Jump to content

Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)

celtic1453
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και εγώ έχω μεγάλη πτώση μπαταρίας. Screen 37%, system 21%.

Εντωμεταξυ το βράδυ το βάζω σε battery & airplane mode αλλά παρόλα αυτά μου καταναλώνει πάνω από 20-30% κατά τον ύπνο.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι κάθε μερικά λεπτά ανάβει η οθόνη μόνη της για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να έχω ειδοποίηση ή κάτι ανάλογο. Γνωρίζει κανείς γιατί?

Λογικά θα έπρεπε κατά την διάρκεια της νύχτας να πέφτει το πολύ 1% . Κοίτα ποιές εφαρμογές έχουν δικαίωμα να ξεκινούν μόνες τους και αφαίρεσε όσες δεν χρειάζεται.

Παρόμοιο πρόβλημα είχα και γω. Δεν άναβε η οθόνη, απλά δονουνταν η συσκευή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Χωρίς να έχω ειδοποίηση η κάτι άλλο.

Δε κατάλαβα ποτέ για ποιον λόγο το έκανε.

Το έλυσα αλλάζοντας ρομ :lol:

Σίγουρα όμως κάποια εφαρμογή έφταιγε.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

ξεκλειδωσα bootloader και περασα twrp

οταν ξεκιναω με βγαζει στην recovery miui.

τι συμβαινει?

PS C:\> fastboot flash recovery twrp-3.3.1-0-mido.img

Sending 'recovery' (21216 KB) OKAY [ 0.740s]

Writing 'recovery' OKAY [ 0.812s]

Finished. Total time: 1.604s

PS C:\> fastboot boot twrp-3.3.1-0-mido.img

Sending 'boot.img' (21216 KB) OKAY [ 0.626s]

Booting OKAY [ 0.648s]

Finished. Total time: 1.342s

το efs δεν το παιρνουμε backup?

----- προσθήκη μηνύματος 79 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

γενικοτερα τι παιρνουμε μην γινει καμια στραβη?

----- προσθήκη μηνύματος 30 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

δεν με ενδιαφερουν δεδομενα απο εφαρμογες κλπ

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

να ενημερωσω οτι ειχα κανει την μ@λακια και μεσα απο το quickshortcutmaker ειχα αλλαξει το region σε us με αποτελεσμα η sim1 να παιζει μονο 4g.

να δουμε αν με την lineage 16 στρωσει.

Λογικά θα έπρεπε κατά την διάρκεια της νύχτας να πέφτει το πολύ 1% . Κοίτα ποιές εφαρμογές έχουν δικαίωμα να ξεκινούν μόνες τους και αφαίρεσε όσες δεν χρειάζεται.

Από πού μπορώ να το δω αυτό?

Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι έχω θέμα να τα notifications του Outlook app, δεν μου κάνουν pop up παρόλο που το έχω χωρίς προορισμούς ενέργειας.

το efs δεν το παιρνουμε backup?

----- προσθήκη μηνύματος 79 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

γενικοτερα τι παιρνουμε μην γινει καμια στραβη?

----- προσθήκη μηνύματος 30 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

δεν με ενδιαφερουν δεδομενα απο εφαρμογες κλπ

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

να ενημερωσω οτι ειχα κανει την μ@λακια και μεσα απο το quickshortcutmaker ειχα αλλαξει το region σε us με αποτελεσμα η sim1 να παιζει μονο 4g.

Προσωπικά δε παίρνω πότε back up.

Κάνα 2 φορές που έγινε στραβή, κάτι έκανα/έγινε και φλασαρε την miui.

Έτσι όλα ήταν οκ!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

οχι δεν εστρωσε η sim 1.

καπου ειχα διαβασει οτι με ενα app εμφάνισης πληροφοριών gsm μπορεις να το επαναφερεις αρκει να εισαι root.

Ποιο magisk να κατεβασω? εδω λεει διαφορα..

https://topjohnwu.github.io/Magisk/install.html#knowing-your-device

Edited by drdedus

[/color]να ενημερωσω οτι ειχα κανει την μ@λακια και μεσα απο το quickshortcutmaker ειχα αλλαξει το region σε us με αποτελεσμα η sim1 να παιζει μονο 4g.

οχι δεν εστρωσε η sim 1.

καπου ειχα διαβασει οτι με ενα app εμφάνισης πληροφοριών gsm μπορεις να το επαναφερεις αρκει να εισαι root.

Ποιο magisk να κατεβασω? εδω λεει διαφορα..

https://topjohnwu.github.io/Magisk/install.html#knowing-your-device

τελικα εβαλα magisk με sideload.

το app εμφάνισης πληροφοριών gsm ειναι το network signal guru αλλα τελικά δεν χρειάστηκε γιατι το αλλαξα μέσα απο το *#*#4636#*#*

να ρωτησω εδω αν το backup που πηρα με το twrp στην αρχη της διαδικασιας περιλαμβανει και τα δικτυα wifi.

Ρωταω γιατι η google μου επανέφερε μερικα και οχι ολα?

καλη χρονια σε ολους. ηθελα να ρωτησω αν για το redmi note 4x global υπαρχει και μπορει να μπει μεταγενεστερη εκδοση android απο την 7.0 NRD90M

Ευχαριστω για τυχον απαντηση...

Καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι.

Εδώ και λίγο καιρό έχω ένα θέμα με τη φόρτιση του κινητού. Το πρόβλημα το εντοπίζω στο usb port, στην επαφή του με το καλώδιο. Χάνει την επαφή και σταματάει να φορτίζει, μετά από λίγο την ξαναβρίσκει, την ξαναχάνει και πάει λέγοντας. Οπότε σκέφτομαι να αλλάξω το USB Charging Board. Απ' ό,τι βλέπω όμως, υπάρχουν 2 εκδόσεις, μια wide και μια narrow. Μπορεί να έχω οποιαδήποτε από τις 2; Οπότε πρέπει να το ανοίξω και να δω από μόνος μου; Η παραγγελία θα γίνει από eBay, καθώς είναι πάμφθηνο από εκεί.

Καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι.

Εδώ και λίγο καιρό έχω ένα θέμα με τη φόρτιση του κινητού. Το πρόβλημα το εντοπίζω στο usb port, στην επαφή του με το καλώδιο. Χάνει την επαφή και σταματάει να φορτίζει, μετά από λίγο την ξαναβρίσκει, την ξαναχάνει και πάει λέγοντας. Οπότε σκέφτομαι να αλλάξω το USB Charging Board. Απ' ό,τι βλέπω όμως, υπάρχουν 2 εκδόσεις, μια wide και μια narrow. Μπορεί να έχω οποιαδήποτε από τις 2; Οπότε πρέπει να το ανοίξω και να δω από μόνος μου; Η παραγγελία θα γίνει από eBay, καθώς είναι πάμφθηνο από εκεί.

Είχα κι εγώ το ίδιο θέμα και θα σου προτείνω αυτό που μου πρότειναν και είχε αποτέλεσμα.

Πάρε μια οδοντογλυφίδα και καθάρισε γύρω γύρω εσωτερικά την θύρα micro usb του κινητού. Με προσοχή, μη σπρώξεις και στραβώσεις το πλαστικό κομμάτι της θύρας, ακριβώς στο κέντρο της.

Μετά από αυτό δεν έχω κανένα θέμα.

Huawei Nova 5T

Μια και λέτε για φόρτιση να πω ότι μετά την εγκατάσταση lineage 16 κάποιες φορές όταν το συνδέσω για φόρτιση ενώ κάνει τον ήχο δεν φορτίζει ότι και να κάνω σε ότι επίπεδο να είναι η μπαταρία.

Πρέπει να το κάνω επανεκκίνηση για να ξεκινήσει.

αναρωτιέμαι αν το αφήσω και τελειώσει εντελώς αν θα ξεκινήσει να φορτίζει..

το έχει συναντήσει κανείς?

Πάντως ομολογώ ότι η miui είναι τελικά πολύ καλή. Τώρα μου λείπει.

Είχα κι εγώ το ίδιο θέμα και θα σου προτείνω αυτό που μου πρότειναν και είχε αποτέλεσμα.

Πάρε μια οδοντογλυφίδα και καθάρισε γύρω γύρω εσωτερικά την θύρα micro usb του κινητού. Με προσοχή, μη σπρώξεις και στραβώσεις το πλαστικό κομμάτι της θύρας, ακριβώς στο κέντρο της.

Μετά από αυτό δεν έχω κανένα θέμα.

Χμμμ οδοντογλυφίδα χοντρή είναι, χωρούσε να περνάει γύρω γύρω από το "σημαντικό" μεσαίο κομματάκι της micro usb; Δοκίμασα και χτες και σήμερα, αλλά δεν χωρούσε καλά η οδοντογλυδφίδα και φοβόμουνα να δοκιμάσω να βάλω δύναμη, μπας και περάσει. Προσπαθούσα και με καρφίτσα που είναι πιο λεπτή, αλλά εως τώρα αποτέλεσμα 0. Οπότε έριξα μια παραγγελία από eBay ένα usb board (τη narrow εκδοση είχα τελικά, το άνοιξα το κινητό χτες) και περιμένω.

Χμμμ οδοντογλυφίδα χοντρή είναι, χωρούσε να περνάει γύρω γύρω από το "σημαντικό" μεσαίο κομματάκι της micro usb; Δοκίμασα και χτες και σήμερα, αλλά δεν χωρούσε καλά η οδοντογλυδφίδα και φοβόμουνα να δοκιμάσω να βάλω δύναμη, μπας και περάσει. Προσπαθούσα και με καρφίτσα που είναι πιο λεπτή, αλλά εως τώρα αποτέλεσμα 0. Οπότε έριξα μια παραγγελία από eBay ένα usb board (τη narrow εκδοση είχα τελικά, το άνοιξα το κινητό χτες) και περιμένω.

Ναι. Δε θα σπρώξεις την οδοντογλυφίδα μέχρι το τέρμα της θύρας. Επίσης, ποτέ κάτι μεταλλικό, σε κάτι μεταλλικό, ειδικά όσο έχεις συνδεδεμένη τη μπαταρία.

Huawei Nova 5T

Ναι. Δε θα σπρώξεις την οδοντογλυφίδα μέχρι το τέρμα της θύρας. Επίσης, ποτέ κάτι μεταλλικό, σε κάτι μεταλλικό, ειδικά όσο έχεις συνδεδεμένη τη μπαταρία.

Λοιπόν έκανα ξανά σήμερα αυτό με την οδοντογλυφίδα. "Έξυνα" (απαλά εννοείται) την πάνω μεριά αυτού του μεσαίου κομματιού της υποδοχής, που περιέχει τα pins (και μέχρι ένα σημείο η οδοντογλυφίδα, όπως λες, γιατί μετά χοντραίνει κι υπάρχει ο κίνδυνος που λέγαμε). Η μύτη της οδοντογλυφίδας μαύρισε λίγο, μπορώ να πω, οπότε κάτι καθαρίστηκε. Μόλις συνέδεσα πρώτη φορά σήμερα το κινητό για να φορτίσω, φορτίζει κανονικά, δε χρειάστηκε να παίξω καθόλου το καλώδιο ώστε να βρω την κατάλληλη στάση του. Έχουν περάσει ήδη 15' ασταμάτησης φόρτισης, άντε να δούμε. Θα φανεί στην πορεία αν είναι μόνιμο το αποτέλεσμα.

Αυτά, άντε σ' ευχαριστώ!:)

Όταν κατεβάζεις τέρμα κατω την κουρτίνα βλέπεις κάποιο μολυβακι?

Αν ναι, το πατάς και το βρίσκεις.

Αν δεν εννοείς αυτό, αγνόησε το ποστ

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• 3 weeks later...

Με τρώει ο π0π®$ μου να φλασαρω miui και να μη το ξαναπειραξω ποτέ.

Να το κάνω ή να μείνω με pixel experience που είμαι υπέρ ευχαριστημένος????????

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν δεν είσαι βέβαιος για κάτι, μην το κάνεις.

Από τη στιγμή μάλιστα που λες ότι είσαι ικανοποιημένος από την τωρινή κατάσταση.

Γνώμη μου αυτή.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

• The title was changed to Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)