Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δλδ δεν έχεις ή δεν θέλεις να δώσεις στο παιχνίδι Google λογαριασμό;

Στη συσκευή που το κατέβασα και στα 2, όχι. Αν κατάλαβα καλά, βλέπει τους λογαριασμούς στη συσκευή και επιλέγεις.

Huawei Nova 5T

Να διευκρινιστεί μόνο ότι στον παραλήπτη θα πάνε κεφαλαία.

Όπως γινόταν με τα παλιά Νοκια και το sybian OS, έγραφες μεν με πεζά, το έστελνες, εξακολουθούσες να το βλέπεις ΕΣΥ με πεζά αλλά στον παραλήπτη έφτανε κε κεφαλαία.

Γινόταν εσωτερικά η μετατροπή και το έστελνε. :)

Ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να ήταν η τελευταία!

καποια στιγμή θα τα καταφέρεις....

Δημήτρης

καλημέρα είχα πρόβλημα με μπαταρία σε android samsung δηλαδή δεν γέμιζε εύκολα η μπαταρία 100% ίσως και ποτέ

οπότε πέρασα καινούρια ρομ και έκανα έκανα και calibration.

τώρα μου κάνει πάλι τα ίδια και επιπλέον όταν φτάνει 50% αρχίζει και πέφτει αμέσως σαν να μετράει ανάποδα και μετά από λίγο κλείνει.

για ποιο λόγο γίνεται αυτό?

η μπαταρία ήταν καινούρια..

κάποια λύση?

[sIGPIC][/sIGPIC]

καλημέρα είχα πρόβλημα με μπαταρία σε android samsung δηλαδή δεν γέμιζε εύκολα η μπαταρία 100% ίσως και ποτέ

οπότε πέρασα καινούρια ρομ και έκανα έκανα και calibration.

τώρα μου κάνει πάλι τα ίδια και επιπλέον όταν φτάνει 50% αρχίζει και πέφτει αμέσως σαν να μετράει ανάποδα και μετά από λίγο κλείνει.

για ποιο λόγο γίνεται αυτό?

η μπαταρία ήταν καινούρια..

κάποια λύση?

Καλύτερα να ρωτήσεις στο θέμα της συσκευής σου. Θα πάρεις πιο εξειδικευμένες απαντήσεις.

Παίζω λίγο με την εγγραφή κλήσης, στην Phronesis που πέρασα στο Note3 είναι ενσωματωμένη στον stock dialer.. Έκανα κάποιες δοκιμές και διαπίστωσα ότι:

- Με ομιλία έχοντας το κινητό στο αυτί μου κάνει εγγραφή, αν και σε κάπως χαμηλή ένταση όπως μου φάνηκε..

- Με hand's free κάνει εγγραφή καμπάνα

- Με bluetooth (που χρησιμοποιώ και πιο συχνά είναι η αλήθεια), φαίνεται ότι δεν κάνει εγγραφή. Δηλαδή ενώ γεμίζει κανονικά ένα αρχείο, την μια φορά είχε σιωπή, την δεύτερη φορά είχε white noise.

Μήπως γνωρίζει κανείς αν είναι θέμα ρυθμίσεων, θέμα της ROM ή θέμα περιορισμού του Android γενικά;

Edited by dante02004
**Άτιμο tapatalk, μου'φαγε το μήνυμα

Αγόρασα χτες το Galaxy S6 Edge+ εισαγωγής από Γερμανία και άλλαξα τη γλώσσα Menu στα Ελληνικά προσθέτοντας και Ελληνικό πληκτρολόγιο. Δυστυχώς ενώ στην αναζήτηση στις Επαφές πληκτρολογώντας π.χ. ΣΤ εμφανίζει ΣΤΕΛΙΟΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ, STEVE κλπ, όταν κάνω το ίδιο από το Αριθμητικό πληκτρολόγιο (πληκτρολογώντας τα νούμερα 7--S 8--T) φέρνει μόνο ότι επαφή υπάρχει στα ΛΑΤΙΝΙΚΑ πχ STEVE κλπ.

Αυτό το είχα αντιμετωπίσει και στο προηγούμενο κινητό μου HTC αλλά μόλις άλλαξα την γλώσσα Menu στα Ελληνικά αμέσως λειτούργησε σωστά η αναζήτηση.

Κατέβασα ακόμα και το MoreLocale2 μήπως και από εκεί επιλέγοντας την γλώσσα άλλαζε κάτι αλλά τα ίδια.

Καμία ιδέα κανείς?

