Αθήνα μάλλον γιατί και η Κύπρος θεωρείται Ελλάδα.Αμφιβάλλει κανεις?!Με δυσαρέσκεια, λοιπόν, παρατηρώ μια αποστροφή από τα προκατασκευασμένα.Για ποιό λόγο?Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές επιλογές (τοιχοποιίες) όσον αφορά τη προκατασκευή.Τοιχοποιίες ανώτερες απο συμβατική δόμηση πιο οικονομικές και πιο γρήγορες στην αποπεράτωση τους. Λέμε έχουμε οικονομική κρίση και πάμε πάλι στα αντιοικονομικά? Πιο έξυπνοι είναι οι Σουηδοί και οι Αμερικάνοι ?Τέλοσπάντων,αυτό που ήθελα εγώ να ρωτήσω και να με βοηθήσετε είναι μήπως ξέρετε καμιά καλή εταιρία με προκατασκευασμένα, με ξύλινο σκελετο και θερμοπρόσοψη ή με τοιχοποιία όλη απο μπετόν.Α και να είναι εδώ,στην Αττική, μη τρέχουμε...Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...