Jump to content

Ποια είναι τα καλύτερα ακουστικά-«ψείρες»;

saroy1982
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα πηρα και εγω τα UHP306 και μεχρι τωρα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος σε σχεση και με τα λεφτα που εδωσα.

Ευχαριστω πολυ για την προταση!

Τον φίλο NTROPIC να ευχαριστήσεις που μας τα πρότεινε και τα πήραμε όλοι.Πραγματικά πολύ καλό κομμάτι σε αυτά τα λεφτά.Εγώ μάλλον ήμουν ο πρώτος εδώ μέσα που δοκίμασα το itsmart και την αξιοπιστία του, η οποία είναι δεδομένη πλέον (όπως πρέπει να είμαι και από τους πρώτους στην Ελλάδα που θα δοκιμάσουν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τα Fischer Audio Eterna! Έτσι Οδυσσέα; :cool:)

Σημείωσε ότι θα δεις μεγάλη διαφοροποίηση στις επιδόσεις τους (εννοέιται προς το καλύτερο) μετά από κάποιες ώρες ακρόασης(καμιά 10αριά ίσως)

Kαι μια ερώτηση προς τον Οδυσσεα τον οποίο έχω ταράξει: :D

Πως τα καθαρίζεις; Εγώ έβγαλα τα tips και τα καθάρισα απαλά με μια μπατονέτα.

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τον φίλο NTROPIC να ευχαριστήσεις που μας τα πρότεινε και τα πήραμε όλοι.Πραγματικά πολύ καλό κομμάτι σε αυτά τα λεφτά.Εγώ μάλλον ήμουν ο πρώτος εδώ μέσα που δοκίμασα το itsmart και την αξιοπιστία του, η οποία είναι δεδομένη πλέον (όπως πρέπει να είμαι και από τους πρώτους στην Ελλάδα που θα δοκιμάσουν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τα Fischer Audio Eterna! Έτσι Οδυσσέα; :cool:)

Σημείωσε ότι θα δεις μεγάλη διαφοροποίηση στις επιδόσεις τους (εννοέιται προς το καλύτερο) μετά από κάποιες ώρες ακρόασης(καμιά 10αριά ίσως)

Παντως ακομα και τωρα που τα εχω 2 μερες καμια σχεση με οτι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα και το Ε71 δεν φημιζεται για την ακουστικη του αλλα με αυτα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Το itsmart αψογο, κανενα παραπονο!

Να ρωτησω κατι, τα επιπλεον 3 ζευγαρια ακουστικων (δεν ξερω πως τα λετε) ειναι για την εφαρμογη των ακουστικων στο αυτι ή παιζουν και καποιο αλλο ρολο πχ διαφορα στα μπασα ;

Ειναι τα πρωτα in-ear που παιρνω και ακομα τα συνηθιζω!

Φιλε @NTROPIC thanks και σε σενα φυσικα :)

Παντως ακομα και τωρα που τα εχω 2 μερες καμια σχεση με οτι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα και το Ε71 δεν φημιζεται για την ακουστικη του αλλα με αυτα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Το itsmart αψογο, κανενα παραπονο!

Φιλε @NTROPIC thanks και σε σενα φυσικα :)

Φαντάσου να τα δουλέψεις με MP3 player όπως πχ εγώ με το IPOD!

Aνυπομονώ να κάνω το crash test FS Eterna vsUHP306! :ninja:

Να ρωτησω κατι, τα επιπλεον 3 ζευγαρια ακουστικων (δεν ξερω πως τα λετε) ειναι για την εφαρμογη των ακουστικων στο αυτι ή παιζουν και καποιο αλλο ρολο πχ διαφορα στα μπασα ;

Ειναι τα πρωτα in-ear που παιρνω και ακομα τα συνηθιζω!

Ανάλογα με το ποιο μέγεθος σου ταιριάζει καλύτερα και έχει καλύτερη εφαρμογή στο αφτί σου, θα έχεις και καλύτερα μπάσα και καλύτερο soundstage αλλά και καλύτερο ήχο εν γένει.

Ανάλογα με το ποιο μέγεθος σου ταιριάζει καλύτερα και έχει καλύτερη εφαρμογή στο αφτί σου, θα έχεις και καλύτερα μπάσα και καλύτερο soundstage αλλά και καλύτερο ήχο εν γένει.