****Απότι μου απάντησε η Samsung όλα τα κινητά της ΔΕΝ υποστηρίζουν Local Characters -εν προκειμένω Ελληνικούς- στην αναζήτηση επαφών μέσω Numeric Keypad, ΜΟΝΟ Λατινικούς. HTC wins on this feature!

Edited by dampast

χμμμ, το κατεβασα αλλα δεν καταφερα τιποτα. κατεβασα μια διανομη αλλα δε μπορεσα να την τρεξω

Στη συσκευή μου (xiaomi redmi note 2), όταν εγκαθιστώ το google+, εγκαθίσταται ταυτόχρονα και το google photos, το οποίο για προσωπικούς λόγους δεν θέλω. Προσπαθώντας λοιπόν να το απεγκαταστήσω, "παίρνει μαζί του" και το google+.

Συμβαίνει σε όλους αυτό, ή είναι θέμα του miui (το λειτουργικό της xiaomi); Παρακαλώ όποιος μπορεί να το ελέγξει ας μου απαντήσει.

Ευχαριστώ.

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Γεία σας παιδιά εχω to κινητό oneplus 2, και τελευταία που πετάγονται κατι διαφημήσεις (opt out) στην οθόνη οι οποίες είναι πάρα πολύ σπαστικές!!!! Μήπως ξέρετε τι μπορώ να κάνω για να μην μου βγαίνουν καθόλου σας παρακαλώ;;;;;;

Γεία σας παιδιά εχω to κινητό oneplus 2, και τελευταία που πετάγονται κατι διαφημήσεις (opt out) στην οθόνη οι οποίες είναι πάρα πολύ σπαστικές!!!! Μήπως ξέρετε τι μπορώ να κάνω για να μην μου βγαίνουν καθόλου σας παρακαλώ;;;;;;

1) Κάποια εφαρμογή σου κάνει την zημεία! Έχεις βΆλει καμία που προέρχεται Εκτός play store;;; τοτε Μπορεί να φταίει αυτή.

2) έχει αναφερθεί από παιδιά ότι η εφαρμογή premium wallpapers hd από το plAy store δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα. Αν την έχεις την σβήνεις.

3) αν και πάλι δεν βρεις άκρη ξεκινά να σβήνεις μια μια εφαρμογές που εγκατέστησες πρόσφατα να δεις ποια φταίει

Edited by lek88

Πιθανότατα φταίει κάποια εφαρμογή!!

Αλλιώς αν είσαι root θα βάλεις το AdAway και αν δεν είσαι το Αdguard!!

Αμφότερα δεν υπάρχουν στο Play........ Google is your friend!

Φίλε μου έχω βγάλει αυτή την εφαρμογή που είπες που την είχα εγκατεστημένη μέσα... Τώρα θα δείξη ο χρόνος το αν λύθηκε πραγματικά το πρόβλημα!!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

Και γω ειχα το προβλημα αυτο και μολις τωρα εσβησα το premium hd wallpapers.Δεν ειχα ομως μετα απο φορματ τετοια θεματα. Δοκιμασε να τρεξεις το airpush detector για να δεις πια εφαρμογη σου κανει τη ζημια.

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

Υπάρχει τρόπος να πάρουμε 100% backup από το viber ή όχι; Την τελευταία φορά μου κράτησε σχεδόν τα πάντα, απλά σε μερικές μικρογραφίες όταν τις πατούσα, μου έλεγε ότι δεν βρέθηκε το αρχείο και δεν τις έδειχνε σε μεγέθυνση. Παρόλο που οι φωτογραφίες υπήρχαν κανονικά στον φάκελο του viber.

Αυτό πως γίνεται τώρα; Το υπόλοιπο 5% που πήγε; Εχω ενα Oppo Find 7a.

Να πω ότι είχα ένα θέμα από τότε που έκανα καθαρό install με την μπαταρία. Έχανε 1% κάθε 1 λεπτό! Μετά θυμήθηκα ότι το Facebook τρώει αρκετά την μπαταρία, και το απενεργοποιησα από τις ρυθμίσεις του κινητού.

http://s18.postimg.org/s3viisk4l/Screenshot_2015_12_01_17_38_16_17.jpg

Λογικά το Facebook έφαγε την μπαταρία, αφού το χρησιμοποίησα κιόλας, αλλά γιατί δε το εμφανίζει; Bug;

Επισης, καπου διαβασα οτι υπαρχουν παλαιοτερες εκδοσεις του facebook που επιτρεπουν μηνυματα χωρις τον messenger, και δε καταναλωνουν τοση μνημη. Ξερετε ποιες ειναι; Ή εαν υπαρχει καποια αλλη λυση; Κατι για το greenify διαβασα, αλλα οτι τωρα τελευταια δε δουλευει καλα ή και καθολου..

Το messenger δε το εγκαταστω, εαν μου ερθει ειδοποιηση για μηνυμα, ανοιγω το facebook lite. Εξαλλου σπανια παιρνω μηνυματα, πιο πολυ μιλαω απο viber.

Και τωρα που ανεφερα το viber. Μου εμφανιζει τα νεα μηνυματα μονο οταν ανοιγω την εφαρμογη. Οταν ειναι κλειστει δε μου τα εμφανιζει. Οταν ειναι στο προσκηνιο ειναι 50-50 να τα εμφανισει. Γιατι το κανει αυτο; Φταιει το λειτουργικο του κινητου; Αλλοι δεν εχουν παρομοιο θεμα και δε βρηκα καποια επιλογη απο τις ρυθμισεις..

Αυτό πως γίνεται τώρα; Το υπόλοιπο 5% που πήγε; Εχω ενα Oppo Find 7a.

Να πω ότι είχα ένα θέμα από τότε που έκανα καθαρό install με την μπαταρία. Έχανε 1% κάθε 1 λεπτό! Μετά θυμήθηκα ότι το Facebook τρώει αρκετά την μπαταρία, και το απενεργοποιησα από τις ρυθμίσεις του κινητού.

http://s18.postimg.org/s3viisk4l/Screenshot_2015_12_01_17_38_16_17.jpg

Λογικά το Facebook έφαγε την μπαταρία, αφού το χρησιμοποίησα κιόλας, αλλά γιατί δε το εμφανίζει; Bug;

Επισης, καπου διαβασα οτι υπαρχουν παλαιοτερες εκδοσεις του facebook που επιτρεπουν μηνυματα χωρις τον messenger, και δε καταναλωνουν τοση μνημη. Ξερετε ποιες ειναι; Ή εαν υπαρχει καποια αλλη λυση; Κατι για το greenify διαβασα, αλλα οτι τωρα τελευταια δε δουλευει καλα ή και καθολου..

Το messenger δε το εγκαταστω, εαν μου ερθει ειδοποιηση για μηνυμα, ανοιγω το facebook lite. Εξαλλου σπανια παιρνω μηνυματα, πιο πολυ μιλαω απο viber.

Και τωρα που ανεφερα το viber. Μου εμφανιζει τα νεα μηνυματα μονο οταν ανοιγω την εφαρμογη. Οταν ειναι κλειστει δε μου τα εμφανιζει. Οταν ειναι στο προσκηνιο ειναι 50-50 να τα εμφανισει. Γιατι το κανει αυτο; Φταιει το λειτουργικο του κινητου; Αλλοι δεν εχουν παρομοιο θεμα και δε βρηκα καποια επιλογη απο τις ρυθμισεις..

Από το forum τής OPPO

0) DO NOT enable Developer mode in Settings.

1) Off the Data Saving (in Energy Saving, turn on Normal Power Saving -> Off Data Saving, then turn off Normal Power Saving again)

2) Add those apps in Whitelist (in Security Center -> Memory Cleanup)

3) In Excessive Power Consumption (in Energy Saving), off those apps

Αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις και με την προβληματική λειτουργία του greenify.

Γενικά οι τελευταίες εκδόσεις της coloros έχουν πολύ επιθετική διαχείριση μνήμης και πρέπει λίγο να παίξεις με αυτές τις ρυθμίσεις.

Και εγω που εχω ενεργοποιησει το developer mode τι κανω; Υπαρχει τροπος να το κλεισω ξανα; Απλα το θελω για να εχω ενεργοποιημενο το usb debugging.

Φορτιζω το κινητο καθε ημερα. Κατανταει κουραστικο..

Και εγω που εχω ενεργοποιησει το developer mode τι κανω; Υπαρχει τροπος να το κλεισω ξανα; Απλα το θελω για να εχω ενεργοποιημενο το usb debugging.

Φορτιζω το κινητο καθε ημερα. Κατανταει κουραστικο..

Μπορείς να το απενεργοποιήσεις απλά. Δεν χρειάζεται να το κλειδώσεις.

Αυτό πού σού έγραψα δεν έχει σχέση με την κατανάλωση τής μπαταρίας. Απλά αφήνει να τρέχουν οι εφαρμογές που θέλεις στο παρασκήνιο.

Δεν νομίζω να γλιτώσεις το ημερήσιο φορτισμα. Η αυτονομία δεν είναι το δυνατό σημείο τού...

