Jump to content

LG G6

mpompa
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από έρευνα στο ίντερνετ για γην συγκεκριμένη μπαταρία, βρήκα πολλές αστοχίες οπότε καλύτερα ξέχασέ την. Αν ο μη γένοιτο χαλάσει η μαμά πάρε μια άλλη από ίντερνετ.Πάνω από 20 Ευρώ δεν θα έχει τότε. Το κινητό γίνεται όπως και πριν αδιάβροχο(δεν είναι και καταδυτικό ρολόι δα) αν πάει σε μάστορα που επισκευάζει παρόμοια κινητά ή ασχοληθείς μόνος σου και έχεις την ειδική κολα.Είναι εύκολο στο συγκεκριμένο κινητό να αλλάξεις μπαταρία.

Καλά κάνεις και το λες αδερφέ, ούτως η άλλος το έγραψα πως ήταν μια γρήγορη αναζήτηση χωρίς πολύ ψάξιμο!

Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι καλύτερο να βρει κάποια άλλη που απ' ότι βλέπω υπάρχει και η original μπαταρία σε Ελληνικό μαγαζί σε άψογη τιμή! Η ίδια από ebay κοστίζει 5 ευρώ φτηνότερα, ΑΛΛΑ με κάνα 2μηνο αναμονή! Πάντως να σας πω την αλήθεια μιας και είχα κατά καιρούς κινητά της LG, αλλά και ήδη έχω ένα τάμπλετ 5ετίας, δεν είχα/έχω κανένα παράπονο από την αξιοπιστία των μπαταριών της σε βάθος χρόνου.

εγω παντως φιλε Γιαννη δε θα ρισκαρα τη στεγανοποιηση για να κερδισω 20-30 ευρω.

....................................................................................................................................

Μαζί σου Νικόλα, συμφωνώ απόλυτα!

Edited by hasiotis_john

• Απαντήσεις 6,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ειναι νωρις για να εκφερω αποψη all around ,αλλα ειναι φοβερο στο κρατημα με το ενα χερι .η καμερα λιγο με απογοητευσε μιας και προερχομαι απο note 8 (δεν συγκρινω τα 2 κινητα ),την περιμενα λιγο καλυτερη σε συνθηκες point and shoot μιας και εχω μπεμπα που δεν καθεται ουτε δευτερολεπτο ακουνητη :lol:.θελω να το δουλεψω καποιες μερες και θα επανελθω

εμ, και να πεις οτι δεν το ειπα. Καλοριζικο παντως, να το χαρεις γιατι εχει και πολλα θετικα (μεγεθος,κρατημα, υλικα, εμφανιση, οθονη, μπαταρια, wide camera)

Ειναι ακριβως αυτο που ελεγα οσο αφορα την καμερα. Δεν εμπαινα να κραξω το κινητο, αλλα σε ειδικα θεματα, οπως το να εχεις μικρο παιδι, δεν βολευει και δεν αξιζει ακομα και στην τιμη χωμα.

Φιλε μου εγω γιαυτο το εδωσα, αν και εχει η γυναικα μου το νοτε ακομα, αλλα ειχα ξενερωσει με το shutter lag οπου εχανα ποζα/στιγμη κλπ συν οτι οι εσωτερικες μες το σπιτι που δεν ειναι και πολυ φωτεινο,ηταν χαλια (σε σχεση με αλλα πιο ακριβα σιγουρα κινητα).

ΚΑτα τα αλλα ειναι αριστο και καλο, αλλα εχει 2-3 τετοια θεματακια που μπορει να σε χαλασουν (αλλος που δεν εχει παιδια και βγαζει τοπια με την wide μπορει να ειναι υπερευχαριστημενος- γιαυτο πρεπει οταν λεμε κατι να το αιτιολογουμε)

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

θα διαφωνησω μαζι σου .μεχρι τα 300+ δεν υπαρχει κατι καλυτερο all around ,ακομη και στην καμερα .

μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα. Οτι αν θες να πιανεις συγκεκριμενα θεματα, αναγκαστικα θα πας σε κατι καλυτερο, αλλιως θα πρεπει να κανεις υποχωρηση. Δεν ειπα οτι στα 300 υπαρχει καλυτερο. Τι να το κανεις ομως αμα εχεις παιδι και απο ενος ετους, μεχρι τριων που θα φτασει και εσυ εχεις μονο ενα G6, δεν κρατησεις καμια φωτογραφια μες το σπιτι επειδη ηταν ολες μετριες? οποιος ειναι χαζομπαμπας μπορει να με καταλαβει

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

αν αναψεις τα φωτα κατι γινεται :lol:χοζομπαμπας εδω

Έχω Βορεινη κουζίνα και σαλόνι με κήπο και μεγάλα δένδρα έξω που κάνουν και σκιά οπότε τη μέρα ούτε δίνουν κάτι παραπάνω τα φώτα ούτε είναι πολύ φωτεινό το σπίτι. το βράδυ οκ αλλά πάλι με άλλες συσκευές η διαφορά γίνεται μεγάλη καμία φορά ανάλογα τη σκηνή. Αν δεν το είχα διαπιστώσει δεν θα επέμενα.

Edited by Nikos_Mpl

Χαζομπαμπάς και γω και να σας πω τουλάχιστον την δική μου εμπειρία με το samsung s7, από τις 20 φωτογραφίες που θα τραβήξω σε επισκέψεις που πάμε σε σπίτια (βράδυ συνήθως, οπότε φανταστείτε έναν χώρο με μέτριο προς δυνατό φωτισμό), θα κρατήσω στο τέλος 2-3 μιας και όλες οι άλλες θα βγουν χάλια λόγο των παιδιών που δεν κάθονται με καμιά Παναγία ακίνητα. Duracell κινητικότητα!:lol: Χωρίς να έχω τρελή φωτογραφική εμπειρία, νομίζω πως σε τέτοιες στιγμές χρειάζεσαι μια καλή ψηφιακή που και κει ισχύουν προϋποθέσεις! (δεν το λέω εγώ, έχω ακούσει φωτογράφο να τα λέει για τις συγκεκριμένες συνθήκες)

Για την G6, δεν ξέρω, θα σας πω αύριο ... ΑΛΛΑ επειδή μελέτησα άπειρα reviews το ξέρω πως πάω σε μια παρόμοια κατάσταση περίπου, με άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Βασικά ένας βασικός λόγος που πάω προς τα εκεί, είναι η μεγαλύτερη οθόνη που ήθελα, το καλύτερο άσπρο/ προς ψυχρό (το μουντό κίτρινο της amoled με τρελαίνει που ακόμα και να το πειράξω στην ισορροπία λευκού πάλι, δεν ...)! Όσο πάντως για τις "point and shoot" φωτογραφίες σε κλειστούς χώρους, ίσως κάποιος που ασχολείται με το αντικείμενο να μας διαφωτίσει τι ρυθμίσεις μπορούμε να βάζουμε για να τις βγάζουμε καλύτερες. Εγώ για παράδειγμα πάντα στο auto τις βγάζω. Έλα όμως που υπάρχουν δεκάδες ρυθμίσεις που σίγουρα θα διορθώνουν την κατάσταση, όπως για παράδειγμα η επιλογή για sport που είναι είναι φαντάζομαι για σκηνές σε κίνηση!

Στην τελική ... ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ρε σεις και όλα τ' άλλα είναι λεπτομέρειες.

Βάζεις όλα τα παιδιά στην σειρά να πούμε, τους λες ότι αν ΔΕΝ κουνηθούν για λίγα δευτερόλεπτα θα τα πας στα Jumbo και πιστέψτε με θα γίνουν αγάλματα. Εκεί θα βγάλεις τέλειες φώτο με οποιοδήποτε κινητό!:lol:

Edited by hasiotis_john

Βάζεις όλα τα παιδιά στην σειρά να πούμε, τους λες ότι αν ΔΕΝ κουνηθούν για λίγα δευτερόλεπτα θα τα πας στα Jumbo και πιστέψτε με θα γίνουν αγάλματα. Εκεί θα βγάλεις τέλειες φώτο με οποιοδήποτε κινητό!:lol:

χαχαχα, θεος!

Εμενα ειναι 14 μηνων βεβαια οποτε μονο αν της δωσεις κανα καρβελι ψωμι καθεται ησυχη! :lol::lol::lol: μιας και το τρωει το φαγητο της!

Οσο για τα υπολοιπα, συμφωνω με οσα λες, βεβαια εγω το συγκρινω με το σ8 πιο πολυ που ειναι βελτιωμενο.

Εννοειται οτι μιλαμε για αυτοματες ρυθμισεις.

Τη σπορ ρυθμιση την εχω χρησιμοποιησει για γρηγορες σκηνες αλλα ποτε για παιδι, γιατι την μαλ@#$%κια που θα κανει δεν την προλαβαινεις αν ψαχνεις Modes..

Οσο για ψηφιακη, σιγουρα θα εκανες δουλεια αλλα ειπαμε, θελουμε με το κινητο.

Μολις παρεις V30, πιστευω θα θες να το κρατησεις για 2 χρονια, ειναι ενα G6 Πολυ πολυ βελτιωμενο σε ολα και πιο ωραιο και απο το s9!

Το έχω ξαναπεί εδώ. Σαν επαγγελαμίας φωτογράφος, εξοπλισμοί πάνω από 5000 ευρώ (φακός+κάμερα+φλας) και οι φωτογραφίες που κρατάμε είναι ελάχιστες.

Δεν ξέρω τι πραγματικά περιμένετε σε αυτές τις συνθήκες αλλά οι σημαντικοί παράγοντες είναι: μεγάλος (σχετικά, τουλάχιστον APS-C) σένσορας (όσο μεγαλύτερος ο σένσορας, τόσο περισσότερο φως κρατάει), φακός με optical stabilizer (για να μπορείς να ρίχνεις λίγο το shutter για ποιο γρήγορη καταγραφή της εικόνας), high ISO (συνήθως τελευταίοι αισθητήρες με Back Side Illuminated sensors ή stacked), πολύ καλό Auto focus που έχει επιτευχθεί μόλις τα τελευταία 2 χρόνια, και θέλει δουλειά ακόμη (εδώ οι dSLR, και όχι οι mirrorless, έχουν ένα μικρό προβάδισμα, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού), φακός με μεγάλο διάφραγμα (1.4f είναι ένα κλασσικό νούμερο για πορτρέτα φακών, και 1.8f φυσικά είναι πολύ καλά, και πάρα πολύ φθηνότερα).

Ουσιαστικά είναι οι χειρότερες συνθήκες για να τραβάς φωτογραφίες. Αν δεν πάνε στην 1 ίντζα οι κάμερες των κινητών, μία φθηνή φωτογραφική (έστω και μεταχειρισμένη με 200-300ευρώ) θα είναι απείρως καλύτερη για την επόμενη 5ετία τουλάχιστον.

Το έχω ξαναπεί εδώ. Σαν επαγγελαμίας φωτογράφος, εξοπλισμοί πάνω από 5000 ευρώ (φακός+κάμερα+φλας) και οι φωτογραφίες που κρατάμε είναι ελάχιστες.

Δεν ξέρω τι πραγματικά περιμένετε σε αυτές τις συνθήκες αλλά οι σημαντικοί παράγοντες είναι: μεγάλος (σχετικά, τουλάχιστον APS-C) σένσορας (όσο μεγαλύτερος ο σένσορας, τόσο περισσότερο φως κρατάει), φακός με optical stabilizer (για να μπορείς να ρίχνεις λίγο το shutter για ποιο γρήγορη καταγραφή της εικόνας), high ISO (συνήθως τελευταίοι αισθητήρες με Back Side Illuminated sensors ή stacked), πολύ καλό Auto focus που έχει επιτευχθεί μόλις τα τελευταία 2 χρόνια, και θέλει δουλειά ακόμη (εδώ οι dSLR, και όχι οι mirrorless, έχουν ένα μικρό προβάδισμα, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού), φακός με μεγάλο διάφραγμα (1.4f είναι ένα κλασσικό νούμερο για πορτρέτα φακών, και 1.8f φυσικά είναι πολύ καλά, και πάρα πολύ φθηνότερα).

Ουσιαστικά είναι οι χειρότερες συνθήκες για να τραβάς φωτογραφίες. Αν δεν πάνε στην 1 ίντζα οι κάμερες των κινητών, μία φθηνή φωτογραφική (έστω και μεταχειρισμένη με 200-300ευρώ) θα είναι απείρως καλύτερη για την επόμενη 5ετία τουλάχιστον.

Συμφωνω σε οσα λες και κυριως για το 1ο. ΠΡαγματικα ελαχιστες.

Ομως εδω μιλαμε για κινητα, και η συγκριση αφορα αυτα. Εξαλλου αν μιλουσαμε καθαρα για φωταγραφικες αναγκες θα ηταν χαζο να ασχολουμαστε με κινητα.

Οποτε στο θεμα αυτο, της δυσκολης φωτο σε εσωτερικο χωρο, με μετριο φωτισμο, με κινουμενα αντικειμενα κλπ, οταν με το σ8/υ11/mate μπορουσα να κρατησω μερικες φωτο που ηταν σχετικα καλες, με μικρη ή ελαχιστη αλλοιωση σε προσωπο, με ελαχιστα θολωματα, λιγο θορυβο ή λιγη επεξεργασια και λιγο θορυβο, τοτε ναι το λες και αποφασιζεις ποσο θες να σε επηρεασει αυτο στην επιλογη ενος κινητου.

Μου ήρθε το εργαλείο, σφραγισμένο εννοείτε, παραξενεύτηκα που είχε μέσα πανάκι ... (απ' ότι είδα παλιά σχόλια εδώ δεν πρέπει να είχε σε πολλούς), ΔΕΝ είχε ζελατίνα η οθόνη (:(), αν και ντάξει, ούτως ή άλλος ήθελα να βάλω τζαμάκι, το οποίο έλεγα να το πάρω με την ησυχία μου και ν' άφηνα την μεβράνη μέχρι τότε. Σαν πρώτην επαφή με το κινητό, απλά μπιμπελό, η οθόνη επιβλητική και επιτέλους το άσπρο είναι ακριβώς όπως το ήθελα, έχει τρελή εμβέλεια wifi (πιάνει δίκτυα και από το άλλο τετράγωνο) αλλά δεν πιάνει μόνο το δικό μου ... χαχαχα! Προφανώς κάτι αστείο θα είναι να λυθεί , θα το κοιτάξω μετά.

Έβγαλα και μια φώτο με την περιβόητη wide για να δω που έπεσα, αν και να σας πω απ΄ότι διαβάζω θα διορθωθεί το θέμα με την επόμενη αναβάθμιση στο μπισκότο μιας και το ζήτημα δεν είναι hardware αλλά software. Στις λεπτομέρειες στην φώτο λέει διάφραγμα 2.4 , ισσοροπία λευκού αυτόματο, χρόνος έκθεσης 1/30, μήκος εστίασης 2.01, ισο 150! Το κουτί απ' έξω λέει DEC, οπότε είναι Δεκεμβρίου του 17 η συσκευή. Είχε 50% μπαταρία!

Θα επανέλθω αφού τεστάρω, θα βγάλω και φωτογραφίες μαζί με το S7 έτσι για σύγκριση.

Edited by hasiotis_john

καλοριζικο ,να το χαρεις .εχθες το βραδυ που επαιξα λιγο με την καμερα εκανα ενα μινι συγκριτικο με το honor 8 της συζυγου .πολυ καλυτερες φωτο του g6 ,δεν περιμενα και τπτ αλλο .:)το παραξενο ειναι οτι το honor 8 ρολαρει καλυτερα στο μενου και στο ανοιγμα εφαρμογων .μπορει και να ειναι ιδεα μου ,αλλα φαινεται πιο smooth η λειτουργεια του. Edited by joe4

Μου ήρθε το εργαλείο, σφραγισμένο εννοείτε, παραξενεύτηκα που είχε μέσα πανάκι ... (απ' ότι είδα παλιά σχόλια εδώ δεν πρέπει να είχε σε πολλούς), ΔΕΝ είχε ζελατίνα η οθόνη (:(), αν και ντάξει, ούτως ή άλλος ήθελα να βάλω τζαμάκι, το οποίο έλεγα να το πάρω με την ησυχία μου και ν' άφηνα την μεβράνη μέχρι τότε. Σαν πρώτην επαφή με το κινητό, απλά μπιμπελό, η οθόνη επιβλητική και επιτέλους το άσπρο είναι ακριβώς όπως το ήθελα, έχει τρελή εμβέλεια wifi (πιάνει δίκτυα και από το άλλο τετράγωνο) αλλά δεν πιάνει μόνο το δικό μου ... χαχαχα! Προφανώς κάτι αστείο θα είναι να λυθεί , θα το κοιτάξω μετά.

Έβγαλα και μια φώτο με την περιβόητη wide για να δω που έπεσα, αν και να σας πω απ΄ότι διαβάζω θα διορθωθεί το θέμα με την επόμενη αναβάθμιση στο μπισκότο μιας και το ζήτημα δεν είναι hardware αλλά software. Στις λεπτομέρειες στην φώτο λέει διάφραγμα 2.4 , ισσοροπία λευκού αυτόματο, χρόνος έκθεσης 1/30, μήκος εστίασης 2.01, ισο 150! Το κουτί απ' έξω λέει DEC, οπότε είναι Δεκεμβρίου του 17 η συσκευή. Είχε 50% μπαταρία!

Θα επανέλθω αφού τεστάρω, θα βγάλω και φωτογραφίες μαζί με το S7 έτσι για σύγκριση.

Καλοριζικο,να το χαιρεσαι!

Μια επισημανση θελω να κανω σε αυτο που εγραψες οτι εξω στο κουτι γραφει DEC αυτο δεν ειναι οτι ειναι κατασκευης Δεκεμβριου..ειναι φτιαγμενο για τη Γερμανια..DEC=GERMANY COMMON..που σημαινει οτι ειναι ελευθερο παροχου για τη γερμανικη αγορα αρα κ unbranded..

Μπορει φυσικα να ειναι κατασκευασμενο το Δεκεμβριο αλλα αυτο φαινεται απο το imei της συσκευης.

Για να δεις με το imei σου λεπτομερειες για τη συσκευη κι εκει δειχνει ποτε ειναι φτιαγμενο κι αν ειναι καθαρη συσκευη κι οχι κλεμμενη,μπορεις να μπεις στο λινκ παρακατω.

http://www.imeipro.info/check_lg.html

Πωπω ρε φίλε, μ' αρέσει που το εξήγησα και με άνεση ότι είναι Δεκεμβρίου! :lol:

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Θα το κοιτάξω μετά το ΙΜΕΙ!

Μη μασας..την επαθε κι αλλος πιο παλια αλλα εμαθε

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μη μασας..την επαθε κι αλλος πιο παλια αλλα εμαθε..χαχαχα..απλα ετυχε τα 2 τελευταια μου τηλεφωνα να γραφουν το ιδιο απο εξω αλλα με το imei βρεθηκε η επεξηγηση.

Το μήκος εστίασης είναι το σημαντικό, και ναι, έχεις την καλή 2.01 !!! Συγχαρητήρια!

Από ότι έχω διαβάσει και εγώ, το πρόβλημα έγινε όταν άλλαξαν προμηθευτή του wide φακού, και ενώ η κάμερα είναι σεταρισμένη για το 2.01 με τον 2.09 είναι πολύ διαφορετικά τα αποτελέσματα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το βελτιώσουν στην καινούργια έκδοση (αν έχεις link παρέθεσέ το), αλλά σίγουρα με το Gcam η διαφορά είναι τεράστια, και μπορείς να έχεις το εικονίδιο [Camera(wide)] ακριβώς δίπλα στο εικονίδιο της stock κάμερας και να αλλάζεις όποτε θες.

Να αναφέρουμε και ένα θετικό βέβαια του 2.09 φακού, καθώς έχει μικρότερη παραμόρφωση στα άκρα (είναι ελάχιστα λιγότερο ευρυγώνιος) και ίσως και αυτό να ήταν ένα από τα ζητούμενα στην αλλαγή (ή απλώς ήταν ποιο φθηνός ο 2.09 και έβγαλαν κάνα 5άρι$ άνα κινητό!).

Όπως εξήγησα και παραπάνω, οι τεχνικές διαφορές των κινητών παίζουν μικρό ρόλο στην τελική φώτο, και κυρίως είναι software wizardry, γι'αυτό με τη Gcam από το Google Pixel 2 που χρησιμοποιούμε πλέον, η διαφορά στην ποιότητα της wide cameras είναι τεράστια, και είναι γενικότερα παραδεκτό ότι η Gcam αυτή τη στιγμή τεχνολογικά είναι η καλύτερη που υπάρχει.

Τα απόλυτα φωτογραφικά spec κινητού τα διαθέτει το S9+ βέβαια για όσους θέλουν το καλύτερο. Εγώ πάλι θα προτιμούσα ένα LG G6 (που μου αρέσει και καλύτερα) και να έπαιρνα και μία RX ή mirrorless με τα υπόλοιπα χρήματα (kit με φακό πάνε στα 350ευρώ και ίσως λιγότερα σε προσφορές Media Markt κ.α), και θα είχα και για μία 5ετία κορυφαίες φώτο και βίντεο (σε σχέση με κινητό). Προσοχή. Τα specs δεν κάνουν την ποιότητα, και ένα κινητό τραβάει 4Κ αυτή τη στιγμή, αλλά επουδενί φθάνει 4Κ κανονικής κάμερας.

Επίσης πολλοί βλέπουν την ποιότητα, στην ίδια την οθόνη του κινητού τους, αν τη βάλουν σε μία τηλεόραση ή ένα μεγάλο μόνιτορ 32-34", μπορούν να δουν καλύτερα τις διαφορές. Μετά παίζει το crop, στα 12-13 megapixel του κινητού, οι δυνατότες crop είναι μικρές (χάνεις ήδη ανάλυση, από την μικρή ανάλυση), ενώ αν έχεις 20-24megapixel APS-C αισθητήρα μπορείς να κάνεις ότι πραγματικά θες.

Εδώ έχει ένα πίνακα με τα μεγέθη https://www.techhive.com/article/2052159/demystifying-digital-camera-sensors-once-and-for-all.html

Τα θρυλικά Nokia είχαν κάμερα κοντά στην 1" γι'αυτό και η διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα, αν και τόσα χρόνια πίσω.

Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να επεκταθεί και στον ήχο και σε όλα τα πράγματα στη ζωή. Τα ακουστικά που έχει μέσα το κινητό, και αυτά κάνουν τη δουλειά, αλλά προτίμησα να χρησιμοποιώ αυτά https://www.whathifi.com/akg/y50bt/review που είναι περίπου 15 φορές η τιμή των LG (και σίγουρα όχι τσάμπα).

Και εμένα είχε πανάκι, και μία ψευτο ζελατίνα που την άφησα μερικές μέρες μέχρι να έρθει το τζαμάκι.

Για πείτε καμιά ιδέα για το πρόβλημα με το wifi ρε σεις. Λέτε να έπεσα σε προβληματικό?

Παρ' όλο που βρίσκει αρκετά δίκτυα, το δικό μου (έχω ΟΤΕ vdsl με το Speedport entry 2i) δεν το βλέπει καθόλου.

Έχω και καιρό να τα ξεψαχνίσω, αλλά λέτε να είναι το κανάλι ?(έχω βάλει κάποιο άλλο από τα default της συσκευής). Ή έστω η κωδικοποίηση του password? Και μετά το άλλο, συνδέθηκα με του αδερφού μου από κάτω μου που το πιάνει με δυνατό σήμα και ενώ για παράδειγμα κατεβάζει κομπλέ τις αναβαθμίσεις και ότι άλλο, είδα πως 3-4 φορές ξεσυνδέθηκε τελείως, το έχασε, περίμενα μερικά δευτερόλεπτα να το βρει και άντε πάλι από την αρχή και μετά από λίγο πάλι. Με το S7 ΚΑΝΕΝΑ θέμα ΠΟΤΕ, ούτε το παραμικρό.

Μπήκα στις ρυθμίσεις του wifi δεν βλέπω κάτι που μπορώ να πειράξω ή έστω κάποια επαναφορά!

Έχει / είχε κανείς παρόμοιο θέμα?:(

Edited by hasiotis_john

Το μήκος εστίασης είναι το σημαντικό, και ναι, έχεις την καλή 2.01 !!! Συγχαρητήρια!

Από ότι έχω διαβάσει και εγώ, το πρόβλημα έγινε όταν άλλαξαν προμηθευτή του wide φακού, και ενώ η κάμερα είναι σεταρισμένη για το 2.01 με τον 2.09 είναι πολύ διαφορετικά τα αποτελέσματα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το βελτιώσουν στην καινούργια έκδοση (αν έχεις link παρέθεσέ το), αλλά σίγουρα με το Gcam η διαφορά είναι τεράστια, και μπορείς να έχεις το εικονίδιο [Camera(wide)] ακριβώς δίπλα στο εικονίδιο της stock κάμερας και να αλλάζεις όποτε θες.

Να αναφέρουμε και ένα θετικό βέβαια του 2.09 φακού, καθώς έχει μικρότερη παραμόρφωση στα άκρα (είναι ελάχιστα λιγότερο ευρυγώνιος) και ίσως και αυτό να ήταν ένα από τα ζητούμενα στην αλλαγή (ή απλώς ήταν ποιο φθηνός ο 2.09 και έβγαλαν κάνα 5άρι$ άνα κινητό!).

Όπως εξήγησα και παραπάνω, οι τεχνικές διαφορές των κινητών παίζουν μικρό ρόλο στην τελική φώτο, και κυρίως είναι software wizardry, γι'αυτό με τη Gcam από το Google Pixel 2 που χρησιμοποιούμε πλέον, η διαφορά στην ποιότητα της wide cameras είναι τεράστια, και είναι γενικότερα παραδεκτό ότι η Gcam αυτή τη στιγμή τεχνολογικά είναι η καλύτερη που υπάρχει.

Τα απόλυτα φωτογραφικά spec κινητού τα διαθέτει το S9+ βέβαια για όσους θέλουν το καλύτερο. Εγώ πάλι θα προτιμούσα ένα LG G6 (που μου αρέσει και καλύτερα) και να έπαιρνα και μία RX ή mirrorless με τα υπόλοιπα χρήματα (kit με φακό πάνε στα 350ευρώ και ίσως λιγότερα σε προσφορές Media Markt κ.α), και θα είχα και για μία 5ετία κορυφαίες φώτο και βίντεο (σε σχέση με κινητό). Προσοχή. Τα specs δεν κάνουν την ποιότητα, και ένα κινητό τραβάει 4Κ αυτή τη στιγμή, αλλά επουδενί φθάνει 4Κ κανονικής κάμερας.

Επίσης πολλοί βλέπουν την ποιότητα, στην ίδια την οθόνη του κινητού τους, αν τη βάλουν σε μία τηλεόραση ή ένα μεγάλο μόνιτορ 32-34", μπορούν να δουν καλύτερα τις διαφορές. Μετά παίζει το crop, στα 12-13 megapixel του κινητού, οι δυνατότες crop είναι μικρές (χάνεις ήδη ανάλυση, από την μικρή ανάλυση), ενώ αν έχεις 20-24megapixel APS-C αισθητήρα μπορείς να κάνεις ότι πραγματικά θες.

Εδώ έχει ένα πίνακα με τα μεγέθη https://www.techhive.com/article/2052159/demystifying-digital-camera-sensors-once-and-for-all.html

Τα θρυλικά Nokia είχαν κάμερα κοντά στην 1" γι'αυτό και η διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα, αν και τόσα χρόνια πίσω.

Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να επεκταθεί και στον ήχο και σε όλα τα πράγματα στη ζωή. Τα ακουστικά που έχει μέσα το κινητό, και αυτά κάνουν τη δουλειά, αλλά προτίμησα να χρησιμοποιώ αυτά https://www.whathifi.com/akg/y50bt/review που είναι περίπου 15 φορές η τιμή των LG (και σίγουρα όχι τσάμπα).

Και εμένα είχε πανάκι, και μία ψευτο ζελατίνα που την άφησα μερικές μέρες μέχρι να έρθει το τζαμάκι.

η gcam εχει και το περιβοητο portait mode ?και αν ναι καποιο λινκ με οδηγιες με τις απαραιτητες ρυθμισεις αν ειναι ευκολο ..

Καλησπέρα. Σήμερα στην οθόνη μου κάτω δεξιά παρατηρησα μια άσπρη βούλα,η οποία είναι ορατή κυρίως σε λευκό background, σε μαύρο δεν φαίνεται καθόλου και σε χρωματιστό πιο λίγο.του έκανα ένα restart αλλά τίποτα. Το κινητό δεν έχει πέσει ποτέ,φοράει και τζαμακι.τι είναι αυτό?τι κάνουμε?

τι μας έκανες βρε φίλε τώρα μεσημεριάτικο...

διαβάζω το μήνυμα, θυμάμαι ότι μερικές φορές κάπου είχε σκαλώσει το μάτι μου, τεστάρω την οθόνη σε λευκό υπόβαθρο και τσουυυυυπ!

Την ήπιαμε και μεις τη πορτοκαλάδα...

Προφανώς θέμα της οθόνης, καθώς σε μένα εκείνο το σημείο είναι λίγο πιο φωτεινό από την υπόλοιπη επιφάνεια...

Πάλι καλά που δεν γίνεται αντιληπτό σε φωτεινές συνθήκες, γιατί δεν μπορώ τα σέρβις...

σου ειναι ευκολο να βαλεις το λινκ με τις απαραιτητες ρυθμισεις - οδηγιες ?

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

έμπα εδώ φίλε και δες ποιά σου αρέσει καλύτερα

πολλές διαφορετικές εκδόσεις με διαφορές κυρίως στο ίντερφέις

σε ευχαριστω ,αλλα οτι και να κατεβασω δεν δουλευει το portait mode .

κατέβασε την v3.6 του cstark (ανεβασμένη στις 24/2) που την έχω και δουλεύει μια χαρά και δεν λαγκάρει και καθόλου.

δουλεύει εξαιρετικά και με την μπροστινή.

για τις υπόλοιπες, όσες κατέβασα είτε λαγκάρανε είτε κρασάρανε μετά από λίγο...

Για το g6 πιστεύω του cstark είναι μια χαρά