Κατι τετοιο καταλαβα δοκιμαζοντας τα, αλλα τωρα σιγουρευτηκα, thanks:!:

Ολες οι απαντησεις μαζεμενες

Ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Μετέτρεψα ένα άλμπουμ από FLAC σε MP3 με το dbpoweramp (MP3 lame 3, CBR-320, ''slow''-high quality convert) και παρατήρησα 'καμμένο' ήχο και παράσιτα σε σημεία στο μπάσο αλλά κυρίως στις μεσαίες.Ξέρεις που μπορεί να οφείλεται; Για να σε προλάβω, δεν έχουν πρόβλημα τα συγκεκριμένα Flac γιατί τα αναπαρήγαγα χωρίς να παρατηρήσω κάτι τέτοιο.

Μπορει να φταιει η ρυθμιση,μπορει το προγραμμα.Προσωπικα επιλεγω VBR V0,και τελευταια χρησιμοποιω τον converter του Foobar2K για να μετατρεπω FLAC και δεν εχω αντιληφθει καποιο προβλημα,"θολουρα","καψιμο" κτλ.Η μονη διαφορα που καταλαβαινω ειναι μια απωλεια στη διαφανεις των υψηλων,λες και δεν "αναπνεουν κανονικα",αλλα αυτο ειναι φυσιολογικο λογω συμπιεσης.

Και κάτι με το οποίο σπάω το κεφάλι μου...Υπάρχουν κάποια triple fi 10 που αναγράφουν στη συσκευασία triple fi.10 PRO και κάποια άλλα που δεν αναγράφουν καθόλου το 'PRO'.Πρόκειται για τα ίδια ουσιαστικά ακουστικά και είναι θέμα αναμόρφωσης της συσκευασίας ή μιλάμε για άλλο μοντέλο, καλύτερο;

Απ'οσο ξερω ειναι το ιδιο μοντελο ακουστικων με το μπλε ημιδιαφανες σωμα.Καποιοι υποστηριζουν οτι αρχικα λεγονταν PRO και μετα για να μην υπαρχει συγχιση με την custom σειρα της UE,το PRO αφαιρεθηκε,αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος.Επισης υπαρχουν 2 συσκευασιες.

Τελευταια δεν τα χρησιμοποιω πολυ,αλλα οταν τα επερνα στο γυμνατηριο καθαριζα τα tips με καποιο ηπιο αντισηπτικο κι εβγαζα προσεκτικα με οδοντογλυφιδα το κερι απο τ'ακουστικα

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Κατι τετοιο καταλαβα δοκιμαζοντας τα, αλλα τωρα σιγουρευτηκα, thanks:!:

Αν σου πώ ότι τα άλλα εγώ δεν τα 'χω δοκιμάσει ακόμα; Ο λόγος είναι ότι αυτά που έχει πάνω είναι bi-flange (δηλαδή με διπλή φλάντζα για να το πω αβρώς) και θεωρώ ότι επιτυγχάνεται καλύτερη μόνωση-απομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους.

Με διαφώτισες για όλα.Ευχαριστώ.

Μάλλον είναι θέμα dbpoweramp γιατί δεν υπάρχουν καλύτερες ρυθμίσεις από αυτές που έχω βάλει εκτός και αν η κωδικοποίηση lame-3 δεν αξίζει.Θα δοκιμάσω σε VBR αν και λογικά αυτή είναι μεγαλύτερη συμπίεση από τη CBR.Θα πειραματιστώ.

Σχετικά με τα triple fi.10, ρώτησα κάτοχό τους από Αγγλία και με διαβεβαίωσε ότι είναι ακριβώς τα ίδια.Πράγματι υπάρχουν δύο συσκευασίες.Μία μαύρη και μία η γαλάζια που είναι και πιο συνηθισμένη.

Τα tips τα πλένω ελαφρώς με νερό ενώ τα ακουστικά τα καθάρισα τρίβοντας ελαφρά με το βαμβάκι της μπατονέτας. Ο λόγος που σε ρώτησα είναι γιατί δεν ξέρω πόσο στιβαρή ή ευαίσθητη είναι μέσα η 'γρίλια' του ακουστικού ώστε να την ακουμπήσω και να την τρίψω με μπατονέτα.

Τα φιλτρα εννοεις?Δε θυμαμαι τωρα αν ειναι τσοχα ή μεταλλο,αλλα καλυτερα να μη βαλεις δυναμη.Αν εχουν μεινει υπολειμματα κεριου,προσπαθησε να τα "τσιμπησεις" προσεκτικα με μια οδοντογλυφιδα.Απο την εμπειρια μου η μπατονετα τα σπρωχνει προς τα μεσα.
"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Τα φιλτρα εννοεις?Δε θυμαμαι τωρα αν ειναι τσοχα ή μεταλλο,αλλα καλυτερα να μη βαλεις δυναμη.Αν εχουν μεινει υπολειμματα κεριου,προσπαθησε να τα "τσιμπησεις" προσεκτικα με μια οδοντογλυφιδα.Απο την εμπειρια μου η μπατονετα τα σπρωχνει προς τα μεσα.

Δεν είναι τσόχα είναι 'σχάρα' μάλλον μεταλλική. Μην μου λες τέτοια.Λές να έχω σπρώξει μέσα το...'πράμα';; Μάλλον πρέπει να το ελέγξω με έναν μεγενθυντικό φακό.

Kαλα,μην πανικοβαλλεσαι,δε χαθηκε κι ο κοσμος :lol:

Απλα θελει προσοχη κατα τον καθαρισμο ωστε να σπρωχνεις το κερι προς τα εξω και προς τα ακρα για να βγει,κι οχι να το τριβεις κοντρα στο φιλτρο. ;)

Kαλα,μην πανικοβαλλεσαι,δε χαθηκε κι ο κοσμος :lol:

Απλα θελει προσοχη κατα τον καθαρισμο ωστε να σπρωχνεις το κερι προς τα εξω και προς τα ακρα για να βγει,κι οχι να το τριβεις κοντρα στο φιλτρο. ;)

Το ξαναέλεγξα και δεν είδα να έχει μείνει κάτι ή να περάσει μέσα ευτυχώς! :lol:

Σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι είναι διάφανο το σώμα του ακουστικού και μπορείς να δεις αν πέρασε κάτι μέσα.

Μετά από μια βδομάδα burn-in των UHP306 και άλλη μια βδομάδα χρήσης, μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ότι καλύτερο υπάρχει στα 20€... Μέσα στην βδομάδα από περιέργεια έχω δοκιμάσει ότι ακουστικά είχαν φίλοι και γνωστοί αλλά δεν βρήκα καλύτερο...

Με βάλατε στο τρυπάκι και τώρα άρχισα να σκέφτομαι για μεγαλύτερα ακουστικά στυλ DJ για να κοπανιέμαι χωρίς να ενοχλώ γείτονες :)

Επειδή και εγώ έγινα κάτοχος αυτών των ακουστικών μόλις είδα αυτήν την προσφορά.Θα ήθελα να ρωτήσω για τη διαδικασία burn in. Πρέπει να κατεβάσω αυτό το πρόγραμμα ή κάποιο άλλο? Επίσης θα ήθελα κάποιες οδηγίες όπως για το πόσες ώρες χρειάζονται, σε τι ένταση, και αν χρειάζεται καμία άλλη ρύθμιση

Επειδή και εγώ έγινα κάτοχος αυτών των ακουστικών μόλις είδα αυτήν την προσφορά.Θα ήθελα να ρωτήσω για τη διαδικασία burn in. Πρέπει να κατεβάσω αυτό το πρόγραμμα ή κάποιο άλλο? Επίσης θα ήθελα κάποιες οδηγίες όπως για το πόσες ώρες χρειάζονται, σε τι ένταση, και αν χρειάζεται καμία άλλη ρύθμιση

Burn in μπορείς να κάνεις απλά και με το να δημιουργήσεις ένα playlist με διάφορα (και διαφορετικά είδη μουσικής) και να αφήσεις για κάποιες ώρες σε loop mode να παίζουν τα ακουστικά σε ένα λογικό(λίγο πάνω από τη μέση) ποσοστό έντασης.

Πρέπει να κατεβάσω αυτό το πρόγραμμα ή κάποιο άλλο? Επίσης θα ήθελα κάποιες οδηγίες όπως για το πόσες ώρες χρειάζονται, σε τι ένταση, και αν χρειάζεται καμία άλλη ρύθμιση

Δεν υπαρχει σωστος τροπος για το "burn-in"

Αλλοι χρησιμοποιουν pink noise generators,αλλοι frequency sweeps,αλλοι ακουνε μουσικη με πολλα μπασα κτλ.Αλλοι ακουνε οπως θα ακουγαν φυσιολογικα κι αλλοι τ'αφηνουν να στρωσουν για τουλ 100 ωρες συνεχομενα(με καποιες παυσεις ενδιαμεσα).Κι αλλοι δεν κανουν τπτ ιδιαιτερο.

Και μαντεψε:Ολοι πετυχαινουν το ιδιο αποτελεσμα!Διοτι το στρωσιμο θα συμβει ουτως ή αλλως.Απλα αν βιαζεσαι μπορει να γινει σε 5 μερες αντι για ενα μηνα.

Οσο για την ενταση οι περισσοτεροι λενε για ενα 5-10% πιο πανω απ'οτι θ'ακουγες φυσιολογικα,αλλα κι αυτο δεν ειναι κανονας.Απλα φροντισε να μην τα υπεροδηγησεις για πολυ ωρα και προκαλεσεις καποια δυσλειτουργια.

με "ψησατε" για τα UHP306.

εχω το creative zen x-fi με αυτα τα ακουστικα: EP-830. προς το παρων ειμαι ικανοποιημενος με αυτα.

με τα UHP306 θα δω/ακουσω διαφορα?:rolleyes:

Οδυσσέα γνωρίζεις σε πόσες ώρες συμβατικής λειτουργίας-απλής ακρόασης των ακουστικών, ένα ζευγάρι αρχίζει και 'στρώνει';; Έχω την εντύπωση ότι τα UHP306 μου άρχισαν να αποδίδουν αισθητά καλύτερα εκεί κάπου στις 10 ώρες(5-7 μέρες) λειτουργίας.

Εμπειρικα μονο μπορω ν'απαντησω διοτι μεχρι τωρα απ'οσο γνωριζω κανεις δεν εχει παραθεσει καποια επιστημονικη μεθοδολογια.Στις 10 ωρες,οχι δεν εχω ακουσει διαφορα.Σ'αυτο το συντομο διαστημα ισως ειναι περισσοτερο το αυτι που συνηθιζει στον ηχο των ακουστικων,παρα καποια φυσικη μεταβολη στα μηχανικα και τα ηλεκτρικα μερη τους.Διαφορες ακουω χοντρικα απο το διαστημα των 50 ωρων κι επειτα.

Αλλα και παλι η ψυχοακουστικη και η μνημη βασιζονται σε περιπλοκους μηχανισμους και δεν μπορω να ειμαι απολυτος.Αν τ'αυτια σου ακουν διαφορα στις 10 ωρες,τοτε ακουν διαφορα κι αυτο δεν αμφισβητειται.Θα βοηθουσε βεβαια αν μπορουσες να το τεκμηριωσεις με καποιο ABX τεστ,χρησιμοποιωντας ενα ολοκαινουργιο ζευγαρι(νομιζω εχεις και δευτερα 306,ετσι?)

με "ψησατε" για τα UHP306.

εχω το creative zen x-fi με αυτα τα ακουστικα: EP-830. προς το παρων ειμαι ικανοποιημενος με αυτα.

με τα UHP306 θα δω/ακουσω διαφορα?:rolleyes:

Δεν ειμαι βεβαιος οτι θ'ακουσεις φοβερη διαφορα,καθως και τα 830 ηταν αξιοπρεπη στις μερες τους,αλλα δεν εχεις να χασεις πολλα δοκιμαζοντας.

Edited by NTROPIC

Έχει κανείς τον ενισχυτή FiiO E5? Τον παρήγγειλα από deal extreme προς 13 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά.Πιστεύω πως -αν λάβει κανείς τα θετικότατα reviews-αξίζει μια δοκιμή του σε αυτά τα λεφτά...

Ναι, τον έχω εγώ, εδώ και μια εβδομάδα. Στα λεφτά που κοστίζει, πιστεύω είναι πολύ καλή επιλογή. Βέβαια, δεν έχω εμπειρία με τέτοιου είδους ενισχυτές, απλά μπορώ να πω ότι βελτίωσε αρκετά τον ήχο και στο sony a826 και στο ipod touch 1gen που έχω. Στο μεν sony πιο πολύ βοήθησε στην αύξηση της έντασης του ήχου, που έπασχε, και λιγότερο στην βελτίωση του soundstage. Φυσικά, βοήθησε και στην αύξηση του μπάσου, με γυρισμένο τον διακόπτη στην ενίσχυση του μπάσου, αλλά κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται, γιατί ήδη το sony έχει αρκετό μπάσο. Στο δε ipod, δίνει το μπάσο που του έλειπε, διευρύνει το soundstage, και γλυκαίνει τον ήχο.

Έχω τα sound magic pl30 τα οποία χρησιμοποιώ στο Ν81 μου. Αν πάρω ένα bluetooth handsfree και τα συνδέσω η ποιότητα θα είναι ίδια ή θα μειωθεί? Παίζει ρόλο το bluetooth που θα τα συνδέσω?

Ναι, τον έχω εγώ, εδώ και μια εβδομάδα. Στα λεφτά που κοστίζει, πιστεύω είναι πολύ καλή επιλογή. Βέβαια, δεν έχω εμπειρία με τέτοιου είδους ενισχυτές, απλά μπορώ να πω ότι βελτίωσε αρκετά τον ήχο και στο sony a826 και στο ipod touch 1gen που έχω. Στο μεν sony πιο πολύ βοήθησε στην αύξηση της έντασης του ήχου, που έπασχε, και λιγότερο στην βελτίωση του soundstage. Φυσικά, βοήθησε και στην αύξηση του μπάσου, με γυρισμένο τον διακόπτη στην ενίσχυση του μπάσου, αλλά κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται, γιατί ήδη το sony έχει αρκετό μπάσο. Στο δε ipod, δίνει το μπάσο που του έλειπε, διευρύνει το soundstage, και γλυκαίνει τον ήχο.

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου και αρκετά ενθαρρυντικές ειδικά αν αναλογιστείς ότι το προορίζω για Ipod touch 32.Οι μόνοι μου ενδοιασμοί είναι ο έξτρα όγκος και βάρος, το μήκος του συστήματος που αυξάνεται(συνυπολόγισε και το Shire MPA) αλλά και το ότι θα έχεις κάτι ακόμη που ζητά ενέργεια...

Πιο πολύ το πήρα γιατί νομίζω για 13 ευρώ αξίζει και μόνη της η δοκιμή.Άλλωστε, όταν με το καλό παραλάβω τα FA Eterna, δεν θα χρειάζονται λογικά ενίσχυση(πόσο μάλλον ενίσχυση μπάσου..)

Τα eterna πότε τα παράγγειλες και από που; Εγώ τα παράγγειλα από εδώ την Πέμπτη 25 του μηνός.

Και γω από εκεί τα παρήγγειλα.Εξάλλου δε νομίζω να υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές...

Τα παρήγγειλα λοιπόν 18 Μαρτίου και απεστάλησαν 19 Μαρτίου και ακόμη περιμένω.Προφανώς είναι πολύ αργά τα Ρωσικά ταχυδρομεία γιατί 24 Μαρτίου έφτασαν στη Μόσχα.Δηλαδή για μια απόσταση 800 χιλιομέτρων χρειάστηκαν πάνω από 5 μέρες.Ίσως να φταίει και η option αποστολής που χρησιμοποιεί ο seller και γι'αυτό είναι και τόσο οικονομική....(10 δολάρια)

Τελικά τι πιστεύεις για τα Eterna? Πόσο πιθανόν θεωρείς να είναι εφάμιλλα με τα REO ή πόσο μάλλον με τα IE8? Με ανησυχεί το γεγονός ότι θεωρούν πως έχουν πολύ 'μπασαρισμένη' μουσική υπογραφή. Ίδωμεν

Edited by G_T_J