Βασικα ειμαι λιγο μπερδεμενος.. Τα προγραμματα που εχει στο Excessive Power Consumption πρεπει να τα εχω στο off ή στο on; Αυτη τη στιγμη εχει το Facebook και το WPS Office.

Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το νοημα στο βημα 1) << Off the Data Saving (in Energy Saving, turn on Normal Power Saving -> Off Data Saving, then turn off Normal Power Saving again) >> , απο τη στιγμη που απενεργοποιεις ξανα το Normal Power Saving..

Ο οδηγος που εβαλες απο το site του OPPO ειναι για να λειτουργει σωστα το Greenify; Και τι ακριβως κανει το whitelist; Εξ'ορισμου υπηρχαν στο Whitelist αρκετα προγραμματα οπως το Facebook, Viber, Zedge κτλ..

Χωρις το greenify υπαρχει τροπος για εξοικονομηση μπαταριας; λειτουργια στο Excessive Power Consumption λειτουργει σωστα ή ειναι απλα για εφφε;

Καλησπέρα σε όλους. Έχω την εξής απορία. Έκανα Root και swap file 500mb με το swapper for root προκειμένου να γίνει πιο smooth το κινητό. Είναι με stock rom, kernel Όλα. Ενώ με το antutu ΠΡΙΝ το Root έβγαλε 22.200 ΜΕΤΆ το Root και το swap έβγαλε 21.500 και δεν είδα καμιά διαφορά όσον αφορά τα lags στο Scroll και γενικά στο κινητό. Τι παίζει;

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ξέχασα να γράψω για το κινητό:

Samsung Galaxy S3

4.1.2 stock rom

2) Add those apps in Whitelist (in Security Center -> Memory Cleanup)
Ποιες εφαρμογες εννοει; Μπορεις να μου στειλεις λιγο το λινκ απο το forum;

Καλησπέρα σε όλους. Έχω την εξής απορία. Έκανα Root και swap file 500mb με το swapper for root προκειμένου να γίνει πιο smooth το κινητό. Είναι με stock rom, kernel Όλα. Ενώ με το antutu ΠΡΙΝ το Root έβγαλε 22.200 ΜΕΤΆ το Root και το swap έβγαλε 21.500 και δεν είδα καμιά διαφορά όσον αφορά τα lags στο Scroll και γενικά στο κινητό. Τι παίζει;

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ξέχασα να γράψω για το κινητό:

Samsung Galaxy S3

4.1.2 stock rom

Τι ακριβως lag να δεις με 500 διαφορα στο antutu; Μην ασχολειστε με αυτους τους αριθμους.. Κανε ενα τεστ. Βαλε λειτουργια πτησης και τρεξε ξανα το antutu. Θα ανεβεις 500-1000 ποντους! Τρελο, ε;

Λοιπον νομιζω το εφτιαξα το greenify. Απλα θελει να περασουν 4,5 λεπτα αφοτου κλεισει η οθονη για να βαλει σε αδρανοποιηση τις εφαρμογες. Αλλιως γινεται κατευθειαν εαν πατησω το κουμπι.

Απλα δε καταλαβαινω ενα πραγμα. Δεν ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με το να κλεισω τις εφαρμογες απο το task killer που εχουν ολα τα κινητα; Κατι μου διαφευγει; Τι διαφορετικο κανει το greenify; ** Τελικα διαβασα την διαφορα μεταξυ greenify και task killer..

Απλα τωρα εχω δυο ακομα αποριες..

1ον) Το greenify πρεπει να τρεχει συνεχως;

2ον) Για να παρω το 100% των δυνατοτητων του greenify, ειναι καλο να προσθεσω στη λιστα ολες τις εφαρμογες που χρησιμοποιω;

Edited by Lux

Θα ήθελα να μου πείτε ένα πρόγραμμα που να μπορεί να μου αποθηκεύσει τα 19000 sms σε pc η και mac ώστε όταν αγοράσω νέο κινητό να μπορώ να τα ξαναβάλω με την τακτοποίηση που ήταν. Δηλαδή ανα επαφή και σειρά διαλόγου. Τώρα έχω 1 samsung s6 και ίσως θα πάρω οικονομικό κινέζικη μάρκα. Σε μερικούς μήνες θα ξαναπάρω samsung ώστε το αρχείο που θα έχω σε υπολογιστή να το περάσω στο νέο τηλέφωνό μου. Αυτά είναι τα δεδομένα μου λοιπόν και περιμένω την γνώση σας!!!! Ευχαριστώ.

BRAZILEIROS - Hellas

Video-Sakis :respect:

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned