Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τώρα κατάλαβα ότι λέτε ακόμα μικρότερα και από της μαμάς. Δεν ξέρω κάποια εφαρμογή αλλά στις ρυθμίσεις του Launcher σας λογικά θα υπάρχει τέτοια επιλογή. Στον Go Launcher που δουλεύω εγώ, είναι στο Προτιμήσεις > Ρυθμίσεις > Μέγεθος grid. Το έχω στο 5x5 και χωράει πολλά εικονίδια ανά οθόνη.

δοκιμαζω τωρα τον go launcher.μπορω να αυξησω τις αρχικες οθονες πανω απο πεντε που ειναι τωρα?που ειναι η ρυθμιση δεν μπορω να τη βρω

κάνε pinch to zoom για να δεις όλες τις οθόνες μαζί και μετά την τελευταία έχει ένα + για να προσθέσεις μέχρι 30

οκ ευχαριστω αλλα πολυ "γυμνος" launcher ειναι.ουτε widget καιρου δεν εχει προεγκατεστημενο.πρεπει να τον στησεις απο την αρχη

οταν εχω παραπανω απο εναν launcher και τον κανω προεπιλογη,πρεπει να παω να "κλεισω" το sense απο τις εφαρμογες που τρεχουν?

Edited by ilka71

Εβαλα τον google reader στο κινητο, και μου ζητα να συγχρονισει με το account.

Αν το αφησω να συγχρονισει, εκτος απο τα θεματα που παρακολουθω στο google rss reader, θα μου συγχρονισει με το ετσι θελω και τις επαφες; ή οχι? εχω ελεγχο τι θα συγχρονισει ή οχι; ολα ή τιποτε;

Τρομαξα να βεβαιωθω οτι δεν περασαν οι επαφες του τηλεφωνου στο google account και δεν θελω να παθω τα ιδια.

Μπορω ομως να κανω τον απαιτουμενο συγχρονισμο για να βλεπω τα rss μου απο το κινητο;

Ξερει κανεις?

Θελω να δω τα rss απο το κινητο, αλλα φοβαμαι πως ο συγχρονισμος θα 'μεταφερει' ολες τις επαφες του τηλεφωνο στο google account!

Ειναι οντως ετσι?

εγω εβαλα την εφαρμογη facebook mobile:)

ειναι κατι σαν την στοκ εφαρμογή αλλα με ολες τις λειτουργίες και ολα εκεινα που λειπουν απο την original εφαρμογη..επιτελους ενα facebook της προκοπής! δοκιμαστε το .:)

οκ ευχαριστω αλλα πολυ "γυμνος" launcher ειναι.ουτε widget καιρου δεν εχει προεγκατεστημενο.πρεπει να τον στησεις απο την αρχη

οταν εχω παραπανω απο εναν launcher και τον κανω προεπιλογη,πρεπει να παω να "κλεισω" το sense απο τις εφαρμογες που τρεχουν?

Είναι "γυμνός" αλλά αυτό είναι για καλό. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώνουν με widgets τον launcher, χωρίς κάποιος να τα χρειάζεται. Μπορείς να κατεβάσεις οποιοδήποτε go widget θέλεις! Επίσης widget καιρού δεν έχει κανένας launcher, πέραν πχ του sense-αν μπορεί να θεωρηθεί ως launcher ;)

Ξερει κανεις?

Θελω να δω τα rss απο το κινητο, αλλα φοβαμαι πως ο συγχρονισμος θα 'μεταφερει' ολες τις επαφες του τηλεφωνο στο google account!

Ειναι οντως ετσι?

Δεν πέρασε και τόση ώρα ώστε να επαναφέρεις το ερώτημά σου! Όποιος γνωρίζει, θα σου απαντήσει... ;)

Όπως και να'χει, αν στις ρυθμίεσις->λογαριασμοί και συγχρονισμός έχεις σβήσει το συγχρονισμό των επαφών από το λογαριασμό google δε θα έχεις πρόβλημα...

Edited by Villis
Τhe end of an era...

εγω εβαλα την εφαρμογη facebook mobile:)

ειναι κατι σαν την στοκ εφαρμογή αλλα με ολες τις λειτουργίες και ολα εκεινα που λειπουν απο την original εφαρμογη..επιτελους ενα facebook της προκοπής! δοκιμαστε το .:)

Μην αλλαζει και αυτη τιποτα εικονιδια με τηλεφωνακια, και δεν μπορουμε να τα ξεφορτωθουμε μετα? :p

Όπως και να'χει, αν στις ρυθμίεσις->λογαριασμοί και συγχρονισμός έχεις σβήσει το συγχρονισμό των επαφών από το λογαριασμό google δε θα έχεις πρόβλημα...

Σε ευχαριστω, οντως οπως ειπες υπηρχε ξεχωριστο 'τικ' για τις επαφες και το ξετσεκαρα.

----

To 'voice search' που βλεπω στα applications του android, υποτιθεται οτι ειναι το αντιστοιχο με την προταση της apple....siri?

Edited by karib

εισαι σιγουρη οτι δε συγχρονισε τις επαφες;

Εννοείς να αντιγράψει απο το κινητο στο μέιλ το "ψεύτικο"; (Δεν έχω κάνει ποτέ μου κανέναν συγχρονισμο και δεν ξέρω πώς δουλεύει). Δεν ξέρω γιατί δεν μπαίνω ποτέ στο gmail αυτο, το "ψεύτικο". :ο Αλλά και στο κανονικο gmail μου δεν κάνω ποτέ- εγώ κάποιον add στους contacts μου, ο,τι κάνει απο μονο του το gmail υποθέτω οτι θα έχω -δηλαδή ή ολους ή κανέναν... :-P Άστα, ουτε ξέρω τι μου γίνεται...

μάλιστα!

θα το τσεκάρω μέσα στην ημέρα αν είναι

edit: ΔΕ μπορεσα να το τρεξω.

δινω την εντολη

su

linux

και μου γράφει ότι το linux δε βρέθηκε

οκ.. δεν ειδα καλα στην αρχη και ειπα βλακεια...

Λοιπον, μηπως στο δευτερο βημα δεν εισαι στον σωστο καταλογο; (/sdcard/linux)

έιμαι. δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. γίνεται κανονικά το Install αλλά δε τρέχει μετά

edit: τα νεύρα μου. δε μπορώ να κάνω κάτι... κάποιος άλλος οδηγός υπάρχει;

Edited by mol

Aν ενεργοποιήσω να χρησιμοποιεί και τα ασύρματα δίκτυα (wifi-κινητής) αλλά έχω έχω απενεργοποιήσει το 3g μέσω apn θα με χρεώνει μέσω χρήσης A-gps ή απλά θα εκμεταλεύεται το wifi σήμα αν υπάρχει και τίποτα άλλο;;;Επίσης το χρήση αισθητήρων για υπολογισμό της θέσης και οικονομία ενέργειας να το έχω ανοιχτό;;;

Με λίγα λόγια θέλω να ξέρω τι να ενεργοποιήσω ώστε το gps να κλειδώνει όσο πιο γρήγορα χωρίς όμως να ανταλλάσει δεδομένα με το δίκτυο, για εφαρμογές τύπου trip advisor/athensbook kok...

παιδια μπορειτε να μου προτεινετε ενα Theme στο οποιο το wallpaper που θα βαλω να φαινετε κ ολοκληρη η φωτο και να μην εχει scroll?

To 'voice search' που βλεπω στα applications του android, υποτιθεται οτι ειναι το αντιστοιχο με την προταση της apple....siri?

οχι! το voice search ειναι φωνητικη αναζητηση στο google

το αντιστοιχο του siri λεγεται iris και υπαρχει δωρεαν στο μαρκετ ;)

παιδια μπορειτε να μου προτεινετε ενα Theme στο οποιο το wallpaper που θα βαλω να φαινετε κ ολοκληρη η φωτο και να μην εχει scroll?

Αυτη η εφαρμογη λεει οτι το κανει https://market.android.com/details?id=com.twistedapps.wallpaperwizardrii&feature=order_history#?t=W251bGwsMSwxLDUwMCwiY29tLnR3aXN0ZWRhcHBzLndhbGxwYXBlcndpemFyZHJpaSJd δεν την δοκιμασα για να σου πω περισσοτερα.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Δυο προβληματακια εχω στην προσπαθεια μου να ενταχθω ομαλα στο android κινητο:

- τα notifications απο που ρυθμιζονται; τι θελω να δειχνει, ή αν θελω να τα απενεργοποιησω? βασικα θελω να μην υπαρχει conflict με το missed calls, γιατι τις μεν κλησεις τις χειριζεται καλα, στα δε μηνυματα ομως, η παραλληλη λειτουργια του missed calls με τα notifications του android εχει ως αποτελεσμα να μην εχω τελικα καθολου ειδοποιησεις για τα sms.

- γιατι η ενσωματωμενη στο android εφαρμογη μηνυματων, σε συνδυασμο με το smart keyboard που γραφει ελληνικα, οταν γραφω με λατινικους χαρακτηρες μου δινει το περιθωριο των 160 χαρακτηρων για τη συνταξη του sms, αλλα οταν παω να γραψω μηνυμα στα ελληνικα, μου το δινει μονο 60 χαρακτηρες; πως μπορω να το διορθωσω αυτο;

Καλημέρα σε όλους και καλό ΣΚ να έχετε!

Από χθες είμαι κάτοχος ενός Samsung S2 (ήμουν στην apple μία 3ετία γεμάτη) και πραγματικά είμαι πανευτυχής με την εμπειρία του Android και με το κινητό φυσικά σαν hardware. Απλά για να ολοκληρώσω την μετάβαση ομαλά θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις να με βοηθήσετε λιγάκι:rolleyes:

1) Εχω ένα θέμα με τις επαφές... έκανα export από ένα λογισμικό που είχα στο μηλόφωνο (excelcontacts) και τις εχω σε excel αλλά και στον λογαριασμό google που κατάφερα να τις περάσω το κινητό "έβλεπε" τα νούμερα και τις φωτογραφίες των επαφών σαν "πληροφορίες" οπότε στα πεδία των αριθμών σε κάθε επαφή δεν υπήρχαν τηλέφωνα αλλά κενά... θα δοκιμάσω πάλι αλλά αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει παραπάνω ...

2) Υπάρχει εφαρμογή που να περιέχει όλα μου τα accounts (gmail & yahoo) όπως στο μηλόφωνο?

3) Κάποιες εφαρμογές που είναι επί πληρωμή στο googlemarket τις βρίσκουμε κάπως τσαμπέ? Επίσης είναι ασφαλείς οι συναλλαγές online από εκεί ε παιδια?

4) Πως μπορώ να αλλάξω θέμα στο lock screen και να σύρω κάποιο λουκετάκι κτλ για ξεκλέιδωμα?

5) Μπορώ να το συγχρονίζω (music, photos, ringtones, apps, etc) από το imac μου με OSX 10.7 Lion?

6) Ποια είναι η εφαρμογή εκείνη που μπορούμε να βλέπουμε αν κάποια εφαρμογή "ξυπνα" το κινητό και του καταναλώνει μπαταρία? ελπίζω να στρώσει μετ΄από 3-4 κύκλους η μπαταρία γιατί χθες το είχα στα χέρια μου από τις 19:30 μέχρι τις 0:00 και έπεσε στο 45% και την νύχτα έχασε άλλα 10-15% χωρίς wifi και καθόλου 3G

Σας ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να μην κουράζω... διαβάζω αλλά είναι τόσο πολλά που χάνεσαι.. πάντως μπορώ να πω ότι έχει κάποια μικρά πολύ μικρά μειονεκτήματα σε λεπτομέρειες αλλά γενικά πιστεύω είναι πολύ πιο δυνατό και πιο παραμετροποιήσιμο το περιβάλλον και πραγματικά φοβερή εμπειρία...για το κινητό τι να πω είναι πραγματικά απίστευτο!!

Καλημέρα σε όλους και καλό ΣΚ να έχετε!

Από χθες είμαι κάτοχος ενός Samsung S2 (ήμουν στην apple μία 3ετία γεμάτη) και πραγματικά είμαι πανευτυχής με την εμπειρία του Android και με το κινητό φυσικά σαν hardware. Απλά για να ολοκληρώσω την μετάβαση ομαλά θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις να με βοηθήσετε λιγάκι:rolleyes:

1) Εχω ένα θέμα με τις επαφές... έκανα export από ένα λογισμικό που είχα στο μηλόφωνο (excelcontacts) και τις εχω σε excel αλλά και στον λογαριασμό google που κατάφερα να τις περάσω το κινητό "έβλεπε" τα νούμερα και τις φωτογραφίες των επαφών σαν "πληροφορίες" οπότε στα πεδία των αριθμών σε κάθε επαφή δεν υπήρχαν τηλέφωνα αλλά κενά... θα δοκιμάσω πάλι αλλά αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει παραπάνω ...

2) Υπάρχει εφαρμογή που να περιέχει όλα μου τα accounts (gmail & yahoo) όπως στο μηλόφωνο?

3) Κάποιες εφαρμογές που είναι επί πληρωμή στο googlemarket τις βρίσκουμε κάπως τσαμπέ? Επίσης είναι ασφαλείς οι συναλλαγές online από εκεί ε παιδια?

4) Πως μπορώ να αλλάξω θέμα στο lock screen και να σύρω κάποιο λουκετάκι κτλ για ξεκλέιδωμα?

5) Μπορώ να το συγχρονίζω (music, photos, ringtones, apps, etc) από το imac μου με OSX 10.7 Lion?

6) Ποια είναι η εφαρμογή εκείνη που μπορούμε να βλέπουμε αν κάποια εφαρμογή "ξυπνα" το κινητό και του καταναλώνει μπαταρία? ελπίζω να στρώσει μετ΄από 3-4 κύκλους η μπαταρία γιατί χθες το είχα στα χέρια μου από τις 19:30 μέχρι τις 0:00 και έπεσε στο 45% και την νύχτα έχασε άλλα 10-15% χωρίς wifi και καθόλου 3G

Σας ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να μην κουράζω... διαβάζω αλλά είναι τόσο πολλά που χάνεσαι.. πάντως μπορώ να πω ότι έχει κάποια μικρά πολύ μικρά μειονεκτήματα σε λεπτομέρειες αλλά γενικά πιστεύω είναι πολύ πιο δυνατό και πιο παραμετροποιήσιμο το περιβάλλον και πραγματικά φοβερή εμπειρία...για το κινητό τι να πω είναι πραγματικά απίστευτο!!

Σου απαντάω σε αυτά που ξέρω:

2)K-9 mail

3)Απαγορεύεται να λέμε τέτοια στο forum. Έχεις pm.

4)Είχα συναντήσει παλιά εφαρμογές που το έκαναν αυτό. Δεν θυμάμαι τώρα κάποια αλλά θα σου πουν τα παιδιά.

6)Με κάποιον task manager μπορείς να βλέπεις τι τρέχει. Επίσης από τις Ρυθμίσεις-Σχετικά με το τηλέφωνο-Χρήση μπαταρίας μπορείς να βλέπεις τι καταναλώνει την μπαταρία. Αν κολλήσει κάτι και σου καταναλώνει μπαταρία λογικά θα το βρεις εκεί.

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Σου απαντάω σε αυτά που ξέρω:

2)K-9 mail

3)Απαγορεύεται να λέμε τέτοια στο forum. Έχεις pm.

4)Είχα συναντήσει παλιά εφαρμογές που το έκαναν αυτό. Δεν θυμάμαι τώρα κάποια αλλά θα σου πουν τα παιδιά.

6)Με κάποιον task manager μπορείς να βλέπεις τι τρέχει. Επίσης από τις Ρυθμίσεις-Σχετικά με το τηλέφωνο-Χρήση μπαταρίας μπορείς να βλέπεις τι καταναλώνει την μπαταρία. Αν κολλήσει κάτι και σου καταναλώνει μπαταρία λογικά θα το βρεις εκεί.

Σ' ευχαριστώ πολύ και συγνώμη γι αυτα που δεν πρέπει να λέμε! thanx για το PM!

Γεια σας θα ηθελα αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει στην εξης απορεια μου. Οταν κατεβαινουν οι εφαρμογες απο το μαρκετ, περνιεται το gmail σε καποιο αρχειο μεσα στο apk? Ωστε να σχετιζεται η εφαρμογη με το συγκεκριμενο λογαριασμο? 'Η ο συσχετισμος που υπαρχει στα apk και στο mail του καθε user υπαρχει στον λογαριασμο και οχι στην εφαρμογη? Ευχαριστω.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή απο το market αυτή καταχωρείται στο gmail account σου. Αυτό σημαίνει ότι αν εσύ αλλάξεις τηλέφωνο δεν χρειάζεται να ξανά πληρώσεις κάποια εφαρμογή που έχεις ήδη αγοράσει. Αναφέρομαι στις επι πληρωμή εφαρμογές μιας και με τις δωρεάν δεν τίθεται θέμα.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή απο το market αυτή καταχωρείται στο gmail account σου. Αυτό σημαίνει ότι αν εσύ αλλάξεις τηλέφωνο δεν χρειάζεται να ξανά πληρώσεις κάποια εφαρμογή που έχεις ήδη αγοράσει. Αναφέρομαι στις επι πληρωμή εφαρμογές μιας και με τις δωρεάν δεν τίθεται θέμα.

Ωραια οκ για αυτο, αλλα μηπως περνιεται και το email μεσα στο apk για να μην μπορεις να αντιγραψεις και να παρεις την εφαρμογη σε καποια συσκευη με αλλο λογαριασμο?

γιατι η ενσωματωμενη στο android εφαρμογη μηνυματων, σε συνδυασμο με το smart keyboard που γραφει ελληνικα, οταν γραφω με λατινικους χαρακτηρες μου δινει το περιθωριο των 160 χαρακτηρων για τη συνταξη του sms, αλλα οταν παω να γραψω μηνυμα στα ελληνικα, μου το δινει μονο 60 χαρακτηρες; πως μπορω να το διορθωσω αυτο;

To εψαξα κι αλλο το θεμα.

Εχει να κανει λεει, με το οτι ως κεφαλαια μπορεις να γραφεις ελληνικα 160 χαρακτηρες, αλλα με μικρα μονο 60!

Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Στα παλια κινητα μας (προ android) γραφαμε μηνυματα στα ελληνικα με μικρα, με 160 χαρακτηρες, και στο android αν θες να γραψεις με μικρα, μονο ως 60 χαρακτηρες;

Επιπλεον να πω οτι ας μου πει εστω καποιος, στο οντως καταπληκτικο smart keyboard που εχει ελληνικα, πως μπορω να το κανω να γραφει(ως εσχατη λυση) μονο κεφαλαια ελληνικα.

Μεχρι τωρα, πατω το 'πανω βελακι' και μου γραφει τον επομενο χαρακτηρα κεφαλαιο και μετα παλι επανερχεται και γραφει μικρα.

Δεν γινεται να πατω πριν απο καθε χαρακτηρα το βελακι για να το κανω να τον γραψει κεφαλαιο, ειναι αδυνατον.

Που ρυθμιζω να γραφει μονο κεφαλαια;

EDIT:

To εψαξα κι αλλο το θεμα.

Εχει να κανει λεει, με το οτι ως κεφαλαια μπορεις να γραφεις ελληνικα 160 χαρακτηρες, αλλα με μικρα μονο 60!

Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Στα παλια κινητα μας (προ android) γραφαμε μηνυματα στα ελληνικα με μικρα, με 160 χαρακτηρες, και στο android αν θες να γραψεις με μικρα, μονο ως 60 χαρακτηρες;

με εφαρμογές όπως το handcent και το go sms μπορείς να γράφεις και με μικρά γράμματα και στέλνεις 160 χαρακτηρες.

Επιπλεον να πω οτι ας μου πει εστω καποιος, στο οντως καταπληκτικο smart keyboard που εχει ελληνικα, πως μπορω να το κανω να γραφει(ως εσχατη λυση) μονο κεφαλαια ελληνικα.

Μεχρι τωρα, πατω το 'πανω βελακι' και μου γραφει τον επομενο χαρακτηρα κεφαλαιο και μετα παλι επανερχεται και γραφει μικρα.

Δεν γινεται να πατω πριν απο καθε χαρακτηρα το βελακι για να το κανω να τον γραψει κεφαλαιο, ειναι αδυνατον.

Που ρυθμιζω να γραφει μονο κεφαλαια;

πατάς δύο φορές το βελάκι , θα γίνει πράσινη μια τελεία που έχει πάνω στο κουμπί και μένουν μόνιμα κεφαλαία

με εφαρμογές όπως το handcent και το go sms μπορείς να γράφεις και με μικρά γράμματα και στέλνεις 160 χαρακτηρες.

πατάς δύο φορές το βελάκι , θα γίνει πράσινη μια τελεία που έχει πάνω στο κουμπί και μένουν μόνιμα κεφαλαία

ok, για τα μονιμα κεφαλαια εχεις δικιο.

Αλλα γιατι να πρεπει να βαλω ξεχωριστη εφαρμογη σαν το handset γιατι που αν μη τι αλλο, ειναι αυτονοητο?

Κατι που ισχυει εδω και 15 χρονια, απο την εποχη που οθονες των κινητων ηταν μια γραμμη και μαλιστα πρασινη(!), δεν μπορω να διανοηθω οτι δεν ισχυει σε smartphones του 2011.

Την εβαλα και την handset, απλα δεν θελω για μια στανταρντ δουλεια να πρεπει να βαζω 2-3 εφαρμογες.

ευχαριστω για τις απαντησεις παντως.

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

ok, για τα μονιμα κεφαλαια εχεις δικιο.

Αλλα γιατι να πρεπει να βαλω ξεχωριστη εφαρμογη σαν το handset γιατι που αν μη τι αλλο, ειναι αυτονοητο?

Κατι που ισχυει εδω και 15 χρονια, απο την εποχη που οθονες των κινητων ηταν μια γραμμη και μαλιστα πρασινη(!), δεν μπορω να διανοηθω οτι δεν ισχυει σε smartphones του 2011.

Την εβαλα και την handset, απλα δεν θελω για μια στανταρντ δουλεια να πρεπει να βαζω 2-3 εφαρμογες.

ευχαριστω για τις απαντησεις παντως.

παντα οταν εστελνες μηνυμα, ο παραληπτης λαμβανε μονο κεφαλαια, ειδικα αν ηταν 160 χαρακτηρες, δε γινεται διαφορετικα λογω κωδικοποιησης, δε φταιει κανεις, το προτυπο των sms φταιει και η γλωσσα μας. κι εγω με go sms γραφω με μικρα αλλα οταν φευγει το μηνυμα γινονται κεφαλαια στα απεσταλμενα μου, αναγκαστικα εφοσον θελω 160 χαρακτηρες.

Εν τελει, αν καποιος θελει να πορευτει μονο με την ενσωματωμενη εφαρμογη 'messages' του android, και να γραφει ελληνικα μηνυματα , φυσικα με 160 χαρακτηρες, δεν γινεται;

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned