Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Υπάρχει δυνατότητα σε ένα Alcatel 928D (Android 2.3.5.) να μεταφέρω το αρχείο επαφών που είναι 76 MB από την μνήμη του τηλεφώνου στην SD γιατί η μνήμη του τηλεφώνου είναι μικρή και άρα πολύτιμη?

Κάθε βοήθεια δεκτή

Δεν ξέρω για την συσκευή αλλά αν πας στις επαφές και κανείς Εξαγωγή σε SD, θα σου εξάγει τις επαφές σε ένα αρχείο τύπου vcf (πιθανότατα 0001.vcf)...αν θες δοκίμασε ;)

Καλησπέρα σας. Θέλω να σας ρωτήσω μερικά πραγματάκια. Παρακαλώ να είσαστε επιεικής σε ότι βλακεία διαβάσετε. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

1. Τα Live Wallpaper ρουφάνε την μπαταρία?

2. Υπάρχει λόγος να βάλω Antivirus?

3. Τι είναι το Root? Πόσο εύκολο είναι να γίνει? Υπάρχει θέμα εγγύησης συσκευής?

4. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να καθαρίζει τα σκουπίδια που μένουν μετά από κάθε απεγκατάσταση?

5. Όλα τα MP3 που βάζω με Ελληνικά ονόματα τα βγάζει (κινέζικα). Θέλει κάτι συγκεκριμένο στα Tag?

Και τα υπόλοιπα:

3. Είναι ο τρόπος να έχεις "πρόσβαση" στα αρχεία συστήματος της συσκευής σου και κατ' επέκταση στις εφαρμογές του, αλλά και σε λειτουργίες που ως απλός χρήστης δεν μπορείς να έχεις. Γίνεσαι administrator, έτσι σκέψου το.

Το πόσο εύκολο ή όχι έχει να κάνει με τη συσκευή σου. Στο αντίστοιχο τόπικ θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες.

Και τέλος ναι, η εγγύηση χάνεται αν το πας στο μαγαζί ρουταρισμένο. Οπότε αν είσαι root και πάθει κάτι το κινητό πρέπει να το κάνεις unroot (αν αυτό είναι εφικτό φυσικά) και μετά να το πας για service.

5. Νομίζω έχει να κάνει με την εφαρμογή που χρησιμοποιείς αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος. Εγώ με PowerAmp τα αλλάζω στο laptop κανονικά σε ελληνικά και έτσι ακριβώς εμφανίζονται και στο κινητό. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο στα tags.

Γειά σας και από μένα! Είμαι νέα στo forum και θα ήθελα την βοήθειά σας.

έχω το sony erricson x10 mini και προσπαθω να κατεβάσω εφαρμογές από το android market και δεν μπορώ, είχα δηλώσει ένα λογαριασμό gmail που δεν ισχύει πια και δεν μπορώ να δηλώσω το νέο, τι να κάνω?

έχω το sony erricson x10 mini και προσπαθω να κατεβάσω εφαρμογές από το android market και δεν μπορώ, είχα δηλώσει ένα λογαριασμό gmail που δεν ισχύει πια και δεν μπορώ να δηλώσω το νέο, τι να κάνω?

Μπορεις να κανεις απο τις ρυθμισεις επαναφορα εργοστασιακων δεδομενων ωστε να σβηστουν ολα στο κινητο και μετα θα δηλωσεις οταν σου ζητηθει το νεο λογαριασμο gmail

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

Νομίζω οτι ο φίλος μας δε θέλει αυτό που του προτείνεις.

Από οτι κατάλαβα θέλει να αποθηκεύονται οι επαφές στην κάρτα SD και από κει να τις διαβάζει για χρήση του τηλεφώνου, ώστε να απελευθερώσει τη μνήμη του τηλεφώνου για άλλη χρήση.

Από όσο ξέρω δε γίνεται αυτό, εκτός κι αν βολευτείς με τη μνήμη της κάρτας SIM.

Νομίζω οτι ο φίλος μας δε θέλει αυτό που του προτείνεις.

Από οτι κατάλαβα θέλει να αποθηκεύονται οι επαφές στην κάρτα SD και από κει να τις διαβάζει για χρήση του τηλεφώνου, ώστε να απελευθερώσει τη μνήμη του τηλεφώνου για άλλη χρήση.

Από όσο ξέρω δε γίνεται αυτό, εκτός κι αν βολευτείς με τη μνήμη της κάρτας SIM.

Ναι μπορεί να εννοεί αυτό ;)

Κι έτσι να είναι όμως είναι ελάχιστη η μνήμη που καταναλώνουν οι επαφές..

Εχω zte skate, αλλα δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι εχει να κανει το mms με τη συσκευη.

Το θεμα mms ειναι θεμα android, αντε και παροχου.

Τις ρυθμισεις που λες τις εχω περασμενες, υπαρχει προφιλ apn, cosmote mms, με αυτες ακριβως τις ρυθμισεις.

Το μονο 'διαφορετικο' ειναι οτι τα settings ειναι 'χωρισμενα' ως εξης, mms proxy: 10.10.10.20 και mms port: 8080

Πως θα τα καταφερω να το φτιαξω το προβλημα ρε παιδια? Δεν ξερω τι αλλο να ψαξω. Εχει βγαλει καμια εφαρμογη ειδικα για mms η cosmote? Τι αλλο να κανω?

Edited by karib

Καλησπέρα σας. Θέλω να σας ρωτήσω μερικά πραγματάκια. Παρακαλώ να είσαστε επιεικής σε ότι βλακεία διαβάσετε. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

1. Τα Live Wallpaper ρουφάνε την μπαταρία?

2. Υπάρχει λόγος να βάλω Antivirus?

3. Τι είναι το Root? Πόσο εύκολο είναι να γίνει? Υπάρχει θέμα εγγύησης συσκευής?

4. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να καθαρίζει τα σκουπίδια που μένουν μετά από κάθε απεγκατάσταση?

5. Όλα τα MP3 που βάζω με Ελληνικά ονόματα τα βγάζει (κινέζικα). Θέλει κάτι συγκεκριμένο στα Tag?

3. http://osarena.net/android/aguides/android-basics-ti-ine-root-ke-pos-ginete.html

5. Τα MP3 σου εχουν ID3 σε ANSI , τα μετατρεπεις σε UTF8 ή UTF16 για να ειναι...Ελληνικα

μάλιστα. έκανες σωστά όλα τα wipes?

βεβαια! με απαραιτητη ευλαβεια και σειρα!

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Εχω zte skate, αλλα δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι εχει να κανει το mms με τη συσκευη.

Το θεμα mms ειναι θεμα android, αντε και παροχου.

Τις ρυθμισεις που λες τις εχω περασμενες, υπαρχει προφιλ apn, cosmote mms, με αυτες ακριβως τις ρυθμισεις.

Το μονο 'διαφορετικο' ειναι οτι τα settings ειναι 'χωρισμενα' ως εξης, mms proxy: 10.10.10.20 και mms port: 8080

Πως θα τα καταφερω να το φτιαξω το προβλημα ρε παιδια? Δεν ξερω τι αλλο να ψαξω. Εχει βγαλει καμια εφαρμογη ειδικα για mms η cosmote? Τι αλλο να κανω?

Λοιπον φιλε μου,αρχικα το 3g που σου ειπαν για mms ειναι εντελως ακυρο,στελνει κανονικα και με gprs.Τα data ναι,πρεπει απαραιτητα νσ ειναι ανοικτα αλλα δεν χρεωνεσαι για internet,συνδεεσαι μεσω apn-mms.Στα παλια κινητα δεν ειχες την επιλογη να τα κλεισεις οπως στο android και ηταν παντα ανοικτα.;) Πες μου τι συνδεση εχεις με την cote αν εινσι συμβολαιο η οχι να σου πω τι θα κανεις και πως θα φορτωσεις αυτοματα τις ρυθμισεις μεσω εφαρμογης (apn backup-restore).

Δεν ξερω να σου απαντησω αλλα για οσα ειμαι σιγουρος θα σου απαντήσω. Λοιπον,

1. ναι, προφανως και τρωειπαραπανω απ τη στατική εικονα

2. antivirus οχι μη δεν χρειαζεται!! Ισως αν θες να βαλεις ενα firewall για να μην εχεις χρεώσεις απ το gprs (εγω προσωπικα, πηγα στις ρυθμισεις και τν απενεργνποιησα εντελως και μπαινω μονο με wifi)

4. δεν μενουν σκουπιδια (βασικα μενει ενας αδειος φακελος ο οποιος δεν κανει και τοσο μεγαλο κακο)

Και τα υπόλοιπα:

3. Είναι ο τρόπος να έχεις "πρόσβαση" στα αρχεία συστήματος της συσκευής σου και κατ' επέκταση στις εφαρμογές του, αλλά και σε λειτουργίες που ως απλός χρήστης δεν μπορείς να έχεις. Γίνεσαι administrator, έτσι σκέψου το.

Το πόσο εύκολο ή όχι έχει να κάνει με τη συσκευή σου. Στο αντίστοιχο τόπικ θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες.

Και τέλος ναι, η εγγύηση χάνεται αν το πας στο μαγαζί ρουταρισμένο. Οπότε αν είσαι root και πάθει κάτι το κινητό πρέπει να το κάνεις unroot (αν αυτό είναι εφικτό φυσικά) και μετά να το πας για service.

5. Νομίζω έχει να κάνει με την εφαρμογή που χρησιμοποιείς αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος. Εγώ με PowerAmp τα αλλάζω στο laptop κανονικά σε ελληνικά και έτσι ακριβώς εμφανίζονται και στο κινητό. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο στα tags.

Ευχαριστώ!

Never Settle 3...

Εχω καρτοκινητο cosmote.
Για να μην σου ανεβαζω εγω τα απαραιτητα αρχεια,πηγαινε εδω http://antonis-news.blogspot.gr/2011/01/apn-internet-mms-android.html ειναι το blog φιλου και συμφορουμιτη (Tonyk),γραφει αναλυτικα το τι πρεπει να κανεις.Ειναι ο καλυτερος και ο πιο ευκολος τροπος αυτος,μεσω της εφαρμογης apn backup&restore δηλαδη.Στο παρελθον καναμε πολλοι αυτη τη διαδικασια οταν βαζαμε ρομς ξενων χωρων που δεν υποστηριζαν ελληνικους παροχους για να φορτωσουμε τα δικα μας apn. Edited by truckman

Καλησπέρα παιδιά, πριν 2 μέρες αγόρασα το LG Optimus L5 και πριν λιγη ώρα έγινα μέλος στο myphone.gr :)

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να δώ (αγώνες κυρίως) live streaming στο ιντερνετ, και αν θελει κανενα πρόγραμμα όπως το soapcast. Έχω ήδη προσπαθήσει να δώ αλλα βλέπω μόνο τις διαφημήσεις απο το site. Μήπως φταίει ότι δεν έχω εγκαταστήσει (γιατι μου λέει δεν είναι διαθέσιμο στο κινητό μου) το adobe flash player 11; Παρολαυτά βλέπω στο youtube βίντεο. Μήπως επειδή έχω εγκαταστήσει το MX player;

Υ.γ είμαι τελείως άσχετος απο android, γιαυτό διαφωτήστε με! :)

Καλησπέρα παιδιά, πριν 2 μέρες αγόρασα το LG Optimus L5 και πριν λιγη ώρα έγινα μέλος στο myphone.gr :)

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να δώ (αγώνες κυρίως) live streaming στο ιντερνετ, και αν θελει κανενα πρόγραμμα όπως το soapcast. Έχω ήδη προσπαθήσει να δώ αλλα βλέπω μόνο τις διαφημήσεις απο το site. Μήπως φταίει ότι δεν έχω εγκαταστήσει (γιατι μου λέει δεν είναι διαθέσιμο στο κινητό μου) το adobe flash player 11; Παρολαυτά βλέπω στο youtube βίντεο. Μήπως επειδή έχω εγκαταστήσει το MX player;

Υ.γ είμαι τελείως άσχετος απο android, γιαυτό διαφωτήστε με! :)

Καλως ηρθες στον μαγικο κοσμο του android :)

Εγκατεστησε το adobe flash player και μετα θα παιζουν κανονικα...

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Να κάνω και γω την αρχάρια ερώτηση μου...

Έχει κάποιο νόημα να κάνω Clear Data πριν από το Uninstall μιας εφαρμογής (το κάνω τώρα, κάπου το διάβασα) ή με το uninstall γίνεται έτσι κι αλλιώς;

Σημ.: αν έχει σημασία, είμαι σε G. Nexus με 4.1.1

Αποστόλης

Μπορεις να κανεις απο τις ρυθμισεις επαναφορα εργοστασιακων δεδομενων ωστε να σβηστουν ολα στο κινητο και μετα θα δηλωσεις οταν σου ζητηθει το νεο λογαριασμο gmail
δεν παίζει αυτο...δυστυχως, επειδή το προσπαθουσα κ στο τηλ ενος ξαδελφου μου, ο οποιος δεν ειχε ξαναβαλει λογαριασμο, στο market δεν μπορεις να συνδεθεις πλεον, πρέπει να βάλεις το google play, βρισκοντας το στο google, ή καλύτερα να περάσεις μια νεότερη rom απ την επίσημη 2.1

Να κάνω και γω την αρχάρια ερώτηση μου...

Έχει κάποιο νόημα να κάνω Clear Data πριν από το Uninstall μιας εφαρμογής (το κάνω τώρα, κάπου το διάβασα) ή με το uninstall γίνεται έτσι κι αλλιώς;

Σημ.: αν έχει σημασία, είμαι σε G. Nexus με 4.1.1

με το uninstall δεν καθαριζονται και τα δεδομενα της εφαρμογης απ όσο έχω δει.

@hraklhs57

Σε ευχαριστώ!! :)

Αλλά υπάρχει κάποιο τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι διαθέσιμο στο κινητό μου :( (LG Optimus L5 για οποιον βαριέται να διαβάσει παραπάνω). Μήπως απλά δεν έχει βγεί ακόμα για android ή το Optimus L5 4, ή δε θα βγεί ποτέ; Κι αν δεν βγεί ποτέ, μπορώ να παίζω βίντεο στο youtube και για live streaming με άλλο πρόγραμμα. Έχω ήδη το MX player αλλά μόνο στο utube ανοίγει βίντεο και εκεί κολλάει συνέχεια. Αν ξέρει κανείς αν θα βγεί για το LG Optimus L5 adobe flash player ας μου απαντήσει να μην περιμένω άδικα..

@hraklhs57

Αλλά υπάρχει κάποιο τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι διαθέσιμο στο κινητό μου :( (LG Optimus L5 για οποιον βαριέται να διαβάσει παραπάνω). Μήπως απλά δεν έχει βγεί ακόμα για android ή το Optimus L5 4, ή δε θα βγεί ποτέ; Κι αν δεν βγεί ποτέ, μπορώ να παίζω βίντεο στο youtube και για live streaming με άλλο πρόγραμμα. Έχω ήδη το MX player αλλά μόνο στο utube ανοίγει βίντεο και εκεί κολλάει συνέχεια. Αν ξέρει κανείς αν θα βγεί για το LG Optimus L5 adobe flash player ας μου απαντήσει να μην περιμένω άδικα..

Καλημερα φιλε, δεν υποστηριζεται απο την συσκευη σου ή δεν τον βρισκεις στο μαρκετ..;

Ηρακλής!

@hraklhs57

Αυτο το τηλεφωνο εχεις? http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l5_e610-4571.php

Νομιζω δεν μπορει να παιξει αρχεια adobe flash player λογο GPU Adreno 200, καποιος ποιο ενημερωμενος ας μας απαντησει.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

δεν παίζει αυτο...δυστυχως, επειδή το προσπαθουσα κ στο τηλ ενος ξαδελφου μου, ο οποιος δεν ειχε ξαναβαλει λογαριασμο, στο market δεν μπορεις να συνδεθεις πλεον, πρέπει να βάλεις το google play, βρισκοντας το στο google, ή καλύτερα να περάσεις μια νεότερη rom απ την επίσημη 2.1

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Επειδή όμως είμαι άσχετη, πως περνάω την rom?

Edited by zxr

Αυτο το τηλεφωνο εχεις? http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l5_e610-4571.php

Νομιζω δεν μπορει να παιξει αρχεια adobe flash player λογο GPU Adreno 200, καποιος ποιο ενημερωμενος ας μας απαντησει.

Εγω παλι εχω την εντυπωση οτι υποστηριζει flash player ο msm 7225A :rolleyes:

Ηρακλής!

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned