Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν νομιζω να εχεις δει κάνα αυτοκίνητο να κανει βόλτες ;)

Θεσσαλονικη, Ολγας, πριν περιπου 1,5 χρονο ;)

Δεν νομιζω να εχεις δει κάνα αυτοκίνητο να κανει βόλτες ;)

Πέρσι , στον περιφερειακό στο ύψος της αερογέφυρας στην Σταυρούπολη.

Καλησπέρα σας! Υστερα από τα iphone κατέληξα σε android. Εκεί είχα το cydia και διάφορα άλλα και κατέβαζα εφαρμογές με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο (...). Υπάρχει κάτι ανάλογο και για τα android? Δεν θέλω να αρχίσω το ψάξιμο στο google μιας που με μια πρόχειρη ματιά είδα πολλά και διάφορα αλλά προτιμώ αν όντος υπάρχει κάτι τέτοιο να με διαφωτίσετε εσείς ..

Ευχαριστώ.

Και στο κέντρο της Αθήνας παιδιά, πέρσι τέτοια εποχή. Με πέτυχε έξω από την παλιά βουλή.

Ας μην αναφέρουμε όλες τις πόλεις της Ελλάδας κι ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. :)

Ευχαριστώ

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Καλησπέρα σας! Υστερα από τα iphone κατέληξα σε android. Εκεί είχα το cydia και διάφορα άλλα και κατέβαζα εφαρμογές με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο (...). Υπάρχει κάτι ανάλογο και για τα android? Δεν θέλω να αρχίσω το ψάξιμο στο google μιας που με μια πρόχειρη ματιά είδα πολλά και διάφορα αλλά προτιμώ αν όντος υπάρχει κάτι τέτοιο να με διαφωτίσετε εσείς ..

Ευχαριστώ.

Τέτοιες συζητήσεις απαγορεύονται ρητά από τους Ο.Π.Χ..

Ευχαριστώ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Να θέσω το ερώτημα αν είναι στο σωστό θέμα αλλιώς ας το αλλάξετε θέση.

Αγόρασα το XPERIA E που έχει το android 4.1.1

Έχω το XPERIA X8 με custom android (gingerDX) και εκεί είχε όλες τις παραμέτρους ανοιχτές

Τώρα στο καινούριο δεν με αφήνει τα αλλάξω το dock να αλλάξω τον αριθμό οθονών στο αρχικό μενού κτλ

Κάνω κάτι λάθος ή οι εταιρίες "κλειδώνουν" ή αν θέλετε "εξαφανίζουν" παραμέτρους;

Υπάρχει εφαρμογή ή τρόπος να μου δίνει πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω;

Ευχαριστώ.

Το τάβλι θέλει υπομονή και η γκόμενα κυνήγι...

Δεν είναι κάτι κλειδωμένο.Ετσι ειναι προφανως φτιαγμένος ο προεπιλεγμένος launcher-επιφάνεια εργασίας από τη sony.το x8 όπως γράφεις έχεις custom rom που σημαίνει ότι λογικά έχεις και άλλο launcher.Δες λοιπόν ποιον launcher έχει το x8 σου και βάλε τον ίδιο ή διάλεξε κάποιον άλλο απο τους αμέτρητους που υπάρχουν.Σχετική συζήτηση για τους launchers εδώ

Καλημερα σε ολους ειμαι καινουργιος στα smartphone και θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να Αναβαθμισω ANDROID 2.3 σε 4.0 και γενικα τι πρεπει να εχει ενα smartphone για να μπαινει ασυρματα στο internet και να κατεβαζει δωρεαν εφαρμογες (π.χ. 3G WIFI και τα δυο;) .

Διαβασα καπου για το GOOGLE PLAY τι ειναι αυτο;

Τι σημαινει οτι η συσκευη ειναι unlocked;

Εχω βρει καποιες συσκευες στο e-bay αλλα υποψιαζομαι η νεοτερη εκδοση λειτουργικου θα εχει καποια σημασια. η οχι?

Επισης ειναι καλοδεχουμενες προτασεις για τις συσευες που βρηκα (εως 80-90€) η ακομα και καποια νεα προταση για συσκευες.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

http://www.lightinthebox.com/d7100-smart-phone-4-0-inch-capacitive-touch-screen-sp6820-1-0ghz-android-4-0_p585697.html

http://viewitem.eim.ebay.gr/Mini-7100-Unlocked-4-Dual-Sim-Mobile-Phone-Android-40-WiFi-Smartphone--White/281121507376/item

http://www.lightinthebox.com/mini-7562-android-4-0-phone-dual-sim-capacitive-screen-mtk6515-1-0ghz-fm-gsm-wifi_p587092.html

http://www.ricardo.gr/buy/stathera-kinita-tilefona/kinita-tilefona/alles-markes/android-4-1-android-phone-wifi-internet-ellinika/v/an713915164/

http://www.lightinthebox.com/cubot-c7-android-mini-smartphone-cpu-1g-w-3-5-capacitive-dual-sim-wi-fi_p468580.html

http://viewitem.eim.ebay.gr/New-Unlocked-35-inch-Capacitive-Android-23-Dual-Sim-GSM-WIFI-Mobile-Phone-BK/350674652870/item

http://viewitem.eim.ebay.gr/Gigabyte-GSmart-G1305-Boston-unlocked-Android-mobile-phone/300914629310/item

Καλησπέρα σε όλους,

Μετά από την αναβάθμιση του λογισμικού της συσκευής μου (SAMSUNG GALAXY NOTE I) στην έκδοση 4.1.2., δεν είναι δυνατή η λήψη εφαρμογών, email κ.λπ. μέσω GPRS αλλά μόνο μέσω WiFi. Οταν έχω ενεργοποιημένα τα δεδομένα τηλεφώνου (GPRS), μπορεί να μπει στο internet, αλλά και πάλι κολλάει ή χάνεται συχνά η σύνδεση. Εχω δοκιμάσει τα πάντα, καθαρισμό cache, factory reset, κ.λπ., καθώς και όλες τις ρυθμίσεις. Μέχρι και την cosmote κάλεσα, αλλά τίποτα!

Εχει αντιμετωπίσει άλλος αυτό το πρόβλημα?Στην προηγούμνη έκδοση 4.0 όλα δούλευαν ρολόι! Οποιος μπορέσει ας μου απαντήσει γιατί έχω φάει αρκετές ημέρες ψάχνοντας μία λύση! ευχαριστώ!!!!

Καλησπέρα σε όλους,

Μετά από την αναβάθμιση του λογισμικού της συσκευής μου (SAMSUNG GALAXY NOTE I) στην έκδοση 4.1.2., δεν είναι δυνατή η λήψη εφαρμογών, email κ.λπ. μέσω GPRS αλλά μόνο μέσω WiFi. Οταν έχω ενεργοποιημένα τα δεδομένα τηλεφώνου (GPRS), μπορεί να μπει στο internet, αλλά και πάλι κολλάει ή χάνεται συχνά η σύνδεση. Εχω δοκιμάσει τα πάντα, καθαρισμό cache, factory reset, κ.λπ., καθώς και όλες τις ρυθμίσεις. Μέχρι και την cosmote κάλεσα, αλλά τίποτα!

Εχει αντιμετωπίσει άλλος αυτό το πρόβλημα?Στην προηγούμνη έκδοση 4.0 όλα δούλευαν ρολόι! Οποιος μπορέσει ας μου απαντήσει γιατί έχω φάει αρκετές ημέρες ψάχνοντας μία λύση! ευχαριστώ!!!!

Ξαναζητα από τον παροχο σου τις ρυθμίσεις του Internet. Θα σου έρθουν με sms, τις αποθηκεύεις κάνεις επανεκκίνηση και μάλλον είσαι οκ.

Καλησπέρα σε όλους,

Κανε πρώτα αυτό που σου είπε πιο πριν ο φίλος και αν δεν πιάσει τότε να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις APN της συσκευή σου, μπορεί να έχουν αλλάξει κ γι'αυτό δεν έχεις πρόσβαση από 3g, μου έχει τύχη.

sent from my Nexus 4

Καλησπέρα σε όλους,

Θα σου πρότεινα απλά, να επιστρέψεις στην έκδοση που είχες και δουλεύανε όλα ρολόι.

Αναβαθμίσεις κάνουμε μόνον όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα.

Αν όλα δουλευουν σωστά, δεν πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας με τα δάχτυλά μας.

Οι αναβαθμίσεις φερνουν συχνά προβλήματα, δυστυχώς.

Τώρα οι ρυθμισεις στα αντρόιντ γίνονται αυτόματα με το ξεκίνημα του κινητού.

Στη κοσμοτέ στο σαιτ της έχει τις ρυθμίσεις για ιντερνέτ να τις περάσεις χειροκίνητα.

Αλλά θα σου πρότεινα downgrade για σιγουριά.

ΥΓ

Γιατί μόνο GPRS ? 3G>>>HSDPA οχι? γιατί. Ισως επειδή αργει να κλείνει.

Edited by pavlitakis1

Οι αναβαθμίσεις στο Android δίνονται για να διορθώνεται το λογισμικό κ συνίσταται να κάνουμε update τη συσκευή μας.

Συγγνώμη για το off topic, αλλά έπρεπε να το πω.

sent from my Nexus 4

Οι αναβαθμίσεις στο Android δίνονται για να διορθώνεται το λογισμικό κ συνίσταται να κάνουμε update τη συσκευή μας.

Συγγνώμη για το off topic, αλλά έπρεπε να το πω.

Στην περίπτωση του φίλου δεν ισχυει αυτό. Ο φιλος αν διάβασες είπε ότι όλα δουλεύανε ρολόι πριν την αναβάθμιση. Μετα χάλασε η σύνδεση στο ιντερνέτ.

Πια λοιπόν διόρθωση στο λογισμικό έγινε? και από ποιούς συνίσταται να γίνονται ότι αναβαθμίσεις υπάρχουν? Από τις εταιρείες?

Θα αποζημιώσουν αυτές οι "εταιρείες" το φίλο για την ψυχική του οδύνη, τα διαφυγόντα κερδη του απ την αδυναμία να πάρει τα μειλ του εν κινήσει και το κυριώτερο το χρόνο που έχει χάσει απ τη ζωή του, προσπαθώντας να λύσει ένα πρόβλημα που το δημιούργησαν άλλοι?

Δεν είναι θέμα συγνώμης αλλα κι εγω έπρεπε να το πώ.

Θα σου πρότεινα απλά, να επιστρέψεις στην έκδοση που είχες και δουλεύανε όλα ρολόι.

Αναβαθμίσεις κάνουμε μόνον όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα.

Αν όλα δουλευουν σωστά, δεν πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας με τα δάχτυλά μας.

Οι αναβαθμίσεις φερνουν συχνά προβλήματα, δυστυχώς.

Τώρα οι ρυθμισεις στα αντρόιντ γίνονται αυτόματα με το ξεκίνημα του κινητού.

Στη κοσμοτέ στο σαιτ της έχει τις ρυθμίσεις για ιντερνέτ να τις περάσεις χειροκίνητα.

Αλλά θα σου πρότεινα downgrade για σιγουριά.

Θεωρώ ότι αν και του δίνεις μια απάντηση που πιθανότατα θα δώσει λύση στο πρόβλημά του, η γενικότερη προσέγγισή σου στο θέμα είναι "άκυρη" για τον περισσότερο κόσμο που χρησιμοποιεί smartphone. Δίνεται ένα καινούργιο -επίσημο μάλιστα- firmware απ'την εταιρία και αντί να το δεχτούμε σαν "δώρο" που ανανεώνει τις συσκευές μας (άσχετα απ'το αν μας αρέσει αυτή η ανανέωση ή όχι, αρκεί βέβαια να είναι πλήρως λειτουργικό), να επιμένουμε με την παραμονή στο παλιό γιατί "σίγουρα το καινούργιο θα φέρει αναμπουμπούλες";

Μα το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών χαίρεται στο άκουσμα της νέας άφιξης, είμαι λάθος; Το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών (μη μου ζητήσεις στατιστικά..) ξενερώνει απίστευτα όταν μια εταιρία αφήνει τις συσκευές στις στο έλεος του θεού ακόμα κι όταν αυτές είναι απόλυτα λειτουργικές, σε άλλο κόσμο ζω εγώ;

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει η μερίδα ανθρώπων που πιστεύει σε αυτό που λες κι εσύ ούτε ότι είστε και απαραίτητα λάθος, οι περισσότεροι δοκιμάζουμε όμως και αποφασίζουμε που θα παραμείνουμε, δεν "χτίζουμε τοίχο" στο καινούργιο (πόσο μάλλον στο επίσημο) επειδή μας αρκεί το παλιό..;)

Στο iPhone 5 είχα αγοράσει την εφαρμογή Parcel με την οποία μπορούσα να κάνω tracking τα ταχυδρομικά μου δέματα. Δούλευε για δέματα/επιστολές τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού (μέσω ΕΛΤΑ π.χ.). Επίσης κάθε φορά που άλλαζε φάση το δέμα (ένα δέμα εξωτερικού έφτανε π.χ. σε άλλο αεροδρόμιο) μου ερχόταν push notification.

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το Android (και μέσω πληρωμής, δεν έχω θέμα), που να περιλαμβάνει τα ΕΛΤΑ και να σου στέλνει και push notifications;

129026.png?1640591734

για τον περισσότερο κόσμο που χρησιμοποιεί smartphone. Δίνεται ένα καινούργιο -επίσημο μάλιστα- firmware απ'την εταιρία και αντί να το δεχτούμε σαν "δώρο" που ανανεώνει τις συσκευές μας (άσχετα απ'το αν μας

Δυστυχως το επιχειρημα οτι κατι που κανουν πολλοι ειναι και τεχνικα σωστο, ειναι λαθος.

Οταν ειναι κατι χαλασμενο, δεν εξυπηρετει τπτ το γκαλοπ....δεν το φτιαχνει.

Η πλειοψηφια των χρηστων αντιμετωπιζουν προβλημα με τις αναβαθμισεις που λυνονται με νεες αναβαθμισεις κοκ.

Πολλες εφαρμογες, επισης, δεν δουλευουν σωστα και χρειαζονται επανεγκαταστασεις.

Λοιπον απο τεχνικης αποψης η δημοκρατικη αντιληψη δεν ισχυει στις βλαβες-δυσλειτουργιες.

Μπορεις να κανεις οτι θελεις με τις συσκευες σου και βεβαια να αναφερεις την γνωμη σου και την εμπειρεια σου.

Σεβαστο 100% και χρησιμο.

Αυτο που δεν ειναι χρησιμο ομως ειναι το να προσπαθουμε να στηριξουμε κατι με γενικολογιες και στατιστικες προσεγγισεις.

Ομως (σαν τεχνικος το λεω) αν κατι δουλευει σωστα δεν το σκαλιζουμε.

Ειναι κατα καποιον τροπο, ''νομος''.

Κοίταξε για το Track Pack Mail Tracking στο Market.

Nikos

00-05 Audi S3 Oettinger...Gone But Not Forgotten

06-14 Porsche 911 C4 Exclusive Sportpack...Absolut Driving Machine!!!

14-... Straight Six Open Top Sliding Machine ///

Καταρχήν σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας.

Τωρα η αλήθεια είναι ότι όταν αγοράζεις ένα κινητό τηλέφωνο 700 ευρώ, πραγματικά χαίρεσαι όταν σου στέλνουν αναβαθμίσεις και ειδικά όταν αυτές σου προσθέτουν νέες εφαρμογές ή αναβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες, ενώ σου αλλάζουν όλο το περιβάλλον και νίωθεις ότι δεν θα βαρεθείς ακόμα τη συσκευή σου!!!Αλλωστε όπως προαναφέρθηκε, το update το στέλνει η εταιρεία και σου έρχεται στο πιάτο, οπότε ελπίζεις ότι πατώντας το cofirm ολα θα γίνουν καλύτερα και όχι χειρότερα. Επίσης πρέπει να σημειώσω ότι η συσκευή μου ξεκίνησε τρέχοντας android 2.3.6., μετά αναβαθμίστηκε σε 4.0.4. και τωρα σε 4.1.2., ενώ ίσως βγεί ακόμα μια αναβάθμιση σε 4.2.2. Δηλαδή μένεις στην αρχή για να μην δημιουργηθούν προβλήματα?Αγοράζεις τότε μια πιο φθηνή συσκευή και κάνεις τη δουλεία σου, γνωρίζοντας ότι θα την αλλάξεις και πιο γρήγορα.

Πάντως πραγματικά δοκίμασα τα πάντα και τελικά ζητησα την βοήθεια της SAMSUNG, δεδομένου ότι η συσκεύη μου είναι ακόμα στην εγγύηση. Σε μία λοιπόν ημέρα θα ξέρω!!!

Δηλαδή αν αγοράσω τη συσκευή μου κ έχει επάνω Android 2.5, θα παραμείνω εκεί επειδή όλα τρέχουν οκ; Ενώ η συσκευή μου έχει φτάσει με update στο Android 4! Ερώτηση κάνω.
sent from my Nexus 4

Δηλαδή αν αγοράσω τη συσκευή μου κ έχει επάνω Android 2.5, θα παραμείνω εκεί επειδή όλα τρέχουν οκ; Ενώ η συσκευή μου έχει φτάσει με update στο Android 4! Ερώτηση κάνω.

Η ερωτηση σου ειναι ασαφης.

Εχεις 2.5 και ολα ειναι τελεια. Οι εφαρμογες τρεχουν χωρις κοληματα, δεν εισαι ρουτ, οι κλησεις τζαμι, το ιντερνετ αστερι κλπ.

Εκτος απ την αλλαγη στην εμφανιση, τι αλλο περιμενεις που σου λειπει; κινητο ειναι...γιατι ψαχνεσαι; κατι σου λειπει ηδη;

Αν ναι δεν θα βρεθει ποτε....παντα θα ειναι η ελπιδα της επομενης αναβαθμισης.

Οι αναβαθμισεις δεν ειναι δωρο. Ειναι εξαπατηση.

Για να γινει κατανοητο. Σας πουλησανε μια συσκευη, οπως οπως, και μετα προσπαθουν μεσω αναβαθμισεων να διορθωσουν τα οσα bugs εχουν φανει.

Μετατρεπουν τους χρηστες σε beta testers, οπως ο φιλος πιο πανω που παιδευεται.

Το σωστο ειναι οτι οταν πουλιεται μια συσκευη, εχει εγγυηση αριστης λειτουργιας απ την αρχη.

Οχι μετα την 5η αναβαθμιση οπου περιμενουμε παλι την επομενη.

Αυτο που ειπε ενας φιλος πιο πανω οτι διορθωνει το λειτουργικο, λεγεται πωληση ελλατωματικου προιοντος.

Βασει των δικαιωματων των καταναλωτων, οποιοδηποτε προβλημα κατα την αγορα της συσκευης, η αν προκυψει κατα τα επομενα 2 ετη της εγγυησης, υπευθυνη ειναι η εταιρεια.

Επομενως ναι, η πολλες αναβαθμισεις ειναι σημαδι ατελους λειτουργικου η εφαρμογης και πρεπει κατα βαθος να ανησυχειτε αν καθε 3 και λιγο πρεπει να κανετε αναβαθμισεις.

Τα πειραματοζωα του αντροιντ πρεπει καποια στιγμη ν αποκτησουν συνειδηση και να απαιτουν οταν πληρωνουν πανω απο 1 μηνιατικο για μια ελλατωματικη συσκευη, να απαιτουν αυτο που τους ανηκει.

Να δειτε πως αλλαζουν οι καταστασεις.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Νίκο. Το έψαξα κάποια στιγμή το πρωί και το έβαλα, εντύπωση μου έκανε από τόσες εφαρμογές στο Play Store μόνο το Track Pack Mail Tracking είχε τα ΕΛΤΑ.

Του πέρασα κι ένα tracking number, τώρα μένει ν'αλλάξει το status του για να τσεκάρω και τα push notifications.

129026.png?1640591734

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned