Jump to content

Περί μπαταρίας & αυτονομίας

m4rvel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μην ψαχνεις να βρεις ακρη με τις μπαταριες. διαβαζεις ενα αρθρο πως πρεπει να το φορτιζεις κτλ και μετα απο μια εβδομαδα διαβαζεις ενα εντελως διαφορετικο αρθρο. προσωπικα ποτε δεν εχω φορτισει το κινητο 12 ωρες οταν ειναι καινουργιο, οταν ειμαι σπιτι το φορτιζω οσο και να εχει πεσει μιας και το 5αρι εχει αισχος μπαταρια και οποτε τυχει το φορτιζω απο πατο μεχρι τερμα.

το 4 το ειχα 2 χρονια και δεν ειχε παθει το παραμικρο η μπαταρια. ενα blackberry που το εχω 5 χρονια το ιδιο και μια χαρα ειναι η μπαταρια του. φορτισε το iphone οποτε χρειαζεται δεν καταλαβαινει τιποτα η μπαταρια του.

iphone xs max ipad 6th gen

• Απαντήσεις 292
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλό είναι να μην αφήνεις την μπαταρία να πέφτει πολύ χαμηλά χωρίς λόγο. Όχι γιατί θα πέσει γρήγορα, αλλά γιατί μπορεί να σου τύχει κάτι και να πρέπει να το αφήσεις να φορτίζει ενώ θα το χρειάζεσαι.

Έχεις πρίζα κοντά δηλαδή, μπαταρία 30% και μια/δυο ώρες θα αράξεις/κάνεις κάτι; Φορτισε το.

Το έσκισες στη χρήση και έσβησε από μπαταρία; Οκ, τι έγινε;;

Θέλεις να κοιμηθείς και να το αφήσεις να γεμίσει; Το αφήνεις.

Θέλεις να το φορτίζεις για λίγο και συχνά; Κάντο.

Η μπαταρία θα χαλάσει θέλουμε δε θέλουμε. Τι να χαλάει σε 18 μήνες τι σε 20.

Χρησιμοποιήσε το όπως θέλεις και μην σκέφτεσαι ποτε να το φορτίσεις και για πόσο.

Αν κάποιος μπορεί να μην αφήνει το κινητό πολλές ώρες στην πρίζα και να μην αφήνει την μπαταρία να αδειάζει εντελώς, ναι κάνει καλό στην μπαταρία. Όχι κάτι τραγικό όμως.

Η άποψη μου είναι ότι δεν αξίζει κάποιος να ασχολείται με τέτοια θέματα σήμερα. Εγώ φουλαρω την κάθε συσκευή μου κλειστη όταν την αγοράζω πρίν την ανοίξω, την αδειάζω και την φουλαρω. Thats all.

Αν τύχει και δε μπορώ δεν κάνω ούτε αυτό. Παραδόξως αρκετές συσκευές μου συνήθως έχουν καλύτερη αυτονομία από άλλες.

Anyway

Φορτιστε όπως θέλετε τη συσκευή. Μπαταρία λιθίου έχει, όχι καρδιά :p

Sorry για το πέπλο, αλλά έπρεπε να τα πω!

Ωραιος φιλε...αντι να εχουμε αγχος για αλλα πραγματα αγχωνομαστε γι την μπαταρια του κινητου
:)

Παιδιά, το πιο καταστροφικό πράγμα για τη μπαταρία (και για όλα τα ηλεκτρονικά του κινητού) είναι η θερμοκρασία.

Προφυλάξτε τη συσκευή σας από την υπερθέρμανση και όλα τα άλλα είναι απλά θεωρίες....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Παιδιά, το πιο καταστροφικό πράγμα για τη μπαταρία (και για όλα τα ηλεκτρονικά του κινητού) είναι η θερμοκρασία.

Προφυλάξτε τη συσκευή σας από την υπερθέρμανση και όλα τα άλλα είναι απλά θεωρίες....

Συμφωνώ. Έχω ακούσει άπειρες θεωρίες για τις μπαταρίες. Πάντα μετά από 1 με 1,5 χρόνο πέφτει αισθητά η αυτονομία τους.

Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3

• Administrators
Από μια εντελώς θεωρητική ερώτηση για την φροντίδα της μπαταρίας καταλήξαμε να βγούμε εντελώς εκτός θέματος. Για συζήτηση περί μπαταριών γενικότερα υπάρχουν άλλα θέματα, ας επικεντρωθούμε εδώ στα της συσκευής του θέματος και μόνο. Συνεχίζουμε...

Modpic.gif

Καλησπερα, τι μετραει το usage και τι το stand by στην μπαταρια; Γιατι νομιζω καποιο λαθος εχει γινει. Μολις το εβγαλα απο την φορτιση και λεει usage και stand by το ιδιο ακριβως 20 minutes

20 minutes . Αφου stand by δεν εχει μπει καθολου το κινητο εδω και 20 λεπτα που το εχω βγαλει απο την φορτιση.

Καλησπερα, τι μετραει το usage και τι το stand by στην μπαταρια; Γιατι νομιζω καποιο λαθος εχει γινει. Μολις το εβγαλα απο την φορτιση και λεει usage και stand by το ιδιο ακριβως 20 minutes

20 minutes . Αφου stand by δεν εχει μπει καθολου το κινητο εδω και 20 λεπτα που το εχω βγαλει απο την φορτιση.

Απ´οσο εχω καταλαβει το usage περιλαμβανεται στο stand by, δηλ δεν τα προσθετεις για να βρεις το χρονο απο την τελευταια φορτιση

Η χρήση μετράει μόνο όταν η οθόνη είναι ανοιχτή.

Η αναμονή μετράει πόσος χρόνος πέρασε απο την ώρα που βγήκε απο την μπριζα η συσκευή.

Τώρα έχουμε μερικά προβληματα άμα καιρούς που δεν αφήνουν την συσκευή να κοιμηθεί όταν πατάμε το power και κλειδώνει η συσκευή, ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται και καταναλώνει μπαταρία άρα η Χρήση μετράει κανονικά.

Μπορούμε να κάνουμε μερικά τεστ.

Πως γινεται αυτο;

Φορτίζει στο 100% για να μηδενίσουν αυτοί οι μετρητές, μετά βγάζω τον φορτιστή και βλέπω οτι είναι μηδέν η χρήση. Κλειδώνω την συσκευή και μετά απο κανά 10-20 λεπτά πάω πάλι να δώ. Κανονικά πρέπει να λεει αναμονή π.χ 20 λεπτά, χρήση 1-2 λεπτα γιατί υπολογίζω και τις διεργασίες παρασκηνίου που αν και η οθόνη δεν ανάβει η συσκευή κάτι κάνει οπως τα push notifications.

Αν η χρήση είναι μεγάλη π.χ 12 λεπτα χωρίς να πείραξα το κινητό τότε πρέπει να αρχίσω να ψάχνω τι μπορεί να φταίει.

Εκεί ίσως είναι εφαρμογή ίσως bug συστήματος ίσως πολλά αλλα.

Nokia 8800 Scirocco

ποσο σας κραταει περιπου η μπαταρια? με μια μεση χρηση? πχ εμενα μου κραταει 15 ωρες περιπου η μπαταρια με χρηση 5 ωρες περιπου.

wifi ανοιχτο η 3g.

ποσο σας κραταει περιπου η μπαταρια? με μια μεση χρηση? πχ εμενα μου κραταει 15 ωρες περιπου η μπαταρια με χρηση 5 ωρες περιπου.

wifi ανοιχτο η 3g.

Λοιπόν, εμένα μου βγάζει με άνεση μια μέρα. με μεγάλη άνεση....

Αλλά δεν παίζω παιχνίδια.

Λοιπόν, εμένα μου βγάζει με άνεση μια μέρα. με μεγάλη άνεση....

Αλλά δεν παίζω παιχνίδια.

οταν λες μια μερα εννοεις 24 ΩΡΕΣ?

οταν λες μια μερα εννοεις 24 ΩΡΕΣ?

Και παραπανω.

Παντα ανοιχτα data ,wifi,bt. Και σε 3g (δεν εχω επιλογη για 2g.)

Περιπου 30 ωρες μου βγαζει με 5-6 ωρες χρησης.

Και παραπανω.

Παντα ανοιχτα data ,wifi,bt. Και σε 3g (δεν εχω επιλογη για 2g.)

Περιπου 30 ωρες μου βγαζει με 5-6 ωρες χρησης.

εγω αν εχω ανοιχτο 3g συνεχεια με χρηση 5-6 ωρες μου βγαζει 10-15 ωρες.οπως και σε 3 φιλους μου που το εχουν.Μηπως εννοεις χρηση απλα να ειναι ανοιχτη η οθονη 5-6 ωρες και να το "χαιδευεις" απλα? γτ δεν το εχω συναντησει σε κανεναν αυτο που λες.

εγω αν εχω ανοιχτο 3g συνεχεια με χρηση 5-6 ωρες μου βγαζει 10-15 ωρες.οπως και σε 3 φιλους μου που το εχουν.Μηπως εννοεις χρηση απλα να ειναι ανοιχτη η οθονη 5-6 ωρες και να το "χαιδευεις" απλα? γτ δεν το εχω συναντησει σε κανεναν αυτο που λες.
Όχι, δεν το χαιδεύω, το χρησιμοποιώ. Για μουσική, για tapatalk, για να παίζω διαδικτυακό σκάκι , για να κάνω κλήσεις , να στέλνω και να λαμβάνω mail (2 λογαριασμούς push) , λίγο browsing, σχεδόν καθόλου παιχνίδια, πλην του chess.com.

Με 3G ανοιχτό και αρκετό browsing πέφτει γρήγορα

4ωρες browsing?

Μα αυτο αγαπητε, δεν ειναι φυσιολογικη , καθημερινη χρηση. (ουτε καν 2 ωρες σερφαρισματος).

Φυσικο ειναι σε 5ωρες να ψαχνεις πριζα.

Μα Γιάννη εσείς ισχυριζεστε ότι η αυτονομία του είναι καλύτερη απο καθε αλλη συσκευή. Όμως 4 ώρες browsing βγάζουν συσκευές με πολύ μικρότερη μπαταρία από τις android ναυαρχίδες.

Για μένα εκεί που υπερτερεί καθαρά το iPhone είναι σε χρήση χωρίς την οθόνη ανοιχτή και στο gaming όπου καταναλώνει λιγότερο στον ίδιο χρόνο που παίζεις ένα παιχνίδι σε σχέση με άλλες συσκευές.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Μα Γιάννη εσείς ισχυριζεστε ότι η αυτονομία του είναι καλύτερη απο καθε αλλη συσκευή. Όμως 4 ώρες browsing βγάζουν συσκευές με πολύ μικρότερη μπαταρία από τις android ναυαρχίδες.

Για μένα εκεί που υπερτερεί καθαρά το iPhone είναι σε χρήση χωρίς την οθόνη ανοιχτή και στο gaming όπου καταναλώνει λιγότερο στον ίδιο χρόνο που παίζεις ένα παιχνίδι σε σχέση με άλλες συσκευές.

Καλημερα Κωστα και χρονια πολλα!

Δεν νομιζω να ειπε κανεις οτι το αιφον εχει ΤΗΝ καλυτερη αυτονομια.

Αλλα σε καθημερινη χρηση, έμεναν με καλυπτει , γιατι βγαζει αρκετα πανω απο μια ημερα, πραγμα που δεν το περιμενα.

Με 3G ανοιχτό και αρκετό browsing πέφτει γρήγορα

Φίλε μου δυστυχώς 3G με 2/5 σήμα είσαι και πολύ καλά.

Όλα τα τηλέφωνα όταν δεν έχουν καλό σήμα δεν μπορούν να μπουν σε χαμηλή κατανάλωση και δουλεύουν πυρετωδώς για να κρατήσουν την γραμμή συνδεδεμένη.

Οι ώρες χρήσεις που αναφέρουν οι κατασκευαστές είναι πάντα υπό ιδανικές συνθήκες, δηλαδή σήμα από το διπλανό δωμάτιο.

Edited by dedalos
http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).

Καλημερα Κωστα και χρονια πολλα!

Δεν νομιζω να ειπε κανεις οτι το αιφον εχει ΤΗΝ καλυτερη αυτονομια.

Αλλα σε καθημερινη χρηση, έμεναν με καλυπτει , γιατι βγαζει αρκετα πανω απο μια ημερα, πραγμα που δεν το περιμενα.

πανω απο μια μερα δεν βγαζει κανενα iphone κανενος απο οσους γνωριχω και πιστεψε με γνωριζω τουλαχιστον 20-30 ατομα που εχουν iphone και αν το χρησιμοποιεις και εχεις και 3g ανοιχτο βγαζει 15 ωρες περιπου.

πανω απο μια μερα δεν βγαζει κανενα iphone κανενος απο οσους γνωριχω και πιστεψε με γνωριζω τουλαχιστον 20-30 ατομα που εχουν iphone και αν το χρησιμοποιεις και εχεις και 3g ανοιχτο βγαζει 15 ωρες περιπου.

Ε, ενταξει τοτε, λεω ψεμματα.

οχι απλα δεν το χρησιμοποιεις ετσι με 3g ανοιχτο και browsing τοσες ωρες

Μα εγω μιλαω για μεση καθημερινη χρηση. Το οποιο βεβαια δεν περιλαμβανει 5 ωρες browsing...

• The title was changed to iPhone και θέματα μπαταρίας / αυτονομίας